ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.2.13

Προειδοποίηση ΗΠΑ προς Ελλάδα για την ΔΕΠΑ




Φρένο για ΔΕΠΑ και ΑΟΖ από ΗΠΑ

«Σε άτυπη ενεργειακή ομηρία με σοβαρές γεωπολιτικές προεκτάσεις οδηγείται η Ελλάδα εφόσον πωληθεί η ΔΕΠΑ στη Gazprom» διαμήνυσε η Ουάσιγκτον μέσω υψηλόβαθμου στελέχους του Στέητ Ντιπάρτμεντ που επισκέφθηκε ατύπως την Αθήνα.

Η επίσκεψη και οι επαφές του υψηλόβαθμου στελέχους της αμερικανικής διπλωματίας με την κυβέρνηση κρατήθηκαν επιμελώς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το γεγονός ότι η αμερικανική πλευρά, σε αντίθεση με το Βερολίνο, δε θα έβλεπε με καλό μάτι την απόκτηση της ελληνικής εταιρείας από το ρωσικό γίγαντα του αερίου, δεν αποτελεί είδηση. Ωστόσο, κατά τις επαφές που είχε στην Αθήνα, το υψηλόβαθμο στέλεχος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, ανέλυσε μια σειρά από λόγους ευρύτερου γεωπολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, που καθιστούν ανεπιθύμητη μια τέτοια εξέλιξη.

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι στην πώληση της ΔΕΠΑ η Μόσχα "τα παίζει όλα για όλα" για να διατηρήσει συνθήκες μονοπωλίου στην αγορά αερίου της ευρύτερης περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουν ότι πιθανή κατάληξη της ΔΕΠΑ στα χέρια της Μόσχας θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την κατασκευή του αγωγού TAP καθώς ο εν λόγω αγωγός «σπάει» το ρωσικό μονοπώλιο στο αέριο των αγωγών στην ευρύτερη περιοχή. Αντίθετα, το Βερολίνο διαφοροποιείται «κλείνοντας το μάτι» στους Ρώσους.

Στη μέση των διασταυρούμενων πυρών βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία καλείται να διαχειριστεί και να μεγιστοποιήσει τα εθνικά οφέλη. Ταυτόχρονα για την ΑΟΖ οι ΗΠΑ ζητούν από την Ελλάδα να αποφύγει μονομερείς κινήσεις που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο το εύθραυστο κλίμα στην ευρύτερη περιοχή.

Ρωσικός Τύπος: Προειδοποίηση ΗΠΑ σε Ελλάδα για ενεργειακή συνεργασία με Ρωσία

«Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησε τις ελληνικές αρχές για ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία, σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ του Σαββάτου».

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η πώληση της εταιρείας φυσικού αερίου ΔΕΠΑ στην Gazprom και στην ομάδα «Σίντεζ» είναι ανεπιθύμητη και θα καταστήσει την Ελλάδα «όμηρο» της Ρωσίας σε θέματα ενέργειας.


Η Ελλάδα παίρνει περίπου το 90 % της κατανάλωσης του φυσικού αερίου από τη Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η αγορά της ΔΕΠΑ από τη Ρωσία θα ενισχύσει τη θέση της στην αγορά της περιοχής και θα είναι σε θέση να αυξήσει τις τιμές, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα Βίζγκλιαντ επικαλούμενη το ρωσικό πρακτορείο Νόβοστι.

Επιπρόσθετα – γράφει το ρωσικό δημοσίευμα- η πύλη Capital.gr αναφέρει ότι η συνεργασία με τη Ρωσία μπορεί να αμφισβητήσει την εφαρμογή του Υπερ-Αδριατικού Αγωγού, μέσω του οποίου η Ελλάδα επιδιώκει να μεταφέρει στη Νότια Ευρώπη φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν.

Το έργο αυτό είναι άμεσα ανταγωνίσιμο με τον αγωγό Nabucco West, το οποίο παρακάμπτει την πλευρά της Ελλάδας και έμμεσα το ρωσικό-ιταλικό «South Stream», το οποίο ως στόχο έχει να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο προς τη νότια Ευρώπη.

Αυτήν την εβδομάδα υπεγράφη στην Αθήνα η τριμερής συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία για την κατασκευή του Υπερ-Αδριατικού αγωγού, σε μια τελετή που παρακολούθησε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Έρικ Ρούμπιν.

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα ο μεγαλύτερος χορηγός βοήθειας στην Ελλάδα, η Γερμανία, δεν είναι κατά των ρωσικών επενδύσεων στον ελληνικό τομέα ενέργειας.

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και την ΔΕΣΦΑ- φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου αερίου.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού επανειλημμένα αναβλήθηκε, καθώς οι όροι έχουν αλλάξει.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι προτίθεται να αποφασίσει σχετικά με τον αγοραστή τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Μέχρι στιγμής, η υπηρεσία κρατικών ιδιωτικοποιήσεων αποφάσισε την ‘επανεκκίνηση’ του διαγωνισμού, επιτρέποντας κάθε έναν από τους υπόλοιπους διεκδικητές τη δημιουργία κοινοπραξιών μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στους προηγούμενους διαγωνισμούς, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.


ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: "ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ"




Ακούω πολλούς αγαθούς να λένε…
- Σιγά μη σου πάρει η τράπεζα το σπίτι… τι να το κάνει; ..Ακόμα και αν το πάρει, ποιος θα το
αγοράσει;

ΛΑΘΟΣ… 

θα στο πάρει και όταν θα το χάσεις τότε θα το καταλάβεις…και σας το λέω εγώ ένας τραπεζίτης… και σας λέω και τι θα συμβεί… αλλά και πως θα συμβεί…
Μέχρι το τέλος του έτους οι Ελληνικές τράπεζες θα ενοποιηθούν σε μία το πολύ δύο κεντρικές τράπεζες…
Μόλις ενοποιηθούν -καθαρές πια αφού το βρώμικο κομμάτι τους θα το έχει απορροφήσει το Ελληνικό δημόσιο- θα ξεκινήσει και η πώλησή τους στις μεγάλες Γερμανικές Τράπεζες.
Οι Γερμανικές τράπεζες θα τιτλοποιήσουν (δηλαδή θα πουλήσουν) τα δάνεια σε ασφαλιστικές Γερμανικές εταιρίες, στην ουσία θα ...
πωληθούν τα σπίτια που βρίσκονται πίσω από τα δάνεια, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν συνεταιρισμούς διαχείρισης αυτών των δανείων.


Αυτοί οι συνεταιρισμοί θα αγορασθούν από διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς μεγάλους οργανισμούς στη Γερμανία για να πωληθούν μισοτιμής στους Γερμανούς πολίτες.
Κάτι ανάλογο με αυτό που υπήρχε με τους συνεταιρισμούς διάφορων συντεχνιών στην Ελλάδα, όπως του οικοπεδικού συνεταιρισμού των δικαστικών στο Μαραθώνα, των τυπογράφων στην Ηλιούπολη και άλλων.
Έτσι θα συμβεί το εξής τραγικό…
Εσείς φερ ειπείν θα χρωστάτε ένα δάνειο στη Τράπεζα 200 χιλιάδες ευρώ, που προέρχεται από το σπίτι που αγοράσατε…
Η Γερμανική πια Τράπεζα θα σας πει αφού δεν μπορείτε να αποπληρώσετε το δάνειο δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας είναι να πουλήσετε εσείς το σπίτι και με τα λεφτά που θα πάρετε να αποπληρώσετε το δάνειο. Ο άλλος είναι να σας το εκπλειστηριάσουμε εμείς… Βέβαια δεν θα σας αφήσει ένα επ αόριστο χρονικό διάστημα για να πουλήσετε το σπίτι , θα σας ορίσει ένα σύντομο χρονικό διάστημα τόσο που να μη μπορείτε να το πουλήσετε… γιατί δεν θα το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες της αγοράς εκείνη την εποχή.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον πλειστηριασμό του ακινήτου… Εκεί η τιμή θα είναι πολύ χαμηλή και ο αγοραστής θα είναι Γερμανός. Για δύο λόγους… επίσης…
Ο πρώτος γιατί αυτά τα δάνεια ανήκουν όπως είπαμε παραπάνω στους Γερμανικούς συνεταιρισμούς που καλύπτονται από το Γερμανικό δίκαιο και κατ επέκταση δεν θα υπάρχει το φαινόμενο των κορακιών και δεύτερον ότι οι Γερμανοί έχουν στα χέρια τους τη ρευστότητα δηλαδή το μετρητό που εσύ δεν έχεις.
Έτσι αγαπητέ πιστούχε εσύ θα έχεις χάσει το σπίτι σου αλλά δεν θα έχεις εξοφλήσει το δάνειο… Θα συνεχίσεις να είσαι υπόδουλος στη Τράπεζα…

Γιατί το ακίνητό σου θα έχει πουληθεί για 150 χιλιάδες ενώ εσύ έχεις δάνειο 200 χιλιάδες… Μαθηματικά λοιπόν χρωστάς και 50 χιλιάδες στη Γερμανική επαναλαμβάνω πια Τράπεζα…
Αυτό το χρέος του υπολοίπου των 50 χιλιάδων είναι λογιστικό και όχι πραγματικό γιατί ήδη από την αρχική πώληση των Ελληνικών τραπεζών στις Γερμανικές αυτό έχει συνυπολογισθεί
Θυμόσαστε που είπαμε παραπάνω για το βρώμικο κομμάτι που ανέλαβε το δημόσιο… έ αυτό είναι…

Όμως αυτές οι 50 χιλιάδες που εσύ εξακολουθείς να χρωστάς η Γερμανική τράπεζα θα τις αποδώσει στο Ελληνικό δημόσιο… Το δημόσιο θα τις αγοράσει και εσύ θα χρωστάς πια στο Δημόσιο τις 50 χιλιάδες…
Εκεί σε αυτό το σημείο θα γίνει η μεγάλη σφαγή… είναι τότε που για την εξόφληση αυτού του ποσού θα μειωθούν συντάξεις, θα περικοπούν μισθοί και άλλα.
ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ…
 
 

Άδειασμα Χατζηδάκη από Σαμαρά… Δεν τραβούσε ο Χατζηδακης


Άδειασμα Χατζηδάκη από Σαμαρά


«Καπέλο» στον Υπουργό Ανάπτυξης, ο διορισμός Βιρβιδάκη στη θέση Υφυπουργού αρμόδιου για το ΕΣΠΑ
Αν υπήρχε ένας υπουργός, με εμφανή σημάδια αμηχανίας, την ώρα που ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωνε την τοποθέτηση του κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη στη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για το ΕΣΠΑ, αυτός ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτή η κίνηση του κ.Σαμαρά συνιστά «άδειασμα» του κ.Χατζηδάκη, ο οποίος μέχρι τώρα είχε στην αρμοδιότητά του το ΕΣΠΑ.
Όσοι πιστεύουν ότι πρόκειται για άνοιγμα Σαμαρά στην οικογένεια Μητσοτάκη, λόγω της συγγενικής σχέσης του κ.Βιρβιδάκη με τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ, μάλλον είναι μακρυά νυχτωμένοι.
Ο κ.Βιρβιδάκης, μπορεί να είναι γιος της αδελφής του κ.Μητσοτάκη, αλλά εδώ και καιρό έχουν ψυχρές και τυπικές σχέσεις.
Η αιτία
Αιτία το γεγονός ότι ο κ.Βιρβιδάκης δεν ακολούθησε την κ. Ντόρα Μπακογιάννη στο κόμμα που ίδρυσε και προτίμησε να παραμείνει στη Ν.Δ.
Ο κ.Χατζηδάκης, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί το κυβερνητικό σχήμα, ήταν ουσιαστικά υπερυπουργός. Ο πρωθυπουργός, παρά τις άριστες σχέσεις του κ.Χατζηδάκη με την τρόικα και τον κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, φέρεται να έχει ενστάσεις για την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του υπουργού του.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο κ.Σαμαράς ανέμενε από τον κ.Χατζηδάκη να έχει ξεμπλοκάρει την υπόθεση των πρώην αυτοκινητοδρόμων αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Στον κ.Χατζηδάκη καταλογίζεται και η αδυναμία ελέγχου της αγοράς και των τιμών.
Το βέβαιο είναι ένα: o κ.Χατζηδάκης μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό αλλά μάλλον θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο ενώ αν μείνει στο Ανάπτυξης οι αρμοδιότητές του θα είναι «ψαλιδισμένες».
newsbomb.gr

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε σήμερα το προσυνέδριο Περιφέρειας Ηπείρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με κεντρικό θέμα την Υγεία.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος.
Εισηγητής ήταν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Τομεάρχης Υγείας Παναγιώτης Μελάς.
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ με την ομιλία του Πάνου Καμμένου:....

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ - ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Οι αγρότες του κόμβου της Νίκαιας προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στην Εθνική Οδό - Ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ, ξύλο, πέτρες και χρήση χημικών - Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομειο για τις πρώτες βοήθειες - Υλικές ζημιές και σε ένα περιπολικό...
Μάχη στήθος με στήθος έδωσαν για μία ακόμη φορά οι αγρότες με τις αστυνομικές δυνάμεις στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα. Περίπου στις 4 το απόγευμα οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου προσπάθησαν... 

Να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ για να αποκλείσουν την Εθνική οδό. Τα ΜΑΤ εμπόδισαν τους αγρότες και ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα.
Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αγρότες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας για τις πρώτες βοήθειες.
Όπως γράφει το thesstoday.gr μετά από τη συμπλοκή οι αγρότες κατόρθωσαν να φτάσουν στην Εθνική οδό και να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία. Εκεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί προσπάθησαν και πάλι να τους διώξουν χτυπώντας τους με τα γκλομπ και κάνοντας αλόγιστη χρήση χημικών.
Οι αγρότες απάντησαν πετώντας πέτρες με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα περιπολικό της αστυνομίας. 
NEWSIT
Σημείωση "Ε.Φ":
Το βέβαιο είναι πως οσο περνά ο καιρός και τα πολιτικά αδιέξοδα του συγκυβερνώντος θιάσου θα διευρύνονται, τα τάγματα εφόδου των δυνάμεων καταστολής θα δείχνουν όλο και πιο απειλητικό το πρόσωπο της φρίκης.
Ας το καταλάβουν καλά οι ερωτευμένοι με τις αυταπάτες που πλειοδοτούν με τη στάση τους στον στοχευμένο κοινωνικό αποπροσανατολισμό, πως η μόνη λύση είναι η ανατροπή των κατοχικών ανδρεικέλων. Οι δολοφονημένοι έφτασαν ήδη τους 4.000. Πού πρέπει να φτάσουμε???
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Το Δ’ Ράιχ εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση



Μια φαρσοκωμωδία και ένα δράμα εκτυλίχθηκαν την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την απόφαση των ηγετών της ΕΕ για τον προϋπολογισμό της κατά την επόμενη επταετία, 2014-2020. Το δράμα αφορά στην αποτύπωση και στον προϋπολογισμό της ΕΕ της πολιτικής της Γερμανίας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση… 
Του Γιώργου Δελαστίκ
Η κωμωδία ή, καλύτερα, η ιλαροτραγωδία έγκειται στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου -Κουβέλη να εμφανιστεί ως «θριαμβεύτρια» στη Σύνοδο της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι τα χρήματα που εξασφάλισε ο πρωθυπουργός για την περίοδο 2014-2020 από τον προϋπολογισμό της ΕΕ είναι σαφώς… λιγότερα (!) από εκείνα που πήρε η Ελλάδα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού των ετών 2007-2013. 
Κατά τη λήγουσα επταετή περίοδο η χώρα είχε πάρει 20,4 δις ευρώ (κατ’ άλλους 20,2 δις) και για την επόμενη αποφασίστηκε να της δοθούν 16,3 δις. Ενδέχεται μετά το 2016, αν η Ελλάδα συνεχίσει να βρίσκεται σε οικτρή δημοσιονομική κατάσταση, να πάρει ακόμη 2 δις ευρώ. Ουδείς, βεβαίως, γνωρίζει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η ίδια η ΕΕ μετά από τέσσερα χρόνια, αλλά ας το παραβλέψουμε αυτό για την ώρα…

Ο «μικρότερος προϋπολογισμός»
Η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να δικαιολογήσει τους υποκριτικούς πανηγυρισμούς της για τη… μείωση των πόρων της ΕΕ που θα διατεθούν στην Ελλάδα με το επιχείρημα «ναι μεν μειώθηκαν τα λεφτά που θα πάρει η χώρα, αλλά αυτό έγινε επειδή μειώθηκε ο προϋπολογισμός της ΕΕ».
Το επιχείρημα αυτό ακούγεται λογικοφανές. Τα κυβερνητικά φερέφωνα, βεβαίως, αποφεύγουν αιδημόνως να αναφέρουν αριθμούς που θα επιτρέψουν στους πολίτες να καταλάβουν αν ο ισχυρισμός αυτός είναι σωστός ή παραπλανητικός. Όντως μειώθηκε ο προϋπολογισμός της ΕΕ – από 995 δις ευρώ έπεσε στα 960. Αυτό συνιστά μείωση 3,5%. Όταν, όμως, τα 20,4 δις της Ελλάδας γίνονται 16,3 δις ευρώ, η μείωση είναι πολύ μεγαλύτερη – 20%! Τι σχέση έχει η μείωση του 3,5% με τη μείωση 20%; Πρόκειται για πανωλεθρία, όχι για θρίαμβο!
Ακόμη και στην περίπτωση που η Ελλάδα πάρει και τα 2 δις μετά το 2016, πάλι τα 18,3 δις (16,3+2) έναντι των 20,4 δις ευρώ είναι μειωμένα κατά 10,3% – δηλαδή τρεις φορές μεγαλύτερη η μείωση προς τη χώρα μέσ’ από τη μείωση του προϋπολογισμού της ΕΕ!
Κανένας λόγος πανηγυρισμών δεν υπάρχει, λοιπόν, πέραν της συνειδητής προσπάθειας παραπλάνησης και εξαπάτησης του ελληνικού λαού από μια κυβέρνηση που στη συνείδηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων θεωρείται κυβέρνηση συνεργατών των γερμανικών δυνάμεων κατοχής της πατρίδας μας.
Μείωση με συμβολισμό
Ας περάσουμε όμως, να αναλύσουμε την ουσία αυτής της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και τα πολιτικά συμπεράσματα που απορρέουν από τις αποφάσεις της.
Πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ και της ΕΟΚ που προηγήθηκε έχουμε προϋπολογισμό μικρότερο από τον προηγούμενο. Καθώς η μείωση αυτή λαμβάνει χώρα εν μέσω μαινόμενης οικονομικής κρίσης ο συμβολισμός που εκπέμπει η απόφαση της Γερμανίας -ασχέτως του αν η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, χρησιμοποίησε αυτή τη φορά ως βιτρίνα το Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον- να μειώσει τώρα τον προϋπολογισμό της ΕΕ στέλνει  ισχυρότατο μηνύματα προς τους λαούς των χωρών της ΕΕ και προς τις κυβερνήσεις τους. «Μην νομίζετε ότι θα πληρώσει η Γερμανία για να σας βοηθήσει να βγείτε από την κρίση» δηλώνει εμπράκτως το Βερολίνο.
Αυτή η εξέλιξη συνιστά ριζική αλλαγή της στάσης της καγκελαρίας απέναντι στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Έχοντας παρακολουθήσει δημοσιογραφικά εκ  του σύνεγγυς τις Συνόδους Κορυφής της ΕΟΚ και της ΕΕ τα τελευταία τριάντα χρονιά, ομολογώ ότι εδώ έχουμε ρήξη με το παρελθόν. Μέχρι τώρα, κάθε κρίση χρηματοδότησης στην ΕΕ  λυνόταν πάντα με τον  ίδιο τρόπο: ο εκάστοτε Δυτικογερμανός -Γερμανός καγκελάριος έβγαζε το «μπλοκ  επιταγών», υπέγραφε για μεγαλύτερα ποσά και το πρόβλημα λυνόταν ως δια μαγείας.
Ασήμαντα ποσά
Για τις χώρες-μέλη της ΕΕ που καίγονται για οικονομική βοήθεια, οι μειώσεις 5 -10 δις ευρώ στα χρήματα από τις Βρυξέλλες  δεν είναι καθόλου αμελητέα ποσά. Επί της ουσίας, όμως, ο προϋπολογισμός της  Ε£ είναι μάλλον αστεία υπόθεση, καθώς ανέρχεται μόλις στο… 1 % (!) του ΑΕΠ της. Δεν μπορεί κανείς να πάρει στα σοβαρά όποιον ισχυρίζεται ότι μπορεί να χρηματοδοτηθεί η ενοποίηση της Ευρώπης σε όλους τους τομείς με το 1 % του ΑΕΠ της.
Το ποσό του σχεδόν 1 τρις ευρώ (960 δις) φαντάζει τεράστιο. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι είναι για εφτά χρόνια, οπότε μια απλή διαίρεση μας δίνει ότι μιλάμε για 137 δις το χρόνο. Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι,  π.χ., το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν προ τριετίας σχεδόν 100 δις ευρώ μεγαλύτερο από τον ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ, συνειδητοποιεί το πραγματικό μέγεθος αυτού του ποσού σε επίπεδο κρατών.
Ρεκόρ γερμανικών εξαγωγών
Ένας ανενημέρωτος, καλοπροαίρετος πολίτης ενδέχεται να σκεφτεί ότι ίσως ο προϋπολογισμός της ΕΕ μειώθηκε επειδή «ζορίζεται» από την κρίση η Γερμανία, η οποία βάζει και τα πολλά λεφτά. Η σκέψη αυτή δεν είναι σωστή. Αντιθέτως, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, οι γερμανικές εξαγωγές το 2012, παρά την οικονομική κρίση, σημείωσαν νέο ρεκόρ, καθώς η αξία των προϊόντων που εξήγαγε η Γερμανία ανήλθε στα 1,097 τρις ευρώ, αυξανόμενες κατά 3,4% έναντι των εξαγωγών της τον προηγούμενο χρόνο, το 2011. Δεδομένου δε ότι οι εισαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 0,7% και έφτασαν στα 909 δις ευρώ, το Βερολίνο πανηγυρίζει για το πλεόνασμα του ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών που προέκυψε. Είναι ένα πλεόνασμα 188 δις ευρώ, το οποίο ελάχιστα υπολείπεται του πλεονάσματος-ρεκόρ της Γερμανίας των 195 δις, που είχε σημειωθεί πέντε χρόνια νωρίτερα, το 2007.
Τα στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές καταρρίπτουν έναν ακόμη μύθο που τελευταία πλανάται – ότι δήθεν η Γερμανία δεν έχει πια ανάγκη την Ευρώπη γιατί ο κύριος όγκος των εξαγωγών της κατευθύνεται πλέον προς τις αγορές της Κίνας, της Ασίας και του υπόλοιπου κόσμου. Αυτή η εντύπωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Από τα 1,097 τρις των γερμανικών εξαγωγών, τα 626 δις τα πούλησε στις χώρες της ΕΕ – ποσοστό 57%. Από αυτά τα 626 δις των «ευρωπαϊκών» εξαγωγών, τα 412 δις κατευθύνθηκαν σε χώρες της Ευρωζώνης, η οποία παρά την κρίση απορροφά το 37,5% του συνόλου των γερμανικών εξαγωγών.
Λίγο παραπάνω, προϊόντα αξίας 472 δις ευρώ εξήχθησαν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, όπου, όμως, συμπεριλαμβάνεται πληθώρα ευρωπαϊκών κρατών (Ρωσία, βαλκανικά κράτη, Ελβετία, Νορβηγία κ.λπ.). Σε «τρίτες χώρες», εκτός ΕΕ δηλαδή, πηγαίνει το 43% των γερμανικών εξαγωγών. Μάλιστα, η ένωση των γερμανικών επιχειρήσεων εξωτερικού εμπορίου (ΒΟΑ) εκτιμά ότι το 2013 θα σημειωθεί νέα αύξηση των γερμανικών εξαγωγών, ακόμη ισχυρότερη από την περσινή, στο ύψος περίπου του 5%.
Καθυπόταξη στη Γερμανία
Υπάρχει ένα ακόμη πολύ ανησυχητικό σημείο, το οποίο προοιωνίζεται ζοφερό μέλλον για την Ευρώπη. Την ώρα που η Γερμανία αυξάνει τον πλούτο της όχι μόνο μειώνει τον προϋπολογισμό της ΕΕ, αλλά απαιτεί και την προώθηση της οικονομικής, τραπεζικής και πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης. Παράλληλα, μέσω της στάσης της στις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ και μέσω των Μνημονίων που επιβάλλει στη μία χώρα μετά την άλλη, παρατηρούμε, αφενός, τη διαρκή επέκταση και ενίσχυση της γερμανικής ηγεμονίας σε όλη την ήπειρο και, αφετέρου, την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας όσων κρατών τίθενται υπό καθεστώς Μνημονίου.
Ο φόβος που φωλιάζει στο μυαλό όλων των Ευρωπαίων είναι ότι ακριβώς αυτό εννοούν οι Γερμανοί όταν λένε «πολιτική εν¬ποίησης της Ευρώπης»• αυτό, δηλαδή, που όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ονομάζουν Δ’ Ράιχ! Μια ισχυρή και πλούσια Γερμανία, η  οποία θα έχει καθυποτάξει και θα εξαθλιώνει όλες σχεδόν τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.
Εργασιακός Μεσαίωνας
«Δουλεία πολυτελείας» δεν υπάρχει, παρά τις ψευδαισθήσεις εθελόδουλων και πρόθυμων να προσκολληθούν στις δυνάμεις κατοχής και να τους παράσχουν παντοειδείς υπηρεσίες. Πάντοτε, φυσικά, θα υπάρχουν και οι σύγχρονοι «μαυραγορίτες», οι οποίοι θα ευημερούν την ώρα που όλοι οι συμπατριώτες τους θα δυστυχούν.
Οι Γερμανοί, πάντως, αισθάνονται πλέον αρκετά ισχυροί ώστε να μην χρειάζεται να δίνουν λεφτά στους υπόλοιπους Ευρωπαίους για να εξαγοράζουν τη συναίνεση τους στη νομιμοποίηση της μεταναζιστικής Γερμανίας, όπως έκαναν σαράντα χρόνια. Τώρα εκτιμούν ότι μπορούν να είναι και πάλι κυρίαρχοι, με άλλα, ωστόσο, μέσα: πρώτα οικονομική κυριαρχία και ως συνέπεια και συνέχεια αυτής έρχεται και η πολιτική επικυριαρχία. Στο πλαίσιο αυτό, καταλύουν οι Γερμανοί τις εργασιακές κατακτήσεις σε όλες τις χώρες που θέτουν υπό καθεστώς Μνημονίου, σφυρηλατώντας έτσι τη συμμαχία τους με τις οικονομικές ελίτ των χωρών που υποδηλώνουν σταδιακά. Η γερμανική Ευρώπη του Δ’ Ράιχ θα έχει και τα χαρακτηριστικά του εργασιακού Μεσαίωνα, για όποιον δεν το έχει καταλάβει.

Βαρουφάκης: Πού το πάει το ΔΝΤ;


Βαρουφάκης: Στο 100% η πιθανότητα κατάρρευσης
Σήμερα θα σας απευθυνθώ περισσότερο ως ‘ρεπόρτερ’ και λιγότερο ως σχολιαστής. Ελπίζω ότι, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει φουντώσει σε σχέση με τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές και την «λανθασμένη» εκτίμησή τους από το ΔΝΤ, αυτά που έχω να σας μεταφέρω θα φανούν χρήσιμα τόσο σε εκείνους που τείνουν να συμφωνούν με τις θέσεις μου ως προς το τι πρέπει να κάνουμε ως Ελλάδα όσο και στους πολλούς επικριτές των προτάσεών μου. Έτσι τουλάχιστον ελπίζω.
Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου έτυχε να συμμετάσχω σε νομικό συνέδριο που διοργάνωσε το περιοδικό Texas International Law Journal στο Austin, απ’ όπου σας γράφω. Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν «Το Κράτος και οι Τράπεζες» και μέρος του αφιερώθηκε στην Κρίση της Ευρωζώνης με έμφαση στην τραπεζική κρίση και στα νομικά ζητήματα που θα προκύψουν στην πορεία μιας διαδικασίας ενοποίησης των τραπεζικών συστημάτων της Ευρωζώνης (Banking Union) – μιας διαδικασίας την οποία, υποτίθεται, ότι έχουν βάλει μπροστά οι ευρωπαίοι ηγέτες μας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι διοργανωτές με προσκάλεσαν να μιλήσω στους συνέδρους (καθηγητές και διδακτορικούς φοιτητές νομικών σχολών) με θέμα, τί άλλο, την Τραπεζική Ενοποίηση της Ευρωζώνης (μια ενοποίηση που, με τον συνεργάτη μου Stuart Holland, πρεσβεύουμε ως αναγκαία για την επίλυση της Κρίσης από το 2010/1 – πχ. δείτε εδώ).
Πριν με κατηγορήσετε ότι τα λέω όλα αυτά για να σας πω πόσο «όμορφα» τα είπα και πόσο «σπουδαίος» είμαι, επιτρέψτε μου να σας καταθέσω τον λόγο που θεωρώ ότι σας ενδιαφέρει αυτή η ιστορία – και ο οποίος ελάχιστη σχέση έχει με το τι είπα σε εκείνη την ομιλία. Αυτό που έχει σημασία είναι πως αντέδρασε ένα μέλος του ακροατηρίου, και τι είπε απαντώντας στα δικά μου λεγόμενα. Το όνομά του δεν θα σας το πω (καθώς έχω δεσμευτεί ότι δεν θα το κάνω). Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι πρόκειται για υψηλά ιστάμενο στέλεχος του ΔΝΤ.
Για να έχει νόημα η παρουσίαση της στάσης του εν λόγω κυρίου, πρέπει να με ανεχθείτε για λίγο, να ανεχθείτε μια περίληψη της τοποθέτησής μου – καθώς η δική του τοποθέτηση βγάζει νόημα μόνο στο πλαίσιο αυτό. Επί της ουσίας, αφού κατέθεσα την ερμηνεία μου για το πώς προέκυψε η Κρίση του Ευρώ, προχώρησα σε τρεις προβλέψεις:
  1. Καμία πρόοδος προς μία πραγματική τραπεζική ενοποίηση, που να βοηθά στην καταπολέμιση της Κρίσης, δεν πρόκειται να επιτευχθεί.
  2. Το πρόγραμμα ΟΜΤ που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Draghi τον Σεπτέμβρη, και το οποίο βοήθησε να πέσουν τα spreads σε όλη την Ευρωζώνη, κάτω από την «επιφάνεια» των φαινομένων επιφέρει χειροτέρευση της Κρίσης και, το χειρότερο, ενισχύει την αποφασιστικότητα με την οποία η Γερμανία «δολοφονεί» την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Ιουνίου σύμφωνα με την οποία η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα έφευγε από τα χέρια των κρατών-μελών και τα απαραίτητα κονδύλια δεν θα προσμετρώνταν στο δημόσιο χρέος των κρατών.
  3. Εάν το Ευρώ καταρρεύσει, τότε θα καταρρεύσει μαζί του η ΕΕ. Εάν διασωθεί, τότε, και αφού θα έχει περάσει πραγματικά η σημερινή Κρίση, τότε μόνο θα δούμε να ενοποιούνται τα τραπεζικά συστήματα της Ευρωζώνης. Αν ποτέ φτάσουμε εκεί, χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη θα φύγουν από την ΕΕ καθώς θα είναι αδύνατον να ανήκουν στην ΕΕ χωρίς να είναι μέρος του κοινού νομίσματος – οπότε η Βρετανία, για παράδειγμα, θα έχει κάθε λόγο να αποχωρήσει από την ΕΕ.
Πέραν αυτών των γενικών προβλέψεων, έκλεισα την ομιλία με μια γενική εκτίμηση και κάποιες προτάσεις. Η εκτίμηση ήταν πως η Κρίση βαθαίνει παρά το γεγονός ότι η αγορά ομολόγων φαίνεται να ομαλοποιείται και, συνεπώς, αν συνεχίσουμε έτσι, η Ευρωζώνη δεν θα αντέξει. Όσο για τις προτάσεις, κατέθεσα τις εξής τρείς:
  1. Να προχωρήσει άμεσα η εκκαθάριση, ανακεφαλαιοποίηση και διαχείριση των προβληματικών τραπεζών της Ευρωζώνης (συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος και της σύμπτυξης όσων δεν μπορούν να αναστηθούν) από το EFSF-ESM χωρίς καμία ανάμειξη από τα κράτη-μέλη και χωρίς να έχει προηγηθεί η τραπεζική ενοποίηση.
  2. Το πρόγραμμα ΟΜΤ της ΕΚΤ να αντικατασταθεί από εναλλακτικό πρόγραμμα εξυπηρέτησης μέρους του χρέους όλων των μελών-κρατών με έκδοση ομολόγων τα οποία θα εγγυάται μόνον η ΕΚΤ – τα οποία θα μπορούν, επί πλέον, να λειτουργούν επικουρικά προς τα ομόλογα που εκδίδει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με στόχο την ανάπτυξη
  3. Ευσπευσμένη ολοκλήρωση μιας συνθήκης ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ-ΕΕ έτσι ώστε χώρες όπως η Βρετανία να φύγουν από την ΕΕ χωρίς εκατέροθεν απώλειες.
Και τώρα ερχόμαστε στο «ψητό»: Στην συζήτηση που ακολούθησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε επ’ ακριβώς τα εξής (και λέω «επ’ ακριβώς» επειδή στις επόμενες παραγράφους απομαγνητωφωνώ, και μεταφράζω όσο πιο επακριβώς δύναμαι, τα λεγόμενά του):
«Θα κάνω ένα σχόλιο και θα σας θέσω ένα ερώτημα, αν μου επιτρέπετε. Ξεκινώ με το σχόλιο: Κατ’ αρχάς να σας πω ότι συμφωνώ πως και μένα με στενοχωρεί το θέαμα των ευρωπαίων να θριαμβολογούν ότι η Κρίση υποχωρεί όταν όλοι βλέπουμε ότι χειροτερεύει ως προς την πραγματική οικονομία. Συμφωνώ ακόμα ότι πρέπει οπωσδήποτε και χωρίς καθυστέρηση η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει άμεσα από τα ταμεία διάσωσης χωρίς να προσμετράται το ποσόν που αυτό απαιτεί στο δημόσιο χρέος κανενός. Παράλληλα πρέπει η ΕΕ κεντρικά, μέσα από το ESM και την ΕΚΤ, να προχωρήσει την εκκαθάριση και στο κλείσιμο πολλών από αυτές τις τράπεζες. Όμως, εκεί που διαφωνώ μαζί σας είναι ότι η Ευρώπη έχει την πολυτέλεια να καθυστερεί, όπως πράγματι καθυστερεί την πλήρη ενοποίηση των τραπεζικών της συστημάτων. Και δυστυχώς έχετε δίκιο όταν λέτε ότι αυτό ακριβώς κάνουν: κάνουν ό,τι μπορούν για να μην προχωρήσει καμία ουσιαστική τραπεζική ενοποίηση.»
Πριν προλάβω να χωνέψω αυτή του την, εντελώς απρόσμενη για μένα τοποθέτηση, προχώρησε στο ερώτημα:
«Αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω αφορά την Ελλάδα. Είναι προφανές ότι η χώρα σας, και λόγω ενδογενών προβλημάτων και λόγω ενός ριζικά (radically) λάθος προγράμματος, για το οποίο εμείς στο ΔΝΤ έχουμε πει αρκετά mea culpa, δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από την κατιούσα πορεία. Τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει;»
Ο μόνος λόγος που θα σας κουράσω με την απάντησή μου (την οποία θα σας παρουσιάσω περιληπτικά) είναι ότι διαφορετικά θα χαθεί η ουσία της στιχομυθίας που είχαμε κατόπιν, στο περιθώριο του συνεδρίου. Ως προς το πρώτο μέρος, το σχόλιό του περί τραπεζικής ενοποίησης, του απάντησα ότι προφανώς συμφωνούμε αλλά πως η δική μου πρόταση αφορά ζητήματα τακτικής. Έτσι όπως πορεύεται η Γερμανία, χρονοτριβεί ως προς την ενοποίηση μόνο και μόνο για να αποφύγει την μη καταγραφή των κυνδυλίων ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στο δημόσιο χρέος (ιδίως της Ισπανίας). Αν αυτή η μη καταγραφή περάσει τώρα, άμεσα, όπως αποφασίστηκε στην Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, κατόπιν οι γερμανικές αντιστάσεις προς την ενοποίηση των τραπεζικών συστημάτων θα καμφθούν.
Ας έρθω όμως στο ερώτημά του για την Ελλάδα. Του απάντησα ότι τον Μάιο του 2010 ήταν έγκλημα η μη παραδοχή από όλους (ΕΕ, ΔΝΤ και Αθηνών) της πτώχευσης του ελληνικού δημοσίου και η προσπάθεια συγκάλυψής της πίσω από ένα κολοσσιαίο δάνειο. Αυτό που είχαμε ιερή υποχρέωση να κάνουμε ήταν ένα κούρεμα της τάξης του 30% με 40% (που αν είχε γίνει το 2010 θα αρκούσε) πριν καν συζητήσουμε περί δανειακής σύμβασης. Το αποτέλεσμα ήταν ότι, όταν ήρθε το κούρεμα, ήδη ένα μεγάλο μέρος του χρέους μας είχε μεταφερθεί στους Ευρωπαίους φορολογούμενους, και η οικονομία είχε αποδυναμωθεί τόσο που ήταν too little too late. Πρόσθεσα ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με το επόμενο κούρεμα: έρχεται πολύ μετά από τις νέες, τεράστιες δόσεις με αποτέλεσμα, όταν θα έρθει, να είναι δώρον-άδωρον. Είπα κι άλλα με τα οποία δεν θα σας κουράσω (έτσι κι αλλιώς όσοι με διαβάζετε μπορείτε να φανταστείτε τι είπα).
Το ενδιαφέρον, και πάλι, ήταν η απάντηση του κυρίου αυτού, την οποία μου έδωσε πλέον κατ’ ιδίαν μετά το τέλος του συνεδρίου. (Τα λόγια του αυτά δεν τα έχω μαγνητοφωνημένα καθώς έγιναν εκτός πρακτικών. Θα σας τα μεταφέρω όμως αρκετά πιστά.) Άλλη μια φορά μου είπε ότι συμφωνεί και ότι «στην Ελλάδα αυτό που έχει γίνει είναι ανυπόφορο (unbearable)». Επέμεινε όμως ότι «δεν φταίμε εμείς», εννοώντας το ΔΝΤ. «Από την αρχή» συνέχισε «λέγαμε στις Βρυξέλλες πως αυτό το πρόγραμμα (σημ. εννοεί το Μνημόνιο 1) δεν βγαίνει και πως ήταν απαραίτητο ένα μεγάλο κούρεμα πριν δοθούν δάνεια. Οι Ευρωπαίοι ούτε να το ακούσουν δεν ήθελαν. Κι ο δικός σας υπουργός οικονομικών το αρνιόταν. Τι να κάνουμε εμείς του ΔΝΤ; Οι γερμανοί μας είχαν ανάγκη. Είχαν ανάγκη της πείρας και προπάντων της φήμης μας ως σκληροί εφαρμογείς (implementers) προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής. Δυστυχώς μας εκμεταλλεύτηκαν και το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί το καλό μας όνομα (sic). Όσο για την Ελλάδα, η πολιτική που ακολουθείται τώρα, το 2013, μόνο μια φαντασίωση μπορεί να στηρίξει την άποψη ότι βαίνουμε καλώς.»
Πριν τερματιστεί η συνομιλία μας, του είπα: « Όλοι στην Ευρώπη, ή τουλάχιστον οι περί την εξουσία, χαίρονται ότι η Κρίση κοπάζει. Στα μάτια μου φαίνεται ότι η Κρίση χειροτερεύει. Η δική σας άποψη ποια είναι; Κοπάζει όντως;» Η απάντησή του: «Σοβαρολογείτε; Γίνεται πολύ,πολύ χειρότερη. Και δυστυχώς όσο ο Draghi κρατάει τις χρηματαγορές σε κατάσταση αναμονής, τόσο η Κρίση θα χειροτερεύει καθώς οι φίλοι μας οι γερμανοί αρνούνται κατηγορηματικά να συζητήσουν σοβαρά και λογικά μαζί μας στο ΔΝΤ την πραγματική εικόνα.»
Αυτά είχα να σας μεταφέρω από εδώ που βρίσκομαι. Ερμηνεύστε τα όπως θέλετε. Αν μου επιτρέπετε μια μικρή ερμηνευτική προσθήκη, σε σχέση με τον τίτλο-ερώτημα του παρόντος άρθρου, το ΔΝΤ προσανατολίζεται σε σύγκρουση με βασικές επιλογές του Βερολίνου. Για χάρη μας δεν πρόκειται αναλώσουν ό,τι πυρομαχικά έχουν. (Για αυτό βγαίνουν και, με δυσκολία αλλά σαφώς υποστηρίζουν ότι το Μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί.) Θα χρησιμοποιήσουν όλα τα πυρομαχικά τους σε άλλη μάχη: προσπαθώντας να υπονομεύσουν την γερμανική προσπάθεια ματαίωσης (επί της ουσίας) της τραπεζικής ενοποίησης της Ευρωζώνης. Κι αυτό επειδή (όσο και να αναφέρονται οι αδαείς σε Κρίση Χρέους) η Κρίση της Ευρωζώνης ήταν πάντα, και παραμένει, Τραπεζική Κρίση. Και σε αυτό τον τομέα, στον τραπεζικό, θα κριθεί η «μάχη» από την οποία εξαρτάται η έκβαση του πολέμου εναντίον της Παγκόσμιας Κρίσης.
Δεν είναι τυχαίο ότι πέντε μέρες μετά την πιο πάνω συνομιλία μας το ΔΝΤ εξέδωσε αυτό το πόρισμα για την τραπεζική ενοποίηση που, ούτε λίγο ούτε πολύ, καλεί την Ευρώπη να κάνει μια πραγματική επανάσταση όσον αφορά τόσο τις τράπεζες της Ευρωζώνης όσο και την λειτουργία της ΕΚΤ. Μια επανάσταση που, μόλις χτες, βγήκε το… σοσιαλδημοκρατικό SPD να στιγματίσει κάνοντας σημαία του την μη εφαρμογή αυτού του πορίσματος γενικά και, ειδικά, την μη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το ESM. (Αμέσως το CDU σιγοντάρησε το SPD σε μια σύγκλιση απόψεων μεγάλης σημασίας.)
Ο αγώνας προβλέπεται σκληρός και οι ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου μάλλον θα απογοητεύσουν εκείνους που ελπίζουν σε μια γερμανική στροφή. Εδώ που φτάσαμε (και πρόκειται για ευρωπαϊκή κατάντια) μόνο το ΔΝΤ έχει κάτι ενδιαφέρον και χρήσιμο να πει. Οι κυβερνήσεις μας κοιμούνται ύπνο βαθύ ενώ εμείς οι ίδιοι αναλωνόμαστε σε καβγάδες υπέρ ή κατά ενός Μνημονιακού προγράμματος που ούτε εκείνοι που το εφαρμόζουν, ως τα σκληρά μέλη της τρόικας, δεν το πιστεύουν.
[Του Γιάννη Βαρουφάκη από protagon.gr]

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!! Ο παππούς του ΓΑΠ και ο "Μέντορας" του Σαμαρά ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ "ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΑΝ" Διαγραμμένα χρέη για ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΛΟΓΩ "ΧΡΕΟΥΣ"

Πώς «αναρρύθμισαν» τα διαγραμμένα προπολεμικά χρέη
Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όλα τα χρέη των εμπλεκόμενων χωρών διεγράφησαν. Όμως, το 1964, με Πρωθυπουργό τον Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και Υπουργό Οικονομικών Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, εγινε μια «ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ», δηλαδή επανέφεραν τα προπολεμικά διαγραμμένα χρέη, και μάλιστα υπερδιογκωμένα, με περίοδο αποπληρωμής 42-45 έτη (λήξη: 2009). Όλα αυτά για να μας παρουσιάσουν τα πράγματα τραγικά, να μας επιβάλλουν δάνεια και να είμαστε σήμερα υποτελείς στους δανειστές μας.

Το βρήκαμε ΕΔΩ

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ: Αστυνομικοί σε ρόλο "δημοσιογράφου" με την ανοχή της ΕΣΗΕΑ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Το γαρ ψεύδεσθαι δουλοπρεπές και πάσιν ανθρώποις ουκ άξιον μιμείσθαι. (Η ψευτιά είναι δουλοπρέπεια και δεν αξίζει να τη μιμούνται οι άνθρωποι) – ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ (Ηθικά)





Προσοχή - προσοχή... Σας μιλάει η ΕΛ.ΑΣ. με τις ευλογίες του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η διαχρονικότητα του Πλούταρχου δε φαίνεται να αγγίζει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που κατά τα άλλα... καμαρώνει για τις καταλήψεις κτηρίων ΜΑΣ από κουκουλοφόρους και με την εγκληματική του ανοχή η Ελληνική Αστυνομία έχει βγάλει στους δρόμους της πρωτεύουσας φωτογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία καλύπτοντας δημοσιογραφικά (!) κάθε επιχείρηση που πραγματοποιείται, διανέμοντας το υλικό προς αναδημοσίευση από παρασιτικά ΜΜΕ του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σε βάρος των σκληρά εργαζόμενων δημοσιογράφων που καλύπτουν νυχθημερόν το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Είναι η τέταρτη (!) φορά που θίγουμε το θέμα δημοσίως και στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αλλά το αυτί ΚΑΝΕΝΟΣ από την Ένωση δεν ιδρώνει ώστε να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη κεκτημένα... το δικαίωμα στην εργασία μας και την προστασία του λειτουργήματός μας!

Πώς είναι δυνατόν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να ανέχεται από την αστυνομία να δημοσιοποιεί βίντεο - ειδικά επεξεργασμένο, όπως τη βολεύει με ειδήσεις που δεν άπτονται του ρόλου της;

Αλήθεια, όλοι εσείς, οι μεγαλοσχήμονες, ηθικοπλάστες και... συνδικαλισταράδες, κοιμάστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. παράγει φωτογραφικό υλικό και βίντεο, καταργώντας δεκάδες θέσεις συναδέλφων; Δε σας φτάνουν οι στρατιές ανέργων δημοσιογράφων που με την ελλειπή ΣΑΣ πολιτική δημιουργήθηκαν; Θέλετε κι άλλους απολυμένους;

Για την ακρίβεια, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, η αστυνομία "μόνταρε" και φωτογράφησε τα εξής "θέματα":

- Επιχείρηση "Ξένιος Ζευς", όπου μόνο δηλώσεις μεταναστών δεν φιλοξενούσαν στις οποίες να λένε ότι χαίρονται που συνελήφθησαν. Στο link που σας παραθέτουμε μπορείτε να δείτε το μεγαλείο της προπαγάνδας: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=24832&Itemid=0&lang=

- Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών, σε επιχείρηση ανακατάληψης από τους τελευταίους (όπως λέει η ΕΛ.ΑΣ.) του νεοκλασσικού της Μαρίας Κάλλας. Δείτε όλο το "ρεπορτάζ" εδώ: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=24846&Itemid=1056&lang=


Ζητάμε απαιτούμε:

- Το κλείσιμο του καναλιού της ΕΛ.ΑΣ. στο YouTube
- Την προσφυγή της Ένωσης σε όλα τα αρμόδια Εθνικά και Διεθνή δικαστήρια και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των υπευθύνων για αντιποίηση αρχής
- Την δυναμική διαμαρτυρία προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ., τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
- Να κληθούν ΟΛΑ τα κόμματα να πάρουν θέση
- Να κληθεί η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων να πάρει θέση
- Να εκδοθεί ανακοίνωση από την Ένωση, με την οποία θα καλούνται ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι - μέλη να απέχουν από την δημοσιοποίηση παρόμοιου υλικού, παρά μόνο εάν συντρέχουν λόγοι Εθνικού Συμφέροντος (πχ τρομοκρατία) ή για την προστασία του κοινού (καταζητούμενοι, παιδεραστές, εγκληματίες με βαριές κακουργηματικές πράξεις). Σε διαφορετική περίπτωση να διαγράφονται ΑΜΕΣΑ και δια παντώς.

Επιτέλους, αποτύχατε σε ΟΛΑ, σώστε τουλάχιστον την τιμή μας. Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και πολλοί εκ ημών απλήρωτοι. Προστατέψτε, τουλάχιστον, την δική μας τιμή και επαγγελματική υπόληψη, αν δε σας νοιάζει η δική σας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


http://andimosiografoi.blogspot.gr/

Το τέλος του παραμυθιού περί ανάπτυξης, της ελληνικής οικονομίας.



Του Σταμάτη Στεφανάκου
Ακούσαμε και διαβάσαμε προεκλογικά και μετεκλογικά υποσχέσεις επί υποσχέσεων για ανάπτυξη στην οικονομία.
Ακούσαμε και διαβάσαμε και διάφορα γλαφυρά για τα «προβλήματα» ανταγωνιστικότητας τα όποια έχουν προκληθεί, από το  «κακό» δημόσιο, την «κακή» εφαρμογή των μνημονίων, της  «κακές» πολιτικές του παρελθόντος.
Είδαμε να ενοχοποιούνται  οι «κακοί» συνδικαλιστές, και όσοι άνηκαν στο πραγματικό αντιμνημονιακό μπλοκ (ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, κλπ).  Εδικά δε η αριστερά , που σημειωτέον δεν κυβέρνησε ποτέ , να κατηγορείται ότι έχει την ευθύνη για όλα… Για όλα έφταιγε «κάποιος», άλλος πολιτικός του παρελθόντος, οι  «τεμπέληδες» έλληνες, οι «αντιπαραγωγικοί» εργαζόμενοι και άλλα πολλά και όμορφα, που με απλοχεριά τα ΜΜΕ μας έχουν σερβίρει και συνεχίζουν αδιάκοπα  να σερβίρουν.
Ζήσαμε απειλές του τύπου: «θα μας πετάξουν από το ευρώ», θα «χρεοκοπήσει η χώρα» και ακούσαμε κορωνίδες της μορφής περί πατριωτισμού και εθνικού καθήκοντος…
Βιώσαμε την καταστολή στο πετσί μας, και από πρώτο χέρι γνωρίσαμε την απόγνωση μέσω της αύξησης των αυτοκτονιών συμπολιτών μας  στην χώρα. Πέτυχαν να εφαρμόσουν στην πράξη τον κοινωνικό αυτοματισμό και η μια κοινωνική ομάδα να επιτίθεται στην άλλη. Κάθε έννοια αλληλεγγύης και ανθρωπισμού διαστρεβλώθηκε  και  κακοποιήθηκε οικτρά.
Η παιδεία υποβαθμίστηκε, η δημόσια υγεία εξαθλιώθηκε και οι κοινωνικές παροχές έχουν υποβαθμιστεί σε σημείο που έχει χαθεί κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το περιβάλλον και ο φυσικός πλούτος της χώρας ξεπουλιούνται αντί πινακίου φακής .
Μισθοί, συντάξεις και επιδόματα , έχουν μειωθεί  κάτω από το επίπεδο που ορίζει το φράγμα μεταξύ αξιοπρεπούς διαβίωσης και φτώχειας,  και  έχουν γίνει καπνός διεκδικήσεις δεκαετιών.
Και όλα αυτά γιατί;
Για να διαβάσουμε τα ακόλουθα στον τύπο:
  1. Ανεργία στο 27% για το Νοέμβριου του 2012, με πρόβλεψη να φτάσει στο 30,1 % το 2013.
  2. Μείωση του ΑΕΠ  και ύφεση στο 4,1%.
  3. Φορολογία που στην ουσία  διαλύει την αγορά.
  4. Στάση πληρωμών στην πράξη του δημοσίου προς τρίτους.
  5. Εκτροχιασμός των δημοσιονομικών εσόδων με το καλημέρα του 2013.
Με δυο λόγια, μήπως θυμάστε κάτι υποσχέσεις και θεωρίες ότι το 2012 η χώρα θα βγει στις αγορές και θα έρθει η ανάπτυξη;
Μήπως θυμάστε επίσης το περίφημο: «δεν θα πάρουμε και άλλα μέτρα»;
Μήπως το άλλο: « θα διαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας»;
Να μιλήσουμε για την αύξηση της πορνείας, του αλκοολισμού και της εξαθλίωσης;
Και θα μπορούσα ειλικρινά να γράψω πολλές γραμμές με κενού νοήματος υποσχέσεις και παραμύθια. Δεν νομίζω όμως ότι χρειάζεται.
Όταν διαβάζεις και ακούς ότι ο κατώτερος μισθός είναι υψηλός στην χώρα μας από ένα άνθρωπο (;) που έχει 6.000 € μηναίο εισόδημα…
Όταν η ίδια η Τρόικα μιλάει ήδη για καινούργια μέτρα…
Όταν διάρα τσακιστή δεν δίνουν για τους άνεργους νέους – και όχι μόνο…
¨Έχει κανείς ψευδαισθήσεις ότι δεν πάει παρακάτω;
Τι άλλο περιμένουμε να γίνει; Τι;
Και στο ερώτημα αν υπάρχει άλλος δρόμος, η απάντηση είναι μόνο μια: υπάρχει. Και ναι ούτε αλάθητος είναι , ούτε σίγουρος. Αλλά σίγουρα είναι πιο ελπιδοφόρος από αυτόν που έχουμε πάρει έως τώρα.
Το μόνο που είναι βέβαιο, είναι ότι αν δεν μπει άμεσα ένα φρένο σε αυτή την κατρακύλα δεν θα υπάρχει Ελλάδα, και μάλιστα πολύ σύντομα.
Επομένως ας αρχίσουμε να συσπειρωνόμαστε , να οργανωνόμαστε και κυρίως ας αρχίσουμε να αντιστεκόμαστε, για να μην καταλήξουμε κυριολεκτικά ως πρόβατα στο χασάπη.
environment.grν

Σάλος στη Γερμανία για τις δηλώσεις Στουρνάρα περί “νέου κουρέματος” του ελληνικού χρέους



Η χθεσινή αποστροφή του Γιάννη Στουρνάρα στην ομιλία του στη Βουλή, όταν απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Αντώνη Σαμαρά, άφησε να εννοηθεί ξεκάθαρα ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί περίπου δεδομένο το νέο “κούρεμα” του χρέους, έχουν προκαλέσει σάλο στη Γερμανία.
Τον φόβο των Γερμανών ότι θα χρειαστεί να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν την Ελλάδα εκφράζει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο η λαϊκή γερμανική εφημερίδα BILD, με τίτλο: “Μα τον Δία! Κι άλλα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα;”.

Αφορμή για … τις παραπομπές στην ελληνική μυθολογία στάθηκαν δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο οποίος προανήγγειλε ένα νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους με τα λόγια: “Αυτό είναι τελειωμένη υπόθεση”.
 
Η ατάκα αυτή του Έλληνα Υπουργού, όπως λέει η εφημερίδα, προκάλεσε αναστάτωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μιας και η διατύπωση της απόφασης του Eurogroup τον Δεκέμβριο μιλούσε για “περαιτέρω μέτρα” που θα εξετασθούν, ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Η λέξη “κούρεμα” δεν αναφερόταν ρητά και η ερμηνεία που δίνει ο Γιάννης Στουρνάρας κάθε άλλο παρά φτιάχνει τη διάθεση των Γερμανών, αφού η επιβεβαίωσή της θα σήμαινε ζημιές δισεκατομμυρίων για τους ίδιους.
 
Ο Έλληνας υπουργός κλήθηκε από την BILD να δώσει εξηγήσεις για την δήλωσή του και απάντησε: “Εγώ απλά λέω αυτό που είναι ξεκάθαρο από το Νοέμβριο. Αν η Ελλάδα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, οι χώρες τις ευρωζώνης θα σκεφτούν νέα μέτρα για να μειώσουν τα ελληνικά χρέη”.
Μάλλον και ο κ. Στουρνάρας, αν επιθυμεί να μην εξοργίζει τους Γερμανούς, θα πρέπει να αποφεύγει να προφέρει τόσο δυνατά την λέξη “κούρεμα”. Υπάρχει μια κυρία που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και όσο να’ ναι συγχύζεται!
 
 http://ysterografa.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΝΥΦΙΤΣΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΟΥ "ΞΕΦΥΓΕ"¨ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΛΚΗΣ!! 500 ΔΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ 150 ΔΙΣ ΩΣ ΕΙΣΡΟΗ!! ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ !! Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΝΓΚΤΑ

Μπορεί "απο μικρό κι απο τρελό να μαθαίνεις της αλήθεια"  ωστόσο όταν  πρόκειται  για "αλήθειες"  που  αφορούν στη νέα κατοχή  και στα  γενοκτονικά σχέδια  των ξένων  και ντόπιων  "ιεραποστόλων" της  παγκόσμιας  τραπεζοπιστωτικής εξουσίας ,τις μαθαίνεις  μόνο όταν  "ξεκατινιάζονται" μεταξύ τους  διεκδικώντας  το πρωτείο  στην  "ιεραποστολή".
Πάνω  σε ένα τέτοιο "ξεκατίνιασμα"   που "έλαβε χώρα" στην αίθουσα  του  κοινοβουλίου  μεταξύ  του  Στουρνάρα και του Τσίπρα   μάθαμε  ίσως την  τραγικώτερη  αλήθεια  που αφορά στο...
μέλλον αυτού του τόπου.
Ο  Στουρνάρας   εκνευρισμένος  απο τα  "τσιμπίματα" του  Τσίπρα  του ζητά  να  υποβάλλει την  πρότασή του για το  πως  θα αποληρώσουμε  τα  500 δισεκταομμύρια  ευρώ  που έχουμε  ΠΑΡΕΙ (!!!). (βίντεο 7:30)
Αντί  λοιπόν ο  φερόμενος  ως  αρχηγός της  αξιωματικής  αντιπολίτευσης  να  πεταχτεί όρθιος  και να του ζητήσει  να  μας  πεί απο  που κι ως πού  πήραμε  500 δισ. ευρώ, συνέχισε  να χαμογελά  ξαπλωμένος  πάνω  στο έδρανο  σκεπτόμενος ίσως   τη θέα  που θα έχει  όταν αύριο , ελέω  Αμερικής και ΔΝΤ, θα  μετακομίσει  στα  κυβερνητικά  έδρανα.
Εμείς  επειδή δεν έχουμε  περάσει  απο τα "κατηχητικά" του Brookings  ούτε  απο της σχολές του Σικάγο , της "Trilateral comission", της  "Group of 30" ή της  "Παγκόσμιας Τράπεζας" και του IMF,  ξέραμε  αυτά  που  μας  έλεγαν μέχρι προχθές  οι  διαδοχικές  κατοχικές  κυβερνήσεις.Ότι  δηλαδή  η χώρα μας  μέχρι στιγμής   έχει "πάρει"  απο  τους  Ευρωατλαντικούς  τοκογλύφους  150 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία  φυσικά   είτε με τόκους , είτε  με  άλλα κόλπα  (κουρέματα,τιτλοποιήσεις καταθέσεων  και αποθεματικών ταμείων, επαναγορές ομολόγων,φόροι , χαράτσια   κλπ) τα έχουμε  πληρώσει διπλά και τρίδιπλα , και  γύρευε να δείς πόσα  θα τους δώσουμε  ακόμα  μέχρι  να μας ξεκρεμάσουν  απο το "τσιγκέλι".
Ας ξεχάσουμε  προς το παρόν  τις "εκροές" αυτά  δηλαδή  που δεν πληρώνει  η ντόπια   ολιγαρχία  αλλά  ο  ελληνικός  λαός , και ας μείνουμε στις  "εισροές"  σε αυτά  που  λένε  οι   κυβερνητικές νυφίτσες και οι παπαγάλοι πως  "πήραμε".
Οι  εισροές  κεφαλαίων  θεσμικά  γίνονται   απο δύο  παράλληλους  και συγκοινωνούντες αγωγούς, του κράτους και της  κεντρικής  τράπεζας που εν προκειμένω  είναι η ιδιωτικών συμφερόντων ( να μην το ξεχνάμε αυτό) λεγομένη  Τράπεζα  της Ελλάδας.Τυπικά  λοιπόν, γνωρίζουμε  τι πέρασε ( και έφυγε χωρίς να σταματήσει) απο  τον αγωγό  που αφορά  το  "ελληνικό" κράτος, ενώ  σε ότι αφορά  τον άλλο  "αγωγό" δηλαδή  την Τράπεζα της Ελλάδας ,  δεν ξέρουμε  απολύτως τίποτα αφού θεσμικά   δεν  έχουν καμία υποχρέωση  να δίνουν  αναφορά  σε κανέναν παρά μόνο  στα  φανερά (ΕΚΤ)  και  κρυφά  αφεντικά  τους ή σε  όσους  συνεργάζονται  με αυτά.
Ένας απο αυτούς  τους  "συνεργάτες"  είναι  και ο  λυκόμορφος  φορολογητής  δηλαδή ο  διορισμένος  υπουργός  οικονομικών της  τρικομματικής  κυβερνητικής  κοινοπραξίας.
Αυτός  λοιπόν ο κύριος, πάνω  στα νεύρα του, ξεστόμισε  την  τραγικώτερη  από όλες  τις "αλήθειες"  που έχουν βγεί απο τα στόματα  των  μέχρι  σήμερα   δωσιλόγωνΟμολόγησε  ότι  έως τώρα δεν έχουν  εισρεύσει (θεωρητικά)  στην χώρα μας  150 δισεκατομμύρια  ευρώ αλλά  500 !!!
Πράγμα  φυσικά  που σημαίνει   ότι για τα επόμενα  850  χρόνια  ο ελληνικός  λαός  δεν θα  έχει ζωή  αλλά  θα νοικιάζει   απο τους ξένους  τοκογλύφους  μία μίζερη επιβίωση.
Ας πετάξουμε  στην  άκρη  κάθε λογική σκέψη και απορία και ας δεχτούμε  ότι  πήραμε  πράγματι   τα  150 δισ που μέχρι χθές  μας διαβεβαίωναν  οι κυβερνητικοί αλλά και ακόμα 350  δισεκατομμύρια, δηλαδή  ότι  έχουμε πάρει  μέχρι στιγμής  500 δις ευρώ.
Ρωτάμε  λοιπόν τον κ. Στουρνάρα.
Αφού  μπήκαν στην Ελλάδα  500 δις  ευρώ, που στα κομμάτια  πήγαν  και δεν τα είδαμε;
Μήπως πήγαν στην υγεία, στην παιδεία,στην κοινωνική ασφάλιση,σε μισθούς και συντάξεις, σε  δάνεια για  μικρομεσαίους,σε  δημόσιες επενδύσεις;Διότι  αν έστω και ένα ελάχιστο μέρος απο  αυτά  που λέτε  ότι πήραμε είχε μπεί στην χώρα μας  και είχε  διατεθεί  σε  αυτούς τους τομείς, τότε  δεν  θα είχαμε φτάσει  να έχουμε  ανεργία που ούτε σε καιρό πολέμου υπάρχει. 
Δεν θα  βλέπαμε  εξαθλιωμένους  συμπολίτες μας  να σκοτώνονται   για  ένα πιάτο φαϊ στα  συσσίτια, ή για  μία σακκούλα  πατάτες  στις δωρέαν  διανομές που οργανωνόνται  περιστασιακά Δεν θα  λιποθυμούσαν  στα σχολεία  τα παιδιά μας απο την πείνα.
Δεν θα  πέθαιναν  πριν την ώρα τους   καρκινοπαθείς και άλλοι σοβαρά  πάσχοντες  συνάνθρωποί μας επειδή δεν έχουν λεφτά  για  φάρμακα και θεραπείες τις οποίες  σταμάτησαν  να τους παρέχουν  δωρεάν  τα ασφαλιστικά τους ταμεία
Δεν θα αυτοκτονούσαν  τόσες χιλιάδες απελπισμένων.
Δεν θα  βιώναμε  όλοι μας τετοια δυστυχία.
Πές μας λοιπόν κ.Στουρνάρα που πηγαν  αυτά τα  500 δισεκατομμύρια  τα οποία  μας καλείς  και να τα πληρώσουμε  κι απο πάνω;
 Από klassikoperiptosi, μοντάζ Γρέκι, βίντεο enikos

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ!!



Η αυριανή έκδοση της real news φιλοξενεί την δήλωση εγγύησης του κατώτατου μισθού από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Σαμαρά, ο οποίος μεταξύ άλλων στην συνέντευξη του στην εφημερίδα ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ την μη μείωση του κατώτατου μισθού ώστε να κατευνάσει την οργή των μισθωτών η οποία τις τελευταίες μέρες ήταν έκδηλη κατόπιν της αποκάλυψης από τον ίδιο τον ΓΓ κ ΜΕΡΓΟ ο οποίος δήλωσε ότι οι μισθοί στην ΕΛΛΑΔΑ είναι πολύ υψηλοί ΑΚΟΜΑ για την πολυπόθητη ανάπτυξη η οποία ζητά και άλλο αίμα από τους εργαζόμενους προκειμένου να έλθει στην χώρα μας . Η δήλωση του πρωθυπουργού αποσκοπεί σαφώς στο να κατευνάσει την αναταραχή των εργαζομένων και εν γένει του εργατικού δυναμικού της χώρας  αλλά και στο να διαφυλάξει τις όποιες "ΜΕΡΕΣ" εξουσίας του στο τιμόνι της χώρας αφού οι αντιδράσεις του λαού για την ήδη βιωμένη πείνα του είναι όλο και μαζικότερες!!
Η προσωπική αυτή δέσμευση Σαμαρά τον θέτει από μόνη της στην Ηλεκτρική καρέκλα του πολιτικού του θανάτου μια και το ήδη υπογεγραμμένο ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 προβλέπει την μείωση του κατώτατου μισθού . Ο διακόπτης για την ενεργοποίηση της Ηλεκτρικής καρέκλας θα τεθεί εντός των ημερών σε θέση ΟΝ  με την έλευση της ΤΡΟΙΚΑΣ για τον καθιερωμένο έλεγχο της επίτευξης των στόχων οι οποίοι ως γνωρίζουν άπαντες έχουν πιάσει ΠΑΤΟ!! Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ!! ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ!! Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑΤΙ  "ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ" ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΒΕΒΑΙΗ ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΝ ΗΔΗ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ ΛΑΟ!!