ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.12.09

Φοιτητές με... μυαλό ξυράφι



Με οικολογική συνείδηση, καινοτόμες τεχνολογικές ιδέες και πάνω απ' όλα... μυαλό - ξυράφι τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Καινοτόμου Λογισμικού «xirafia.gr» και κατάφεραν να αποσπάσουν το πρώτο βραβείο και πλήθος ακόμη διακρίσεων.
Για δύο ολόκληρους μήνες, η 22χρονη Κατερίνα Σιδηροπούλου και ο συνομήλικός της
Νίκος Μπεζιργιάννης, φοιτητές στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ, δούλευαν επάνω στην ιδέα τους για τη βελτίωση της διαδικασίας συλλογής ανακυκλώσιμου χαρτιού. «Αγχωθήκαμε, κουραστήκαμε και ξενυχτήσαμε αρκετά, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, αλλά τελικά άξιζε τον κόπο», λέει με χαμόγελο η Κατερίνα.
Ανακύκλωση - εξπρές...
Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τον αγώνα τους, αφού το «Eco Truck», μια on line εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού, η οποία στοχεύει στην ταχύτερη και αποδοτικότερη συλλογή της ανακυκλώσιμης ύλης από τα απορριμματοφόρα, απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό και χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ.
Οι δύο φοιτητές, αξιοποιώντας την τεχνολογία 3G και GPS, δημιούργησαν μία εφαρμογή η οποία τοποθετείται στα απορριμματοφόρα και δημιουργεί ένα πλάνο του βέλτιστου δρομολογίου, ώστε η αποκομιδή να γίνεται γρήγορα και φιλικά προς το περιβάλλον. Ακολουθώντας ένα δρομολόγιο που επιτρέπει τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων με χαμηλότερο κόστος μεταφοράς και μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η πρότασή τους ανέδειξε τη συμβολή της τεχνολογίας στην προστασία του περιβάλλοντος. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μία εφαρμογή λειτουργική και εύκολη ως προς τη χρήση. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να τοποθετηθεί άμεσα στα απορριμματοφόρα και να διευκολύνει τη διαδικασία της ανακύκλωσης», συμπλήρωσε ο Νίκος Μπεζιργιάννης.
e-πυροπροστασία
Για τον 25χρονο Ορθόδοξο Κηπουρίδη, απόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, ο τομέας της πυροπροστασίας μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών δεν ήταν διόλου άγνωστος, αφού τον είχε απασχολήσει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό, αποφάσισε να πάει την έρευνά του ένα βήμα παραπέρα και έτσι δημιούργησε μία προσομοίωση ad hoc δικτύου αισθητήρων σε τρισδιάστατο περιβάλλον ως μέσο πυροπροστασίας δασών, αποσπώντας ειδική διάκριση στο διαγωνισμό. «Πρόκειται για έναν τρισδιάστατο χάρτη στον οποίον τοποθετούνται αισθητήρες με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών, καθώς και την παροχή πληροφοριών (θερμοκρασία, ταχύτητα ανέμου κ.λπ.), απαραίτητες για την αντιμετώπισή τους», εξήγησε στον «Α» συμπληρώνοντας ότι η πρωτοποριακή εφαρμογή του μπορεί να χρησιμεύσει και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών δίνοντας πληροφορίες για έναν ενδεχόμενο σεισμό, μία πλημμύρα κ.λπ.
Οι συμμετέχοντες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, ο οποίος χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και πόρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», βραβεύθηκαν χτες το απόγευμα με έπαθλα συνολικού ύψους 16.000 ευρώ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη.


--
allday-news.

Δεν υπάρχουν σχόλια: