ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.12.12

Ο Στουρνάρας στους FT ξανανοίγει το θέμα της παραμονής στο ευρώ!



ParthenonΛίγες ώρες μετά την πτώση των spread παρεμβαίνει με συνέντευξη του στους FT o Γιάννης Στουρνάρας και προειδοποιεί πιθανούς επενδύτες, εταίρους, και πάσα ενδιαφερόμενο ότι υπάρχει απειλή η Ελλάδα να “σπάσει” μέσα στο 2013.
“Το Σπάσιμο θα προέλθει αν  το πολίτικο σύστημα  βρεθεί σε μια  μη διαχειρισμένη κατάσταση”   είπε ο κ.Στουρνάρας  αναφερόμενος στο “κίνδυνο εξέγερσης λόγω της λιτότητας η οποία θα οδηγούσε τα δυο αριστερά κόμματα στο να  εγκαταλείψουν την κυβέρνηση συνεργασίας”.
Το επόμενο έτος θα «θα τα καταφέρουμε ή θα σπασουμε”  ως μέλος της ευρωζώνης, είπε ο υπουργός, προειδοποιώντας τους ηγέτες της Ευρώπης ότι η Αθήνα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει “τον πιθανό κίνδυνο” να βρεθεί έξω από το κοινό νόμισμα.
“Μπορούμε να τα καταφέρουμε το επόμενο έτος, αν  τηρήσουμε το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την ΕΕ και το ΔΝΤ, δηλωσε ” Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times.
Η Προειδοποίηση του υπουργού ξεπερνά  την επικρατούσα αισιοδοξία για την Ελλάδα, των οποίων οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων μειώθηκαν σε  χαμηλά  21-μηνών καθώς  την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί και πάλι τα ελληνικά ομόλογα της χώρας ως εγγύηση.
Πάλι καλά δηλαδη που ήρθη η αβεβαιότητα γύρω από την παραμονή μας από το ευρώ!
Όλη η συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ εδώ: Greece faces ‘make or break’ year

20.12.12

ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ: Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Με την σεμνότητα που χαρακτηρίζει το κίνημά μας και τον ίδιο τον βουλευτή προχωρούμε στην ακόλουθη ανακοίνωση:


 
Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Η επαφή μας με τον ανεξάρτητο βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη απέδειξε την ταύτιση απόψεων και αντίληψης με τον βουλευτή που τιμά την εντολή του ελληνικού λαού και αγωνίζεται με όλη του την ψυχή για τα δίκαιά του.
Με την σεμνότητα που ο ίδιος μας ζήτησε και τον χαρακτηρίζει, καλωσορίζουμε τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη, τον σύντροφο αγωνιστή Γιάννη στο κίνημά μας, έναν ακόμα σημαντικό Ελληνα και καταξιωμένο για την ποιότητα και το ήθος του άνθρωπο, που δυναμώνει με την σκέψη και την δράση του τον κοινό αγώνα μας.
Η εισδοχή του Γιάννη Μιχελογιαννάκη στο Λαϊκό Κίνημα ανοίγει ένα ακόμα δρόμο και σηματοδοτεί μια σταθερή πορεία ενότητας των Ελλήνων για την απαλλαγή από την βαρβαρότητα και την εγκαθίδρυση μιας πραγματικά ανθρωποκεντρικής δημοκρατίας στην Ελλάδα.
  
                                                                                          
                                                                                      Η Δ.Ε. του Λαϊκού Κινήματος

ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ


Στο άκρο δεξιά το Ιασώ


 Γράφει ο Παναγώτης Αποστόλου
            
Εμβρόντητοι έμειναν προ ημερών οι Μαρουσιώτες και όχι μόνο, όταν πληροφορήθηκαν τη σύλληψη του γνωστού επιχειρηματία και κατασκευαστή Μπάμπη Βωβού, λόγω μεγάλων χρεών προς το Δημόσιο. Ο επιχειρηματίας Βωβός είναι ο κύριος υπεύθυνος της κτηριακής υαλοποίησης του Αμαρουσίου, σε εποχές που άνθιζε η ανεξέλεγκτη και άναρχη δόμηση. Δυστυχώς, όμως, γι΄αυτούς τους συστημικούς επιχειρηματίες, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και εν μέσω της οικονομικής κρίσεως, χάθηκαν και τα συστημικά κυβερνητικά στηρίγματα, τα οποία τους παρείχαν την όποια ασυλία. Σύμφωνα, λοιπόν, με το ένταλμα σύλληψης, κατά του κατασκευαστή εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη προς το Δημόσιο, που το συνολικό τους χρέος φτάνει το 1.009.666,11 ευρώ. Έτσι, οι δικαστικές αρχές, έπειτα από σχετικό ένταλμα του Οικονομικού Εισαγγελέα, προχώρησαν στη σύλληψή του.
            Οι δραστηριότητες, βέβαια, του κ. Βωβού, έφταναν και εκτός της πόλεως του Αμαρουσίου. Τρανταχτότερη εξ όλων, η επιχειρηματική συμμετοχή του στην ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα, με τη δημιουργία εμπορικού κέντρου. Για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού, εκτός του εμπορικού κέντρου, προβλεπόταν η ανέγερση μικροεμπορικών καταστημάτων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του γηπέδου, χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και δημοτικού κτηρίου (Μέγαρο του Δήμου Αθηναίων).
            Η ιστορία αυτή είναι άκρως ανησυχητική και φανερώνει την πολιτική διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο. Πιο συγκεκριμένα. Όταν το νομοσχέδιο έφτασε στην Ελληνική Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση, όλα τά κόμματα, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, το ψήφισαν στο σύνολό του. Επίσης, το νομοσχέδιο είχε λάβει προηγουμένως και την έγκριση του Δήμου Αθηναίων.    
            Στη συνέχεια, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, τρία χρόνια μετά, με την υπ αριθ. 3059/2009 απόφασή της, έκρινε ότι είναι συνταγματική η ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα, όπως συνταγματική είναι και η ανέγερση μικροεμπορικών καταστημάτων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του γηπέδου και του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, γιατί δεν αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος, παρά το γεγονός της μείωσης των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου, ενόψει του τελικού οφέλους που προκύπτει για την πόλη των Αθηνών από την απόδοση σε κοινή χρήση πρασίνου 16 στρεμμάτων στην συνοικία Κουντουριώτικα (Λ. Αλεξάνδρας), λόγω της διπλής ανάπλασης. Αντίθετα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η ανέγερση πολυλειτουργικού δημοτικού κτηρίου (Δημαρχιακού Μεγάρου) και εμπορικού κέντρου από την εταιρεία του Μπάμπη Βωβού, γιατί επιφέρει μείωση των κοινοχρήστων χώρων σε βαθμό μεγαλύτερο του αναγκαίου για την μεταφορά των αθλητικών εγκαταστάσεων που καθιστά τις διατάξεις του άρθρου 12 του Νόμου 3481/2006. Στην απόφαση υπογραμμίζεται επίσης, ότι  λόγω της αντισυνταγματικότητας, δεν είναι εφαρμοστέες οι νομοθετικές διατάξεις, που προβλέπουν την ανέγερση του εμπορικού κέντρου κ.λπ. με συντελεστή δόμησης 1,6.
            Το τραγελαφικό που προκύπτει από την μερική ακύρωση του Νόμου 3481/2006 από το ΣτΕ, είναι πως ο κ. Βωβός είχε πάρει οικοδομική άδεια, με βάσει την ψήφιση του νόμου από τους φωστήρες του Ελληνικού κοινοβουλίου και είχε ρίξει τα μπετά του εμπορικού κέντρου. Λογικά, λοιπόν, εκ των υστέρων ζητούσε αποζημίωση και διαφυγόντα κέρδη ύψους 150 εκ ευρώ.
            Στην παραπάνω περίπτωση, εκφράζεται απόλυτα η αναλγησία και η ρουσφετολογία αυτού του ευτελισμένου και πτωχευμένου πολιτικού συστήματος με τα συνεχή δωράκια στους επιχειρηματικούς φίλους.
            Σ΄αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, της επιχειρηματικής δραστηριότητας όλοι αυτοί οι καλοί επιχειρηματίες αγόραζαν ομάδες προκειμένου να πωλήσουν το εμπόρευμά τους διά μέσω της οπαδικής ασυλίας που εισέπρατταν από τις ομάδες τους. Γι΄ αυτό από το πουθενά έγιναν λάτρεις του ποδοσφαίρου και της καλαθοσφαίρισης, οι Κοσκωτάς, Σαλιαρέλης, Κόκκαλης και Μαρινάκης στον Ολυμπιακό, οι Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος και Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό, ο Μπατατούδης στον ΠΑΟΚ κ.α.  Έτσι, δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και ο κ. Βωβός, ο οποίος αγόρασε σε κάποια φάση, επί σειρά ετών το μπασκετικό Μαρούσι.
            Ωστόσο, το Μαρούσι, από τέτοιες επιχειρηματικές δραστηριότητες βιάσθηκε κατά το παρελθόν. Ποιος θα ξεχάσει το τερατούργημα του συγκροτήματος «The Mall» της οικογένειας Λάτση, η κατασκευή του οποίου προκάλεσε περιβαλλοντολογικές καταστροφές και διέλυσε τα μικρομεσαία μαγαζιά του εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου. Χαρακτηρίζεται δε ως κόλαφος για την κατασκευή του υπερσυγκροτήματος, η εκδίκαση της 19ης Ιανουαρίου 2009 στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών όπου, εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην Δημάρχου Τζανίκου ( Δήμαρχος Αμαρουσίου επί κατασκευής Mall) σχετικά με την προσφυγή πολιτών, για τις παρανομίες του Δημάρχου και άλλων εμπλεκόμενων για την οικοδόμηση του παράνομου μεγαθήριου «The Mall». Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην Δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση. Το δικαστήριο, επίσης, δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του πρώην Δημάρχου, ότι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι και ότι δεν προξένησε περιβαλλοντολογικές καταστροφές καθώς και ότι τα τεράστια χρέη στο Δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο έργο. Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή. Η συγκεκριμένη δίκη ήταν η πρώτη δίκη εντός του 2009 που είχε σχέση με την κατασκευή του «The Mall» καθώς είχαν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες, μία μάλιστα εξ αυτών ζητούσε 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κ. Λάτση και τον πρώην Δήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη ο Δήμος Αμαρουσίου.
            Στα αξιοπερίεργα που συμβαίνουν στο Δήμο Αμαρουσίου, είναι η πιθανή επιχωμάτωση μέρους αρχαιολογικού χώρου που περικλείεται από το «Golden Hall», συμφερόντων οικογένειας Λάτση, το νοσοκομειακό συγκρότημα «Ιασώ» και του συγκροτήματος «Blue Land», συμφερόντων Γιάννας Αγγελοπούλου (προέδρου Ολυμπιακής Επιτροπής 2004). Και αναφέρω, πιθανή επιχωμάτωση μέρους αρχαιολογικού χώρου, γιατί αυτός που υπάρχει περιφραγμένος σ΄ αυτό το χώρο, δεν είναι δυνατόν να μην είχε άλλη έκταση και να περιοριζόταν στην ήδη υπάρχουσα. Πάντως από τα αξιοσημείωτα είναι πως αυτός ο περιφραγμένος αρχαιολογικός χώρος είναι μονίμως κλειστός και δεν παρέχεται η πρόσβαση επίσκεψής του στους πολίτες. Άλλο αξιοπερίεργο είναι πως ο αρχαιολογικός χώρος περιστοιχίζεται από το χώρο στάθμευσης του κτηρίου «Blue Land», της κ. Αγγελοπούλου και εγείρει εύλογα ερωτηματικά όσων ισχυρίζονται πως ενδεχομένως να έγιναν κατασκευαστικές αυθαιρεσίες, μπαζώματος αρχαιοτήτων. Επιπρόσθετα, θα έπρεπε κάποιος ανευθυνο-υπεύθυνος κυβερνητικός εκπρόσωπος να μας απαντήσει αν η μεγάλης εμβέλειας κεραία κινητής τηλεφωνίας που υπάρχει πλησίον του «Ιασώ», πληροί όλες εκείνες τις συνθήκες, από τη στιγμή που στο συγκρότημα «Ιασώ» υπάρχει μαιευτήριο. 
            Συνεπώς, θα περιμένουμε από τα εμπλεκόμενα συναρμόδια υπουργεία, να απαντήσουν κάποια στιγμή για όλες τις παραπάνω αυθαιρεσίες. 

Διέγραψαν τον ιδρυτή τους κι έφυγαν από τη ΔΗΜΑΡ



Ελεύθεροι-πολίτες
Οι “Ελεύθεροι πολίτες” είναι το δορυφορικό πολιτικό σχήμα που είχε συστήσει ο ανεξάρτητος τότε βουλευτής Βασίλης Οικονόμου για να προσδεθεί στο άρμα της ΔΗΜΑΡ και να επιτύχει την επανεκλογή του.
Τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη συνήλθαν σε Ολομέλεια καιδιέγραψαν τον κ. Οικονόμου ενώ η Διοικούσα Επιτροπή του σχήματος αποφάσισε να τερματιστεί η συνεργασία του με τη ΔΗΜΑΡ λόγω της “σταθερής και συνεχούς μνημονιακής πολιτικής” που ακολουθεί το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Φορομπηχτικό και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο


Το ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι φορομπηχτικό δεν το ισχυριζόμαστε μόνο εμείς. Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαβάζουμε, ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις θα εισπραχθούν 515 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ το 2013, 1.991 εκατομμύρια το 2014, 2.142 εκατομμύρια το 2015 και 2.307 εκατ. το 2016. Η φορομπηξία, λοιπόν, υπάρχει εξ ορισμού.
Το δεύτερο γενικό σχόλιο που πρέπει να γίνει είναι ότι το μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, όχι μόνο παραμένει στο απυρόβλητο, αλλά και ενισχύεται με περισσότερο προκλητικό τρόπο. Με πρόσχημα ότι το τραπεζικό κεφάλαιο έχασε πολλά κεφάλαια από τη συμμετοχή του στην περιβόητη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, του δόθηκε η δυνατότητα αρχικά με το νόμο 4046 και τώρα με το φορομπηχτικό νομοσχέδιο να φοροδιαφεύγει για τριάντα χρόνια (άρθρο 9 παρ. 17)! Προκειμένου, υποτίθεται, να καλύψει το τραπεζικό κεφάλαιο τη χασούρα από το κούρεμα των ομολόγων του δημοσίου, θα αφαιρεί επί τριακονταετία (!) τη χασούρα από τα κέρδη πριν φορολογηθεί. Πέρα από τα δισ. των εγγυήσεων για να παίρνουν χαμηλότοκα δάνεια από την ΕΚΤ και να δανείζουν με τοκογλυφικά επιτόκια το ελληνικό κράτος, πέρα από την ανακεφαλαιοποίηση με δάνεια που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, οι ιδιοκτήτες του τραπεζικού κεφαλαίου παίρνουν και το μπόνους μιας πρόσθετης –και άκρως προκλητικής– φοροαπαλλαγής, η οποία προστίθεται στους δεκάδες τρόπους με τους οποίους το τραπεζικό κεφάλαιο φοροδιαφεύγει νόμιμα.
Την ίδια στιγμή, αυξάνεται άμεσα, από την 1η Γενάρη του 2013, κατά 50% η φορολογία των τόκων των τραπεζικών καταθέσεων (από 10% σε 15%). Επίσης, καταργείται και η φοροαπαλλαγή ενός πολύ μικρού μέρους των τόκων τραπεζικών δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας (και για επισκευή ή συντήρησή της), που είχε απομείνει.
Αλλάζει ριζικά ο τρόπος φορολόγησης και των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών. Στους τελευταίους συγκαταλέγονται διάφορα στρώματα, που είχαν ταξικές διαφορές και που τώρα, την περίοδο της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, έχουν γίνει πιο έντονες. Με το φορομπηχτικό νομοσχέδιο καθιερώνονται μόνο δύο κλιμάκια φορολογίας: 26% για καθαρό εισόδημα μέχρι 50 χιλιάδες ευρώ και 33% για εισόδημα μεγαλύτερο από 50 χιλιάδες ευρώ, ενώ με τον ισχύοντα Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΔΕ) τα φορολογικά κλιμάκια ήταν οχτώ (0%, 10%, 18%, 25%, 35%, 38%, 40% και 45%) και εφαρμόζονταν αντίστοιχα σε καθαρά εισοδήματα μέχρι 5.000, 5.000-12.000, 12.000-16.000, 16.000-26.000, 26.000-40.000, 40.000-60.000, 60.000-100.000 και πάνω από 100.000.
Κάνοντας σύγκριση μεταξύ των δύο συστημάτων φορολόγησης διαπιστώνουμε ότι:
Πρώτον, οι ελευθεροεπαγγελματίες που έχουν καθαρό εισόδημα μεγαλύτερο από 26.000 και μέχρι 50.000 το χρόνο πληρώνουν λιγότερο φόρο, γιατί με τον ισχύοντα ΚΦΕ (άρθρο 9) υπήρχαν τα κλιμάκια 35%, 38% και 40%, ενώ με τον νέο ΚΦΕ θα πληρώνουν 26% του καθαρού εισοδήματος στην περίπτωση που δεν υπάρχουν φοροαπαλλαγές. Ενώ για καθαρό φορολογητέο εισόδημα μεγαλύτερο από τις 50.000 με τον μεν ισχύοντα ΚΦΕ προβλέπονται οι κλίμακες των 38%, 40% και 45%. Ετσι, οι ελευθεροεπαγγελματίες με καθαρό φορολογητέο εισόδημα μεγαλύτερο από 25.000 ευρώ θα πληρώνουν με τον νέο ΚΦΕ λιγότερο φόρο από ό,τι προβλεπόταν με τον ισχύοντα ΚΦΕ (χωρίς φοροαπαλλαγές). Επομένως, η τρικομματική κυβέρνηση νομιμοποιεί με τη βούλα τη φοροδιαφυγή των ανώτερων ταξικά στρωμάτων των ελευθεροεπαγγελματιών. Ο κυβερνητικός μύθος, σύμφωνα με τον οποίο στόχος είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καταρρέει.
Αναφέραμε παραπάνω ότι στους ελευθεροεπαγγελματίες υπάρχουν διάφορα στρώματα. Η βαθιά κρίση του καπιταλισμού κατάφερε καίριο πλήγμα στην παραγωγή κατοικίας στην Ελλάδα και με τη σειρά της στην απασχόληση των μηχανικών όλων των ειδικοτήτων. Ετσι, η συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών είναι ουσιαστικά άνεργη. Ανεργία –όχι στον ίδιο βαθμό– υπάρχει και στους δικηγόρους. Βιώνουν τέτοια κατάσταση που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Μπορεί κανένας σοβαρός άνθρωπος να ισχυριστεί ότι αυτές οι κατηγορίες ελευθεροεπαγγελματιών, ιδιαίτερα οι πρώτοι, φοροδιαφεύγουν;
Με βάση τις κλίμακες του ισχύοντος και του προτεινόμενου ΚΦΕ φτιάξαμε τον ΠΙΝΑΚΑ 1 για καθαρό φορολογητέο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ. Συνυπολογίσαμε το τέλος επιτηδεύματος και τη μείωση του φόρου από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, που κατά μέσο όρο ανέρχονται σε 4.000 ευρώ το χρόνο. Ο Πίνακας αυτός αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση αρκετών μηχανικών και δεν πρόκειται για εισοδήματα-προϊόντα φοροδιαφυγής. Δεν γνωρίζουμε, βέβαια, τι ποσοστό αντιπροσωπεύει η μερίδα αυτή στο σύνολο των μηχανικών, όμως τα στοιχεία του Πίνακα είναι αποκαλυπτικά. Θα σταθούμε σε ένα παράδειγμα. Μηχανικός που είχε πέρυσι καθαρό φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ κατέβαλε φόρο 800 ευρώ (μαζί με το νταβατζιλίκι του περιβόητου τέλους επιτηδεύματος), πλήρωσε τις ασφαλιστικές του εισφορές 4.000 ευρώ και του έμειναν 7.200 ευρώ για να βγάλει τη χρονιά. Ερχονται τώρα οι ληστές της τρικομματικής κυβέρνησης και του λένε: «μάγκα, φοροδιαφεύγεις και θα σου βάλουμε φόρο 26% από το πρώτο ευρώ, προκειμένου να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή σου». Ετσι, τον αναγκάζουν να πληρώσει φόρο 3.470 ευρώ, αντί για 800 ευρώ και του μένουν μόνο 4.530 ευρώ για να βγάλει τη χρονιά.
Η προτεινόμενη αλλαγή φορολόγησης των ελευθεροεπαγγελματιών, εκτός από την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, θ’ αρχίσει να ισχύει από το οικονομικό έτος 2014, δηλαδή για το εισόδημα που θα αποκτηθεί το 2013. Η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος από 500 σε 650 ευρώ για τις ατομικές επιχειρήσεις και από 500 σε 1.000 ευρώ για τις εταιρίες θα εφαρμοστεί άμεσα και για το εισόδημα του 2012. Απ’ αυτή την αύξηση η τρικομματική κυβέρνηση προσδοκά να μαζέψει στα ταμεία της το μεγαλύτερο μέρους του προϋπολογισμένου ποσού των 515 εκατ. ευρώ.
Ας δούμε και τη φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων. Εδώ, σε σχέση με τους ελευθεροεπαγγελματίες, η ελληνική τρόικα δεν είχε κανένα έρεισμα για να μιλήσει για φοροδιαφυγή και έτσι δεν τόλμησε ν’ αυξήσει πολύ το φόρο με τις νέες κλίμακες. Μελετώντας συνολικά τη φορολογική επιβάρυνση, με βάση αποκλειστικά τα φορολογικά κλιμάκια και χωρίς να παίρνουμε υπόψη την κατάργηση των φοροαπαλλαγών (ενοίκιο, τόκοι στεγαστικού δανείου κτλ.), διαπιστώνουμε ότι για καθαρά φορολογητέα εισοδήματα από 10.000 έως 24.000 ευρώ υπάρχει μια μικρή μείωση του φόρου με τη νέα κλίμακα, που στις περισσότερες περιπτώσεις κυμαίνεται μεταξύ 100 και 150 ευρώ το χρόνο. Για καθαρά φορολογητέα εισοδήματα από 25.000 έως 47.000 ευρώ υπάρχει μια αύξηση στο φόρο από130 ευρώ μέχρι και 700 ευρώ το χρόνο. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για μηνιαία εισοδήματα μέχρι 2.000 ευρώ και στη δεύτερη περίπτωση για μηνιαία εισοδήματα από 2.080 μέχρι 3.900. Μέχρι 2.000 ευρώ μηνιαίο καθαρό μισθό παίρνει η συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών και των συνταξιούχων. Επειδή αναφερόμαστε και στη φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων που παίρνουν πάνω από δύο χιλιάδες, δεν πάει να πει ότι τους υπερασπιζόμαστε ταξικά. Απλά καταγράφουμε και υπογραμμίζουμε το ταξικό μένος της ελληνικής τρόικας, που σπεύδει να συρρικνώσει τους μισθούς τους, χρησιμοποιώντας και τη φορολογία.
Αν υπολογίσουμε ότι καταργείται η συντριπτική πλειοψηφία των φοροαπαλλαγών, που κάθε άλλο παρά προκλητικές είναι, όπως προσπαθούν να τις παρουσιάσουν η κυβέρνηση και οι αβανταδόροι της, τότε η μείωση του εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή που βγαίνει από την σύγκριση μόνο των κλιμακίων φορολόγησης.
Η κυβέρνηση κάνει τον ίδιο ελιγμό που έκανε και με τους ελευθεροεπαγγελματίες. Θα εφαρμόσει μεν τα νέα φορολογικά κλιμάκια και την κατάργηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοροαπαλλαγών από το οικονομικό έτος 2014, δηλαδή για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013, όμως θα προσπαθήσει να εισπράξει μέσω του παρακρατούμενου φόρου των μισθωτών και των συνταξιούχων ένα μέρος της αύξησης που θα προκύψει βασικά λόγω της κατάργησης των φοροαπαλλαγών.
Στο φορομπηχτικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση έβαλε και δύο «τυράκια». Την κατάργηση της έκπτωσης από το φόρο του 10% των εισφορών για τα ασφαλιστικά ταμεία των ελευθεροεπαγγελματιών και την κατάργηση της συλλογής αποδείξεων. Αυτό το «τυράκι», όμως, θα λιώσει γρήγορα, γιατί όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχυσαν πολύ μελάνι για να πείσουν τον ελληνικό λαό, ότι χρησιμοποιούν τις αποδείξεις για να καταπολεμήσουν την φοροδιαφυγή. Εάν επιμείνουν στην κατάργηση των αποδείξεων τι θα έχουν να πουν μετά στον ελληνικό λαό; Οτι η φοροδιαφυγή καταπολεμήθηκε ή ότι τον κορόιδευαν τόσο καιρό;
Στους μισθωτούς οι ασφαλιστικές εισφορές αφαιρούνται και φορολογείται το καθαρά εισόδημα. Με τι επιχειρήματα θα δικαιολογήσουν την κατάργηση της έκπτωσης των ασφαλιστικών εισφορών στους ελευθεροεπαγγελματίες; Μέχρι σήμερα, Παρασκευή 21 Δεκέμβρη, θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη ανάγνωση του φορομπηχτικού νομοσχέδιου στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και μετά τις γιορτές θα ολοκληρωθεί η συζήτηση και η ψήφισή του στην ολομέλεια της Βουλής. Θα έχουμε, λοιπόν, την ευκαιρία να επανέλθουμε αναδεικνύοντας και άλλες πτυχές του.

Πολιτική αλητεία ή διεστραμμένος σαδισμός;



Πολιτική αλητεία;
ή...
Διεστραμμένος σαδισμός;

Διαβάστε τι σκαρφίστηκαν πάλι οι ανώμαλοι κυβερνητικοί εγκέφαλοι.

Δεν καταργούν την συλλογή αποδείξεων, αλλά αντί για φορολογική ελάφρυνση σε όσους συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσό, επιβάλλουν...
πρόστιμο σε όσους δεν μαζέψουν όσες απαιτείται! 
Θα μαζεύουμε, πλέον, αποδείξεις για να μην μας τιμωρήσουν.

Προφανής φασιστική νοοτροπία!
Λογική σατράπηδων ή κατακτητών!
Στα τσακίδια!

O XΑΒΙΕΡ ΜΠΑΡΔΕΜ ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ EΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!



Ο διεθνής σταρ Χαβιέρ Μπαρδέμ με ένα βίντεο στο οποίο μιλάει και ελληνικά με εξαιρετική προφορά έχει ένα δυνατό μήνυμα να μας μεταφέρει εκ μέρους των Γιατρών χωρίς Σύνορα.
Μας καλεί να αγοράσουμε ένα πακέτο παστίλιες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που με την αγορά τους συγκεντρώνονται έσοδα για την ανακούφιση ανθρώπων που πραγματικά υποφέρουν. Ένα κουτί με παστίλιες κοστίζουν 1,6 ευρώ, όμως όπως λέει στα ελληνικά ο Μπαρδέμ «εσύ τις παίρνεις, κάποιος άλλος σταματάει να πονάει». Μάλιστα τρώει μια καραμέλα για να μας πείσει.
Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που δίνουν στην ήδη επιτυχημένη εκστρατεία τους για τις παστίλιες νέα ώθηση.Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» είναι μια πλήρης εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ανεύρεσης πόρων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Με τη συμβολική αγορά ενός κουτιού με έξι καραμέλες από μέλι και θυμάρι από τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα, κάθε αγοραστής συμβάλλει στην προσπάθεια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να βοηθήσουν ασθενείς ευάλωτους , «ξεχασμένους», αποκλεισμένους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι κι ένα πρακτικό «όχημα» αλληλεγγύης αφού με την αγορά ενός πακέτου Παστίλιες (1,60 €), το ένα ευρώ διατίθεται απευθείας σε προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
iefimerida.gr

Η επιχειρηματική παράνοια της ΔΕΗ



Πολλοί αναφερόμενοι στην ελληνική οικονομία, την προσομοιάζουν ως την τελευταία ευρωπαϊκή που ακολουθεί «σοβιετικό μοντέλο».
Και αυτό είναι όντως αληθές, τουλάχιστον ως ένα βαθμό. Οι δομές της κρατικής μηχανής είναι απαρχαιωμένες και λειτουργούν με έναν τρόπο που παραπέμπει στην πάλαι ποτέ κραταιά Σοβιετική Ένωση.
Και όλα αυτά μπορεί κάποιος να τα δικαιολογήσει, εν μέρει βέβαια, ως απόρροια της νοοτροπίας με την οποία γαλουχήθηκαν οι σύγχρονοι πολιτικοί. Δεν μπόρεσαν να κάνουν το ελληνικό δημόσιο ευέλικτο και παραγωγικό και τώρα που ήρθε η ώρα του λογαριασμού... τρέχουν και δεν φτάνουν.
Όμως είναι εντελώς παράλογο, επιχειρήσεις με βασικό μέτοχο το Δημόσιο, που θεωρητικά τουλάχιστον έχουν πάει ένα βήμα πιο μπροστά, να λειτουργούν με τρόπο χειρότερο από αυτό του στενού δημόσιου τομέα.
Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ΔΕΗ, η επιχείρηση που στην «ποδιά της σφάχτηκαν» οι πολιτικοί μη τυχόν και ιδιωτικοποιηθεί η «στρατηγικού χαρακτήρα» εταιρεία και χαθεί η δυνατότητα παρεμβάσεων και ρουσφετολογικών προσλήψεων. Σήμερα η ΔΕΗ λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει», μη τηρώντας και τους στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας σύγχρονης επιχείρησης.
Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, που θεωρητικά πάντα, η ΔΕΗ είχε έναν μέτοχο, το κράτος, και κανέναν ανταγωνιστή. Οι καιροί άλλαξαν, η ΔΕΗ μπήκε στο Χρηματιστήριο και έγινε «λαϊκή εταιρεία», ενώ πάντα θεωρητικά, ξεκίνησε η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
Ουσιαστικά όμως τα πράγματα έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στον χρόνο. Το κράτος κάνει κουμάντο στη ΔΕΗ διορίζοντας διοικήσεις, οι οποίες, με τη σειρά τους, καταστρατηγούν κάθε έννοια επιχειρηματικής «νομιμότητας».
Αποτέλεσμα αυτού είναι σήμερα η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα να βρίσκεται κυριολεκτικά στα όριά της. Η ασυνέπεια της ΔΕΗ στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται φαύλος κύκλος χρεών και κανείς να μην μπορεί να εγγυηθεί ότι επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα συνεχίσουν να έχουν διασφαλισμένη την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Έχει αναρωτηθεί, άραγε, κανείς γιατί τα ληξιπρόθεσμα χρέη της ΔΕΗ, στην οποία το κράτος είναι βασικός μέτοχος, υπερβαίνουν τα 100 εκατ. ευρώ; Εχει αναρωτηθεί κανείς, γιατί τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις καλούνται για πολλοστή φορά να πληρώσουν το «μάρμαρο» με απαγορευτικές για τους ίδιους αυξήσεις που αγγίζουν το 50%; Αν αυτό δεν είναι παράνοια, μία κρατική επιχείρηση, στο μέσον της κρίσης να ζητάει τέτοιου ύψους αυξήσεις, τότε τι είναι; Ποια ιδιωτική επιχείρηση, που θα λειτουργούσε σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, θα τολμούσε ακόμη και ως σκέψη να θέσει τέτοιο ζήτημα;
Ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, πολύ ορθώς, είχε πει όταν ήταν στο ΙΟΒΕ, ότι αποτελεί αναπτυξιακή πράξη η πώληση της ΔΕΗ έναντι ενός ευρώ. Άραγε θα υποστηρίξει αυτή του την θέση και με την ιδιότητα του υπουργού;
Και τι έχουν να πουν σήμερα όλοι εκείνοι οι «προστάτες» του κρατισμού, που η κρατική ΔΕΗ (είναι ΔΕΚΟ και αυτό σημαίνει Δημόσια Εταιρεία Κοινής Ωφέλειας) ζητάει τόσο μεγάλες αυξήσεις; Κάνει αυτό που έλεγαν ότι θα πράξουν οι ιδιώτες, αν θα πουληθεί.
Η πιο τρανταχτή απάντηση, σε αυτό ψευδεπίγραφο ερώτημα, είναι ο ΟΤΕ. Σήμερα δεν είναι υπό κρατικό έλεγχο και η διοίκησή του δεν διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό. Μήπως θέλει κάποιος θιασώτης του κρατισμού, να σηκώσει το τηλέφωνο και να πάρει τον πρόεδρο Μιχάλη Τσαμάζ και να του θέσει το ερώτημα: αν σχεδιάζει αυξήσεις. Το πιο πιθανό είναι να του «κλείσει» -ο Τσαμάζ- το τηλέφωνο λέγοντάς του «κύριε, δεν απαντώ σε φάρσες».

Η απάτη της Τροϊκας με την Ενέργεια…

netakias.com netakias νετακιασ

Άτυχε Μήτσο….
..σου κόβουν το μισθό και την Σύνταξη για να έρθει η ανάπτυξη…
…γιατί οι δούλοι της Τροίκας και οι λακέδες ΜΕΓΑλοδημοσιογράφοισοι λένε ότι ανταγωνιστικό είναι το φθηνότερο προϊόν…
Οχι όμως όταν αφορά τους Εργολάβους και τους Γερμανούς Κατακτηκές….ε.ε..ενοούσα Επενδυτές…
Η ΔΕΗ λοιπόν….
Η ΔΕΗ λοιπόν για την Τροϊκα πρέπει ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ το ρεύμα γιατί ΕΧΕΙ ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (δείτε τον ΠΙΝΑΚΑ)!
ΔΕΗ ΤΙΜΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ
Δηλαδή είναι πολύ ανταγωνιστική για τα βαποράκια τους….
Τι έκαναν λοιπόν;
Απλά με δικαιολογίες αυξάνουν το Ρεύμα για έναν “καλό σκοπό” όπως είναι πράσινη απάτη, που προκάλεσε ζημιά 300.000.000 στη ΛΑΓΗΕ (!)… για να έρθουν μετά να κάνουν Πλιάτσικο και να πουλάνε αυτοί “ανταγωνιστικά”….!
Σκεφτείτε το σαν περιπτερά που ακριβαίνει τις τσίχλες γιατί είναι πιο ανταγωνιστικός από τον…ανταγωνιστή του! 
Να το πω “εύνοια”; (Υπάρχει κι η εχθροπάθεια).
Για όσους δεν κατάλαβαν ας το πω Μπακάλικα.
Η ΔΕΗ πουλώντας το 2009 το ρεύμα 100 είχε κέρδη 1 δις και είχαμε όλοι.
Θέλουν να το πουλάει 200 (+100%) ωστε να μπουν οι Εργολάβοι “ελληνες” και ξένοι να σου κάνουν έκπτωση και να σου πουλάνε 180 κι εσύ Μήτσο να είσαι “κερδισμένος” από το κουτόχορτο.
Ειναι αυτό ανάπτυξη;
Λιγότεροι Ελληνες Ρεύμα, αλλά οι Γύπες περισσότερα κέρδη κι ο Καναλάρχης-Μπετατζής νέα θαλαμηγό;
Ειναι αυτό “θέσεις Εργασίας”;
Γιατί με αυτό το σκεπτικό κι οι “Οικοι Ανοχής” είναι κι αυτοί “θέσεις Εργασίας”
Αν είναι “επενδυτες” να έρθουν να χτίσουν Εργοστάσια (που εγώ τα έχτισα), να  τραβήξουν καλώδια (που εγώ τα πλήρωσα), να βρουν πρώτες ύλες (από τη δική μου γή) και να πουλάνε όσο θέλουν…
Αυτό είναι επένδυση…ο,τιδήποτε άλλο είναι Προδοτική Μαστροπεία .
Η Τροϊκα εκπροσωπεί συγκεκριμένες πολυεθνικές Εταιρείες του Εξωτερικού και κάνουν bussiness.
Η Κυβέρνηση ποιον εκπροσωπεί;
Συνεχίζεται…
netakias.com

ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ


Καμαρώστε τον πρώην πρωθυπουργό μας, τον άνθρωπο που του εμπιστευτήκαμε το καράβι και το έριξε στα βράχια, που έχει το θράσος να εμφανίζεται σε φόρουμ και να δίνει μαθήματα ναυσιπλοΐας, και να λέει τη γνώμη του, για το τι πρέπει να κάνουμε εμείς, η Ευρώπη και η ανθρωπότητα, όταν η εκπρόσωπος του realdemocracy Βερολίνου, τον επαναφέρει σε τάξη:


ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΒΟΥΛΑ" ΔΟΤΗ Η ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΟΜΑΝΕΝΤΣΙ....Σαμαράς: Ο νέος «άνθρωπος του Βερολίνου» στην Αθήνα.


http://info-war.gr

Σαμαράς: Ο νέος «άνθρωπος του Βερολίνου» στην Αθήνα
Καλύτερο ευρωπαίο πολιτικό της χρονιάς αναδεικνύει τον Αντώνη Σαμαρά η Handelsblatt, η μεγαλύτερη οικονομική εφήμερίδα της Γερμανίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Ποντίκι.
Ο Σαμαράς δεν είναι φυσικά ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που «παρασημοφορείται» για τη στάση του από τις οικονομικές ελίτ της Γερμανίας. Το 2010 ο Γ. Παπανδρέου έλαβε το βραβείο Quadriga (τέθριππον). Την απονομή μάλιστα έκανε τότε ο αρχιτραπεζίτης της Γερμανίας, ο πρόεδρος της Ντόιτσε Μπανκ, Γιόζεφ Άκερμαν.

Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς της Γερμανίας χαρακτήριζαν τον Παπανδρέου «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα» και σημείωναν χαρακτηριστικά:
«Την Ευρώπη δεν την έσωσε το γιγαντιαίο πακέτο βοήθειας, αλλά η απόφαση της Αθήνας να πάρει τα λεφτά! Γιατί σε σύγκριση με την τωρινή δίαιτα λιτότητας, η χρεοκοπία του κράτους θα ήταν ο πιο άνετος δρόμος για τους Έλληνες. Σχεδόν το 80% των δανείων προέρχονται από το εξωτερικό. Έτσι, σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, οι ίδιοι οι Έλληνες θα τη γλίτωναν συγκριτικά ανενόχλητοι».
Από τότε το μόνο που άλλαξε για τη Γερμανία ήταν ο «άνθρωπός της στην Αθήνα».

 

Καταποντίζονται οι τράπεζες, με δύο "ταχύτητες" το ΧΑ Ανησυχίες για αποτελέσματα 9μήνου, ανακεφαλαιοποιήσεις


Καταποντίζονται οι τράπεζες, με δύο "ταχύτητες" το ΧΑ
Με δύο "ταχύτητες" κινείται η χρηματιστηριακή αγορά,  καθώς συνεχίζεται η μετακίνηση κεφαλαίων από τις τραπεζικές μετοχές προς τα χαρτιά εμποροβιομηχανικών εταιριών που εμφανίζουν αναπτυξιακή δυναμική και εξωστρέφεια, ή εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν από τις αποκρατικοποιήσεις.  "Μαγική εικόνα" διαμορφώνεται στο ταμπλό, με τον Γενικό Δείκτη να  σημειώνει άνοδο και τις μετοχές των τραπεζών να βυθίζονται στα Τάρταρα,, σημειώνοντας απώλειες πάνω από 5%.
Επιτείνονονται οι ανησυχίες για τις προοπτικές του κλάδου, εν αναμονή δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων  και των εκτιμήσεων για τα κεφάλαια που θα χρειασθούν στην ανακεφαλαιοποίηση

Επιφυλακτικοί οι αναλυτές, εκτιμούν ότι η μεταβλητότητα θα αυξηθεί. Οπως επισημαίνουν, ο ΓΔ έχει προσεγγίσει  την περιοχή αντίστασης (885-895 μονάδες), όπου αναμενόταν ότι η ανοδική  κίνηση θα ανακοπεί -έστω και προσωρινά ή θα επιβραδυνθεί.

Σημαντική παράμετρος για τις κινήσεις των ισχυρών χαρτοφυλακίων που "κουμαντάρουν" την αγορά, είναι το αυριανό τριπλό κλείσιμο των Παραγώγων,  όπου είναι τοποθετημένα σημαντικά κεφάλαια - κερδοσκοπικά και αντιστάθμισης κινδύνου.
Ο  Γενικός Δείκτης βρίσκεται αυτή την ώρα  στις 882 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο περίπου 0,25%. Την πρώτη ώρα της συνεδρίασης πήγε μέχρι +0,86% στις 885,96 μονάδες και εν συνεχεία έγραψε χαμηλό ημέρας -0,69% (στις 872,33 μονάδες).
6% χάνει ο τραπεζικό δείκτης, ο οποίος έχει κινηθεί με μεγάλες διακυμάνσεις: Από +1,45% που έγραφε στην αρχή της συνεδρίασης, "βούτηξε" εν συνεχείαμέχρι -6,72%.


 Σε εύρος διακύμανσης 8%-11% έχουν κινηθεί  οι μετοχές των μεγάλων τραπεζών. Η Εurobank που ανακοίνωσε σημερα αποτελέσματα 9μήνου πήγε +4%  και εν συνεχεία γύρισε στο κόκκινο, υποχωρώντας μέχρι -6,8%.  Παραμένει ετσι σε discount περίπου 16% από τη σχέση ανταλλαγής της με Εθνική, η οποία υποχωρεί επίσης κατά 6%.

sofokleousin

ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΥΧΑΙΣΜΑΤΟΣ: Ο ΑΛΗΤΑΡΑΣ ΔΟΤΟΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ


Άγρια γιούχα στον Σαμαρά

  • Πρωθυπουργός σκιά ο άνθρωπος που δίνει νέο νόημα στη λέξη εθνικός προδότης
  • Κρύφτηκε στους σωματοφύλακές του όταν ρωτήθηκε για τις 3.200 αυτοκτονίες

Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ ήταν δίπλα του. Σκιά του. Όπως θα γίνει από εδώ και στο εξής στον Εφιάλτη της δεξιάς παράταξης. Τον ιπποκόμο της Μέρκελ στην Ελλάδα, τον κήρυκα του ιδρύματος Αντενάουερ και της Εθνικοσοσιαλιστικής ιστορίας των ναζήδων που θα πρέπει να διδαχθούμε από δαύτους. 
Πήγε να το παίξει άνετος στο Λογιστήριο του Κράτους και άκουσε τα σχολιανά του από ανθρώπους που έγιναν φουκαράδες από τον ίδιο και τον μειοδότη συνεργάτη του. Τον Βενιζέλο, υπηρετικό προσωπικό του προφυλακισμένου Λαυρεντιάδη. Οι μικρομολογιούχοι που τους έκλεψαν, ήταν εκεί.

Κάτι προσπάθησε να ψελίσει στο Ρόιτερς που τον "βίδωσε" και κρύφτηκε σαν τα γυναικάκια του δρόμου στις αγκαλιές των κρατικοδίαιτων σωματοφυλάκων του που τους πληρώνουμε αδρά για να τον προστατεύουν.

Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ πλησίασε και τον ρώτησε: "Έχουν αυτοκτονήσει 3.200 άνθρωποι, τι απαντάς;"

Ο κόσμος συνέχισε να τον αποδοκιμάζει. 
Λούφαξε στο ακριβό μαύρο κρατικό αυτοκίνητο και την κοπάνησε. 
Μια ζωή φοβικός, ψυχαναγκαστικός και άφιλος.
Το ρεπορταζ είναι της Μαρίλιας Κούζου.

Να τον χαίρεστε όσοι τον κάνατε πρωθυπουργό για να ξεπουλήσει ότι έχει απομείνει όρθιο.

Είναι η ανάπτυξη ανόητε.




 Ο κ. Σαμαράς ανήλθε στην εξουσία με το σύνθημα «επαναδιαπραγμάτευση». Πράγματι έκανε επαναδιαπραγμάτευση η οποία κατέληξε στο πιο κάτω κείμενο που πέρασε πριν λίγες ημέρες νύχτα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την οποία πράξη συνυπέγραψε και ο ΠτΔ. Το κείμενο έχει ως εξής:  «Οι δανειακές συμβάσεις διέπονται από το αγγλικό δίκαιο και στο πλαίσιο αυτό:
η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται απαρέγκλιτα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά στοιχεία τους έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα σύμβαση τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, κάθε δικαιώματος ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόδοσης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων, στο μέτρο που τα παραπάνω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».

Μετά λοιπόν την «επαναδιαπραγμάτευση» η οποία κατέληξε στην πλήρη εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας στους δανειστές (αυτό προφανώς ψήφισαν όσοι ψήφισαν ΝΔ), ήρθε το νέο δάνειο (όχι για το λαό φυσικά, απλά ο λαός θα τo πληρώσει), ήρθαν οι έπαινοι από τους δανειστές και η ξαφνική αναβάθμιση κατά έξι βαθμίδες!!! από την S&P.  Αυτή δηλαδή που μας είχε υποβαθμίσει σε "Επιλεκτική Χρεοκοπία". 

Και τώρα τι; Τι θα κάνουμε τώρα χωρίς βαρβάρους;;; Τώρα θα πρέπει να αναπτυχθούμε. Έτσι λέει ο κ. Σαμαράς, έτσι προπαγανδίζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Οι άνθρωποι έκαναν το καθήκον τους. Μας κράτησαν στο ευρώ, μας εξασφάλισαν το νέο δάνειο και μας διέταξαν να αναπτυχθούμε. Αν δεν αναπτυχθούμε θα φταίμε και πάλι εμείς, άσχετα αν δεν διαθέτουμε ούτε ευρώ. Άσχετα αν έχουμε εξαθλιωθεί και αυτοκτονούμε καθημερινά. Εμείς θα είμαστε οι υπεύθυνοι που δεν αναπτυσσόμαστε.  Όχι φυσικά το πολιτικό σύστημα...

Εκτός και αν έρθουν οι ξένοι, τώρα που τα παραδώσαμε όλα και μας αγοράσουν όλους, μαζί με τις περιουσίες μας, για το καλό μας φυσικά, για την ανάπτυξη. Μόνο που η όποια ανάπτυξη, χωρίς κούρεμα του χρέους που κατέχουν τα ευρωπαϊκά κράτη και η ΕΚΤ, απλά θα διατηρεί το χρέος βιώσιμο και το λαό θνήσκοντα.







Γιάννα Γαϊτάνη: Η τροφός του κακοήθους εθνικισμού των Σκοπίων



Στο διάβα του ιστορικού χρόνου οι παραλήψεις και τα λάθη των Ελλήνων πολιτικών είναι πολλά καιεπαναλαμβανόμενα. Η επανάληψη των λαθών αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να οφείλονται απλά στην κακή τύχη – στη συμπτωματική ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού. Κάτι άλλο συμβαίνει στη χώρα…

Οι πολίτες είναι αναγκαίο να πάψουν να είναι άβουλοι οπαδοί. Να διερευνήσουν σε βάθος και με αντικειμενικότητα –ενεργοποιώντας την παροπλισμένη κριτική σκέψη τους– το ρόλο όλων των κομμάτων που βρίσκονται μέσα στη Βουλή: είτε τα ψήφισαν είτε όχι, είτε είναι μνημονιακά είτε αντιμνημονιακά. Οι πολίτες πρέπει με τις δράσεις ή τις αντιδράσεις τους να κατευθύνουν τις πολιτικές με γνώμονα το κοινό καλό, όχι να είναι έρμαια των πολιτικών και να νοιάζονται μόνον για το πρόσκαιρο ατομικό τους συμφέρον.

 (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Η χώρα, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, μοιάζει να μην έχει προοπτική. Βρίσκεται σε κίνδυνο γιατί καταδεικνύεται ότι δεν απολαμβάνει πολιτικής προστασίας ανάλογης του Πολιτισμού και της Ιστορίας της. Η πολιτική προστασία από τη νυν συγκυβέρνηση των φιλομνημονιακών είναι ανύπαρκτη. Αφού οι μνημονιακοίέχουν παραδώσει την εξουσία στην εξωθεσμική Τρόικα. Ενώ οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, αφενός είναιπολωμένες αφετέρου η ισχυρότερη δύναμη εξ αυτών: ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται να υπερασπίζεται πολιτικά την αγωνία των Μακεδόνων Ελλήνων σχετικά με το «μακεδονικό ζήτημα», που είναι μείζων ιστορικό και εθνικό θέμα για την Ελλάδα.

Δεν είναι υπερβολή. Οι Μακεδόνες έχοντας συνείδηση της ιστορικότητας και της ελληνικότητάς τουςαισθάνονται προσβεβλημένοι από τις δηλώσεις (20/11/2012), στην εφημερίδα των Σκοπίων «Nova Makedonija», της βουλευτίνας κ. Γιάννας Γαϊτάνη. Για το λόγο αυτό οφείλουν ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να αφουγκραστούν και να κατανοήσουν την κοινωνία.

Η Γιάννα Γαϊτάνη, βουλευτίνα Β’ Θεσσαλονίκης (e-mail: gaitani@parliament.gr) όχι μόνον αποκάλεσε ταΣκόπια με το όνομα «Μακεδονία», αλλά επιπλέον κατηγόρησε την Ελλάδα –τη χώρα της;– για «οικονομικό επεκτατισμό» σε βάρος των Σκοπίων και των Βαλκανίων γενικότερα.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Με την απαράδεχτη (για βουλευτή της Ελλάδας) δήλωσή της, η κ. Γαϊτάνη ουσιαστικά συντάσσεται με τιςανιστόρητες απόψεις των φασιστών των Σκοπιών: Των ακραίων εθνικιστών που κατασκεύασανφανταστική «εθνότητα» με επεκτατικές βλέψεις, εγείροντας εδαφικές, πολιτισμικές, εθνολογικές και ιστορικές διεκδικήσεις από την Ελλάδα.

Η κ. Γαϊτάνη πρέπει να απομονωθεί πολιτικά γιατί έγινε συνειδητά τροφοδότης του ψευδο-αλυτρωτισμούτων ακραίων εθνικιστών του κρατιδίου των Σκοπίων. Ενός κρατιδίου που δεν συνεργάζεται υπέρ της ειρήνης• τουναντίον μάλιστα, συντηρεί την εχθρότητα προκειμένου να υπερασπιστεί τα ψέματα πάνω στα οποία εδράζει τη βιωσιμότητά του. Καθώς είναι: τεχνητό κράτος, με τεχνητή γλώσσα, με τεχνητή Ιστορία, με τεχνητή εθνική ταυτότητα και με σχισματική – ακέφαλη Εκκλησία.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
 Δείτε το στιγμιότυτο (19/12/2012, 4:45) ολόκληρης της διαδικτυακής σελίδας
της εφημερίδας «Nova Makedonija» με κλικ εδώ

Οι Σκοπιανοί θα αποδείξουν ότι είναι φιλικό και ειρηνικό κράτος όταν συνταχθούν με την αλήθεια που γνωρίζουν όλοι ( Έλληνες και ξένοι) για τη Μακεδονία. Δηλαδή, ότι:
  • α) Η Μακεδονία ως εθνολογικός και ιστορικός όρος συνδεόταν πάντα άμεσα με την Αρχαία Ελλάδα. Εξακολουθεί να είναι η πατρίδα της γνήσιας ελληνικής φυλής των Μακεδόνων: επιγόνων του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου.
  • β) Η Μακεδονία ακόμα κι ως όρος διοικητικός – γεωγραφικός, όπως χρησιμοποιείται σήμερα, δεν μπορεί να χαριστεί για μονοπωλιακή χρήση εθνικού αυτοπροσδιορισμού σε κανέναν. Ειδικά, δεν μπορεί να χαριστεί σε εκείνους στους οποίους αντιστοιχεί ένα πολύ μικρό γεωγραφικό κομμάτι από τον ευρύτερο μακεδονικό χώρο.
Όλα τα κόμματα που βρίσκονται μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, να αναλογιστούν πριν να είναι αργά, τις ευθύνες τους. Είναι υποχρεωμένα από το Σύνταγμα να υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της Ελλάδας: τους πολίτες, τα σύνορα, την οικονομία, τον πολιτισμό και την ιστορία. Είναι υποχρεωμένα να προφυλάξουν τη χώρα από κάθε κακοήθη εθνικισμό: σκοπιανικό ή γερμανικό!

Μέχρι στιγμής οι μεν ντροπιάσατε τη χώρα, οι δε γίνεσθε της χώρας η ντροπή• και ο «γιος της πλύστρας», δυστυχώς, είναι άφαντος ακόμη…

-------------------------------------
Παρακάτω βρίσκεται το στιγμιότυπο (19/12/2012) από τη διαδικτυακή σελίδα της εφημερίδας «Nova Makedonija», όπου φιλοξενείται η συνέντευξη της Γιάννας Γαϊτάνη. Στο τέλος τής ιστοσελίδας υπάρχει μια φωτογραφία όπου κάποιος κρατάει ένα κοντάρι στο οποίο είναι τοποθετημένη προσβλητικά - ανάποδα η ελληνική σημαία. (Την κανονική ιστοσελίδα μπορείτε να την επισκεφτείτε με κλικ εδώ)

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση) 

massmedia-gr.blgspot.com