ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.2.11

Άγνοια Μπεγλίτη για τη στρατιωτική άσκηση καταστολής εξεγέρσεων


Άγνοια για τη στρατιωτική άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων, που διεξήχθη προ ημερών στο Κιλκίς, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα που του έθεσαν βουλευτές, διαβεβαίωσε όμως, ότι αν αποδειχθεί ύπαρξη στρατιωτικών ευθυνών, αυτές θα αποδοθούν άμεσα.

Το θέμα, στο οποίο ενεπλάκη με στρατιωτική άσκηση η 71η Ταξιαρχία του Κιλκίς με συμμετοχή κληρωτών και επαγγελματιών στρατιωτικών, ετέθη από τους βουλευτές του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρο Δρίτσα στο περιθώριο της συζήτησης κύρωσης σύμβασης στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.
Στην άσκηση παρουσιάζονταν στρατιωτικές δυνάμεις να καταστέλουν πολίτες διαδηλωτές που κρατούσαν πανό, όπου αναγράφονταν «ΣΥΡΙΖΑ» και «Ειρήνη».
Ο κ. Μπεγλίτης απάντησε ότι ήταν μία άσκηση επί χάρτου κι ότι κι ο ίδιος το πληροφορήθηκε από τον Τύπο. Όπως είπε, ζήτησε να ενημερωθεί και έδωσε εντολή να σταματήσει αμέσως η άσκηση, ενώ γνωστοποίησε ότι καθημερινά γίνονται ασκήσεις περιφερειακού ή τοπικού χαρακτήρα για τις οποίες, αν είναι ήσσονος σημασίας, δεν ενημερώνεται η πολιτική ηγεσία.
Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος σημείωσε ότι άλλο το ζήτημα, αν ενημερώθηκε ο υπουργός και άλλο αν ήταν παράνομη ή όχι η άσκηση.
Ο κ. Μπεγλίτης απάντησε ότι η ηγεσία δεν συναίνεσε, ούτε πρόκειται να συναινέσει σε τέτοιου είδους ασκήσεις του ΝΑΤΟ, ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ελληνική επικράτεια οι οποίες αφορούν εσωτερικές οικονομικές ή κοινωνικές εξελίξεις.
«Κατανοώ τον προβληματισμό όσον αφορά τη διαδικασία και το περιεχόμενο, αλλά δεν συμμερίζομαι την ανησυχία σας. Αν προκύψουν ευθύνες στρατιωτικών θα αποδοθούν άμεσα», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Άγνοια Μπεγλίτη για τα χακί ΜΑΤ του Κιλκίς.

'Οπως είχε αποκαλύψει το www.onalert.gr η 71η ταξιαρχία στο Κιλκίς πριν λίγες μέρες συμμετείχε και με κληρωτούς και με επαγγελματίες στρατιωτικούς σε μία άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων. Μάλιστα εκείνοι που υποδύονταν το πλήθος κρατούσαν πανώ που έγραφε «peace» και φώναζε ΣΥΡΙΖΑ- ΣΥΡΙΖΑ.

"Ζητήσαμε πλήρη πληροφόρηση για το θεμα σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας δεν συναίνεσε σε ασκήσεις εδάφους είτε του ΝΑΤΟ είτε Ε.Ε που θα συνδέονταν με την εσωτερική κατάσταση και τις εσωτερικές οικονομικές-κοινωνικες εξελίξεις. Ζήτησα ενημέρωση. Ζήτησα να σταματήσει η άσκηση", είπε ο κ. Μπεγλίτης.

Τότε ο Ντίνος Βρεττός αντέτεινε: "Είναι δυνατόν να γίνονται πράγματα που δεν ξέρει η πολιτική ηγεσία; Υπάρχουν ευθύνες απ’ ότι βλέπετε.

Από την πελυρά του ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ είπε: "Είναι γνωστή η εκπαίδευση και τα σεμινάρια εσωτερική καταστολής πλήθους. Το θεμα είναι αν την καλύπτετε πολιτικά."

"Μετά την απάντησή σας γεννώνται νέα ερωτηματικά. Ποιος αποφασίζει και ποιος σχεδιάζει τέτοιου είδους πράγματα; Δεν μπορεί αυτό να μην έχει και άλλες ουρές", είπε και ο Θανάσης Δρίτσας από τον ΣΥΝ.

"Πρέπει να μας ενημερώσετε αν η άσκηση που έγινε από τον ελληνικό στρατό είναι παράνομη ή όχι και αν είχατε ενημερωθεί. Αν είναι παράνομο είναι θέμα", είπε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

"Η πολιτική ηγεσία δεν ενημερώνεται για οποιαδήποτε άσκηση γίνεται στον ελληνικό χώρο πέρα από τις μεγάλες ασκήσεις. Όταν θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα θα απαντήσουμε και στα ερωτήματα που έθεσε ο Καρατζαφέρης.Αν υπάρξουν ευθύνες στρατιωτικών θα αποδοθούν άμεσα. Από εμενα τουλάχιστον να είστε σίγουρος για αυτό", απάντησε ο υφυπουργός 'Αμυνας.
ONALERT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: