ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.12.09

Έχει δίκιο ο Παπανδρέου ή οι Financial Times;

gapΟι χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έγιναν δεκτές με ανάμικτα συναισθήματα. Αρκετοί από τους χαμηλόμισθους αισθάνθηκαν ανακούφιση καθώς φαίνεται να γλυτώνουν τις επιβαρύνσεις, από την άλλη ο διεθνής Τύπος δηλώνει από επιφυλακτικός ως απογοητευμένος.

“Απογοητευτικές” χαρακτήρισαν τις εξαγγελίες Παπανδρέου οι Financial Times. Η κυβέρνηση αντιτείνει ότι η χώρα μας έχει περισσότερη ανάγκη από διαρθρωτικές αλλαγές και λιγότερο από αυτό που λέμε “σκληρά μέτρα”. Οι πιο πολλοί πάλι, πιστεύουν ότι χρειάζονται και τα δυο.

Σε κάθε περίπτωση, οι συντριπτικά περισσότεροι συμφωνούν ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι απαραίτητα. Εκεί που κάποιοι διαφωνούν είναι στο ότι δεν επαρκούν, ενώ ακόμα περισσότεροι επιφυλάσσονται να διαπιστώσουν αν οι χθεσινές εξαγγελίες θα εφαρμοστούν στην πράξη.

«Τα μέτρα είναι επώδυνα, αλλά όχι άδικα», είπε ο Γ. Παπανδρέου που επιχείρησε χθες να εκπληρώσει διπλό στόχο: να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας, αλλά χωρίς να θίξει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Έτσι, ενώ απαγορεύει ουσιαστικά τα μπόνους των τραπεζών επιβάλλοντας φόρο 90%, διευκρινίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι με μισθό κάτω από 2.000 ευρώ θα πάρουν αύξηση που θα καλύπτει τον πληθωρισμό. Οι υπόλοιποι όμως θα πάρουν μόνο την ωρίμαση, ενώ τα επιδόματά τους- τα οποία συχνά, όπως στην περίπτωση των εφοριακών, αποτελούν έναν δεύτερο μισθό- θα φορολογηθούν κανονικά στην κλίμακα και όχι αυτοτελώς με χαμηλό συντελεστή. Ο κ. Παπανδρέου δεν ξεκαθάρισε πάντως αν οι αποδοχές των 2.000 ευρώ είναι μεικτές, οπότε το μέτρο πιάνει το 40% των δημοσίων υπαλλήλων ή αφορούν τον βασικό μισθό. Την έλλειψη αυτή επισημάναμε αμέσως χθες το βράδι στην πρώτη ανάρτηση σχολιασμού των μέτρων Παπανδρέου. Η προσπάθεια να καταπολεμηθεί η σπατάλη, η φοροδιαφυγή και η διαφθορά αποτελεί επίσης βασικό χαρακτηριστικό των μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός. Έτσι ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε κλείσιμο γραφείων Τύπου και γραφείων του ΕΟΤ, έλεγχο πόθεν έσχες σε όλους τους εφοριακούς, φορολόγηση των συναλλαγών με off shore εταιρείες, αλλά και γενίκευση του πόθεν έσχες στις δηλώσεις όλων των πολιτών. Πολλά από τα μέτρα αυτά ωστόσο δεν αναμένεται να αποδώσουν αμέσως.

Στο πνεύμα της επιβάρυνσης κυρίως των οικονομικά ισχυρότερων κινούνται και τα μέτρα για τη φορολογία, τα οποία δεν περιείχαν εκπλήξεις: προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, επαναφορά του φόρου κληρονομιάς και γονικών παροχών με υψηλότερο αφορολόγητο, φορολόγηση διανεμόμενων κερδών στα φυσικά πρόσωπα.-

Τα πραγματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: