ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.2.11

Το αστείο της χρονιάς : αυστηρή απάντηση της κυβέρνησης στην Τρόικα




Πολύς ντόρος έγινε με την εικόνα του πρωθυπουργού στη διάσκεψη του ΟΑΣΕ, να μιλάει με την ένδειξη κράτους μπροστά του "TROIKA-GREECE"!
Μετά από εθνικές συγκινήσεις και αγανακτήσεις ένθεν και ένθεν διαπιστώθηκε ότι άλλη τρόικα εννοούσαν εκεί στο Καζακστάν και παίζουν με το πόνο μας.

Το περίεργο είναι ότι αν εννοούσαν την εδώ τρόικα – ΔΝΤ, ΕΚΤ, EE – η εικόνα θα ήταν άλλη, Δεν θα μιλούσε ο πρωθυπουργός. αλλά ο κύριος Μπόμπ Τράα της παραδίπλα φωτογραφίας.
Ο οποίος και μίλησε και μας είπε ότι τα μέχρι τώρα μέτρα του μνημονίου δεν θα λύσουν το πρόβλημα, ότι οι αλλεπάλληλες φορολογικές μεταρρυθμίσεις είναι άχρηστες  και ότι – άκουσον άκουσον – η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει αποκρατικοποιήσεις και να πουλήσει κρατικές εταιρείες και εμπορικά ακίνητα του κράτους προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος της.  Στη συνέχεια μετά τις δηλώσεις του τοπικού τοποτηρητή του ΔΝΤ, η επίσημη τρόικα που πάει κι έρχεται προσδιόρισε και το πόσον – 50 δις μέχρι το 2015 – και τις επιχειρήσεις  :  ΔΕΗ, λιμάνια, Ταχυδρομικό ταμιευτήριο, κλπ και εμπορικά ακίνητα του δημοσίου.
Και η κυβέρνηση, αργά μετά τα μεσάνυχτα, έκανε γραπτή δήλωση που διαμαρτύρεται – στη χωρά που κυβερνά – για τις δηλώσεις της τρόικας που χαρακτηρίζει απαράδεκτες, μας διαβεβαιώνει ότι δεν δέχεται εντολές από κανένα, και επισημαίνει – το άκρον άωτον της κατάντιας – ότι :
«Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη συνέντευξή τους, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας. Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό». Και μετά η ΝΔ δεν καταλαβαίνει γιατί είναι σχεδόν μόνιμα αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ έχει χιούμορ …
Απίστευτο ανέκδοτο !!!
Επί ενάμισι χρόνο από τις εκλογές του Οκτώβριου του 2009, δούλευαν το κόσμο λέγοντας ότι το θέμα ήταν τα κρατικά ελλείμματα, οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων υπάλληλων και η φοροδιαφυγή των μικροεπαγγελματιών γιατί αυτή των 600 δισεκατομμυρίων της Ελβετίας δεν αγγίζεται και θα διαπραγματευτούμε.
Επί ενάμιση χρόνο δεν άκουγαν τίποτα για τις συνέπειες των μέτρων αυτών στην ανάπτυξη τον κινδύνων της ύφεσης και της ανεργίας.
Επί ενάμιση χρόνο όλες οι περικοπές έγιναν οριζόντια και αναλογικά 10 %, 20 & σε όλους και σ’ αυτούς με 1000 ευρώ μηναίο εισόδημα και σ αυτούς με 5000 ευρώ σαν να μη γνώριζαν ότι τον πρώτο τον καταδικάζεις στη φτώχεια και τον δεύτερο δεν τον ακουμπάς καν.
Επί ενάμιση χρόνο σώζουν τις ΔΕΚΟ μεταφέροντας απλώς τα χρέη τους στο χρέος της γενικής κυβέρνησης και πανηγυρίζουν με δηλώσεις περί μείωσης των ελλειμμάτων λες και είναι δύσκολο να μειώσεις το έλλειμμα κόβοντας μισθούς και μεταφέροντας τα χρέη.
Επί ενάμιση χρόνο καμία αξιοποίηση κρατικής περιούσιας, καμιά ιδιωτικοποίηση παρά μόνο αστείες δηλώσεις περί ιδιωτικοποίησης λείψανων τύπου ΟΣΕ και ξαφνικά η τρόικα λέει ότι όλα αυτά δεν αρκούν, δεν χρησιμεύουν σε τίποτα, δεν φτάνουν.
Επί ενάμιση χρόνο, ενώ το θέμα ήταν το χρέος κα κάθε νέος δανεισμός επιδεινώνει το λογαριασμό, μίλαγαν για το έλλειμμα
Και περίμεναν τι ; ότι η τρόικα μετά τα μερεμέτια του πρώτου ενάμιση χρόνου δεν θα εζήταγε τα ρέστα της ;
Πέρσι τον Απρίλιο ενώ οργίαζε η προπαγάνδα των ελλειμμάτων και των περικοπών που θα μας έσωζαν κι ενώ ο Αντώνης Σαμαράς εκπλησσόταν δήθεν για την προσφυγή στον μηχανισμό και το ΔΝΤ γράφαμε τα παρακάτω
--------
Η πικρή αλήθεια – της προσφυγής στο μηχανισμό - προκύπτει αβίαστα όχι από τα ελλείμματα αλλά από το χρέος της χώρας, που οι κυρίαρχες μεταπολιτευτικές δυνάμεις – ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – δημιούργησαν, και του οποίου ακόμα και σήμερα αρνούνται, να αναγνωρίσουν τις πραγματικές διαστάσεις.
Το χρέος της χώρας δεν αντιμετωπίζεται πλέον με δανεισμό όχι γιατί είναι αναλογικά μεγαλύτερο από αυτό άλλων χωρών αλλά γιατί, και ας το λέει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλήθεια είναι :
η χώρα παράγει όλο και λιγότερο,
η ανταγωνιστικότητα της συνεχώς υποχωρεί,
το χρέος της ως ποσοστό του ΑΕΠ διευρύνεται και η ετήσια εξυπηρέτηση του είναι πλέον δυσβάστακτη
και τα νέα δάνεια, αντί να δημιουργούν πλούτο, εξυπηρετούν το χρέος, και επιδεινώνουν τη κατάσταση.
Όλα αυτά και ειδικά το τελευταίο, οι δανειστές της χώρας το ξέρουν και για το λόγο αυτό γελούν με τους μηχανισμούς στήριξης, δεν έγιναν στο εξάμηνο. Δεν το έκανε ο Γιώργος μόνος του, δεν είναι κατόρθωμα του. Έγινε συνεχώς,από όλες τις κυβερνήσεις και απλά  όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι, οι δανειστές  μας έκαναν ότι κάνει ο κάθε δανειστής που δεν θέλει να αιφνιδιαστεί πατήσει από μια ενδεχόμενη χρεωκοπία του δανειζόμενου.
Δεν άφησαν τον δανειζόμενο να χρεοκοπήσει γιατί αυτό δεν ελέγχεται αλλά οργάνωσαν
την διαδικασία επιτήρησης,
ενεχυριασμού
και κατάσχεσης των περιουσιακών του  στοιχείων.
Αυτό είναι το πραγματικό νόημα του μηχανισμού στήριξης.
----------
Γιατί σήμερα διαμαρτύρεται η κυβέρνηση ; Η τρόικα λέει απλά την αλήθεια και προαναγγέλλει, ίσως σε συμφωνία μαζί της,  το έργο το έχουμε δει πολλές φορές στον ενάμιση χρόνο, την ενεργοποίηση των δυο τελευταίων μηχανισμών του μνημονίου
Τον ενεχυριασμό και την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του δανειζόμενου. Αφού υπήρξε αρκετά χαζός για να μην απειλήσει με χρεωκοπία όταν ακόμα μπορούσε.
Άσε που δεν είναι και τόσο τραγικό να γίνουν πραγματικές αποκρατικοποιήσεις. Είναι ; Το πολύ πολύ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να χάσουν κάποιες κομματικές στρατιές. Αλλά δυστυχώς το θέμα είναι σοβαρό. Μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις σε κατάσταση πίεσης και εκτάκτου ανάγκης είναι συχνά ξεπούλημα και πανικός. Δυστυχώς για όλους μας.
Και τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης σε λίγο θα στερέψουν. Θυμηθείτε λίγο τις επίσημες  “Μάρθα Βούρτση” της κυβέρνησης : τον κ. Ρέππα και τον κ. Λοβέρδο. Τι μας παίζουν εδώ και ενάμιση χρόνο ;
Δώσαμε μάχη και δεν απολύσαμε ο ένας, δώσαμε μάχη και δεν κλείσαμε ακόμα τα νοσοκομεία ο άλλος.
Σε λίγο η κυβέρνηση θα έχει δώσει μάχη και θα μας πει ότι δεν είναι 50 δις οι αποκρατικοποιήσεις πανικού αλλά 25, 30 η 40. Η μάχη θα έχει κερδηθεί και ο πόλεμος χαθεί. Και θα τους ξαναψηφίσουμε.
Περαστικά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: