ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.11.08

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΚΑΣΟΥΚΑ

Ο μάρτυρας κ. Γκασούκας, δικηγόρος που υπηρετεί με παγία αντιμισθία στην ΚΕΔ, κατέθεσε, χθες 19/11/08, στην Εξεταστική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ότι:

  • Η ΚΕΔ, στο θέμα των ανταλλαγών, εκτελούσε εντολές, οι οποίες δίδονταν με τη μορφή Υπουργικών αποφάσεων.

«Αυτές οι Υπουργικές Αποφάσεις προς την ΚΕΔ ενέχουν τον χαρακτήρα της εντολής»

«… η εντολή ήταν να δοθούν ως ανταλλάγματα με περιουσιακά στοιχεία της Μονής Βατοπεδίου»

Σελ. 351 Πρακτικά Εξεταστικής 19/11/08

  • σύμφωνα με έγγραφα του κ. Ζερβουδάκη, ο τελευταίος πράγματι ζητούσε περαιτέρω στοιχεία και έλεγχο για τα ακίνητα των ανταλλαγών.

«Τα πρώτα έγγραφα της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου που έφτασαν στη Νομική Υπηρεσία, δηλαδή σε εμένα, έφεραν ημερομηνία Απρίλιο και Μάιο του 2005…. Το πρώτο, λοιπόν, έγγραφο που συνέταξε ο κ. Ζερβουδάκης και το οποίο αποτελεί γνωμοδότηση επί των αιτημάτων – με έγγραφα που έχω εδώ αναφέρονται με ημερομηνίες Απρίλιος – Μάιος του 2005 – φέρει ημερομηνία 14 Ιουνίου του 2005. Και ο κ. Ζερβουδάκης λέει ότι πρόκειται για ανταλλαγή και έχει μια σειρά από προϋποθέσεις που πρέπει να γίνει η ανταλλαγή που αναφέρεται στον καθορισμό της οικονομικής αξίας από την ΚΕΔ από το ΣΟΕ και μια σειρά άλλα έγγραφα που ζητάει και που αναφέρονται στη νομική κατάσταση των ακινήτων που έδωσαν προς ανταλλαγή οι Υπουργοί – νομίζω – ο κ. Δούκας και ο κ. Μπασιάκος, ένας από τους δύο Υφυπουργούς του Υπουργείου Γεωργίας.»

Σελ. 353 Πρακτικά Εξεταστικής 19/11/08

  • Αν είχε τηρηθεί το αρ. 16 του Κανονισμού Ανταλλαγών της ΚΕΔ, που απαιτεί τη συνδρομή δύο εκτιμήσεων δηλαδή των Υπηρεσιών της ΚΕΔ και (οσάκις απαιτείται) του ΣΟΕ, θα μπορούσε ίσως να είχε προληφθεί η ζημία κατά του δημοσίου στα συμβόλαια ανταλλαγής εκτάσεων που εκτιμήθηκαν από το ΣΟΕ ως δασικές, αλλά στα συμβόλαια μεταφέρθηκαν ως άρτιες και οικοδομήσιμες.

Σελ. 379 Πρακτικών Εξεταστικής 19/11/08

  • εξέφρασε την απορία του για την πρωτοφανή απόφαση της 12/6/07 του Διοικητικού Συμβούλιου της ΚΕΔ να διαλύσει ξαφνικά την Νομική Υπηρεσία της εταιρείας που λειτουργούσε από το 1979.

Σελ. 380 Πρακτικών Εξεταστικής 19/11/08

  • κατήγγειλε ως σπάνιο φαινόμενο την συχνή παρουσία του Πατέρα Αρσενίου στα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας.

«Στην νομική υπηρεσία σπάνια έρχονται. Το φαινόμενο με τον πατέρα Αρσένιο ήταν ότι ήταν περισσότερο απ’ όσο έπρεπε να είναι στη νομική υπηρεσία»

Σελ. 382 Πρακτικών Εξεταστικής 19/11/08

  • κατέθεσε ότι την περίοδο που ετοιμάζονταν τα συμβόλαια (μέσα Μαρτίου 2007) και ενώ ο πατέρας Αρσένιος βρισκόταν και πάλι στη Νομική Υπηρεσία για το θέμα των ανταλλαγών, ενώπιον του μάρτυρα και κατά δήλωση του πατέρα Αρσένιου, ο τελευταίος δέχθηκε τηλεφώνημα και συνομίλησε με τον κ. Αγγέλου, Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.

«Ήταν γύρω στα μέσα Μαρτίου του 2007, μια στιγμή να κοιτάξω την ημερομηνία γιατί συναρτάται με ένα έγγραφο του Ζερβουδάκη. Γύρω στα μέσα Μαρτίου του 2007. Ο πάτερ Αρσένιος ερχόταν στο γραφείο πολύ συχνά και κυρίως όταν συναντούσε έντονες γραφειοκρατικές διαδικασίες από τον κ. Ζερβουδάκη και μου έλεγε: «τι να κάνω με τον Ζερβουδάκη;». Κάποια στιγμή και επαναλαμβάνω στα μέσα Μαρτίου 2007 στο γραφείο μου στον πρώτο όροφο, που είναι τα γραφεία της εταιρείας σήκωσε το τηλέφωνο, πήγε λίγο πιο πέρα στη γωνία, ενώ καθόμουν στο βάθος εγώ, πήγε λίγο πιο κει και λέει «έλα Γιάννη». Κάτι είπαν εκεί πέρα. Εγώ ήμουν συγκεντρωμένος να γράφω στο γραφείο μου, στη δουλειά μου. Και όταν έρχεται, τον ρώτησα από περιέργεια «ποιος είναι αυτός ο Γιάννης;». Και μου είπε έτσι με μια αυτοπεποίθηση «είναι ο Γιάννης ο Αγγέλου». … Και του λέω «στο γραφείο του Πρωθυπουργού;. Λέει «ναι».»

Σελ. 382 - 383 Πρακτικά Εξεταστικής 19/11/08

Όταν το Προεδρείο αμφισβήτησε την μαρτυρία του, ο μάρτυρας επέμεινε: «Καταθέτω με σιγουριά αυτό που είπα και δεν επιτρέπω. Έχετε δικαίωμα. Αλλά αμφισβήτηση επί του τι άκουσα και τι μου είπε δεν δέχομαι».

Σελ. 385 Πρακτικά Εξεταστικής 19/11/08

  • επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ζερβουδάκης του είχε πει πως δεχόταν πιέσεις για τις ανταλλαγές.

«εμένα μου είπε απλώς αυτό που σας είπα ότι πιέζομαι από πάνω χωρίς να μου πει ποιοι τον πιέζουν».

Σελ. 387 Πρακτικά Εξεταστικής 19/11/08

  • ανέφερε, σχετικά με την αιτίαση του κ. Ζερβουδάκη ότι τα αρμόδια Υπουργεία όφειλαν να ξέρουν και να ενημερώσουν την ΚΕΔ για τα χαρακτηριστικά (χρήσεις, χαρακτήρας, αρχαιολογικοί χώροι, κλπ) κάθε ακινήτου, ότι πράγματι η κατάσταση των ακινήτων που έφτασε στην ΚΕΔ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όφειλε να περιλαμβάνει για το κάθε ακίνητο αυτές τις πληροφορίες.

«Όταν ήρθε η κατάσταση η μεγάλη με τα ακίνητα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στοιχειώδης συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών θα επέβαλε στο κάθε ακίνητο που έστελνε να υπάρχει και ένας νομικός έλεγχος ή μάλλον μια περιγραφή της νομικής κατάστασης του κάθε ακινήτου από το Υπουργείο. Να πει το ΒΚ ακίνητο, τόσα στρέμματα, προήλθε από το Δημόσιο ή από αγορά ή από απαλλοτρίωση. Κάτι να λέει. Προφανώς ο κ. Ζερβουδάκης διαπίστωσε ότι δεν είχε επαρκή νομική ενημέρωση για τη νομική κατάσταση των ακινήτων και ενδεχόμενα τα λέει αυτά.»

Σελ. 391 Πρακτικά Εξεταστικής 19/11/08

  • Κατέθεσε και αυτός ο μάρτυρας, δικηγόρος στο επάγγελμα, ότι είναι αντιφατικό ένας δάσος να χαρακτηριστεί στα συμβόλαια ως οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο.

«Αν με ρωτάτε σαν δικηγόρο, φυσικά αν κάποιο δάσος χαρακτηριστεί ως οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, όπως είπα και προηγουμένως, υπάρχει μια αντίφαση»

Σελ. 395 Πρακτικά Εξεταστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: