ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.12.09

Τι είναι η παπαριά:




Η παπαριά είναι ένα δέντρο σαν την αχλαδιά μόνο που δεν κάνει αχλάδια. Ανήκει στην οικογένεια των Papariae στην οποία ανήκει η παπάγια και το αγγούρι. Πρόκειται για δέντρο της ερήμου το οποίο προστατεύει τον καρπό του με πολλά τριχίδια. Με αυτή την μέθοδο τα διάφορα πουλιά-θηρευτές δεν πλησιάζουν. Ο καρπός του εν λόγω δέντρου (παπάρι) παρατηρείται έντονα μετά το 2ο έτος της ηλικίας του. Ακόμα τα παπάρια είναι πολύ ευαίσθητα σε πιέσεις. Μπορεί εύκολα να πρηστούν λόγω μεταβολών του περιβάλλοντος στη θερμοκρασία, το pH, και την υγρασία. Προτιμούν να αφεθούν σε ηρεμία και μετά από μια μικρή αύξηση θερμοκρασίας που προκαλείται από μικροερεθίσματα εκτοξεύονται τα σπόρια που μεταφέρονται στο άνθος με τον άνεμο (ανεμογκάστρι). Λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου ελάχιστα παπάρια είναι φυσιολογικά και λειτουργικά, για αυτό και πρέπει να τυγχάνουν προσοχής από τους γεωπόνους.


cid:BF1F3347DAD045B9A2630ED58E5669FA@Takis
Τα παπάρια και τα δέντρα παπαριές τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού στις μέρες μας στην Ελλάδα, αφού πάντα οι Έλληνες τα θυμούνται στην καθημερινή ζωή:

-Ως απάντηση σε σχόλιο βαθυστόχαστο: «παπαριές ».
-Μεγάλη ένδειξη προσφοράς και αλληλεγγύης είναι η προσφορά παπαριών: «Πάρε τα παπάρια μου ».
-Κάτι που τυγχάνει μέγιστης σημασίας από εμάς λέμε « στα παπάρια μου».
-Για άτομα που κάνουν βαρυσήμαντες δηλώσεις ή πράττουν εξίσου σημαντικά έργα, υπάρχει το «φάε ένα παπάρι» ή « τσίμπα ένα παπάρι».
-Σπανιότερα χρησιμοποιείται η μέτρηση παπαριών για ερευνητικούς λόγους « Μέτρησέ μου τα παπάρια».

Βέρυ ιμπόρταντ πέρσονς ορίζονται ως « παπάρες».

by captain

ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 20/12/09 ΣΕ VIDEO

Μια Χριστουγεννιάτικη Βόλτα στον Πειραιά.. συντροφιά με τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ! Δείτε το ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ



Θα σας παραθέσουμε το φωτογραφικό υλικό, το οποίο μιλάει από μόνο του. Ως εκ τούτου, τα δικά μας σχόλια περιττεύουν! Ας ''απολαύσουμε'' λοιπόν έναν μεσημεριανό χριστουγεννιάτικο περίπατο στο κέντρο και τις γειτονιές του Πειραιά!!!!



















ΚΑΛΕΣ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!
PP

Η βενιζελική "εθνική άμυνα" και τα αιματηρά γεγονότα στην Χαλκιδική (Σεπτέμβριος 1916)

Βρισκόμαστε στην κορύφωση του Εθνικού Διχασμού τον Αύγουστο του 1916, όταν δηλαδή οι γερμανοβούλγαροι είχαν καταλάβει την Καβάλα και είχε ιδρυθεί η "εθνική άμυνα" στην Θεσσαλονίκη από φανατικούς Βενιζελικούς (Ζυμβρακάκης, Μαζαράκης, Αργυρόπουλος, Ζάννας, Χριστοδούλου) με σκοπό να σύρει την νόμιμη Ελληνική βασιλική κυβέρνηση των Αθηνών που ως τότε ήταν ουδετερόφιλη, στο πλευρό της Αντάντ. Η "Άμυνα" είχε από την πρώτη στιγμή την άφθονη υλική και οικονομική υποστήριξη του Γάλλου στρατηγού Σαράιγ. Η σημαντικότερη προτεραιότητα της "άμυνας" ήταν να επιστρατεύσει τις ελληνικές περιοχές που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της, δημιουργώντας στρατιωτικές μονάδες ώστε να προσφέρει υπηρεσίες στην Αντάντ και να εδραιώσει την θέση της που έμοιαζε τότε αρκετά επισφαλής.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η σημαντικότερη περιοχή που για γεωγραφικούς κυρίως λόγους θα μπορούσε εύκολα να τεθεί υπό τον έλεγχο της "άμυνας", ήταν η Χαλκιδική. Έτσι λοιπόν οι "αμυνίτες" απέστειλαν τον λοχαγό Γεώργιο Κονδύλη με 200 άνδρες να καταλύσει τις Αρχές και να επιστρατεύσει τους κατοίκους της. Ο Κονδύλης έφτασε στην Γαλάτιστα στις 7 Σεπτεμβρίου όπου συνάντησε όμως την σταθερή άρνηση των κατοίκων να στρατευθούν. Η απάντηση του ήταν να καταλύσει πλήρως την έννομη τάξη και να συλλάβει τους σημαντικότερους προκρίτους της πόλης που αντιστέκονταν, τους οποίους διαπόμπευσε στους δρόμους της πόλης κρεμώντας στους λαιμούς τους πινακίδες με την λέξη "προδότης" πριν τους κλείσει φυλακή.

Ο Κονδύλης συνέχισε την πορεία του στον Πολύγυρο όπου επίσης κατέλυσε τις νόμιμες αρχές του τόπου κατάσχοντας το επαρχιακό ταμείο. Όσο όμως καταγινόταν με αυτά, έμαθε ότι βασιλόφρονες επίστρατοι είχαν αφοπλίσει τους στρατιώτες που είχε αφήσει στην Γαλάτιστα. Ενισχυμένος με 200 άνδρες που του στάλθηκαν από την Θεσσαλονίκη, ο Κονδύλης επέστρεψε ανατρέποντας εύκολα τους ανοργάνωτους επίστρατους που είχαν στην μάχη αυτή 11 νεκρούς. Αφού ανακατέλαβε την Γαλάτιστα, ο Κονδύλης εκτέλεσε με συνοπτικές διαδικασίες τρεις από τους επίστρατους που συνέλαβε (Σαραφιανός, Κυμουρτζής, Πανέλας). Την ίδια μέρα οι "αμυνήτες" εκτέλεσαν τον επίστρατο Δημήτριο Στίνη ενώ τραυμάτισαν στα πόδια τον Κωνσταντίνο Κατάκαλο, τον Άγγελο Καραμεσάλα και τον Διαμαντή Σαφουρλά. Φυλακίστηκαν τουλάχιστον 20 πολίτες με τον βουλευτή Ιωάννη Τραιανό ανάμεσα τους. Η σκληρότητα του Κονδύλη οδήγησε όλους τους εφέδρους στα όρη εγκαταλείποντας οικείες και εργασίες. Στις 11 Σεπτεμβρίου ο Κονδύλης εξέδωσε την εξής διαταγή προς τους κατοίκους της Γαλάτιστας:

"....Εκτελούντες απόφασιν της εθνικής αμύνης ημείς ο αρχηγός του στρατού της Χαλκιδικής επικηρύσσω τας κεφαλάς των πρωταιτίων: 1)Θ. Κατά, 2)Χριστ. Καραπλιάφη, 3)Λ. Τσαμπούρη, 4)Γ. Τσαμπούρη, 5)Στ. Σπανού, 6)Μ. Κουραμπότα.

Εις εκείνον όστις θα φονεύση η θα καταδώση εις τον στρατόν μας έναν επικυρηγμένον τούτων, θα δοθεί αμοιβή δραχμών 1000. Οι οικείαι των επικυρηγμένων θα κατεδαφισθώσιν εντός της σήμερον και η περιουσία των θα δημευθεί και αι οικογένειαι των θα απελαθώσιν. Απαγορευεται προς πάντας τους κατοίκους της Χαλκιδικής να χαιρετώσι, προστατευσωσι και τροφοδοτώσι τους επικηρυσσομένους. Ο παραβάτης της παρούσης θα υποστή την βαρυτέραν των ποινών."

Επειδή όμως η επιστράτευση δεν προχωρούσε ικανοποιητικά, ο Κονδύλης συνέλαβε πολλές μητέρες και γυναίκες επιστράτων (Αν. Ζαμπάνη, Τρ. Τσακνή, Μαρία Κοτσάνη, Μαρία Χαλάτη). Σε μερικές δε περιπτώσεις αμυνήτες βασάνισαν απάνθρωπα 2 γυναίκες (Κυβέλη Κασσάνδρου, Ασπασία Τέλιου) για να τις αποσπάσουν την τοποθεσία όπου βρίσκονταν οι άνδρες τους. Στις 13 Σεπτεμβρίου οι αμυνήτες επιτέθηκαν στο χωριό βασιλικά και στις 14 Σεπτεμβρίου στην Νικήτη όπου πέταξαν σε χαράδρα τον Αθανάσιο Αναγνωσταρά καίγοντας τις προίκες από τις 2 αδερφές του καθώς και όλα τα έπιπλα της οικείας του. Επίσης έκαψαν τα έπιπλα από τα σπίτια όσων δημοσίων υπαλλήλων που αρνούμενοι να προσχωρήσουν στο κίνημα αναχώρησαν για την Λάρισα.

Στις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου, ο Κονδύλης είχε χάσει εντελώς τον έλεγχο των πράξεων του, καθώς δεν πετύχαινε το αποτέλεσμα που ήθελε να δείξει στην Αμυνήτικη Διοίκηση ως νέος φέρελπις αξιωματικός που μόλις είχε αναδειχθεί. Έτσι στις 18 Σεπτεμβρίου απαγχόνισε τον Γρηγόριο Συνάπαλο από την Βαβδο, απαγχόνισε τον 70χρονο ιερέα του χωριού Σταυρός και τον αστυνομικό σταθμάρχη Ορμυλίας Αντώνιο Πατριαρχέα. Τον χορό του αίματος έκλεισε η εκτέλεση του έφεδρου λοχία Σταυρου Χαρδαλιά από την Επανομή. Το τελευταίο κατασταλτικό μέτρο που δοκιμάστηκε από την νέα προσωρινή Κυβέρνηση της τριανδρίας Βενιζέλου - Κουντουριώτη - Δαγκλή που εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 26 Σεπτεμβρίου, ήταν η απομόνωση της επαρχίας και η στέρηση ανεφοδιασμού της ώστε να λυγίσει από την πείνα.

Όταν ούτε αυτή η τακτική απέδωσε, τότε η αποτυχία αποδόθηκε στον Κονδύλη που αντικαταστάθηκε με Συνταγματάρχη Χατζηιωάννου. Τότε η "τριανδρία" έκανε μια επίθεση φιλίας στους κατοίκους της Χαλκιδικής στέλνοντας 500 σακιά αλεύρι με τον μετριοπαθή Θεμιστοκλή Σοφούλη και δίνοντας διορία ενός μηνός σε όλους τους φυγάδες να παρουσιαστούν στον αμυνήτικο στρατό. Πολλοί φυγάδες ξεγελάστηκαν επιστρέφοντας στα σπίτια τους. Δεν υπολόγισαν σωστά. Στις 17 Δεκεμβρίου ο παλαιός μακεδονομάχος και φανατικός Βενιζελικός Παυλος Γύπαρης με ένα τάγμα υπό τον αντ/σχη Μπαρτζώκα, επιτέθηκε και κατέλαβε αιφνιδιαστικά τον Πολύγυρο, συλλαμβάνοντας πολλούς φυγάδες που είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους, από τους οποίους οι περισσότεροι φυλακίστηκαν η ξυλοκοπήθηκαν ανηλεώς. Η πόλη λεηλατήθηκε για τρεις μέρες. Τα ίδια περίπου γεγονότα έλαβαν χώρα και στην Αρναία.

Οι λόγοι της επίμονης άρνησης των κατοίκων της Χαλκιδικής να στρατευθούν ήταν πολλοί και κάποιοι από αυτούς μάλλον εύλογοι. Κατ΄ αρχάς η "εθνική άμυνα" ειδικά στα πρώιμα στάδια της που δεν είχε επικεφαλής τον Βενιζέλο, δεν συμβόλιζε την νομιμότητα αλλά έμοιαζε με ένα αμφίβολης εγκυρότητας ξενοκίνητο πραξικόπημα. Παράλληλα η πλειοψηφία των πολιτών της Χαλκιδικής ήταν αντιβενιζελικής πολιτικής προέλευσης, καθώς στις προηγούμενες εκλογές οι Βενιζελικοί δεν είχαν εκλέξει ούτε έναν βουλευτή εκεί. Είναι επίσης εύλογο πως το κάλεσμα σε οποιονδήποτε πόλεμο (πόσο μάλλον έναν Παγκόσμιο) δεν είναι κάτι που οι πολίτες γενικά δέχονται ευμενώς. Πόσο μάλλον όταν αυτό το κάλεσμα δεν γίνεται με επίκληση στον πατριωτισμό, αλλά με την χρησιμοποίηση βάρβαρων και βίαιων εξαναγκαστικών μέτρων. Παράλληλα οι οργανώσεις των "επιστράτων" (παρακρατικές οργανώσεις φανατικών βασιλοφρόνων που είχαν οργανωθεί από τον Ιωάννη Μεταξά) είχαν εργαστεί εντατικά και είχαν προπαγανδίσει με επιτυχία τις θέσεις των αντιβενιζελικών σε πανελλαδική κλίμακα. Επίσης οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η αντίσταση στους Βενιζελικούς δεν εκδηλώθηκε σε όλες τις πόλεις της Χαλκιδικής αλλά κυρίως στον Πολύγυρο, στην Γαλάτιστα και στην Αρναία.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Η παραπάνω εξιστόρηση των γεγονότων βασίζεται σε τέσσερις πηγές. Στα δημοσιεύματα της εφημερίδας "Σκριπ" αντιβενιζελικής κατεύθυνσης, στα επίσημα ανακοινωθέντα της "Ηνωμένης Αντιπολίτευσης" το 1920 μετά την άρση της βενιζελικής λογοκρισίας, στο έργο του αντιβενιζελικού Ν. Γερακάρη "σελίδες εκ της συγχρόνου ιστορίας", στις ανακρίσεις και στην επίσημη δικαστική έρευνα που έγινε από τον συνταγματάρχη Γ. Μπασακάρη το 1921.


Θα ήταν όμως μονομερές να αναφερθούμε μόνο σε αντιβενιζελικές πηγές ώστε να επιβεβαιώσουμε την σκληρότητα και την καταστολή που βίωσαν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής από τους βενιζελικούς. Αντί για αυτό θα αναφερθούμε και σε δύο χρήσιμες μαρτυρίες φιλοβενιζελικών Ιστορικών.

Ο πρώτος είναι ο δημοσιογράφος Γεώργιος Βεντήρης, στενός προσωπικός του Ελ. Βενιζέλου και συγγραφέας του σημαντικού φιλοβενιζελικού έργου "Η Ελλάς του 1910-1920" εκδ. Ίκαρος. Ο Βεντήρης λοιπόν, τα αιματηρά γεγονότα που περιγράψαμε τα απορρίπτει ως τερατώδη μυθεύματα και ψεύδη των βασιλοφρόνων (μόνο 30 σπίτια πυρπολήθηκαν, ένας προδότης των Τούρκων (Συνάπαλος) απαγχονίστηκε και οι συγγενείς των πρωταιτίων εξορίστηκαν στην Μυτιλήνη). Κατά τον ίδιο, όχι μόνο ο Κονδύλης δεν έπραξε τίποτε μεμπτό, αλλά υπήρξε και θύμα των επιθέσεων των κατοίκων της Χαλκιδικής. Ο Κονδύλης, σύμφωνα με τον Βεντήρη, συγχώρησε 2 φορές τις επιθέσεις αυτές και έδειξε σπάνια μεγαλοψυχία και πολιτικότητα στην αντιπατριωτική στάση των στασιαστών. Και τελειώνει ο έλλην Ιστορικός:

"...συνέβησαν γεγονότα, άλλα θλιβερά, άλλα αξιοκατάκριτα. Ερμηνεύονται όλα όταν ληφθεί υπ΄ όψιν ο φανατισμός του εμφυλίου. Πάντως οι υπερβασίες των στρατιωτών της Αμύνης δεν είχαν αφορμή απάνθρωπα δήθεν ένστικτα..."


Δεύτερη μαρτυρία είναι αυτή του φιλοβενιζελικού Φοίβου Γρηγοριάδη ο οποίος αναφέρει:

"Φοβερός εμφανίζεται στην Χαλκιδική ο Γεώργιος Κονδύλης. Του καταλογίζουν άγρια βασανιστήρια μανάδων για να εμφανισθούν οι κρυμμένοι γιοί τους. Απαγχόνισε και έναν Συνάπαλο από την Γαλάτιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Τελάληδες κάλεσαν τον κόσμο να μαζευτή να δη που θα δικασθή και θα καταδικασθή ο λιποτάκτης. Έκλαιγε ο κόσμος όταν ο καταδικασμένος πήγαινε στην αγχόνη...."

Τα συμπεράσματα δικά σας....

ΠΗΓΕΣ

-Χρήστος Βήττος, Ο εθνικός διχασμός και η Γαλλική κατοχή (1915-1920), εκδ. Όλυμπος

-Φοίβος Γρηγοριάδης, Διχασμός - Μικρά Ασία, εκδ. Κεδρηνος
filistor filistor

ΑΘΗΝΑ 1900


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

3.200.000 ευρώ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του ΚΚΕ (Κόμμα Κομμουνιστικής Εκμετάλλευσης)

Χάραξαν βαθιά το δρόμο τους.
Εχθροί των εργαζομένων και της τυπογραφίας.
Επικίνδυνο εργαλείο σε βάρος του κλάδου... Υπάρχουν πολλοί τρόποι να «σκοτώνει» κανείς (Οσκαρ Ουάιλντ).

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/oikonomiko/prom/20080707%20%C5%C4%20...%20%D3%FD%EC%E2%E1%F3%E7%2019448%209.7.2008%20%D4%D5%D0%CF%C5%CA%C4%CF%D4%C9%CA%C7.pdf (κλικ εδώ)

Συνάδελφοι, κάντε κλικ στο link και διαβάστε προσεκτικά. Διαβάστε πως οι κόκκινοι καπιταλιστές του κκε πατάνε τους συναδέλφους και ξεκληρίζουν την Ελληνική Τυπογραφία με τις κομματικές γνωριμίες και τα τσιράκια τους (όλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους).
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑΕΙ
Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ


Ένα κόμμα που είναι στη βουλή όπως το ΚΚΕ και που ψηφίζει νόμους, είναι παράλογο και παράνομο να έχει δικές του επιχειρήσεις. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός.

Φοβούνται την ιδεολογική αντιπαράθεση!!!
ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΟΥΣ...
ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ...

Αγώνες στα όρια της ύπνωσης@typoekdotikh&kke.gr
Είναι μέγιστος οπορτουνισμός να εγκαλείς την κοινωνία γιατί δεν κουνιέται, όταν είσαι ανάμεσα σ' αυτούς που καλλιεργούν τον ύπνο. Μετά μιλάς για κατασκευασμένη συναίνεση - από ποιους άραγε - και στο τέλος καλείς σε αγώνες που δεν θα έρχονται σε αντίθεση με αυτό που ήδη έχεις χαρακτηρίσει συνείδηση σε ύπνωση.

Κίνημα Τυπογράφων

Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

AYTH THN "TAKTIKH " ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΡΟΒΛΙΑΣ......ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ Η "ΜΑΡΜΑΓΚΑ"



Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να διαβάσετε το ρεπορτάζ της εποχής…

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


"Τα πάντα εν σοφία εποίησες Θεούλη μας," αλλά........


Εν αρχή ο Θεός γέμισε τη γη με μπρόκολο, κουνουπίδι και
σπανάκι,πράσινα, κίτρινα και κόκκινα λαχανικά
όλων των ειδών, ώστε ο άνδρας και η γυναίκα να ζήσουν υγιεινά και παντοτινά.
Ο σατανάς όμως δημιούργησε τα Haagen Dazs και τα διάφορα cookies.
Και ρώτησε: «Λίγη ακόμη σάλτσα βύσσινου;»
και ο άνδρας απήντησε: «Ευχαρίστως!»
και η γυναίκα πρόσθεσε: «Παρακαλώ για μένα άλλη μια ζεστή βάφλα με σαντιγύ!».
Και έτσι πήραν και οι δύο από 5 κιλά .

Και ο Θεός δημιούργησε το γιαούρτι, ώστε να διατηρήσει η γυναίκα το
σώμα της όπως άρεσε στον άνδρα.
Και ο σατανάς δημιούργησε από το σιτάρι το άσπρο αλεύρι
και από το ζαχαροκάλαμο τη ζάχαρη και τα συνδύασε.
Και η γυναίκα άλλαξε νούμερο στην ένδυσή της και πήγε από το 38 στο 46.

Και έτσι είπε ο Κύριος: «Δοκίμασε το φρέσκο μαρούλι μου!»
Και ο σατανάς εφεύρε το ντρέσσιγκ και το σκορδόψωμο ως συνοδευτικά.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες μετά από αυτή την απόλαυση
άνοιξαν τις ζώνες τους κατά τουλάχιστον μία τρύπα.

Ο Κύριος όμως είπε: «Σας έδωσα φρέσκα λαχανικά και ελαιόλαδο, στο οποίο
να μαγειρεύετε υγιεινά!»
Και ο σατανάς συνόδεψε τα φαγητά αυτά με δεύτερο πιάτο, από νόστιμες
μπουκίτσες από ψωμάκια, τυράκια camembert, αστακό σε βούτυρο μυρωδάτο
και φιλετάκια κοτόπουλου.
Και οι τιμές χοληστερίνης του ανθρώπου ανέβηκαν στα ουράνια.

Ετσι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο αθλητικά παπούτσια, ώστε να χάσει
μερικά κιλά με την άθληση...
Και ο σατανάς δημιούργησε την δορυφορική τηλεόραση και τα DVD μαζί με
τα τηλεχειριστήρια, για να μην κουράζεται ο άνθρωπος με το ζάπινγκ.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες γελούσαν και έκλαιγαν μπροστά την οθόνη
και άρχισαν να φοράνε ελαστικές φόρμες αδυνατίσματος.

Ετσι ο Θεός δημιούργησε την πατάτα, φτωχή σε λίπος και κάλιο και
γεμάτη θρεπτικές ουσίες.
Και ο σατανάς αφαίρεσε την φλούδα και έκοψε το εσωτερικό της σε
πατατάκια, τα οποία τηγάνησε και τα κάλυψε με πολύ αλάτι..
Και ο άνθρωπος πήρε μερικά κιλά ακόμη...

Ο Θεός όμως έφερε το άπαχο κρέας, ώστε τα τέκνα του να χορταίνουν
προλαμβάνοντας λιγότερες θερμίδες.
Και ο σατανάς έφερε τα Goodys και το τσίζμπουργκερ των 99 λεπτών.
Και ρώτησε ο σατανάς: «Θέλεις και τηγανητές πατάτες;»
Και είπε ο άνθρωπος: «Βεβαίως, μια μεγάλη μερίδα με μαγιονέζα!».
Kαι σχολίασε ο σατανάς: «Ετσι μπράβο!»
Και ο άνθρωπος έπαθε έμφραγμα.

Και ο Θεός αναστέναξε και δημιούργησε το τετραπλό μπαϊ-πάς της καρδιάς.
Και τότε ο σατανάς είπε:

Είπαμε να παίζουμε τίμια'...

...Και δημιούργησε το ΙΚΑ.

Σε Ισραηλινά χέρια ο Ηρακλής

Σε πλήρη συμφωνία με επιχειρηματία εβραϊκής καταγωγής φέρεται να ήρθε ο Αντώνης Ρέμος.Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής αναμένεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις στις 31/12/09.Όλα πλέον δείχνουν πως οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν και η συμφωνία προβλέπει τη σταδιακή παραχώρηση ενός σημαντικού ποσοστού των μετοχών στον επιχειρηματία, με τον Ρέμο να παραμένει πρόεδρος τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.
Πάντως, ο Ερασιτέχνης ζήτησε με επιστολή του την επιτάχυνση των διαδικασιών: «Το ΔΣ του ΓΣ Ηρακλής εκφράζει την έντονη ανησυχία του, αναφορικά με τη χρονίζουσα παρά τις προβλεπόμενες διατάξεις εκ του καταστατικού και του νόμου έλλειψη συλλογικής διοικητικής λειτουργίας της ΠΑΕ Ηρακλής. Θεωρούμε ότι ο τρόπος διοίκησης που έχει επιλεγεί από αυτήν έχει οδηγήσει σε εκφυλιστικά φαινόμενα σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της.Καλούμε τη διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής, όπως αυτή εκπροσωπείται, εφόσον έκρινε ότι πρέπει να αποχωρήσει, να επιταχύνει τις διαδικασίες ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας της. Απευθύνουμε μήνυμα προς πάντες και δηλώνουμε ότι δεν θα μείνουμε αμέτοχοι διότι κύριο μέλημά μας είναι η «επόμενη μέρα» να έχει συγκεκριμένους στόχους που θα οδηγήσουν τον Ηρακλή στην κορυφή και όχι απλά να «εξασφαλιστούν» κάποιοι.Στο μεσοδιάστημα η ΠΑΕ οφείλει να ασχοληθεί με τα αγωνιστικά θέματα, φροντίζοντας για την ενίσχυσή της με ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές που θα προσφέρουν άμεσα. Καλεί επίσης την ΠΑΕ έστω και την ύστατη στιγμή με τις ανάλογες κινήσεις να άρει την πολιτική των διαχωριστικών γραμμών μέσα στην οικογένεια του Ηρακλή. Ο ΓΣ Ηρακλής δηλώνει προς όλους ότι είναι εδώ!».
Δικη

Για να μη τρελαθούμε τελείως ...

Διαβάζω ότι από 1η Ιανουαρίου πρέπει να μαζεύουμε όλες τις αποδείξεις για κάθε τι που πληρώνουμε έτσι ώστε να μειώσουμε το φορολογητέο εισόδημά μας και να βοηθήσουμε το κράτος το εισπράξει περισσότερο ΦΠΑ.
.
Με άλλα λόγια :
.
1. Πρέπει να βρώ υδραυλικό που να έρθει να φτιάξει το καζανάκι και να κόψει απόδειξη. Αυτός που θα κάνει συντήρηση στον καυστήρα, πρέπει να μπορεί να κόψει απόδειξη.
2. Πρέπει να ζητήσω απόδειξη από το γιατρό ... εδώ κι αν θέλει θάρρος. Αν το βρώ, γνωρίζω ότι θα πληρώσω πολλά περισσότερα και δεν καταλαβαίνω το λόγο που πρέπει να σκέφτομαι τα δημοσιονομικά την ώρα που είμαι άρρωστος.
3. Πρέπει να ζητήσω αποδείξεις για τα 5 ευρώ που ξοδεύουν τα παιδιά μου κάθε μέρα στο κυλικείο του σχολείου
4. Πρέπει να ζητήσω αποδείξεις για τα χρήματα που κάθε τρεις και λίγο πληρώνω μαύρα για τις εκδρομές,επισκέψεις σε θέατρα κλπ των παιδιών στο σχολείο.
5. Πρέπει να μου εξηγήσει ο κ. υπουργός ποιος θα μου δώσει αποδείξεις για τα 50 ευρώ που ξοδεύω κάθε Σάββατο στη λαική. Πως θα πάρω απόδειξη για το λάδι της χρονιάς, τα ξύλα και το τυρί που αγοράζω στο χωριό ?
6. Πρέπει να μου εξηγήσει αν οι αποδείξεις των 11 ευρώ που πληρώνω κάθε μέρα στα διόδια για να πάω από την Κόρινθο στην Αθήνα στη δουλειά μου περιλαμβάνονται.
7. Πρέπει να ψωνίζω από περίπτερα της επαρχίας που μπορούν να εκδώσουν αποδείξεις για τα τσιγάρα, τις εφημερίδες, τις σοκολάτες και τα παγωτά των παιδιών που αγοράζω κάθε μέρα.
8. Πρέπει να αντιμετωπίζω καθημερινά το δίλημμα : να ζητήσω απόδειξη ή να πληρώσω λιγότερα όπως μου προτείνει ο κουρέας, ο μαγαζάτορας, ο οδοντίατρος κλπ.
9. Τα χρήματα που πληρώνω στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, στην ύδρευση κλπ θα αφαιρούνται από το μικτό φορολογητέο εισόδημα ?
10. Πρέπει να βρω τρόπο να διαχειριστεί η οικογένεια ένα τεράστιο όγκο αποδείξεων όλο το χρόνο σαν να πρόκειται για επιχείρηση. Σε αυτή τη περίπτωση γιατί να μη μπορώ να έχω ένα οικογενειακό βιβλίο εσόδων-εξόδων και να μπορώ να φορολογούμαι βάση όλων των εξόδων που κάνω αφού είμαι μισθωτός και δεν μπορώ να κλέψω.
11. Πως ένας συνταξιούχος μπορεί να διαχειριστεί τον όγκο των αποδείξεων και γιατί πρέπει να μπει στις σχετικές διαδικασίες όταν έχει αποδεδειγμένο μοναδικό εισόδημα μία σύνταξη και τίποτα άλλο ?

Οπως λένε οι περισσότεροι πολίτες : αν η δουλειά του υπουργού είναι να αυξάνει το φόρο στα τσιγάρα και να αυξάνει το συντελεστή φορολόγησης σε αυτούς που δεν κλέβουν, τότε ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είναι υπουργός οικονομικών. Για τα δύσκολα τον θέλουμε ...

Ως αποκλειστικά μισθωτός και αναπόφευκτα έντιμος φορολογούμενος που έχει ήδη πληρώσει την έκτακτη εισφορά, θα κάνω κάτι απλό. Αν κληθώ να πληρώσω περισσότερους φόρους θα φροντίσω να καταναλώσω λιγότερα. Επειδή όλοι οι μισθωτοί θα καταναλώσουμε λιγότερα, πως θα δούμε ανάπτυξη ? Πως θα αυξηθούν οι εισπράξεις ΦΠΑ όταν πέσει η κατανάλωση ? Πως θα αυξηθεί ο τζίρος όταν παγώνουν τα δημόσια έργα για έξι μήνες ?

Γνωρίζει ο κ. υπουργός και οι υπηρεσίες του γνωρίζουν ποιοι φοροδιαφεύγουν και πως. Γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Με φορολογία στα τσιγάρα και το πετρέλαιο δεν λύνονται τα προβλήματα. Με εκποίηση κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων που βουλιάζουν εξαιτίας των πολιτικών κακοδιαχείρησης κάποιων ανίκανων διορισμένων, δεν μαζεύεις χρήματα αλλά στερείς πηγές πόρων.
Αγ.Γεωργιος

Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Καταγγέλω την Τουρκία

«Στην Τουρκία αισθάνομαι σαν
να με σταυρώνουν καθημερινά»

Με αυτή τη φράση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξαπέλυσε δριμύτατο κατηγορώ κατά του τουρκικού κράτους για την εν γένει συμπεριφορά του απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης αλλά και την ελληνική κοινότητα της Πόλης.
Μιλώντας στην εκπομπή «60 minutes» του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, ο Οικουμενικός Πατριάρχης για πρώτη φορά επιτίθεται ευθέως κατά του τουρκικού κράτους, καταγγέλλοντας την Άγκυρα ότι επιθυμεί την πλήρη εξαφάνιση τόσο της ελληνικής κοινότητας των 4.000 ανθρώπων όσο και του ιστορικού και ιερού ρόλου του Πατριαρχείου.

«Η τουρκική κυβέρνηση θα ήταν ευχαριστημένη εάν αφανίζονταν το Πατριαρχείο και εγκαταλείπαμε τη χώρα, όμως εμείς αυτό δεν θα το κάνουμε παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, δεν θα αποχωρήσουμε» είπε νέτα σκέτα ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Είναι η πρώτη φορά, εδώ και αιώνες, που ο ιστορικός ηγέτης της Ορθοδοξίας εξαπολύει ευθεία επίθεση κατά της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά και κατά του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπιζε παλαιότερα η Πύλη, και αργότερα η κοσμική Κεμαλική Τουρκία, τον ρόλο και την ιερή πραγματικότητα του Φαναρίου.
Όπως ανάφερε ο κ.κ. Βαρθολομαίος, παρότι η « Κωνσταντινούπολις είναι το ίδιο ιερή με την Ιερουσαλήμ» και παρότι πολλάκις έχει απευθυνθεί στις τουρκικές θεσμικές Αρχές -από τον πρωθυπουργό Ερντογάν έως και τους υπουργούς της ισλαμικής κυβέρνησης της Τουρκίας- ζητώντας χείρα βοηθείας, αυτοί του γύρισαν την πλάτη και τον άφησαν εντελώς αβοήθητο.
Παρόλα αυτά, ο Πατριάρχης σημειώνει στην τηλεοπτική του συνέντευξη, που θα παρουσιαστεί από το αμερικανικό δίκτυο στις 20 Δεκεμβρίου, ότι παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες τόσο το Πατριαρχείο όσο και ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης «θα σταθούν στα πόδια τους».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν εκτός από τον θεσμικό – ιερό του ρόλο και ο ίδιος προσωπικά θεωρεί ότι σταυρώνεται από τις συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία, απάντησε «Ναι», λέγοντας ότι εδώ και χρόνια τόσο οι Έλληνες της Πόλης όσο και αυτοί που είναι στο Πατριαρχείο θεωρούνται από το τουρκικό κράτος «πολίτες δεύτερης κατηγορίας».
Είναι προφανές ότι η επίθεση Βαρθολομαίου κατά της Άγκυρας, και μάλιστα με τέτοιο ευθύ τρόπο, αποκτά πολιτικές διαστάσεις από την στιγμή που πολύ πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον. Σε αυτήν την συνάντηση ετέθη ξεκάθαρα από την αμερικανική πλευρά το ζήτημα του Πατριαρχείου, αυτό της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, καθώς και το θέμα των Βακουφιών -θέμα που αφορά πρωτίστως στην ίδια την επιβίωση του Φαναρίου και της Ορθόδοξης Κοινότητας της Τουρκίας.
Διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα εκτιμούσαν, νωρίς το μεσημέρι, πως η συνέντευξη Βαρθολομαίου εντάσσεται σε ένα συγκεκριμένο timing και ενδεχομένως να «βοηθά» -υπό προϋποθέσεις- την πρόθεση του ιδίου του Ερντογάν και των Συμβούλων του να προχωρήσουν σε ένα θετικό βήμα όσον αφορά στις σχέσεις Οικουμενικού Θρόνου και Άγκυρας.
Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν πως ενδεχομένως ο Ερντογάν «χρειάζεται» μία τέτοια ενέργεια, αλλά και την παράλληλη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουάσιγκτον, ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις του υπερσυντηρητικού μπλοκ των εθνικιστών και των Κεμαλιστών, καθώς και των Στρατηγών, για την απελευθέρωση του καθεστώτος που διέπουν τις ισλαμικές ιερατικές σχολές.
πηγη

18.12.09

ΜΙΤ-ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ-ΡΚΚ...




του ΄Ομηρου Φωτιάδη

Στις 29 Νοεμβρίου μια ομάδα οπαδών του ΡΚΚ, επιτέθηκε με βόμβες μολότωφ, στα γραφεία της οργάνωσης «Sura-Der» στο Diyarbakir, και ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μελών της οργάνωσης «Sura-Der», στις 1 Δεκεμβρίου.

Η «Sura-Der» είναι μια οργάνωση «φίλων της Χεζμπολάχ» και αποτελείται από Κούρδους.

Τα αίτια της επίθεσης των Κούρδων οπαδών του ΡΚΚ, έχουν να κάνουν με πλήθος πληροφορίες που διαθέτει το ΡΚΚ, πως υπάρχει μυστική συνεργασία με την Τουρκική Μυστική Υπηρεσία-ΜΙΤ, για την υπονόμευση του Κουρδικού Αγώνα, και πως βρίσκονται μεταξύ των υποστηρικτών της Χεζμπολάχ, προβοκάτορες που θέλουν να δημιουργήσουν επεισόδια με σοβαρές προεκτάσεις, όπως αυτά των τελευταίων ημερών με τους 2 νεκρούς Κούρδους στο Diyarbakir. Οι νεκροί Κούρδοι δολοφονήθηκαν από «αγνώστους» που πληρώθηκαν και εξοπλίσθηκαν για να προβούν στις εκτελέσεις.

Η Τουρκική «Χεζμπολάχ» ήταν δημιούργημα της Τουρκικής ΜΙΤ, στις αρχές του 1980, με μοναδικό σκοπό, την χρήση της κατά του ΡΚΚ. Δαπανήθηκαν πολλά εκ. δολάρια για την δημιουργία της και την ένοπλη δράση της. Με την υποστήριξη του Τουρκικού κράτους, η «Τουρκική Χεζμπολάχ» διατηρούσε ισχυρούς πυρήνες σε ολόκληρη την Ν/Α Τουρκία, και εκτελούσε Κούρδους οπαδούς του ΡΚΚ.

Μεταξύ του 1993 και 1997, οι νεκροί μεταξύ του ΡΚΚ και της «Τουρκικής Χεζμπολάχ» ξεπέρασαν τους 1.000 και οι τραυματίες τις 2.500...

Μεταξύ των αγράμματων και αμόρφωτων Κούρδων, κυρίως στις ορεινές περιοχές, καλλιεργήθηκε η φιλοσοφία, πως «το ΡΚΚ αποτελείται από απίστους προδότες, κομμουνιστές που σκοπό έχουν την καταστροφή του Ισλάμ» κλπ.

Με κατάλληλες μεθόδους και γενναίες χορηγίες, κατάφερε η ΜΙΤ να δημιουργήσει μια οργάνωση με Ισλαμικό χαρακτήρα, αποτελούμενη κυρίως από Κούρδους, η οποία εκπαιδεύθηκε στον ένοπλο αγώνα, με μοναδικό σκοπό τον διχασμό των Κούρδων.

Τα μέλη της «Τουρκικής Χεζμπολάχ» ξεπέρασαν τα 10.000, αλλά στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, μετά από έκκληση του ΡΚΚ, και διάλογο, πολλά στελέχη της προσχώρησαν στο ΡΚΚ ή ουδετεροποιήθηκαν.

Η «Τουρκική Χεζμπολάχ» είχε διαβρωθεί σχετικά εύκολα από το ΡΚΚ και είχε όλα εκείνα τα στοιχεία και τις πληροφορίες, που απέδειξαν πως ήταν αποκλειστικό δημιούργημα της ΜΙΤ σε συνεργασία με τους εξτρεμιστές «Γκρίζους Λύκους».

Η αναποτελεσματικότητα της «Τουρκικής Χεζμπολάχ» υποχρέωσε την ΜΙΤ, να διακόψει την χρηματοδότησή της, αλλά περισσότερο από όλα, η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Στην «Τουρκική Χεζμπολάχ» είχαν εισχωρήσει ισχυροί εξτρεμιστικοί Ισλαμικοί πυρήνες, που διαφοροποιήθηκαν από τον αγώνα κατά του ΡΚΚ, και επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στον Ισλαμικό αγώνα, θεωρώντας το Τουρκικό κράτος και τον Κεμαλισμό, διώκτη του Ισλάμ και της θρησκευτική του παράδοσης.

Η ΜΙΤ από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90, είχε χάσει τον πλήρη έλεγχο της «Τουρκικής Χεζμπολάχ» με αποτέλεσμα, να υπάρξουν τρομοκρατικές ενέργειές της, Ισλαμικού χαρακτήρα, στα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας.

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, πυρήνες της «Τουρκικής Χεζμπολάχ», δραστηριοποιήθηκαν και συνεργάστηκαν με πυρήνες της Αλ Κάϊντα, στα μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κωνσταντινούπολη (Προξενείο της Μ. Βρετανίας, Τράπεζα HCBS, Ισραηλινές Συναγωγές κλπ). Οι μαζικές συλλήψεις των εξτρεμιστικών πυρήνων της «Τουρκικής Χεζμπολάχ» εκ μέρους των Τουρκικών Υπηρεσιών Ασφαλείας, υπήρξαν άμεσες και τάχιστες, μιας και το ίδιο το Τουρκικό Κράτος, υποχρεώθηκε να συλλάβει τα μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης που ίδρυσε! Μάλιστα τα γεγονότα της πάταξης της «Τουρκικής Χεζμπολάχ» προβλήθηκαν σε υπερθετικό βαθμό, για να καταδείξουν πλασματικά, πως η Τουρκία διαθέτει ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας και ελέγχει το εσωτερικό της. Η διάλυση της «Τουρκικής Χεζμπολάχ» κράτησε 2 εβδομάδες...

Δεν ειπώθηκε ποτέ πως τα συλληφθέντα μέλη της «Τουρκικής Χεζμπολάχ», απαγορεύθηκε από τις Τουρκικές Αρχές, να τα ανακρίνουν οι Βρετανοί, Αμερικανοί, Ισραηλινοί κλπ., για ευνόητους λόγους...

Μετά την ανάληψη της εξουσίας στην Τουρκία από τον Ταγίπ Ερτογάν, η ΜΙΤ, ενεργοποίησε και πάλι, μερικούς απόλυτα ελεγχόμενους πυρήνες της «Τουρκικής Χεζμπολάχ» μεταξύ των Κούρδων της Ν/Α Τουρκίας, και τους οργάνωσε σε διάφορους «συλλόγους», με πάρα πολύ «χλιαρή παρουσία»...

Οι πυρήνες αυτοί και οι οργανώσεις, των «Κούρδων πιστών του Ισλάμ», άρχισαν να κάνουν και πάλι εμφανή την παρουσία τους, μετά τον πόλεμο του Λιβάνου το καλοκαίρι του 2006 και συνέχισαν εντονότερα, μετά τα γεγονότα της Γάζας, και τις συχνές συγκρούσεις μεταξύ Τούρκων και Ισραηλινών...Φυσικά η ΜΙΤ, «πουλάει το θέμα» προς την κατεύθυνση των Αράβων, Ιρανών κλπ και ειδικά των Παλαιστινίων, τους οποίους και πιέζει συνεχώς να «ζητάνε την μεσολάβησή της» με το Ισραήλ...Πως αλλιώς θα μπορούσε να τεκμηριώσει τον νεοθωμανικό οραματισμό και τις τάσεις της, για ηγεμονία στην Μέση Ανατολή...

΄Ολοι αυτοί οι «σύλλογοι φιλίας» στις Ν/Α περιοχές της Τουρκίας, πρόσφατα έκαναν πολύ έντονη την παρουσία τους, υπέρ του «Δημοκρατικού Ανοίγματος» του Τ. Ερτογάν.

Η δράση τους δεν περιορίστηκε, ούτε περιορίζετε φυσικά σε «εκδηλώσει ηθικής και πολιτικής στήριξης», αλλά και σε «μυστική συνδρομή» την οποία υπαγορεύει η ΜΙΤ και το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας.

Οι δολοφονίες Κούρδων και άλλες πολλές προβοκατόρικες ενέργειες, που συνήθως δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητος, στην Ν/Α Τουρκία, παράγονται στα υπόγεια της ΄Αγκυρας και εκτελούνται από τους «συλλόγους φιλίας» της Ν/Α Τουρκίας...

Η Ισλαμική Κυβέρνηση του Τ. Ερτογάν, σε πλήρη σύμπνοια και συνεργασία με το «Τουρκικό βαθύ Κράτος» πέραν του «Οδικού Χάρτη» του «Δημοκρατικού Ανοίγματος», διατηρεί και μια ογκώδη «μυστική ατζέντα» με «πολλές προεκτάσεις»...

Το τόσο πολύ προβαλλόμενο «Τουρκικό Ισλάμ» από τον Ερτογάν, ωθεί με βάση μυστικά και σκοτεινά σχέδια της ΜΙΤ και του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ, τους «πιστούς Τούρκους και Κούρδους» κατά των «Απίστων Κούρδων του ΡΚΚ»...

Η ιστορία αυτή είναι πλέον παλιά και η μέθοδος ξεπερασμένη...

Το ΡΚΚ θα δώσει και στον τομέα αυτό τις «δέουσες απαντήσεις»..

spynews-gr.

Ο Κώδικας δεοντολογίας του Πάγκαλου



Από το mediasoup ξανά...




Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μετά την αποκάλυψη για τα ρουσφέτια του Ρόβλια και την παραίτηση του αποφάσισε να δώσει έναν δεκάλογο δεοντολογίας στους υπουργούς και υφυπουργούς. Βρήκαμε το προσχέδιο σε μια χαρτοπετσέτα λεκιασμένη με λάδια και σας το παρουσιάζουμε:

1. Δεν γράφουμε ποτέ τα ρουσφέτια σε χαρτάκια, δεν τα ζητάμε με email, ούτε τηλεφωνικώς.
2. Σε περίπτωση που αντιληφτείτε ότι κάποιος υπουργός κάνει λαμογιά εσείς θα κάνετε την πάπια. Αυτά είναι δανεικά.
3. Μην παίρνεται μίζα σε επιταγή. Μόνο μετρητά και τα χρήματα να μην έχουν συνεχόμενη αρίθμηση.
4. Μην πέφτετε άτσαλα στο βάζο με το μέλι. Το έκαναν οι νεοδημοκράτες και είδατε τι έπαθαν. Με τακτ η βούτα.
5. Όταν λέμε όλα στο φως δεν εννοούμε να αρχίσετε να φωνάζετε πανηγυρίζοντας κάθε φορά που δέχεστε κάποιο δώρο για να κάνετε μια εξυπηρέτηση.
6. Προσοχή στις δουλειές με καλόγερους. Αυτοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.
7. Μάθετε να συζητάτε για δουλειές με κωδικοποιημένα μηνύματα. Πάντα θα υπάρχει μια κάμερα που σας καταγράφει.
8. Αν σας πιάσουν στα πράσα μην πείτε «Δεν είναι αυτό που νομίζετε» αλλά να βρείτε την ατάκα που θα τους αποσυντονίσει.
9. Να έχετε δύο υπογραφές. Μία για το διαδίκτυο και μία για τις υπόλοιπες δουλειές. Να δυσκολευτούν στην ταυτοποίηση.
10. Στον αντιπρόεδρο δεν δίνουμε ποσοστά από τις δουλειές. Δέχεται μόνο γουρουνόπουλα

Μικρός Φωκίων

Επιλογές με άρωμα ναφθαλίνης και μνήμη χρυσόψαρου..

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Είναι πολλές φορές, σχεδόν πάντα, που οι πολιτικοί θεωρούν και όχι αυθαίρετα ότι οι ψηφοφόροι, οι πολίτες εν γένει, ξεχνούν. Όχι αυθαίρετα και δικαιολογημένα πια το πιστεύουν καθώς, τόσο η εκλογική συμπεριφορά του Έλληνα, όσο και η παθητικότητα της μάζας που μετέχει, συντελούν στο να φαντάζει ο ψηφοφόρος ως έχων μνήμη χρυσόψαρου. Αλλιώς, πραγματικά δεν εξηγείται η επιλογή προσώπου από τον Αντώνη Σαμαρά για τον τομέα της Υγείας.

Από σήμερα, σκιώδης υπουργός στον συγκεκριμένο τομέα είναι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Μάριος Σαλμάς. Διερωτώμαι λοιπόν, αν ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής απόσυρσής του, αλλά και μετά, κατά την ευρωθητεία του και την υπουργοποίησή του, δεν ενημερώνονταν για τα ανοιχτά θέματα ορισμένων μελών της τότε Κυβέρνησης. Θυμάμαι, γιατί δεν έχει περάσει πολύς καιρός, ότι ο τελευταίος υποψήφιος για παραίτηση Υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή για φερόμενη ανάμειξή του και διασύνδεσή του με πρόσωπο που κατηγορείται για σύσταση ομάδας απαγωγέωνν ήταν ο κ. Σαλμάς. Θυμάμαι επίσης, τον κ. Σαμαρά, τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών όσο και των εσωκομματικών για την ανάδειξη νέου Αρχηγού, να διατυμπανίζει προς πάσα κατεύθυνση πως θα αποβάλλει όλους εκείνους που πλήγωσαν τον Νεοδημοκράτη και παραβίασαν τις Αρχές και τις Αξίες της Παράταξης. Βασικό δε σύνθημά του ήταν «Για μια Νέα Δημοκρατία, αξιών και άξιων» Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω αν ποτέ ο κ. Σαλμάς αθέτησε τα «Πιστεύω» της ΝΔούλας, αλλά θυμάμαι ότι στο άκουσμα της διαπροσωπικής ή κοινωνικής σχέσης του, πολλοί πληγώθηκαν και η πιο στενή του συνεργάτιδα παραιτήθηκε. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενδιαφέρει τόσο η συγκεκριμένη επιλογή. Εκείνο που πιο πολύ με προβληματίζει για το μέλλον της Παράταξης είναι οι επιλογές για τη «σκιώδη κυβέρνηση» Σαμαρά που μυρίζουν ναφθαλίνη, όπως και ο ίδιος.

Μπορεί κανείς να κατηγορήσει σε πολλά τον Γ. Παπανδρέου, αλλά δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι εισήγαγε νέα πρόσωπα, άφθαρτα, στην πολιτική, που συνήθως έχουν όρεξη για δουλειά και διάκριση και ενίοτε κυοφορούν φρέσκιες ιδέες. Τώρα, δικαιολογώ απόλυτα την ανησυχία του κ. Καρατζαφέρη για την πιθανότητα κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα 10 χρόνια. Πώς να μην ηγεμονεύσουν ξανά, όταν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιβεβαιώνει τους φόβους ορισμένων για αβουλία και ανικανότητα αρχηγίας. Τι μπορείς να περιμένεις όταν ο ίδιος ο Σαμαράς, διατηρεί ένα ψευτοlοοκ χαρτογιακά πιστεύοντας ότι ζούμε στην εποχή των πολιτικών προτύπων της δεκαετίας του ’80; Όταν, από μια έκδηλα επιτηδευμένη σεμνοτυφία, εμφανίζεται μονίμως με σκυφτό κεφάλι για χάριν της ανάδειξης ενός προφίλ σεμνού και ταπεινού αρχηγού; Τι μπορείς να περιμένεις από κάποιον που φαντάζει νωθρός και αδύναμος να συγκρουσθεί με τους θιασώτες του «νόμιμου-μη ηθικού», ενώ τούτες τις μέρες αναζητείται εκείνος που θα τολμήσει τη ρήξη με κάθε τι το νοσηρό και θα ξύσει τη σαπίλα από κάθε χώρο του Κόμματός τους;

Ανησυχώ. Όχι τόσο για το μέλλον της ΝΔούλας, αλλά για το αύριο της χώρας. Την τελευταία φορά που Πρωθυπουργός είχε απέναντί του έναν ανέτοιμο Αρχηγό, το πλήρωσε, αλλά πιο πολύ το πληρώσαμε εμείς με πρόσθετα χρόνια λιτότητας και οπισθοδρόμησης. Δυστυχώς, είναι φανερό σε κάθε κίνηση του συνονόματου Αρχηγού ότι τα «8 χρόνια που κοιτούσε τους τοίχους του σπιτιού του», όπως ο ίδιος λέει, του στοίχησαν ανεπανόρθωτα. Μπορείς να το διαπιστώσεις από τη στασιμότητά του στην γλώσσα της αγγλικής. Η μάνα μου πάντα μου το λέει, «αν αφήσεις τα αγγλικά, θα σ’ αφήσουν κι αυτά» και ισχύει. Ισχύει για τα πάντα, ακόμα και για την Τέχνη. Τον άκουσα να μιλά την αγγλοσαξονική μπρος στα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τον χαρακτηρίζω απλά τραγικό. Βλέπω τις επιλογές του, που δεν προσκομίζουν κάτι το νέο, το ελπιδοφόρο και λυπάμαι.

«Καμμένη γη» στο Λιμενικό, σύμφωνα με τον Χρυσοχοϊδη.ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΕΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ


lathro-181209-2-sΟικτρή και απογοητευτική εμφάνισε την εικόνα του Λιμενικού Σώματος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεκάδες λιμενικοί υπηρετούν σε λιμεναρχεία της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και της Στυλίδας ξεπερνώντας τον προβλεπόμενο αριθμό θέσεων, τη στιγμή που «στενάζουν» από έλλειψη προσωπικού λιμεναρχεία ευαίσθητων περιοχών όπως της Μυτιλήνης, της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας που έχουν σοβαρά προβλήματα με την λαθρομετανάστευση.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, κατέκρινε επίσης το γεγονός ότι ούτε ένας διαγωνισμός δεν προκηρύχθηκε όταν εκατομμύρια ευρώ έμεναν παγωμένα σε αναξιοποίητους κωδικούς προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή δεκάδες επιχειρησιακά μέσα ακόμα και πλωτά και εναέρια μέσα του Λιμενικού είχαν καθηλωθεί λόγω βλαβών. Για παράδειγμα ο υπουργός αναφέρθηκε σ' έναν κωδικό με 5 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μόλις 4.100 ευρώ. Η προθεσμία του κωδικού λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2009.

Για την αποστρατεία Λ. Φερούση

Σε επισήμανση του Atticapress.gr ότι η Ιταλία κατά δεκάδες επιστρέφει τους λαθρομετανάστες που διακινήθηκαν λάθρα με πλοία της γραμμής από την Πάτρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης αρκέστηκε να δηλώσει ότι: το φαινόμενο έχει μειωθεί σημαντικά. Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι δεν είχε λάβει γνώση της επιστολής που του απέστειλε ο πρόσφατα αποστρατευθής υποναύαρχος Λ.Σ. Ελευθέριος Φερούσης.

Για την ιστορία ο κ. Φερούσης στην επιστολή του μεταξύ άλλων καταγγέλλει την πρώην αλλά και την νυν στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού ότι γνώριζαν όλα τα προβλήματα που στιγμάτισαν το Λιμεναρχείο της Πάτρας, με την λειτουργία κυκλώματος δουλεμπόρων λιμενικών. Αναφέρει επίσης ότι ο πρώην υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας, παρουσία του τέως Αρχηγού Λ.Σ. Θεόδωρου Ρετζεπέρη, του ζήτησε να αλλάξει στοιχεία της ΕΔΕ που οι ίδιοι του ανέθεσαν να κάνει για το κύκλωμα της Πάτρας και επειδή ο ίδιος αρνήθηκε, τον οδήγησαν στην αποστρατεία.

Επιστολή Λ. Φερούση (pdf)

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!


Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 11:00 η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συμμετέχει στην Πανελλαδική διαμαρτυρία εναντίον των διοδίων στο σταθμό της Λεπτοκαρυάς.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Εκτύπωσε τώρα το σήμα και τοποθέτησέ το στο αυτοκίνητό σου

Για να το κατεβάσεις κάνε κλικ εδώ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Διαδώστε την ενέργεια αυτή σε όλους τους κατοίκους και εργαζόμενους της Πιερίας.
Διαδώστε την σε φίλους, γνωστούς και ταξιδιώτες.
Μόνο η ενέργεια αυτή, η άρνηση των πολιτών μπορεί να καταργήσει οριστικά τα διόδια.
Η εταιρία φοβούμενη, μερικές φορές κάνει προσπάθειες για εκφοβισμό των διερχόμενων οδηγών που δεν πληρώνουν, οι οποίες όμως είναι αναποτελεσματικές, καθώς το κύμα αντιδράσεων αυξάνεται.

Συνεχίζοντας δυναμικά τον αγώνα μας:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, την πρωτοφανή «δωρεά» δισεκατομμυρίων σε βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν όλες οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων, που αποτελούν δημόσια περιουσία και έχουν χρυσοπληρωθεί από τους πολίτες. Οι τοποθετήσεις διοδίων μετωπικά και πλευρικά, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που δημιουργούνται, υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας και θα οδηγήσουν τον τόπος μας σε οικονομικό μαρασμό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το ελληνικό κράτος και τους χρυσοπληρωμένους συμβούλους των υπουργών, να λάβουν υπόψη τους τις πρόσφατες (Μάρτιος 2009!!!) γνωμοδοτήσεις που εκπόνησε το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο (ΟΕΣ) της Γερμανίας για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην κατασκευή κεντρικών οδικών αρτηριών της Γερμανίας. Στην εν λόγω γνωμοδότηση, το ΟΕΣ αμφισβητεί έντονα τους βασικούς ισχυρισμούς υπέρ αυτών των έργων. Το ΟΕΣ θεωρεί ότι τα βασικά στοιχεία είναι τόσο αντικρουόμενα που η υλοποίηση των έργων απειλείται με δύο πιθανότητες: είτε οι ιδιωτικές εταιρίες θα οδηγηθούν σε «σημαντικές οικονομικές δυσκολίες (πτώχευση)», είτε το κράτος θα υποστεί «σημαντικά οικονομικά μειονεκτήματα». Με άλλα λόγια, όταν μας στύψουν σαν λεμονόκουπα, θα τα μαζέψουν και θα φύγουν, όπως συνέβη στο Λονδίνο με τον υπόγειο σιδηρόδρομο και τον ΟΣΕ της Αγγλίας. Τότε θα κληθούμε και πάλι να πληρώσουμε την …κρατικοποίησή τους. Το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο (Bundesrechnungshof), η μεγαλύτερη ελεγκτική υπηρεσία στη Γερμανία, είναι άκρως αποκαλυπτική: Οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα δεν αποτελούν συμφέρουσα οικονομική λύση και σχεδόν πάντα είναι εις βάρος των κρατιδίων που τις εφαρμόζουν ως χρηματοοικονομικά εργαλεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να κατασκευαστούν άμεσα οι παράδρομοι και τα αναγκαία έργα υποδομής για ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο. Η δημόσια χρήση του εθνικού δικτύου είναι συνταγματικό μας δικαίωμα και θα το διεκδικήσουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν ΤΩΡΑ ΟΛΑ τα νέα διόδια.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ, σταματώντας στα διόδια, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ δηλώνοντας κάτοικοι ή εργαζόμενοι της περιοχής και να μη δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας, αρνούμενοι να παραλάβουμε οποιοδήποτε χαρτί και να απαντήσουμε στις εριστικές ερωτήσεις των ανθρώπων της εταιρίας. ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ το δίκαιο των αιτημάτων μας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να συμμετέχετε κι εσείς στις τοπικές κινητοποιήσεις αρνούμενοι να πληρώνετε τα διόδια (και πολύ περισσότερο αν κατοικείτε ή εργάζεστε στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας). Σήμερα χιλιάδες πολίτες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας έχουν τοποθετημένο στο μπαρ μπριζ του αυτοκινήτου τους το σήμα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ». Είναι το σήμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας από την δράση της 9ης Μαρτίου 2009, στις 15.30 στο Κάστρο του Πλαταμώνα.

ΤΩΡΑ το κάνουμε καθημερινή πρακτική και αρνούμαστε να πληρώσουμε. Τοποθετήστε την κάρτα σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου σας και διαδώστε το!

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 11:00 η Πιερία συμμετέχει στην Πανελλαδική διαμαρτυρία εναντίον των διοδίων στο σταθμό της Λεπτοκαρυάς.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

17.12.09

"αγριεμένη θάλασσα" (Το νούμερο 3 της καταστροφικής κλίμακας :" ΠΥΡ - ΓΥΝΗ - ΘΑΛΑΣΣΑ"!!!!!!!!

Fedra Disaster'

ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ......ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ "ΣΑΛΤΑΔΟΡΩΝ" ΤΥΠΟΥ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ "ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ"???


Σήμερα που είχαμε ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων ,είχαμε δύο σοβαρά θέμα που αν ήταν μια κανονική μέρα στο τομέα της ενημέρωσης θα είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και θα είχαν κυριαρχήσει άλλα όχι επισκιάσει την άλλη ειδησιογραφία....

Η πρώτη είναι πολύ ανθρώπινη...με πολιτικό σασπένς . Ενας 28 χρονος συνεργάτης του υπουργού Χρυσοχοίδη ....πέφτει απο τον 7ο όροφο του υπουργείο ! Ταυτόχρονα τυγχάνει να είναι και γιός εισαγγελέα επίσης με υπερβολική δημοσιότητα λόγω των υποθέσεων που είχε χειριστεί με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις! ( Υποκλοπές Vodafone)

Φαίνεται να στάθηκε τυχερός και απο τις πληροφορίες που υπάρχουν μάλλον έχει διαφύγει τον κίνδυνο αλλά και ενδεχόμενα προβλήματα στην σωματική τους ακεραιότητα...Και αυτό είναι κάτι που ικανοποιεί τον καθένα...

Απ την άλλη όμως έχουμε μια σειρά απο διαρροές φήμες, τι οδήγησε το νέο αυτό άνθρωπο να "σαλτάρει" απο τον 7ο όροφο του υπουργείου . Αιτία ήταν το πτυχίο που δεν είχε πάρει απο την νομική, λένε ή φήμες ,αλλά είχε ωστόσο σχέση η παρουσία του στον υπουργό και το υπουργείο με τις νομικές συμβουλές!

Το "ψέμα" στους γονείς τους ...το σημείωμα που άφησε ...αλλά και ο χώρος που αποφάσισε να πραγματοποίησει το απονενοημένο διάβημα!

Ολα αυτά δεν πείθουν ...και δείχνουν οτι η συσκότιση σε τέτοιες υποθέσεις είναι το πρώτο μέλημα και απο τις επιπτώσεις στον ίδιο τον άνθρωπο!

Αλλά σε καμιά περίπτωση μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα ..Δηλαδή την υπόθεση Ζαχόπουλου....γιατί γίνονται και τέτοιες συγκρίσεις!

Ομως το θέμα θέλει ψάξιμο, γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο απλή και ανθρώπινη ιστορία!

Άλλα και το άλλο θέμα που επίσης έσκασε σήμερα είναι πάλι παράπλευρο προς το ίδιο υπουργείο!

Γιος αστυνομικού και η 19 χρονη φίλη του ...δέχονται επίθεση σε περιοχή της Βουλιαγμένης ...Το αυτοκίνητο καίγεται ...η κοπέλα απήχθει και βρίσκεται το μεσημέρι μετά απο τηλεφώνημα που κάνει η ίδια στους γονείς της!

Τι να πει κανείς, τι να υποθέσει...συμπτώσεις!
Ελλαδα είμαστε! Η χώρα του απρόβλεπτου...και του όλως τυχαία!

Παπατζηδες

Κλειστά τα Τέμπη για τρεις μήνες


Κομμένη η Ελλάδα στα δύο

Στις 10 το βράδυ συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα, προκειμένου να βρεθεί λύση με την διακοπή της κυκλοφορίας των Τεμπών, ενόψει Χριστουγέννων και από ότι δείχνει η κατάσταση ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για πολλές εβδομάδες, ενώ δεν αποκλείεται να μην λειτουργήσει μέχρι και για τρεις μήνες, κόβοντας τη χώρα στα δύο.

Η φονική κατολίσθηση η οποία έγινε σήμερα το πρωί κόστισε τη ζωή στον 62χρονο διευθυντή έργων της Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας Σέρτζιο Σιάνι, που κλήθηκε να πραγματοποιήσει αυτοψία, ενώ τραυματίσθηκαν ελαφρά δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 36 και 46 ετών αντίστοιχα.

Οδηγίες προς τους οδηγούς
Τα οχήματα που κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου προς την Επαρχιακή Οδό Συκουρίου-Λάρισας και στη ..........
συνέχεια μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Θεσσαλονίκης εως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης-Αμπελώνα-Τυρνάβου-
Ελασσόνα-Άγιο Δημήτριο-Κατερίνη.
Οσοι κατευθύνονται προς Αθήνα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία Οδό)-Κοζάνη και από εκεί μέσω εθνικής οδού Κοζάνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης ως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου συνεχίζουν μέσω παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας-Θεσσαλονίκης προς την επαρχιακή οδό Συκουρίου-Λάρισας και εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου.
καφενειο

Aς δούμε τι μετέδωσαν τα ξένα ΜΜΕ και τι απέκρυψαν τα αργυρώνυτα "ελληνικά" ΜΜΕ! Δεν είναι απλή δημοσιοκαφρίλα, δυστυχώς...


Viva Palestina Convoy Reaches Greece

Η είδηση για το Κονβόι «Νήμα Ζωής» που κατευθύνεται στη Γάζα κάνει το γύρο του κόσμου! Ποιοι συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα;

ΔΙΑΔΩΣΤΕ! Ποιοι βρίσκονται πίσω από τη συνομωσία; Ποιοι επιθυμούν αποκλειστικό πρωταγωνιστή στη διεθνή πολιτική τον Ερντογάν;

Όταν τα αργυρώνητα καθεστωτικά ΜΜΕ "σιωπούν": ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!

Το Κονβόι για τη Γάζα στη Θεσσαλονίκη (3). Το γεγονός που διέφυγε στα ΜΜΕ...

Διασώθηκε μόνον η "Ελευθεροτυπία"!

Viva Palestina Convoy. Σήμερα θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη!

Το κονβόι VIVA PALESTINA προς την Γάζα, στην Τουρκία! Μεγαλειώδεις υποδοχές στην Τουρκία, που θυμίζουν Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου!

Πάμε για Βατερλώ στην Οικονομία;


"Εντονες οι πιέσεις των αγορών για να πάρουμε μέτρα..."

Όταν η Δημοκρατία παραλύει μπροστά στο φασισμό, τότε καταλύεται!

soviet_nazi_postersΜετά τη φασιστική κατάληψη των γραφείων του υπουργείου Οικονομικών, στελέχη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν σήμερα και τα στούντιο της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να “εξηγήσουν” στον κόσμο τα αιτήματά τους… Πρόκειται για συνέχιση της απαράδεκτης, αντιδημοκρατικής, τραμπούκικης και φασιστικής μεθόδου που προκύπτει από το καθαρά ολοκληρωτικό σύνθημα “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”, όπως φυσικά το ερμηνεύουν αυτό το δίκιο οι σταλίνες του Περισσού, όχι ο ίδιος ο εργάτης (που συστηματικά επί δεκαετίες τους γυρίζει την πλάτη, έχοντάς τους καθηλώσει στο θλιβερό 6-8% και επιβεβαιώνοντας ότι τους θεωρεί κόμμα διαμαρτυρίας, περιθωριακό, άνευ σημασίας).

Το ζήτημα που γεννάται εδώ είναι πώς αντιδρά η συντεταγμένη Πολιτεία, που (υποτίθεται ότι) έχει αναλάβει την ευθύνη για την τάξη, η οποία θα επιτρέψει τη λειτουργία (στοιχειωδώς) της κοινωνίας. Εάν η Πολιτεία “κάνει ότι δεν βλέπει” πως 20 καλόπαιδα “πάτησαν” πάνω στην εξέγερση της νεολαίας για τα αδιέξοδά της, κι έκαψαν την Αθήνα όπως έκαναν τον καιρό της δόξας τους οι μαφιόζοι του ιταλικού Νότου, υπάρχει πρόβλημα. Όταν η Πολιτεία “περιμένει” να τελειώσει η κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει πρόβλημα. Όταν η Πολιτεία ανέχεται την κατάληψη της ΕΤ3 ή της κάθε ΕΤ3, υπάρχει πρόβλημα. Η δημοκρατική Πολιτεία, μαθημένη στην ανοχή έναντι του ολοκληρωτισμού, η οποία ανοχή περνά μέσα από το κατ’ ευφημισμό “πανεπιστημιακό άσυλο”, επεκτείνει την αδικαιολόγητη ανοχή της και σε άλλες μορφές κοινωνικού εκφασισμού, όπως αυτές του ΠΑΜΕ ή του… ερχόμαστε να σας σώσουμε…

Κύριε Χρυσοχοΐδη, όταν η Δημοκρατία παραλύει μπροστά στο φασισμό, τότε στην πράξη καταλύεται. Τολμήστε το αυτονόητο; να υπερασπιστείτε το δημοκρατικό δικαίωμα της ατομικής ελευθερίας ΚΑΘΕ πολίτη. Έλεος, πια, με τη σοβιετική Ελλάδα του 2009!

taxiΜια μαρτυρία

Χθες το βράδι, κατά τις 10, πήρα ένα ταξί από την Πανεπιστημίου για να γυρίσω σπίτι. Ο ευγενέστατος ταξιτζής με ρώτησε ποιο δρομολόγιο θα ήθελα να ακολουθήσει, είχε τη μουσική χαμηλά και εν τούτοις με ρώτησε αν με ενοχλεί και, γενικότερα, ήταν υποδειγματικός. Στη συζήτηση για το “τι ώρα είναι η πορεία αύριο” ο ευγενής ταξιτζής κάποια στιγμή εξερράγη. Μου είπε, κλαίγοντας σχεδόν, ότι αύριο (δηλ. σήμερα) δεν θα βγάλει παρά ελάχιστο μεροκάματο “γιατί κάτι πιτσιρίκια θέλουν να κλείσουν το κέντρο”. Κάνοντας το δικηγόρου του διαβόλου, του είπα ότι χρειαζόμαστε κάποιους να διατυπώνουν αιτήματα, να πιέζουν για καλύτερες συνθήκες. Με κοίταξε με ένα δολοφονικό βλέμμα (συμπαθώ τρελά τους ανθρώπους που δεν μπορούν να υποκριθούν) κι αφού το κατάλαβε, άρχισε τον ορυμαγδό των επιχειρημάτων του με ένα “συγνώμη, αλλά…”.

Τι μου είπε; Τα αυτονόητα. Ότι το πρωί δουλεύει οικοδομή και το βράδι ταξί, ότι έχει μια γυναίκα και δυο παιδιά που περιμένουν τα πάντα από εκείνον και πως η αδυναμία του να εργαστει στο ταξί μειώνει κατά το ήμισυ τα ημερήσια έσοδα του νοικοκυριού. “Εμένα με ρώτησαν αν και πώς θέλω να υπερασπιστούν τα δικαιώματά μου; Αυτοί που λένε ότι παλεύουν για μένα έχουν βγάλει μια δραχμή στη ζωή τους; Είναι 18άρικα κι είμαι 58, δεν έχουν διαβάσει ούτε μια λέξη από το Κεφάλαιο του Μαρξ κι έχω δώσει εξετάσεις με τον πιο σκληρό τρόπο πάνω σε αυτά τα βιβλία. Ας αφήσουν λοιπόν τα μαθήματα σε μένα που βγάζω με τον ιδρώτα μου το ψωμί μου” κατέληξε φωνάζοντας μέσα στο ταξί, σε έξαλλη κατάσταση.

Αφού ηρέμησε λίγο, μου είπε ότι έχει έλθει από την Αλβανία. Μικρός αναγκάστηκε να δίνει εξετάσεις με εξεταστέα ύλη τα βιβλία της κομμουνιστικής θεωρίας. Μια φορά που δεν είχε πάει καλά στις εξετάσεις, ο πατέρας του συνελήφθη με την κατηγορία ότι δεν δημιουργεί στο παιδί του την κατάλληλη ατμόσφαιρα ώστε να αφομοιώσει την εξεταστέα ύλη. Είχαμε φτάσει στο σπίτι μου, τον είχα πληρώσει, είχα πάρει τα ρέστα αλλά ούτε εκείνος σταματούσε, ούτε εγώ άνοιγα την πόρτα να βγω έξω από το ταξί.

“Ένα καλό μας έκανε ο κομμουνισμός στην Αλβανία”, μου είπε. “Ότι μας έκανε με το ζόρι εργατικό λαό. Σήμερα αναπτυσσόμαστε κατά 5,5% το χρόνο, σε συνθήκες παγκόσμιας κρίσης. Αφήσαμε τον κομμουνισμό πίσω μας και γίναμε άνθρωποι… Κι όλοι λέμε ‘ποτέ πια’…”.

Αν τον ακούσουν οι εργατοπατέρες του ΠΑΜΕ, αλίμονό του του… καπιτάλα…

Τα πραγματα

ΑΔΙΚΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ;!!!!


ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΗΣ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΤΑ 82 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ;


Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της κυρίας Κατσέλη για εξωπραγματικές και υπέρογκες αποζημιώσεις προς τους λιμενεργάτες (περίπου 300.000 ευρώ θα πάρει ο καθένας) για εθελουσία έξοδο. Προφανώς, την ανικανότητα της κας Λούκας θα την πληρώσουμε εμείς. Επειδή δεν μπορούσε να κατευνάσει αλλιώς τους συνδικαλιστές, φρόντισε να βγει από τη δύσκολη θέση, μοιράζοντας με τη σέσουλα τα λεφτά του ελληνικού λαού σε περίοδο κρίσης. Για να καταλάβει κανείς το αίσχος και τον παραλογισμό της κατσέλειας απόφασης, ήδη δύο υπουργοί εξέφρασαν δημοσίως την απόλυτη διαφωνία τους: ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στη Βουλή και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μάλιστα χαρακτήρισε την απόφαση της Κατσέλη "εξωφρενική"...

--
patriotikoslogos

Το μπλόκο των αγροτών στα σύνορα με τα Σκόπια

Θεωρείτε τυχαίο το ότι οι αγρότες του Κιλκίς έκαναν μπλόκο στα σύνορα με την ΠΓΔΜ? Σκεφτείτε σε τι κατάσταση έχουν φτάσει. Δεν είναι ένα από τα "συνηθισμένα" μπλόκα στην Εθνική που κόβεται η Ελλάδα στα δυο και πολλές φορές η αγανάκτηση των πολιτών υπερτερεί ως θέμα σε σχέση με τις διεκδικήσεις των αγροτών. Αυτή η αντίδραση ήταν πολύ συγκεκριμένη με βαθιά αίτια.

Οι κινητοποιήσεις τους στο νομό έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή 12.12.09 όπου οι αγρότες έκλεισαν συμβολικά με 130 τρακτέρ το τελωνείο του Κιλκίς. Στη συνέχεια η κατάσταση κλιμακώθηκε και οι αγρότες προχώρησα σε αποκλεισμό και των τελωνείων των Ευζώνων κλείνοντας την είσοδο σε φορτηγά με αγροτικά προϊόντα από τις 5 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

Το σκηνικό επαναλήφτηκε και τη Δευτέρα από τις 12:00 μέχρι τις 3 το απόγευμα καθώς επίσης και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι τις 6, το πρωί της Τρίτης. Την Τέταρτη 16.12.09 έκλεισαν και πάλι τα σύνορα απαγορεύοντας σε μεταφορικά οχήματα που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα από τα Σκόπια να εισέλθουν στην χώρα μας.

Ουσιαστικά λοιπόν οι αγρότες του Κιλκίς εξεγέρθηκαν κατά της εισαγωγής αγροτικών προϊόντων από τα Σκόπια καθώς και αυτών που διέρχονται από την ΠΓΔΜ. Η Ελλάδα εισάγει από τη ΠΓΔΜ κυρίως κτηνοτροφικά προϊόντα και γάλα. Πολλές φορές δε τα προϊόντα που εισάγονται απορρίπτονται ως ακατάλληλα άλλα οι εισαγωγές συνεχίζονται.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Βορείου Ελλάδος ήταν από τους πρώτους που αισθάνθηκαν τα αποτελέσματα της οικονομικής αφαίμαξης της περιοχής από την ΠΓΔΜ και ίσως γι' αυτό αντέδρασαν πρώτοι.
viosimimakedonia

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


ΑΣ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
Να αποφασίσει ο λαός αν θα συνεχίστει η πολιτική του μπάτε σκύλοι αλέστε
να αποφασίσει ο λαός αν θα νομιμοποιείτε όποιος μπαίνει παράνομα
να αποφασίσει ο λαός αν θα δοθεί δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες και αν ναι σε ποιούς;..θα δοθεί σε όλους όπως θέλουν κάποιοι ή θα δοθεί μόνο σε αυτούς που πρέπει και μόνο με προυποθέσεις όπως γίνετε στα σοβαρά κράτη
ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ
ΩΡΑΙΑ!!
ΤΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ (ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΜΕ) ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΩΡΑ

ΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΝΑ BLOG ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΥΟ BLOG ΤΟ ΙΔΙΟ
ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ
ΣΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ;
ΣΤΑ ΕΚΑΤΟ;
ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ;
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ;
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ;

====================================================================
ΣΧΟΛΙΟ ΛΗΜΕΡΙ: Η πρωτοβουλία του greek alert μας βρίσκει σύμφωνους και αρωγούς στην προσπάθεια αυτή μια και η "αγωνία" των "ιθαγενών" για το θέμα αυτό εκτός του ότι είναι έκδηλη έχει πάρει και τις διαστάσεις χιονοστιβάδας αφού πλέον συνειδητοποιούν ότι η πολιτεία περί άλλων τυρβάζει. Αλήθεια, μια και η χώρα βιώνει τα αβίωτα και αφού πλέον η πολιτεία και η πολιτικοί της έχουν ξεπεράσει τα φοβικά "ρατσιστικά" σύνδρομα , τα οποία αποτελούσαν την βασική αιτία ατολμίας τους έστω ακόμα και να μιλήσουν, πόσο δε μάλλον να εισηγηθούν ...γιατί να μην δώσουν την "καυτή πατάτα" στα χέρια του λαού?? Άλλωστε η λαθρομετανάστευση είναι κοινά εντοπιζόμενη και από τους συνευρωπαίους εταίρους μας .
Έτσι ένα προτεινόμενο δημοψήφισμα σε αυτή την περίπτωση δεν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως ανυπακοή στα υπαγορευμένα όπως σε αντίθετη περίπτωση θα συνέβαινε σε μια ανάλογη πρόταση δημοψηφίσματος για την ονομασία των ΣΚΟΠΙΩΝ

JOHN LENNON

John Lennon