ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.11.13

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 24ης Νοεμβρίου 2013...


Φταίνε οι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες Έλληνες; Διαβάστε λοιπόν τώρα και την αλήθεια.


Στη 15ετία 1994 έως 2008, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ως ποσοστό του ΑΕΠ (αυτό που έχει πραγματική αξία) παρέμενε σταθερό και περιστρεφόταν γύρω από το 110%. 
Σε απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει ότι σ’ αυτά τα 15 χρόνια ξοδεύαμε όσα παράγαμε και η χώρα μας είχε πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ. Τι συνέβη λοιπόν ξαφνικά το 2009; 
Τι ξαφνικό και εγκληματικό έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή ώστε να στείλει τη χώρα στην χρεοκοπία; Γιατί δεν βγαίνει ο ίδιος να μας εξηγήσει;
Πρέπει ακόμα να μας προβληματίσει το γεγονός ότι αυτό που ονομάζεται πρόβλημα δημοσίου χρέους δεν εμφανίστηκε μόνο στην Ελλάδα το 2009, αλλά σε όλες της χώρες της ΕΕ ταυτόχρονα. 
Μέχρι τότε τόσο η Ελλάδα όσο και τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης εξυπηρετούσαν κανονικότατα τα
χρέη τους.
Δυστυχώς, υπάρχει ένα φοβερό κοινό μυστικό μεταξύ των ευρωπαϊκών ελίτ που τώρα κάνουν κοινώς την «πάπια» σε βάρος των λαών τους και το οποίο μυστικό άρχισαν να το υποψιάζονται αλλά δεν το γνωρίζουν επακριβώς οι λαοί της Ευρώπης.
Όπως ξέρουμε πλέον όλοι (και όσοι δεν το ήξεραν τους ανάγκασε η κρίση να το μάθουν), το χρήμα παράγεται από το χρέος που δημιουργούν οι ιδιωτικές τράπεζες, μέσω της χορήγησης των δανείων. Αυτό το πράγμα, μαζί με κάποια άλλα παράγωγα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, δημιούργησαν μια δυσθεώρητη φούσκα χρέους, στα χέρια των ευρωπαϊκών τραπεζών που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην ΕΕ και όχι μόνο.
Όπως διαβάζουμε σε άρθρο του δημοσιογράφου Γ. Δελαστίκ στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», το έτος 2009 οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η ΕΚΤ (προφανώς έπειτα από απαίτηση των ευρωπαϊκών ελίτ και κυρίως των τραπεζιτών), ξόδεψαν από 5 έως 8 τρισεκατομμύρια ευρώ (οι σχετικές μελέτες ποικίλουν για το ακριβές ποσό), προκειμένου να σώσουν τις γερμανικές, τις γαλλικές, τις αγγλικές κ.λ.π. τράπεζες της Ευρώπης. 
Τι έκαναν λοιπόν; Έκαναν το εξής απλό. Κρατικοποίησαν τα χρέη των ιδιωτικών τραπεζών. Και τούτο γιατί δεν κυβερνούν οι λαοί στην Ευρώπη αλλά οι ευρωπαϊκές ελίτ. Επειδή η ΕΕ έχει περίπου 500 εκατομμύρια πληθυσμό, αποφάσισαν να επιβαρύνουν με 1000 ευρώ κάθε ευρωπαίο επί 10 χρόνια, για να βγουν 5 τρισεκατομμύρια ευρώ. Στην ουσία δηλαδή, αποφάσισαν να σκάσουν τη χρηματοπιστωτική φούσκα στα κεφάλια των απλών ανθρώπων. Αυτό ακριβώς γίνεται αυτή τη στιγμή σε όλη την ΕΕ και γι’ αυτό όλα ξεκίνησαν ξαφνικά το 2009. Η εφαρμογή του προγράμματος άρχισε από τους πιο αδύναμους κρίκους και κυρίως την Ελλάδα, χωρίς προς το παρόν να μπορεί να εξηγηθεί γιατί το δέχτηκε αυτό η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η Ελλάδα λοιπόν συνεχίζει να χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο προκειμένου να τρομοκρατηθούν και να "συνετιστούν" οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί, ώστε να δεχτούν χωρίς πολλές διαμαρτυρίες αυτή την επιβάρυνση. Τα υπόλοιπα περί τεμπέληδων και διεφθαρμένων Ελλήνων είναι εντελώς παραμύθια και χρησιμοποιούνται για να μας ακυρώσουν. Επειδή «ουδείς αναμάρτητος» ανάμεσά μας, κατάφεραν με την προπαγάνδα να μας κάνουν να αισθανόμαστε όλοι ένοχοι, ενώ δεν είμαστε περισσότερο ένοχοι από τους Γερμανούς, Ιταλούς κ.λ.π.. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι, αλλά ο ίδιος λαός και με την ίδια νοοτροπία ήμασταν και στην 15ετία 1994 – 2008. Τι άλλαξε λοιπόν ξαφνικά και γίναμε τόσο εξευτελισμένοι σε όλη την Υδρόγειο;

Όσο όμως και αν υποφέρουν οι ευρωπαϊκοί λαοί για να διασώσουν το ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, επειδή αυτό το σύστημα είναι αδιέξοδο, σε λίγα χρόνια θα καταλήξουμε στα ίδια. Γι’ αυτό, από εδώ από την Ελλάδα, από το κέντρο διεξαγωγής του πειράματος, θα πρέπει να τους εκπλήξουμε. Θα πρέπει να πρωτοστατήσουμε ώστε να ξεσηκωθούν οι λαοί της Ευρώπης από τα κάτω (η θέση των ελίτ είναι δεδομένη), ώστε να αλλάξουμε μοντέλο οικονομικής ζωής.

Ευτυχώς τρελάθηκα!


Είναι το όνειρο κάθε λογικού ανθρώπου στην εποχή μας: να τρελαθεί!
Το σχέδιο είναι σαφές και το προτείνει ο Σταυρίδης σε μια παλιά ελληνική ταινία, ονόματι "Ευτυχώς τρελάθηκα".
Έχει ένα μαγαζί και χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά, γαλλικά, σουαχίλι κι αρβανίτικα.


Πάει να κάνει ένα καλό κόλπο για να σωθεί απ'τα χρέη, αλλά πριν το πετύχει, τον προλαβαίνει η αστυνομία που έρχεται στο μαγαζί για να τον συλλάβει για χρέη και να τον οδηγήσει στην ψυρρού, κλείνοντας και το μαγαζί.

Ο Σταυρίδης για να σωθεί, φτιάχνει ένα καπέλο από χαρτί, το κοτσάρει στην κεφάλα του, βάζει και το 'να χέρι μέσα απ'το πουκάμισο, σηκώνει και το φρύδι και κάνει τον Μεγάλο Ναπολέοντα.

Πουλάει τρέλα τοις μετρητοίς,
σα να λέμε...
"Σιμυλασιόν" απεφάνθη ο ψυχίατρος και του 'κοψε παραπεμπτικό για "μέσα"!
Πιο μέσα δε γίνεται.

Όχι όμως Ψυρρού. Στο Δαφνί, με όλο τον καλό τον κόσμο.

Εκεί στο Δαφνί έχει το ακαταδίωκτο για τα χρέη του και κάνει και την πλακίτσα του με άλλους πάσχοντες από "χρεωγενή βοναπαρτισμό". (δική μου διάγνωση, έχω το copyright)

Στο μεταξύ, έχοντας τον χρόνο με το μέρος του, ρυθμίζει και τα χρέη του.

Μετά από λίγο βγαίνει ξεχρέωτος, υγιής, σινάμενος, κουνάμενος και συνεχίζει τη ζωή του!

Μακριά από χρέη, αστυνομίες και τοκογλύφους.

Αυτή θα μπορούσε να ήταν μια λύση.

Αν η ζωή ήταν σαν παλιά ελληνική ταινία, θα ήταν η ιδανικότερη λύση.

Για όλους όσοι χρωστούν τα μαλλιοκέφαλά τους στα ταμεία, στις εφορίες και στις τράπεζες.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/11/blog-post_278.html


ΠΗΓΗ:
http://toixo-toixo.blogspot.gr

Ομογενείς θέλουν να ξεφορτωθούν τις περιουσίες τους στην Ελλάδα …

Οι φόροι στα ακίνητα, οι αλλαγές φορολογικής νομοθεσίας και τα γραφειοκρατικά προβλήματα είναι τα βασικά αίτια. Μαζί με τα σπίτια θα χαθούν κι οι ρίζες με τη γενέτειρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Τράπεζα της Ελλάδος, οι τιμές των διαμερισμάτων στο τρίτο τρίμηνο του 2013 υποχώρησαν κατά 11,6%, ανεβάζοντας τις απώλειες μέχρι στιγμής από την αρχή της χρονιάς στο 10,9%. Η εξέλιξη αυτή, στην οποία αν συνυπολογιστεί η...
μεγάλη διόρθωση των τιμών των ακινήτων που ξεκίνησε την τελευταία τριετία, αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν ιδιοκτήτες ακινήτων, δανειολήπτες αλλά και τράπεζες, καθώς στο διάστημα αυτό τα ακίνητα έχουν χάσει περίπου το 1/3 της αξίας τους.
Θα ανέμενε κανείς ότι μία τέτοια σημαντική μείωση των τιμών των ακινήτων στην Ελλάδα θα αποτελούσε κίνητρο για τα εκατομμύρια των Ελλήνων της διασποράς – και κυρίως της περισσότερο εύπορης Αμερικής – οι οποίοι θα έσπευδαν να αγοράσουν σε δελεαστικές τιμές. Όμως για τους λόγους που θα εξηγήσουμε συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Πληθαίνει ο αριθμός Ελληνοαμερικανών οι οποίοι θέλουν να ξεφορτωθούν όσο-όσο σπίτια, διαμερίσματα και οικόπεδα. Το τελευταίο εξάμηνο τα τηλεφωνήματα που λαμβάνουμε στην εφημερίδα έχουν αυξηθεί κι η κύρια πηγή της ανησυχίας τους είναι οι νέοι φόροι και τα χαράτσια ακινήτων κι οι συνεχείς αλλαγές τους, τις οποίες αδυνατούν να παρακολουθήσουν.
Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με μεσήλικα ομογενή, ιδιοκτήτη ακινήτων στην Ελλάδα, κάποια κληρονομικά και κάποια που τα αγόρασε και ως επένδυση, αλλά και για να αφήσει στα παιδιά του περιουσία στην Ελλάδα, με την οποία θα ενισχύονταν οι δεσμοί τους με τον τόπο των γονιών και των παππούδων τους. Μου τηλεφώνησε την Παρασκευή, την ώρα που τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης πανηγύριζαν τη συμφωνία που κατέληξαν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για την επιβολή μειωμένου σε σχέση με πέρυσι φόρου στα ακίνητα. Δεν ήθελε να δημοσιοποιήσω το όνομά του κι έτσι «οικειοποιούμαι» τις απόψεις του, τις οποίες και συμμερίζομαι.
«Κάποια από τα ακίνητα ενοικιάζονται και μου αφήνουν εισόδημα. Ο εξάδελφός μου που μαζεύει τα νοίκια τα καταθέτει στην τράπεζα και όταν κάνω φορολογική δήλωση τα δηλώνω και πληρώνω το φόρο που μου αναλογεί. Αυτά μέχρι πρόπερσι. Από πέρυσι πρέπει να κάνω παγκόσμια φορολογική δήλωση και δήλωση αποφυγής διπλής φορολογίας. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο ή όχι. Επειτα ήλθαν τα χαράτσια μέσω της ΔΕΗ. Φέτος ο φόρος ακινήτων κι επειδή έχω ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ ακούω ότι θα φορολογηθώ διπλά. Με κάτι χωράφια/οικόπεδα στο χωριό δεν ξέρω τι θα γίνει».
Όταν του αντέταξα ότι και στην Αμερική πληρώνει υπερπολλαπλάσιους φόρους ακίνητης περιουσίας στο δήμο που κατοικεί, μου αντέταξε πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα αν και στην Ελλάδα υπήρχε ένα σταθερό σύστημα φορολογίας κι αν αυτοί οι φόροι πήγαιναν για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στους δήμους που βρίσκονται τα ακίνητά του.
«Τα πράγματα έχουν γίνει περίπλοκα. Εκανα πάντοτε ατομική φορολογική δήλωση, τώρα για να μειώσω το ποσό των 300.000 δολαρίων πρέπει – μου είπαν – να κάνω από κοινού με τη σύζυγό μου, κάτι που δεν είχα πριν ανάγκη. Αυτή δεν έχει καν ΑΦΜ (αριθμό φορολογικού μητρώου) και πρέπει τώρα να τρέχουμε και γι’ αυτό. Και μάλλον δεν προλαβαίνουμε φέτος και το καλοκαίρι αντί διακοπών θα τρέχουμε σε εφορίες και σε λογιστές, Θέλω να κληρονομήσουν τα παιδιά μου σπίτια και ρίζες στην Ελλάδα, όχι μπελάδες».
Να σημειώσω πως τόσο στο θέμα της δήλωσης για αποφυγή διπλής φορολογίας, όσο και στις συχνές αλλαγές στη φορολογία ακινήτων, η ελληνική πολιτεία δεν φρόντισε να ενημερώσει, όχι την Ομογένεια, αλλά ούτε τα Γενικά Προξενεία, τα οποία μετά τη γενική κατακραυγή ζήτησαν κι έλαβαν ενημέρωση. Μέλη της κυβέρνησης (πχ ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μιταράκης) έρχονται συνεχώς και βλέπουν μελλοντικούς επενδυτές πουλώντας ελληνικό success story. Δεν φρόντισε όμως κανείς τους να ενημερώσει την Ομογένεια και θα δούμε και στον τομέα αυτό, άνθρωποι που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, να θέλουν να τα μαζέψουν και να φύγουν. Εμείς που γεννηθήκαμε στην Ελλάδα, λίγο – πολύ θα καταφέρουμε να βρούμε έπειτα από κόπο την άκρη. Τα παιδιά μας τι θα κάνουν; Αν έχουν παντρευτεί μη Ελληνα/Ελληνίδα, πως θα ζητούν από τους/τις συζύγους τους να τρέχουν στην Ελλάδα να εκδώσουν ΑΦΜ; Ποιόν συγγενή θα έχουν να τρέχει για τις υποθέσεις τους;
Κι ενώ κανείς Ελληνοαμερικανός δεν θα βαρυγκωμήσει για λίγες εκατοντάδες ευρώ παραπάνω το χρόνο σε φόρους, την άγνοια, την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία δεν την αντέχει. Γι’ αυτό και φοβούμαι τα σημερινά κρούσματα πωλήσεων ακινήτων από ομογενείς κινδυνεύουν να μετατραπούν σύντομα σσε ρεύμα.
Μία συνέπεια για την Ομογένεια, της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, είναι πως τα ακίνητα που κληρονόμησαν από τους γονείς/παππούδες τους ή αγόρασαν οι Ομογενείς, είναι για πολλούς οι μόνοι σίγουροι δεσμοί που έχουν με τη γενέτειρα. Κι αν τα πουλήσουν, θα δούμε να χάνεται ένας Ελληνισμός της Διασποράς, στην κυριολεξία για μια χούφτα δολάρια.
Δυστυχώς, όταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη, κανείς από τους παρισταμένους στη συγκέντρωση στο προξενείο δεν το ήγειρε. όμως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ομογένειας. Ας το δει η κυβέρνηση κι ας πράξει ανάλογα. Το θέμα δεν είναι οικονομικό, αλλά στην κυριολεξία ΕΘΝΙΚΟ.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
Παραθέτω απλά ενημερωτικά ένα απόσπασμα από άρθρο του Σπύρου Δημητρέλη στο www.Capital.gr για το νέο περί ακινήτων νομοσχέδιο.
«… Το νέο σχέδιο διατηρεί την εισπρακτική λογική αφού από τις αλλαγές δεν αίρεται ο δημευτικός χαρακτήρας του φόρου καθώς επιβάλλεται χωρίς ανταποδοτικότητα και επί του ακινήτου. Ουσιαστικά είναι ένας φόρος που τιμωρεί την ακίνητη ιδιοκτησία.  Ας δούμε όμως τις αλλαγές που περιλαμβάνει το νέο σχέδιο σε σχέση με αυτό που έδωσε σε διαβούλευση  το ΥΠΟΙΚ στα τέλη Οκτωβρίου.
1. Θεσπίζεται συμπληρωματικός  φόρος τύπου ΦΑΠ με 300.000 ευρώ ατομικό αφορολόγητο και κλίμακα  με συντελεστές από 0,2 έως 1%. Ο φόρος υπολογίζεται ότι θα φέρει 660 εκατ. ευρώ, 380 εκατ. από τα φυσικά πρόσωπα και 280 από τα νομικά.
2. Μηδενίζεται ο φόρος για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά κτίσματα. Με βάση το αρχικό σχέδιο τα αγροτικά και κτηνοτροφικά κτίσματα επιβαρύνονταν με το 10% του φόρου που αναλογεί στα κανονικά κτίσματα (π.χ. κατοικίες).
3. Μειώνεται έως και 70% ο φόρος για τα χωράφια,  βοσκότοπους, δασικές εκτάσεις . Θεσπίζεται ένας βασικός συντελεστής 2 ευρώ ανά στρέμμα για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις και 2,2 ευρώ εφόσον είναι αρδευόμενες. Καταργούνται οι συντελεστές προσαύξησης για την απόσταση από τη θάλασσα, οι συντελεστές θέσης ως προς το οδικό δίκτυο, και απομείωσης λόγω μεγάλης επιφάνειας.
4. Μειώνεται μεσοσταθμικά 83% ο φόρος για τα οικόπεδα. Θεσπίζεται συντελεστής 3 έως 9.000 ευρώ ανά στρέμμα.
5. Δεν επέρχονται  ουσιαστικές αλλαγές στο φόρος  για τα κτίσματα. Καθιερώνεται φόρος με συντελεστή 2 έως 13 ευρώ ανά τετραγωνικό, ανάλογα με την τιμή ζώνης. Από αυτήν την αλλαγή επέρχεται μείωση 4,4% έως 21,6% σε σχέση με το φετινό χαράτσι-ΕΕΤΑ.
6. Αυξάνονται τα εισοδηματικά όρια για την παροχή έκπτωσης 50% από το φόρο. Από τα 7.000 ευρώ αυξάνεται στα 9.000 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και για κάθε παιδί.
Από τις παραπάνω αλλαγές προκύπτουν τα εξής σε σχέση με το αρχικό σχέδιο για τον ΕΝΦΑ αυξάνεται σημαντικά το φορολογικό βάρος για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ λόγω της θέσπισης του συμπληρωματικού φόρου τύπου ΦΑΠ...

Νέα Υόρκη.- Σχόλιο του Αποστόλη Ζουπανιώτη.
 http://www.greeknewsonline.com

ΤΟΣΗ ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΑΧΡΕΙΟΤΗΤΑ… ΤΟΣΗ ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ…

ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ -ΜΕΡΚΕΛ  

Αφήνιασαν τα «παπαγαλάκια» και όλοι οι γενίτσαρου του καθεστωτικού δωσιλογισμού κράζοντας: «Η Μέρκελ στήριξε την κυβέρνηση και δεσμεύτηκε…»…

  — Τι είπε η Μέρκελ και σε τι «δεσμεύτηκε»;

  — Είπε ότι η «συνταγή» μας, αυτή της ολοκληρωτικής γερμανικής αποικιοκρατικοποίησης της Ελλάδας …αρίστευσε(!) και «δεσμεύτηκε» στη διατήρηση αυτής της «συνταγής». Ουσιαστικά η Μέρκελ κινήθηκε πάνω στις «ράγες» του πλεονάσματος …θανάτου (Δείτε ΕΔΩ) και του κυβερνητικού Προϋπολογισμού που κατατέθηκε και ο οποίος αποτελεί υλοποίηση των εντολών του Γερμανικού Ράιχ… 

  — Αν αφαιρέσει κανείς το διπλωματικό λίπος των δηλώσεων της Μέρκελ και του Σαμαρά, αυτό που μένει είναι αυτό που θα εκτελεστεί μέσω του νέου Προϋπολογισμού, με «αναδιαρθρώσεις» που θα αποτελούν νέες δολοφονικές σφαίρες εναντίον της Ελλάδας και του λαού της. 

  — Η Μέρκελ εξήρε την «επιτυχή εφαρμογή» του γερμανικού προγράμματος ΚΑΤΟΧΗΣ στην Ελλάδα: Εξήρε το πιλοτικό, αποικιοκρατικό πρόγραμμα για όλη την Ευρώπη. 

  — Η Μέρκελ εξήρε τους «άθλους» των κυβερνητικών διαχειριστών της στην Ελλάδα και ιδιαίτερα του γερμανοτσολιά πρωθυπουργού της: Τους «άθλους» καταλήστευσης και κατασπάραξης του ελληνικού λαού, τους «άθλους» της αποτέφρωσης της ελληνικής κοινωνίας… 

  — Και τα παπαγαλάκια, σε διατεταγμένη υπηρεσία, χορεύουν ενθουσιασμένα πάνω στις ιαχές των νέων αποικιοκρατών, ιαχές που εμφανίζουν την αποικία-Ελλάς σε «πορεία ανάκαμψης» και το ΘΑΝΑΤΟ του ελληνικού λαού σε «πορεία ανάστασης»!!! 

  — Τόση δωσίλογη αχρειότητα και ξετσιπωσιά…

SIBILLA-GR

Μαζί τα φάγανε… - Καλά, δεν ντρέπεται να τρώει μπροστά στις κάμερες;..

Ότι καλύτερο. Ο Πάγκαλος να τρώει και να πίνει στην «πολιτική κουζίνα» μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Κώστα Σπυρόπουλο.
Επιεικώς, την πάτησε. Μετά το «μαζί τα φάγαμε», κάθε του φωτογραφία με την πετσέτα κρεμασμένη στην κοιλάρα του μπροστά σε γεμάτα πιάτα, είναι – επικοινωνιακά –«κίνδυνος θάνατος» γι’ αυτόν (σιγά που τον νοιάζει βεβαίως).
Μετά το «μαζί τα φάγαμε» τώρα τα τρώνε μεταξύ τους.
Ο Σπυρόπουλος, στο φαγοπότι είχε καλέσει τον Πάσχο Μανδραβέλη και την εκλεκτή του Καραμανλή στο ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά. Η κουβέντα για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο και πως λειτούργησαν τότε...
οι αγορές, χωρίς κανένα ενδιαφέρον.
Ξανακούσαμε, τα ίδια και ίδια που κατά καιρούς όλοι μαζί και ο καθένας από την πλευρά του, τσαμπουνάνε, για αυτήν την θλιβερή ιστορία.
Από nonews-NEWS

Καλά, δεν ντρέπεται να τρώει μπροστά στις κάμερες;..
Στα τεράστια πιάτια, φιλέτα που ‘στάζαν αίμα, δίπλα σε ψητές πατάτες, κόκκινο και άσπρο κρασί και το πιρούνι του Πάγκαλου, να χτυπάει το πιάτο σα να ‘χε μοτέρ. 
Στην ίδια «ωραία ατμόσφαιρα», ο Μανδραβέλης να καταπίνει τεράστιες μπουκιές κι ο παρουσιαστής Σπυρόπουλος, να μασάει συνέχεια (μα συνέχεια, σα λιμασμένος).
Πρόκληση για την πτωχευμένη Ελλάδα, που κατάντησε μετά από  πολλές δεκαετίες, να ξαναφέρει τα συσσίτια στα σχολεία.
Όσον αφορά τον Πάγκαλο, τι να πεις! Το σχόλιο του αναγνώστη μας Α.Κ, τα λέει όλα: Δεν ντρέπεται να τρώει μπροστά στις κάμερες;..
Από nonews-NEWS

Ο Μύθος της Οικονομικής Εξυγίανσης


louketta-345του Σταύρου Λυγερού 
Η ανελαστική στάση που τηρεί η τρόικα στις διαπραγ­ματεύσεις που πραγ­ματοποιούνται αυτές τις ημέρες επιβεβαιώ­νει ότι ο κόμπος φτάνει στο χτένι.

Η απροθυ­μία του ευρωιερατείου να διευκολύνει πολιτικά την κλυδωνιζόμενη κυβέρνηση δεν οφείλεται σε κά­ποιου είδους πολιτική αντιπάθεια προς τους Σαμαρά και Βενιζέλο. Το αντίθετο, μάλιστα. Στο Βερολίνο έχουν επίγνωση ότι τόσο υπάκουη κυβέρνηση δεν πρό­κειται να ξαναϋπάρξει στην Αθήνα. Θε­ωρούν, όμως, ότι δεν έχουν περιθώρια να κάνουν εκπτώσεις στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ένα πολιτικό προηγούμενο που θα υπονόμευε το δόγ­μα της μονοδιάστατης λιτότητας.

Ο Σαμαράς πηγαίνει στο Βερολίνο για να διαπραγματευτεί πολιτικά με τη Μέρκελ ένα συμβιβασμό στις τρέχουσες συ­ζητήσεις με την τρόικα και κυρίως μία σαφή δέσμευση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Το επιχείρημά του είναι ότι η κυβέρνησή του έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Υπενθυμίζου­με ότι πριν από ένα χρόνο το Eurogroup είχε θέσει ως προϋπόθεση για να συζη­τήσει μια νέα αναδιάρθρωση του ελλη­νικού χρέους την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος.
Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι προϊόν πρωτοφανών πρακτικών. Εκτός από την επιβολή νέων αφόρητων φόρων, εκτός από την κατά κανόνα οριζόντια περικο­πή δημοσίων δαπανών, ψαλίδισαν και τις δημόσιες επενδύσεις. Στο οκτάμηνο του 2013 οι δημόσιες επενδύσεις είναι κατά 1,3 δις ευρώ λιγότερες από το ποσό που προβλέπει το ίδιο το Μνημόνιο. Το κόστος αυτής της περικοπής αντιστοιχεί σε μια μείωση του ΑΕΠ πάνω από μισή μο­νάδα, σύμφωνα με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς.
Σαν να μην έφταναν αυτά, παραβίασαν τη δέσμευσή τους ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν εξοφλήσει όλες τις ληξι­πρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου. Αν και ως συνολικό ποσό οι οφειλές αυτές έχουν μειωθεί κατά περίπου 2 δις από το τέλος του 2012, τον Αύγουστο του 2013 ανέρ­χονταν σε 6,159 δις ευρώ. Με άλλα λόγια, η μερική στάση πληρωμών του Δημοσίου συνεχίζεται. Αν το Δημόσιο ήταν συνεπές στις υποχρεώσεις του στο οκτάμηνο του 2013, αντί για το μικρό πρωτογενές πλεό­νασμα, θα είχε καταγραφεί πρωτογενές έλλειμμα 2,458 δις ευρώ.
Η τρόικα, βεβαίως έχει επίγνωση ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι πλασματικό. Ο λόγος που το αναγνωρίζει είναι ότι το ευρωιερατείο έχει ανάγκη να δείξει στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη πως η μονοδιά­στατη λιτότητα φέρνει και θετικά αποτε­λέσματα. Η Ελλάδα, άλλωστε, είχε εξαρχής μετατραπεί στο πειραματόζωο της κρίσης του ευρώ.
Αυτή την περίοδο, οι Σαμαράς και Βενιζέλος διαβεβαιώνουν ότι δεν θα λάβουν νέα οριζόντια μέτρα, ακόμα και εάν η απόφασή τους αυτή οδηγήσει σε αδιέξοδο τις συνο­μιλίες με την τρόικα. Το σχέδιο του προϋ­πολογισμού, όμως είναι αποκαλυπτικό. Σε σύγκριση με το 2013 προβλέπει μείωση των δημοσίων δαπανών κατά 3,1 δις ευρώ. Οι δραστικές και κατά κανόνα οριζόντιες μειώσεις των δημοσίων δαπανών τα τε­λευταία τέσσερα χρόνια έχουν κατεδαφί­σει το όποιο κοινωνικό κράτος και έχουν αποδυναμώσει σημαντικές λειτουργίες του κράτους. Σε αυτές τις συνθήκες, είναι προφανές ότι η νέα μείωση θα επιδεινώσει μια ήδη δραματική κατάσταση.
Προβλέπεται και αύξηση των δημοσίων εσόδων κατά 2,5 δις πάντα σε σύγκριση με το 2013. Από πού, άραγε, θα προκύψουν τα πρόσθετα αυτά έσοδα; Ακόμα και στη μάλλον απίθανη περίπτωση που επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ το 2014 κατά 0,6%, και πάλι τα προβλεπόμενα έσοδα δεν μπορούν να αντληθούν από την αύξηση των εισοδη­μάτων. Με άλλα λόγια, θα αντληθούν με υπερφορολόγηση.
Η αύξηση των δημοσίων εσόδων το τε­λευταίο διάστημα οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το Δημόσιο μπορεί πλέον να αφαιρεί από τους τραπεζικούς λογαρια­σμούς των φορολογουμένων τα ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ επικρέμαται και η απειλή της φυλάκισης. Οταν το κράτος επιστρατεύει την εξουσία του για να εισπράξει, ο φορολογούμενος κατά κανόνα υποχρεώνεται να θέσει σε προ­τεραιότητα την πληρωμή των οφειλών του προς το Δημόσιο. Για πόσο όμως; Οι αποταμιεύσεις των μικρομεσαίων εξα­νεμίζονται για να χρηματοδοτήσουν τη διαβίωση αλλά και την πληρωμή φόρων που δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το συρρικνωμένο εισόδημα.
Τα δημόσια έσοδα είναι υγιή, με την έν­νοια ότι έχουν διάρκεια, μόνο όταν προ­έρχονται από μια λογική φορολόγηση των εισοδημάτων και της κατανάλωσης, εάν, δηλαδή, προέρχονται από τον παραγόμενο πλούτο. Τα δημόσια οικονομικά δεν μπορεί να είναι υγιή, όταν η πραγματική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση ασφυ­ξίας. Η λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας μέσω της υπερφορολόγησης, μόνο προ­σωρινά μπορεί να λύσει το δημοσιονομικό πρόβλημα. Βιώσιμη λύση μπορεί να προκύψει μόνο εάν σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, εάν η πραγματική οικονομία ορθοποδήσει και αποκτήσει αναπτυξια­κή δυναμική. Η ασκούμενη πολιτική της μονοδιάστατης λιτότητας, όμως κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.
EΠΙΚΑΙΡΑ

Π. Τόμσεν: Η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει νέα μέτρα

Η Ελλάδα θα χρειασθεί να λάβει νέα μέτρα την περίοδο 2014 - 2016, όχι οριζόντια, αλλά στοχευμένα, ώστε να μην πληγούν οι πιο αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, τονίζει ο επικεφαλής του προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν.

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο προς την αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας. Αυτή τη χρονιά αναμένουμε ότι θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που αποτελεί σημαντικό ορόσημο. Σύμφωνα με όλες τις διεθνείς συγκρίσεις, η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας είναι άνευ προηγουμένου... Θα χρειασθούν περαιτέρω μέτρα κατά την περίοδο 2014 - 2016. Αλλά αυτή η ανάγκη για άλλα μέτρα είναι αρκετά μικρή σε σχέση με το παρελθόν. Κατανοούμε ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα είναι πολύ δύσκολα, πολιτικά και κοινωνικά. Και συμφωνούμε με την κυβέρνηση ότι πρέπει να αποφευχθούν οριζόντια μέτρα, και αντίθετα τα μέτρα να επικεντρωθούν σε τομείς όπου παραμένουν σπατάλες ή υπερβολικές δαπάνες, και να είναι προσεκτικά στοχευμένα, ώστε να προστατεύονται οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο κ. Τόμσεν επιμένει στις απολύσεις στον δημόσιο τομέα λέγοντας «μου προκαλεί έκπληξη ότι σε μια χώρα με 60% περίπου ανεργία στους νέους, και με συχνά κακές δημόσιες υπηρεσίες, το πολιτικό σύστημα είναι τόσο απρόθυμο να αποδεχθεί ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν αποδίδουν μπορούν να αντικατασταθούν από νέους, μορφωμένους ανθρώπους που αγωνιούν να τους δοθεί μια ευκαιρία. Λοιπόν, ναι, νομίζω ότι η ευελιξία στην εφαρμογή υποχρεωτικών απολύσεων όταν αυτό είναι αναγκαίο, αποτελεί μια κρίσιμη πτυχή του προγράμματος. Από άποψη όχι μόνο οικονομική, αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ο ίδιος επιμένει στην απελευθέρωση των συλλογικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Αναφέρεται διεξοδικά στην αναγκαιότητα άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών υπογραμμίζοντας ότι πολλοί έχοντες εκμεταλλεύονται την υπάρχουσα νομοθεσία για να μην αποπληρώνουν τα δάνεια που έχουν λάβει, και παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να θεσπίσει μέτρα στήριξης όσων πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν.

«Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο για την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος να τερματισθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται να τεθεί σε ισχύ ένα σύστημα που να προστατεύει αυτούς που χρωστούν και τους αδύναμους. Αυτή είναι πολιτικά και τεχνικά μια από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο της τρέχουσας αξιολόγησης του προγράμματος».
πηγή :capital.gr

ΠΑΣΟΚ: Η «αποστασία» κράτησε… τρεις μέρες!



Πώς λένε, ότι κάθε θάμα κρατάει τρεις μόλις μέρες; Ε, κάπως έτσι εξελίσσονται τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ, μετά τη…μεγάλη έμπνευση του Βενιζέλου και την προώθηση από τον Ψυχάρη, να κατηγορήσουν τον Τσίπρα ότι προσπαθεί να ωθήσει σε αποστασία βουλευτές και στελέχη!
Όλο αυτό το σύστημα που εμπνεύστηκε το περί «αποστασίας» story είχε την προσδοκία, ότι με αυτή τη μεθόδευση θα δημιουργούσε ακραία πόλωση και θα συσπείρωνε (ή μάλλον θα επανασυσπείρωνε) το ταλανιζόμενο και βυθιζόμενο δημοσκοπικά ΠΑΣΟΚ.
Μια ύστατη δηλαδή επιχείρηση να μπει φρένο στις διαρροές, στην εσωστρέφεια, στα φαινόμενα αλληλοσπαραγμών και κυρίως στο κλίμα αμφισβήτησης του αρχηγού Βαγγέλη Βενιζέλου.
Μα –όπως προαναφέραμε- το θάμα κράτησε μόλις τρεις μέρες…
Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ και συγκεκριμένων δημοσιογράφων να το κρατήσουν στη ζέουσα επικαιρότητα και μάλιστα σε πολύ υψηλούς τόνους, ξεφούσκωσε, δεν άντεξε, ακριβώς επειδή ήταν φαιδρότητα και αντιμετωπίστηκε απ’ τον κόσμο μα περιφρόνηση και οργή…
Μαζί ξεφούσκωσαν και οι δημοσιογραφικές πρόθυμες «ντουντούκες»…
Αλλά –και αυτό έχει την ιδιαίτερη σημασία του- όλη αυτή η μεθόδευση δεν βρήκε μέσα στο ΠΑΣΟΚ στελέχη πρόθυμα για αναπαραγωγή της, πλην κάποιων, λίγων, του στενού περιβάλλοντος του Β. Βενιζέλου (Κουκουλόπουλος, Κωνσταντινόπουλος και δυο-τρεις ακόμα)…
Πολύ περισσότερο, όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να δώσουν λευκή επιταγή στον Βενιζέλο για το μέλλον, να δεσμευτούν πως θα ψηφίσουν άκριτα ό,τι φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, να προσφέρουν στον αρχηγό…όρκους πίστης και αφοσίωσης.

Στην ουσία ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μεθόδευσε τα περί αποστασίας σενάρια (ομού με φίλια συγκροτήματα και ελεγχόμενους δημοσιογράφους…) για να πάρει ανάσες, επειδή αυτή την περίοδο περνά μια απ’ τις πλέον κρίσιμες περιόδους της πολιτικής του διαδρομής.
Η απροθυμία βουλευτών κυρίως αλλά και στελεχών να κινηθούν στη γραμμή Βενιζέλου οδήγησε, όπως αποκαλύψαμε, στην «διπλωματική» ασθένειά του και στην αναβολή της κοινής συνεδρίασης της Κ.Ο. και του Π.Σ.
Και είναι χαρακτηριστικό, ότι αμέσως μετά οι ιμάντες μεταβίβασης των προθέσεων του αρχηγού άρχισαν να κάνουν διαρροές στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση απ’ αυτή των προηγούμενων ημερών!
Δηλαδή τώρα λένε πως ο Βενιζέλος δεν ήθελε, λέει, να δεσμεύσει τους βουλευτές και τα στελέχη, ούτε να ζητήσει «ψήφο εμπιστοσύνης», ούτε να κερδίσει λευκή επιταγή…
Είτε πάντως έτσι, είτε αλλιώς, το κλίμα εσωστρέφειας, διαφοροποιήσεων και αμφισβητήσεων επέστρεψε.
Είναι ενδεικτικό, ότι και βουλευτές και στελέχη πλέον κάνουν λόγο για την ανάγκη να δει το ΠΑΣΟΚ το ενδεχόμενο συνεργασιών με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Κάτι τέτοιο ήταν έως χτες απαγορευμένο. Όποιος το πρότεινε αυτόματα κατατάσσονταν στους…εχθρούς του ΠΑΣΟΚ, αν και ιστορικά στελέχη όπως ο Σκανδαλίδης ή ο Ρέππας κινούνταν σε αυτό το μήκος κύματος…

Παράλληλα το «σύστημα» του ΓΑΠ έχει αρχίσει να διαφοροποιείται εμφανώς σε διάφορα κρίσιμα ζητήματα, αν και ο ίδιος ο ΓΑΠ διαμηνύει, ότι δεν τον εκφράζουν αυτές οι διαφοροποιήσεις και ο ίδιος ό,τι έχει να πει το λέει μόνος του…
Με λίγα λόγια, ξανά το απόλυτο μπάχαλο στο δεινά δοκιμαζόμενο ΠΑΣΟΚ, με μια κοινή συνισταμένη όλων αυτών των διεργασιών ότι:
Πλέον αμφισβητείται εντονότατα η ηγεσία Βενιζέλου και οι εξελίξεις θα τρέξουν με μεγάλες ταχύτητες, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται αυτό να συμβεί και με δική του πρωτοβουλία!
Αφού όλες οι προσδοκίες οι σχετιζόμενες με τη διακίνηση του σεναρίου «αποστασίας» αποδείχτηκαν όνειρο απατηλό…
Είναι δε χαρακτηριστικό, πως στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ τόνιζε στο Newsbomb.gr ότι «ο Βαγγέλης περνά τις πιο δύσκολες ώρες του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αποκλείεται τίποτα»!
newsbomb

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥ




Πρόλογος
(Σε τούτο το άρθρο, πιάνουμε πολλούς "ταύρους" από τα κέρατα τους. Πρόκειται για πολλά θέματα σε συσκευασία ενός άρθρου. Το καθένα μια πρόσκληση, μια σκέψη, μια έκκληση για σκέψη, ιδέες και διατύπωση προβληματισμών. Θέλουμε δημοκρατία, γιατί δεν τα ξέρουμε όλα).
Καλό Σαββατοκύριακο.

Όταν αποδέχεσαι, ως «μέσο πάλης», την άσφαιρη «αντίσταση» αποδέχεσαι και αναγνωρίζεις το Κράτος. Τα ελληνικά μας δεν είναι πολύ καλά, γι’ αυτό δώστε προσοχή στα εισαγωγικά που αμφισβητούν τη σημασία των λέξεων, αλλά και στις άνευ εισαγωγικών σημασίες. Στην περίπτωση μας, το Κράτος, παρακαλούμε, να εκληφθεί με την αρχαιοελληνική σημασία του: Βία, Δύναμη. Κι επειδή οι λέξεις έχουν χάσει σημασίες και νοήματα, από παιδεία και χρήση, συμπληρώνουμε, αυθαίρετα: Η λέξη ας εκληφθεί ως συνώνυμη της Ολιγαρχίας, του «Συστήματος», του «Καθεστώτος», του Πολιτεύματος, της «Έννομης Τάξης».
Αν συνεχίσουμε έτσι, για να φτιάξουμε ένα άρθρο, θα χρειαστούμε ένα βιβλίο. Αυτά τα λίγα τα βάλαμε, για να «εξηγήσουμε» τις δυσκολίες της συνοπτικής γραφής, της τόσο αναγκαίας σε ένα κόσμο, που έχει βομβαρδιστεί και από λέξεις με αλλοιωμένη σημασία και κενές νοήματος.
Στην αρχαιοελληνική σημασία της λέξης «δημοκρατία», η Βία και η Δύναμη συνυπάρχουν με τον Δήμο, το λαό. Η λέξη Κράτος, ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει πολιτική οντότητα. Όπου υπάρχει – υπήρξε- Δημοκρατία δεν υπάρχει- υπήρξε- Κράτος. Όταν διεκδικούμε και υπάρχει Δημοκρατία, το Κράτος παύει να υπάρχει, ως ανεξάρτητο πολιτικό μόρφωμα.
 
Ο «συνδικαλισμός»
Όσοι υποβάλλουν αιτήματα απευθύνονται σε κάποιον τρίτο, τον οποίο, εμμέσως πλην σαφώς, αναγνωρίζουν και αποδέχονται ως φυσικό φορέα ικανοποίησης λαϊκών αιτημάτων, επιθυμιών και αναγκών. Όταν προτείνουν, ως «μέσο πάλης» και ικανοποίησης αιτημάτων, μια διαδήλωση, λίγο συνδικαλισμό, μια οργάνωση ή ένα πολιτικό-συντεχνιακό μόρφωμα διεκδίκησης επιμέρους αιτημάτων, δεν αμφισβητούν το υπάρχον και αποδέχονται το ρόλο του, ως ρυθμιστή της ζωής μας. Απευθύνουν αιτήματα στον φονιά, αντί να του πάρουν το μαχαίρι.
Κάποιοι βολεμένοι με το σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο αγώνας εξαντλείται με τον συνδικαλισμό και την υποβολή ή διεκδίκηση αιτημάτων εντός του "νόμιμου" και ελάχιστα δίκαιου πλαισίου.
Για να σου πουν μετά: "Προσπαθήσαμε, πλην όμως, χάσαμε". Για να καλλιεργείται η απογοήτευση, να διαιωνίζεται η αδυναμία και να παραμένει η διαίρεση.
Αυτή είναι η βασική αιτία, που επιτρέπει στο καθεστώς να υφίσταται και να επικρατεί. Αυτό είναι το καλοστημένο κομματικό - συνδικαλιστικό παιχνίδι που οδηγεί το λαό στην απογοήτευση και την καθήλωση.
Λείπει η οργάνωση που θα τον προσκαλέσει να πάρει την εξουσία και να την κρατήσει για τον εαυτό του.
 
Πολιτική Οργάνωση σημαίνει Οργάνωση Πολιτών
 Όταν εμείς μιλάμε για Πολιτική Οργάνωση, για οργάνωση πολιτών, μιλάμε για διεκδίκηση της Εξουσίας, από το λαό και για το λαό. Κι αν στην αρχή είναι λιγοστοί αυτοί που οργανώνονται και διεκδικούν να μετατρέψουν το Ολιγαρχικό Κράτος σε Δημοκρατία, οφείλουν σε κάθε βήμα τους να αποδεικνύουν του λόγου τους το αληθές. Η πράξη τους πρέπει να έχει διαρκές έλλειμμα προσωπικής ωφέλειας. Η ικανοποίηση του ατομικού συμφέροντος είναι συνώνυμη με την ικανοποίηση του συλλογικού συμφέροντος της Πατρίδας, δηλαδή των ανθρώπων της. Η Πατρίδα δεν είναι οι κάμποι και τα ψηλά βουνά, δεν είναι η εκ βορρά προερχόμενη ιδεαλιστική και αόριστη αντίληψη. Πατρίδα είναι ο τόπος και οι άνθρωποι του.
Όσοι κληθούν ή προσέλθουν, αυτόκλητα, σε ρόλο εντολοδόχου- και όχι εκπροσώπου-, οφείλουν να αποδεικνύουν την αυτοπειθαρχία και τη λιτότητα τους. Π.χ. ο πλέον  ρεαλιστικός δρόμος για την επιθυμητή αλλαγή, ανατροπή της Ολιγαρχίας και δημιουργία  Δημοκρατίας, περνά μέσα από την κατάληψη πλειοψηφικής θέσης στο Κοινοβούλιο (κάποιοι έχουν το δικαίωμα της διαφωνίας με αυτή την εκτίμηση, αλλά οφείλουν να αποδείξουν την αλήθεια της σκέψης τους). Είναι αδιανόητο οι εντολοδόχοι των πρώτων βημάτων απελευθέρωσης να κρατούν για τον εαυτό τους τις παχυλές αμοιβές των έμμισθων θέσεων που θα καταλάβουν και θα διατηρούν, ως ότου ο λαός ορίσει το περιεχόμενο του Πολιτεύματος και δημιουργήσει τους Νόμους Του, που κανείς δεν θα μπορεί να παραχαράξει.
Αυτό το παραδειγματάκι δεν το γράφουμε, τυχαία. Το λέμε, για να μην προστρέξουν στην υπό δημιουργία Οργάνωση, όσοι έχουν στο μυαλό τους την προσωπική ωφέλεια. Ο καθένας μας θα πλουτίζει, με τους ρυθμούς που θα πλουτίζει το σύνολο. Οι εξαγορασμένοι και οι επίορκοι να ανησυχούν, ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή.
Και κάτι ακόμα: Όσοι τα έβαλαν με τους Κυρίαρχους του χρήματος, είτε εξαγοράστηκαν και σιωπούν, ως τα σήμερα, είτε (κάποιοι λίγοι) δολοφονήθηκαν ή εξοντώθηκαν, ηθικά και πολιτικά.
Όσοι Πιστοί στη Δημοκρατία, στο Λαό και στην Πατρίδα, προσέρχεσθε. Οι κανόνες και οι υποχρεώσεις περιγράφτηκαν. Ο δρόμος έχει και ρόδα και αγκάθια.
 
Ο εχθρός είναι ένας:
-Για σένα που μειώθηκαν τα κέρδη σου, ο μισθός σου και η σύνταξη σου.
-Για σένα που μετατράπηκες σε οφειλέτη και για σένα που έχασες τη δουλειά σου.
-Για σένα που εκπατρίστηκες για να ζήσεις και για σένα που έπαθες ή απειλείσαι με απόλυση, κατάσχεση και φυλάκιση.
-Για σένα που απελπίστηκες, απογοητεύτηκες και δεν ελπίζεις, καθηλωμένος από μια καλοστημένη μέγγενη.
Όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί οι Πολιτικοί έχουν εκχωρήσει το χρήμα σε ιδιώτες τραπεζίτες. Αν φοβούνται μη δολοφονηθούν ή ηττηθούν απέναντι σε «υπέρτερες δυνάμεις», ας παραμερίσουν. Υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν να χάσουν τίποτα πια. Και οι «υπέρτερες δυνάμεις», τον φόβο των οποίων επικαλούνται για να δικαιολογήσουν την αδράνεια και την υποταγή, δημιουργήθηκαν με αποφάσεις πολιτικών. Δεν τις έστειλε ο Θεός. Είναι λίγοι και ανίκανοι, δίχως τα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα που τους μετέτρεψαν σε «Υπέρτερους» (το πιο πιθανό αμειβόμενοι, για το έργο τους).
Αν δεν υπήρχαν οι υποτελείς και σιωπηλοί πολιτικοί δεν θα υπήρχαν τραπεζίτες, ιδιοκτήτες του χρήματος, και δεν θα βιώναμε την καταστροφή των λαών, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας.
Το «Σύστημα», το «Κράτος», το «Πολίτευμα», η «Εξουσία», το «Καθεστώς» κλπ έχουν ονοματεπώνυμα. Είναι προϊόν αποφάσεων συγκεκριμένων ανθρώπων και όχι αποτέλεσμα της κακής μας μοίρας, των νόμων της αγοράς ή του Θεού.
Η Δημοκρατία είναι ανώνυμη. Είναι ο καθένας μας. Είναι οι πολλοί.
Και η τελευταία δεκάρα που κυκλοφορεί είναι δανεικά, που δεν μπορούν να εξοφληθούν ποτέ. Στην Ελλάδα κα σε όλο τον Πλανήτη. Με 240- 270 δις, κάθε μήνα, αυξάνεται το παγκόσμιο χρέος, τούτο τον καιρό. Όλος ο πλανήτης χρωστά. Σε ποιον χρωστά;
(Έχει σημασία το όνομα, η φυλή ή η εθνικότητα του δανειστή – ιδιοκτήτη του χρήματος;)
Η Ελλάδα, η Ευρώπη και όλος ο Πλανήτης δεν μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη, που δημιουργούνται από το τίποτα, όσο υπάρχει η κυριαρχία κάποιων λίγων πάνω στις ζωές μας και το χρήμα.
Χάνεις δουλειά, εισόδημα, περιουσία, ζωή, επειδή το πιο σπάνιο και ακριβό εμπόρευμα είναι το χρήμα.
Έχουμε ανάγκες και επιθυμίες. Και έχουμε πόρους, εργατική και επιχειρηματική δύναμη, μυαλά να παράγουν καινοτομίες, ιστορία και πολιτισμό, όλα τα αγαθά και τις προϋποθέσεις για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Και αν είναι δυνατόν!! Μας λείπει το χρήμα, που κάποιοι αλήτες πολιτικοί το εκχώρησαν σε λίγους ιδιώτες!!
Αυτός ή αυτοί είναι ο εχθρός.
 
Αποφασίζουμε, οργανωνόμαστε και τους τελειώνουμε.
Η κοινωνία της πλήρους απασχόλησης και ευημερίας είναι εφικτή, αρκεί το χρήμα να είναι υπό τον έλεγχο του λαού. Τόσο απλό. Τόσο δύσκολο.
Ο λαός μπορεί να αυτοκυβερνηθεί.
Με λογισμό και μ’ όνειρο, με σχέδιο και γνώση, παίρνουμε πίσω όσα μας έκλεψαν.
 
Θέλουμε την εξουσία και θα την πάρουμε. Το υπηρετικό προσωπικό των Ολιγαρχών ας συνεχίσει να κάνει άσφαιρη και αναποτελεσματική αντίσταση, παριστάνοντας τους αντιστασιακούς.  
Έχουμε πόλεμο, που άλλοι μας κήρυξαν.
Η λύση των προβλημάτων μας είναι η ανατροπή όσων τα δημιούργησαν και όχι η διεκδίκηση συντεχνιακών, συνδικαλιστικών, απομονωμένων και σποραδικών «αγωνιστικών» αιτημάτων. Η λύση των αιτημάτων μας λέγεται Δημοκρατία.
Τέλειωσε το ψέμα και η εξαπάτηση.
Θέλουμε την εξουσία και θα την πάρουμε με το λαό για το λαό. Είμαστε λαός.
Είμαστε ανώνυμοι. Είμαστε πολλοί. Είμαστε παντού.
 
Ας προσέχουν, αν δεν θέλουν να μας προσέξουν.
Και οι εντολοδόχοι που θα ορίσουμε, όταν έρθει η στιγμή της τελικής αντεπίθεσης, της ηρωικής εξόδου από το «Μεσολόγγι» που μας στρίμωξαν, ας προσέχουν. Είμαστε πολιορκημένοι, αλλά πάντα Ελεύθεροι.
Και οι πραιτωριανοί, που θα αποστείλει η Κατοχή κατά του λαού, ας προσέχουν. Ούτε οι Νενέκοι ούτε οι Πόντιοι Πιλάτοι δικαιώθηκαν.
Κάθε κομμάτι δημόσιας και ιδιωτικής γης που εκχωρείται στους Κυρίαρχους θα επιστραφεί. Κάθε σύμβαση που δημιουργείται σε κατάσταση Κατοχής είναι άκυρη.
Το χρήμα θα γίνει δημόσιο εργαλείο, δημοκρατικά διαχειριζόμενο. Για να ικανοποιούνται οι ανάγκες της κοινωνίας, δίχως την απάτη του τόκου.
Για να υπάρχει δουλειά για όλους. Για να έχουμε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Παροχές. Για να έχουμε ζωή, εμείς και τα παιδιά μας.
Η Κεντρική Τράπεζα (της Ευρώπης και της Ελλάδας)  και όλες οι τράπεζες ανήκουν στον ελληνικό λαό και στους λαούς, που δυστυχούν για να πληρώνουν την εξουσία τους και τους τόκους των.
 
Όπλο τους είναι η απόκρυψη και το ψέμα.Όπλο μας είναι η αποκάλυψη της αλήθειας.
Και όσοι κρατούν πάνω μας την εξουσία ενός ιδιωτικού νομίσματος, που το λένε ευρώ, γνωρίζουν ότι κρατάμε στα χέρια μας  τον τρόπο της ανατροπής τους.  Ξέρουν τι τους περιμένει αν η επιθυμία και το αίτημα για άτοκο χρήμα λάβουν μεγάλες διαστάσεις και την απήχηση που δικαιούνται. Το ξέρουν. Το υπό διάλυση ευρώ, ή θα  διαλυθεί ή θα περιέλθει στα χέρια των λαών. Δεν θα φύγουμε εμείς από το ευρώ. Θα φύγει το ευρώ από τα χέρια λίγων ιδιοκτητών.
Είναι αδύναμοι και ανίκανοι. Επί πολλά χρόνια, στήριξαν την εξουσία τους, πάνω στην εξαγορασμένη σιωπή των επαγγελματιών της πολιτικής. Η σιωπή ήταν και είναι το μόνο όπλο τους. Η δική μας Γνώση, η γνώση του λαού, είναι ο φόβος τους. Αν δεν φοβόνταν την οργή λαού που μπορεί να προκαλέσει η γνώση της αλήθειας, δεν θα έκρυβαν το ποιος είναι ιδιοκτήτης του νομίσματος. Γνωρίζουν τι είναι αυτό που πρέπει να κρύβουν από το λαό, για να διατηρούν την εξουσία τους πάνω μας. Κι εμείς γνωρίζουμε τι είναι αυτό που πρέπει να μάθει ο λαός, για να τελειώσουμε με την απάνθρωπη και γενοκτόνο εξουσία τους.
 
Όταν ο ελληνικός λαός μάθει το γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα άθλια πράγματα,
Όταν ο ελληνικός λαός μάθει πόσο απλή είναι η απάτη της δημιουργίας χρήματος από το τίποτα, είναι βέβαιο τι θα κάνει:
Οργάνωση, Ενότητα και Αγώνας, για Απελευθέρωση και Δημοκρατία.
 
Ο καθένας που γνωρίζει ή μαθαίνει το πώς παίχτηκε το παιχνίδι ενάντια στον ίδιο και το λαό,
Ο καθένας που γνωρίζει ή μαθαίνει το πώς δημιουργήθηκε το χρέος που καλούμαστε με αίμα να πληρώσουμε,
ας γίνει η φωνή της λευτεριάς και της δημοκρατίας.
Και μόνο που ο λαός θα μαθαίνει, κάθε μέρα, την αλήθεια, γνωρίζουν ότι το τέλος τους είναι κοντά.
 
Μεταφέρουμε τον πόλεμο στην καρδιά της εξουσίας τους. Οι λαοί της Ευρώπης και του πλανήτη μας περιμένουν.
 
Όλα είναι μία απόφαση.
Όσοι δεν είναι μαζί μας, δεν είναι με το λαό, ας δώσουν εξηγήσεις, πρώτα στον εαυτό τους. Όσοι συνεισέφεραν και εξακολουθούν να συνεισφέρουν στις αυτοκτονίες, στην ανεργία, στις απαλλοτριώσεις και την καταστροφή της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, θα λογοδοτήσουν.
 
Ο καθένας, ας αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει.
Ποτέ δεν είναι αργά.
Προτιμάμε τη συγχώρεση και την αγάπη, από την τιμωρία. Αλλά, οι προτιμήσεις μας έχουν και τα όρια τους.
Ελευθερία ή Θάνατος.
Αν δεν θέλουν την αγάπη μας, ας έχουν το φόβο μας.
Δημιουργούμε την Πολιτική Οργάνωση των αποκάτω. Των πολλών.
------------------------------------
 

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΔΙΝΕΙ 13 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ" ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ…



by ago
Ψάχνοντας στη διαύγεια της ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης για τα πολλά ταξίδια του ιδιωτικού συνεργείου (μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ) που συνοδεύει πλέον τον Αντώνη Μέρκελ Σαμαρά, έπεσα στις παρακάτω αποφάσεις μισθοδοσίας της εν λόγω ΓΓ.
Στου Μαξίμου οι λέξεις κινητικότητα, διαθεσιμότητα και απολύσεις είναι εκτός από άγνωστες ΚΑΙ απαγορευμένες λέξεις.
Εκεί, μόνο δέχονται υπαλλήλους με διορισμό ή με μετατάξεις.
Σήμερα αναρτώ το μισθολογικό κόστος μιας άχρηστης για την καθημερινότητα του πολίτη Γενικής Γραμματείας που τα μόνα συμφέροντα που εξυπηρετεί πλέον είναι εκείνα των δανειστών – νταβάδων μας.
Τίποτα θετικό δεν έχει ο πολίτης από τη λειτουργία της ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης.
Όμως, προτιμούν να κλείσουν πανεπιστήμια, νοσοκομεία, δημοτικές επιχειρήσεις και σχολεία από το να κάνουν οικονομία σε άχρηστους για τον πολίτη θέσεις του δημοσίου. Είπαμε: το Μνημόνιο χτυπά ΜΟΝΟ Παιδεία, Υγεία, κοινωνικές παροχές.
Παρατηρήσεις για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης:
  • Σε ποιο αριθμό υπαλλήλων αντιστοιχούν τα ποσά των συγκεκριμένων αποφάσεων?
  • Οι υπάλληλοι στα Γραφεία Τύπου ανά την υφήλιο πληρώνονται από εσάς ή από το Υπουργείο Εξωτερικών? Πόσοι είναι αυτοί?
  • Πόσοι από αυτούς είναι προϊστάμενοι, διευθυντές, πτυχιούχοι? Δε ρωτάω για ονόματα, αριθμούς ζητώ.





Οι αποφάσεις στη διαύγεια:

http://aagorastos.blogspot.gr/2013/11/13.html

Συντηρούν την κρίση για να μας έχουν στα γόνατα !!!


Η κρίση και η συνεπαγόμενη κατάσταση ανάγκης(διαρκής εξαίρεση) με το νομιμοποιητικό επιχείρημα της ασφάλειας (σ.σ. στην Ελλάδα γίνεται συνεχώς επίκληση της αποφυγής της χρεοκοπίας) είναι ο νέος τρόπος διακυβέρνησης είπε, μεταξύ άλλων, ο Τζόρτζιο Αγκάμπεν στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84»(16.11.2013).

Ο στόχος είναι,
πλέον, τα αποτελέσματα και όχι τα αίτια. Αφήνουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις(διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ, λιμενεργάτες, εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ) να εξελιχθούν και μετά τους επιστρατεύουμε, ακυρώνοντας ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία. Σύμφωνα με τον Αγκάμπεν η βασική ιδέα είναι: «θα αφήσουμε να συμβούν καταστροφές, αναταραχές, ή και θα βοηθήσουμε να συμβούν, επειδή αυτό θα μας επιτρέψει να παρέμβουμε και να τις διακυβερνήσουμε προς την ορθή κατεύθυνση».

Υπ’ αυτή τη φυσιοκρατική οπτική, ο βουλευτής της ΝΔ Ταμήλος είχε δίκιο για τη χρησιμότητα της δράσης των νεοναζιστών της ΧΑ. Αλλά και η δράση των τρομοκρατών είναι υπ’ αυτή την έννοια χρήσιμη. «Οι κυβερνήσεις, σήμερα, λέει ο Αγκάμπεν, δεν αποσκοπούν στη διατήρηση της τάξης αλλά στη διαχείριση της αταξίας. Και η αταξία πάντοτε υπάρχει: η κρίση, οι ταραχές, τα συμβάντα, η κατάσταση ανάγκης … όλα αυτά τα επικαλούνται ανά πάσα στιγμή. Αλλά το ζητούμενο είναι να παρέμβουν εκ των υστέρων».

Οι συνθήκες «έκτακτης ανάγκης» επιτρέπουν τα πάντα, από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μέχρι τις αναδρομικές περικοπές των συντάξεων. Ναι, σήμερα, έχουμε μία δημοκρατία υπό περιορισμό. Η υπόθεση, φερ’ ειπείν, της λίστας Λαγκάρντ και η απόδοση δικαιοσύνης προσκρούει στην «έκτακτη ανάγκη». Στην ανάγκη, δηλαδή, μη αποσταθεροποίησης της τρικομματικής πριν και δικομματικής τώρα κυβέρνησης, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας(η οποία καταρρέει διαρκώς).

Από το Μάιο του 2010 η Ελλάδα ζει σε κατάσταση εξαίρεσης, στο όνομα της οποίας η κρατική εξουσία μπορεί να δρα σε καθεστώς ατιμωρησίας καθώς οι κανονικοί νομικοί περιορισμοί και οι προστασίες των «κάτω» δεν ισχύουν πλέον. Ο νόμος, ακόμη και η εθνική κυριαρχία υποχωρούν μπροστά στο εμφανιζόμενο ως μεγαλύτερο διακύβευμα, που είναι η σωτηρία της χώρας.

Μόνο που η Ελλάδα δεν σώζεται ούτε ως οικονομία ούτε ως έθνος. Αυτή η αντίφαση είναι αποτέλεσμα της εξάρτησης της Ελλάδας, η οποία διαφεύγει της προσοχής του Τζόρτζιο Αγκάμπεν. 
Η κρίση και η κατάσταση εξαίρεσης δεν αφορά μόνο στον εσωτερικό μηχανισμό διακυβέρνησης της Ελλάδας αλλά και στον τρόπο της εξάρτησής της. Με άλλα λόγια, ολόκληρη η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση κυβερνάται σε περιβάλλον «διαρκούς εξαίρεσης», καθώς η Μέρκελ δεν ενδιαφέρεται για τη «βραχυπρόθεσμη νομισματική πολιτική» αλλά για το μεγάλο, μακροπρόθεσμο σχέδιο που είναι μία Ευρώπη υπό γερμανική ηγεσία.

Υπ’ αυτή την οπτική το Βερολίνο δεν επιδιώκει την επίλυση της κρίσης, αλλά για τη διατήρησή της. Έτσι, μέσω του δημοσιονομικού ελέγχου, που προβάλλεται ως αναγκαίος μονόδρομος, καθίσταται δυνατή η «επέμβαση στα εσωτερικά των κρατών-μελών της ΕΕ, προπάντων στη νότια και στην ανατολική Ευρώπη»(Neue Zurcher Zeityng am Sonntag 27/11/2011).

Ήδη στη χώρα μας το θέμα του «δημοσιονομικού κενού» είναι στην ημερήσια διάταξη. Γι’ αυτό απορρίπτεται η έκδοση ευρωομολόγων, που θα λειτουργούσε αποφασιστικά στη ριζική αντιμετώπιση της κρίσης, και όχι γιατί «δεν υπάρχει πολιτική βούληση», όπως υποστηρίζει η Κριστίν Λαγκάρντ. Το συμπέρασμα, συνεπώς, είναι ότι το σύστημα Μέρκελ επιδιώκει τη διαρκή κρίση στην ευρωζώνη για να επιβάλλει τον έλεγχό της στην Ευρώπη χωρίς την προβολή ιδεολογικών προταγμάτων που θα αναμόχλευαν το παρελθόν και θα αποκάλυπταν το μέγεθος του σχεδίου για ένα Δ΄ Ράιχ.

Κι αν κάποιος νομίζει ότι αυτά είναι δικές μας συνομωσιολογικές εικασίες, «Το σχέδιο θα έρθει ‘’σαν τον κλέφτη τη νύχτα’’», σημειώνει η καθηγήτρια Γκέρτρουντ Χέλερ (στο βιβλίο της για την Α. Μέρκελ, που φέρει τον τίτλο «Η Νονά»)!

Και η Χέλερ δεν είναι τυχαία, ήταν πρώην φίλη της γερμανίδας καγκελαρίου, στέλεχος διαφόρων χρηματοπιστωτικών ομίλων και της Deutsche Bank.

Άρα, η κρίση είναι ο νέος τρόπος για να κρατούν τα έθνη και τους λαούς στα γόνατα.

Δείτε πόσα χρωστάνε τα κανάλια! Θα τους γίνει κατασχεση ή δεν ισχύουν οι νόμοι για όλους;

Τεράστιες πιέσεις δέχονται οι τράπεζες από την τρόικα προκειµένου να περιορίσουν σηµαντικά την έκθεσή τους στον κλάδο των ΜMΕ.. Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, οι δανειστές….
έστειλαν το σχετικό µήνυµα, αφήνοντας την ίδια ώρα όλα τα ενδεχόµενα ανοικτά. Μάλιστα, µετά και την εικόνα που εµφάνισαν οι ισολογισµοί των µεγάλων του κλάδου στο εξάµηνο, η πίεση της τρόικας αυξήθηκε σηµαντικά, καθώς διαπιστώνεται ότι τα µεγέθη τους πάνε από το κακό στο χειρότερο και δύσκολα θα µπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Όπως αναφέρει το SECRET των Παραπολιτικών, μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται το «πάγωµα» αιτήµατος µεγάλου οµίλου προς την Alpha Βank για έκδοση οµολογιακού δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, κάποιοι λένε στην αγορά ότι «αν οι τράπεζες κάνουν τη δουλειά τους σωστά, οι µισές εταιρείες του κλάδου αύριο το πρωί θα πρέπει να βάλουν λουκέτο», υπονοώντας προφανώς την περίεργη σχέση εξυπηρετήσεων µεταξύ Μέσων, κυβέρνησης και τραπεζιτών, που τις κρατάει ακόµη ζωντανές. Οσοι γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο θεωρούν ότι σύντοµα θα υπάρξουν εξελίξεις στο συγκεκριµένο πεδίο.

Ανεξάρτητα, όµως, από την πρόθεση των τροϊκανών, έχει αξία να δούµε την οικονοµική κατάσταση των µεγάλων εκδοτικών οµίλων, όπως αυτή διαµορφώθηκε τους τελευταίους έξι µήνες. Συγκεκριµένα, οι εισηγµένες στο χρηµατιστήριο επιχειρήσεις του κλάδου των µέσων ενηµέρωσης εµφάνισαν ζηµιές που ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ, µε τον τραπεζικό δανεισµό τους να υπερβαίνει κατά πολύ τα 550 εκατ. ευρώ και τις συνολικές τους υποχρεώσεις τα 800 εκατ. ευρώ. Εικόνα που φαίνεται πως θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο της χρονιάς και θα προσθέσει εµπόδια στον αγώνα που κάνουν για την επιβίωσή τους.
ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ. Η Τηλέτυπος (Mega Channel) το α’ εξάµηνο του 2013 πραγµατοποίησε τζίρο 42,12 εκατ. (έναντι 47,87 εκατ. το 2012) και κατέγραψε ζηµιές 12,38 εκατ. (έναντι 8,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστηµα του 2012). Ο τραπεζικός δανεισµός της είναι 129 εκατ. και οι συνολικές υποχρεώσεις 194 εκατ. ευρώ. Το κανάλι των εκδοτών αναζητεί εδώ και καιρό λύσεις στα σωρευµένα οικονοµικά προβλήµατα, επιχειρώντας, πέραν των αυξήσεων κεφαλαίου, και την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή.
«ΠΗΓΑΣΟΣ». Ο «Πήγασος» της οικογένειας Μπόµπολα εµφανίζει κύκλο εργασιών 40,79 εκατ., ζηµιές 14,77 εκατ. και τραπεζικό δανεισµό 170 εκατ., µε συνολικές υποχρεώσεις 213 εκατ. ευρώ. Προσφάτως ανακοινώθηκε ότι έχει έρθει σε συµφωνία µε την Alpha Bank για τη σύναψη οµολογιακού δανείου.
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Ο όµιλος της «Καθηµερινής» της οικογένειας Αλαφούζου πραγµατοποίησε 32,5 εκατ. τζίρο και εµφάνισε 9,84 εκατ. ζηµιές, 92,8 εκατ. τραπεζικό δανεισµό και 144,4 εκατ. ευρώ συνολικές υποχρεώσεις.
Ο ∆ΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη είχε κύκλο εργασιών 44,8 εκατ. ευρώ και ζηµιές 14 εκατ., ενώ ο τραπεζικός δανεισµός του διαµορφώνεται στο αστρονοµικό ποσό των 135 εκατ. και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 193,98 εκατ. ευρώ. Και σε αυτό το πεδίο το πρόβληµα της ρευστότητας είναι πολύ µεγάλο, µε τον ισχυρό άνδρα του οµίλου να δυσκολεύεται να βρει άµεσα λύσεις.
ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚ∆ΟΣΕΙΣ. Οι Αττικές Εκδόσεις έχουν τζίρο 28,27 εκατ., κέρδη 656.000 ευρώ, τραπεζικό δανεισµό 32,5 εκατ. και συνολικές υποχρεώσεις 39,6 εκατ.«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ».
Τέλος, η «Ναυτεµπορική» έκλεισε το εξάµηνο µε ζηµιές 1,288 εκατ. ευρώ και τζίρο 4,2 εκατ. ευρώ, έναντι 6,3 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρσι. Σοβαρά οικονοµικά προβλήµατα σε όλα τα επίπεδα φαίνεται να αντιµετωπίζουν και οι υπόλοιπες εκδοτικές επιχειρήσεις εξαιτίας του υψηλού δανεισµού. Το ενδεχόµενο «κουρέµατος» έχει ήδη παραπεµφθεί στις καλένδες, ενώ η περίοδος χάριτος που είχαν δώσει οι τράπεζες αρχίζει να αποτελεί ένα από τα θέµατα που έχουν θέσει οι τροϊκανοί προς τους τραπεζίτες.
Ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ οι ζηµιές το πρώτο εξάµηνο και τα 550 εκατ. ο δανεισµός!!!
 
 
 
καφενειο

Τι αλλάζει στις συντάξεις

Τι αλλάζει στις συντάξεις
Τη δυνατότητα να πάρουν πρόωρη σύνταξη από τα 55 έως τα 60 έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι συμπλήρωσαν  25ετία μέχρι το τέλος του 2012.  Όμως, αν το δικαίωμα θεμελιώνεται φέτος, η «έξοδος» γίνεται στα 62.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η απαιτούμενη 25ετία μπορεί να αποτελείται τόσο από τον χρόνο ασφάλισης που έχει διανύσει ο ασφαλισμένος στο Δημόσιο όσο και από εκείνον του ιδιωτικού τομέα που έχει διανυθεί σε φορείς ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.α.).
Επιπρόσθετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πλασματικά έτη για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη. Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 μπορούν να αναγνωρίσουν τα «νέα» πλασματικά έτη που προβλέπονται από τον νόμο 3865/2010 (τέκνα, σπουδές), ενώ οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι μπορούν να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη που προβλεπόταν σε παλαιότερους νόμους (στρατός, προσόν διορισμού κ.λπ.).
Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2010, έχουν «πέναλτι» 4.5% για κάθε έτος πρόωρης εξόδου (και μέχρι 22.5% για την πενταετία). Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, η μείωση είναι 6% τον χρόνο και 30% την πενταετία.
 
Συγκεκριμένα τα όρια ηλικίας για πρόωρη σύνταξη στο Δημόσιο έχουν ως εξής:
 
Για τους άντρες

Τυχεροί είναι όσοι συμπληρώνουν 25ετία τη διετία 2011-2012, καθώς προβλέπονται μειωμένα όρια συνταξιοδότησης. Ειδικότερα για θεμελίωση το 2011 η «έξοδος» γίνεται στα 56 και το 2012 σε ηλικία 58 ετών.
 
Οσοι άντρες συμπληρώνουν την 25ετία μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, μπορούν να αποχωρήσουν στα 60 με μειωμένη σύνταξη. Οπως ήδη αναφέρθηκε, από φέτος το όριο πάει στα 62 για πρόωρη σύνταξη (καθώς πλήρης σύνταξη δίνεται στα 67).
 
Για τις γυναίκες

Κερδισμένες είναι οι γυναίκες που θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, καθώς αποχωρούν με πρόωρη σύνταξη στα 55. Τη διετία 2011- 2012 προβλέπονται μεταβατικές ρυθμίσεις, ενώ από φέτος πρόωρη σύνταξη καταβάλλεται στα 62.
 
Συγκεκριμένα εφόσον η θεμελίωση γίνεται μέσα στο 2011 το όριο πάει στα 56 (δηλαδή ισχύουν ενιαίες ρυθμίσεις με τους άντρες). Σε περίπτωση που η 25ετία συμπληρώνεται το 2012 το όριο ηλικίας πάει στα 58.
 
 
sofokleousin

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.........ΟΛΟΙ!!!!! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!! ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΗ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ......ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟ...........

Καταργούνται οι οδηγοί ασθενοφόρων ...ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 1233 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


diathesimotita-odhgoi-asthenoforο-570Σε καθεστώς διαθεσιμότητας εντάσσονται από τη Δευτέρα 1.233 υπάλληλοι όλων των νοσοκομείων της χώρας, με τον κλάδο των οδηγών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα να ..
καταργείται ως ειδικότητα.
Σε ανάλογη απόφαση προχώρησε χθες το υπουργείο Υγείας εντάσσοντας επίσης τους εργαζομένους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία στο μέτρο της κινητικότητας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα κοινοποιηθούν οι κατάλογοι ονόματα των εργαζομένων που θα μπουν σε διαδικασία διαθεσιμότητας.
Πρόκειται για 150 εργαζόμενους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, 83 εργαζόμενους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ενώ λιγότερο ξεκάθαρη είναι η κατάσταση στο «Δρομοκαΐτειο» καθώς πρόκειται για κληροδότημα και υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Για τους οδηγούς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, προβλέπεται η άμεση ένταξη τους στην κινητικότητα, καθώς η κεντρική απόφαση του υπουργείου Υγείας είναι να ενισχυθεί ο ρόλος του ΕΚΑΒ και να μεταφερθούν εκεί όσοι οδηγοί από τη διαθεσιμότητα κριθεί ότι είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει πιο αποδοτικά η νευραλγική αυτή υπηρεσία της υγείας.
Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά στη δεύτερη φάση της κινητικότητας δεν περιλαμβάνονται γιατροί, ειδικευμένοι ή ειδικευόμενοι, αλλά, συμφώνα με τα στοιχεία που εξετάστηκαν από άλλες Διευθύνσεις Υπηρεσιών Υγείας, φαίνεται πως μπορούν να περιληφθούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας και στη συνέχεια κινητικότητας διαφόρων ειδικοτήτων από όλες τις κατά τόπους υπηρεσίες υγείας.
 koolnews

Έρχεται και φόρος διαβίωσης!

!

Έρχεται πόθεν έσχες για όλους


Με στόχο την εφαρμογή του "φόρου διαβίωσης” το υπ. Οικονομικών σχεδιάζει τη πλήρη καταγραφή όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων από το 2014.
Την καταγραφή όλων των ακίνητων και κινητών περιουσιακών στοιχείων όλων των φορολογούμενων σχεδιάζει το υπουργείο οικονομικών. Θα καταγράφονται κατοικίες, οικόπεδα, μετοχές, επενδυτικά χαρτοφυλάκια, αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας και συναλλαγές με τράπεζες (δάνεια, καταθέσεις). Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ με βάση αυτά τα στοιχεία θα επιβάλλεται “φόρος διαβίωσης” που θα προκύπτει από το συνολικό εισοδηματικό και περιουσιακό προφίλ του φορολογούμενου και όχι με βάση το εισόδημα που δηλώνει ο ίδιος ή το τεκμαρτό.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εφορία θα έχει για κάθε φορολογούμενο έναν ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο που θα περιέχει πλήρη στοιχεία για όλα τα εισοδήματα, ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία, δάνεια, κάρτες, μετοχές, ομόλογα, νοσήλια, δίδακτρα, ακόμα και δαπάνες για φως, νερό, τηλέφωνο. Το περιουσιολόγιο θα διευκολύνει τις διασταυρώσεις στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων καθώς θα μπορεί να φανεί αν ο φορολογούμενος δηλώνει εισόδημα που υπολείπεται του αθροίσματος των δαπανών του για δόσεις, δίδακτρα, γιατρούς, λογαριασμούς και λοιπές δαπάνες.
Με βάση τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν, η εφορία θα παρακολουθεί τις πραγματικές συναλλαγές και με βάση αυτές θα φορολογεί.

22.11.13

Ας μην «αγανακτούν» όταν ακούνε για κρεμάλες και λαιμητόμους. Δεν ξύπνησε ως δήμιος ο καθένας ένα πρωί. Αυτοί τον έφτιαξαν...

kartesios221113
Δε λειτουργούσε σωστά η ΕΡΤ. Το γνωρίζαμε όλοι. Κάποιος έπρεπε να τη φτιάξει. 
Αντί γι’ αυτό ήρθε κάποιος και την έκλεισε. Γιατί; Επειδή έτσι. Επειδή τον βόλευε, επειδή βαριόταν να ασχοληθεί, επειδή δεν ήξερε, επειδή δεν τον νοιάζει. Πολλά επειδή.
Δε λειτουργούν σωστά τα πανεπιστήμια. Το γνωρίζαμε όλοι. 
Θα μπορούσαν να γίνουν πολύ καλύτερα. Απλώς θα έπρεπε να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά, να συζητήσει, να γνωρίζει, να ακούσει, να δημιουργήσει. Αντί γι’ αυτό, ήρθε κάποιος και λέει απολύονται οι υπάλληλοι κι ας μη μπορούν τα πανεπιστήμια να λειτουργήσουν. Υπάρχουν και τα ιδιωτικά, υπάρχει και το εξωτερικό. 
Γιατί;
Επειδή έτσι τον βόλευε, επειδή βαριόταν να ασχοληθεί, επειδή δεν ήξερε, επειδή δεν τον νοιάζει. Πολλά επειδή.
Δε λειτουργούσε σωστά το δημόσιο σύστημα υγείας. Το γνωρίζαμε όλοι. Θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς, να είναι πιο ανθρώπινο, να κυνηγηθεί αποτελεσματικά το φακελάκι, να ελεγχθούν οι προμήθειες. Αντί γι’ αυτό, αποφάσισαν να το ιδιωτικοποιήσουν, να το δώσουν σε ασφαλιστικές εταιρείες, να το απογυμνώσουν, να το τελειώσουν. 
Γιατί; Επειδή έτσι  βόλευε κάποιους, επειδή τα κέρδη από την υγεία είναι πολλά, επειδή έπρεπε να κρυφτούν πολλά σκάνδαλα κάτω από τα ερείπια. Πολλά επειδή.
Δε λειτουργούσε σωστά ο ΟΣΕ. Το γνωρίζαμε όλοι. Θα μπορούσε να είχε εκσυγχρονιστεί, να μην είχε γεμίσει σκάνδαλα, να μην κατάπινε χρήματα. Αντί γι’αυτό, θα τον κλείσουν, θα τον πουλήσουν, θα τον ξεκάνουν και θα τον ξεχάσουμε. 
Γιατί; Επειδή έτσι  βόλευε κάποιους, επειδή όλα πρέπει να ξεπουληθούν, επειδή κανείς δεν αντιδρά. Πολλά επειδή.
Δε λειτουργούν σωστά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί φοροδιαφυγής. Θα μπορούσαν να λειτουργούν άψογα. Να ελέγχονται όλοι και να τιμωρούνται οι επίορκοι ελεγκτές. Αντί γι’ αυτό, κλείνουμε τα μάτια στη φοροδιαφυγή, καλύπτουμε όσους ξέρουμε ότι φοροδιαφεύγουν και κάνουμε τα πάντα για να μειωθεί ο έλεγχος. 
Γιατί; Επειδή έτσι γουστάρουμε κι επειδή τα σόγια μας είναι μπλεγμένα σε λίστες φοροφυγάδων.
Θα δω την κατάσταση όσο πιο μαλακωδώς καλοπροαίρετα γίνεται. 
Οι άνθρωποι αυτοί που κυβερνούν, δεν κλείνουν, γκρεμίζουν, καταστρέφουν και ξεπουλάνε τα πάντα επειδή έχουν ή εξυπηρετούν συμφέροντα, αλλά επειδή δεν ξέρουν πώς να δημιουργήσουν ή να βελτιώσουν. Όμως εδώ και τέσσερα χρόνια διδάσκουν στο λαό τους την πρακτική «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι».
Ξεχνάνε κάτι βασικό. Ότι η δημοκρατία τους και ο κοινοβουλευτισμός τους έχουν τόσα σάπια δόντια που το στόμα τους ζέχνει από τη μπόχα όποτε το ανοίξουν. 
Ως εκ τούτου, ας μην «αγανακτούν» όταν ακούνε για κρεμάλες και λαιμητόμους. Δεν ξύπνησε ως δήμιος ο καθένας ένα πρωί. Αυτοί τον έφτιαξαν. Μας έμαθαν ότι όταν πονάει δόντι, κόβεις κεφάλι. Τα υπόλοιπα μπορούν να τα μάθουν διαβάζοντας ιστορία.

Η Ελλάδα “μηδενίζει” τις αμυντικές δαπάνες – Τουρκία αύξηση 9,4%! Πίνακες στοιχεία



Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια . Και είναι αυτοί που δείχνουν την “κατάρρευση” και στον χώρο της Εθνικής Άμυνας. Φαίνεται ότι στην Αθήνα κάποιοι ευχαρίστως υιοθετούν τις απόψεις Κον Μπεντίτ που πρότεινε μόλις προχθές “μηδενισμό των ελληνικών αμυντικών δαπανών”. Την ίδια ώρα η Τουρκία συνεχίζει να αυξάνει τα κονδύλια για την άμυνα και την ασφάλεια. 9,4% αυξημένα για το 2014!
Ο ελληνικός προϋπολογισμός για την Άμυνα
Με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2014, ο πρόεεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας Ηλίας Νατσιούλας έφτιαξε τον πίνακα ο οποίος αποτυπώνει τις συνεχείς δραματικές μειώσεις στον αμυντικό προϋπολογισμό από το 2009 και μετά.



Σύμφωνα με όσα “διάβασε” ο οικονομικός Η.Νατσιούλας στον προϋπολογισμό του 2014
•Δεν περιλαμβάνεται η περικοπή που είχε προβλεφθεί ύψους 250 εκατ. ευρώ από την εφαρμογή νέου μισθολογίου στους ενστόλους
•Απο 2 δις 968 εκατομμύρια που προέβλεπε το ΓΛΚ και το Μεσοπρόθεσμο με το Ν.4127/2013 τελικά το ποσό του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ ανέρχεται στα 3 δις και 112 εκατ (αυξημένος δηλαδή κατά 144 εκατ, αν και θα έπρεπε να είναι κατά 250 εκατ , τη διαφορά από τους μισθούς που δεν συμπεριλήφθησαν).
•Βέβαια ο Π/Υ 2014 του ΥΠΕΘΑ σε σχέση με το Π/Υ 2013 είναι πάλι μειωμένος.  Και για να βγουν τα νούμερα κόβονται ακόμη περισσότερο από άλλες κατηγορίες δαπανών λειτουργικά κ.λ.π
•Τα εξοπλιστικά κονδύλια  είναι στα 583 εκατομμύρια ευρώ και όταν λέμε εξοπλιστικά αναφερόμαστε βέβαια κυρίως σε προγράμματα που έχουν να κάνουν με συντηρήσεις ,ανταλλακτικά και τεχνική υποστήριξη.
9,4% αυξημένος ο προϋπολογισμός της Άμυνας και της Ασφάλειας στη Τουρκία!

Από την άλλη πλευρά ο προϋπολογισμός της Τουρκίας για την εθνική άμυνα και την εθνική ασφάλεια το 2014 θα είναι αυξημένος κατά 9,4%, ένα ποσό υψηλότερο κατά 1,7% από τον πληθωρισμό του τελευταίου δωδεκαμήνου, γεγονός το οποίο προκάλεσε έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση, η οποία θεωρεί ότι αυτές οι δαπάνες είναι υπερβολικές.
Βάσει του σχεδίου του προϋπολογισμού που συζητείται τώρα στις αρμόδιες επιτροπές της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, οι συνολικές δαπάνες για τους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας και των πληροφοριών αυξάνεται σε 49,6 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (18,24 δισεκ. ευρώ) από τα 45,3 δισεκ. τουρκικές λίρες το 2013. Οι δαπάνες για τους τρεις αυτούς τομείς δραστηριότητας ισούνται με το 3% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας.
Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Αμύνης αυξάνεται κατά 7,1% (μείωση 0,6% συνυπολογιζομένου του πληθωρισμού). Ο υπουργός Αμύνης διευκρίνισε, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της τουρκικής βουλής, ότι το 48% του προϋπολογισμού του υπουργείου του χρησιμοποιείται για να καλυφθούν τα κόστη της μισθοδοσίας.
Πραγματικές αυξήσεις —συνυπολογιζομένου του πληθωρισμού— καταγράφονται στους προϋπολογισμούς της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών, γεγονός το οποίο αποδίδεται στις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί η σύγκρουση στη Συρία και η δράση του PKK.
Ο προϋπολογισμός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MİT) αυξάνεται από τα 995,5 εκατ. τουρκικές λίρες το 2013 σε 1 δισεκατομμύριο τουρκικές λίρες το 2014, οριακά κάτω από τον πληθωρισμό. Ο προϋπολογισμός της αστυνομίας αυξάνεται κατά 12,4%.
Ο προϋπολογισμός της Ακτοφυλακής (SGK) αυξάνεται από 432 εκατ. τουρκικές λίρες σε 452 εκατ., και αυτός οριακά κάτω από τον πληθωρισμό.
Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται οι εκτός προϋπολογισμού δαπάνες που απορροφούνται κυρίως από τον προϋπολογισμό της Χωροφυλακής και της Γενικής Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας.
Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για έλλειψη διαφάνειας των προϋπολογισμών αυτών και ζήτησε από την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και που εισάγουν ελέγχους διαφάνειας στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Έτσι ενώ ο υπουργός Αμύνης υπολογίζει τον προϋπολογισμό του υπουργείου του στο 1,2% ΑΕΠ, η αντιπολίτευση εκτιμά αντίθετα ότι ανέρχεται στο 2,3 του ΑΕΠ.
Ο βουλευτής του φιλοκουρδικού BDP Χασίπ Καπλάν αμφισβήτησε την ανάγκη αύξησης των προϋπολογισμών άμυνας και ασφάλειας επισημαίνοντας τα πρωτοφανή επίπεδα ειρήνης και ασφάλειας που επικρατούσαν τον τελευταίο χρόνο στην Τουρκία ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία που έγινε με τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν.
Βουλευτές από όλες τις παρατάξεις ζητούν μεγαλύτερο έλεγχο και διαφάνεια στον προϋπολογισμό της γενικής Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM), που είναι υπεύθυνη για τις προμήθειες του συνόλου σχεδόν των εξοπλισμών.
Η SSM δαπανά 1,5 δισεκ. δολάρια εκτός προϋπολογισμού για να χρηματοδοτήσει διάφορα σχέδια. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δαπανήθηκαν φέτος 777 εκατομμύρια δολάρια (574 εκατ. ευρώ) δαπανήθηκαν φέτος σε «έρευνα και ανάπτυξη».
«Το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει διατυπώσει σοβαρές ανησυχίες για την έλλειψη διαφάνειας και επίβλεψης στην Γενική Γραμματεία» επισήμανε ο κ. Μουσλίμ Σαρί, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
onalert.gr