ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.6.13

Ισορροπία τρόμου στο Μαξίμου

Ισορροπία τρόμου στο Μαξίμου
Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχιζεται καθώς ούτε στη σύσκεψη της Τετάρτης που διήρκεσε 3,30 λεπτά δεν επιτεύχθηκε συναίνεση, ενώ όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν ανοίξει και νέα μέτωπα. Στο ήδιο μήκος κύματος και ο Φώτης Κουβέλης θέτει θέμα δημοκρατικής λειτουργίας της κυβέρνησης και επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων. Η αίσθηση που δημιουργείται είναι ότι οι κκ Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν θέσει ως κόκκινη γραμμή τον περιρισμό της αυτονομίας Σαμαρά για την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας επί του θέματος της ΕΡΤ.
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από 3,30 λεπτά. Στην αρχική σύσκεψη συμμετείχαν οι τρεις αρχηγοί και ο υπουργός Επικρατείας κος Σταμάτης, ενώ σε δεύτερη φάση κλήθηκε και ο Γιάννη Στουρνάρας. Η αίσθηση που δίνεται από την περιρέουσα ατμόσφαιρα είναι ότι δεν υπήρξε διεύρυνση του χάσματος και μάλλον έχουν γίνει βήματα προς την κατεύθυνση της επίτευξης των απαιτούμενων συναινέσεων.
Οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει τη σκληρή γραμμή και να εφαρμόσει χωρίς παρερμηνίες την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με επαναλειτουργία της ΕΡΤ σε όλες τις συχνότητες και με πλήρες πρόγραμμα. Οι συνθήκες αυτές δεν επιτρέπουν στον πρωθυπουργό και τους επιτελείς του να υλοποιήσει τις 2654 απολύσεις αλλά υποχρεώνουν την κυβέρνηση είτε να επαναφέρει πλήρως την ΕΡΤ είτε να τους επαναπροσλάβει.
Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών τίθεται πλέον ουσιαστικό θέμα λειτουργίας και συντονισμού της κυβέρνησης, ενώ η πρόθεσή τους είναι η λήψη αποφάσεων μετά από συνενόηση και να τεθεί όριο στην αυτονομία του Αντώνη Σαμαρά.
 Αν πάντως οι πολιτικοί αρχηγοί επιμείνουν στις θέσεις τους τότε ο Αντώνης Σαμαράς θα υποχρεωθεί σε πολιτική ήττα που θα έχει συνέπειες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Όπερ σημαίνει ότι θα μπει φραγμός στην επέλαση του κόμματος και των ημετέρων στο κράτος και θα αυξηθεί ο έλεγχος από τους συγκυβερνώντας σε κινήσεις μέσα στον κρατικό μηχανισμό.
Οι κινήσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών θα περνούν από τρικομματικό "κόσκινο" και πολλές θα ακυρώνονται. Θα τηρηθούν οι ισορροπίες οι οποίες θα επανακαθοριστούν με επαχθέστερους για τη Νέα Δημοκρατία όρους.



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: