ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.12.10

Η τρόικα, οι μαυραγορίτικες πρακτικές και οι νέοι Γερμανοτσολιάδες


Η δεύτερη χρονιά του μνημονίου στην Ελλάδα που ξεκινά σε λίγες ημέρες κατέστησε σαφές και στους τελευταίους που το αμφισβητούσαν ότι η πτώχευση είναι εδώ και παρουσιάζεται κατά δόσεις ώστε να αποφευχθεί ένα μαζικό κοινωνικό σοκ που θα οδηγούσε σε μια απίστευτη έκρηξη χωρίς τέλος.

Σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα θα έμπαινε σε μια... περιπέτεια χωρίς έξοδο για πολλά-πολλά χρόνια. Αντίθετα επιλέχθηκε η τακτική του οικονομικού ασανσέρ με στόχο την σταδιακή προσαρμογή προς τα κάτω μέσω της εσωτερικής υποτίμησης.

Είναι προφανές ότι όσοι συμμετείχαν στις αποφάσεις επέλεξαν ένα εντελώς λάθος επικοινωνιακό μείγμα υπέρ της σωτηρίας της χώρας. Μπορεί στην αρχή να είχε μια σχετική επιτυχία τώρα όμως λειτουργεί εναντίον αυτού του σκοπού ενισχύοντας την αντιμνημονιακή ρητορική.

Μάλιστα τα πράγματα θα χειροτερέψουν αρκετά καθώς η περικοπή των μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα τουλάχιστον κατά 30% θα επιφέρει νέο γύρο ύφεσης, λουκέτων και απολύσεων αλλά και δραματική πτώση των αξιών.

Το αποτέλεσμα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας θα είναι αμφίβολο εαν παράλληλα δεν βελτιωθεί το πρόβλημα του δημοσίου που είναι σχεδόν το 85% λόγω δομών ,γραφειοκρατίας, και αδιαφορίας. Αντίθετα πρέπει να είναι δεδομένη η δυσαρέσκεια έως άρνηση των υπαλλήλων να εργασθούν με ενδιαφέρον καθώς οι αποδοχές τους επιστρέφουν στη δεκαετία του 90 ενω το κόστος ζωής παίρνει την ανηφόρα. Τη λογική της λευκής απεργίας την βλέπουμε ήδη στους ΟΤΑ.

Και μπορεί η Ανγκελα Μερκελ ή ο Ολι Ρεν να θεωρούν εφικτή την προσαρμογή μιας χώρας σε όσα δεν έγιναν σε 30 χρόνια σε τρία αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική...
Εκτός εάν ο στόχος είναι είτε μια εξουθενωμένη κοινωνία να οδηγηθεί στην πτώχευση χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης είτε να οδηγηθεί μια χώρα -πειραματόζωο στα όρια του εμφύλιου.

Άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες κάποιες κοινωνικές ομάδες συμπεριφέρονται κατά της κοινωνίας περίπου ως νέοι Γερμανοτσολιάδες και δείχνουν ξεκάθαρα πως νοσταλγούν απεγνωσμένα την κατοχική περίοδο και τις μαυραγορίτικες πρακτικές εκτός και εάν η τρόικα εκτιμά με την τεχνοκρατική της αντίληψη πως η περικοπή του ενός μήνα αποζημίωσης για κάποιον που θα εργασθεί για δώδεκα μήνες ή απόλυση χωρίς αποζημίωση θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα μεταβάλει την Ελλάδα όχι σε Μπαγκλαντές ή Βιετνάμ αλλά σε μια νέα Γερμανία...
.
 από το ELEVEN GR

Ότι δεν αναφέρουν και κρύβουν τα αργυρώνητα ΜΜΕ της “πολιτισμένης” δύσης…


IRAQI RESISTANCE -  USA  CONCENTRATION CAMPS IN IRAQ
Ανέβηκε από kasman1. - Νέα video που σας ενδιαφέρουν.

Τι αλλο θα κάνουν για να σταματήσουν την συγκέντρωση για την κάρτα του πολίτη;

ΓΙ ΑΥΤΟ ΞΕΚΙΝΉΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 10 ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ !!!


ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΈΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ TH KYRIAKH KAI EΠΙΣΗΣ
ΕΒΑΛΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΑΠΕΡΓΉΣΟΥΝ ΜΈΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ε
ΛΑΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΜΈΣΟ ΜΠΟΡΕΊΤΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΊΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!
ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ

ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ , ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ!!!
ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΡΑ 
Κυριακή 12-12-2010
Κυριακή 12\12\2010 ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Έξω από Τη Βουλή Στην πλατεία Συντάγματος. Ώρα 11:00 π.μ....

Λέμε Όχι στην Ηλεκτρονική Σκλαβιά και στον Ηλεκτρονικό ρουφιάνο τσέπης που λέγεται 
'ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ''. Όχι στο ηλεκτρονικό Φακέλωμα. Είμαστε Άνθρωποι και δεν θα δεχθούμε να γίνουμε νούμερα για να μας ελέγχουν από παντού και πάντα !!!

Κύμα διαδηλώσεων σε όλο τον κόσμο για το WikiLeaks

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο, ως ένδειξη συμπαράστασης στο Julian Assange...
 
Κύμα διαδηλώσεων σε όλο τον κόσμο για το WikiLeaks
τον ιδρυτή του Wikileaks, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές συμμετέχουν σε εκδηλώσεις εκδηλώσεις στην Ισπανία, τις Κάτω Χώρες, την Κολομβία, την Αργεντινή, το Μεξικό και το Περού, και οι διαδηλωτές απαιτούν την αποφυλάκιση του Assange, την αποκατάσταση του Wikileaks και την αποκατάσταση των υπηρεσιών της Visa και της Mastercard ώστε να επιτραπεί σε οπαδούς του Wikileaks να δωρίσουν χρήματα στην «οργάνωση ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών».
Ο Assange βρίσκεται στη φυλακή Wandsworth στο νότιο Λονδίνο, καθώς οι αρχές αρνήθηκαν να τον αφήσουν ελεύθερο με την καταβολή εγγύησης. Η Σουηδία επιδιώκει την έκδοσή του για τους ισχυρισμούς της σεξουαλικής επίθεσης.
Σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις, η Ουάσιγκτον επιχειρεί να ασκήσει δίωξη κατά του Assange στο πλαίσιο της πράξης του 1917, η οποία χρησιμοποιήθηκε ανεπιτυχώς στην προσπάθεια των αρχών να φιμώσουν τους New York Times, όταν δημοσίευσε έγγραφα του Πενταγώνου κατά τη δεκαετία του 1970.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Eric Holder, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εκτέθηκαν σε κίνδυνο από την «πλημμύρα» των εμπιστευτικών διπλωματικών εγγράφων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Wikileaks και ενέκρινε σχετική δικαστική έρευνα.





 Επικαιρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ



                        Εκδήλωση-παρουσίαση της έκδοσης
                       
«Μνημόνιο: Η υποθήκευση της Ελλάδας»

Θα γίνει την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010, 6,30 μ. μ.

στην αιθουσα Συλλόγου Υπαλλήλων της Τραπέζης της Ελλάδος
Σίνα 16 & Ακαδημίας (πλησίον Μετρό, στάση Πανεπιστήμιο)

Θα μιλήσουν:

      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ, Ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου
                       
      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ, Δημοσιογράφος

      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΛΑΘΡΑΣ, Δ/ντής της  ¨ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ¨

      ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ: Ο Δημοσιογράφος  ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

                Την εκδήλωση διοργανώνει  Η ¨ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ¨
                
                 Τηλ. Επικοινωνίας 210 3811302 - 6972854477
                                                           

Γιωργάκης σε απόγνωση


Κάθε τρεις και λίγο ακούς γύρω σου την φράση: «Αν έπαιρνε αυτά τα μέτρα ο Κωστάκης θα γινόταν επανάσταση».

Και τι καθόμαστε. Δίπλα είναι η Ραφήνα. Να τον φέρουμε στο Μαξίμου μπας και ξυπνήσουμε επιτέλους.

Τι στο διάολο μας ρίχνει το ΠΑΣΟΚ στον αέρα που αναπνέουμε και γίναμε τόσο μοιρολάτρες;

Βέβαια, κανονικά, θα πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι. Η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση υπό της οδηγίες της φιλολαϊκής τρόικας έχει φέρει τον ελληνικό λαό αιώνες μπροστά.

Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους για να πετύχουν το περίφημο 8ωρο δουλειάς. Και στην συνέχεια έγιναν πάρα πολλοί αγώνες για το εβδομαδιαίο 35ωρο. Και στην Ελλάδα χωρίς να κουνηθεί κανείς έχουμε πετύχει το 4ωρο δουλειάς. Και μάλιστα με ελαστικούς όρους.

Τέλος οι αγκυλώσεις του 8ωρου. Αποκτήσαμε επιτέλους την πολυπόθητη ελευθερία.
Και για τους πιο προχωρημένους υπάρχει και η επιλογή της ανεργίας.

Χωρίς δεσμεύσεις εργασίας. Χωρίς να αγχώνεσαι να προλάβεις να χτυπήσεις την κάρτα. Χωρίς να σε καταπιέζει το αφεντικό για υπερωρίες.

Και μάλιστα οι Έλληνες δείχνουμε τον δρόμο σε όλον τον πλανήτη δίνοντας προτεραιότητα στην πνευματικότητα και όχι στο χρήμα που τόσα δεινά έχει επιφέρει στον κόσμο τούτο.

Δεν είμαστε φραγκοφονιάδες για να δώσουμε σημασία στην περικοπή μισθών. Θα δουλεύουμε τσάμπα. Χαλάλι τα λεφτά τους και η περιουσία τους.

Τι θα τα κάνουν; Μαζί τους θα τα πάρουν; Εμείς δεν δίνουμε σημασία σε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες.

Σιγά μην ασχοληθούμε τώρα με κάτι συντάξεις που δεν θα πάρουμε, με κάτι δώρα και επιδόματα που μας κόβουνε, με την μείωση των μισθών, με την καλπάζουσα ακρίβεια.

Ας ασχοληθούν οι οικονομολόγοι με αυτά. Δεν θα χαλάσουμε εμείς την ζαχαρένια μας.

Η τρόικα λέει ότι δεν ζήτησε να γίνουν περικοπές στον ιδιωτικό τομέα. Ζήτησαν όμως οι εργοδότες. Και προφανώς η κυβέρνηση που έχει στο πετσί της την υπαλληλική νοοτροπία έτρεξε να εφαρμόσει τις διαταγές.

Υπηρεσιακή κυβέρνηση έχουμε. Υπηρετική μάλλον. Που υπηρετεί τους πάντες εκτός από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Ακόμα δεν χωνέψαμε τα μέτρα που μας παίρνουν τώρα και ήδη σχεδιάζουν τα μέτρα που θα μας πάρουν τον Μάρτιο.

Αφού με τα μέτρα που ήδη έχουν πάρει δεν θα είμαστε ζωντανοί μέχρι τον Μάρτη, τι στο καλό σχεδιάζουν; Τα σάβανα δεν έχουν τσέπες να βάλουν το χεράκι τους.

Εκτός και αν μας ανοίγουν το στόμα να δουν αν έχουμε κανένα χρυσό δοντάκι να το πάρουν και αυτό.

Ο Γιωργάκης πριν ένα χρόνο είχε δύο επιλογές. Ή να πάει σε πτώχευση ή να ξεπουλήσει την Ελλάδα και να αφανίσει οικονομικά τους Έλληνες και μετά να πάει σε πτώχευση.

Διάλεξε το δεύτερο. Για να έχει το χρόνο να παριστάνει και αυτός τον πρωθυπουργό.

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα ο επόμενος στόχος των εργαζόμενων θα είναι να καταφέρει να πετύχει τις εργασιακές συνθήκες του μεσαίωνα.

Πανευτυχείς θα είμαστε αν είμαστε σκλάβοι και μας δίνουν και ένα ξεροκόμματο στο τέλος της μέρας. Γιατί θα πρέπει να βρίσκουμε καμιά παράνομη εργασία ώστε να έχουμε τα λεφτά να πληρώνουμε το νόμιμο αφεντικό μας.

Η Παπαρήγα χαρακτήρισε μικροπρέπεια την αναφορά σε απολύσεις στην Τυποεκδοτική. Ας το πει αυτό στους ανθρώπους που έχασαν την δουλειά τους.

Όταν το ΚΚΕ, που θέλει υποτίθεται να ανατρέψει αυτό το σύστημα υπέρ των εργαζόμενων, στηρίζεται και υποστηρίζει ότι κινείται στα πλαίσια του συστήματος για να πράττει ενάντια στους εργαζόμενους, δεν πρόκειται να πείσει για τις καλές του προθέσεις.

Και οι αρλούμπες ότι οι εργαζόμενοι στις εταιρείες του κόμματος το κάνουν για το καλό του λαού και δεν χρειάζεται να αμείβονται όπως θεωρεί το ΚΚΕ ότι είναι σωστό (ας πούμε 1200 κατώτατο μισθό) μόνο γέλωτα προκαλούν.

Δυστυχώς επτωχεύσαμε. Οικονομικώς, πολιτικώς, κοινωνικώς, γενικώς.


Μικρός Φωκίων

Κι όμως η Ν. ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ένα δεξιό νεοφιλελεύθερο απολίθωμα…

Ακούγοντας τον πρωτοετή γιό μου να μένει έκπληκτος, γιατί η Ν. ΠΑΣΟΚ της σχολής του πάει εκδρομή τη μέρα μνήμης της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ή γιατί μαζί με τη ΔΑΠ αρνούνται να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση, κατάλαβα πόσο βαθιά έχει κυριαρχήσει ο χυδαίος νεοφιλελευθερισμός στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, από τους μετεγγραμμένους -σωστότερα προσληφθέντες και με καλό μισθό- στο ΠΑΣΟΚ (από δεξιά, βασιλικές αυλές, νεοφιλελεύθερους γιάπηδες, αριστοκρατικά σαλόνια και σια…).
Τι κι αν στα γεγονότα του Δεκέμβρη ήταν στους δρόμους, για δημοκρατία κι αξιοπρέπεια…
Τι κι αν η σημερινή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ξεπουλάει τη Δημόσια Παιδεία…
Τι κι αν η επίσημη Ν. ΠΑΣΟΚ εκδίδει ανακοίνωση για την επέτειο της δολοφονίας…
Τι κι αν στις πλάτες τους όφειλαν να “κουβαλούν” την ιστορία της Ν. ΠΑΣΟΚ, της ΠΑΣΠ των αγώνων -όπως στη σχετική αρχειακή φωτογραφία-, αυτοί έχουν μπολιαστεί από τη...
 σοσιαΛΗΣΤΡΙΚΗ νεοφιλελεύθερη «αντίληψη»…
Τι θλίψη...
Τι κρίμα…

Επιστολή Καταγγελίας Αποκλεισμών στο Οικονομικό Επιμελητήριο




Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πρόσφατα η γραμματέας του προέδρου της παράταξης ενημέρωσε 4 συναδέλφους μου (2 ήδη εκλεγμένους στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων και 2 που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές) ότι η Παράταξη αποφάσισε ομόφωνα να μην τους δεχτεί ως υποψηφίους της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΗΚΙΟ) καθότι τέθηκε εκ μέρους τους ζήτημα μη συμμετοχής στις εκλογές κάποιου άλλου υποψηφίου. Η επικοινωνία αυτή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9/11/2010, τέσσερις ολόκληρες ημέρες μετά την Παρασκευή 5/11/2010, κατά την οποία συμπληρώθηκαν τα ψηφοδέλτια. Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ πρώτα στα γεγονότα προτού εκφέρω γνώμη.

Την Πέμπτη, 4/11/2010, παρουσία της κας Φρ. Καραγιάννη και του κ. Κ. Κόλλια, συζήτησα με τον Πρόεδρο της παράταξης, κο Πελοπίδα Καλλίρη, το ενδεχόμενο ένας φερόμενος ως υποψήφιος, να μην κατέλθει ως υποψήφιος, αλλά να αντικατασταθεί με άλλον από την «ομάδα» του. Οι λόγοι αφορούν τον τρόπο που ο συγκεκριμένος «μελλοντικός» υποψήφιος πραγματοποιούσε κινητοποίηση. Συγκεκριμένα, για χρονικό διάστημα άνω των 4 μηνών, ο συγκεκριμένος άνθρωπος απειλούσε τηλεφωνικώς συναδέλφους πως δεν θα τους αφήσει να είναι υποψήφιοι στις εκλογές αν δεν ακολουθήσουν τη δική του «γραμμή». Όσον αφορά το πρόσωπο μου, τόνιζε «πως ο Κάργας δεν θέλει να είναι υποψήφιος γιατί ξέρει πως θα τον κόψουμε». Η αλήθεια είναι πως είχε δίκιο για τον τομέα των απειλών, καθώς με την ανοχή και τη συνενοχή κάποιων αυτές έγιναν πραγματικότητα, αλλά άδικο για τους λόγους που δεν κατέρχομαι υποψήφιος … και οι οποίοι θα γίνουν εμφανείς στη συνέχεια. Προς τιμήν του Προέδρου της παράταξης, η θέση του ήταν πως δεν δέχεται αποκλεισμούς εκ μέρους κανενός και για κανέναν. Ρωτώ λοιπόν:

1.      Αφού ο Πρόεδρος της παράταξης δεν δέχεται αποκλεισμούς, πως δέχτηκε να αποκλειστούν 2 ήδη εκλεγμένα μέλη της παράταξης και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και άλλοι 2 νέοι, οι οποίοι πρόσφατα διατέλεσαν υπεύθυνοι της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο Οικονομικό του ΕΚΠΑ; Το επιχείρημα πως αυτοί ζήτησαν τον αποκλεισμό κάποιου άλλου δεν μπορεί να σταθεί, αφενός γιατί δεν είχε συζητήσει μαζί τους, αφετέρου γιατί αν ήταν έτσι, θα είχε αποκλειστεί από υποψήφιος και αυτός που έθεσε ζήτημα αποκλεισμού των εν λόγω συναδέλφων.
2.      Αποτελεί, ή όχι, απρέπεια της παράταξης να μην επικοινωνεί κάποιο μέλος της διοίκησης για να ενημερώσει τους συναδέλφους, αλλά να βάζει μία εργαζόμενη κοπέλα να αναλάβει το καθήκον αυτό; Απρέπεια προς τους συναδέλφους, οι οποίοι θυσίασαν χρόνο από την προσωπική τους ζωή και χρήματα από τις προσωπικές τους οικονομίες για να επικοινωνήσουν με δεκάδες κόσμου για να τους ανανεώσουν ή να τους εγγράψουν στο Οικονομικό Επιμελητήριο. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας το γεγονός πως στη ζωή τους δεν είχαν όλοι την «τύχη» να διατελέσουν σύμβουλοι υπουργών με παχυλές αμοιβές, ούτε «νταβατζήδες» σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά για να βγάζουν χρήματα από μπουκάλια … και τους αποκαλώ «νταβατζήδες» γιατί δεν ασκούν ανοιχτά αυτήν την επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά φροντίζουν να εισπράττουν κέρδη από εργασία άλλων.
3.      Τι εννοούσε η κοπέλα πως ήταν ομόφωνη απόφαση της παράταξης; Όλοι εσείς που τόσο καιρό συζητούσαμε στις Συνελεύσεις της Παράταξης και συμμετείχαμε από κοινού σε μία προσπάθεια, αποφασίσατε πως δεν τους επιτρέπετε να συμμετάσχουν στις εκλογές; Η απόφαση αυτή που λήφθηκε από τους 7 που συμμετέχουν στη Κεντρική Διοίκηση (Καλλίρης Πελοπίδας, Γιαννόπουλος Παρασκευάς, Ταγγίρης Κωνσταντίνος, Καραγιάννη Ευφροσύνη, Ρίζος Ευάγγελος, Καλόμοιρος Αλέξανδρος, Κόλλιας Κωνσταντίνος) δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιωθεί αν ήταν ομόφωνη, αφού κανείς σας δεν ρωτήθηκε, αλλά δεν μπορεί να διαπιστωθεί καν αν ήταν μεταξύ των 7 ομόφωνη αφού, όπως εμφατικά τονίστηκε, δεν τηρούνται πρακτικά. Οπότε κανείς δεν μπορεί να διαπιστώσει ποιος εισηγήθηκε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια των παιδιών, τι συζήτηση υπήρξε και υπό ποια επιχειρηματολογία λήφθηκε η απόφαση. 
4.      Κρίθηκε σε οποιαδήποτε περίπτωση το ήθος, η προσφορά, η επαγγελματική απασχόληση, η δυνατότητα και θέληση προσφοράς στην παράταξη και στο επιμελητήριο των συναδέλφων αυτών; Μήπως όλα κρίνονται σε επίπεδο εσωκομματικών ισορροπιών και η πολιτική δύναμη κάποιων εξαντλείται στην φτηνή επίδειξη αντρισμού; Μήπως τελικά, για να είσαι μέλος της παράταξης, πρέπει να είσαι «υποτακτικός» κάποιας ομάδας - κι αν ναι - αυτό ονειρεύεστε να είναι το Οικονομικό Επιμελητήριο; Ένα μέρος συνάντησης συνδικαλιστών, ανθρώπων που ποτέ δεν εργάστηκαν και ψάχνουν άλλον έναν τίτλο για το βιογραφικό τους ώστε να πείθουν για την «επιστημονική τους επάρκεια» … όσους δεν πείθονται από τη φτωχή τους παρουσία;

Όσοι από εσάς αντιλαμβάνονται μία νοσηρή ατμόσφαιρα δεν πέφτουν έξω. Κομμάτι στη ευθύνη δημιουργίας αυτής της νοσηρής ατμόσφαιρας έχω κι εγώ, αφού για πολλά χρόνια υπηρέτησα μία «γραμμή» η οποία απέκλειε ανθρώπους, έθετε φραγμούς και τιμωρούσε όσους δεν υποτάσσονταν στη θέλησή της. Την ευθύνη μου αυτήν την αναλαμβάνω στο ακέραιο και δεν συνέταξα την επιστολή αυτή λόγω του ότι τούτη τη φορά θίγονται τα προσωπικά μου συμφέροντα.

Αυτή η επιστολή γράφεται γιατί τα νοσηρά αυτά μυαλά, που σκηνοθετούν κρίσεις, εκβιάζουν ανθρώπους, απειλούν καθαρές συνειδήσεις και συμπεριφέρονται ως μοναδικοί κάτοχοι και ιδιοκτήτες μίας ολόκληρης παράταξης, αδυνατούν από «επαγγελματική» προσήλωση να θέσουν τέλος στην προσπάθεια δυσφήμησης όσων δεν υποτάσσονται. Τόλμησαν να βγαίνουν και να δηλώνουν πως ο αποκλεισμός των ανθρώπων αυτών έγινε σκόπιμα τελευταία στιγμή, γιατί αλλιώς θα δημιουργούσαν νέα παράταξη στο επιμελητήριο και πως την Κυριακή 12/12/2010 τα παιδιά αυτά δεν θα ψήφιζαν ΔΗΚΙΟ.

Είναι σίγουρο πως κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν μπορούν να δεχτούν πως υπάρχει μία διαφορετική από αυτούς πάστα ανθρώπων που έχει μάθει να σέβεται τον πολιτικό φορέα στον οποίο ανήκει και ο οποίος πλήρωσε τις συνδρομές και τις εγγραφές των μελών του επιμελητηρίου, σε αντίθεση με αυτά που τα «λαμόγια» σπεύδουν ψευδώς να δηλώσουν δεξιά και αριστερά πως από την τσέπη τους κάνουν τις ανανεώσεις με μοναδικό κίνητρο να πείσουν τον κόσμο να ψηφίσει το σαρκίο τους. Οι ίδιοι άνθρωποι εξάλλου πρόσφατα προσπάθησαν να πείσουν κόσμο να ψηφίσει άκυρο στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές, για να κοντύνουν τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ … μήπως και έτσι κατορθώσουν να ψηλώσουν το μικρό προσωπικό και ηθικό τους ανάστημα.

Η παράταξη έχει πάρει έναν ολισθηρό δρόμο μετατρέποντας το επιμελητήριο από ένωση οικονομολόγων σε μαγαζί συγκεκριμένων συμφερόντων. Άνθρωποι που χτίζουν τη ζωή τους πάνω στην οικονομική εκμετάλλευση και την συστηματική εξαπάτηση συνανθρώπων τους είναι το μέλλον της παράταξης … αφού οι «γραμμές» επιλέγουν τους «υποτακτικούς» και όχι τους άξιους. Στην τάση αυτή η παράταξη δεν αντέδρασε και ενδεχομένως ούτε να αντιδράσει, αλλά ελπίζω με την επιστολή αυτή να προφυλάξω στο μέλλον, όποιον τολμήσει να σταθεί απέναντι σε αυτούς που πάντα αντιμετώπιζαν την κεντροδεξιά ως «εξοπλισμό» αναρρίχησης στην εξουσία και όχι ως ιδεολογία ενός αγώνα ουσίας.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε πολλούς από τους πραγματικά άξιους συναδέλφους που κατεβαίνουν υποψήφιοι και προτρέπω όλους όσους αποφασίσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές να επιλέξουν προσεκτικά ποιους ψηφίζουν. Ας αγνοήσουν τα «ατσαλάκωτα» παιδιά με τα λαμπερά χαμόγελα που σπεύδουν να δώσουν διπλωμένο ψηφοδέλτιο με τη «γραμμή τους» … και ας επιλέξουν ανθρώπους που κερδίζουν, με την αξία και τον ιδρώτα τους, τη ζωή τους.

Με όσους από εσάς γνωριζόμαστε προσωπικά ήδη γνωρίζετε αν τα ανωτέρω γραφόμενα είναι αλήθειες ή όχι … όσοι δεν γνωρίζετε σύντομα θα καταλάβετε τι συμβαίνει. Για αυτούς που επιμένουν στις θεωρίες συνομωσίας να τους προλάβω τονίζοντας πως η επιστολή αυτή αποτελεί προϊόν ατομικών σκέψεων, ώστε να μην αναζητούν άδικα φαντάσματα, αντίπαλες ομάδες και εχθρούς. Η προσωπική μου απόφαση να μείνω στο πλευρό αυτών που υπηρετούν με ήθος την αλήθεια και όχι στο πλευρό των τυχών νικητών είναι αμετάκλητη. Πιστεύω ακράδαντα πως οι αποκλεισμοί αυτοί δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τα πιστεύω και τη φιλοσοφία που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, προσπαθεί να φέρει στο κόμμα και αποτελούν «προσωπικές τακτικές» παραταξιακών στελεχών.


Αντώνης Κάργας
Οικονομολόγος, απερχόμενο μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων



Στα…γρήγορα & Πιπεράτα -3-

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
 
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!…

ΔΕΝ θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για απονομή σύνταξης…
ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ!!!

ΔΕΝ θα αυξηθούν οι συνταξιοδοτικές εισφορές…
ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ!!!

ΔΕΝ θα μειωθούν τα επίπεδα συντάξεων…
ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ!!!

ΔΕΝ θα μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο τομέα…
ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ!!!

ΔΕΝ θα «θιγεί» ο Ιδιωτικός τομέας…
ΘΙΧΤΗΚΕ και μάλιστα ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ!!!

Εάν πούνε:
ΔΕΝ θα απολυθούν Δημόσιοι και Ιδιωτικοί υπάλληλοι…
ΔΕΝ θα πεινάσει πολύ κόσμος…
Θα τους πιστέψει κανείς (Δημόσιος και Ιδιωτικός Υπάλληλος και Συνταξιούχος);

«Τσούζει» τώρα και θα «τσούξει» περισσότερο!…Μήπως αυτό εννοούσαν ειδοποιώντας μας ότι «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ;»

Να θυμηθούμε τα λόγια του κ Πρωθυπουργού που είχε πει ότι «θα μας πάρουνε με τις…πέτρες» και να τον ρωτήσουμε:
Πότε οι  ΥΠΑΙΤΙΟΙ θα πάνε στις φυλακές αφού πρώτα ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ οι  «αναιτιολόγητα» αποκτηθείσες περιουσίες;

Ελλιπής και αναξιόπιστη, για πολιτική ενημέρωση, η προσωπική ιστοσελίδα του κ. Γ. Αρσένη.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ
" Η πολιτική διαδρομή ".
 
 Α] Δεν αναφέρει τίποτε για το (ΕΣΚ) Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα,  που ίδρυσε το 1987 και το ποσοστό 0,21%  ψήφων που έλαβε στις εκλογές της 18ης Ιουνίου του 1989.
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ,
"Ο Γεράσιμος Αρσένης εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας το 1985 με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Στις 2 Μαρτίου του 1986, διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον Απρίλιο του 1987 ίδρυσε το Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ) με το οποίο συμμετείχε στις εκλογές της 18ης Ιουνίου του 1989, λαμβάνοντας ποσοστό 0,21% των ψήφων."
 
Β] Δίνει πολύ διαφορετική "εικόνα" από άλλες, δημοσιευμένες στα περισσότερα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά), για τις σχέσεις του με τον Α.Παπανδρέου, την διαγραφή του το 1986 από το ΠΑΣΟΚ, κυρίως όμως για την επιστροφή του το 1989.
ΛΕΕΙ ΣΤΟ,
"Η πολιτική διαδρομή".
"....Το 1985 διαφωνεί με τον Α. Παπανδρέου για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και διαγράφεται για τις απόψεις του αυτές.
Επιστρέφει το 1989, όταν ελάχιστοι ήθελαν να έχουν σχέσεις με τον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ κάτω από το βάρος της ατμόσφαιρας του σκανδάλου Κοσκωτά. Τις δύσκολες εκείνες ώρες για τη δημοκρατική παράταξη ξαναεντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ και αποφασίζει να δώσει τη μάχη των εκλογών του 1989 στην κρίσιμη μονοεδρική της Κεφαλονιάς αντί από τη σίγουρη θαλπωρή του ψηφοδελτίου Επικρατείας που του πρόσφερε ο Α. Παπανδρέου.
Από εκείνη τη στιγμή δίνει συνεχώς τις μάχες του στο πλευρό του Ανδρέα και των άλλων συντρόφων του στο ΠΑΣΟΚ, εργάζεται για τη νίκη του 1993. Με την αποχώρηση του Ανδρέα από την πολιτική, διεκδικεί την ηγεσία του Κινήματος. Αποδέχεται το αποτέλεσμα και εργάζεται στο πλευρό του Κώστα Σημίτη για την ενότητα και την προοπτική του Κινήματος."
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ,
"Μετά από αυτή την απογοητευτική εμφάνιση, τον Οκτώβριο του 1989, επαναπροσέγγισε το ΠΑΣΟΚ συμμετέχοντας στο νέο όργανο που συγκροτήθηκε (Πολιτικό Συμβούλιο για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη) ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου του 1989 στις οποίες ήταν υποψήφιος στην Κεφαλονιά, όπου απέτυχε να εκλεγεί. Αργότερα επανεντάχτηκε στο ΠΑΣΟΚ, εξελέγη βουλευτής Α’ Αθήνας και τον Ιανουάριο του 1996, διεκδίκησε ανεπιτυχώς την πρωθυπουργία μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Παπανδρέου για λόγους υγείας."
 
 
Γ] Δεν αναφέρει τίποτε για το IMF, στην  στήλη "πολιτική διαδρομή",  ενώ δεν παραλείπει ν' αναφερθεί  στη δραστηριότητά του ως στέλεχος του ΟΗΕ για τη βοήθεια των φτωχών χωρών....
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ,
"....Ανέπτυξε επιστημονική και διπλωματική δράση για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς νομισματικού συστήματος στα πλαίσια της "Επιτροπής των 20" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (I.M.F.). Συμμετέσχε στις διαπραγματεύσεις της "Λέσχης του Παρισιού" για τον εξωτερικό δανεισμό κρατών. Έχει χρηματίσει Σύμβουλος πολλών Κυβερνήσεων για θέματα οικονομικού προγραμματισμού, εξωτερικού δανεισμού και διακανονισμού του εξωτερικού χρέους...."
 
ΣΗΜ.
Σύμβουλος επικοινωνίας (image-maker), του Γεράσιμου Αρσένη, 1992 - 93, ο κ. Ζαν Κοέν.
  Γ.Δ

Η Ελλάδα δεν ανήκει στην Δύση, αλλά ανήκει εκεί όπου είναι τα συμφέροντά της

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΧΘΟΥΝ
Προσχεδιασμένη, η μη ανάπτυξη της χώρας μας από το 1940 και μετά

Του Ιωσήφ  Χαραλαμπίδη X

Απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική ζωή  μιας χώρας, είναι η εθνική της ανεξαρτησία και η αυτονομία στις εμπορικές συναλλαγές με άλλες χώρες. Επίσης, πρέπει να εκμεταλλεύεται την όποια πλουτοπαραγωγική πηγή διαθέτει, δίχως παρεμβάσεις τρίτων. Αν αυτό δεν συμβαίνει, το βέβαιο είναι ότι έχει εξάρτηση σε βασικούς τομείς της οικονομίας από τρίτους. Παράδειγμα η κατασκευή μηχανημάτων παραγωγής αλλά και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας.
  Φαίνεται πως όλα αυτά, είναι άγνωστα στην ελληνική εξωτερική οικονομική πολιτική, διότι η εξάρτησή μας από τους «συμμάχους», είναι οδηγός στις οικονομικές μας συναλλαγές. Όλα γίνονται με υπόδειξη από τους «συμμάχους», κάτι που γίνεται αντιληπτό με τα τελευταία γεγονότα στην οικονομία της Ελλάδος.
  Επειδή η όλη υπόθεση είναι δυσάρεστη στον ελληνικό λαό,  γι αυτό και οι πολιτικοί μας έχουν υιοθετήσει κρυφή διπλωματία. Έχουμε ξαναγράψει για την κρυφή διπλωματία στην Ελλάδα που γίνεται ερήμην του ελληνικού λαού. Υπογράφουν συμβάσεις, συμφωνίες δίχως να ενημερώνεται ο λαός. τουλάχιστον για το περιεχόμενο.  Η συμφωνία Cooper τα λέει όλα. Είναι μια συμφωνία που αφορά τα ελληνικά πετρέλαια και τον ορυκτό και υδάτινο πλούτο της χώρας, ότι …δεν θα τα εκμεταλλευτεί η Ελλάδα. Υπεγράφη το 1940 δίχως εξηγήσεις. Δούλοι πολιτικοί οι περισσότεροι απ΄ όσους κυβέρνησαν μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, τήρησαν τη σχετική εγκληματική συμφωνία με πολύ συνέπεια.  
 Όσοι αναφέρθηκαν στο παρελθόν για αυτήν την σύμβαση είχαν προβλήματα. Παραθέτω μερικά ονόματα από αυτούς.
  α. Στο βιβλίο του ο Δημ. Μπάτσης, «Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα» αναφέρεται σε αυτήν την σύμβαση. Εκτελέσθηκε μαζί με τον Μπελογιάννη στις  30 Μαρτίου 1952. Το περίεργο είναι ότι ο Μπάτσης, ενώ ήταν αγωνιστής της αριστεράς δε είχε την ανάλογη αναφορά σε αυτόν η αριστερά, αλλά ούτε και αναφέρθηκε σε αυτήν την συμφωνία.
  β. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ο Δικτάτορας, δήλωσε ότι θα βγάλει τα πετρέλαια παρακάμπτοντας αυτήν την σύμβαση. Έχασε την εξουσία σε μια νύκτα από τον Ιωαννίδη τον συνεργάτη του και σάπισε στον Κορυδαλλό.
  γ. Ο επιχειρηματίας Σοφιανόπουλος που έβγαζε πετρέλαιο στην Ζάκυνθο και προμήθευε τον ελληνικό στρατό με λάδια για λίπανση των οχημάτων και όπλων, καταδικάστηκε από το δικαστήριο το 1977 επί Έβερτ διότι προέβη στο «έγκλημα της εξαγωγής πετρελαίου»!
  Η σύμβαση COOPER, αλλά και μια σειρά άλλων συμφωνιών, που δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να αποκτήσει βαρειά βιομηχανία. μας καταδίκασε σε οικονομική στασιμότητα. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη με σίδερο-χρώμιο και νικέλιο και ένα σωρό ορυκτά εκτός των πετρελαίων που δεν τα εκμεταλλευόμαστε.
   Ο ελληνικός λαός, έπρεπε να προσαρμοσθεί στο το δόγμα « Η Ελλάς ανήκει στην δύση»  και τα υπόλοιπα εννοούνται για όσους θέλουν να ξέρουν κάτι. Είμαστε υπό κατοχήν, αλλά και αυτό το αγνοούμε. Καμία κυβέρνηση δεν το ομολόγησε. Το σύστημα δεν σηκώνει έλεγχο και οι κινήσεις γίνονται πίσω απ’ την κουρτίνα.  Εβδομήντα χρόνια σιωπής και άκρα μυστικότητα και τρομοκρατία, για την σύμβαση που καταδίκασε την Ελλάδα.  Έτσι εξηγείται ότι η Ελλάδα, ενώ μπορεί να γίνει ένας γίγαντας ανάπτυξης, πάντα υπάρχει κάποιο εμπόδιο για να μην προχωρήσει η χώρα μπροστά.
  Το ενθαρρυντικό είναι ότι αυτή η σύμβαση που ίσχυσε για τρείς γενιές, επιτέλους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Δηλαδή σε μερικές ημέρες ! Όμως πάλι κάνεις δεν μιλάει γι αυτό. Μήπως γι αυτό πτωχεύσαμε, για να μας οδηγήσουν σε πώληση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας; Τι συμβαίνει μήπως κάποιοι θα πουλήσουν τον ορυκτό μας πλούτο για ένα γλειφιτζούρι;  
  Εμείς πάντως εξαναγκάσαμε τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, να δεσμευτεί ότι θα επανεξετάσει το θέμα των πετρελαίων και ακόμα ότι παραδέχτηκε επιτέλους, ότι πετρέλαια υπάρχουν. Συνέβη μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο,  ύστερα από σχετική ερώτηση που του υπεβλήθη από το ΛΑ.Ό.Σ. Αλλά ο Τύπος δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία για ένα τεράστιο θέμα, ειδικά αυτήν την εποχή που το κύριο θέμα στα ελληνικά χρονικά θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη.  
  Άραγε, θα τολμήσει ο κ. Παπανδρέου να βγάλει τα πετρέλαια ή θα τα δώσει στην Αμερική της οποίας είναι …πολίτης;  Θα κάνει πράξη την δήλωση του πατέρα του, «Η Ελλάδα ανήκει στους  Έλληνες.»; Θα βρούμε το σθένος να πούμε επιτέλους ένα “όχι” στους Αμερικανούς;  
  Πρέπει να αντιληφθούν οι πολιτικοί μας ότι πρέπει να απαλλαγούμε από την δουλικότητα που μας χαρακτηρίζει τις τελευταίες  δεκαετίες. Η Ελλάς δεν ανήκει στην δύση, αλλά ανήκει εκεί όπου είναι τα συμφέροντά της. Μπαίνει ξανά σε δοκιμασία η εθνική μας ανεξαρτησία. Τελικά θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση σαν λαός. Πρέπει να γίνουμε ανεξάρτητη χώρα ή θα συνεχίσουμε να είμαστε υπό κατοχήν. (πηγη χρόνος)

Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ …ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...

Κάνοντας το τελικό χαρακίρι, ο Γ. Παπανδρέου, στραγγάλισε και τ΄ απομεινάρια της όποιας ιδεολογικής του άποψης, ενώ γελοιοποίησε τον ίδιο του τον εαυτό, τα ίδια του τα λόγια : «δεν θα θιγούν άλλο οι εργαζόμενοι, δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών !...».
Η χθεσινή επέλαση (μια ακόμα) κατά της ελληνικής κοινωνίας, συνδυαζόμενη και ως απόρροια των εξελίξεων όλης της εβδομάδας, έδωσε υλικό για να γραφτεί μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της χώρας.

Οι επιστάτες των ευρωπαίων και των διεθνών τοκογλύφων, ο Στρος Καν και ο ΄Ολι Ρεν, ήρθαν στην Αθήνα για να πιέσουν την κυβέρνηση, προκειμένου να ξεχάσει και να παραμερίσει τις όποιες διαφωνίες, τους όποιους δισταγμούς και να προχωρήσει στο τελειωτικό χτύπημα κατά του εργαζόμενου λαού. Και τα πήραν όλα ! Πέρα για πέρα !...
Το εξοργιστικό είναι πως τα κατάφεραν απειλώντας να μας κόψουν, τάχα, πράγματα (την 4η δόση) ή να μην μας δώσουν κάποια άλλα (επιμήκυνση αποπληρωμής των 110 δισ. €), τα οποία, ούτως ή άλλως είναι προς το δικό τους συμφέρον να τα δώσουν. Αυτοί έχουν λαμβάνειν, όχι εμείς…

Ο Γ. Παπανδρέου, σ΄ ένα πρωτοφανές ξεβράκωμά του, παρέσυρε στο ρεζίλεμα και βασικούς θεσμούς της Δημοκρατίας, πέρα από το κόμμα (ας το ξεπεράσουμε αυτό), το υπουργικό συμβούλιο (άβουλα και άτολμα, φτωχά στρατιωτάκια στη σειρά και στη μούγκα…) και τη Βουλή, που καλείται να ψηφίσει την ανατροπή του κοινωνικού στάτους, χωρίς νάχει χρόνο και δυνατότητα να διαβάσει, καν, το νομοσχέδιο – έκτρωμα.
Δεν θάταν απαραίτητο να δικαιολογηθούν οι παραπάνω απόψεις, αλλά σε προ-απάντηση όσων καλοθελητών, όσων αφελών κι όσων αναίσθητων υποστηρίξουν, πως «σιγά το πράγμα και τι έκανε, τάβαλε με τις χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ και τα ρετιρέ των αρχόσχολών τους», να επισημανθεί πως το χθεσινό πολυνομοσχέδιο δεν αφορά μόνο τις ΔΕΚΟ και δεν βουτάει, μέσα σε μια νύχτα, από την τσέπη οικογενειαρχών έως και το 30% των καθαρών μηνιαίων αποδοχών.
Το σατανικής έμπνευσης και απόλυτης αμοραλιστικής υλοποίησης νομοσχέδιο, ξεθεμελιώνει τα εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, καταργώντας ουσιαστικά το «συνδικαλίζεσθαι», δίνει την πρωτοβουλία και τον πλήρη έλεγχο στους εργοδότες, φέρνει το κατακρεούργημα των, ήδη, πενιχρών αποδοχών των εργαζόμενων.

Το κερασάκι στην τούρτα ; Μα, το περαιτέρω μπούκωμα των επιχειρηματιών (αυτών ντε, που δεν θέλουν το κράτος και το λοιδωρούν !...), με ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις…
΄Αλλωστε την εντολή για «Ανάπτυξη» δεν μετέφεραν οι επικυρίαρχοι της Ελλάδας ; Να, που και για τον Γ. Παπανδρέου, τελικά, ανάπτυξη σημαίνει στραγγαλισμός των εργασιακών δικαιωμάτων και εισοδημάτων, από τη μια και ασύδοτη δραστηριότητα και ασύστολη ενίσχυση των εργοδοτών, από την άλλη… Μπορεί να μην είναι πρωτότυπο, αλλά είναι δοκιμασμένο, θλιβερό και συνάμα – για την περίπτωση – απείρως εξοργιστικότερο !...

logoplokies

ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ, ΜΠΑΡΟΖΟ, ΤΡΙΣΕ: Οι Δον Κορλεόνε της παγκόσμιας διακυβέρνησης

Παρέλαση υψηλών προσωπικοτήτων της διεθνούς επιτήρησης και κηδεμονίας στην Αθήνα. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν ήλθε και απήλθε, αφού μίλησε στους υποτακτικούς του στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και συναντήθηκε με τους βασικούς στυλοβάτες του πολιτικού συστήματος της κατοχής, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Ν.Δ. και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αναμένονται εντός της εβδομάδας και οι επίτροποι Ρεν και Χαν με ανάλογη αποστολή.
Τι γυρεύουν όλοι αυτοί στη χώρα; Γιατί τους έπιασε ο καημός και η πρεμούρα να έρθουν αυτήν ακριβώς την περίοδο; Ο λόγος είναι απλός: βρισκόμαστε μπροστά στην πιο δύσκολη φάση της θεσμοθετημένης κατοχής. Το μνημόνιο μπορεί να έχει αποτύχει στους διακηρυγμένους στόχους του, αλλά έχει πετύχει στην κρυφή του επιδίωξη, δηλαδή να φέρει τη μεγάλη πλειονότητα σε κατάσταση απόγνωσης...

Ήρθε λοιπόν η ώρα των «διαρθρωτικών αλλαγών», των μεγάλων «μεταρρυθμίσεων» με τις οποίες θα ξεπουληθεί ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει σ’ αυτήν τη χώρα, θα ιδιωτικοποιηθεί ολοκληρωτικά το κράτος και θα μετατραπεί ανοιχτά σε όργανο καταστολής και επιβολής της κατοχής. Έτσι θεωρούν οι μεγάλοι μας «εταίροι» ότι μπορούν να επιβάλουν στη χώρα και στον λαό της μια διαδικασία χρεοκοπίας εσαεί, επ’ αόριστον, υπό καθεστώς επιμήκυνσης, αναδιάρθρωσης, ανάταξης ή «χρονικής αναπροσαρμογής» του χρέους.

Σκέφτηκε κανείς ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι, όπως π.χ. ο Στρος - Καν, ο Μπαρόζο, ο Τρισέ και οι όμοιοί τους, οι οποίοι απαρτίζουν τα διεθνή διευθυντήρια της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» που τόσο λατρεύει ο κ. πρωθυπουργός; Ποιοι είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν ολόκληρους λαούς με τέτοια περιφρόνηση; Από πού κρατά η σκούφια τού κ. Στρος Καν, ο οποίος, όταν τον ρώτησαν τι θα γίνει με την ελληνική νεολαία τώρα που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα της, απάντησε με χαρακτηριστική αναλγησία:

«Το ενδεχόμενο να φύγει η νεολαία είναι ένα ζήτημα που αναπτύσσεται σε πολλές χώρες. Είναι σημαντικό να τους δημιουργήσεις κίνητρα, γιατί, όταν επιστρέψουν στη χώρα τους, θα έχουν αποκτήσει εμπειρία. Κατανοώ την απελπισία τους που μπορεί να αποφασίσουν να φύγουν για το εξωτερικό. Καλώς, όταν αποκατασταθεί η ομαλότητα και υπάρξει ανάπτυξη, θα επανέλθουν» ήταν η απάντηση του επικεφαλής του ΔΝΤ. Με άλλα λόγια, είναι καλό και χρήσιμο που η απελπισία οδηγεί τους νέους μακριά από τη χώρα τους. Έτσι κερδίζουν σε εμπειρίες και γίνονται πολίτες του κόσμου.

Ο σκανδαλιάρης Ντομινίκ
Ποιος είναι όμως αυτός ο κύριος που μιλά έτσι για τη νεολαία και τις αγωνίες της; Ο Ντομινίκ Στρος - Καν αναδείχθηκε πρώτη φορά όταν το 1981 τέθηκε επικεφαλής του Κέντρου Μελετών και Έρευνας Αποταμιεύσεων του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας, που ήταν ένα ίδρυμα κρατικά χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση της Γαλλίας. Εκεί συνδέθηκε με το μεγάλο αφεντικό της ιδιωτικής ασφάλισης στη Γαλλία, τον Ντένις Κέσλερ, ο οποίος τον εισήγαγε για πρώτη φορά στον μυστικό κόσμο της γαλλικής ελίτ των μεγάλων επιχειρήσεων. Μαζί του οργάνωσε μια από τις πρώτες επιθέσεις στην κοινωνική ασφάλιση της Γαλλίας και ήταν από τους πρώτους που μίλησαν για την ανάγκη κατάργησής της.

Η στάση του αυτή εκτιμήθηκε ιδιαίτερα στους κύκλους των ισχυρών επιχειρηματιών και πολιτικών της Γαλλίας και έτσι σύντομα αναρριχήθηκε στην πολιτική για να γίνει υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου το 1991 επιλεγμένος από τον ίδιο τον Φρανσουά Μιτεράν. Τη θέση κράτησε έως το 1993 και έφυγε με καλά εδραιωμένη τη φήμη του στους βιομηχανικούς και άλλους επιχειρηματικούς κολοσσούς ως ο «δικός τους άνθρωπος» στο σοσιαλιστικό κόμμα και τις κυβερνήσεις του.

Προσπαθώντας να εξαργυρώσει τη φήμη του αλλά και τις πολύ στενές διασυνδέσεις του με τις κορυφές των επιχειρήσεων και της πολιτικής, στήνει το 1994 μαζί με τον Ρεϊμόντ Λεβί, αφεντικό της Renault, τον Κύκλο της Βιομηχανίας. Πρόκειται για μια εταιρεία λόμπι με έδρα τις Βρυξέλλες και βασικό αντικείμενο την προώθηση των συμφερόντων των γαλλικών πολυεθνικών στα όργανα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Πρακτορεύει τα συμφέροντα των μεγαλύτερων ονομάτων της βιομηχανίας και του εμπορίου στη Γαλλία.

Όπως ήταν φυσικό, η υπηρεσία του αυτή δεν πήγε χαμένη, και το 1997, στην κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν, ορίζεται υπουργός Οικονομικών. Το πρώτο πράγμα που απασχόλησε τον Στρος - Καν ήταν το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα της Γαλλίας. Εγκαινιάζει ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων στην ιστορία της Γαλλίας, ενισχύοντας ξεδιάντροπα τα πιο μεγάλα ιδιωτικά μονοπώλια της χώρας.

«Η μεγαλύτερη έρευνα απάτης»
Ήταν τόσο ανοιχτοχέρης προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ώστε ο Ερνστ-Αντουάν Σελιέρ, πρόεδρος τότε της μεγαλύτερης εργοδοτικής οργάνωσης στη Γαλλία, της MEDEF, είχε πει για τον Στρος - Καν τον Ιούλιο του 1998: «Μπορεί ο υπουργός των Οικονομικών μας να μην είναι ο ιδανικότερος του κόσμου, αλλά σίγουρα κάνει ό,τι του είναι δυνατόν για να μη δημιουργήσει προβλήματα στους επιχειρηματίες».

Όπως συμβαίνει πάντα με τέτοιους τύπους, το όνομά του συνδέεται με ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στην ιστορία της Γαλλίας. Πρόκειται για το σκάνδαλο της γαλλικής πολυεθνικής Elf Aquitaine, η οποία χρηματοδοτούσε αδρά το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας, αλλά και πολιτικούς άλλων χωρών, όπως στη Γερμανία. Η έρευνα για το σκάνδαλο αυτό χαρακτηρίστηκε από την «Guardian» (12.11.2007) ως η «μεγαλύτερη έρευνα απάτης στην Ευρώπη από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου... Η Elf είχε μετατραπεί σε ιδιωτική τράπεζα για αξιωματούχους που ξόδευαν 200 εκατ. λίρες σε πολιτικές εκδουλεύσεις, ερωμένες, υψηλή τέχνη, βίλες και διαμερίσματα».

Στο σκάνδαλο αυτό φιγουράριζαν πολλά κυβερνητικά στελέχη, μαζί τους και ο κ. Στρος - Καν, ο οποίος είχε αφήσει όνομα για την ιδιαίτερη αδυναμία του στο γυναικείο φύλο και τις απολαύσεις της ζωής.

Όπως ήταν φυσικό, κανένας πολιτικός δεν βρέθηκε ένοχος, αν και η έρευνα αποκάλυψε μίζες εκατομμυρίων. Παρά την επίσημη αθώωσή του, το σκάνδαλο αυτό θα συνεχίσει να κυνηγά τον Στρος - Καν μέχρι τη στιγμή που θα επιλεγεί να γίνει διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ το 2007. Η υπηρεσία σε τέτοιους οργανισμούς επιτρέπει σε τύπους σαν τον Στρος - Καν αφενός να γλιτώνουν από τα δύσκολα και αφετέρου να μη δίνουν λογαριασμό για τα πάθη και τις εξαρτήσεις τους.

Έτσι, μπορεί ελεύθερα να υπηρετεί τα συμφέροντα που υπηρετούσε πάντα και να ασκείται στα βίτσια του, κυρίως στο κυνήγι του πλούτου και του ωραίου φύλου, δίχως να νοιάζεται για το αν θα κληθεί κάποτε να δώσει λογαριασμό. Οι οργανισμοί σαν το ΔΝΤ εξασφαλίζουν πλήρη ασυλία για τους ανώτατους αξιωματούχους τους.

Ο Μανουέλ των αγορών γκρέμισε την Πορτογαλιά
Μήπως όμως είναι καλύτερος ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο; Αυτός ο κύριος εξασφάλισε την τωρινή του θέση οδηγώντας τη χώρα του στη μεγαλύτερη και βαθύτερη κρίση στην ιστορία της, η οποία σήμερα την οδηγεί στη χρεοκοπία. Ο Μπαρόζο έγινε πρωθυπουργός της Πορτογαλίας στις 6 Απριλίου 2002. Ως πρωθυπουργός δήλωσε ότι πάνω απ’ όλα προέχει η μείωση του κρατικού ελλείμματος, για το οποίο, όπως πάντα, ευθύνεται η διαφθορά όχι της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας, αλλά των δημοσίων υπαλλήλων και της κοινωνίας.

«Ποτέ άλλοτε από την εποχή της ίδρυσης της Πορτογαλίας τον 12ο αιώνα δεν είχε τεθεί στο κέντρο της προσοχής σε τέτοιο βαθμό το έλλειμμα και η ανάγκη περιορισμού της κρατικής σπατάλης. Επιτέλους απαλλασσόμαστε από την ιδέα ότι το κράτος είναι πιο σημαντικό από την ιδιωτική πρωτοβουλία» δήλωνε ο Μπαρόζο το 2004.

Τους χρεοκόπισε!
Και το «Economist» (25.5.2004), εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη των διεθνών αγορών, έγραφε διθυραμβικά: «Στα δυο χρόνια της διακυβέρνησής του, ο κ. Ντουράο Μπαρόζο έχει διακηρύξει δυο “μεγάλες νίκες” στην πάλη του για υγιή δημοσιονομικά. Το 2002 περιέκοψε το έλλειμμα του προϋπολογισμού που κληρονόμησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις από το 4,4% στο 2,7% του ΑΕΠ, μόνο μέσα σε οκτώ μήνες. “Αμφιβάλλω αν κάποια άλλη χώρα στην Ευρώπη θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο” υπερηφανεύεται. Τον περασμένο χρόνο κράτησε το έλλειμμα μόλις στο 2,8%. Πιστεύει επίσης ότι έχει εισαγάγει περισσότερες μεταρρυθμίσεις από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης με πιο υγιείς οικονομίες».

Όλα αυτά φυσικά συνοδεύονταν από μια άγρια περικοπή μισθών και λαϊκών εισοδημάτων, δραστικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων στην Ε.Ε. Κι όλα αυτά για να τηρηθεί αυστηρά το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ευρωζώνης. Σας θυμίζει τίποτε;

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Η πορτογαλική οικονομία να βυθιστεί σε μια ύφεση, από την οποία δεν έχει βγει ακόμη, ενώ σήμερα την οδηγεί στη χρεοκοπία και τον μηχανισμό στήριξης.

Η επίσημη ανεργία από το 4,1% το 2002 εκτινάχθηκε στο 6,4% το 2004, για να φτάσει σήμερα να είναι γύρω στο 10%. Η φτώχεια από το 13% του πληθυσμού έφτασε σε τρία χρόνια στο 18%, ενώ σήμερα υπερβαίνει το 20%.

Ακόμη και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας από 78% της Ε.Ε. των 27 το 2000 βυθίστηκε στο 75% το 2004, επίπεδο στο οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα. Αλλά και η μείωση των κρατικών ελλειμμάτων αποδείχτηκε ότι ήταν υπόθεση εντελώς προσωρινή, παρά την άγρια λιτότητα, και προϊόν μαγειρέματος στοιχείων. Όταν το 2005 ανατράπηκε η κυβέρνηση του κ. Μπαρόζο και αναδείχθηκε νέα, αποκαλύφθηκε ότι το κρατικό έλλειμμα, αντί να μειωθεί, είχε εκτιναχθεί σε πάνω από 6% του ΑΕΠ.

Η κοινωνικά ανάλγητη και καταστροφική πολιτική του Μπαρόζο για να στηριχθεί το «ισχυρό» ευρώ οδήγησε πολύ γρήγορα στην πολιτική κατάρρευση της κυβέρνησής του.

Τον έσωσε ο Μπούς…
Όμως, πριν συμβεί αυτό, ο εν λόγω κύριος φρόντισε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ και να εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν το 2004 εγκαταλείποντας την πρωθυπουργία της χώρας του. Βλέπετε, είχε πρωτοστατήσει στη «συμμαχία των προθύμων» του Τζορτζ Μπους και, παρά την άγρια λιτότητα, βρήκε τα αναγκαία κονδύλια για να στείλει στρατό στο Ιράκ.

Φυσικά η κυβέρνηση του κ. Μπαρόζο, όπως συμβαίνει πάντα με τέτοιου είδους κυβερνήσεις, πνίγηκε στα σκάνδαλα. Το χειρότερο όμως απ’ όλα, που ακόμη και σήμερα κατατρέχει τον εν λόγω κύριο, είναι το σκάνδαλο παιδεραστίας το 2004 σε ένα κρατικό ίδρυμα της Λισσαβώνας. Την εποχή που δραπέτευσε ο Μπαρόζο στην προεδρία της Κομισιόν, ο πορτογαλικός Τύπος έβριθε από ιστορίες που συνέδεαν πολιτικά και κυβερνητικά στελέχη του κόμματός του, αλλά και τον ίδιο, με ένα τεράστιο κύκλωμα παιδεραστίας, που είχε μετατρέψει τα κρατικά ιδρύματα και γενικά την Πορτογαλία σε παράδεισο αυτού του είδους. Ο κύριος αυτός δεν λογοδότησε ποτέ για όλα αυτά.

Ο κύριος Τρισέ
Μήπως είναι καλύτερος ο κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας; Ο εν λόγω κύριος είναι γέννημα θρέμμα της γαλλικής δημόσιας διοίκησης, ανώτερος δημόσιος υπάλληλος από κούνια. Το 1987 έγινε μέλος – υπό αδιευκρίνιστες και περίεργες συνθήκες για ένα ανώτερο στέλεχος της γαλλικής δημόσιας διοίκησης – μιας από τις πιο ισχυρές οργανώσεις στον κόσμο των διεθνών χρηματαγορών, της Ομάδας των Τριάντα (Group of Thirty) με έδρα την Ουάσιγκτον.

Η οργάνωση αυτή εμφανίζεται ως ιδιωτικό ίδρυμα, «δεξαμενή σκέψης», που υποστηρίζεται από τα πιο ισχυρά ιδιωτικά και κρατικά πιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Σ’ αυτήν ανήκουν οι περισσότεροι από τους διατελέσαντες υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του τωρινού, ακαδημαϊκοί και τραπεζίτες. Η οργάνωση αυτή θεωρείται στον χώρο των κεφαλαιαγορών πολύ πιο ισχυρή από τις γνωστές της Τριμερούς Επιτροπής και της λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Είναι αυτή που κατά κύριο λόγο προώθησε το άνοιγμα των χρηματοπιστωτικών αγορών που οδήγησε στη σημερινή παγκόσμια κρίση και στο κραχ του 2008. Όπως ήταν φυσικό, η συμμετοχή του κ. Τρισέ σ’ αυτήν την οργάνωση τού άνοιξε τις πόρτες για να αναδειχθεί σε διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας το 1993 και αργότερα το 2003 να διαδεχθεί τον Βιμ Ντούιζενμπεργκ στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όμως το γεγονός που σφράγισε την καριέρα του κ. Τρισέ είναι η εμπλοκή του στο σκάνδαλο της γαλλικής κρατικής τράπεζας Credit Lyonnais, το οποίο δικαίως ονομάστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά σκάνδαλα στη γαλλική ιστορία, αλλά και διεθνώς.

Ξέπλυμα χρήματος
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ξεπλύματος χρήματος, αλλά και διεθνών δοσοληψιών με ύποπτα επιχειρηματικά κυκλώματα, ακόμη και με το οργανωμένο έγκλημα. Το σκάνδαλο ξέσπασε ενόσω ο Τρισέ ήταν διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και εν γνώσει του. Κατηγορήθηκε για συγκάλυψη και συμμετοχή, αλλά αθωώθηκε τον Ιούνιο του 2003 λόγω έλλειψης στοιχείων.

Τα στοιχεία είχαν καεί σε πυρκαγιά που κατέκαψε το αρχηγείο της Credit Lyonnais το 1998 στο Παρίσι. Η γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου να χαθούν μια για πάντα τα ίχνη του σκανδάλου που οδηγούσαν σε πολιτικούς και στελέχη της δημόσιας διοίκησης, σαν τον Τρισέ, διασώζουν την τράπεζα με 31 δισ. ευρώ και την ιδιωτικοποιούν. Έτσι κανείς δεν βρήκε ποτέ τίποτε για να ενοχοποιήσει κάποιον υψηλά ιστάμενο γι’ αυτό το σκάνδαλο, ενώ ο Τρισέ εξασφάλισε τη δική του ασυλία πηγαίνοντας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του. Αυτά είναι τα κεντρικά πρόσωπα του διεθνούς μηχανισμού που έχει στηθεί για να βοηθήσει, υποτίθεται, τη χώρα. Αυτοί είναι που τολμάνε να μιλούν για διαφθορά και αναξιοπιστία της Ελλάδας. Πρόκειται για τους Δον Κορλεόνε της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» των διεθνών αγορών, όπου διακαώς θέλει να ενταχθεί και ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας.

Μπροστά τους οι αληθινοί Δον Κορλεόνε της μαφίας δεν είναι παρά ερασιτέχνες του είδους.
blogpress

Νέα "Βαριοπούλα": "Κατάληψη μικρού ελληνικού νησιού" ετοίμαζε το τουρκικό Ναυτικό!


Νέο σχέδιο "Βαριοπούλα" εντόπισε η ισλαμική κυβέρνηση στην Τουρκία, το οποίο περιελάμβανε πολλά στοιχεία του αρχικού σχεδίου, αλλά και την πρόκληση ναυτικού επεισοδίου με την Ελλάδα, το οποίο θα βασιζόταν στις πλόες των τουρκικών σκαφών επιφανείας "πολύ κοντά στην ελληνική ηπειρωτική χώρα" όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από την Τουρκία. Προφανώς αναφέρονται στις πλόες των φρεγατών και των κορβετών που ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια και φτάνουν μέχρι το Σαρωνικό!
Τα σχέδια, που αποτελούν ακόμα ένα κτύπημα στους κεμαλικούς εντοπίστηκαν σε έφοδο που έκαναν οι εισαγγελείς (το δικαστικό σώμα ελέγχεται στα μέσα και στα κατώτερα επίπεδα από τους ισλαμιστές) στην ναυτική βάση Γκιολτσούκ.
Εκεί βρέθηκαν χάρτες, σχεδιαγράμματα, κατάλογος με κρύπτες όπλων στην Κωνσταντινούπολη κια αλλού, μέχρι και τοποθεσίες στις οποίες θα εξορίζονταν οι αξιωματικοί που θα αντιδρούσαν..

.. στο πραξικόπημα, και οι πολιτικοί που θα συλλαμβάνονταν. Μέρος από αυτά αφόρούν το σχέδιο "Κλωβός", που ήταν τμήμα της "Βαριοπούλας".
Η αιφνιδιαστική έφοδος των εισαγγελέων παρεμποδίστηκε από τον διοικητή της βάσης, ο οποίος υποχώρησε όταν τον ειδοποίησαν ότι ή θα τους άνοιγε τις πύλες ή θα συλλαμβανόταν αμέσως! Η τουρκική εφημερίδα STAR γράφει στο σημερινό της φύλλο ότι ερευνήθηκαν ακόμα και οι αποθήκες όπλων και το τμήμα με τα κρυπτογραφημένα σήματα!
Στα έγγραφα που βρέθηκαν, υπάρχουν αναλυτικές αναφορές για τις διάφορες φάσεις του πραξικοπήματος, αλλά και τις κινήσεις του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο, με αναφορά σε "Μικρό νησί που θα καταλαμβανόταν αμέσως μετά το ναυτικό επεισόδιο"! Είναι γεγονός ότι το τουρκικό Ναυτικό είναι το ίδιο "σκληρό" με τον Στρατό κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, και αυτό το γνωρίζουν οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως γνώριζαν και κάποια άλλα πράγματα για τις κινήσεις τους, ειδικά το καλοκαίρι του 2009. ¨Ελληνες αξιωματούχοι που ρωτήθηκαν σχετικά θεωρούν ότι "Το νησί μπορεί να είναι η Ρω".  Στα ντοκουμέντα υπάρχουν αναλυτικές περιγραφές ακόμα και για συνθήματα που θα χρησιμοποιηθούν στις διαδηλώσεις, η διαχείριση των ΜΜΕ, κλπ
Στην τουρκική εφημερίδα υπάρχουν αναφορές και για ύπαρξη χαρτών που δείχνουν σημεία όπου πιθανότατα βρίσκονται κρυφά οπλοστάσια στην περιοχή Ποϊράζκοϊ στην Κωνσταντινούπολη. Πριν από λίγους μήνες οι τουρκικές αστυνομικές αρχές είχαν βρει ένα οπλοστάσιο, όμως με τους νέους χάρτες που ήδη ξεκίνησαν νέες έρευνες.




http://www.defencenet.gr

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑ 200.000 ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΩΣ ΤΟ 2013

Συρρίκνωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 200.000 έως το τέλος της τετραετίας, αλλά και μειώσεις μισθών σε υπουργεία, όπου εξακολουθούν να χορηγούνται σκανδαλώδη επιδόματα, προαναγγέλει σε...
συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.
Ο υπουργός κάνει λόγο για «επί δεκαετίες κακομεταχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο, που εκκόλαψε τις χειρότερες συνήθειες, οι οποίες στη συνέχεια μετεξελίχθηκαν σε νοοτροπία καταστρεπτική για το δημόσιο συμφέρον», επισημαίνει ότι «ήταν θέμα χρόνου να χρεοκοπήσει αυτό το Δημόσιο» και κοινοποιεί ότι τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί εγκύκλιος, βάσει της οποίας θα ζητηθεί η καταγραφή των ελλείψεων του προσωπικού και η αποτύπωση της ύπαρξης αξιόλογων εργαζομένων, που δεν αξιοποιούνται στις υπηρεσίες, όπου υπηρετούν.

Ο κ. Ραγκούσης κάνει σαφές ότι δεν θα απολυθεί κανείς μόνιμος δημόσιος υπάλληλος και η συρρίκνωση του προσωπικού θα προέλθει από το πάγωμα των προσλήψεων και την αναλογία «μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις», τη μείωση των συμβασιούχων, μετά τη λήξη των συμβάσεών τους, τις περιορισμένες ανάγκες του «Καλλικράτη» σε προσωπικό και τον τερματισμό του καθεστώτος των stage.

Για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων:

- Κύριε υπουργέ, τελικώς θα υπάρξουν ή όχι απολύσεις στο Δημόσιο;

Δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος. Αλλά στο τέλος της τετραετίας ο αριθμός όσων μισθοδοτούνται από το Δημόσιο θα έχουμε πετύχει να είναι σημαντικά μικρότερος από τον σημερινό. Θα μισθοδοτούνται, 125.000 μόνιμοι και συμβασιούχοι λιγότεροι, οι οποίοι συναθροιζόμενοι με άλλες κατηγορίες θα είναι συνολικά, περίπου 200.000 λιγότεροι.

- Πώς ακριβώς θα το επιτύχετε αυτό, αν δεν απολυθούν οι υπεράριθμοι;

Με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς. Κατά 75.000 λιγότεροι μονίμως μισθοδοτούμενοι θα προέλθουν από το πάγωμα των προσλήψεων εφέτος και την αναλογία "μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις" που θα ισχύσει τα επόμενα χρόνια, ενώ 50.000 από τη μείωση των συμβασιούχων. Από τον "Καλλικράτη" προκύπτουν 25.000 λιγότερες θέσεις ευθύνης και με τον τερματισμό των stage αφαιρέσαμε το λιγότερο 50.000 μισθοδοτούμενους, οι οποίοι -μην έχετε καμία αμφιβολία- προορίζονταν για μονιμοποίηση. Το πρόβλημα του Δημοσίου δεν θα είναι πλέον ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων.

Για Σαμαρά - Μπακογιάννη:


- Ο κ. Σαμαράς έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Ποια νομοσχέδια; Τα εύκολα νομοσχέδια ψήφισε. Τα δύσκολα, αυτά που αλλάζουν δομές και νοοτροπίες δεκαετιών, όπως αυτά που σας προανέφερα, δεν τα ψήφισε. Καταψήφισε τον "Καλλικράτη", τις αξιοκρατικές προσλήψεις, μάλιστα αποχώρησε από τη Βουλή όταν γινόταν συζήτηση για το νομοσχέδιο με το οποίο επιτυγχάνονται η αποκομματικοποίηση και η αντικειμενικότητα των προαγωγών. Ο κ. Σαμαράς δυστυχώς, αποδεικνύεται πολιτικός μόνο για τα εύκολα.

- Ούτε με την κυρία Μπακογιάννη μπορεί να επιτευχθεί συνεννόηση ;

Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο - σχεδόν αδύνατο - να καταφέρει η κυρία Μπακογιάννη, από μέρος του προβλήματος να πείσει τους πολίτες ότι είναι μέρος της λύσης.

Πηγή...

10.12.10

Κα Κατσέλη υποκρίνεσαι(λόγω DNA).

Μια τρύπα στο νερό !

 ....δεν πέρασε ο "τσαμπουκάς" της Κατσέλη και η Τρόικα την...
έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια.

Κα Λουκία Αρσένη-Κατσέλη πάψε επιτέλους να "χρεώνεις" το άκερμο(χωρίς λεφτά) Ελληνικό Δημόσιο με τα ταξιδάκια σου στην Ευρώπη, να παίζεις με τα νεύρα μας και να κοροϊδεύεις τους εργαζόμενους, τα παιδιά μας.

Η «Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» [ΕΕΣΣΕ] που μας την παρουσιάζεις ως επιτυχία, στην πράξη θα υπερισχύει της κλαδικής μόνον αν είναι δυσμενέστερη για τους εργαζόμενους, εκτός κι' αν εσείς πιστεύετε το αντίθετο.

Τώρα, αν κ. Κατσέλη μου αυτά που λέτε τα απευθύνετε-για κομματικούς και ψηφοθηρικούς λόγους-σε κάποιους  "χαΐνοντες"  συνδικαλιστές-πρασινοφρουρούς που σας στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές, ευελπιστώντας ότι θα πράξουν το ίδιο και στις επόμενες, εμείς τι να πούμε,  ειμή μόνον, "αιώρα που σας λίκνιζε" κα Λουκία μου", γιατί ενώ τα πράγματα αλλάζουν  και η πολιτική "εκπίπτει" της συνειδήσεως του Λαού, εσείς....χαμπάρι δεν πήρατε.

[Στην φωτο η αιώρα της κας Κατσέλη στην βίλα της, δίπλα από την πισίνα]

Γ.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΟ:

http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_3810.html

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ-ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗ

Λίγο πριν την εδραίωση του εργασιακού μεσαίωνα, η κυβέρνηση άρον-άρον κατέθεσε πριν από λίγο το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, ώστε να αποτελεί νόμο του κράτους σε λίγα εικοσιτετράωρα. Είναι προφανές ότι δεν πέρασε ο "τσαμπουκάς" της Κατσέλη και η Τρόικα την...
έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια. Είναι επίσης προφανές ότι η κυβέρνηση κατέθεσε άμεσα το νομοσχέδιο ώστε να μην υπάρξει χρονικό περιθώριο για αντιδράσεις και συλλαλητήρια

Δεν θα βρει ο παπάς να θάψει!...

Γράφει ο Δευκαλίων

Σήμερα είναι Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου. Απομένουν μόλις 16 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.
Δεν θα ασχοληθούμε σήμερα ούτε με στατιστικά ούτε με δημοσιονομικά και οικονομικά μεγέθη. Θα ασχοληθούμε με ένα οφθαλμοφανές και μη επιδεχόμενο συζήτηση γεγονός που βλέπουμε ο καθένας στην γειτονιά του.
Πέρσι τέτοια ημέρα όλοι οι δρόμοι της Αθήνας ήταν στολισμένοι. Όχι μόνο από τους Δημάρχους αλλά κυρίως από τους κατοίκους. Σχεδόν σε κάθε μπαλκόνι, σε κάθε κήπο σε κάθε πρόσοψη ήταν κρεμασμένα τουλάχιστον μερικά λαμπάκια που έδιναν ένα εορταστικό και χαρούμενο τόνο. Όλοι, εύποροι ή φτωχοί, συμμετείχαν σε αυτήν την άγραφη αλλά πολύ διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια εορταστική συνήθεια. Τι στοίχιζαν άλλωστε μερικά κινέζικα λαμπάκια…
Εφέτος αυτή η εορταστική εικόνα δεν υπάρχει. Παρατηρήστε τον δρόμο που κατοικείτε. Παρατηρήστε τους δρόμους όταν κυκλοφορείτε το βράδυ. Σε όλους τους δρόμους ελάχιστα σπίτια έχουν κρεμάσει εορταστικό φωτισμό. Παντού κυριαρχεί η εγκατάλειψη και το σκοτάδι.
Θα μου πει κάποιος καλοπροαίρετος. Ε και τι έγινε;
Απολύτως τίποτε θα του απαντήσω. Απλά εκεί μας κατάντησαν ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα. Να μην έχουμε την ψυχική διάθεση να κρεμάσουμε μερικά εορταστικά λαμπάκια έξω από το σπίτι μας.
Μπορεί κάποιοι να χαίρονται που ένας υπερήφανος και κατά τεκμήριο χαρούμενος λαός έχει παραδοθεί ψυχικά και δεν συμμετέχει πλέον ούτε στον εορτασμό των Χριστουγέννων. Στα εγχειρίδια πολιτικής επικοινωνίας και ψυχολογίας αυτό θεωρείται επίτευγμα και προοίμιο γενικευμένης κοινωνικής παράδοσης.
Όμως, ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίωνας τους διαμηνύει: Μην χαίρεστε και μην πανηγυρίζετε Γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ.
Στο DNA αυτού του λαού είναι αποτυπωμένα 3.000 χρόνια Ιστορίας. Μπορεί πρόσκαιρα να φαίνεται ψυχολογικά παραδομένος και υποταγμένος. Αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα, όσα διαρθρωτικά μέτρα και να πάρετε. Δηλαδή όσους μισθούς και αν κόψετε, και από τον δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα, όσο και να...
 μας σπρώξετε στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Εξ’ άλλου ρωτήστε τους συνεργάτες σας, τα τερατουργήματα της ιστορίας, τους βρικόλακες του εγχώριου νέο-φιλελευθερισμού που χαίρονται για το σκοτάδι που έχει εγκατασταθεί πάνω από την Αθήνα.
Ζουν την νύχτα και χαίρονται το σκοτάδι που καλύπτει τα αποτρόπαια εγκλήματα τους. Ξέρουν, όμως, αυτά τα απόβλητα της κόλασης, αυτά τα φρικιαστικά δημιουργήματα του εωσφόρου, πάντα το τέλος που τα περιμένει, ότι: θα ανατείλει ο Ήλιος, θα λάμψει το φώς και θα κρυφτούν και πάλι μέσα στους μουχλιασμένους τάφους τους.
Να είστε λοιπόν σίγουροι ότι λίγο πριν χαράξει το πρώτο φως της ημέρας, θα σας εγκαταλείψουν ολομόναχους.
Και τότε δεν θα βρείτε ούτε τάφο να κρυφτείτε, ή όπως λέει ο λαός «δεν θα βρει ο παπάς να θάψει»!