ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.11.08

ΑΝΤΡΕΣ!!!!!!....ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ΜΗΔΕΝ!!!!!

By K.N.

Τελικά το "Κράτος του Εφραίμ" που συναλλάσσεται με τα λαμόγια, τους επίορκους, και τη "Βόρεια Συμμορία", έριξε το δόλωμα σε λάθος άνθρωπο. . .

Ο ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ" http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/, σχολιάζει :

ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ...... ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΙΣΑΝΕ!!!!!!

Όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, από τη βρώμα των Σκανδάλων και αναδειχθούν όλες οι πτυχές ... για τις πιθανές "Άνωθεν Πιέσεις" ή και εντολές ακόμη , τότε θα επιβεβαιωθεί και ο πολιτικός πολιτισμός, του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, για το περιβόητο DVD και τον αναπόδεικτο δικαστικά, μέχρι σήμερα τουλάχιστον "εκβιασμό".

ΔΕΝ δικαιολογείται από καμία νόμιμη κυβέρνηση, με "καμιά κυβέρνηση", όταν σύρεται από τα λάθη της, να προβαίνει στη χρησιμοποίηση ΜΗ σύννομων πράξεων και ενεργειών, όπως αυτής της προβολής του επίμαχου Παράνομου"αποδεικτικού υλικού", από κυβερνητικούς.
Εδώ πρέπει να επισημανθεί και η συν ευθύνη των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Το... "δις εξαμαρτείν ουκ ανδρών σοφών", ισχύει περίτρανα εδώ, μετά και από το πρώτο φιάσκο του DVD (χωρίς να ξέρουμε πόσα άλλα υπάρχουν ακόμη), στη "περίπτωση Ζαχόπουλου", που ακόμη ΔΕΝ μάθαμε : το "πώς" και το "γιατί", ούτε πειστήκαμε ως λαός, ότι ΔΕΝ υπάρχουν και άλλες παράνομες μαγνητοσκοπήσεις, ή και το πόσοι άλλοι πιθανόν εκβιασμοί έγιναν, από νονούς και νταβατζήδες, που κάποιοι μπορούν να γνωρίζουν . . . να σιωπούν ή και να το έχουν ως όπλο συμψηφισμού, εκβιασμού ή απειλής και άλλων πολιτών.

Στη περίπτωση αυτή που το περιβόητο DVD, προβλήθηκε από μέλη της επιτροπής, με τη κυβερνητική συναίνεση ή ανοχή, διαπράττονται ακόμη και τώρα, ΟΧΙ μόνο παράνομες πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά κλονίζεται και η εμπιστοσύνη των πολιτών στο ύφος, το ήθος και την αλαζονεία της εξουσίας η οποία απαξιώνει τους νόμους που η ίδια η πολιτεία μας έχει θεσπίσει για όλους εμάς.

Αλλά το έθιμο καταργεί νόμους . . . κάθε έννοια πολιτισμικής ηθικής και πολιτικού πολιτισμού, κάθε έννοια δικαίου και αντίληψης, τόσο στη συνέπεια του "Ύφους και του "Ήθους", όσο και στην αλαζονεία των "Σεμνών" και "Ταπεινών", προσκυνητών, δούλων του χριστιανικού ιδεώδους και του πνευματισμού του "νερουλά κτηματομεσίτη", Εφραίμ.
Κάποιοι ήξεραν !!! ΝΑΙ . . . αλλά ποιοι ;

Τελικά κύριε Ζαγορίτη σας ξέφυγε ή τα "Άνωθεν" . . . ακόμη παίζουν ως τα επόμενα . . .

ΚΥΡΙΕ ΖΑΓΟΡΙΤΗ...ΜΗΝ ΤΟ "ΑΝΟΙΓΕΙΣ" ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ...ΤΟΝ ΕΘΑΨΕΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΟ!!!

ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ...... ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΙΣΑΝΕ!!!!!!

ΜΟΝΟ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ....ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ!!!!!!

Στοιχειώδης σεβασμός, από αμερικανοτσολιάδες είναι δύσκολο να υπάρξει...

Στοιχειώδης σεβασμός

Του ΞΕΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ - (Δικηγόρου) -

Η αντιμετώπιση του Βάσου Λυσσαρίδη από το Δ. Χριστόφια και τον πιθανό διάδοχό του ήταν επιεικώς μικροπρεπής. Κατ’ αρχήν, όταν λαμβάνει κάποιος μία επιστολή από έναν ιστορικό ηγέτη του κυπριακού Ελληνισμού, οφείλει ν' απαντά. Κάτι το οποίο ο Δ. Χριστόφιας για 20 ημέρες δεν έπραξε.
Επιπλέον, όταν δημοσιοποιείται η επιστολή, ένας ηγέτης, που θέλει να είναι σοβαρός, οφείλει να απαντήσει με επιχειρήματα και όχι με αφορισμούς του τύπου «ο κ। Λυσσαρίδης κρίνεται από τα λόγια του κι εγώ από τις πράξεις και τα έργα μου». Δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παραγνωρίζει τα γνωστούς σε όλους έργα του μεγάλου αγωνιστή της ΕΟΚΑ, ηγέτη της Αντίστασης στο πραξικόπημα και το μεταπραξικόπημα και λαϊκού ηγέτη κατά το δημοψήφισμα και να μιλά για δικές του πράξεις, όταν ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας ήταν είτε απών, είτε εν διαφωνία με τους λαϊκούς αγώνες και όταν οι «πράξεις» του είναι περισσότερο αρνητικές παρά θετικές (επίθεση στην Άμυνα και στην Παιδεία, αποδοχή παραμονής εποίκων και εκ περιτροπής Προεδρίας, πολιτικές συλλήψεις και πιθανές πολιτικές παρακολουθήσεις -φωτογράφος ΚΥΠ- καθώς και αρχική αποδοχή του Σχεδίου Ανάν ή σε κάθε περίπτωση της φιλοσοφίας του).

Δεν αναμένουμε από το Δ. Χριστόφια να συμφωνήσει με το Β. Λυσσαρίδη, ή να αγωνιστεί για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος. Δεν μπορούσε, όμως, να δείξει έστω τον ελάχιστο σεβασμό σε ένα πρόσωπο σύμβολο του καλύτερου και του πιο πατριωτικού εαυτού μας, σε έναν άνθρωπο που τόσα προσέφερε σε αυτό τον τόπο; Εδώ δείχνει τόσο σεβασμό και τόση μελιστάλακτη αγάπη στον εκπρόσωπο του Αττίλα στην Κύπρο και εχθρό του κράτους και του λαού μας Μ Α। Ταλάτ।

Του ήταν τόσο δύσκολο να φανεί στοιχειωδώς ευγενής προς το Βάσο Λυσσαρίδη;

ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΜΜΕ “ΠΟΥΑΡΟ”…. ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Αντίμαχος

Το «κατηγορώ» της συνέντευξης Τατούλη είχε δύο λέξεις που αφόπλιζαν τον ακροατή ή τον αναγνώστη της συνέντευξης του………………..
ΕΝΟΧΟΙ & ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ.


Αφοπλιστικές λέξεις.... όχι μόνον γιατί αφορούσαν την κυβέρνηση στην γενική της έννοια ή τον πρωθυπουργό που ηγείται αυτής …αλλά εννοιολογικά Η λέξη ΕΝΟΧΗ δίνει το καθοριστικό στίγμα της αναφοράς χωρίς περιστροφές.

Μπορώ να πω, ότι ανεξάρτητα των επιδιώξεων Τατούλη, το νόημα της συνέντευξης του ήταν καθοριστικό τόσο στην αποπομπή του από τις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ , όσο και για το «ταρακούνημα» και την αναζωπύρωση των εναπομεινάντων συνειδήσεων, που η δημιουργία και η συντήρηση του πολιτικοκοινωνικού τέλματος τις είχε αδρανοποιήσει καταλυτικά.


Οι ολίγοι έχοντες συνείδηση εξεγέρθηκαν, ......και μέσα στον ορυμαγδό του σκανδάλου του Βατοπεδίου διακρίνονται αμυδρές σκιές που προσπαθούν να αγγίξουν την ουσία των υπαρκτών προβλημάτων και να επιφέρουν μια ουσιώδη ανατροπή .

Το αποκαρδιωτικό είναι ότι έχοντες την δύναμη της εξουσίας και δεν αναφέρομαι στους πολιτικούς αλλά στους λειτουργούς της ενημέρωσης δεν τους έχει αγγίξει η ερεβώδης πολιτικοκοινωνική βίωση της χώρας αλλά η σκανδαλοθηρική διάσταση αυτής.

Η απόλυτη ανέχεια στην χώρα μας είναι προ των πυλών, η κρίση είδη έχει αγγίξει την πραγματική της οικονομία ..........., οι προοπτικές είναι ακόμα πιο δυσοίωνες ,.....και το ΣΥΣΤΗΜΑ πολιτικών δεν εξαγγέλλει πολιτικές αντιμετώπισης της κρίσης ούτε διακρίνει κανείς σκεπτικούς προβληματισμούς για διέξοδο από αυτή......, τα ΜΜΕ που αποτελούν «φωνή» δεν έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στο επαπειλούμενο οικονομικό κραχ που δεν θα αφήσει κανέναν ανέγγιχτο,.... παρά μόνον αλλοτριώνονται και καταναλώνουν αμέτρητες εργατοώρες σε έναν ατέρμονα ανταγωνισμό............

Οι μεν της πολιτικής για την αποκόμιση του ΤΙΤΛΟΥ του πιο ηθικού και του μέγα διώκτη του άλλου και τα δε ΜΜΕ σε έναν αγώνα δρόμου της ανακάλυψης «στοιχείων» μέσα ακόμη και από τον βούρκο της ανομίας προκειμένου «βγάλουν» μια διατιμημένη διαφημιστικά είδηση.

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ όλοι στο έγκλημα της αδιαφορίας τους που συντηρούν την αβεβαιότητα για το μέλλον και αναλώνονται με παράνομα εκβιαστικά βίντεο…. με περίεργα ονόματα …όπως Αζέλ ..Πάπιστας … με υποθέσεις τοκογλυφίας ….. με σχέσεις πολιτικών με ανθρώπους της «νύχτας» …και με επιχειρηματίες της ευκαιρίας ….

Η ΣΥΝΕΝΟΧΗ της καταγγελίας Τατούλη δεν αφορά μονομερώς τους διαχειριστές της εξουσίας που διακυβερνούσαν και εξακολουθούν να διακυβερνούν με επικοινωνιακό τρόπο την χώρα αλλά το υπαρκτό ΣΥΣΤΗΜΑ που συνειδητά τροχοπεδεί και δίνει βήμα και έρισμα στην λαϊκίστικη συντήρηση μιας τέτοιας αηδιαστικής μορφής πολιτικών και πολιτικής.

21.11.08

Αποδείχτηκε η διάσημη εξίσωση του Αϊνστάιν e=mc2 μετά από 103 χρόνια




Η διασημότερη εξίσωση στον κόσμο, η e=mc2, που συσχετίζει την ενέργεια με τη μάζα και την ταχύτητα του φωτός, και η οποία μέχρι τώρα ουσιαστικά ήταν μια υπόθεση, για πρώτη φορά επιβεβαιώθηκε, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ομάδα των φυσικών έκανε μια σειρά πολύπλοκων υπολογισμών για να εκτιμήσει τη μάζα των πρωτονίων και των νετρονίων, των σωματιδίων στους πυρήνες των ατόμων. Σύμφωνα με το καθιερωμένο μοντέλο της σωματιδιακής φυσικής, τα πρωτόνια και τα νετρόνια αποτελούνται από μικρότερα σωματίδια γνωστά ως κουάρκ και αυτά από τα γλουόνια. Το πρόβλημα είναι ότι η μάζα των γλουονίων είναι μηδενική και των κουάρκ μόνο 5%, άρα προκύπτει το ερώτημα που είναι το υπόλοιπο 95% της μάζας.

Η απάντηση από την ομάδα των φυσικών είναι ότι το υπόλοιπο 95% προέρχεται από την ενέργεια των κινήσεων και των αλληλεπιδράσεων των κουάρκ και των γλουονίων, επιβεβαιώνοντας έτσι οριστικά ότι μάζα και ενέργεια ισοδυναμούν, όπως προέβλεψε ο Αϊνστάιν.

Δείχνοντας πόση ενέργεια μπορεί να απελευθερωθεί αν μια ποσότητα μάζας μετατραπεί σε ενέργεια, η εξίσωση e=mc2 έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, μεταξύ άλλων για την κατασκευή ατομικών όπλων.

Όμως, η επιβεβαίωση της εξίσωσης και σε υποατομικό επίπεδο -σε εξισώσεις με το εξωτικό όνομα κβαντική χρωμοδυναμική- είχε μέχρι σήμερα αποδειχθεί τρομακτικά δύσκολη, μέχρι που ήρθε τώρα η απόδειξη από την επιστημονική ομάδα με το συντονισμό του CNRS.

Επιτέλους...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…

Του Παναγιώτη Ν. Κρητικού *

Παρουσιάζεται αυτές τις μέρες, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής το βιβλίο «Αλέξανδρος Παναγούλης Πρωταγωνιστής της Αντίστασης.»
Είναι μια αξιόλογη προσπάθεια της «Πνύκας» και των συναγωνιστών του για ανάδειξη του Μεγάλου Αγωνιστή.
Επίσης, μετά από πρόταση συναγωνιστών του (Βερυβάκης κ.α.), την οποία αποδέχθηκε εκθύμως ο κ. Πρόεδρος της Βουλής, ξεκίνησαν οι προεργασίες για την κατασκευή και τοποθέτηση ανδριάντα του ήρωα στην Αθήνα. Επιτέλους! Από τα πρώτα χρόνια της θητείας μας στη Βουλή, πολλές φορές, ζήτησα από την πολιτεία να τιμήσει το εκλεκτό αυτό τέκνο της πατρίδας, τον Αλέκο Παναγούλη, ο οποίος στην ιστορική διαδρομή των αγώνων του Λαού κατά τον εκάστοτε τυράννων του, έχει περίοπτη θέση δίπλα στον Αρμόδιο και τον Αριστογείτονα. Ο Παναγούλης ανήκει στη γενιά μας, αλλά κατέκτησε την ιστορία και έτσι ανήκει στο Λαό, στη Δημοκρατία και το ΄Εθνος.
Ιδού, τι γράψαμε, πριν από 10, περίπου, χρόνια, το 1999 στο βιβλίο μας «Η ΑΠΕΙΛΗ» εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗΣ για τον Παναγούλη:
«Ο Αλέκος Παναγούλης υπήρξε ο αγωνιστής που ποτέ και για καμία σκοπιμότητα ή ιδιοτέλεια δεν υπέστειλε τα λάβαρα των ιδανικών του. Υπήρξε ο ασυμβίβαστος μαχητής της ελευθερίας, της πολιτικής και κοινωνικής δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. ΄Ηταν ο άνθρωπος, με τη μεγάλη ευαισθησία απέναντι στην κοινωνική ανισότητα. ΄Ηταν ο πολέμιος κάθε άδικου, μικρού ή μεγάλου, γιατί όπως έλεγε ο ίδιος:
«το άδικο δεν έχει διαβαθμίσεις, αν ανέχεσαι το μικρό, θα ανεχτείς και το μεγάλο.» Ο άνθρωπος που μισούσε τη βία, αλλά όταν αυτή επιβαλλόταν στους λαούς από τους τυράννους, δεν έβρισκε άλλο τρόπο να την αποκρούσει , παρά μόνο τη βία. « Η βία μόνο με τη βία αντιμετωπίζεται», έλεγε συχνά. Και το έπραξε. Όσοι τον έζησαν από κοντά, είναι σε θέση να βεβαιώσουν – το έχω τονίσει και άλλοτε – ότι το αίσθημα του φόβου δεν εμφιλοχώρησε ποτέ στην ψυχή του Αλέκου Παναγούλη. Ποτέ! Μαχόταν για εκείνο που πίστευε και μαχόταν ασυμβίβαστα, μέχρι τέλους. «Θέλω να νικήσω, αφού δεν μπορώ να νικηθώ», γράφει σε ένα ποίημα του. Τη δράση του την χαρακτήριζαν πάντοτε καθαρά και έντιμα μέσα. Αγωνιζόταν πάντοτε με ίσιο παΐδι.
Αυτός ήταν ο Αλέκος Παναγούλης. Ευαίσθητος, αλλά και γενναίος μπροστά στη βία. Μόνο αυτός ο γενναίος μπορούσε να πει ενώπιον του Στρατοδικείου: «Κύριοι Στρατοδίκες δεν υπάρχει ωραιότερο κύκνειο άσμα, από τον επιθανάτιο ρόγχο ενώπιον του εκτελεστικού αποσπάσματος της τυραννίας
Αυτό είπε και ζέστανε με ελπίδα και περηφάνια τις καρδιές των σκλάβων. Αποσβολωμένοι οι στρατοδίκες κόντυναν μπροστά του και εκείνος ψήλωσε ακόμα πιο πολύ.
Είναι η ώρα, η νεολαία να ενσαρκωθεί τα οράματά του και να οπλιστεί με το θάρρος του. Τα οράματα του Παναγούλη, έρχονται, με παλινδρόμηση από το μέλλον και αναζητούν αυτή την ώρα την ενσάρκωσή τους. Και δεν υπάρχει άλλος ενσαρκωτής παρά μόνο η νεολαία.
Σήμερα, ο Αλέκος Παναγούλης γίνεται πιο επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε, γιατί πολλές από τις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκε δοκιμάζονται. Αλλά και για όσα συμβαίνουν γύρω μας, ο Παναγούλης γίνεται αναγκαίος. Και είναι κρίμα, που για ένα μοναδικό σύμβολο αντίστασης, για ένα φάρο ηθικής ακτινοβολίας, για έναν ασυμβίβαστο αγωνιστή της Δημοκρατίας, η ελληνική πολιτεία δεν βρήκε δύο τετραγωνικά μέτρα γης και ένα κομμάτι μάρμαρο στην Πεντέλη, όχι μόνο για να τιμήσει τον ήρωα και τον μάρτυρα της Ελευθερίας, αλλά να τον καταστήσει ως πρότυπο και παράδειγμα μίμησης της Ελληνικής Νεολαίας.
Είναι κρίμα, που τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο πνευματικός κόσμος, αλλά και κάθε μορφής ηγεσία του τόπου, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν αξιολόγησαν τον Αλέκο Παναγούλη ως ανυπέρβλητο ιστορικό μέτρο του χρέους και της ευθύνης που πρέπει να διακρίνει τον συνειδητό πολίτη, τον πολίτη με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου.»
Αυτά γράψαμε πριν από 10 χρόνια και είναι επίκαιρα μέχρι κεραίας.
«Έδοξε τη Βουλή» σήμερα να τιμήσει τον ήρωα. Και μιας και γίνεται λόγος για τη Βουλή είναι νομίζω η ώρα, να τιμηθούν ήρωες, βουλευτές που έπεσαν στο πεδίο της μάχης και του καθήκοντος σε εθνικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Ενδεικτικά αναφέρουμε όσους έρχονται στη μνήμη μας, Λορέντζος Μαβίλης, Γρηγόρης Λαμπράκης, Γ. Τσαρουχάς, Σ. Κοντομάρης, (έπεσε κατά τις ημέρες στο Πολυτεχνείο κ.ά.).
Ο Πολιτικός και Κοινωνικός Σύνδεσμος «Ο Νικόλαος Ζορμπάς» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της νέας χρονιάς θα τιμήσει και τον Αλέκο Παναγούλη και τους άλλους αγωνιστές ήρωες.

* O Παναγιώτης Κρητικός είναι πρ. Αντ/ρος της Βουλής και Πρόεδρος του Πολιτικού και Κοινωνικού Συνδέσμου «Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ».

ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΕΒΑΛΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΟ ΦΩΛΙΑ

"Ο πρόεδρος της ΔΕΗ αποκάλυ «Γνώριζε ο υπουργόs»
ψε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης ήξερε από πριν το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ και επέμεινε ότι υπάρχει υπουργική απόφαση του 2006 για πρόσθετη ανατίμηση του ρεύματος 1%, πέραν του 5,6%

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Παναγιώτης Αθανασόπουλος επέμεινε και χθες για την ορθότητα του νέου επιχειρηματικού του σχεδίου, με την προϋπόθεση να το... χρηματοδοτήσουν γενναία οι καταναλωτές με αυξήσεις σωρευτικά κατά 23% ή 35% κατά την προσεχή εξαετία."

Η "ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.................
ΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ........ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΚΡΑΤΖΙΟΥ

Ο μάρτυρας κ. Κωνσταντίνος Γκράτζιος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΕΔ,, κατέθεσε σήμερα, 21/11/08, στην Εξεταστική Επιτροπή, μεταξύ άλλων ότι:

  • Στις ανταλλαγές η ΚΕΔ δεν λειτούργησε αυτόβουλα, αλλά κατόπιν εντολής των κ. Μπασιάκου και Δούκα.

«ΑΠ: Δεν θα είχαμε αυτήν την εντολή να κάνουμε οτιδήποτε. Η ΚΕΔ δεν μπορεί αυτόβουλα να κινηθεί. ΕΡ: Είπατε προηγουμένως ότι υπέγραψαν Υπουργοί. Ποιοι Υπουργοί συγκεκριμένα υπέγραψαν τις ανταλλαγές; ΑΠ: Αναφέρεται μέσα. Είναι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπασιάκος και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Δούκας»

Σελ. 87 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08.

Σε άλλο σημείο συμφώνησε ότι η απόφαση των ανταλλαγών ήταν πολιτική απόφαση.

Σελ. 178 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08

  • Υπήρξε και άλλη Υπουργική απόφαση του κ. Δούκα για ανταλλαγές η οποία τελικά δεν υλοποιήθηκε.

Σελ. 87 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08

  • Δεν είχε λόγο η ΚΕΔ στην επιλογή των ακινήτων. Στις λίστες ακινήτων που τους έστειλε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να προχωρήσουν στις ανταλλαγές με τις εκτάσεις στη Βιστωνίδα (οι οποίες, βεβαίως, σύμφωνα με το αρμόδιο δικαστήριο, η απόφαση του οποίου ενταφιάστηκε με υπογραφή Δούκα, δεν ανήκαν στη Μονή, αλλά στο Δημόσιο), τα ακίνητα ήταν προεπιλεγμένα από το Υπουργείο και είχαν σημειωθεί με κύκλους.

«Αλλά ήταν ακίνητα τα οποία ήταν κυκλωμένα στις καταστάσεις, τα ακίνητα αυτά τα οποία η ΚΕΔ έπρεπε να στείλει στο ΣΟΕ…»

«Αυτά μας έρχονταν με αυτόν τον τρόπο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν είχαμε λόγο εμείς στην επιλογή των ακινήτων»

Σελ. 56 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08

    Στο συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Γκράτζιος με την κατάθεσή του, διαψεύδει ευθέως την κα Μαντέλη, που έχει καταθέσει ότι η επιλογή έχει γίνει από την ΚΕΔ.

Σελ. 62 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08

  • Ωστόσο, η πρόταση να συμπεριληφθεί σε μια δεύτερη φάση ανταλλαγών των ήδη ανταλλαγέντων ακινήτων και το ακίνητο του Ολυμπιακού χωριού ήταν πρωτοβουλία της ίδιας της ΚΕΔ, η οποία στο αίτημα της Μονής να της εκχωρηθεί ακίνητο 20.000 τμ στο Λεκανοπέδιο, η ΚΕΔ απάντησε ότι το μόνο διαθέσιμο ήταν αυτό στο Ολυμπιακό Χωριό. Την πρόταση αυτή αποδέχθηκε η Μονή.

«Οπωσδήποτε αυτό που πιστεύει και η κοινή γνώμη, ότι αυτός μόνος τους δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, ότι στην υπόθεση αυτή δεν έχουν εμπλακεί μόνο όργανα, έχουν εμπλακεί και άνθρωποι της πολιτικής, έχουν εμπλακεί και δικαστικοί, κλπ.»

Σελ. 42 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08

  • Επειδή, όμως, ως γνωστόν αυτό το ακίνητο είχε ήδη παραχωρηθεί από το 2003 προς χρήση στο Υπουργείο Απασχόλησης, αρχές ή μέσα Μαρτίου του 2007, μετά από αίτημα της Μονής, έγινε συνάντηση στο γραφείο του τότε Υπουργού κ. Τσιτουρίδη. Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο ίδιος ο κ. Γκράτζιος και οι Εφραίμ και Αρσένιος, και έγινε προκειμένου η ΚΕΔ και η Μονή να πείσουν την πολιτική ηγεσία να εγκαταλείψει την διαδικασία μεταστέγασης του Υπουργείου εκεί, παρά προβλήματα, όπως καταθέτει, που θα δημιουργούσαν οι αναμενόμενες αντιδράσεις των εργαζομένων του Υπουργείου

«Γνωρίζαμε τα προβλήματα, τα οποία δημιουργούσε στην ηγεσία του Υπουργείου, η αντίδραση των εργαζομένων και ως εκ τούτου θα έπρεπε να έχουμε αρκετό χρόνο, ώστε να έχουμε και την τελική απάντηση του Υπουργού Εργασίας για το συγκεκριμένο θέμα. Η Μονή ζήτησε να κάνουμε μια συνάντηση – παράσταση, θα έλεγα – στο γραφείο του τότε Υπουργού, του κ. Τσιτουρίδη, για να εκθέσει την πρόθεσή της για τη χρησιμοποίηση αυτού του ακινήτου, αλλά παράλληλα να ενημερώσω κι εγώ τον Υπουργό για τα θέματα που ενδεχομένως θα αντιμετώπιζε στη μελλοντική μετεγκατάσταση του Υπουργείου. Η συνάντηση αυτή έγινε και ο κ. Τσιτουρίδης…»

«Πρέπει να ήταν αρχές ή μέσα Μαρτίου του 2007»

(Σελ. 41 - 42 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08)

  • Η ΚΕΔ και η Μονή, στο κοινό αίτημά τους, δεν έλαβαν θετική απάντηση από τον κ. Τσιτουρίδη, γιατί επέμεινε στην εξάντληση των δυνατοτήτων μετεγκατάστασης του Υπουργείου του. Την θετική απάντηση την έλαβαν λίγο αργότερα… αφού απομακρύνθηκε ο κ. Τσιτουρίδης από το Υπουργείο…

«Ωστόσο, επιφυλάχθηκε (ο τότε Υπουργός) για οποιαδήποτε απάντηση, διότι ήθελε να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που είχε μπροστά του για τη μετεγκατάσταση αυτή»

(Σελ. 43 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08)

«Μετά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, απεστάλη η επιστολή στο νέο Υπουργό, στον κ. Μαγγίνα, όπου εκθέταμε, μέσω τις επιστολής αυτής όλα τα ζητήματα…»

«Μετά από μερικές βδομάδες, ήρθε η απάντηση από το Υπουργείο Εργασίας, μέσω του Γενικού Γραμματέα, κ. Κοντού, η οποία μας ενημέρωνε ότι δεν υπάρχει πρόθεση πλέον του Υπουργείου να μετεγκατασταθεί στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και ότι το ακίνητο διατίθεται στην ΚΕΔ…»

(Σελ. 46 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08)

[Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με προηγούμενη κατάθεση στην Εξεταστική του ίδιου του κ. Κοντού, η απόφαση της μη μετεγκατάστασης στο ακίνητο του Ολυμπιακού Χωριού ήταν καθαρά πολιτική, χωρίς υπηρεσιακή εισήγηση και την πήρε το Υπουργείο μετά από τρία χρόνια … παρά το γεγονός ότι μέχρι τότε λειτουργούσαν διάφορες Επιτροπές για την μετεγκατάσταση και είχαν ετοιμαστεί και σχετικές Προκηρύξεις διαγωνισμών προμηθειών κλπ για την μετεγκατάσταση, όπως έχει ήδη καταθέσει στην Εξεταστική ο κ. Κοντός]

  • Η ΚΕΔ και η Μονή, στο κοινό αίτημά τους, δεν έλαβαν θετική απάντηση από τον κ. Τσιτουρίδη, γιατί επέμεινε στην εξάντληση των δυνατοτήτων μετεγκατάστασης του Υπουργείου του. Την θετική απάντηση την έλαβαν λίγο αργότερα… αφού απομακρύνθηκε ο κ. Τσιτουρίδης από το Υπουργείο…

«Ωστόσο, επιφυλάχθηκε (ο τότε Υπουργός) για οποιαδήποτε απάντηση, διότι ήθελε να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που είχε μπροστά του για τη μετεγκατάσταση αυτή»

(Σελ. 43 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08)

«Μετά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, απεστάλη η επιστολή στο νέο Υπουργό, στον κ. Μαγγίνα, όπου εκθέταμε, μέσω τις επιστολής αυτής όλα τα ζητήματα…»

«Μετά από μερικές βδομάδες, ήρθε η απάντηση από το Υπουργείο Εργασίας, μέσω του Γενικού Γραμματέα, κ. Κοντού, η οποία μας ενημέρωνε ότι δεν υπάρχει πρόθεση πλέον του Υπουργείου να μετεγκατασταθεί στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και ότι το ακίνητο διατίθεται στην ΚΕΔ…»

(Σελ. 46 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08)

[Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με προηγούμενη κατάθεση στην Εξεταστική του ίδιου του κ. Κοντού, η απόφαση της μη μετεγκατάστασης στο ακίνητο του Ολυμπιακού Χωριού ήταν καθαρά πολιτική, χωρίς υπηρεσιακή εισήγηση και την πήρε το Υπουργείο μετά από τρία χρόνια … παρά το γεγονός ότι μέχρι τότε λειτουργούσαν διάφορες Επιτροπές για την μετεγκατάσταση και είχαν ετοιμαστεί και σχετικές Προκηρύξεις διαγωνισμών προμηθειών κλπ για την μετεγκατάσταση, όπως έχει ήδη καταθέσει στην Εξεταστική ο κ. Κοντός]

  • Όταν του επισημάνθηκε ότι το πραγματικό στοιχείο της αγοράς του Ολυμπιακού Χωριού από τη Nolident έναντι ουσιαστικά 50 εκ ευρώ (41 + 9 που αποκαλύφθηκαν εκ των υστέρων) έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την συστηματική προσπάθειά του στην κατάθεσή του να εμφανίσει το συγκεκριμένο ακίνητο με απομειωμένη την αξία του, για να δικαιολογήσει την χαμηλή αξία (χαμηλότερη κατά 11 εκ ευρώ από αυτήν που πραγματικά πωλήθηκε) με την οποία έγινε η ανταλλαγή, ο μάρτυρας αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

(Σελ. 77- 79 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08)

  • Δήλωσε ότι μέχρι την ολοκλήρωση της συνάντησης αυτού και των εκπροσώπων της Μονής με τον κ. Τσιτουρίδη δεν είχε ξεκαθαρίσει εάν το ακίνητο στο Ολυμπιακό Χωριό θα περιλαμβανόταν στην ανταλλαγή. Όμως ήδη ένα μήνα πριν την παραπάνω συνάντηση και συγκεκριμένα στις 13/2/07 η ΚΕΔ είχε δώσει εντολή προς το ΣΟΕ να προχωρήσει σε εκτίμηση του επίμαχου ακινήτου με αιτία εκτίμησης την μεταβίβαση. Ο μάρτυρας απάντησε ότι η ΚΕΔ ήθελε μια επιβεβαίωση της αξίας για τυπικούς λόγους που έχουν να κάνουν με το Πρόγραμμα πώλησης και επαναμίσθωσης, στο οποίο ανήκει το ακίνητο.

«Έπρεπε, λοιπόν, να έχουμε μια επιβεβαίωση της αξίας, την οποία έχουν βάλει οι σύμβουλοί μας, η κοινοπραξίας της Εμπορικής Τράπεζας, της HYPO…»

Σελ. 80 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08

Μάλιστα, είχε ο ίδιος από τον Μάρτη του 2007, μήνες πριν συναινέσει το Υπουργείο Απασχόλησης, εισηγηθεί εγγράφως να συμπεριληφθεί το Ολυμπιακό Ακίνητο στις ανταλλαγές!!!

  • Όταν ρωτήθηκε, εάν, ως τοπογράφος μηχανικός, κρίνει ότι μπορεί να ανταλλαγεί μια λίμνη με τέτοιου είδους οικόπεδα φιλέτα που έχουν μεγάλη αξία, απάντησε ότι αυτό δεν ήταν απόφαση της ΚΕΔ, αλλά του Υποργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σελ. 81 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08

    Στο σημείο αυτό της κατάθεσης του μάρτυρα, παρενέβη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και ζήτησε από τον μάρτυρα να επαναλάβει τη φράση του περί του ποιος έλαβε την απόφαση, γιατί… δεν άκουσε. Ο μάρτυρας, κατόπιν αυτής της «Κυβερνητικής» παρέμβασης, δυσκολεύτηκε πολύ να επαναλάβει τη φράση «Του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης» και μετά από διάφορες παραφράσεις της απάντησής του κατέληξε περιγραφικά να πει «Των Υπουργών που υπογράφουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση»…

Σελ. 81 -84 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08

  • Κατέθεσε ότι ο κ. Παυλίδης θεώρησε και υπέγραψε όλα τα τοπογραφικά διαγράμματα του ιδιώτη τοπογράφου κ. Κιάκα, που είχε υποβάλλει η Μονή. Όμως, ο κ. Παυλίδης στην δική του κατάθεση δήλωσε ότι τα τοπογραφικά του ιδιώτη μηχανικού ούτε ελέγχθηκαν ούτε εγκρίθηκαν από την ΚΕΔ.

Σελ. 91 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08

  • Του επισημάνθηκε ότι τα σχετικά συμβόλαια περιλαμβάνουν δηλώσεις του που έχει κάνει, εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, σχετικά με την μη ύπαρξη αρχαιολογικών χώρων, αιγιαλών, βιοτόπων, δασών κλπ στις ανταλλασσόμενες εκτάσεις και ότι στο συμβόλαιο της Ουρανούπολης παραλήφθηκαν οι απαιτούμενες από το νόμο δηλώσεις, παρά το γεγονός, ότι σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Βαγιώνα, στην επίμαχη έκταση υπάρχουν κτίσματα. Όταν ρωτήθηκε, γιατί αυτός ως συμβαλλόμενος και τοπογράφος μηχανικός υπέγραψε αυτές τις δηλώσεις, είπε ότι αυτά τα θέματα δεν είχαν τεθεί υπόψη του και ότι έδωσε πίστη στην υπηρεσία που έκανε τον έλεγχο, η οποία έδωσε πίστη στα τοπογραφικά του κ. Κιάκα, τον ιδιώτη τοπογράφο που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Μονής.

Σελ. 99 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08

  • Κατέθεσε ότι οι πιέσεις που ανέφερε ο κ. Ζερβουδάκης στην επιστολή του ήταν οι πιέσεις του … Προϊσταμένου του κ. Μητρόπουλου και οι «άνωθεν εντολές» ήταν η …. Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών και οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔ.

Σελ. 112 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08

  • Δήλωσε ότι είχε υπόψη του την εκτίμηση του ΣΟΕ για τη Βιστωνίδα. Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκε γιατί ενώ η εκτίμηση εκφράζει αμφιβολία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λίμνη και ενώ την περιγράφει ως λιμνοθάλασσα, που είναι κοινόχρηστο πράγμα εκτός συναλλαγής, ο ίδιος προχώρησε χωρίς δισταγμό στις ανταλλαγές, ο μάρτυρας, χωρίς να αναφερθεί στην εκτίμηση, απάντησε: «Τόσα χρόνια τη γνωρίζω ως λίμνη Βιστωνίδα και όχι ως λιμνοθάλασσα.»

Σελ. 160 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08

  • Κατέθεσε ότι η ΚΕΔ κάνει διαγωνισμούς για την εκποίηση ακινήτων «κάθε μέρα» όπως χαρακτηριστικά είπε. Και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν επελέγη η διαγωνιστική διαδικασία(η οποία είναι και σύντομη, δηλαδή 2 – 6 μήνες) και για τα ακίνητα που πήρε η Μονή, απάντησε ότι δεν επελέγη με το σκεπτικό ότι ένας τέτοιος διαγωνισμός θα μπορούσε να … κηρυχθεί άγονος.

Σελ. 183 – 184 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08

    Στη συνέχεια, βέβαια, αποδέχθηκε ότι μέσα από τη διαδικασία των διαγωνισμών θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτευχθεί και μεγαλύτερο τίμημα για τα δημόσια ακίνητα που εκχωρήθηκαν.

  • Αρχικά διέψευσε σωρεία προηγούμενων μαρτύρων που μίλησαν για «κατεπείγουσες διαδικασίες», δηλώνοντας ότι ΔΕΝ υπήρχε θέμα επείγοντος. Στη συνέχειά, όμως, όταν του επισημάνθηκε ότι στα έγγραφα του ΣΟΕ αναφέρεται ότι «τους ζητήθηκε επειγόντως η εκτίμηση», απάντησε ότι δεν τους ζητήθηκε «επειγόντως», αλλά «όσο το δυνατόν γρηγορότερα», τα οποία κατά την άποψή του είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Σελ. 186 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08

  • Τέλος, δήλωσε κατηγορηματικά ότι στις συνεργασίες που είχε με την Προϊσταμένη του πολιτική ηγεσία (Δούκας), ΟΥΔΕΠΟΤΕ συζήτησαν για τις ανταλλαγές των ακινήτων σχετικά με τη Μονή Βατοπεδίου, ΟΥΤΕ για την ανταλλαγή του ακινήτου του Ολυμπιακού Χωριού.

(Σελ. 190 Πρακτικά Εξεταστικής 21/11/08)

(Σημειώνεται ότι ακριβώς το ίδιο κατέθεσε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Παπαγεωργίου!!!)

Το περιεχόμενο της κατάθεσης του συγκεκριμένου μάρτυρα, σε κρίσιμα σημεία του, έρχεται σε αντίθεση με αρκετές προηγούμενες καταθέσεις, όπως της κας Μαντέλη, του κου Ζερβουδάκη, του κ. Παυλίδη, αλλά και καταθέσεις ορκωτών εκτιμητών.

ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΝΔΡΙΑΝΟ" ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΡΗ ......ΤΙ ΤΙΤΛΟ ΕΙΧΑΤΕ ΩΣ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ;;


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟΝ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣΜΟ

Απαράδεκτο το ΥΠΕΠΘ για την ημερομηνία διεξαγωγής της γραπτής εξέτασης των εκπαιδευτικών



Θέμα: Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών



Αξιότιμοι κύριοι,



Σε έγγραφό μας από τις 3/11/08 με αριθμό πρωτοκόλλου 23 ζητούσαμε συνάντηση, προκειμένου να ενημερωθούμε για το χρονοδιάγραμμα και τις ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο. Δυστυχώς το έγγραφο έμεινε αναπάντητο και το ρόλο του ΥΠΕΠΘ και του ΑΣΕΠ ανέλαβαν η τηλεόραση και οι εφημερίδες. Μέρες τώρα οργιάζουν οι φήμες για διεξαγωγή του διαγωνισμού για την προκήρυξη 2Π στις 20-21 Δεκέμβρη, αν και σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου του ΑΣΕΠ, κ. Βέη, στον ημερήσιο τύπο (20/10/08, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ) ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί εντός του 2009. Μέχρι τώρα κανείς από τους αρμόδιους φορείς δε διέψευσε επίσημα τη μία ή την άλλη εκδοχή.


Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών με εκπαιδευτικούς σε δημόσια σχολεία το ΥΠΕΠΘ αναζητά αίθουσες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στις 20-21 Δεκέμβρη, χωρίς για άλλη μια φορά να έχει σταλεί κάποιοι επίσημο έγγραφο


Θεωρούμε όλη την κατάσταση επιεικώς απαράδεκτη. Απαιτούμε άμεσα από το ΥΠΕΠΘ να προβεί σε επίσημες δηλώσεις και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, όπως επίσης και το ΑΣΕΠ να ορίσει άμεσα την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού εντός του 2009, όπως σχεδίαζε αρχικά. Δεν είναι δυνατό οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι υποψήφιοι, να είναι οι τελευταίοι που θα ενημερωθούν επίσημα, δεν είναι δυνατό για έναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό η ημερομηνία διεξαγωγής του να γίνεται γνωστή σε λιγότερο από ένα μήνα.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ "ΝΤΑΒΕΛΗΔΕΣ"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ
-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-
1) ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ), δια
τηλεομοιοτυπίας: 210.3205401.
2) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΓΓ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ), δια τηλεομοιοτυπίας: 210.3842642.

3) ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ δια τηλεομοιοτυπίας: 210.6460414.

4) ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ - Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ (ΕΚΠΟΙΖΩ), δια τηλεομοιοτυπίας :
210.3300591


Όπως γνωρίζετε, εντελώς καταχρηστικά και αντίθετα με τα χρηστά
συναλλακτικά ήθη, αφαιρέσατε παράνομα, ολόκληρο το υπόλοιπο των �1.466,18
λογαριασμού (αποκλειστικά) μισθοδοσίας μου (υπ’αριθμ.
00026.0187.01.0200103362), επικαλούμενοι παρανόμως συμψηφισμό με δήθεν
ληξιπρόθεσμη οφειλή μου προς την Τράπεζά σας, προερχόμενης από την κάρτα
VISA υπ’ αριθμ. 4792763328341018, προκαλώντας μου ζημία, σοβαρό
βιοποριστικό πρόβλημα και συνακόλουθα, σημαντική ηθική βλάβη.

Ο ως άνω λογαριασμός μισθοδοσίας, καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες
διατροφής εμένα και της οικογένειάς μου (διαζευγμένη μητέρα με ανήλικο
τέκνο) και τον τηρώ υποχρεωτικά από τον εργοδότη μου στην Τράπεζά σας.
Κατά το άνοιγμα του λογαριασμού αυτού, δύο μάλιστα υπάλληλοι του
υποκαταστήματος που τηρείται ( - Αγίου Αρτεμίου), με διαβεβαίωσαν
παραπλανητικά σε σχετική ερώτησή μου, ότι επειδή επρόκειτο για λογαριασμό
μισθοδοσίας, δεν μπορούσε να κατασχεθεί ή να συμψηφιστεί με απαιτήσεις
οποιουδήποτε και γενικότερα δεν θα υπήρχε κανένα σχετικό πρόβλημα
μελλοντικά.

Σημειωτέον επίσης, ότι οι όροι των συμβάσεων που συνδέονται και με τους
δύο ως άνω λογαριασμούς, ήταν προδιατυπωμένοι από την εταιρεία σας και δεν
έγιναν αντικείμενο χωριστής από εμένα διαπραγμάτευσης, συνιστώντες έτσι
γενικούς όρους συναλλαγών, οι οποίοι στο βαθμό που είναι αντίθετοι με το
Νόμο, τη Νομολογία και γενικότερα αποβαίνουν εις βάρος των δικαιωμάτων μου
ως καταναλώτριας, άκυροι.

Ο ως άνω λογαριασμός της VISA εξυπηρετούσε αποκλειστικά χρηματοδότηση
υπηρεσιών αισθητικής της εταιρείας BEAUTY & DIET του Ομίλου
Αυγερινοπούλου. Οι ανωτέρω υπηρεσίες ουδέποτε παρασχέθηκαν από την ως άνω
εταιρεία - συνεργάτη σας, η οποία περί τα μέσα του 2003 έπαυσε τη
λειτουργία της.

Ενόψει της μη παροχής των υπηρεσιών του ως άνω συνεργάτη σας, προέβην
σύμφωνα με το Νόμο (ΥΑ Φ1-983/1991, εναρμόνιση των οδηγιών 87/102/ΕΟΚ,
90/88/ΕΟΚ και 98/2/ΕΚ), άμεσα και μάλιστα δύο φορές εγγράφως, στις
11-8-2003 και στις 8-12-2003 και πολλές φορές προφορικώς, σε αμφισβήτηση
του ανωτέρω χρέους μου προς την εταιρεία σας.

Ενόψει των ανωτέρω αμφισβητήσεων, ουδέποτε έλαβα απάντηση από την εταιρεία
σας, παράλληλα όμως, εδώ και αρκετά χρόνια, είχατε σταματήσει κάθε όχλησή
μου προς αποπληρωμή του αμφισβητούμενου χρέους, προκαλώντας μου ταυτόχρονα
την εύλογη πεποίθηση, τουλάχιστον σιωπηρής αποδοχής των προαναφερόμενων
αμφισβητήσεων.

Με βάση τα ανωτέρω, προβήκατε αιφνιδιαστικά και με δόλο, σε παράνομο
συμψηφισμό, αφού σε πρώτη φάση, συμψηφίσατε μη υποκείμενες σε συμψηφισμό
απαιτήσεις σας που γνωρίζατε μάλιστα ότι ήταν αμφισβητούμενες, και εν
συνεχεία, τις συμψηφίσατε με μη υποκείμενη σε συμψηφισμό απαίτηση
(ακατάσχετος μισθός).

Περαιτέρω δε, σε αναζήτηση από εμένα στοιχείων περί των προαναφερόμενων
ενεργειών σας, εσείς, συστηματικά και με διάφορα προσχήματα, όχι μόνο
αρνείστε την παροχή τους, αλλά έχετε προβεί δια των προστηθέντων σας και
σε παροχή σειράς σκοπίμως παραπλανητικών πληροφοριών. Χαρακτηριστικά
αναφέρω, ότι υπάλληλοί σας (μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής του
υποκαταστήματος Αγίου Αρτεμίου), μου δήλωσαν πρόσφατα μεταξύ άλλων, ότι
εφόσον είχα συναινέσει στους προαναφερόμενους γενικούς όρους συναλλαγών,
δεσμευόμουν χωρίς να έχω δικαίωμα να τους αμφισβητήσω και ότι νομίμως είχε
δήθεν τεθεί σε συμψηφισμό ο λογαριασμός μισθοδοσίας μου (!!!).


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου

1. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για τελευταία φορά έντονα για την ως άνω συνεχιζόμενη
συμπεριφορά σας, η οποία είναι προδήλως κακόπιστη, αντισυμβατική και
παράνομη

2. ΣΑΣ ΚΑΛΩ, όπως εντός προθεσμίας δύο (2) εργασίμων ημερών από την λήψη
της παρούσης: (α) επιστρέψετε δι’ αντιλογισμού στον ως άνω λογαριασμό
μισθοδοσίας μου, το ανωτέρω ποσό που παράνομα συμψηφίσατε, (β) μου
χορηγήσετε με δικές σας δαπάνες, αντίγραφα των συμβάσεων που αφορούν τους
δύο ως άνω λογαριασμούς που φέρουν την υπογραφή μου, πλήρη στοιχεία των
κινήσεων των λογαριασμών από την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων έως
σήμερα, καθώς και κάθε έγγραφο που έχω σας καταθέσει ή υποβάλλει, (γ)
απόσχετε από κάθε παρόμοια ενέργεια στο μέλλον, ως προς τον ως άνω
λογαριασμό μισθοδοσίας ή οιονδήποτε άλλο, ά λ λ ω ς, δηλαδή, σε περίπτωση
παρελεύσεως απράκτου της ως άνω προθεσμίας,

3. ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι θα επιδιώξω δικαστικώς τα ως άνω καθώς και την πλήρη
αποκατάσταση κάθε βλάβης μου ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων και θα
ζητήσω την ποινική αξιολόγηση των πράξεων παντός εμπλεκόμενου προστηθέντα
σας.

4. Πληρεξούσιο και δεκτικό επικοινωνίας, διορίζω τον δικηγόρο Αθηνών,
κάτοικο Αθηνών, οδός Πανεπιστημίου αριθμ. 39, τηλ.:

Αθήνα, 14η Νοεμβρίου 2008

Η ΑΙΤΟΥΣΑ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΣΑ
Aπό Kourdisto Portokali.

ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ... ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ!
Υπό κατάληψη τελούν 11 σχολεία του Νομού Ρεθύμνης, γυμνάσια και λύκεια. Και επειδή πολλοί ίσως στραβομουτσουνιάσουν με τις εν λόγω ενέργειες των μαθητών εμείς απλά να υπενθυμίσουμε οτι στο Ρέθυμνο τα πάντα είναι διαφορετικά.Ετσι λοιπόν ΚΑΙ οι καταλήψεις στο Ρέθυμνο έχουν έντονο ελληνικό χαρακτήρα. Απόδειξη αυτών οι παρακάτω φωτογραφίες από τέσσερα Λύκεια του Ρεθύμνου.

...


Ξέρουμε πόσο πονάνε οι εικόνες αυτές ορισμένους... Ξυδάκι και σύντομα και στο σχολείο της γειτονιάς σας...

http://www.rethimno.org/

http://www.greekalert.com/

STOPCARTEL: Η Επιτροπη Ανταγωνισμου ξεπερασε καθε οριο ! 21-11-2008


Οι πρακτικες που ακολουθει η Ελληνικη Επιτροπη Ανταγωνισμου εχουν ξεπερασει πλεον την κοκκινη γραμμη.Σειρα προκλητικων παρανομιων στη λειτουργια της με πιο προσφατη την κινητοποιηση απεργοσπαστικου μηχανισμου που στραφηκε κατα υπαλληλων και επιχειρησεων.

Ειναι γνωστο οτι η λειτουργια της Ελληνικης Επιτροπης Ανταγωνισμου εχει μπει σε επικινδυνους δρομους εδω και καιρο.Σειρα παρανομων πρακτικων που εχουν δημοσια καταγγελθει απο τους ιδιους τους υπαλληλους της, παρανομες πρακτικες σε βαρος επιχειρησεων κατα τις διαδικασιες ερευνων, ατελεις εισηγησεις, αποκρυψεις καταγγελιων και σειρα αλλων σοβαρων αδικηματων που κινουνται στις αρμοδιοτητες του ποινικου δικαιου συνθετουν μια πραγματικη νοσηρη κατασταση, για την οποια καμμια ευνομουμενη πολιτεια δεν θα ηταν υπερηφανη.Τελευταιο προκλητικο κρουσμα το οποιο προσβαλει την νομιμοτητα ,τα δικαιωματα των εργαζομενων αλλα πρωτιστως τα δικαιωματα των επιχειρησεων που προσφευγουν στην Επιτροπη, ειναι η κινητοποιηση σκληρου απεργοσπαστικου μηχανισμου, κατα τη διαρκεια της τελευταιας 48 ωρης απεργιας των υπαλληλων της στις 13 και 14/11/08.


Συγκεκριμενα, προκειμενου να συνεδριασουν κατα τη διαρκεια της απεργιας,για λογους που αυτοι μονο γνωριζουν, χρησιμοποιησαν σαν γραμματεα της Ολομελειας παρανομα, υπαλληλο η οποια δεν ειχε καμμια σχεση με αυτη ,πραγμα το οποιο απαγορευεται απο τον κανονισμο λειτουργιας.Ο λογος , εκτος απο τυπικος, ειναι κυριως ουσιαστικος, καθως η θεση του γραμματεα καταλαμβανεται από συγκεκριμενο τοποθετημενο από την ολομελεια υπαλληλο, για λογους τηρησης του απορρητου.Ειναι γνωστο οτι κατα τις συνεδριασεις αναλυονται απορρητα στοιχεια επιχειρησεων.
Η παρανομια παιρνει διαστασεις σκανδαλου καθως αποδεικνυεται συμφωνα με στοιχεια στη διαθεση του STOPCARTEL οτι η συγκεκριμενη υπαλληλος που χρησιμοποιηθηκε σαν γραμματεας, ειχε παρει μεταταξη σε αλλη δημοσια υπηρεσια ηδη απο τις 9 Οκτωβριου 2008 και συνεπως η χρησιμοποιηση της υπηρξε διπλα παρανομη!
Ειναι πλεον φανερο οτι οι διαδικασιες καθαρσης πρεπει να ενταθουν.

http://www.stopcartel.gr/

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:κατάθεση της κας Μαντέλη

(20-11-08)


Η μάρτυρας, κα Μαντέλη, που κατέθεσε χθες, 20/11/08, στην Εξεταστική Επιτροπή, έχει διατελέσει Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, έχει συντάξει και εκδώσει επισήμως έγγραφα, τα οποία παρουσιάζονται παρακάτω σε αντιστοιχία με βασικά σημεία της χθεσινής της κατάθεσης.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

Με έγγραφό της αριθμ. Πρωτ. 3415/19-9-2003, η κα Μαντέλη έχει απαντήσει στην ΝΑ Ροδόπης ότι

«… οι εκτάσεις εμβαδού 25.000 στρεμμάτων των Αγρ/των ΑΜΑΞΑΔΩΝ, Καπτερού, Διαλαμπής, Σάλπης, Ν.Καλλίτσης, Γλυκονερίου και Φαναρίου, τις οποίες διεκδικεί η Ιερά Μονή Βατοπεδίου, έχουν αποτελέσει αντικείμενο αποκατάστασης ακτημόνων γηγενών και προσφύγων.

…..Και ότι οι εκτάσεις αυτές έχουν περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου από τον χρόνο κατά τον οποίο έλαβαν χώρα οι παρακάτω ενέργειες και στη συνέχεια περιήλθαν στην κυριότητα των αποκαθισταμένων.

Κατόπιν αυτού συντελεσθείσας της απαλλοτρίωσης, απωλέσθη κάθε δικαίωμα νομής και κατοχής της Μονής επί των διεκδικούμενων εκτάσεων. Επίσης δεδομένου ότι από της καταλήψεως των εκτάσεων έχουν παρέλθει σχεδόν 80 χρόνια, έχει υποπέσει στην πενταετή παραγραφή και το ενοχικό δικαίωμα της Μονής για την απόληψη της αποζημίωσης…»

και παρακάτω

«Όσον αφορά την επικαλούμενη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, με την οποία έγινε αποδεκτή η 17/18-7-2002 Γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων, περί μη διεκδίκησης των επιδίκων εκτάσεων ως Δημοσίων, σας γνωρίζουμε ότι …..η κρίση αυτή, την ορθότητα της οποίας δεν μπορεί αμφισβητήσει η υπηρεσία μας, ΔΕΝ σχετίζεται με το νόμιμο και πραγματικό καθεστώς που δημιουργήθηκε μετά την παραπάνω επέμβασης αποκατάστασης των ακτημόνων…»


Η απάντηση αυτή το 2003 αναδεικνύει ότι κατά την γνώμη της ιδίας της κα Μαντέλη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ΔΕΝ αναγνωρίζει την κυριότητα της Μονής επί των παραλίμνιων αυτών εκτάσεων.

ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ:

  • Ενώ λοιπόν η ίδια έχει διατυπώσει την παραπάνω άποψη με έγγραφό της το 2003, μετά το 2004 εμφανίζεται να αλλάζει υπηρεσιακή άποψη και στα τέλη του 2006 ζητά από όλες τις αρμόδιες περιφερειακές διευθύνσεις Γεωργίας να της γνωρίσουν τις διαθέσιμες και κοινόχρηστες εκτάσεις για να μπορεί να εκτιμηθεί ποιες άλλες εκτάσεις ανά την Ελλάδα μπορεί να ανταλλαγούν με τα 25.000 στρέμματα της επίμαχης περιοχής της Βιστωνίδας. Όμως, σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφό της, αυτή ακριβώς η έκταση των 25.000 στρεμμάτων δεν μπορούσε να ανταλλαγεί ως ιδιοκτησία της Μονής, διότι δεν της ανήκε! Όταν ρωτήθηκε πως και γιατί άλλαξε άποψη χαρακτήρισε επίμονα την παραπάνω απόφαση του 2003 ως

«άποψη της υπηρεσίας… που εστάλη στη Ροδόπη ενόψει του δικαστηρίου»

Σελ. 170 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08

και ότι όταν ανέλαβε Διευθύντρια το 2003 «αυτά βρήκε, αυτά είπε»

Σελ. 173 Πρακτικά Εξεταστικής

(Αν αυτό που βρήκε η κα Μαντέλη ήταν μια στάση υπεράσπισης της δημόσιας ιδιοκτησίας της Βιστωνίδας το 2003, τι έγινε μετά και άλλαξε η υπηρεσιακή, υπουργική και Κυβερνητική στάση στο θέμα αυτό;)

  • Κατά την άποψη της κα Μαντέλη ΑΥΤΑ ΑΛΛΑΞΑΝ:

«Αυτή η απάντηση είναι το 2003. Μεσολάβησαν του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, η διακοπή της δίκης, κλπ. Η διαταγή μου είναι τέλη του 2004…»

Σελ. 176 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08


  • Στις 13/10/2006 το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν καθ’ όλα έτοιμο (έγγραφο υπ΄αριθμ. 67720 με υπογραφή του ΓΓ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης του κ. Σκιαδά,) να αποστείλει στην ΚΕΔ καταστάσεις διαθεσίμων κοινοχρήστων εκτάσεων Ν. Πέλλας, Καβάλας, Χαλκιδικής, και μάλιστα ύστερα από την αριθ. 15372/2006 απόφαση Υφυπουργού Οικονομίας και Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως αναφέρεται στο παραπάνω έγγραφο. (Όλα αυτά δείχνουν μια μεθόδευση, ούτως ώστε να είναι έτοιμες και οι καταστάσεις των διαθεσίμων και κοινόχρηστων εκτάσεων από την Δ/νσή Πολιτικής Γης, μόλις εκδοθεί η παραπάνω ΚΥΑ και να μην υπάρχουν περαιτέρω καθυστερήσεις για τις ανταλλαγές στους παραπάνω νομούς.)

Σελ. 181 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08

  • Από το καλοκαίρι του 2004 και μετά υπάρχει μια αυξημένη κίνηση στην Δ/νση Πολιτικής Γης. Μια κίνηση τόσο με ανταλλαγή εγγράφων που σχετίζονται με όλες τις ανταλλαγές που ακολούθησαν όσο και με επισκέψεις στο γραφείο της των εκπροσώπων της Μονής.

  • Ο κ. Αρσένιος συνοδευόμενος μάλιστα και από Μηχανικό την επισκεπτόταν στο γραφείο της, όπως κατέθεσε και κατά τις πολύωρες αυτές συναντήσεις συζητούσαν τα αιτήματα της Μονής και του ιδίου του Εφραίμ.

Σελ. 182 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08

ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ:

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

Η επίμαχη έκταση είχε χαρακτηριστεί από την Επιτροπή Απαλλοτριώσεων Χαλκιδικής ως δάσος «χθαμαλόν» και από την Επιτροπή Διανομών, η οποία διενήργησε την συμπληρωματική διανομή έτους 1971, ως δάσος «κοινόχρηστο».

Με αυτόν τον χαρακτηρισμό δεν μπορούσε να παραχωρηθεί η έκταση.

ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ:

  • Με εντολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Σκιαδά, η κα Μαντέλη έκανε ερώτημα προς το Νομικό Σύμβουλο και εν προκειμένω τον κ. Μπότσιο, με τον οποίο ζητούσε να αποφανθεί εάν το «χθαμαλό» δάσος είναι «δασική έκταση» ή «δάσος».

«Δεν αυτενέργησα για το ερώτημα»

Σελ. 167 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08

  • Το αίτημα για γνωμοδότηση έγινε από την Διεύθυνση Πολιτικής Γης και όχι από την αρμόδια Διεύθυνση Δασών ή τουλάχιστον δεν έγινε από κοινού με την παραπάνω Διεύθυνση, διότι η ίδια είχε άλλη άποψη για τον χαρακτήρα της έκτασης, γι’ αυτό και έκανε το αίτημα.

Σελ. 160 - 161 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08

  • Παρακάτω, όμως, κατέθεσε ότι ως έμπειρη στα θέματα Πολιτικής Γης, στην οποία ήταν Διευθύντρια πάνω από πέντε χρόνια, πίστευε ότι καλύτερη άποψη για τον χαρακτήρα μιας έκτασης ως δασικής ή μη έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες (τα Δασαρχεία) και ότι οι Νομικοί Σύμβουλοι εκφράζουν μόνο νομική γνώμη.

Σελ. 164 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08 (Τότε γιατί δεν αποδέχθηκαν την άποψη των αρμοδίων Υπηρεσιών Δασών και έσπευσαν να θέσουν ερώτημα στο Νομικό Σύμβουλο κ. Μπότσιο για ένα πραγματικό ζήτημα;)

  • Η γνωμοδότηση του κ. Μπότσιου άνοιξε τον δρόμο για την εκχώρηση της έκτασης στην Μονή Βατοπεδίου, διότι έγινε δεκτή από τον Υφυπουργό τον κ. Κιλτίδη.

Σελ. 161 – 162 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08

«Εγώ δεν είμαι Υφυπουργός. Την αποδέχθηκε και μου την έστειλαν αποδεκτή.»

Σελ. 166 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08

  • Δεν έλαβε υπόψη της το έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αριθμ. 6698/13-7-2007, στο οποίο αναφέρεται ότι «σύμφωνα με την παρ.7 του άρθρου 1 του Ν. 3147/2003 ο χαρακτηρισμός του συγκεκριμένου κοινόχρηστου τεμαχίου ως «δάσος» είναι έγκυρος και δεσμευτικός και δεν επανεξετάζεται από τα όργανα της Διοίκησης.

(Ο επιθετικός προσδιορισμός του Δάσους στην προκειμένη περίπτωση «χθαμαλός» ή «κοινόχρηστος» δεν μπορεί να μεταβάλλει τον χαρακτήρα της έκτασης και την υπαγωγή της στις δασικές εκτάσεις, διότι σύμφωνα με τη δασική νομοθεσία η διάκριση των δασών και των δασικών εκτάσεων δεν εξαρτάται από το ύψος της δασικής βλάστησης αλλά από το ποσοστό της εδαφοκάλυψης απ αυτήν).

    Δεν το έλαβε υπόψη της, διότι η ίδια είχε άλλη άποψη.

(Αν και αναρμόδια…)

Σελ. 163 – 164 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08

  • Και την γνώμη της αρμόδιας Διεύθυνσης Δασών Θεσσαλονίκης για αυτό που αναφέρεται στην παράγραφο 2 του παραπάνω εγγράφου (υπ΄αριθμ. 6698/13-7-2007) ότι δηλαδή «…οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβούλου κ. Μπότσιου σύμφωνα με τις οποίες ο χαρακτηρισμός της συγκεκριμένης έκτασης από την Επιτροπή Απαλλοτριώσεων δεν είναι αναγκαίο να είναι ταυτόσημος με τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας και επομένως την υπαγωγή του δάσους στην κατηγορία των δασικών εκτάσεων, εκφράζουν προσωπική άποψη και σύμφωνα με τα προηγούμενα δεν έχουν νομική βάση, είναι σε ευθεία αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία και τις κατά καιρούς εκδοθείσες διαταγές…»

την θεωρεί ως απλή άποψη μιας υπηρεσίας.

  • Ενημέρωσε τον κ. Σκιαδά ως όφειλε για τις σοβαρές αντιρρήσεις των αρμοδίων διευθύνσεων, οι οποίες ακολούθησαν τις γνωμοδοτήσεις.

  • Ο φάκελος της παραπάνω υπόθεσης (των ανταλλαγών) δεν χρεώθηκε σε κάποιον υπάλληλο και τον χειρίστηκε η ίδια προσωπικά.

Σελ. 168 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08

  • Στα σχέδια των εγγράφων που εκδίδονται από την Διεύθυνσή της δεν υπάρχει υπογραφή από τον εισηγητή, τον τμηματάρχη, τον Διευθυντή μέχρι εν πάση περιπτώσει τον τελικό διατάκτη. Μόνο η δική της υπογραφή υπάρχει! Κατέθεσε ότι αυτό συνέβη διότι ήταν εξειδικευμένο ερώτημα για το Νομικό Συμβούλιο και αυτή είναι νομικός, οπότε έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος να το αναθέσει σε έναν απλό υπάλληλο (Όμως η επιχειρηματολογία αυτή περί εγγράφων απευθυνόμενων προς τη Νομική Υπηρεσία αφορά αποκλειστικά και μόνο ένα έγγραφο, το αίτημα γνωμοδότησης που απευθυνόταν στον κ. Μπότσιο και δεν δίνει απαντήσεις στο γιατί ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία της αποκλειστικής διαχείρισης από την ίδια και σε όλα τα υπόλοιπα έγγραφα για τις ανταλλαγές.)

Σελ. 168 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08



Αλλάζουν τα χρόνια προαγωγής αξιωματικών



Στην αρένα θα βρεθούν από σήμερα, για ακόμα μια φορά, οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων με την ηγεσία του υπουργείου.


Χθες ο υπουργός Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενημέρωσε την επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής για το νέο νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών, που θα φέρει στη Βουλή, με τον οποίο:

Οι αξιωματικοί θα παραμένουν στην υπηρεσία για 35 χρόνια, για όσους έχουν μπει στις στρατιωτικές σχολές από το 1987 και μετά. Για να εξασφαλιστεί η 35ετία αυξήθηκαν τα χρόνια ηλικίας κατά βαθμό μετά τον ανθυπολοχαγό. Συγκεκριμένα, κατά ένα χρόνο στους βαθμούς των υπολοχαγού και λοχαγού και κατά δύο χρόνια για τους βαθμούς ταγματάρχη, αντισυνταγματάρχη, συνταγματάρχη, ταξίαρχου και υποστράτηγου. Στο βαθμό του αντιστράτηγου αυξήθηκε κατά ένα χρόνο, ενώ του στρατηγού παραμένει στα ίδια χρόνια (65). Την ίδια στιγμή, οι υπολοχαγοί θα προάγονται στα 8 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, οι λοχαγοί στα 14, οι ταγματάρχες στα 20 και οι αντισυνταγματάρχες στα 26.

Αλλάζει επίσης η αρχαιότητα από το βαθμό του ταγματάρχη με τη θέσπιση της κρίσεως προακτέου «κατ' απόλυτον εκλογή», σύμφωνα με την οποία οι κριθέντες αυτοί καθίστανται αυτομάτως και αρχαιότεροι των ομοιόβαθμών τους.

Επίσης, τροποποιούνται οι επετηρίδες του Στρατού Ξηράς και διακρίνονται σε αξιωματικούς εξ ανωτάτων στρατιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και εξ ανθυπασπιστών-υπαξιωματικών, ενώ καταργείται η προέλευση των οικονομικών αξιωματικών του Ναυτικού.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/11/2008

Του dvd το κάγκελο

  • Τελικά αυτοί οι γαλάζιοι πρέπει να έχουν κάποια απωθημένα με τις παρακολουθήσεις
  • Ο ένας παρακολουθεί τον άλλον, τον καταγράφει και τα dvd πέφτουν σαν χαλάζι
  • Η Τσέκου τον Ζαχόπουλο, ο Καραμπέρης τον Κουκοβίνο, η Αρτίστα την Σωτηροπούλου, ο Ψωμιάδης τον ζορό, ο Εφραίμ τα ακίνητα η Νατάσα τον Κωστάκη, ο Κωστάκης τα δίδυμα και η Vodafone όλους!
  • Ο Ανδριανός έχει όλα αυτά τα dvd στο γραφείο του αλλά δεν τα έχει δει
  • Ούτε ο Κωστάκης τα έχει δει
  • Δεν προλαβαίνει…. Όταν δεν παίρνει το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό στο play station κάνει επανάληψη στον λόγο του!
  • Διασταυρωμένες πληροφορίες λένε ότι ο Ζαγορίτης έχει καταγράψει τα φιλολαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και με αυτά εκβιάζει τους τραπεζίτες να δεχθούν άλλα 28 δις ευρώ!
  • Ο Τριανταφυλλόπουλος έχει το όνομα άλλοι έχουν την χάρη
  • Η ΝΔ αντέγραψε ότι αρνητικό είχε το ΠΑΣΟΚ και το εφάρμοσε στο πολλαπλάσιο
  • Και το ΠΑΣΟΚ αντιγράφει την ΝΔ στην πρακτική των dvd
  • Ο Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να το παίξει Ανδριανός
  • Ήξερε για dvd και έκανε την πάπια
  • Τουλάχιστον αυτός δεν το έβαλε στο συρτάρι του
  • Ο Αντώναρος είπε ότι πρόκειται για τεράστιο ηθικό και πολιτικό θέμα
  • Το ίδιο ισχύει και για τον Ανδριανό;
  • Στο Mega είδαν το dvd που έπαιξε σε ανοιχτή ακρόαση στην βουλή;
  • Έτσι όπως το πάνε για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου θα φταίει ο εργατολόγος
  • Όλα καλά καμωμένα τα έχει κάνει η κυβέρνηση μας είπε ο καταλληλότερος
  • Έχει αποδείξεις σε dvd;
  • Αναπτυξιακά μέτρα για τις πυρόπληκτες περιοχές ανακοίνωσε η ΝΔ
  • Κρατήστε την ανακοίνωση
  • Θα υπάρχει και στις επόμενες προεκλογικές υποσχέσεις
  • Ο Κωστάκης συνεχίζει τις απειλές του
  • Θέλω να είμαι χρήσιμος, είπε για άλλη μια φορά
  • Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να έχουν επαφή με την κοινωνία
  • Την Θεία;
  • Ο Αλογοφορομπήχτης δήλωσε ότι εξάντλησε όλα τα όρια στον προϋπολογισμό
  • Προηγουμένως είχε εξαντλήσει τους φορολογούμενους
  • Ο Αρσένιος σύμφωνα με μαρτυρίες στην εξεταστική απειλούσε διάφορους ότι θα τους «φυτέψει»
  • Ως άγιος πατέρας ήθελε να στείλει μια ώρα νωρίτερα τους πιστούς στην αγκαλιά του Θεού
  • Ο εκβιαστής, του εκβιαστή, τον εκβιαστή… ω! εκβιαστή!
  • Ο επιχειρηματίας που αγόρασε το ολυμπιακό φιλέτο ζητάει πίσω τα λεφτά που έδωσε για να το επιστρέψει
  • Ως εδώ καλά
  • Ζητάει όμως και τα λεφτά της δωρεάς στην μονή Βατοπεδίου
  • Άμα είναι χριστιανός ο άλλος και κάνει δωρεές για την ψυχή του έτσι συμπεριφέρεται…
  • Όσο την σκαλίζουν αυτήν την υπόθεση τόσο βρωμάει…
  • Και επειδή δεν αντέχουν την μπόχα θα την «φυτέψουν»

Μετά τιμής

Μικρός Φωκίων

http://mikrosfokion.blogspot.com/

ΑΠΟ ΤΑ UFO ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Ο ΜΑΚΗΣ



ΞΑΝΑ ΕΠΙΑΣΕ «ΔΟΥΛΕΙΑ» Ο ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ


ΑΠΟ ΤΗ «ΖΟΥΓΚΛΑ»......... ΠΑΡΕΛΑΣΕ Η «ΝΥΧΤΑ» ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ» ΟΙ «ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ» ΟΙ «ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ» ΟΙ «ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ» ΟΙ «ΕΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ»……
ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ.

«ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΕ» Ο ΜΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑΣ;;;; ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ;; ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ;;;
Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ «ΑΝΑΚΡΙΝΟΜΕΝΟΣ» ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑ …..
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΖΟΡΡΟ Κος ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ…
ΨΩΜΙΑΔΗΣ…..Ο ΑΜΗΧΑΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΙΣ ΚΑΘΕΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ. ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ………. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ;;;;; ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ!!!!..
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΞΕΓΥΜΝΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ……..


ΑΛΛΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΣΗΜΕΡΑ …..ΚΑΙ ΑΛΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ!!!!!


ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑΣ COMPANY ……ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ENTERPRISE S.A. ΠΗΓΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!


ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ…… ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ …!!!!

20.11.08

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Από καιρού εις καιρόν επανέρχεται έντεχνα μια άποψη, που ζητάει να συσταθεί ένα επίσημο παγκόσμιο πολιτικό όργανο στο οποίο θα παραδοθούν όλες οι χώρες του κόσμου με την φαινομενική θέληση τους, αφού οι λαοί δεν θα ερωτηθούν!!( Μιας και πλέον απαγορεύονται τα δημοψηφίσματα)!! Για να καμφθούν οι λαϊκές αντιστάσεις, αυτό τον ρόλο θα τον αναλάβουν κατεξοχήν τα ψευδώνυμα σοσιαλιστικά κόμματα. Ο κ Γ Παπανδρέου ομιλώντας στην Βουλή για το ζήτημα της οικονομίας τόνισε, για άλλη μια φορά, την αναγκαιότητα για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, που κατ αυτόν θα λειτουργήσει σε όφελος των πολιτών!! Προτείνει μάλιστα την αναγκαιότητα ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που έχει στραγγαλίσει τις δημοκρατίες και έχει επιβάλλει δικτατορίες σε όλο τον κόσμο!! Ζητάει την ενίσχυση του ελεγκτικού και εποπτικού ρόλου της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που καταλύει την εξουσία των εθνικών κρατών. Αποσιωπά την αλήθεια, ότι οι τραπεζίτες ασκούν οικονομική δικτατορία με τις αυθαίρετες αυξήσεις των επιτοκίων δανεισμού, αποφασίζοντας μονομερώς τα ποσοστά κέρδους τους!! Το σοβαρότερο είναι, ότι παρουσιάζει το υπερσυγκεντρωτικό ρόλο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, ως δημοκρατικό, αποκρύπτοντας ότι κατ ουσία αυτό είναι ολιγαρχικό και καταδυναστευτικό σύστημα, αφού τα μικρά κράτη υποχρεώνονται να συμμορφωθούν προς τα υποδείξεις και να εκχωρήσουν εξουσία και κυριαρχικά δικαιώματα. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η ομιλία του κ Γ Παπανδρέου στο Μεξικό, όπου τόνισε την ανάγκη εφαρμογής «πολιτικού λούστρου» στις δυσάρεστες αποφάσεις, προτείνοντας την «προληπτική διπλωματία» από τις συγκρούσεις!! Άρα η συναίνεση των λαών στην καταστροφή τους και την καταλήστευση τους, είναι προτιμότερη και αποτελεσματικότερη από την απροκάλυπτη άσκηση βίας σε βάρος τους!! Αυτά που προωθεί το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα ως προστασία του αδηφάγου νεοφιλελευθερισμού, δεν μπορούν ταυτόχρονα να είναι συνταγές λαϊκής κατανάλωσης. Η διαπραγμάτευση του κ Γ Παπανδρέου με τους τραπεζικούς λέοντες εκ μέρους των δανειζόμενων, υπερχρεωμένων θηραμάτων τους είναι και παραπλανητική και ανούσια. Το ΠΑΣΟΚ μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου μεταλλάχθηκε με την αρωγή του κ Γ Παπανδρέου σε νεοφιλελεύθερο κόμμα, εξεδίωξε τους προστατευτικούς «κρατιστές», συμπεριέλαβε τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο στους κόλπους του και εξέθρεψε τους σκύμνους των τραπεζών με υπερκέρδη που αντιστοιχούν στο ύψος των 2.5 τρις δραχμών ετησίως!! Άρα το θεατρικό σκηνικό καταρρέει με την πτώση των φθογγικών του ημιλεκτικών αιτιολογιών!! Η προστασία των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων δεν συμβαδίζει με την ταυτόχρονη άνθιση των κακών που συνεπιφέρει η τραπεζική ασυδοσία!! Ποιός αλήθεια ιδιωτικοποίησε τις τράπεζες και όλο το σύστημα των δημοσίων υπηρεσιών και αγαθών; Ποιός έδωσε στους κερδοσκόπους το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας; Πώς με πολιτική διαπραγμάτευση, θα μας πίνουν λίγο-λίγο το αίμα οι λύκοι της οικονομικής αρπαγής αυτοσυγκρατούμενοι, για να μην θανατώσουν τα θύματα τους; Στην δε καλλίτερη περίπτωση ο κ Γ Παπανδρέου παροτρύνει : «Δώστε δηλαδή λίγα πίτουρα στις κότες, γιατί δεν τρώγονται άπαχες»!! Νεοφιλελεύθεροι Σοσιαλιστές (αντιφατική έννοια) δεν μπορούν να υπάρξουν παρά μόνο σαν άλλοθι, για να εξαπατηθούν οι φτωχοί οπαδοί που τυφλώνονται συναισθηματικά από την προηγμένη «τεχνική της εξαπάτησης», όπως έχουν καταντήσει την πολιτική!! Η «καπιταλιστική φιλανθρωπία», όπως την επεξεργάστηκε το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη(ειδική συνεδρίαση), είναι ένα καλοστημένο κόλπο για τον εγκλωβισμό των λαών και την κάμψη των αντιστάσεων τους στα υπερεθνικά αυτοκρατορικά συστήματα!! Με την αγάπη της Ολμπράιτ το πολύ-πολύ να δώσεις αμαχητί την Μακεδονία, για να μην στεναχωριέται και ο κ Βαλλιανάτος… Επειδή άλλο πράγμα η διεθνής συνεννόηση και άλλο η διακυβέρνηση, καλό θα ήταν να κουμπωνόμαστε στις μεγαλοστομίες!! Εδώ ο ΟΗΕ συναινεί σε παρανομίες (Ας αναλογιστούμε την Κύπρο και το Κόσσοβο) και περιμένουμε από την κυρία Μακντούγκαλ (εξουσιοδοτημένη εμπειρογνώμονα) που επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα να μην εισηγηθεί εναντίον μας, αφού για να ανακαλύψει την (ανύπαρκτη) μακεδονική μειονότητα ήλθε!! Το διεθνές πολιτικό σύστημα ρυθμίζεται από οργανωμένες οικονομικές και πολιτικές ομάδες συμφερόντων και προωθεί την Νέα Τάξη Πραγμάτων, τελευταία ανακινεί μάλιστα και το ζήτημα της σύστασης νέου παγκόσμιου οικονομικού συμφώνου και πιθανώς και νομίσματος!! Τα συμπεράσματα των τεχνοκρατών τόσο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όσο και της ομάδας του Νταβός, όσο ακόμη και του νέου οικονομικού επιτελείου του Ομπάμα είναι ταυτόσημα: «Πάμε σε Νέα Παγκόσμια Οικονομική Συμφωνία». Θα ήταν αστείο να πιστέψουμε, ότι αυτή περιλαμβάνει την προστασία των κεφαλαίων των μικρών οικονομικών μεγεθών και όχι την μεθοδευμένη κατασπάραξη τους από τους μεγάλους οικονομικούς καρχαρίες!! Όσα αντιφατικά λέει ο κ Γ Παπανδρέου, εξίσου με τα ρητορικά ξεπερασμένα του κ Καραμανλή, είναι απλές «συμμορφώσεις προς τας υποδείξεις»!! Είμαστε όχι μόνο επιφυλακτικοί, αλλά και ενάντιοι στα εύηχα ιδεολογήματα περί Παγκόσμιας Δημοκρατικής Καπιταλιστικής Διακυβέρνησης!! Η ενότητα των αντιθέτων λογίζεται μόνο ως συγκρουσιακή πάλη!! Είμαστε σε ολοκληρωτική αναμέτρηση με το φκιασιδωμένο ψέμα από όπου κι αν προέρχεται!!

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΑΝΑΚΑΚΗ

(20-11-08)

Τρία κτίρια του Ομίλου Πάπιστα έχουν μισθωθεί από την Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών για τη στέγαση της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) και δύο Δ.Ο.Υ. (εφορίες) στη Θεσσαλονίκη!

Ο μάρτυρας κ. Πανακάκης, Διευθυντής της Κτηματικής Υπηρεσίας του Νομού Θεσσαλονίκης, που υπάγεται απευθείας στο Υπουργείο Οικονομικών, κατέθεσε σήμερα, 20/11/08, στην Εξεταστική Επιτροπή, μεταξύ άλλων ότι:

  • Η Κτηματική Υπηρεσία, που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών και η οποία είναι υπεύθυνη για τις μισθώσεις των ακινήτων στις οποίες στεγάζονται οι δημόσιες Υπηρεσίες, έχει υπογράψει συμφωνητικό για τη μεταστέγαση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Θεσσαλονίκης. Είπε ότι η ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) θα μεταστεγαστεί στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, στην αερογέφυρα Θέρμης. Το κτίριο είναι ιδιοκτησίας της ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., που είναι μέλος του Ομίλου Πάπιστα.
  • Η Κτηματική Υπηρεσία, που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών και η οποία είναι υπεύθυνη για τις μισθώσεις των ακινήτων στις οποίες στεγάζονται οι δημόσιες Υπηρεσίες, έχει υπογράψει συμφωνητικό για τη μεταστέγαση και της Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς. Η Δ.Ο.Υ. Καλαμαριάς θα μεταστεγαστεί σε κτίριο ιδιοκτησίας της ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. που είναι και αυτή μέλος του Ομίλου Πάπιστα.
  • Η Κτηματική Υπηρεσία, που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών και η οποία είναι υπεύθυνη για τις μισθώσεις των ακινήτων στις οποίες στεγάζονται οι δημόσιες Υπηρεσίες, έχει ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση για την μεταστέγαση της Δ.Ο.Υ Νέας Ιωνίας Νομού Θεσσαλονίκης και η προσφορά που επελέγη από την Υπηρεσία είναι επίσης της ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.

Ενώ οι Έλληνες πολίτες αναμένουν από την ΥΠΕΕ (που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών) να ελέγξει τις οικονομικές πτυχές του σκανδάλου Βατοπεδίου σχετικά με την κακουργηματική ζημία της περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και σχετικά με τις χρηματικές ροές μεταξύ των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο και των εταιρειών τους, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ότι με αποφάσεις της εποπτευόμενης (από το ίδιο -και εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο- Υπουργείο Οικονομικών) Κτηματικής Υπηρεσίας η ΥΠΕΕ και δύο Δ.Ο.Υ. μεταστεγάζονται σε κτίρια του Ομίλου Πάπιστα!!

«Η Μάχη των Ελλήνων»

«Η Μάχη των Ελλήνων»
«Η Μάχη των Ελλήνων...» είναι ο τίτλος του άρθρου του κ. Κώστα Χατζηκωστή, που δημοσίευσε η «Σ» στις 20 Νοεμβρίου 1983.

Στο άρθρο αναφέρονται και τα ακόλουθα:
Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Και δεν εκτιμούμε ότι θα πάνε καλύτερα... Είναι αδύνατο να κλειστούν αυτοί οι ηγέτες σε ένα δωμάτιο και να σκεφθούν τίμια, καθαρά, πατριωτικά, και ν' αποφασίσουν ότι ο τόπος πρέπει να σωθεί; Και έπειτα να τον φάνε πολιτικά και κομματικά; Είναι τόσο αδύνατο να τοποθετηθούν άξιοι άνθρωποι στις επάλξεις της ακρωτηριασμένης Πολιτείας για να μπορέσει να ζήσει και να νικήσει; Δεν είναι.
Χρειάζεται μόνο λιγότερη τύφλωση και περισσότερο θάρρος. Λιγότερη ματαιοδοξία και περισσότερη αγάπη προς το χειμαζόμενο αυτό τόπο. Λιγότερη πολιτική απανθρωπιά και περισσότερη ανθρωπιά.
Σήμερα ή αύριο έρχονται πίσω όλοι οι ηγέτες. Δεν υπάρχει αναμεταξύ τους αναμάρτητος. Πρέπει αμέσως να προχωρήσουν σε Κυβέρνηση Διακομματικής Ενότητας. Κι ας μη μας πουν ότι τέτοια Κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτυργήσει γιατί θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις... Γιατί θα τους πούμε: Τώρα γιατί λειτουργεί η ενότητα; Τώρα γιατί ενωμένοι μάχονται; Γιατί δεν υπήρχε ενότητα πριν τη συμφορά και υπάρχει μετά; Ας καθήσουν κάτω κι ας αναλογισθούν τις ευθύνες τους. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Παρέλαβαν το 1955 πατρίδα ωραία, υπερήφανη, αγωνιζόμενη, άφθαρτη και γεμάτη ελπίδες, όνειρα και ενθουσιασμούς. Την κατέστησαν μαραζιασμένο ράκος... Πληγωμένη, μοιρασμένη, μαυροφορεμένη... Δεν δικαιούνται να παίζουν άλλο μ' αυτόν το λαό και τη μοίρα του.
Αυτός ο λαός έδωσε ό,τι του ζητήθηκε. Τις αρετές του, την ανοχή του, το αίμα του, τα παιδιά του. Και πήρε από τους ηγέτες του συμφορές και δράματα. Πληρώθηκε με θρήνους, ολοφυρμούς και τραγωδίες. Και πάντοτε βρισκόταν η δικαιολογία του «άλλοι φταίουν...». Οι ηγέτες πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι και υπεύθυνοι και υπόλογοι για όσα είναι δυνατό να γίνουν. Και πρέπει να δώσουν τα χέρια, προ πάντων τις καρδιές, για ένα νέο σωστό ξεκίνημα. Αν δεν το πράξουν, τότε ο λαός θα δει τι θα πράξει αν θέλει να επιβιώσει. Θα ενωθεί εκ των κάτω για τη Μάχη της επιβιώσεώς του...


«Ουδέποτε θ' αναγωρισθεί το ψευδοκράτος»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κ. Ρήγκαν, σε μήνυμά του που διαβάστηκε στην προχθεσινή μεγάλη συγκέντρωση Ελληνοαμερικανών ομογενών στη Ν. Υόρκη, επανέλαβε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδικάζει τη μονομερή ενέργεια των Τουρκοκυπρίων γι' ανακήρυξη «κράτους». Υπάρχει μια μόνο νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου κι αυτή είναι η Κυπριακή Δημοκρατία υπό την ηγεσία του Προέδρου Κυπριανού, ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος, τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ώθησαν την κυβέρνηση της Τουρκίας ν' ασκήσει την επιρροή της στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα για την ακύρωση του «κράτους». Οι Ηνωμένες Πολιτείες ουδέποτε θ' αναγνωρίσουν το αυτοανακηρυχθέν τουρκοκυπριακό «κράτος» είπε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, που διάβασε το μήνυμα Ρήγκαν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/11/2008 ΣΤΙΣ 5 ΣΤΟΝ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΧΑΡΝΩΝ

GREEK ALERT

http://greelalert.com

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΓΙΩΝΑ

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΓΙΩΝΑ

(20-11-08)

Δεν μου άρεσε το συμβόλαιο της Πελέκη – 123 ευρώ το στρέμμα, ΕΛΕΟΣ! Σε αυτές τις ακτές δεν υπάρχει στρέμμα λιγότερο από 50.000 ευρώ!

Ο μάρτυρας Γιώργος Βαγιωνάς, βουλευτής της Κυβερνώσας παράταξης, κατέθεσε σήμερα, 20/11/08, στην Εξεταστική Επιτροπή, μεταξύ άλλων ότι:

  • Επισκέφτηκε τον Υφυπουργό κ. Μπέζα γιατί τον βασάνιζε πολύ το θέμα του Βατοπεδίου, είχε προβληματιστεί από αυτά που διάβασε σε συμβόλαια ανταλλαγής της κα Πελέκη και ήθελε να εξετάσουν οικονομικά πως είναι δυνατόν να εκτιμήθηκε μόνο 123 ευρώ το στρέμμα, τη στιγμή που στις περιοχές αυτές δεν πωλείται στρέμμα κάτω από 50.000 ευρώ.

«Με βασάνιζε πολύ το θέμα και η πρώτη επίσκεψή μου ήταν στον κ. Αντώνη Μπέζα, Υφυπουργό Οικονομικών, διότι ήταν ο αρμόδιος Υπουργός, γιατί αυτό το οποίο είδα στο συμβόλαιο που έκανε η κυρία Βουλγαράκη – Πελέκη δεν μου άρεσε. Φυσικά θα με ρωτήσετε γιατί πήγα. Διότι οι αρμοδιότητες του κ. Μπέζα ήταν να δούμε οικονομικά πως ήταν το πράγμα διότι όταν μιλάμε για 8.600 στρέμματα αντί 1.100.000, θα πει 123 ευρώ το στρέμμα. ΕΛΕΟΣ!!!

Πως ήταν αυτό; Ήταν γεωργική έκταση; Ήταν δασική έκταση; Εντελώς τρελό πράγμα. Επειδή η Χαλκιδική είναι καλυμμένη με δάσος σε ποσοστό 84% έχει 630 χιλιόμετρα ακτές. Σε αυτές τις ακτές δεν υπάρχει στρέμμα λιγότερο από 50.000 ευρώ

Σελ. 52 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08 – Δηλαδή είχε μεταφέρει στον κ. Μπέζα την έντονη ανησυχία και έκπληξή του για ό,τι συνέβαινε…

  • Ο Εφραίμ του τηλεφώνησε δύο φορές ζητώντας του συνάντηση, η οποία τελικά έγινε στο γραφείο του παρουσία των γραμματέων του και στη συνάντηση αυτή δεν ήρθε ο Εφραίμ, αλλά ο Αρσένιος και ο Ευδόκιμος.

Σελ. 56 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08

  • Αυτό που δεν του άρεσε στο συμβόλαιο της κα Πελέκη ήταν η έλλειψη βεβαίωσης από το δασαρχείο, η έλλειψη βεβαίωσης αρχαιολογικής υπηρεσίας και η τιμή, στοιχεία για τα οποία υπέβαλε ερώτηση στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού.

«Δεν υπάρχει βεβαίωση από το Δασαρχείο, δεν υπάρχει βεβαίωση αρχαιολογικής υπηρεσίας. Γι’ αυτό υπεβλήθη ερώτηση και στον Υπουργό Γεωργίας και στον Υπουργό Πολιτισμού. Και δεν μου άρεσε και η τιμή. Και είπα: Γιατί δεν το βγάλατε σε πλειστηριασμό να πάει 10.000.000;»

Σελ. 73 Πρακτικών Εξεταστικής 20/11/08

  • Κανείς συμβολαιογράφος στη Χαλκιδική δεν κάνει συμβόλαιο σε περιοχή που έχει δάσος ή είναι αρχαιολογικός χώρος, χωρίς βεβαίωση του Δασαρχείου.

    Όταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής έσπευσε να του υποδείξει ότι δεν απαιτείται τέτοια βεβαίωση, ο μάρτυρας αντέδρασε:

«Κύριε Πρόεδρε, εγώ νομικός δεν είμαι, αλλά ξέρω τι γίνεται στον τόπο μου.!»

Σελ. 62-63 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08

  • Δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απαντήσεις που έλαβε, γραπτά ή προφορικά, από τους Υπουργούς της Κυβέρνησής του.

Σελ. 79 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08

  • Διέψευσε την κα Πελέκη – Βουλγαράκη που είχε ισχυριστεί ότι δεν υπάρχουν κτίσματα στην περιοχή και γι’ αυτό δεν ζήτησε χαρτί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, λέγοντας ότι στην περιοχή υπάρχουν «καλύβες και μικρά σπίτια».

Σελ. 91 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08

  • Δήλωσε ότι δεν γνώριζε πως ο κ. Δούκας αναβίωσε τις γνωμοδοτήσεις που είχαν αναπεμφθεί επί Φωτιάδη και με την υπογραφή του το Ελληνικό Δημόσιο παραιτήθηκε από την έκδοση απόφασης για μια ήδη κερδισμένη υπέρ του Δημοσίου δίκη σχετικά με τη Βιστωνίδα και τις παραλίμνιες εκτάσεις της!

«Μισό λεπτό. Αυτό δεν το γνωρίζω. Αν αρνήθηκε ο κ. Δούκας ή αν υπέγραψε το Μάιο του 2004. Για αποφάσεις που δεν ανακλήθηκαν.. αυτά είναι τα νομικά τερτίπια που λέω στην ερώτησή μου και γι’ αυτό περίμενα εξήγηση…»

Σελ. 93 Πρακτικά Εξεταστικής 20/11/08 – Αυτή η Κυβέρνηση εμπαίζει και τους ίδιους τους βουλευτές της…