ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.5.11

Κοίτα τον καθρέφτη σου!

Κοίτα τον καθρέφτη σου. Μέσα θα δεις να στέκεται κάποιος. Ρώτησε τον πόσο ανεύθυνος είναι. Πόσο ανεύθυνος είναι που κατάφερε να χάσει μέσα σε ένα χρόνο όσα κέρδισαν γενιές και γενιές σε δεκαετίες;

Κοίτα τον καθρέφτη σου. Μέσα θα δεις να στέκεται κάποιος. Ρώτησε τον πόσο εγωιστής είναι. Πόσο εγωιστής είναι που πιστεύει ότι φταίνει όλοι οι άλλοι εκτός από αυτόν;



Κοίτα τον καθρέφτη σου και μέσα θα δεις να στέκεται κάποιος. Ρώτησε τον πόσο ξερόλας είναι. Πόσο ξερόλας είναι που νομίζει ότι αυτός δεν τρώει κουτόχορο και είναι ενημερωμένος; Πόσο ξερόλας είναι που αυτός το έβλεπε ότι θα φτάσουμε εδώ που φτάσαμε και τα έλεγε, αλλά δεν το ακούγαν οι άλλοι;

Κοίτα τον καθρέφτη σου. Μέσα θα δεις να στέκεται κάποιος. Ρώτησε τον πόσο επαναστάτης του κώλου είναι. Πόσο ψευτοεπαναστάτης είναι που δηλώνει έτοιμος για όλα, αγανακτισμένος, ανυπομονεί να συναντήσει τον βουλευτή για να του τα χώσει, αλλά τελικά αρκείται στο να βλέπει Λαζόπουλο, το πολύ πολύ να βρίσει κι ο ίδιος λίγο στο Ίντερνετ ή στο καφενείο;

Κοίτα τον καθρέφτη σου. Μέσα θα δεις να στέκεται κάποιος. Ρώτησε τον πόσο ξεφτίλας είναι. Πόσο ξεφτίλας είναι που έχει χάσει την εθνική του κυριαρχία, μα πάνω απ'ολα την ανθρώπινη αξιοπρέπειά του; 

Κοίτα τον καθρέφτη σου και μέσα θα δεις να στέκεται κάποιος. Ρώτησε τον πόσο λίγος είναι, πόσο ανθρωπάκος... Πόσο τιποτένιος είναι που ακόμα και σήμερα φοβάται να μιλήσει; Δε βγαίνει να φωνάξει για αυτό που τον πνίγει, δεν αντιδρά, βαριέται, ντρέπεται, φοβάται, λιγοψυχεί... 

Πάω να κοιτάξω τον καθρέφτη μου και να φτύσω αυτόν που στέκεται απέναντι. Μήπως και ξυπνήσει. Μήπως και αποφασίσει να κλείσει την τηλεόραση και τον υπολογιστή, μήπως και αποφασίσει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του. Τη δική του ζωή στα δικά του χέρια! Γιατί  ως τώρα ούτε για αυτό δεν ήταν άξιος...

Αλήθεια, εσύ έχεις καθρέφτη...;;;
 
 

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΕΙΤΕ

Προχθές σε διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου αποφασίσθηκε σειρά μέτρων που αφορούν την υποτιθέμενη αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας. Μετείχε δε της συσκέψεως αυτής μεταξύ άλλων και ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής.
Η κυβέρνηση του μνημονίου, μεταξύ άλλων αποφάσισε, πως όσοι εκ των λαθρομεταναστών θέλουν οικιοθελώς να αποχωρήσουν από την χώρα μας, θα πριμοδοτούνται με τα ναύλα τους και με ένα επίδομα 200 ευρώ καθώς επίσης, να δώσουν κίνητρα, κυρίως προς νέα ζευγάρια προκειμένου να ενθαρρυνθούν για αγορά ή ενοικίαση ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας.
Όλες οι κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, αλλά κυρίως οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με την αλλόφρονα και νεοταξική πολιτική τους «άνοιξαν τα σύνορα» μετατρέποντας την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι και εισήλθαν στην χώρα χιλιάδες λαθρομετανάστες που έχουν ήδη μεταβάλει την δημογραφική της σύνθεση.
ΠΟΤΕ σαν κόμμα το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν είχε μεταναστευτική πολιτική και προσπάθησε με ημίμετρα να αντιμετωπίσει το οξύτατο αυτό Εθνικό ζήτημα.
Σε όλους τους Έλληνες αυξάνει καθημερινά η ανασφάλεια, που ως θηλιά σφίγγει το λαιμό τους από την αυξημένη εγκληματικότητα που οφείλεται κυρίως στους λαθρομετανάστες. Οι λαθρομετανάστες βιάζουν καθημερινά το πάλαι ποτέ υψηλό επίπεδο ζωής μας και είναι κίνδυνος πλέον για την ίδια μας την ζωή.
Στο κάθε φωτεινό σηματοδότη στους δρόμους κυρίως της πρωτεύουσας, υπάρχουν όλες οι φυλές του Ισραήλ και έχουν μετατρέψει τον πέριξ των φαναριών χώρο σε μικρά mini market από προϊόντα που προέρχονται από το παραεμπόριο.
Ολόκληρες συνοικίες ( Αγ. Παντελεήμων Αθηνών, κέντρο Αθηνών) και πόλεις όπως (Πάτρα, Ηγουμενίτσα) καθημερινά βιώνουν πολεμικές καταστάσεις Λιβύης και Αφγανιστάν.
Έτσι λοιπόν αυτή η Κυβέρνηση αποφασίζει να επαναπροωθήσει τους λαθρομετανάστες στους χώρους εισόδου τους, πριμοδοτώντας τους κι όλας.
Δεν μας εξηγούν όμως οι κύριοι της κυβέρνησης από πού θα βρουν τα χρήματα προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους . Από την υποθηκευμένη Εθνικά και εξαθλιωμένη οικονομικά Ελλάδα;

Κύριοι της κυβέρνησης σε ποια χώρα ζείτε;
Βγείτε τελικά από το χρυσό κλουβί και βιώστε, έστω για λίγο, τους κινδύνους που δέχονται στο πετσί τους οι πολίτες αυτής της χώρας.
Επαναδιαπραγματευθείτε άμεσα την συνθήκη του Δουβλίνου II !!!

Είναι δυνατόν να θεωρείτε πως είναι εφικτό να αποδεχθούν πολίτες αυτής της χώρας να επενδύσουν τα όσα χρήματα πιθανώς τους έχουν απομείνει και να κατοικήσουν σ’ αυτό το κέντρο της Αθήνας, που δεν τους παρέχει καμία ασφάλεια και μετά την δύση του ηλίου κυριαρχεί ο φόβος και ο θάνατος;

Κε Υπουργέ της Μη προστασίας του πολίτη ποιόν πρέπει να πιστέψουμε επιτέλους, εσάς και την κυβέρνησή σας με τις βαρύγδουπες εξαγγελίες σας ή την Ελληνική Αστυνομία, που προ ημερών στην εγκύκλιο περί προστασίας πολιτών που κυκλοφόρησε, στο εδάφιο για την προστασία των γυναικών αναφέρει: «να φροντίσετε να μείνετε μακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόμους. Να μην πηγαίνετε με τα πόδια σας μετά την δύση του ηλίου. Πάρτε ένα ταξί ή ζητήστε από ένα φίλο να σας μεταφέρει».
Είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα, η Αστυνομία της να εκδίδει τέτοιες εγκυκλίους;
Διότι τέτοια υποβάθμιση της αξιοπρέπειας των πολιτών και τέτοια αδυναμία της ασφάλειάς τους συναντάμε μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες.
Επιπρόσθετα, κε Υπουργέ, σεις δεν είστε ο φυσικός προϊστάμενος της Ελληνικής Αστυνομίας;
Άλλα αποφασίζετε στο Υπουργείο και άλλα στην Αστυνομία;

Όλα τα παραπάνω, κύριοι της Κυβέρνησης αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά την αδυναμία και την ανικανότητα σας, να κυβερνήσετε αυτή τη χώρα .
Και όταν κάποιος δεν μπορεί, αποχωρεί !!!

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Ο Guardian πετάει σωσίβιο στην κυβέρνηση ΓΑΠ για την "μυστική σύσκεψη"

Η εφημερίδα Guardian δημοσιεύει άρθρο με τίτλο "Οι φόβοι για την Ελλάδα προκαλούν μυστικές διαβουλεύσεις", σύμφωνα με το οποίο η συνάντηση στο Λουξεβούργο ορίστηκε λόγω των ανησυχιών ότι τα προβλήματα της Ελλάδας προσεγγίζουν το σημείο κατάρρευσης.

Επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, το δημοσίευμα αναφέρει ότι...
δεν συζητήθηκαν μόνον τα προβλήματα της Ελλάδας αλλά και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές διέψευσαν τις πληροφορίες που προήλθαν από την Γερμανία ότι η Αθήνα «έριξε την ιδέα της εγκατάλειψης του κοινού νομίσματος».

Στις συνομιλίες, σύμφωνα με τον Guardian, μετείχε και εκπρόσωπος της Κομισιόν, ενώ οι υπόλοιπες χώρες μέλη της ευρωζώνης δεν ενημερώθηκαν για την σύσκεψη.

Παρά τις διαψεύσεις, συνεχίζει το δημοσίευμα, «οι πιστωτές εξετάζουν μια σειρά εναλλακτικών λύσεων για την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας βοήθειας που είτε θα δίνει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσει τα χρέη της, είτε θα αναγκάζει τις τράπεζες να δεχθούν απώλειες από τα ελληνικά ομόλογα.

Το δημοσίευμα επίσης φιλοξενεί δήλωση αναλυτή του Σίτυ του Λονδίνου, ο οποίος σημειώνει: «Εάν είσαι η Ελλάδα και η χώρα σου είναι στα χάλια που είναι, και σκέφτεσαι τα επόμενα πέντε χρόνια και τα μέτρα λιτότητας που πρέπει να πάρεις για να καταφέρεις να μείνεις στο ευρώ, έχεις ευθύνη, θα έλεγα, να σκεφτείς να φύγεις» από την ευρωζώνη.

Το FOCUS στο εδώλιο





Στο εδώλιο το εξώφυλλο της ντροπής
Για συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους κατηγορούνται 13 Γερμανοί δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι του Focus, οι οποίοι μηνύθηκαν από ομάδα Ελλήνων νομικών.
26/4/2011
Σε μια μικρή γωνιά του Πρωτοδικείου της Αθήνας, στο ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο, θα δοθεί η... μάχη για την πληγωμένη τιμή της Ελλάδας!Στο εδώλιο αναμένεται να βρεθούν 13 Γερμανοί δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι, μέλη της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «Focus», οι οποίοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση και δυσφήμηση διά του Τύπου, προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και εξύβριση.Η υπόθεση αφορά δημοσιεύματα, καθώς και το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού, στο τεύχος της 22.2.2010, που, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, «εμφάνιζε φωτογραφία του αρχαιοελληνικού αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου να φέρει παραμορφωμένη, ήτοι ρυπαρή και σκισμένη τη σημαία του ελληνικού κράτους και να καλύπτεται με αυτήν το σώμα του αγάλματος από τη μέση και κάτω, αλλοιώνοντας έτσι το νόημα της σημαίας, ως συμβόλου του κράτους».Παράλληλα, στο ίδιο εξώφυλλο του περιοδικού, που κυκλοφόρησε εκτός από την Ελλάδα και τη Γερμανία και σε άλλες χώρες, το άγαλμα της Αφροδίτης εμφανιζόταν «να έχει υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο του δεξιού χεριού, χειρονομία η οποία σε συνδυασμό με τη φράση ''Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια'', προσβάλλει την τιμή των Ελλήνων»...Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση που υπέβαλε στο «Focus» ομάδα δικηγόρων, με επικεφαλής τον κ. Θεόδωρο Φραγκάκη και τους Αικατερίνη Φραγκάκη, Αικατερίνη Πουλάκη, Βασιλική Μπακάλη, Σταύρο Ανδρουτσόπουλο και Χρήστο Χρυσανθακόπουλο.Ωστόσο, όπως είπαν στο «Εθνος» οι μηνυτές, η υπόθεση έχει σημάνει πανστρατιά μέσω του Διαδικτύου, καθώς οι ίδιοι έφτιαξαν ομάδα στο Facebook με την ονομασία «ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝΥΣΟΥΜΕ ΤΗ FOCUS ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ».Παράλληλα, όπως αναφέρουν, προτίθενται να καταθέσουν και αγωγή αποζημίωσης για την ηθική βλάβη που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του περιοδικού, ενώ διευκρινίζουν ότι:«Η πρωτοβουλία μας δεν έχει πολιτική απόχρωση. Ούτε αφορά τον γερμανικό λαό. Δεν επιθυμούμε να ασκήσουμε εξωτερική πολιτική. Η δική μας ωφέλεια θα είναι η ηθική δικαίωση και η ''δημόσια συγνώμη'' από το περιοδικό για την προσβολή της προσωπικότητάς μας ως Ελλήνων καθώς και της Ελλάδας».Σύμφωνα με όσα είπε στο «Εθνος» ο κ. Φραγκάκης, τουλάχιστον διακόσιοι δικηγόροι αναμένεται ότι θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης, οι οποίοι, όπως ισχυρίζονται, νιώθουν «προσβεβλημένοι από τα κατάπτυστα άρθρα του περιοδικού τα οποία παρουσιάζουν του Ελληνες ως απατεώνες, φοροφυγάδες, άπληστους, αγράμματους και ως ανθρώπους που ζουν μόνο με δανεικά».Οπως τονίζει ο ίδιος, «Ιδρύματα και σωματεία Ελλήνων ποιητών και συγγραφέων καθώς επίσης και μεγάλοι καλλιτέχνες μπορούν να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής την ημέρα της δίκης, διότι το δημοσίευμα αναφέρει ότι η σύγχρονη Ελλάδα δεν διαθέτει κανέναν σημαντικό ποιητή, συνθέτη, καλλιτέχνη εικαστικών τεχνών ή φιλόσοφο, οι δε σημαντικότεροι ποιητές της σύγχρονης Ελλάδας είναι οι στατιστικολόγοι που κατάφεραν να παραπλανήσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση».ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟΨεύδη και περιφρόνησηΚαταπέλτης είναι το κατηγορητήριο για τους 13 από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού, που αφορά σειρά άρθρων για τους σημερινούς Ελληνες, που μεταξύ άλλων χαρακτηρίζονται ως «άσωτος λαουτζίκος καλλιτεχνών», «εκφυλισμένο γένος, ότι δεν πρέπει να έχουν καμία απολύτως συγγένεια με τους προγόνους τους». «? Ολα τα παραπάνω γεγονότα, αναφέρεται, ήταν εν γνώσει τους ψευδή και μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των εγκαλούντων, οι οποίοι ανέγνωσαν τα επίδικα άρθρα του περιοδικού FOCUS, αφού αυτά (έντυπα και ηλεκτρονικά) αναφέρονταν στους Ελληνες πολίτες, μεταξύ δε αυτών και στους εγκαλούντες, παρουσιάζοντάς τους ως μη αντάξιους απογόνους των αρχαίων Ελλήνων, ως απολίτιστους και αγράμματους και ανθρώπους οι οποίοι ζουν με δανεικά χρήματα σε βάρος των ευρωπαϊκών οικονομιών».Ακόμη σκληρότερο είναι το κατηγορητήριο σε σχέση με το αδίκημα της προσβολής συμβόλων, καθώς αναφέρει μεταξύ άλλων για τον Γερμανό διευθυντή έκδοσης και αρχισυντάκτη του περιοδικού ότι: «? με πρόθεση, για να εκδηλώσει περιφρόνηση, παραμόρφωσε την επίσημη σημαία του κράτους και πιο συγκεκριμένα, δημοσίευσε στο εξώφυλλο φωτογραφία, που απεικόνιζε το αρχαιοελληνικό άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να φέρει παραμορφωμένη και σκισμένη τη σημαία? αλλοιώνοντας έτσι το νόημα της σημαίας ως συμβόλου του κράτους».ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΗΝΥΤΕΣ Λιβελογραφήματα και ύβρεις κατά του ελληνικού λαούΟι έξι δικηγόροι στη μήνυσή τους κάνουν λόγο για συντάκτες και συνεργάτες του περιοδικού, οι οποίοι στο συγκεκριμένο τεύχος «υπερέβησαν παν όριο θεμιτής δημοσιογραφικής κριτικής (ακόμη και σε επίπεδο χλεύης και ισοπεδωτικής κριτικής των ''έργων και ημερών'' συμπατριωτών μας)» και κατηγορούν τη συντακτική ομάδα του περιοδικού ως «καταπέσαντες σε επίπεδα αδιαφιλονίκητα κιτρινισμού εναντίον της χώρας μας».Χαρακτηρίζουν τα δημοσιεύματα «λιβελογραφήματα» και υποστηρίζουν ότι οι κατηγορούμενοι, «μη αρκούμενοι σε αυτά, εξετράπησαν και σε πληθώρα υβριστικών και συκοφαντικών χαρακτηρισμών όλων των Eλλήνων συλλήβδην με άκρως μειωτικές λέξεις και φράσεις, όπως ''απατεώνες στην ευρω-οικογένεια''».Σε άλλο σημείο της μήνυσης αναφέρεται ότι «με τους τρόπους αυτούς αμφισβητείται η κοινωνική και ηθική αξία ολόκληρης της κοινωνίας και περιφρονείται η υπόληψή της. Μέλη αυτής της κοινωνίας αποτελούμε και εμείς οι εγκαλούντες και ως εκ τούτου, διά των ανωτέρω δημοσιευμάτων, προσβάλλεται η τιμή και η υπόληψή μας».Σύμφωνα με τη μήνυση, η φωτογραφία του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, όπου εμφανίζεται στο εξώφυλλο, στη γνωστή εξυβριστική χειρονομία, παρουσιάζει τους Eλληνες «να χειρονομούν και να εξυβρίζουν τους λοιπούς εταίρους τους Ευρωπαίους».Σε δηλώσεις του ο εκ των μηνυτών Θ. Φραγκάκης τόνισε:«Συγχαίρω τους Eλληνες δικαστές και εισαγγελείς, οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες, προχώρησαν την υπόθεση και θα τους καθίσουν στο σκαμνί. Ελπίζω τον Ιούνιο να μην αναβληθεί η υπόθεση, γιατί εκ της φύσεώς της έχει σύντομη παραγραφή.Είναι ένας τρόπος να δώσουμε απάντηση, γιατί οι Eλληνες είναι περήφανος λαός και όχι δούλος. Αν είχε συμβεί στην Αμερική ή σε άλλη χώρα της Ευρώπης, θα είχε κινηθεί αυτεπάγγελτα η διαδικασία».
ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
εθνος

Η Ελλάδα κινδυνεύει από τους Έλληνες (μερικές πικρές αλήθειες Νο 2)

του Σωτήρη Γλυκοφρύδη


Στην Ελλάδα λείπει η λογική. Γι’ αυτό το σύμβολο της Αθηνάς ήταν η κουκουβάγια. Διότι είναι νυκτόβιο πουλί, κρώζει τα δεινά και ανοίγει τα φτερά του βράδυ. Αν υπήρχε η λογική, τότε σύμβολο θα ήταν το αηδόνι.
Λέγεται πολλές φορές μετ’ επιτάσεως να οριστεί ΑΟΖ, χωρίς ούτε ένας να σκεφτεί ότι η Τουρκία βρίσκεται μέσα σε κορσέ μ’ ένα παλούκι στην κοιλιά της. Οι κόπιτσες του κορσέ λέγονται Δωδεκάνησα και το παλούκι Καστελόριζο. Η Τουρκία μεγαλώνει, η κοιλιά της εξέρχεται κάτω του κορσέ και το παλούκι πια την αγκυλώνει. Σε 30 χρόνια θα είναι 150 εκατομμύρια - κιλά και η Ελλάδα 12. Ποια θα είναι η σύγκριση και πληθυσμών;
Λέγεται μετ’ επιτάσεως πως η Τουρκία θα διαλυθεί. Αυτό μοιάζει με τις επικλήσεις των Χριστιανών στην Αγία Σοφία που περίμεναν άγγελο από το θεό να καταστρέψει τους βαρβάρους. Σκέφτηκε κανείς τι θα γίνει αν η Τουρκία ΔΕΝ διαλυθεί;
Λέγεται μετ’ επιτάσεως πως για όλα φταίνε οι άλλοι, χωρίς κανείς να σκεφτεί πως οι ¨άλλοι¨ κατά τον Ελληνικό τρόπο σκέψης είναι οι πιο κοντινοί μας, συνήθως ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Ο λεγόμενος ¨μαλάκας¨. Φώναξε αυτή τη λέξη στο λεοφωρείο, από τους 10 θα γυρίσουν οι 9. Ο άλλος είναι ο κουφός.
Λέγεται πως μια φούχτα Έλληνες ταπείνωσαν την Περσική αυτοκρατορία, Σκέφτηκε κανείς πως οι Πέρσες, οι γνήσιοι Πέρσες ήταν σε πληθυσμό όσοι οι Έλληνες; Σκέφτηκε κανείς πως στο Μαραθώνα πολέμησαν σαν σκυλιά οι μέτοικοι, αυτούς που ο Κλεισθένης είχε εντάξει στις 4 φυλές κάνοντάς της 10; Σκέφτηκε κανείς πως τους Πέρσες τους έφερε εδώ το μπάχαλο που λέγεται Δημοκρατία; Ας δει κάποιος ποιοι παρακαλούσαν το Δαρείο να επέμβει. Οι Κλεισθενικοί που του έδωσαν γη και ύδωρ χωρίς να τους ζητηθεί και οι ¨αλλοι¨, οι Πεισιστρατίδες, δηλαδή και οι δυο αντιμαχόμενες και αλληλοσφαγμένες παρατάξεις. Βρέθηκε κανείς να δει πως κάηκε ο ναός της Εφέσου και ποιοι κήρυξαν τον πόλεμο στους Πέρσες χωρίς γνώση της πραγματικότητας; Λέμε τους άλλους ¨βαρβάρους¨. Οι Πέρσες είχαν χάσει στην Ελλάδα κοντά στους 20 απεσταλμένους, πρεσβευτές και διερμηνείς. Μετρήστε τους, 4-5 στη Σπάρτη μέσα σε πηγάδι, άλλους τόσους και παραπάνω στη χαράδρα του Άρειου πάγου, τους πρώτους και ίσως περισσότερους στη Μακεδονία του Αμύντα επειδή κάποιοι ήθελαν να πηδήξουν. Οι Έλληνες ήταν το μόνο έθνος στον κόσμο που σκότωνε πρεσβευτές. Για ποια βαρβαρότητα λοιπόν μιλάμε; Διάβασε κανείς Έλληνας την ιστορία έτσι όπως πρέπει;
Μιλάμε για το χρυσό αιώνα των Αθηνών, μιλάμε για τη Δημοκρατία, μιλάμε για το Μεγαλέξανδρο, μιλάμε για Πλάτωνα και Σωκράτη, μιλάμε για καθαρότητα φυλής, μιλάμε ότι είμαστε ανάδελφοι, μιλάμε για ένα σωρό πράγματα που δεν μας ανήκουν. Ούτε η Ακρόπολη μας ανήκει, ανήκει στην Ασπασία και το βούτηγμα του χρυσού της Δήλου, ανήκει στους σφαγμένους Μηλίους και στον εξανα - εξπο - εξαποδισμό τους. Μιλάμε για μια γλώσσα ¨τέλεια¨ που ούτε εγώ την κατέχω παρά την ψιλιάζομαι ως μνήμα. Βγήκε κανείς στο δρόμο να κοιτάξει φάτσες, ποιοι είναι Έλληνες; Οι Αρμένιοι, οι Πόντιοι, οι Σμυρνιοί, οι Κωνσταντινουπολίτες, οι Αλεξανδρινοί, αυτοί ναι, αυτοί είναι Έλληνες.
Ας αφήσουμε λοιπόν τις … και ας κοιτάξουμε πίσω από το Μεγαλέξανδρο που βλέπουμε μπροστά στον καθρέφτη μας, τον πιο αληθινό Καραγκιόζη. Ναι, αυτόν τον μαυρομάτη καταφερτζή με το μακρύ το χέρι που ζητάει.

Γιατί δεν αντιδρά κανείς ;

Θυμάμαι μόλις πριν 2-3 χρόνια τους συνταξιούχους σε κάθε ψήφιση του προϋπολογισμού να κατεβαίνουν στους δρόμους κρατώντας από ένα κουλούρι και να το δείχνουν στις κάμερες λέγοντας ότι η «αύξηση» που τους έδωσε η κυβέρνηση έφτανε μόλις για την αγορά ενός κουλουριού !!! Σήμερα ένα χρόνο μετά το μνημόνιο που όχι μόνο αύξηση για κουλούρι δεν πήρανε αλλά τους έκοψε και το «ψωμί» , τους έκοψε τα περισσότερα φάρμακα , τους
μείωσε συντάξεις , επιδόματα κλπ δεν αντιδράει κανένας τους …
Θυμάμαι πορείες και διαμαρτυρίες ατελείωτες από συνδικάτα και σωματεία , όπου …διαμαρτυρόντουσαν επειδή δεν ήταν αρκετά γενναία η αύξηση (υπήρχε όμως κάποια υποτυπώδες αύξηση ) . Σήμερα που υπάρχουνε παντού μειώσεις και περικοπές σε μισθούς , σε συντάξεις , σε δώρα , επιδόματα , σε όλα τα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα …φτάσαμε στο σημείο της απόλυτης ξεφτίλας όπου ακόμα και την γιορτή της πρωτομαγιάς (την ύψιστη γιορτή της εργατιάς)να μην δίνουν το παρόν τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων …
Μέρα με τη μέρα η κρίση βαθαίνει , φτάσαμε στο σημείο όπου όλα πωλούνται και όλα νοικιάζονται , σπίτια , μαγαζιά , άνθρωποι , ψυχές , συνειδήσεις …
Αλλοιώθηκε ακόμα και η όψη από τις γειτονίες της Αθήνας από την πλειάδα των ξενοίκιαστων καταστημάτων που βάλανε λουκέτο …
Άνθρωποι φεύγουν πίσω στα χωριά τους ή ακόμα ψάχνουν τρόπους για να μεταναστεύσουν σε άλλα κράτη …
Και όμως παρά τα τόσα προβλήματα που έφερε το μνημόνιο κανενας δεν φαίνεται αποφασισμένος …
Κανένας δεν σκέφτεται σοβαρά να αντισταθεί με αγώνα , να μείνει στο Σύνταγμα μέχρι να πέσει η κυβέρνηση ..
Η «ανακατωσούρα» που έφερε το μνημόνιο ανέτρεψε όλη την κοινωνία … ανέτρεψε τον οικογενειακό προγραμματισμό κάθε εργαζόμενου , μηδενός εξαιρουμένου με αποτέλεσμα ο καθένας να προσπαθεί αυτή τη στιγμή να περισώσει ότι του απέμεινε από την χαμένη αξιοπρέπεια των παλαιών εσόδων του …κοιτάζοντας πως θα τα «βολέψει» και πως θα κάνει τα «κουμάντα» του για να επιβιώσει !!!
Τα προβλήματα που μας έχουνε βάλει στη ζωή μας και που έχουνε προκύψει από το μνημόνιο είναι εκείνα που μας κρατάνε με σκυφτό το κεφάλι …
Και όσο όμως δεν αντιδρούμε τόσο ποιο πολύ το σκύβουμε …
Ο Λάκκος που μας ανοίγουνε είναι τόσο μεγάλος που πρέπει να χωρέσουν Δέκα εκατομμύρια Έλληνες , κάποιοι θα πάνε ποιο βαθιά και κάποιοι θα πατήσουν πάνω στα κεφάλια των άλλων για να «επιπλεύσουν» … Πρέπει να δώσουμε ο καθένας την εξήγηση στον εαυτό του και αφού δούμε τον πραγματικό λόγο που μας κράτα κοιμισμένους να τον προσπεράσουμε και να αντιδράσουμε …
Δεν πάει άλλο !!!

Peramatozoa

ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΧΑΙΣΜΑΤΟΣ:

Ούτε να βγεί από το σπίτι του δεν μπορεί πλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Η κατακταρυγή του κόσμου προς το πρόσωπό του είναι τέτοια που δεν μπορεί πια να παρακολουθήσει ούτε μια συναυλία χωρίς γιουχάρισμα.

Χτές ο Πάγκαλος παρεβρέθηκε στη συναυλία του παγκοσμίου φήμης συγκροτήματος «Kronos Quartet», όπου δέχτηκε φραστική επίθεση από τους παρευρισκόμενους. Αν και ο κ. Πάγκαλος πιθανώς θεώρησε ότι ....
το κοινό της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών δεν θα μπορούσε να αντιδράσει ποτέ εναντίον του, το γιουχάρισμα ήταν τελικά αναπόφευκτο.

Με το που τέλειωσε όμως η συναυλία κάποια κυρία που τον εντόπισε φώναξε «κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται να κυκλοφορούν και να μένουν σπίτι τους». Αμέσως διαδόθηκε ποιος ήταν και όλη η αίθουσα άρχισε να επιτείθεται φραστικά στον αντιπρόεδρο.

Όσοι ήταν κοντά του απομακρύνθηκαν μην φάνε κανένα γιαούρτι ...
Πηγή: indymedia
Από newpost

Ανοιχτή Διαμαρτυρία και Καταγγελία, απο τον Γιάννη Βούρο ! Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ)

Ανοιχτή Διαμαρτυρία και Καταγγελία, απο τον Γιάννη Βούρο (Πύρινος Λόγιος)!
Προς τον Πρωθυπουργό της χώρας Γεώργιο Παπανδρέου
με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια

Κύριε Παπανδρέου,

Δεν σε προσφωνώ όπως είδες, ούτε κάν κύριε Πρωθυπουργέ και άλλες τέτοιες αβρότητες. Πρώτα απ' όλα δε σου αξίζουν. Σου μιλάω στον ενικό, γιατί δε βρίσκω το λόγο να σου μιλήσω στον πληθυντικό.

Στο πληθυντικό, απ ό,τι ξέρω, απευθύνονται κάποιοι όταν θέλουν να δείξουν σεβασμό στον άλλον ή όταν θέλουν να κρατήσουν τον άλλον σε απόσταση. Εγώ ούτε το ένα νοιώθω για σένα, ούτε το αλλο.

Και μιας και ξεκαθαρίσαμε τα τυπικά, ας έρθουμε στα...ουσιαστικά.

Δε μου λές κάτι ρε Πρόεδρε της Κυβέρνησης, για ποιούς μας έχεις περάσει; Ε; Μπάς και νομίζεις οτι είμαστε λαός που ...χάφτει μύγες τα ανάσκελα, που λεν και στο χωρίο μου; Εχεις ρε Πρόεδρε ακούσει τίποτε για το λαό που θέλησες να κυβερνήσεις; Σού χουν πεί τίποτε; Κανείς απ το περιβάλλον σου όταν ήσουν πιτσιρικάς; Στο σχολείο που φοίτησες; Κανείς; Γιατί αν δε σου χει πεί κανείς, μήτε γνωστός, μήτε φίλος, μήτε γονιός, μήτε δάσκαλος, τότε έχεις μια δικαιολογία. Αλλά επειδής εγώ δε πιστεύω κάτι τέτοιο, το αντίθετο μάλιστα, ε, τότε έχεις πολύ μεγάλο θράσος ρε φίλε. Και δεν έχεις κάν το θράσος ενός τσαμπουκαλή, έχεις το θράσος του...μαμάκια καλοαναθρεμμένου που κυκλοφορεί στα διάφορα μεγάλα σαλόνια για να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλλες στις διάφορες κυράτσες και να τις ξεμυαλίζει, μπας και φάει κανένα χιλιάρικο. Αυτούς τους τύπους, παλιά, ο λαός ξέρεις πώς τους έλεγε;

Ντιντίδες! Ε, τέτοιος είσαι! Ενας "Ντιντής" της πολιτικής.

Λοιπόν, άκου δώ ρε ...Ντιντάκο, εμείς εδώ, σε τούτη τη μικρή γωνιά της γής, λέμε πως "Ο Ψεύτης και ο Κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται". Και σύ είσαι και τα δύο. Και Ψεύτης καί Κλεφτης. Λοιπόν, το συνεταιράκι σου, ο μίστερ Στρός Καν, τα ξέρασε όλα φιλαράκο. Γιατί ο Θεός αγαπάει μεν τον Κλέφτη (δηλαδή εσένα) αλλά πιο πολύ φιλε μου αγαπάει τον νοικοκύρη, δηλαδή εμάς. Και ακου να δείς πως έγινε το σκηνικό για να καταλάβεις.

Ο Στρός Καν, δεν είναι τυχαίο άτομο, σωστά; Σωστά. Το ΔΝΤ διευθύνει, υποψηφιότητα για πρόεδρος της Φραγκιάς θα βάλει, άρα μεγάλη...προσωπικότης. Εδωσε λοιπόν συνένετυξη (απ τις καθιερωμένες που ...συνηθίζετε εσείς οι... Ντιντίδες της πολιτικής) και μίλησε για διάφορα το παλικάρι. Είπε, είπε, και τί δεν είπε...

Ο δημοσιογράφος όμως δε στάθηκε μόνο στα περι της Φραγκιάς και των πέριξ της Ευρώπης ζητήματα. Τον ρώτησε και κάτι άλλο.

"Μήπως είσασταν λιγάκι υπερβολικός κύριε Στρος Καν όταν λέγατε πως κλείσατε το θέμα (της προσφυγής στο ΔΝΤ) μέσα σε δεκαπέντε μέρες; Συνήθως αυτά τα θέματα παίρνουν μήνες για να μπούν σε μια τροχιά"

Και ο συνεργάτης σου τί απάντησε;

"Οταν λέω, υπερβάλλοντας, οτι όταν ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, κλείσαμε το θέμα σε δεκαπέντε μέρες, το κλείσαμε σε δεκαπέντε μέρες διότι δουλέψαμε απο πρίν μήνες με τις ελληνικές αρχές, το κάναμε ΥΠΟΓΕΙΑ!!!! Και γιατί αυτο; Μα διότι οι ελληνικές αρχές ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου (εσύ δηλαδή...Ντιντή μου), για πολιτικούς λόγους, ΔΕ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΛΑΟ!!!! Αλλά μη νομίζετε, απο την ΑΡΧΗ ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, απο το Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2009(!!!), λέγοντάς μου οτι χρειαζόμαστε βοήθεια!

Και είναι αλήθεια οτι είχε συνειδητοποιήσει πως είχε ΑΝΑΓΚΗ απο βοήθεια!!!"

Και το ...επίμαχο σχόλιο...ΚΟΠΗΚΕ απο τη συνέντευξη! Γιατί αργότερα το κατάλαβε ο δικός σου τι γκάφα είχε κάνει και το κανάλι Canal+ που πήρε τη συνέντευξη θέλησε να το ...εξαφανίσει! Εμ, έλα ντε, που βρέθηκε στα...χέρια αυτουνού του ...Λαζόπουλου - Ο Θεός μόνο ξέρει πώς! - και σε ...ξεμπρόστιασε; Τώρα; Τι έχεις να πέις τώρα ρε Ντιντή των σαλονιών; Ε;

Απο το Νοέμβρη-Δεκέμβρη του 2009 ε; Για σκέψου! Αν δεν απατώμαι, ήταν τότε που ...ούρλιαζες πως "λεφτά υπάρχουν!", έτσι δεν είναι; Γιατί το κανες αυτό ρε τομάρι; Ποιός είσαι συ, που μπορείς έτσι να πάιζεις με τις ζωές μας; Με τη μοίρα μας; Με τη τύχη μας; Ποιός είσαι σύ ρε Ντιντή, που μπορείς έτσι να παίζεις με τη νοημοσύνη και τη υπομονή μας;

Ποιός είσαι ρε απατεώνα; Απο πού ήρθες; Ποιός σ' έστειλε;

Ποιοί είναι οι εντολοδόχοι σου;

Γιατί δεν είπες τίποτε στο κόσμο ρε τομάρι, οτι "δεν υπάρχει φράγκο παιδιά και θα πρέπει όλοι μαζί, αν με ψηφίσετε, να πάρουμε σκληρά μέτρα για την αυριανή μας επιβίωση" παρά φώναζες αλήτη, μπροστά στους αφιονισμένους οπαδούς σου, οτι "λεφτά υπάρχουν, αλλά οι άλλοι ήταν ανίκανοι και τα τρώνε για τον εαυτό τους;"

Γιατί ρε μας πούλησες τομάρι; Γιατί; Τι σου φταίξαμε; Σου σκοτώσαμε κανα παππού ή καμμια γιαγιά ή κανα συγγενή σου; Σου φάγαμε λεφτά και δε στα δώσαμε;

Σε εξαπατήσαμε; Σε βρίσαμε; Σε λοιδωρήσαμε; Τι γαμώ το κέρατό μου σου κάναμε;
Πρωθυπουργό ρε σε κάναμε! Σε ανεβάσαμε στο Υψιστο Αξίωμα για να μας κυβερνήσεις ρε αλήτη!

ΕΛΠΙΔΑ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕΣ!

ΓΙΑΤΙ ΡΕ; ΓΙΑΤΙ;

Παζάρευες ρε κτήνος, τη τιμή και την υπόληψή μας στους εχθρούς μας ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΑΠ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕΣ ΤΟ ΠΟΔΑΡΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ,
δένοντάς μας χειροπόδαρα και σέρνοντάς μας στο γκρεμό; Υποθηκεύοντας το πλούτο και το μέλλον μας; Το μέλλον του γιού και της κόρης μου ρε άθλιο τομάρι; Γιατί ρε! Λέγε που να σε πάρει, ΜΙΛΑ!

Πές κάτι, υπεράσπισε το άθλιο τομάρι σου, βγές αύριο στο κόσμο και πες οτι "αυτός ο Στρος Καν θέλει να με εξοντώσει πολιτικά! Λέει ψέμματα, δεν είναι έτσι τα πράματα, εγώ σας είπα την αλήθεια, θέλουν να με φάνε!"

Πές ό,τι βλάκεία θέλεις, αλλά ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΗΝ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ! ΜΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ ΑΛΛΟ ΡΕ ΑΘΛΙΕ ΡΕΜΠΕΣΚΙΕ!......

Εντάξει, ωραία. Μας πούλησες λοιπόν. Μας πέταξες σε μια ελεεινή, σκοτεινή και βρώμικη σκάλα. Πόσα βρώμικα σκαλιά υπάρχουν ακόμα;

Ποιό είναι το άλλο σκαλί;

Τι άλλο ακόμα!

Πόσα βρώμικα σκαλιά υπάρχουν που πρέπει να κουτρουβαλίσουμε; Τι άλλο μένει; Οι Τούρκοι; Ε;

Πόσα σου τάξανε οι αγάδες για να μας δούν να σερνόμαστε σα τους ζητιάνους; Για πόσα αργύρια; Πόσο τους πούλησες το αίμα που χύσανε οι παππούδες μας στη Μικρασία για να ζήσεις εσύ και να ρθεις να μας κυβερνήσεις;

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΠΙΑΤΣΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΕΣΕΣ; Ε;

ΕΚΑΤΟ; ΔΙΑΚΟΣΙΑ; ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ; ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ; ΠΟΣΑ;

Πόσα σου δώσανε ρε Εφιάλτη για να μας πουλήσεις στους σύγχρονους Πέρσες; Ο ομοιδεάτης σου πρίν 2 μιση κοντά χιλιάδες χρόνια, μας πούλησε τότε για μια χούφτα χρυσά και δέκα σκλάβες, τόσο μας κοστολόγισε σα λαό, εσύ πόσα τους γύρεψες;

Με τι ψυχή ρε και τι καρδιά έβαλες την υπογραφή σου κάτω απ αυτό το κωλόχαρτο της ανομίας που το ονόμασες Μνημόνιο; Πώς το βάσταξε η μαύρη ψυχή σου, όταν διάβασες στο χαρτί οτι αυτοί βάλανε όρο δέσμευσης και ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ; Ησουνα τόσο βλάκας για να πιστέψεις οτι εμείς μπορούσαμε να πληρώσουμε ποτέ 200 δίς ευρώ και τό κανες για να κερδίσεις χρόνο; Νόμιζες οτι ξεζουμίζοντάς μας θα σου βγαίναν τα ...αργύρια για να μπορέσεις να τα δώσεις;

Αυτό είναι;

Τί γένηκε ρε ρουφιάνε επιτέλους; ΛΕΓΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ!

Δε μιλάς ε; Φτού σου ρε τιποτένιε! Ελεεινέ αλήτη... Κύριε Πρωθυπουργέ!

Αλλά μη χαίρεσαι προδότη! Αυτό που έκανες επισύρει την ΕΣΧΑΤΗ κατηγορία για κάθε υπήκοο αυτής της χώρας, την κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ! Και ασφαλώς ξέρεις και την ποινή, έτσι δεν είναι; Νομίζεις οτι θα ξεφύγεις, επειδή, παρ΄όλες τις μηνύσεις που σου έχουν γίνει, ακόμη ο  Εισαγγελέας δε σε κάλεσε στο μαγαζάκι του; Μα γιατί είναι και η Δικαιοσύνη πουλημένη σε σας, θαρρείς πως δεν το ξέρω; Αλλά δε θα ξεφύγεις ελεεινέ! Κάποτε θα τελειώσει η θητεία σου, μπορεί και σε κάποιες μέρες, που ξέρεις! Και τότε θα σε δικάσουν αυτοί που τους πούλησες προδότη! Κανένας άλλος. Και τη ποινή θα σου τη βάλει αυτός που σε ανέδειξε εκεί που είσαι. Ο Λαός!

Κι εσύ ρε Πρόεδρε της ...Δημοκρατίας Κάρολε Παπαούλια; Δε μιλάς; Δε ντρέπεσαι; Τι κάνεις εκεί πάνω που βρίσκεσαι; Τι ρόλο παίζεις εσύ; Δε βλέπεις που μας ξεπουλάνε και μας εξευτελίζουν;

Ποιός είναι ο μισθός σου; Γιατί πληρώνεσαι; Τι πας και κάνεις κάθε μέρα που πηγαινοέρχεσαι στη γραφειάρα σου και στις σαλονάρες σου που σε βάλαμε να κάτσεις;
Ενημερώνεσαι καθόλου; Ακούς; Αφουγκράζεσαι; Γιατί δε μιλάς;

Εγώ σε ρωτάω! Με ξέρεις, είμασταν κάποτε γειτόνοι! Στην ίδια πολυκατοικία που μένεις κι εσύ έμενα κι εγώ κάποτε! Στον 1ο Οροφο, στο δυαράκι! Εσύ είσαι στο ρετιρέ, πάνω - πάνω!

Ακόμη τον θυμάμαι το φουκαρά τον ...μυστικό μπατσάκο της προσωπικής σου ασφάλειας, που ξεροστάλιαζε στην είσοδο να σε περιμένει! Ναί, τότε που ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, ένας ...ξεπεσμένος πολιτικάντης, θλιβέρό ανδρείκελο του Παπανδρέου, ακόμη και τότε που δεν ήσουν ΚΑΝ βουλευτής, μου ήθελες τρομάρα σου και ασφάλεια! Είχαμε μιλήσει για μισή ώρα κάτω στην είσοδο και μού λεγες για τις...βλακείες του Σημίτη! Τα θυμάσαι γέρο;

Για τη σημερινή ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ δεν έχεις να πείς τίποτα; Περίεργο, γιατί ο προκάτοχός σου, Κωστής Στεφανόπουλος, όχι μόνο θα έλεγε, αλλά θα σήκωνε και το ανάστημά του στους προδότες! Εδώ δεν είχε διστάσει να τα πεί μπροστά στον ίδιο τον Κλίντον, όταν είχε έρθει βολτίτσα στην  Ελλάδα, αυτό δε θάκανε;

Αυτή είναι η διαφορά στο μέγεθος των ανδρών Πρόεδρε. Ο ένας ήταν Ελληνας κι εσύ είσαι απλώς ...ανθρωπάκι.

Πώς είναι άραγε δυνατόν, να βγείς και να ...καταγγείλεις το γόνο του...ευεργέτη σου; Πώς είναι δυνατόν να κάνεις κάτι τέτοιο σ' αυτόν που τον..χόρευες κάποτε στα γόνατά σου όταν ήτανε πιτσιρίκι; Πως είναι δυνατόν να κάνεις κάτι τέτοιο, όταν ακόμα έχεις στενούς δεσμούς με τη μάνα του και το σόι του;

Ε, ρε πατρίδα πού κατάντησες! Να σε κυβερνάει το ...πιτσιρίκι και ο ...θείος Κάρολος που κάποτε το... χόρευε στα γονάτά του και του φερνε σοκολάτες με τη κάθε του επίσκεψη!

Ανθρωπάκι ήσουνα πάντα, Κάρολε Παπούλια. Ενα θλιβερό ανθρωπάκι, που έκανε τα χατήρια στο ....μεγάλο του αφεντικό τότε στην εποχή της μεγάλης δόξας του ΠΑΣΟΚ.

Θα σού 'σερνα χειρότερα, αλλά έχε χάρη που κοντεύεις τα 90 και δε μου πάει καρδιά να σε ξευτιλίσω άλλο. Σέβομαι απλά την ηλικία σου, τίποτε άλλο. Η Ιστορία, αύριο-μεθαύριο, θα σε κρίνει, νασαι σίγουρος γι αυτό.

Ναί, εγώ, που περνούσες απο μπροστά μου κάποτε και με προσπέρναγες λέγοντάς μου μια γρήγορη "Καλημέρα αγόρι μου!" κι έμπαινες στα γρήγορα στη μαύρη Μερσεντές που σε περίμενε, εγώ σε σέβομαι.

Δηλαδή την ηλικία σου, μη πάει ο νούς σου σε τίποτε άλλο. Ανεμους έσπειρες κάποτε Κάρολε Παπούλια, θύελλες θα θερίσεις. Αμα τα ...τινάξεις "Θείε"Κάρολε, δε θα σε θυμάται κανείς. Απο μας τουλάχιστον.

Κι εσύ ρε Ελληνα; Πού είναι ρε Ελληνα η οργή σου; Πού είναι ο θυμός σου; Εσύ δεν ήσουν που κατέβαινες κάποτε στο Πολυτεχνείο και δερνόσουν απ τους μπάτσους για να φύγει ο Παπαδόπουλος;

Εσύ δεν ήσουν που κατέβαινες στις πορείες για να φύγει η...τρισκατάρατη Δεξιά; Που φώναζες και ΕΤΡΕΜΕ Η ΓΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ;

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ;

Νάτο, το έγκλημα φανερώθηκε, οι συνεργάτες ΞΕΡΝΟΥΝ ΠΙΑ, ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ! ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ, ΣΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΑΜΩΤΟ! ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

ΓΙΑΤΙ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ ΜΩΡΕ;;;

Σε λίγο τα παιδιά σου δε θα μπορούν να βρούν δουλειά, σε λίγο θα δείς τους Τούρκους να παίρνουν τη Θράκη μας και τα νησιά μας, γιατί μας τα ξεπούλησαν οι Εφιάλτες, σε λίγο δε θα μπορείς να  αγοράσεις απ το σούπερ μάρκετ ούτε τα απαραίτητα για να ζήσεις, θα είσαι σκλάβος στα δεσμά της πιο χειρότερης δουλείας!

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

ΓΙΑΤΙ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ;;;; ΓΙΑΤΙ;;;

«Θα είμαστε εδώ – Θα είμαστε παντού – Θα γίνουμε ο φόβος, του κάθε υπουργού»

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΘΗΚΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ Ο ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΣ Νο 2 ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΚΑΓΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Ολόκληρος στρατός μισθοφόρων του φασιστικού φιλοσιωνιστικού καθεστώτος, προστάτευσε χθες τον Βενιζέλο και τον Μπουτάρη. Οι κατασκευασμένοι ψευτοηγέτες, είχαν πάει για μόστρα και εφέ, στο περίπτερο 13 της Διεθνούς (παρά λίγο) Έκθεσης Θεσσαλονίκης, για να προβάλουν το βιβλίο του κολλητού τους Πέτρου Παπασαραντόπουλου, και έτυχαν της πρέπουσας υποδοχής, από φοιτητές και μέλη του Σωματείου βιβλίου και χάρτου.
Όταν τα μέλη του Σωματείου και οι φοιτητές ζήτησαν το λόγο για να εκφράσουν τις απόψεις τους, οι φασίστες γέμισαν την αίθουσα με τους ένστολους μισθοφόρους.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΠΗΓΗ: seleo.gr
 
Μπαρμπανικος

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Ο ΓΑΠ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ.....

Φωτιά πήραν τα τηλέφωνα στην Λευκάδα

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο ερχομός του πρωθυπουργού στο νησί μας υπάρχει συνεχής «ενημέρωση δια τηλεφώνου» για την άφιξη αλλά και για την προτροπή των πολιτών για να παρευρεθούν στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τους τοπικούς άρχοντες που θα γίνει στις 12:30 στο...


Πνευματικό κέντρο (πρώην δημαρχείο) Στην Λευκάδα βρίσκονται επίσης και τρία λεωφορεία που μετέφεραν άντρες των ΜΑΤ για την ασφάλεια του κου Παπανδρέου.
Κ.Μ

Τίποτε δεν αποκλείεται .....

Πρέπει, μετά από τα όσα με απόλυτη μυστικοπάθεια διημείφθησαν χθές την εσπέρα στο Λουξεμβούργο, η χώρα να ευρίσκεται εις την απαρχή ή εις το τέλος κάποιας πολύ σημαντικής πράξεως ή αποφάσεως.
Τίποτε δεν αποκλείεται την στιγμή αυτή κατά την οποία οι υπηρέτες της τρόϊκας, κυβερνήτες του τόπου, έχουν διαλυθεί από τα εξ ών συνετέθησαν. Έχουν αποκοπεί από τον λαό τον οποίο κορόϊδεψαν και κοροϊδεύουν ασύστολα, απογύμνωσαν το κορμί του και αφαίμαξαν την ικμάδα του. Η αθλητική παρέα του ΓΑΠ, με τον ίδιο ως μοιραίο πρόσωπο, με ελάχιστες δυνατότητες, που τις αντλεί από τους προστάτες του και αυτούς που τον επέβαλαν στη χώρα για να την ελέγξουν, οδηγείται και οδηγεί στην ατελείωτη κατρακύλα.
Τα Εθνικά μας θέματα τελματωμένα, οι συμμαχίες μας αναξιοποίητες, οι πράξεις των γειτόνων μας εις βάρος μας, αναπάντητες, μία ανύπαρκτη φοβική και υποχωρητική πολιτική τα σκιάζει τα πάντα.
Μία «κυβέρνηση» αποσυνδεδεμένη, ανίκανη, αλλόφρων, παραπαίουσα και ψευδόμενη, δεν έχει κατά τα φαινόμενα τη δύναμη και την πίστη για να δημιουργήσει κάτι εντυπωσιακό και ικανό να ξεπεράσει τον κακό εαυτό της.
Υπό τις συνθήκες αυτές η χώρα ευρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και από ημέρα σε ημέρα θα μαθαίνουμε τα χειρότερα που έρχονται, ως σίφουνας, από τους ξένους, διότι οι εδώ υπάλληλοί τους, δεν έχουν την δύναμη πλέον να υπηρετήσουν τον λαό και να τον κοιτάξουν στα μάτια.
 

Τι συζητήθηκε στη μυστηριώδη "μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου"


Πρωτοφανής σύγχιση και αντιφατικές πληροφορίες είναι τα χαρακτηριστικά που περιβάλλουν την μυστηριώδη  "μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου". Στη συνάντηση, τέθηκαν επί τάπητος προτάσεις για το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους οποίους επικαλούνται τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το θέμα ανέκυψε μετά από δημοσίευμα του Spiegel  περί εθελούσιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είδηση που προκάλεσε αναταράξεις σε "Ανατολή και Δύση".
Δε συζητήθηκε το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, σε ανακοίνωση του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης "μυστικής" συνάντησης που είχαν στο Λουξεμβούργο .
 
Ο Γιούνκερ χαρακτήρισε “χαζή ιδέα” και φημολογία τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ επισήμανε ότι συζητήθηκαν διάφορα θέματα τόσο για την ερχόμενη σύνοδο του G20 όσο και για την Ελλάδα. Τη συνάντηση παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ και ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν . Επιπλέον ανέφερε ότι η Ελλάδα προσκλήθηκε σ' αυτή τη συνάντηση. “Δε συζητήσαμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί αναπροσαρμογή του προγράμματος προσαρμογής της, θα συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup στις Βρυξέλλες στις 16 Μαΐου.

Το κλίμα μυστικότητας που επικράτησε τροφοδότησαν ουσιαστικά οι ίδιες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις -της ελληνικής συμπεριλαμβανομένης- οι οποίες αρνήθηκαν αρχικά να επιβεβαιώσουν, να διαψεύσουν ή ακόμα και να σχολιάσουν ο,τιδήποτε αφορά τη σύνθεση και το αντικείμενο της «συνάντησης του Λουξεμβούργου». Είναι πάντως προφανές ότι  η συνάντηση αρχικώς επιχειρήθηκε να μείνει κρυφή.

«Μη βαράτε τον Γιώργο»!

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (press-gr)
Ήρθε δυστυχώς και αυτή η στιγμήπου ορθά είχαμε προβλέψει και τα «φίδια» στο κόρφο της κοινωνίας, που εξυπηρετούσε, όσα δεν εξέτρεφε, ο Γιώργος Παπανδρέου απειλούν πλέον τον ίδιο. Όταν οι εκτιμήσεις μας σε ότι αφορά στην ελληνική κρίση επαληθεύονται, αντί για ικανοποίηση νοιώθουμε αμηχανία. Πρόκειται για ένα μάλλον δυσάρεστο συναίσθημα, που επιβεβαιώνει συνήθως ως φάρσα τον ανίσχυρο χαρακτήρα της κοινωνίας των πολιτών να… παράγει εγκαίρως γεγονότα, που να ανατρέπουν δυσμενείς πολιτικές επιλογές της ηγεσίας.
Έχει ιδιαίτερη σημασία το ότι ο κ. Λαζόπουλος έριξε στην αρένα με τα «φίδια», που παριστάνουν τα λιοντάρια, το «κομμένο» απόσπασμα της περίφημης συνέντευξης του Ντομινίκ Στρος Καν, σύμφωνα με το οποίο ο άντρας εμφανίζεται να είχε «υπόγειες» συζητήσεις από τον Νοέμβριο του 2009 με τον Γιώργο Παπανδρέου, για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και ότι ο τελευταίος δεν το έλεγε στον ελληνικό λαό για «πολιτικούς λόγους»! Δεν το γνωρίζαμε; Αυτή άραγε είναι η αλήθεια;
Σημασία δεν έχει αυτό που είπε ο Στρος Καν, αλλά αυτό που έδειξε ο Λαζόπουλος. Το σημαινόμενο δεν προκύπτει από τα λεγόμενα του επικεφαλής του ΔΝΤ, αλλά από τον τρόπο προβολής του αποσπάσματος και από τις αντιδράσεις που ακολούθησαν. Το καθεστώς αποφάσισε να βγάλει από τη μέση τον Γιώργο με μια απλή κίνηση, διότι δεν είναι πλέον χρήσιμος σε κανέναν. «Κουρελιάστηκε» μέσα και έξω και δεν μπορεί να προσφέρει πλέον πολιτική νομιμοποίησης των επιλογών χρεοκοπίας της χώρας, αυτών που μέχρι τώρα στήριζαν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στην Ελλάδα και από το εξωτερικό. Ο Γιώργος είναι ένα καμένο χαρτί και ήδη οι Financial Times αναζητούν άλλον «άνθρωπό τους στην Αθήνα».
Όχι φίλοι, όσοι επιθυμούσαννα προσεγγίσουν την πραγματικότητα γνώριζαν και τα αίτια της κρίσης (εσωτερικά και εξωτερικά σε συνδυασμό) και τη μορφή της απάτης του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό στο ζήτημα. Αυτά δε που αναφέρει ο Στρος Καν είναι ακόμη χειρότερα «παραμύθια» από αυτά που μας έχει συνηθίσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν ήταν ο πρωθυπουργός που έστησε την πλεκτάνη σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας, αλλά παράγοντες του χρηματοπιστωτικού λόμπυ και ευρωπαίοι ατζέντηδές τους, σε συνεργασία με την Fed και την αμερικανική διοίκηση, όπως πληθώρα επιμέρους στοιχείων καταμαρτυρούν. Ο κ. Στρος Καν ήταν στον πυρήνα της πλεκτάνης που έμελλε να ταράξει συθέμελα το νέο οικοδόμημα της ΕΕ, μέσω πρωτίστως της Ελλάδας. Όλα αυτά τα είχαμε παρουσιάσει αμέσως μετά το ξέσπασμα της κρίσης και πριν η χώρα τυλιχθεί στο «μνημόνιο». Είναι επίσης παιδαριώδες ψέμα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, θα κανόνιζε δήθεν προσωπικά την υπόθεση εμπλοκής του ΔΝΤ στην ευρωζώνη!
Η (τεράστια) ευθύνη του πρωθυπουργούήταν η συνειδητή εμπλοκή του σε αυτό το υπόγειο παίγνιο. Η ευθύνη της πολιτικο-επιχειρηματικής τάξης της χώρας είναι ότι γνώριζε το παίγνιο και πόνταρε την ύπαρξή της σε αυτό, συμβάλλοντας στην διαρκή εξαπάτηση του λαού. Όσοι αντισταθήκαμε σε αυτή την πλεκτάνη που στήριξε αποφασιστικά το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες και ορισμένες αντιδραστικές αδελφότητες, έγινε προσπάθεια να εξουδετερωθούμε. Ακόμα και τα κόμματα της αριστεράς, όταν δεν μας σνόμπαραν, φρόντιζαν να διασκεδάζονται δημοσίως οι προσεγγίσεις μας – τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγους μήνες. Μόνοι και έρμοι λίγοι άνθρωποι προσπαθήσαμε με πραγματική υπευθυνότητα και όχι «κυβερνητική υπευθυνότητα», δίχως υπερβολές, φανατισμούς, συμπλεγματικές προκαταλήψεις και άλλες «εξαλλοσύνες» να τοποθετήσουμε την κρίση στις πραγματικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις της. Δεν γνωριζόμαστε οι περισσότεροι μεταξύ μας, δεν συντονιστήκαμε σε καμία περίπτωση και ούτε κατ’ ανάγκη χαρακτηριζόμαστε από τις ίδιες ιδεολογικές καταβολές ή από κάποια συγκεκριμένη πολιτική επιδίωξη. Ήμασταν και είμαστε ελεύθεροι, προοδευτικοί Έλληνες με ιδιαίτερη ίσως κοινωνική ευαισθησία που αποφάσισαν να προσφέρουν γνώση, εμπειρία, χρόνο και όποιες σχετικές πληροφορίες μπορούσαν να συλλέξουν από ανεξάρτητες πηγές σε έναν ευρύτερο αγώνα της κοινωνίας των πολιτών για χειραφέτηση.
Δεν ξέρω τι πετύχαμε, αυτόπου βλέπω όμως είναι ότι δεν είμαστε πλέον λίγοι. Είναι πάρα πολλοί σήμερα που αγωνίζονται με όποιο τρόπο μπορούν προς αυτή την κατεύθυνση. Η κοινωνία των πολιτών αφυπνίζεται, σε αρκετές περιπτώσεις οργανώνεται και διεκδικεί το δικαίωμα να συμμετέχει στην διαμόρφωση της πραγματικότητας στην πατρίδα μας, έξω από το μυθοπλαστικό πλαίσιο των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων και των τηλεπολιτικών. Η κοινωνία των πολιτών άρχισε να πιστεύει στον εαυτό της και όχι στα παραμύθια της εξουσίας των «αντεξουσιαστών» και μη, και τούτο είναι το μεγαλύτερο «δώρο» που θα μπορούσε να προσφέρει η κρίση στους Έλληνες. Ασφαλώς, τίποτε από αυτά δεν θα συνέβαινε εάν δεν υπήρχε το διαδίκτυο και χιλιάδες bloggers, οι οποίοι, αν μη τι άλλο, έκαναν πράξη την αποστροφή του Ελύτη: «δίνε δωρεάν τον χρόνο, αν θες να σου μείνει λίγη αξιοπρέπεια». Αυτή η τελευταία λέξη «αξιοπρέπεια» είναι πού προσβάλλεται από το καθεστώς και τον σημερινό πολιτικό του εκπρόσωπο, Γιώργο Παπανδρέου.
Ο αγώνας μας ήταν και είναι ένας αγώνας αξιοπρέπειας: ατομικής, κοινωνικής, εθνικής. Μόνο που αυτή η ηθική στάση απαιτεί και συγκεκριμένη πολιτική συμπεριφορά για να δημιουργήσει μια διαφορετική πραγματικότητα στη χώρα. Η πολιτική δομεί κοινωνική ηθική. Και η τελευταία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτική εντιμότητα. Αλλιώς δεν έχει έννοια η πολιτική ως δημοκρατικό φαινόμενο. Εδώ είναι που ναυάγησε το σκάφος του καθεστώτος. Εδώ είναι που πνίγονται σήμερα οι διαπλεκόμενοι ρίχνοντας όλο το βάρος στον «καπετάν-Γιώργο». Μη βαράτε τον Γιώργο, δεν έκανε προσωπική πολιτική στις πλάτες σας, αλλά με τις πλάτες σας, αγαπητοί παραγωγοί και συντηρητές του καθεστώτος πατρωνίας. Την προσωπική πολιτική του Γιώργου εσείς είστε που νομιμοποιήσατε και στηρίξατε (συνειδητά) με κάθε χυδαίο μέσο, διότι ήταν η δική σας πολιτική και εξέφραζε την δική σας αγωνία για ηγεμονική επιβίωση, προνομιακή διαβίωση και πλουτισμό.
Αυτό δεν αποτελεί ασφαλώς κανενός είδους ελαφρυντικό για την πολιτεία Γ.Α. Παπανδρέου, χαρακτηρίζει όμως την ποιότητα του πολιτικού φαινομένου στην χώρα και δείχνει την προβληματική κουλτούρα του πολιτικού συστήματος και των διαπλεκομένων, τυχοδιωκτικών ΜΜΕ στην πατρίδα μας, η οποία δεν μπορεί να αλλάξει δίχως εκδημοκρατισμό και επικράτηση ενός ριζοσπαστικού, πλουραλιστικού, γνήσια αντιπροσωπευτικού μοντέλου πολιτικής διακυβέρνησης, με απόλυτη διάκριση ιδιωτικής και δημόσιας σφαίρας, αρμοδιοτήτων και εξουσιών. Έτσι κτίζεται η υπευθυνότητα και όχι με αυτοδιοριζόμενους σωτήρες ή κυβερνήσεις σωτήρων. Η χώρα δεν έχει ανάγκη και από άλλους σωτήρες. Αρκετά σώθηκε από τους υπάρχοντες! Άλλο, εντελώς διαφορετικό πολιτικό σύστημα χρειάζεται και άλλους πολιτικούς με δημοκρατική και όχι λαϊκίστικη κουλτούρα. Λαό χρειάζεται και όχι λαουτζίκο, επίσης!
Υ.Γ.
Η μοναδική «απορία» μου συσχετίζεται με την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να παίξει σε αυτό το παιχνίδι που οδήγησε στην ελληνική περιπέτεια. Όσο κι εάν έψαξα δεν μπόρεσα να καταλάβω τα βαθύτερα αίτια αυτής της συμπεριφοράς. Ήταν βέβαιο ότι όπως χειριζόταν το ζήτημα εκτός από την χώρα θα ζημίωνε στο τέλος αφάνταστα και τον ίδιο του τον εαυτό. Προφανώς εξαπατήθηκε και αυτός με παρόμοιο τρόπο, όπως οι Έλληνες από αυτόν. Μόνον που δεν εξαπάτησε η ελληνική κοινωνία τον πρωθυπουργό, άλλοι …του την φέρανε πιθανότητα και καλό θα ήταν εδώ που φτάσαμε να τους «αποκαλύψει» με όποιον τρόπο θεωρεί ο ίδιος προσφορότερο. Θα ήταν μια θετική υπηρεσία στη κοινωνία και στη χώρα. Θα ήταν μια στάση υπευθυνότητας, μια και του αρέσει τόσο πολύ η λέξη, όπως άρεσε και στον Καραμανλή. Θα πρότεινα μάλιστα να δώσουν από κοινού (Παπανδρέου-Καραμανλής) «συνέντευξη τύπου» (με τους πολιτικούς συντάκτες ως ντεκόρ, ώστε να τους εξευτελίσουν εντελώς) για να δοξάσουν την αλήθεια, την οποία τόσο πολύ θυσίασαν στην «υπευθυνότητα» του κυβερνητισμού! Εναλλακτικώς, θα πρότεινα να αποκαλύψουν την αλήθεια ενώπιον του κ. Λάκη Λαζόπουλου, στην εκπομπή του φυσικά!
ΣΧΟΛΙΟ: Δε συμφωνώ με αρκετές διαπιστώσεις του κ. Γιαννακόπουλου, ωστόσο θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα την προσέγγισή του στην εξήγηση του πώς ένα τόσο εμφανώς μέτριο μυαλό με εξίσου εμφανές (και περιφερόμενο) “εγώ” θα μπορούσε να εμπλακεί σε κάτι τόσο… σύνθετο. Αν μη τι άλλο λοιπον, food for thought.
Zαphod

ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ; Α ΝΑΙ, ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΑΝΤΑ!


Διαφυγή με πλάγια πηδηματάκια, αφού “τιμήσαμε” το νεκρό.  Ντροπή! Τουλάχιστον να καθόσαστε ν’ ακούσετε τη μουσική!


http://wp.me/pYyB8-jm

6.5.11

«Κληρώνει» απόψε για την επιμήκυνση του χρέους


Να ξεκαθαρίσουμε τα γεγονότα από τις φήμες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «New Post» στο Λουξεμβούργο βρίσκεται πράγματι σε εξέλιξη μυστική σύσκεψη για το μέλλον της Ελλάδας.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είναι πράγματι εκεί. Αλλά αντικείμενο της σύσκεψης δεν είναι η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, όπως έγραψε η ηλεκτρονική έκδοση του Σπίγκελ. Είναι η επιμήκυνση του ελληνικού δανείου και η χορήγηση νέων ώστε η χώρα μας να ...
ξεφύγει οριστικά από τα «δόντια» των αγορών. Το «ντηλ» χειρίστηκε προσωπικά ο Γ. Παπανδρέου με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τ. Γκάιτνερ και την Α. Μέρκελ.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εξουσιοδοτήθηκε να ταξιδέψει στο δουκάτο προκειμένου να παρουσιάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής και να δώσει τα χέρια. Αν η συμφωνία επικυρωθεί, τότε ο Γ. Παπανδρέου θα έχει στα χέρια του τα χαρτιά που χρειάζεται για να επιβάλλει στο εσωτερικό τα διλήμματα που θέλει: είτε αυτά αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις, είτε στον ανασχηματισμό, είτε στις εκλογές.
Από newpost

Spiegel. :Η Ελλάδα ετοιμάζεται να φύγει από το Ευρώ....... ΑΛΗΘΕΙΑ , ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ Ή Ο ΓΑΠ ΚΑΝΕΙ "ΕΜΜΕΣΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ" ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΡΦΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ??


Προβοκάτσια ή αλήθεια;;. Πριν από λίγο  στην ηλεκτρονική του έκδοση το  Spiegel. αναφέρει πρωτοσέλιδα ότι η Ελλάδα σκέφτεται να εγκαταλείψει το ευρώ και την Ευρωζώνη και για αυτό το λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο στο Λουξεμβούργο. (Διάβασε εδώ)
Αν και αμέσως άρχισαν οι διαψεύσεις από την Ευρώπη και τη Ελλάδα κάτι φαίνεται να παίζεται στο παρασκήνιο. Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες
πληροφορια απο καφενειο

Οι τζιτζιφιόγκοι και οι... φιόγκοι

Του Δημήτρη Μυ
Χθες ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας εμφανίστηκε έξαλλος με τον «τζιτζιφιόγκο» του υπουργείου Οικονομικών, που διαρρέει ανακρίβειες, πως τάχαμου η τρόικα έβγαλε «κίτρινη κάρτα» στο υπουργείο Μεταφορών. Ο κ. Ρέππας, διαψεύδοντας τον... τζιτζιφιόγκο, κατάφερε άθελά του να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο το «μνημόνιο» και οι επόπτες έχουν δέσει... φιόγκο την ελληνική κυβέρνηση, τα υπουργεία και τους υπουργούς της.
Το θέμα με τον «τζιτζιφιόγκο» έσκασε ύστερα από σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Μεταφορών, όπου από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών μετείχε ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ (δηλαδή... Αποκρατικοποιήσεων) Γιώργος Κυριακός, Αυτόν – στενό συνεργάτη του Γ. Παπακωνσταντίνου – «στόχευσε» ο Ρέππας καταλογίζοντάς του τη διαρροή, σύμφωνα με την οποία, όπως είπαμε, η τρόικα έβαλε κακό βαθμό στο υπουργείο του υπ. Μεταφορών.
Το θέμα, όμως, όπως αντιλαμβάνεται εύκολα οποιοσδήποτε, δεν είναι ο όποιος «τζιτζιφιόγκος»... Η ουσία της τριβής και αντιπαράθεσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα ελληνικά υπουργεία (όχι μόνο το Μεταφορών του κ. Ρέππα) βρίσκονται υπό στενή, ασφυκτική θα λέγαμε, εποπτεία.
Η εποπτεία δεν εξαντλείται απλώς στον έλεγχο των λογαριασμών. Επεκτείνεται στις πολιτικές επιλογές. Για να το πούμε απλούστερα, οι υπουργοί μεταλλάσσονται σε απλούς διαχειριστές αποφάσεων. Πολύ σύντομα άλλωστε ο καθένας απ’ αυτούς θα έχει το δικό του, προσωπικό «μνημόνιο». Πέρα από το γενικό, το οποίο έτσι ή αλλιώς τους δεσμεύει όλους στους ίδιους στόχους, ανεξαρτήτως γούστων και απόψεων!
Πάνω από τους διαχειριστές - υπουργούς «πετούν» ήδη, έτσι ή αλλιώς, είτε με κραυγές είτε σιωπηρώς, διάφοροι «τζιτζιφιόγκοι» του υπουργείου Οικονομικών, επιφορτισμένοι να ελέγχουν αν τα υπουργεία ακολουθούν κατά γράμμα τις εντολές του μνημονίου και της τρόικας.
● Το ίδιο αυτό υπουργείο (Οικονομικών) είναι που έχει εισηγηθεί τα ανά υπουργείο «μνημόνια».
● Το ίδιο αυτό υπουργείο (Οικονομικών) ή, για την ακρίβεια, ο υπουργός (Παπακωνσταντίνου) είναι που έχει πάρει πάνω του αρμοδιότητες οι οποίες καθιστούν συμπαθή διακόσμηση τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και, ως εκ τούτου, συμφωνεί τα πάντα με την τρόικα παρακάμπτοντας κοινοβούλιο, σύνταγμα και διάφορες άλλες άχρηστες τυπικότητες.
Κάπως έτσι οι τζιτζιφιόγκοι («Ντίντηδες» και... «Μικέδες» τους λέγανε στις παλιές ελληνικές ταινίες, «ντιντήδες» τους λένε σήμερα κάποιοι... αθυρόστομοι) του ΔΝΤ έχουν δέσει «φιόγκο» τους υπουργούς. Το πρόβλημα, όμως, προφανώς, δεν το έχουν οι «τζιτζιφιόγκοι». Οι «φιόγκοι» το έχουν...

το ποντικι

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Από Α.Ρ.Σ.Ι.                                                                              6-5-2011
Ο θιασώτης του … «διαλόγου» κ. Λοβέρδος απάντησε σήμερα με βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια σε νοσηλευτές, εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, νοσοκομειακούς γιατρούς και λοιπούς εργαζόμενους πολλών νοσοκομείων που πήγαν στο υπουργείο να διαμαρτυρηθούν για τα στοιχειώδη : τις υπερωρίες και πρόσθετες εφημερίες που είναι απλήρωτες από τον 12-2010, τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά και την καταγέλαστη – κατάπτυστη προσπάθεια μετάθεσης ποινικών και διοικητικών ευθυνών στους υγειονομικούς αντί γι’ αυτούς που πραγματικά φταίνε. Αρκετοί εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, ο ένας πιο σοβαρά.
(http://www.youtube.com/watch?v=Sk-KPm4ROk0&feature=player_embedded)
Η μαζικότητα και μαχητικότητα της συγκέντρωσης που αποφασίστηκε τις τελευταίες μέρες κάτω από την πίεση των εργαζόμενων φόβισε τόσο την κυβέρνηση όσο και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΠΟΕΔΗΝ, που έσπευσε να …  «εκτονώσει» τα πνεύματα πραγματοποιώντας πορεία προς τη βουλή.
Όλα αυτά μια μέρα μετά την παρουσίαση των σχεδίων συγχωνεύσεων – καταργήσεων νοσοκομείων για την Β. Ελλάδα, όπου ο κ. Λοβέρδος για 3η φορά μέσα σε λίγες μέρες επανέλαβε ότι απαίτηση της τρόϊκας (στην οποία – τάχαμου – αυτός … «αντιστέκεται») είναι το κλείσιμο 10.000 κλινών, δηλαδή του 40% των νοσοκομείων της χώρας.
Η υπόθεση πρέπει να περάσει άμεσα στα χέρια ολόκληρου του ελληνικού λαού. Οι απαράδεκτοι που κυβερνούν οδηγούν με ταχύτατους ρυθμούς την περίθαλψη σε πλήρη διάλυση, πράγμα που σημαίνει πολλές χιλιάδες θανάτους δυνητικά αποτρέψιμους. Η πολιτική της χούντας κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ είναι πολιτική γενοκτονίας ενάντια στο λαό. Μια τέτοια πολιτική μόνο στο «διάλογο» των ΜΑΤ, των δακρυγόνων, των πειθαρχικών και δικαστικών διώξεων μπορεί να στηριχθεί. Ήδη σε μια σειρά νοσοκομεία (όπως προχθές στο ΑΧΕΠΑ) απειλούνται με πειθαρχικές και δικαστικές διώξεις γιατροί που κάνουν επίσχεση εργασίας για το αυτονόητο, δηλαδή για τις απλήρωτες πρόσθετες εφημερίες πολλών μηνών.
Η εξέγερση των εργαζόμενων στο χώρο της υγείας που είχε ξεκινήσει τον Φλεβάρη με την κατάληψη του υπουργείου υγείας κλιμακώνεται.
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ
ΔΩΡΕΑΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ
Αριστερή       Ριζοσπαστική        Συνεργασία        Ιατρών

Βία είναι...

Βία είναι... να μην μπορείς να σπουδάσεις το παιδί σου γιατί δεν έχεις χρήματα μετά τις περικοπές στο μισθό σου.
Βία είναι... να πεθαίνει ο πατέρας σου γιατί δεν έχεις λεφτά να του βάλεις μια ιδιωτική νοσοκόμα σε ένα διαλυμένο νοσοκομείο.
Βία είναι... να παίρνεις σύνταξη 400 ευρώ και να δίνεις τα 200 ευρώ στο τηλέφωνο, νερό και ρεύμα.
Βία είναι... να βλέπεις το γείτονα σου να ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει.
Βία είναι... να σου χρεώνουν την αποτυχία μια πολιτικής που εσύ ποτέ δεν επέλεξες (αφού δεν σε ρώτησαν).
Βία είναι...να σε πετάν στον δρόμο, γιατί ο μισθός σου είναι -μετά από 3 πτυχία- πάνω από 500 ευρώ.
Βία είναι... να σου αλλάζουν τους φορολογικούς κανόνες κάθε μήνα.
Βία είναι... να βλέπεις τους κλέφτες να τρώνε αστακούς ενώ εσύ να ψάχνεις ψιλά στην τσέπη σου για ένα κουλούρι των 50 λεπτών.
Βία είναι... να σου λένε ότι είσαι κοπρίτης ενώ κάνεις 2 εργασίες για να επιβιώσεις.
Και τέλος βία είναι να ξεπουλάν την χώρα σου... και εσύ να πρέπει να κάνεις την πάπια.
Τίποτα δεν είναι μονόδρομος.
Μόνο η ήττα της αδικίας είναι.
Μόνο αυτή...
Γ.Β