ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.2.11

Γιατί τα κόμματα δεν σαλπίζουν λαϊκό προσκλητήριο ανατροπής της κυβέρνησης;


Η κυβέρνηση των δωσίλογων ανδρεικέλων εκτελεί με την ψυχρότητα του πωρωμένου δολοφόνου την Ελλάδα και τον λαό της και τα κόμματα απλώς ψελλίζουν ηχηρές, αλλά ξύλινες δημαγωγικές καταγγελίες.
Ούτε καν το σύνθημα «Κάτω η κυβέρνηση» δεν θέτουν.
Αυτό το σύνθημα είναι το....
ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ αυτή τη στιγμή.

Σύνθημα όχι για εμπορική πολιτική κατανάλωση, αλλά ως προσκλητήριο να κατεβεί ο λαός της Ελλάδας στο δρόμο.
Αν η Αντιπολίτευση καλούσε το λαό στο δρόμο με το σύνθημα «κάτω η κυβέρνηση» των ανδρεικέλων και του ξεπουλήματος της Ελλάδας, η κυβέρνηση αυτή θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος.
Και όμως τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα λοιπά αποκόμματα δεν καλούνε το λαό στο δρόμο για την ανατροπή της κυβέρνησης.
Ούτε καν θέτουν το πανελλήνιο αίτημα της ανατροπής αυτής της κυβέρνησης που καθημερινά εκτελεί τα συμβόλαια θανάτου των διεθνών μαφιών του χρήματος.
Αυτή η αβανταδόρικη και «πονηρή»  στάση της Αντιπολίτευσης που απλώς αναλώνεται στην στείρα κατανάλωση καταγγελιών, είναι εξίσου δωσίλογη: Παρέχει το «δημοκρατικό», αντικυβερνητικό δήθεν ντεκόρ της δικτατορικής επιβολής των αποφάσεων της τρόικας και των ανδρεικέλων της.

Και ακόμα: Ανοίγει ακόμα περισσότερο την όρεξη των αρπακτικών της διεθνούς κερδοσκοπίας και αναλγησίας.

Έτσι οι αδίστακτοι μαφιόζοι του ΔΝΤ, μετά από μεκρές συνομιλίες και συμφωνίες με τα κυβερνητικά ανδρείκελα, αποφάνθηκαν και εξήγγειλαν με θηριώδες θράσος: Ως Ελληνες χρωστάτε 350 δισ. ευρώ. Μέχρι το 2015 θα πρέπει να ξεπουλήσετε ό,τι έχετε και δεν έχετε για να εισπράξετε 50 δισ. ευρώ και να τα δώσετε στους τοκογλύφους. Και τότε, το 2015, αφού θα έχετε ξεπουλήσει όχι νησιά, δάση, βουνά και παραλίες, αλλά μέχρι και την τελευταία πέτρα που υπάρχει σε αυτό τον τόπο, εφόσον δεν έχει αυξηθεί κι άλλο το χρέος σας (που θα αυξηθεί), θα χρωστάτε «μόνο» 300 δισ. ευρώ!!!!!!
Παράλληλα, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, μιλούν για νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για νέες μειώσεις συντάξεων και νέες μειώσεις μισθών!
Να υπενθυμίσουμε ακόμα:  Αυτά που επέβαλαν με το πρώτο μνημόνιο, το 2010, και τα οποία οδήγησαν την εργαζόμενη κοινωνία στα Τάρταρα, αποτιμήθηκαν σε εισπρακτικά μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ.
Δηλαδή σήμερα έρχονται και ζητούν από τον ελληνικό λαό να αποδεχτεί μια πολιτική που είναι… δέκα φορές επαχθέστερη από αυτή που ήδη βιώνει!
Εδώ πλέον βρισκόμαστε μπροστά σε παράκρουση κατοχικού ολοκληρωτισμού, σε θηριώδη και ολοκληρωτική λεηλασία του ελληνικού λαού, σε εφιαλτικό και ολοκληρωτικό ξεπούλημα της Ελλάδας, σε πωρωμένη αυθάδεια δωσιλογισμού και εθνικής μειοδοσίας.
Και όμως! Μπροστά σε αυτή τη νέα ΦΡΙΚΗ, η αντιπολίτευση απλώς καταναλώνει  κούφιες φραστικές καταγγελίες και εκλογικές δημαγωγίες.
Τι περιμένουν δηλαδή τα κόμματα, τα αποκόμματα και τα «είδωλα» των «ανεξάρτητων κινήσεων»;  Να καταστραφεί και να πουληθεί και το τελευταίο λιθαράκι της χώρας μας, και να μπει ο ελληνικός λαός στο φέρετρο για να έρθουν μετά αυτοί να διαχειριστούν την τελική ταφή μας;
Γιατί δεν καλούν τον ελληνικό λαό στο δρόμο με κεντρικό σύνθημα: «Κάτω η κατοχική κυβέρνηση των ανδρεικέλων»!
ΟΙ αφηρημένοι πατριωτισμοί και τα δήθεν «πατριωτικά μέτωπα» είναι απλώς για πολιτική κατανάλωση και εκλογική εμπορία.
Η πράξη κρίνει τους πάντες και τα πάντα.
Και η πρώτη πράξη σήμερα, το αλφάβητο, είναι: Να καλέσουν τα κόμματα και τα αποκόμματα το λαό στο δρόμο για να γκρεμιστεί αυτή η κυβέρνηση.
Ένα το σύνθημα: «Κάτω η κυβέρνηση»!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!!!!! Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ "ΚΑΡΦΩΝΕΙ" ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

ΒΡΥΞΕΛΕΣ 
ΘΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΕΤ3

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ανακοίνωσε σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις των αντιπροσώπων της Τρόικας ότι "κανένα θέμα δεν υπάρχει για την Κομισιόν ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ"


ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ???

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΜΑΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!
ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΡΟΖΑΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΚΙΝΑΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ!!!!

ΟΙ  ΠΟΡΝΟΒΟΣΚΟΙ ΤΟΥ ΓΑΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΡΦΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ 

ΜΕ ΤΗΣ ΥΓΕΙΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΣΩΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Το αστείο της χρονιάς : αυστηρή απάντηση της κυβέρνησης στην Τρόικα




Πολύς ντόρος έγινε με την εικόνα του πρωθυπουργού στη διάσκεψη του ΟΑΣΕ, να μιλάει με την ένδειξη κράτους μπροστά του "TROIKA-GREECE"!
Μετά από εθνικές συγκινήσεις και αγανακτήσεις ένθεν και ένθεν διαπιστώθηκε ότι άλλη τρόικα εννοούσαν εκεί στο Καζακστάν και παίζουν με το πόνο μας.

Το περίεργο είναι ότι αν εννοούσαν την εδώ τρόικα – ΔΝΤ, ΕΚΤ, EE – η εικόνα θα ήταν άλλη, Δεν θα μιλούσε ο πρωθυπουργός. αλλά ο κύριος Μπόμπ Τράα της παραδίπλα φωτογραφίας.
Ο οποίος και μίλησε και μας είπε ότι τα μέχρι τώρα μέτρα του μνημονίου δεν θα λύσουν το πρόβλημα, ότι οι αλλεπάλληλες φορολογικές μεταρρυθμίσεις είναι άχρηστες  και ότι – άκουσον άκουσον – η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει αποκρατικοποιήσεις και να πουλήσει κρατικές εταιρείες και εμπορικά ακίνητα του κράτους προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος της.  Στη συνέχεια μετά τις δηλώσεις του τοπικού τοποτηρητή του ΔΝΤ, η επίσημη τρόικα που πάει κι έρχεται προσδιόρισε και το πόσον – 50 δις μέχρι το 2015 – και τις επιχειρήσεις  :  ΔΕΗ, λιμάνια, Ταχυδρομικό ταμιευτήριο, κλπ και εμπορικά ακίνητα του δημοσίου.
Και η κυβέρνηση, αργά μετά τα μεσάνυχτα, έκανε γραπτή δήλωση που διαμαρτύρεται – στη χωρά που κυβερνά – για τις δηλώσεις της τρόικας που χαρακτηρίζει απαράδεκτες, μας διαβεβαιώνει ότι δεν δέχεται εντολές από κανένα, και επισημαίνει – το άκρον άωτον της κατάντιας – ότι :
«Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη συνέντευξή τους, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας. Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό». Και μετά η ΝΔ δεν καταλαβαίνει γιατί είναι σχεδόν μόνιμα αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ έχει χιούμορ …
Απίστευτο ανέκδοτο !!!
Επί ενάμισι χρόνο από τις εκλογές του Οκτώβριου του 2009, δούλευαν το κόσμο λέγοντας ότι το θέμα ήταν τα κρατικά ελλείμματα, οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων υπάλληλων και η φοροδιαφυγή των μικροεπαγγελματιών γιατί αυτή των 600 δισεκατομμυρίων της Ελβετίας δεν αγγίζεται και θα διαπραγματευτούμε.
Επί ενάμιση χρόνο δεν άκουγαν τίποτα για τις συνέπειες των μέτρων αυτών στην ανάπτυξη τον κινδύνων της ύφεσης και της ανεργίας.
Επί ενάμιση χρόνο όλες οι περικοπές έγιναν οριζόντια και αναλογικά 10 %, 20 & σε όλους και σ’ αυτούς με 1000 ευρώ μηναίο εισόδημα και σ αυτούς με 5000 ευρώ σαν να μη γνώριζαν ότι τον πρώτο τον καταδικάζεις στη φτώχεια και τον δεύτερο δεν τον ακουμπάς καν.
Επί ενάμιση χρόνο σώζουν τις ΔΕΚΟ μεταφέροντας απλώς τα χρέη τους στο χρέος της γενικής κυβέρνησης και πανηγυρίζουν με δηλώσεις περί μείωσης των ελλειμμάτων λες και είναι δύσκολο να μειώσεις το έλλειμμα κόβοντας μισθούς και μεταφέροντας τα χρέη.
Επί ενάμιση χρόνο καμία αξιοποίηση κρατικής περιούσιας, καμιά ιδιωτικοποίηση παρά μόνο αστείες δηλώσεις περί ιδιωτικοποίησης λείψανων τύπου ΟΣΕ και ξαφνικά η τρόικα λέει ότι όλα αυτά δεν αρκούν, δεν χρησιμεύουν σε τίποτα, δεν φτάνουν.
Επί ενάμιση χρόνο, ενώ το θέμα ήταν το χρέος κα κάθε νέος δανεισμός επιδεινώνει το λογαριασμό, μίλαγαν για το έλλειμμα
Και περίμεναν τι ; ότι η τρόικα μετά τα μερεμέτια του πρώτου ενάμιση χρόνου δεν θα εζήταγε τα ρέστα της ;
Πέρσι τον Απρίλιο ενώ οργίαζε η προπαγάνδα των ελλειμμάτων και των περικοπών που θα μας έσωζαν κι ενώ ο Αντώνης Σαμαράς εκπλησσόταν δήθεν για την προσφυγή στον μηχανισμό και το ΔΝΤ γράφαμε τα παρακάτω
--------
Η πικρή αλήθεια – της προσφυγής στο μηχανισμό - προκύπτει αβίαστα όχι από τα ελλείμματα αλλά από το χρέος της χώρας, που οι κυρίαρχες μεταπολιτευτικές δυνάμεις – ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – δημιούργησαν, και του οποίου ακόμα και σήμερα αρνούνται, να αναγνωρίσουν τις πραγματικές διαστάσεις.
Το χρέος της χώρας δεν αντιμετωπίζεται πλέον με δανεισμό όχι γιατί είναι αναλογικά μεγαλύτερο από αυτό άλλων χωρών αλλά γιατί, και ας το λέει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλήθεια είναι :
η χώρα παράγει όλο και λιγότερο,
η ανταγωνιστικότητα της συνεχώς υποχωρεί,
το χρέος της ως ποσοστό του ΑΕΠ διευρύνεται και η ετήσια εξυπηρέτηση του είναι πλέον δυσβάστακτη
και τα νέα δάνεια, αντί να δημιουργούν πλούτο, εξυπηρετούν το χρέος, και επιδεινώνουν τη κατάσταση.
Όλα αυτά και ειδικά το τελευταίο, οι δανειστές της χώρας το ξέρουν και για το λόγο αυτό γελούν με τους μηχανισμούς στήριξης, δεν έγιναν στο εξάμηνο. Δεν το έκανε ο Γιώργος μόνος του, δεν είναι κατόρθωμα του. Έγινε συνεχώς,από όλες τις κυβερνήσεις και απλά  όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι, οι δανειστές  μας έκαναν ότι κάνει ο κάθε δανειστής που δεν θέλει να αιφνιδιαστεί πατήσει από μια ενδεχόμενη χρεωκοπία του δανειζόμενου.
Δεν άφησαν τον δανειζόμενο να χρεοκοπήσει γιατί αυτό δεν ελέγχεται αλλά οργάνωσαν
την διαδικασία επιτήρησης,
ενεχυριασμού
και κατάσχεσης των περιουσιακών του  στοιχείων.
Αυτό είναι το πραγματικό νόημα του μηχανισμού στήριξης.
----------
Γιατί σήμερα διαμαρτύρεται η κυβέρνηση ; Η τρόικα λέει απλά την αλήθεια και προαναγγέλλει, ίσως σε συμφωνία μαζί της,  το έργο το έχουμε δει πολλές φορές στον ενάμιση χρόνο, την ενεργοποίηση των δυο τελευταίων μηχανισμών του μνημονίου
Τον ενεχυριασμό και την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του δανειζόμενου. Αφού υπήρξε αρκετά χαζός για να μην απειλήσει με χρεωκοπία όταν ακόμα μπορούσε.
Άσε που δεν είναι και τόσο τραγικό να γίνουν πραγματικές αποκρατικοποιήσεις. Είναι ; Το πολύ πολύ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να χάσουν κάποιες κομματικές στρατιές. Αλλά δυστυχώς το θέμα είναι σοβαρό. Μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις σε κατάσταση πίεσης και εκτάκτου ανάγκης είναι συχνά ξεπούλημα και πανικός. Δυστυχώς για όλους μας.
Και τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης σε λίγο θα στερέψουν. Θυμηθείτε λίγο τις επίσημες  “Μάρθα Βούρτση” της κυβέρνησης : τον κ. Ρέππα και τον κ. Λοβέρδο. Τι μας παίζουν εδώ και ενάμιση χρόνο ;
Δώσαμε μάχη και δεν απολύσαμε ο ένας, δώσαμε μάχη και δεν κλείσαμε ακόμα τα νοσοκομεία ο άλλος.
Σε λίγο η κυβέρνηση θα έχει δώσει μάχη και θα μας πει ότι δεν είναι 50 δις οι αποκρατικοποιήσεις πανικού αλλά 25, 30 η 40. Η μάχη θα έχει κερδηθεί και ο πόλεμος χαθεί. Και θα τους ξαναψηφίσουμε.
Περαστικά μας.

Καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε Γιωργάκης & Αντωνάκης! Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε Γιωργάκης & Αντωνάκης!

Λόγια, λόγια, λόγια... τόσα χρόνια μόνο λόγια! Τους βαρεθήκαμε, μας αηδίασαν... Αλλά δεν φτάνει μόνο που όλοι τους εξελήχθηκαν σε επαγγελματίες μυθομανείς, τώρα αποδεικνύονται και πολύ επικίνδυνοι για την διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Έλεγαν Γιωργάκης και Αντωνάκης, Αντωνάκης και Γιωργάκης ότι...

...αξιοποιώντας την περιουσία του ελληνικού δημοσίου, σε δυο το πολύ χρόνια θα λύναμε το μείζον πρόβλημα του χρέους που μας έχει φέρει σε αυτήν την κατάσταση! Μιλούσαν για τα δις λες και ήταν σποράκια... 100 δις, 200 δις, ακόμα και 300 δις θα μας εξασφάλιζαν από την αξιοποίηση ακινήτων και μη! Προσοχή, δε μιλούσαν για πώληση νησιών ή κάτι παρεμφερές...

Αυτά άκουσαν και οι ''μπαμπάδες'' μας από την Τρόικα και αποφάσισαν να μας καπελώσουν με τα 50 δις... γιατί σου λένε και αυτοί με τη σειρά τους, εσείς μιλούσατε για 300 δις, εμείς σας ζητούμε μόνο το 1/6!

Καλύτερα να μασάτε παρά να μιλάτε αξιολύπητοι εθνοπατέρες! Εκτός από ανίκανοι είστε και άκρως επικίνδυνοι! Πάρτε δρόμο όσο είναι ακόμη καιρός...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

(video) Ο Χρήστος Παπουτσής όταν ήταν εκτός Κυβέρνησης…


Γιάννης Παπαϊωάννου 

Και είναι σαφές ότι η εξουσία όπως και  το πολυ το τάκα τάκα έχουν  σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα αγαπητοί μου. Οδηγούν σε παράλυση του εγκεφάλου, τύφλωση και αίσθημα ευφορίας…

κ. Ρέππα θυμηθείτε το “δεν πληρώνω” έριξε τη… Θάτσερ

Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η κυβέρνηση Θάτσερ στη Βρετανία αποφάσισε να επιβάλλει ένα νέο φόρο στα νοικοκυριά, ο οποίος έμεινε με το όνομα poll tax. Πρακτικά το ποσό που αναλογούσε σε κάθε οικογένεια προέκυπτε από το πόσα άτομα έμεναν σε ένα σπίτι, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το εισόδημά τους.

Σχεδόν αμέσως προέκυψε ένα κίνημα πολιτών που αρνήθηκαν συντεταγμένα να πληρώσουν. Ξεκίνησε από τη Σκωτία και επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα τη δεύτερη χρονιά εφαρμογής του νόμου να μην πληρώσει περίπου το 30% των φορολογούμενων (διευκρινίζεται πως η άρνηση αφορούσε ΜΟΝΟ τον poll tax – ή community charge επίσημα).


Η αντίδραση της Θάτσερ ήταν τυπική. Απειλές, διαστρέβλωση, επιλεκτικές δίκες και καταδίκες...
και απόπειρα καταστολής του κινήματος όπου έβγαινε στο δρόμο. Αποκορύφωμα του κινήματος η τεράστια πορεία του της 31ης Μαρτίου του 1990, όταν πάνω από 300.000 άνθρωποι συγκρούστηκαν στο Λονδίνο με την αστυνομία, η οποία και έχασε τον έλεγχο της πόλης. Μετά τα επεισόδια οι εργατικοί και η πιο επίσημη αριστερά (δηλαδή το militant) καταδίκασαν τα επεισόδια (ο "εργατικός" Κίνοκ είπε πως τα έκαναν αναρχικοί χούλιγκαν). Το κίνημα όμως απλώς διογκωνόταν μέρα με τη μέρα,οπότε κάποια στιγμή οι κατά τόπους αστυνομίες και δικαστικές αρχές να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουν να καλούν σε δίκη άλλους πολίτες, μιας και τα δικαστήρια και η αστυνομία είχαν κατακλυστεί.

Η αποτυχία του poll tax έριξε τελικά τη Θάτσερ
. Με τη λαϊκή αγανάκτηση (ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων της) να βαράει κόκκινα και το νόμο ουσιαστικά να έχει γίνει κωλόπανο, οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι της έχωσαν μια καλή τρικλοποδιά και την ανάγκασαν σε παραίτηση. Και παρόλο που οι τόρυδες ξαναπήραν την εξουσία στις επόμενες εκλογές, το πρώτο πράγμα που έκανε ο Μαίητζορ (ο νέος αρχηγός των τόρυδων) ήταν να αποσύρει τον poll tax.

Aναλυτικότερα για τις
κινητοποιήσεις εναντίον του Poll Tax

apneagr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
http://www.youtube.com/watch?v=FRj2K0ulD8Q&feature=player_embedded

Στη χούντα των νταβατζήδων είναι δημοκρατικό μας καθήκον να απαντήσουμε με πόλεμο-Τέρμα πια η περίοδος της αθωότητας για το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».

Στη χούντα των νταβατζήδων είναι δημοκρατικό μας καθήκον να απαντήσουμε με πόλεμο

 Τέρμα πια η περίοδος της αθωότητας για το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/2 - ΑΦΙΔΝΕΣ 4 μμ -  ΜΩΛΟΣ 3 μμ
πληροφορίες στο: www.oxidiodia.gr

Οι χούντα του ΠΑΣΟΚ, πολιτικό προσωπικό των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών που μας ρουφάνε το αίμα, αποφάσισε, όπως όλες οι χούντες, για ακόμα μια φορά να κάνει το άσπρο μαύρο.

Αφού είχε χαρίσει τους δημόσιους δρόμους μας μαζί με ΝΔ και ΛΑΟΣ, στις ιδιωτικές χαρατσοεισπρακτικές εταιρίες, αποφάσισε και διέταξε ότι η άρνηση πληρωμής διοδίων αποτελεί παράβαση του ΚΟΚ προκειμένου να τρομοκρατήσει και να καταστείλει το τσουνάμι αγωνιζόμενου λαού που δήλωσε : ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ!


Ξαμόλησε παράλληλα τους υπουργούς και τα παπαγαλάκια της, προκειμένου να κατασυκοφαντήσουν το Κίνημα…Στα μάτια όμως ποιού;;; Οκόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι..


Πλέον η οργή μας έχει ξεχειλίσει…Ο πόλεμος που μας κήρυξε η φασιστική και παράνομη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα απαντηθεί με πόλεμο!

Είναι δημοκρατικό μας καθήκον και ιστορική μας υποχρέωση, απέναντι σε όσους έχουν δώσει το αίμα τους για την ελευθερία αλλά και για τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας να ανατρέψουμε τη χούντα!


Δε μας φοβίζουν οι διατάξεις τους και οι τροπολογίες τους! Θα τις ρίξουμε στο δρόμο!

Η αντίσταση και ο αγώνας μας είναι μονόδρομος! Αυτοί αλληλέγγυοι με τους μεγαλοεργολάβους όπως πάντα και εμείς αλληλέγγυοι μεταξύ μας!


Την πρώτη μάχη την δίνουμε στις Αφίδνες το Σάββατο 12-2-11 στις 4μμ και στο Μώλο την ίδια μέρα στις 3μμ.

Κατόπιν σε αλληλεγγύη με όλο τον αγωνιζόμενο λαό σε όλα τα μέτωπα θα δώσουμε τον αγώνα για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας!


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ , ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

www.oxidiodia.gr

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ- ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ- ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ....... ΕΙΝΑΙ "ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ" ...... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ!! ΜΑ ΤΟΣΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ??

Γράφει το Μονόκλ

"ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ"
Ήρθε και το αναπόφευκτο! Από τον Μάρτιο του 2010 και πριν ακόμα διατελέσουμε και με την υπογραφή μας με το ακατονόμαστο Μνημόνιο υπό Υψηλή κηδεμονία και ωμά υπό ΚΑΤΟΧΗ των διεθνών αρπακτικών και δυναστών του μάταιου τούτου κόσμου όλα έδειχναν ότι η εκποίηση της χώρας θα ήταν νομοτελειακό επόμενο!
Σήμερα πλέον έγινε τοις πάσοι γνωστό ότι οι κηδεμόνες μας "απαίτησαν" και μάλιστα με περίσσιο θράσος την εκποίηση της Ελλάδας.
Είναι κάτι σαν λέμε " μπαίνουμε μέσα.... βγάλτε τον σκασμό είστε οι δουλοπάροικοι μας"
Αναρωτιέμαι πως αισθάνεται ο μέσος κομματικοποιημένος έλληνας στο άκουσμα αυτής της ωμής απαίτησης που πλέον είναι δεδομένη και δεν μπορεί κανείς να υπεκφύγει αυτής με τετριμμένα πολιτικάντικα περιτυλίγματα!

Είναι γεγονός ότι η κοινοβουλευτική χούντα μετά των δοτών ντόπιων συνδικαλιστικών φορέων ,την κρατική καταστολή ,τα αργυρώνητα γκεμπελικά ΜΜΕ διέσπασαν , φόβισαν , κατέστειλαν τις όποιες τυχών μέχρι πρότινος  διαφαινόμενες αντιστάσεις του λαού ο οποίος εδώ και ενάμιση χρόνο βλέπει τις κατακτήσεις του να κατεδαφίζονται ανηλεώς.

Σήμερα όμως είναι μια άλλη μέρα! 

Σήμερα ΑΠΑΙΤΟΥΝ την παράδοση της χώρας επί τοις πράγμασοι. απαίτηση που δεν περιέχει μόνον ΓΗ και ΥΔΩΡ αφού ο "ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ" Δαρείος -ΔΝΤ έχει ήδη πιεί το αίμα το εργαζόμενου λαού μια και οι ντόπιοι λακέδες κυβερνήτες Σκύθες του ως τσανακογλύφτες το πρόσφεραν ανενδοίαστα ικανοποιώντας τις αιμοσταγείς ορέξεις του ! ….αλλά ζητούν/ά  πλέον και ΧΩΡΟ. 

ΖΗΤΟΥΝ Τον Χώρο που αιώνες τώρα τον διαφύλαξαν γενεές και γενεές προκειμένου συνεχιστεί το αέναο όνομα ΕΛΛΑΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ .
ΖΗΤΟΥΝ Τον χώρο που έχει στα σπλάχνα του εκατόμβες θυσιασμένων ελλήνων στο όνομα της ελευθερίας ,της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης
ΖΗΤΟΥΝ Τον χώρο των πατέρων μας τον χώρο όπου γαλουχήθηκαν οι αιώνιες και απροσπέλαστες παγκόσμιες αξίες
ΖΗΤΟΥΝ Τον χώρο ................................ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!


ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ .................. ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΥΓ: Ίσως έχει δίκιο ο Βερέμης και ο κάθε Βερέμης όταν υποστηρίζει στις ιστορικές διατριβές του ότι είμαστε «ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΠΙΑΣΜΑΤΑ»….. Ας το χωνέψουμε έχουμε διαβρωθεί ως λαός και δεν έχουμε καμιά σχέση με τα γονίδια των αγωνιστών πατέρων μας!!!

Ανυπακοή στους λακέδες του ΔΝΤ!

Tόκους 700% χρεώνει η ΕΘΝΙΚΗ!!!!

Τόκους 700% τον χρόνο χρεώνει η Εθνική Τράπεζα, όπως προκύπτει από την περιπέτεια χρήστη πιστωτικής κάρτας της.
Συγκεκριμένα η κάτοχος, ο οποίος κάνει πάντοτε, όπως προκύπτει από τους λογαριασμούς της, πλήρη εξόφληση του ποσού, στις 4 Φεβρουαρίου πλήρωσε 503,5 ευρώ για την εξόφληση του λογαριασμού, ο οποίος είχε ημερομηνία λήξης 3 Φεβρουαρίου.



Στην επόμενη εκκαθάριση όμως η Εθνική χρέωσε 9,2 ευρώ τόκους, δηλαδή περίπου 2% για μία μέρα.

Αν το ποσό αναχθεί σε ετήσια βάση, ξεπερνάει το 700%. Η επίσημη απάντηση της ΕΘΝΙΚΗΣ είναι ότι αν ο λογαριασμός δεν εξοφληθεί στην ημερομηνία λήξης τους, αυτόματα καταλογίζονται τόκοι, από την ημέρα διενέργειας της συναλλαγής.

Η συγκεκριμένη κάτοχος, τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του spnews.gr, έχει ήδη ζητήσει δύο φορές αντιλογισμό παρόμοιων χρεώσεων για καθυστέρηση μίας η δύο ημερών, αλλά οι υπηρεσίες της τράπεζας δεν έχουν μπει στον κόπο να απαντήσουν.

«θα προσφύγω στον τραπεζικό διαμεσολαβητή και στις ενώσεις καταναλωτών. Οι χρεώσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ δεν είναι μόνο ληστρικές και άδικες, είναι και παράνομες», δήλωσε στο spnews.



O αυτοκαταργημένος........

Μέχρι τώρα τον αποκαλούσαμε «πρωθυπουργεύοντα της τρόϊκας». 
Τώρα θα τον λέμε: ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΟ από την τρόϊκα. Syndesmos71 τ

Αδιαπραγμάτευτη άρνηση πληρωμής των τοκογλύφων τώρα

Η χθεσινή εμφάνιση των εκπροσώπων της τροίκας η οποία ουσιαστικά κυβερνάει τη χώρα ήταν τουλάχιστον εξοργιστική.Βάζοντας στην άκρη και τα τελευταία πρόσχήματα που είχαν απομείνει θελησε κατά τον πλέον σκληρό τρόπο να δώσει και στον τελευταίο -απολιτίκ -πολίτη το μήνυμα για το ποιός είναι πλέον το αφεντικό της χώρας.
Αφού έδωσε την ξεκάθαρη δημόσια εντολή του ξεπουλήματος της περιουσίας των πολιτών, δηλαδή όλων μας, στά ντόπια και διεθνή κοράκια της τοκογλυφίας,δηλαδή στούς τραπεζίτες,εμποροβιομήχανους και λοιπούς αερητζήδες,έκανε και ..σκόντο δηλώνοντας με θράσος ότι τα μνημεία της χώρας μπορεί να μην πουληθούν αλλά απλά να παραχωρηθούν για αξιοποίηση και προσωρινή εκμετάλευση..!

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Παπανδρέου δεχόταν να κάνει πάλι δώρο στούς ντόπιους τραπεζίτες 30 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 38 δισ.που έχουμε πάρει μέσω του μνημονίου για να «ενισχύσουν τη ρευστότητά τους», πράγμα το οποίο προσκρούει στις πραγματικές οικονομικές συνθήκες όπως δήλωσε ακόμη και ο Διοικητής της ΤτΕ Προβόπουλος.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό η κυβέρνηση νιώθωντας βαρύτατα εκτεθημένη απέναντι στούς ήδη ξεσηκωμένους πολίτες εξέδωσε τα ξημερώματα ανακοίνωση προκειμένου να σώσει στα μάτια και των τελευταίων αφελών, τα προσχήματα.

 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της τρόικας απαράδεκτη, σημειώνοντας ότι η χώρα μας δεν έχει ζητήσει από κανένα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της.

Ο Γ. Πεταλωτής, σε ανακοίνωση του που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, τονίζει: Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας.

Και προσθέτει: Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.

Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση εξεδόθη επειτα από έντονες διαβουλεύσεις και τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού  Γ. Παπανδρέου με κορυφαίους υπουργούς, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έβραζε από το "προκλητικό" ύφος των εκπροσώπων της Τρόικας.

Ενεργά μέλη του κινήματος των πολιτών που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις τόνιζαν νωρίτερα ότι η μόνη δύναμη η οποία μπορεί να φράξει το δρομο στο ξεπούλημα του τόπου και στον εξανδραποδισμό και εξαθλίωση των πολιτών είναι οι ίδιοι οι πολίτες και η άμεση ενεργοποίησή τους σε κάθε τομέα αντίστασης.Στις γειτονιές, στους τόπους εργασίας,στις συγκοινωνίες, στούς εθνικούς δρόμους,στα νοσοκομεία, σε κάθε τομέα που επιχειρείται η υπάρχει ξεπούλημα.
Οι πολίτες θα πρέπει να αντισταθούν μέσα από πραγματικές συλλογικές διαδικασίες αυτοοργάνωσης τώρα και να επιβάλουν την ολοκληρωτική άρνηση πληρωμής του επαχθούς χρέους στούς διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους.

Οι ημέρες που έρχονται και η αντίσταση του λαού που θα εκδηλωθεί θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση του πολέμου πού το καθεστώς εξαπέλυσε εναντίον του.Μικρόψυχες κομματικές πολιτικές και προσωπικές μωροφιλοδοξίες θα ξεβραστούν κάτω από την πίεση των ίδιων των συνθηκών που διαμορφόνωνται στη χώρα.Η οργή των πολιτών είναι πολύ μεγάλη για να συγχωρέσει οποιαδήποτε πολιτική απάτη από οπουδήποτε και αν εκδηλωθεί.

Ζητούμενο του αγώνα που τώρα ξεκινάει είναι η αδιαπραγμάτευτη ανατροπή των συνθηκών που η πολιτικοοικονομική ελίτ διαμόρφωσε στη χώρα.

Την επόμενη ημέρα οι πολίτες μέσα από πραγματικές δημοκρατικές συνθήκες και διαδικασίες θα έχουν το λόγο και θα αποφασίσουν για το είδος της ζωής και της κοινωνίας μέσα στην οποία θέλουν να ζήσουν.

Για την ώρα,Αγώνας και μόνο Αγώνας.


stopcartel Newsdesk

ΣΤΑΘΗΣ "ΝΑΥΤΙΛΟΣ" ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΔΑΣ, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ"

Στον βολιώτικο ραδιοφωνικό σταθμό Marconi Radio 96,1 F.M. και στην εκπομπή "Όλα στη Φόρα" του δημοσιογράφου Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε ο Στάθης "ΝΑΥΤΙΛΟΣ" Σταυρόπουλος, με αφορμή την επιστολή - επίθεση δημοσιογράφων του MEGA εναντίον του, μετά από δημοσίευμά του.

Ο Στάθης "ΝΑΥΤΙΛΟΣ" Σταυρόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων: "Αυτό το κείμενο σήκωσε σάλο, όχι γιατί αυτά τα πράγματα γράφονται πρώτη φορά, ούτε επειδή τα γράφω εγώ για πρώτη φορά, τα έχουν γράψει και άλλοι συνάδελφοι, ενδεχομένως να διαφέρει κάπως κατά το ύφος, επειδή ο "ΝΑΥΤΙΛΟΣ" έχει λίγο πιο sui generis κείμενο. Είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί πολλές φορές, η διαφορά είναι ότι πλέον ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, δηλαδή ότι οι άνθρωποι πια έχουν πιεί το ποτήρι και τους μεθάει η σταγόνα. Διότι αυτό που γίνεται και απλώς αποτυπώνεται στα Μέσα Ενημέρωσης, είναι πλέον σχεδόν καταστροφικό. Όταν μετά το Μέσο Ενημέρωσης, αντί μόνο να το αποτυπώνει, αρχίζει να το αναπαράγει και μάλιστα να το διαχειρίζεται εναντίον του πολίτη, τότε τα πράγματα αγριεύουν και έχουμε να κάνουμε με φαινόμενα τηλεοπτικής τυραννίδας, τηλεοπτικής χούντας. Και νομίζω πως αυτό είναι το σημείο που ενεργοποίησε τους πολίτες με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντιδράσουν με τέτοια ένταση, με αφορμή ένα κείμενο, που κατά τα άλλα δεν είναι τόσο σπουδαίο...".

Ενώ η Τρόικα ξεπούλησε την Ελλάδα η Κυβέρνηση ξύπνησε μετά τα μεσάνυχτα

Ενώ οι γκαουλάιτερς της Τρόικας από το μεσημέρι είχαν ξεπουλήσει με τις δηλώσεις τους την μισή Ελλάδα  και είχαν κουνήσει απειλητικά το δάχτυλο προς όλες τις κοινωνικές ομάδες η Κυβέρνηση κοιμόταν ύπνο βαθύ.
     Καμία αντίδραση στις προκλητικές δηλώσεις των Τρωικανών.
Ορυμαγδός γινόταν στα μέσα και στα blogs αλλά οι Κυβερνητικοί είχαν πάθει αφωνία.
Και μετά τα μεσάνυχτα μαζί με τα φαντάσματα βγήκε ο Πεταλωτής για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις..
Μάλλον το έκανε για να έχουν κοιμηθεί οι Τρωικανοί και να μην τον ακούσουν.
Η δήλωση του Πεταλωτή:

«Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και....... τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας.

Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας. Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.

Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους.

Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση».

kafeneio

Ο φόβος της κυβέρνησης πριν από το πέναλτι

του Σταύρου Χριστακόπουλου
από το Ποντίκι

Να πάλι η εκλογολογία μπροστά μας. Οι Σαμαράδες, λέει, ετοιμάζονται πυρετωδώς για κάλπες – χωρίς να είναι οι μόνοι – αλλά οι Πεταλωτήδες διαψεύδουν. Την ίδια ώρα το ψοφάλογο – δυστυχώς η Ελλάδα – είναι πανέτοιμο να τινάξει τα πέταλα, όμως μ’ αυτό ουδείς ασχολείται. Τζόγος να γίνεται, εισιτήρια να κόβει η παράσταση και όλα πάνε καλά.

Άλλωστε οι εκλογές καθεαυτές περισσότερο χρήσιμες είναι στην κυβέρνηση όσο κουβεντιάζονται και λειτουργούν ως εργαλείο εκβιασμού έναντι των κοινωνικών αντιδράσεων παρά αν γίνουν στ’ αλήθεια.
● Όσο δεν γίνονται, όλα θα λειτουργούν αδιατάρακτα. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διαλύει ό,τι στέκεται εμπόδιο στην εκποίηση και τη διάλυση, ενώ η πιο προβλέψιμη και ακίνδυνη αντιπολίτευση που μπορούμε να θυμηθούμε εδώ και χρόνια θα συνεχίσει να είναι ο απαραίτητος κομπάρσος ώστε το έργο να εκτυλίσσεται χωρίς εκπλήξεις και ανατροπές.
● Αν όμως γίνουν πρόωρα, αυτό θα συμβεί, όπως από το περασμένο φθινόπωρο επιμένουμε, μόνο υπό το φάσμα μιας μείζονος κυβερνητικής αποτυχίας που θα απαιτεί τα χειρότερα δυνατά μέτρα – πέραν των όσων έχουν ήδη εφαρμοστεί – ή υπό την απειλή μιας «τελικής λύσης», της οποίας το πολιτικό κόστος θα είναι μη διαχειρίσιμο χωρίς εκλογές.
● Αφήστε που, αν γίνουν χωρίς έναν καταφανώς μείζονα λόγο και με την κυβέρνηση αδύναμη να θέσει ένα «επιθετικό» δίλημμα, θα καταλήξουν σε κάτι μεταξύ Βατερλώ και κωμωδίας των αδελφών Μαρξ.
Σε αυτή τη λούμπα κινδυνεύει λοιπόν να πέσει η κυβέρνηση, η οποία βλέπει τώρα ολοζώντανο τον κίνδυνο να πάρει όλα τα νέα, επώδυνα, καταστροφικά για την κοινωνία και πλήρως διαλυτικά για την οικονομία εισπρακτικά μέτρα χωρίς να έχει λάβει το επικοινωνιακό «αντάλλαγμα» που επίμονα ζητάει από τους δανειστές και τους «μπράβους» τους.

Γυμνοί εν τοις σικυοίς *

Η προσωρινή ηρεμία που επήλθε στις αγορές εν όψει των αποφάσεων του Μαρτίου περί μιας συνολικής «λύσης» στο πρόβλημα της κρίσης χρέους της ευρωζώνης φαίνεται να μεταθέτει την ικανοποίηση του κυβερνητικού «αιτήματος» (!) για επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό «στήριξης».

Μπορεί εμείς να λέμε συνεχώς ότι η επιμήκυνση – και τα άλλα μέτρα της αναδιάρθρωσης, όπως η επαναγορά ομολόγων και ο νέος δανεισμός για την υλοποίησή της – να συνιστά τη χειρότερη μορφή αναδιάρθρωσης, αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί την κυβέρνηση.

Η δύναμη πυρός του μιντιακού και «επιστημονικού» σαλτιμπαγκισμού είναι τόσο καθοριστική, ώστε η κυβέρνηση βασίμως να ελπίζει πως αυτού του είδους η μακροχρόνια καταδίκη της χώρας στην ύφεση και τη διάλυση μπορεί να «πουληθεί» πολιτικά σαν μείωση του χρέους, σαν «ελάφρυνση» από τους τόκους και, πάνω απ’ όλα, σαν μια κυβερνητική νίκη.

Κυρίως όμως θα γίνει προσπάθεια να πουληθεί σαν αντίβαρο στη νέα φορολογική αφαίμαξη, στην περαιτέρω κατάργηση ή ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας λειτουργίας και, εν τέλει, σαν κάποιου είδους... «ανταμοιβή» (!!!) προς τον ελληνικό λαό για τις δυσβάστακτες και εντελώς άδικες θυσίες στις οποίες θα συνεχίσει επ’ άπειρον να υποβάλλεται, ειδικά μετά την ελεγχόμενη πτώχευση – ή, με πιο απαλή διατύπωση, μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της.

Αν, όμως, τα μέτρα του Μαρτίου έλθουν χωρίς τη δυνατότητα της κυβέρνησης να κάνει ένα είδος επικοινωνιακής διαχείρισής τους και αν, επιπλέον, η όποια «λύση» μετατεθεί ακόμη και για μετά το καλοκαίρι, τότε στο Μαξίμου θα έχουν τεράστια δυσκολία όχι μόνο να δικαιολογήσουν τη σκλήρυνση δίχως να χρεωθούν τη μέχρι τώρα αποτυχία, αλλά και να εμπορευθούν «ελπίδα», «δικαίωση» και «επιβράβευση» για την πιο καταστροφική οικονομική πολιτική που γνώρισε η χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Με την κοινωνία υπό το φάσμα της σχεδόν πλήρους πτώχευσης θα είναι τρομακτικά δύσκολο να θέσει η κυβέρνηση τα επιθετικά «διλήμματα» που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν με καλές πιθανότητες στην κάλπη. Θα πρέπει να πιει ολόκληρο το πικρό ποτήρι και να εκθέσει τον εαυτό της στον κίνδυνο μιας κοινωνικής έκρηξης, η οποία θα μπορούσε να έλθει ακόμη και από το πουθενά...

Το παράδειγμα της Τυνησίας

Ενδεικτικό του κινδύνου που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ανεξέλεγκτες εκρήξεις είναι το παρακάτω παράδειγμα, το οποίο παραθέτουμε όπως ακριβώς το διαβάσαμε σε ένα εξαιρετικό κείμενο του Κώστα Γεώρμα με τίτλο Η εξέγερση του αραβικού έθνους ενάντια στην παγκοσμιοποίηση:

«Ο Μπουαζίζι ήταν τριών ετών όταν ο πατέρας του, ένας χαμηλόμισθος εργάτης στη γειτονική Λιβύη, πέθανε από προβλήματα καρδιάς. Στα δώδεκά του πήγαινε στο σχολείο και τα βράδια δούλευε. Στα δεκαεπτά του χρόνια άρχισε να δουλεύει κανονικά και παράτησε τα όνειρά του να συνεχίσει στο πανεπιστήμιο, γιατί έπρεπε να στηρίξει τα άλλα αδέλφια του και την αδελφή του Λέιλα που φοιτούσε στο πανεπιστήμιο. Η δουλειά που χρόνια ήξερε ήταν να πουλά φρούτα με ένα καρότσι.
 
Ήταν 17 Δεκεμβρίου όταν, έχοντας αγοράσει τα πράγματα που θα πουλούσε και περιμένοντας τους πελάτες του, μία αστυνομικός τον ράπισε στο μέτωπο, του κατέσχεσε τη ζυγαριά και σκόρπισε στον δρόμο τα φρούτα. Βλέπεις ο Μπουαζίζι αρνιόταν να πληρώσει τη μίζα που ήταν αναγκαία για να του δώσουν την άδεια.
 
Σε μια πόλη γνωστή για τη διαφθορά των αρχών και για την ανεργία, ο Μπουαζίζι, όπως λέει και ο Καραποστόλης στο συγκλονιστικό του βιβλίο Διχασμός και Εξιλέωση, έθεσε το ερώτημα: "Τι αξίζω;". Αυτό που άξιζε ήταν η βοήθεια προς την οικογένειά του, το πρόσωπο και η αξιοπρέπειά του απέναντι στη μικρή κοινωνία του χωριού του.
 
"Δύσκολο", λέει ο Καραποστόλης, "να φανταστείς μια ηθική που θα πυροδοτούσε μια πολιτική κινητοποίηση". Στα είκοσι επτά του χρόνια, ο Μπουαζίζι θύμωσε. Αυτό το νέο παλικάρι, που, σύμφωνα με τη μάνα του, ποτέ δεν είχε βαρυγκομήσει, έπεσε στο χώμα, έκλαιγε και φώναζε: "Πρέπει να γίνω κλέφτης; Πρέπει να πεθάνω;". Τράβηξε για το τοπικό κυβερνείο, να διαμαρτυρηθεί. Εκεί, βέβαια, μία εξουσία που ήξερε μόνο από μίζα, κουτοπονηριά, σκύψιμο του κεφαλιού προς τα μεγάλα αφεντικά και απέχθεια και περιφρόνηση προς τους γηγενείς δεν τον δέχτηκε.
 
Τότε ο Μπουαζίζι είπε "τέλος στον εξευτελισμό" και έβαλε μπουρλότο σε μία υποτελή εξουσία. Η μάνα του ήταν απόλυτη: Δεν ήταν η φτώχεια που τον έσπρωξε εκεί. Άλλωστε είχε μαζέψει κάποια λεφτά και ετοιμαζόταν να πάρει ένα μικρό φορτηγάκι για τη δουλειά. Ήταν όμως ο εξευτελισμός, η ταπείνωση. Άλλοι λένε ότι, πριν βάλει φωτιά στον εαυτό του, λούστηκε με βενζίνη, άλλοι λένε ότι χρησιμοποίησε νέφτι.
 
Όπως και να 'χει, αυτή η φωτιά ήταν παράξενη: ευωδίαζε γιασεμί! Ευωδίαζε αυτοεκτίμηση, αξιοπρέπεια, θυσία για την κοινότητα, πάθος για εθνική αξιοπρέπεια. Και δεν ήταν μία φωτιά που έκαιγε έναν άνθρωπο. Ήταν μια πυρκαγιά που επεκτάθηκε αστραπιαία σε όλες τις καρδιές στον αραβικό κόσμο και έμελλε να αλλάξει τις γεωπολιτικές ισορροπίες σε όλη τη Μέση Ανατολή, στον κόσμο της Μεσογείου»...

Η Μεσόγειος φλέγεται και η φωτιά καίει πολύ κοντά μας.

Ένα ένα πέφτουν τα "Σοσιαλιστικά" καθάρματα της Μεσογείου

Ακριβώς όπως συνέβη περιπου 20 χρόνια πριν στην Ανατολική Ευρώπη.
Η Σοσιαλιστική λαίλαπα για μια ακόμη φορά οδήγησε τους λαούς της Βορείου Αφρικής σε εξαθλίωση, αφού παρέμεινε πιστή στο γνωστό δόγμα της υπέρ πάντων κατοχής των μέσων παραγωγής.
Αναπόφευκτα όσα έθνη γνώρισαν τον Σοσιαλισμό τον γκρεμίζουν αποφασιστικά μέσα από εθνική κινητοποίηση.
Διαπιστώνουν πως η Σοσιαλιστική ελίτ φρόντιζε μόνο για τον παρασιτικό πλουτισμό της εις βάρος του έθνους όπου εγκαταστάθηκε ως ξενιστής.
Η νέα ανατροπή των Σοσιαλιστικών καθεστώτων ξεκίνησε και το ντόμινο πρόκειται να σαρώσει όλα όσα απέμειναν στην Μεσόγειο.
Η Εθνική κινητοποίηση για μια ακόμη φορά αποτελεί την αιτία για απελευθέρωση από τους δυνάστες.
Γιατί η Εθνική Κυριαρχία ταυτίζεται με το Έθνος και την εξουσία που πηγάζει από αυτό.
Η αφορμή υπάρχει. Αρκεί η ελπίδα.
Αναρωτιέμαι ποιός θα είναι ο τωρινός Τσαουσέσκου. Πάντα υπάρχει ένας Τσαουσέσκου.
orestios

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ!   
   Απίστευτο και όμως αληθινό Πραξικόπημα εκδηλώθηκε μέσα στην Αθήνα, όταν κατά τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η Τρόικα και όχι η Έλληνική Κυβέρνηση, ανακοίνωσε γιγάντια εκποίηση της Εθνικής Περιουσίας ύψους 50 ολόκληρων δισεκατομμυρίων ευρώ!!!
   Το ποσό αυτό είναι τεράστιο, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι είναι το μισό του συνολικού "δανείου" της Τρόικας των 110 δις!
   Αυτό σημαίνει πως οι ξένοι βάζουν σε εφαρμογή το Σχέδιο Ξεπουλήματος, πολύ νωρίτερα από ότι αναμενόταν, με σκοπό, αφού ξεπουληθούν στρατηγικές επιχειρήσεις, νησιά, ακίνητα, λιμάνια, αεροδρόμια, βουνά με ορυκτό πλούτο, σιδηρόδρομοι, ενέργεια και άλλα, να υποχρεωθεί στη συνέχεια η Κατεχόμενη Αθήνα, με τα λεφτά της Εκποίησης, να ξαναγοράσει τα δικά της Ομόλογα στην Δευτερογενή Αγορά, να σώσει δηλαδή τους δανειστές μας και να τους απαλλάξει από χαρτιά, δίνοντας γη και ύδωρ! ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ο κερδοφόρος ΟΠΑΠ θα γίνουν χαρτιά χωρίς αξία, με το πρόσχημα της δήθεν μείωσης του χρέους μέσω της επαναγοράς Ομολόγων, τα οποία δεν συνιστούν Χρέος, καθώς ο αγοραστής-επενδυτής αποδέχεται με την αγορά τους το ρίσκο της αξίας ή απαξίας τους!
   ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΠΙΝΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ, ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ!!!
   Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!
   ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ!!!
   ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!

   Εκτός όλων των άλλων όμως, σήμερα η Τρόικα προχώρησε και σε ΠΛΗΡΗ και ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΟΠΕΡΕΤΑ - που υπέγραψε την παράδοση του κράτους στους ξένους - τους παρέδωσε τα κλειδιά και την εξουσία, καθώς απέφυγε η ίδια να ανακοινώσει το ξεπούλημα, φοβούμενη την Οργή του λαού, τον οποίο τρέμει, καθώς οι πράξεις της είναι αυθαίρετες, παράνομες και αντισυνταγματικές!

   Είναι ώρα να σταματήσουμε το εθνικό έγκλημα εν τη γένεσει του! Όσοι ζωντανοί! Όσοι ακόμη Έλληνες, Ελληνίδες  και Ελληνόπουλα!

   Και τέλος ας μάθουμε όλοι τα ονόματα της νέας "Αντιβασιλείας", της νέας αληθινής Κυβέρνησης που κυβερνάει πια τον άγιο και ιερό μας τόπο:
  ΣΕΡΒΑΣ ΝΤΕΡΟΥΖ (Ε.Ε) - ΚΛΑΟΥΣ ΜΑΖΟΥΧ (ΕΚΤ) - ΠΟΟΥΛ ΤΟΜΣΕΝ (ΔΝΤ)
  Αυτά τα αφεντικά μας έφερε ο Γιωργάκης!

  ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΗΣ
  ΖΗΤΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

   Η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

11.2.11

Το Ελληνικό μπουρδέλο δεν δίνει ιθαγένεια στον Σταύρο Λάλα.!

Σταύρος Λάλας: "Φυλακίστηκα για την Ελλάδα και μου στερούν ακόμη και την ιθαγένεια".
Την ώρα που το κράτος μοιράζει αφειδώς ελληνικές ταυτότητες στους μετανάστες δεν αποδίδει ελληνική ιθαγένεια στο Σταύρο Λάλα.


Κατηγορήθηκε από τις ΗΠΑ για εσχάτη προδοσία γιατί έδινε στις ελληνικές αρχές απόρρητα έγγραφα. Έμεινε 13 χρόνια σε αμερικανικές φυλακές υψίστης ασφαλείας και τώρα, τέσσερα χρόνια μετά την αποφυλάκιση του, το αντίτιμο για τις υπηρεσίες του είναι να μην του αναγνωρίζεται το δικαίωμα να δηλώνει Ελληνας.


Θεωρείται ο πιο σημαντικός κατάσκοπος που είχε ποτέ η Ελλάδα. Για 16 ολόκληρα χρόνια παρέδιδε στις Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες απόρρητα τηλεγραφήμα­τα των αμερικανικών υπηρεσιών και σημαντικά στοι­χεία για το που και πόσες στρατιωτικές δυνάμεις είχε η Τουρκία. Το 1993 κατηγορήθηκε για προδοσία από τις ΗΠΑ και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 ετών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.


Πρόκειται για τον κ. Σταύρο (Στηβ) Λάλα, τον οποίο οι ελληνικές αρχές φαίνεται πως έχουν ξεχάσει παρά τις υποσχέσεις τέσσερα χρόνια μετά την επιστροφή του στη χώρα.


Ομολογώ πως ντράπηκα όταν πέρα­σα το κατώφλι της μονοκατοικίας που ζει με την οικογένεια του ο κ. Λάλας, στη Χρυσούπολη Καβάλας. Οχι για τις απαράδεκτες συνθήκες που είδα με τα μά­τια μου, αλλά για την αναλγη­σία του ελληνικού κράτους απέ­ναντι σε έναν άνθρωπο που έμεινε 13 χρόνια στη φυλακή, επειδή βοήθησε τη χώρα του. Ενα κράτος που μοιράζει αφειδώς ελληνικές ταυτότητες στους μετανάστες, αλλά ακόμη δεν έχει αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια στον κ. Λάλα.


ΔΗΜ: Βλέποντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζείτε εσείς και η οικογένεια σας γίνεται αντιληπτό πως το επίσημο Κράτος δεν στάθηκε δίπλα σας.


ΛΑΛΑΣ: Το που ζούμε το είδατε με τα μάτια σας. Οι συνθήκες είναι επιεικώς απαράδεκτες. Από τον χαρακτήρα μου δεν μου αρέσει να κλαίγομαι, αλλά εί­μαι εξοργισμένος με όσους μου έλεγαν: «Μη στενοχωριέσαι, εμείς θα σταθούμε δίπλα σου ό,τι και να γίνει». Μόλις επέ­στρεψα και είδα πού ζούσαν η σύζυγος μου και τα παιδιά μου θύμωσα, γιατί αυτοί οι άν­θρωποι με κορόιδεψαν.


ΔΗΜ: Αισθάνεστε πικραμένος από τη συμπεριφορά του επίσημου κράτους απέναντι σας;


ΛΑΛΑΣ: Περίμενα πως θα τηρούσαν όλα όσα μου είχαν υποσχεθεί όταν περνούσα το κατώφλι των φυλακών. Κυρίως το να ήταν δίπλα στη σύζυγο μου και τα παιδιά μου. Πέρασαν δύσκολες στιγμές και εγώ δεν μπο­ρούσα να κάνω απολύτως τί­ποτα για να τους βοηθήσω.

Οταν γύρισα ο μεγάλος μου γιος με ρώτησε: «Πού ήσουν, πατέρα, τόσα χρόνια!». Τι να απαντούσα στο παιδί. Τα 13 χρόνια στη φυλακή μου δημι­ούργησαν σοβαρά προβλήμα­τα υγείας. Δεν μπορώ να ερ­γαστώ. Εγώ ασχολούμαι με το σπίτι και η σύζυγός μου εργάζειαι για να τα βγάλουμε πέ­ρα. Εχουμε και ένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας στο οποίο προσπαθούμε να είμα­στε δίπλα του. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Είδατε την κα­τάσταση μας. Μου είχαν υποσχεθεί και ένα μικρό σπίτι, για να φύγουμε από εδώ που μας έχει φάει η υγρασία και η μού­χλα, αλλά και αυτές οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια. Φαντα­στείτε πως ακόμη περιμένω να πάρω την ελληνική ταυτό­τητα στα χέρια μου.


ΔΗΜ: Δεν σας έχει αποδοθεί ελλη­νική υπηκοότητα;


ΛΑΛΑΣ: Το 2007, όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, πίστευα πως κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο θα μου έδιναν αμέσως ταυτότη­τα και διαβατήριο. Δεν έγινε αυτό και ακόμη περιμένω. Θα ήθελα να παρακαλέσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τον πρω­θυπουργό κ. Γιώργο Παπαν­δρέου να δουν με ενδιαφέρον το θέμα μου. Δεν νομίζω πως ζητάω κάτι παράλογο.


ΔΗΜ: Πως ήταν τα 13 χρόνια μέσα στη φυλακή;


ΛΑΛΑΣ: Δύσκολα. Ημουν έγκλειστος σε φυλακές υψίστης ασφαλεί­ας, ανάμεσα σε ποινικούς κατάδικους, ληστές, βιαστές, δολοφόνους. Πολλές φορές σκε­φτόμουν: «Τι δουλειά έχω εγώ εδώ μέσα;». Πέρασα δύσκολες ώρες εκεί μέσα.


ΔΗΜ: Σας ξέχασαν μέσα στη φυλακή;


ΛΑΛΑΣ: Με θυμήθηκαν πολύ λίγοι. Είχα λάβει και μια επιστολή του κ. Γιώργου Παπανδρέου ως υπουργού Εξωτερικών τότε. Για να είμαι δίκαιος, πρέπει να αναφέρω τις ενέργειες από την κυβέρνηση του πρώην πρω­θυπουργού κ. Κώστα Καρα­μανλή, που βοήθησε σημαντι­κά στο να επιστρέψω στην Ελ­λάδα.

Αμερικανοί και Ρώσοι κατά­σκοποι που συλλαμβάνο­νται επιστρέφουν ως ήρωες στις πατρίδες τους.

Εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου ήρωα. Εκανα ό,τι έκανα γιατί πίστευα πως ήταν καλό για την πατρίδα μου. Δεν ζήτησα πο­τέ να εξαργυρώσω τις υπηρε­σίες μου, αλλά πίστευα πως το Κράτος θα στεκόταν δίπλα σε μένα και στην οικογένεια μου.


ΔΗΜ: Πως βλέπετε την κατάστα­ση στην Ελλάδα σήμερα;


ΛΑΛΑΣ: Είναι πάρα πολύ δύσκολη λό­γω της κρίσης. Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου πιστεύω πως προσπαθεί να βάλει μια τάξη, αλλά δεν ξέρω αν τα κα­ταφέρει. Στις ΗΠΑ είναι έγκλη­μα να μην πληρώνεις τους φόρους σου. Εδώ ο καθένας προ­σπαθεί να κλέψει το κράτος. Ετσι δεν πάμε μπροστά. Οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενω­μένοι. Να αφήσουμε στην άκρη τους εγωισμούς και να δούμε πως θα πάμε μπροστά.


ΔΗΜ: Μάθατε τελικά ποιος σας «κάρφωσε» στους Αμερικανούς;


ΛΑΛΑΣ: Όχι. Αλλά είμαι σίγουρος πως θα το βρει από τον θεό. Εγώ έχω ήσυχη τη συνείδηση μου. Δεν ξέρω αν την έχει αυτός.


ΔΗΜ: Μετανιώσατε για την πράξη σας; θα το ξανακάνατε;


ΛΑΛΑΣ: Έκανα κάτι που πίστευα πως θα βοηθούσε τη χώρα μου, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγ­μή. Δεν μετάνιωσα παρά τα 13 δύσκολα χρόνια που πέρασα μέσα στη φυλακή και τις δυσκολίες που αντιμειωπίζω σήμερα.


ΔΗΜ: Είναι αλήθεια πως πληροφορία που είχατε διαρρεύσει προς τις ελληνικές αρχές είχε σχέση με την τότε στάση των ΗΠΑ στο Μακεδονικό;


ΛΑΛΑΣ: Ναι. Ηταν μια σημαντική πληροφορία για ένα θέμα που την εποχή εκείνη απασχο­λούσε τη χώρα μας και, απ’ ό,τι φαίνεται, θα συνεχίσει να μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμη.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ – ΘΕΜΑ – ΣΕΛ.24
gdailynews
 απο gianniotis