ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.2.13

Αβρότητες, υπεκφυγές και στο βάθος...πόλεμος

Αβρότητες, υπεκφυγές και στο βάθος... νομισματικός πόλεμος
 Μπορεί η φράση «νομισματικός πόλεμος» να είναι αρκετά σκληρή για να αναφερθεί σε ένα ανακοινωθέν της G20, στην πραγματικότητα όμως αυτό ακριβώς θα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ομάδας στο τέλος της εβδομάδας στη Μόσχα. 

Είναι πάντως απίθανο να εκδοθεί ένα ισχυρό και αποφασιστικό ανακοινωθέν, δεδομένου αφενός ότι θα έπρεπε να το υπογράφουν όλες οι χώρες και αφετέρου ότι πολλά από τα πραγματικά ουσιώδη θέματα της παγκόσμιας οικονομίας, όπως το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ και η δομή της Ευρωζώνης, αντιμετωπίζονται ως «εγγενώς εθνικά ζητήματα».

Οι ανεπτυγμένες οικονομίες ανταγωνίζονται πλέον μεταξύ τους σε γύρους ακραίας ποσοτικής χαλάρωσης, πιέζοντας τα νομίσματά τους και παράλληλα προκαλούν έντονες διαμαρτυρίες από τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Οι αγορές συναλλάγματος έχουν φτάσει να κυριαρχούνται από πολιτικές και είναι πλέον ξεκάθαρο για όλους ότι πυροδοτείται ένας νομισματικός πόλεμος.

Η Ιαπωνία στο επίκεντρο

Αν και την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική ξεκίνησαν -και συνεχίζουν- οι ΗΠΑ, πιέζοντας το δολάριο και κατ’ επέκταση δίνοντας ανοδική ώθηση στο γεν και το ευρώ, στο επίκεντρο της συνόδου θα βρεθεί τώρα η Ιαπωνία.
Η  νέα κυβέρνηση της χώρας έχει πιέσει έντονα για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση και αρκετοί υπουργοί της έχουν αναφερθεί ξεκάθαρα στην ανάγκη υποτίμησης του γεν.

Το Τόκιο πιθανότατα θα λάβει μία «υπενθύμιση των κανόνων του παιχνιδιού» στη σύνοδο, ωστόσο οι διαδικασίες της G20 δεν διαθέτουν κάποιον μηχανισμό για ανάληψη δράσης.

Οι χώρες της G7 δεν έχουν αντίρρηση στην προσπάθεια της Ιαπωνίας να τονώσει την οικονομία της, αλλά θα την καλέσουν να το κάνει χωρίς αναφορές προς σκόπιμη πίεση του γεν.

«Υποστηρίζουμε την προσπάθεια αναζωογόνησης της ανάπτυξης και τερματισμού του αποπληθωρισμού στην Ιαπωνία. Όμως, προκειμένου η αγορά να κινείται υγιώς, πρέπει να επιτρέπεται στις ισοτιμίες των νομισμάτων να αντανακλούν τις δυνάμεις της αγοράς» προειδοποίησε η υφυπουργός διεθνών σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, Λαέλ Μπρέιναρντ.

Το δολάριο έχει κερδίσει πάνω από 13% έναντι του γεν από το Δεκέμβριο, οπότε ήρθε στην εξουσία στην Ιαπωνία ο Σίνζο Άμπε, ο οποίος πίεσε την κεντρική τράπεζα να κινηθεί ξεκάθαρα προς υποχώρηση του νομίσματος, προκειμένου να ενισχυθούν οι ιαπωνικές εξαγωγές.

Αυτό βέβαια που δεν αναφέρουν οι ΗΠΑ και τα αμερικανικά ΜΜΕ, είναι ότι το γεν τα τελευταία χρόνια ενισχυόταν σημαντικά έναντι του δολαρίου, λόγω της ακραία χαλαρής νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Fed.

Η Βρετανία, ως προεδρεύουσα της G7, εξετάζει την πιθανότητα να εκδοθεί ένα ανακοινωθέν σχετικά με τις ισοτιμίες των νομισμάτων είτε πριν, είτε μετά τη συνάντηση των υπουργών, εφόσον καταστεί δυνατή μία συμφωνία επ’ αυτού. Σε κάθε περίπτωση, δεν αναμένεται τίποτα «δραστικό».

Ανεπτυγμένες Vs Αναπτυσσόμενων – ως συνήθως

Η ευρύτερη συζήτηση στη Μόσχα θα διεξαχθεί ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες και τις μεγάλες αναπτυσσόμενες, όπως η Βραζιλία.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, το πρώτο σκέλος θα αφορά την παγκόσμια οικονομία, με βέβαιες τις αναφορές στις νομισματικές πολιτικές και τα σχέδια μείωσης των ελλειμμάτων των πλούσιων χωρών.

Η περαιτέρω νομισματική χαλάρωση στις πλούσιες χώρες –με την υιοθέτηση από τη Fed ανώτατου ορίου 6,5% για την ανεργία στις ΗΠΑ πριν συζητήσει οποιαδήποτε αύξηση επιτοκίων και τη Βρετανία να συζητά αλλαγές στον στόχο της για τον πληθωρισμό- θέτει υπό πρόσθετη πίεση τα νομίσματά τους.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες θα παραπονεθούν, αλλά οι πλούσιες θα απαντήσουν με τα γνωστά τους επιχειρήματα, σχετικά με τα υποτιμημένα νομίσματα που ευνοούν τους Ασιάτες εξαγωγείς.

Γι’ αυτό και θεωρείται απίθανο ένα ισχυρό και αποφασιστικό ανακοινωθέν.

Καμία συνοχή ελλείψει μεγάλης απειλής

Σε ορισμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η ανησυχία επικεντρώνεται τώρα στην έλλειψη συνοχής ανάμεσα στις χώρες της G20, για την εκπόνηση μίας στρατηγικής για την παγκόσμια οικονομία, τώρα που η κρισιμότητα των προβλημάτων της Ευρωζώνης έχει αμβλυνθεί.

Αν και ΗΠΑ και Ιαπωνία αντιμάχονται η μία την άλλη σε επίπεδο νομισμάτων, συμφωνούν μεταξύ τους ότι πρέπει να αποφευχθεί η μία «πρόωρη» δημοσιονομική σύσφιξη. Αυτό ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης υπερασπίζεται την ανάγκη για δυναμικά μέτρα λιτότητας.

Η Ρωσία από την πλευρά της δεν έχει δείξει ακόμα τι θέλει από την χρονιά της προεδρίας της στη G20.

Φοροαποφυγή, ΔΝΤ, χρηματοδότηση

Ανάμεσα στα άλλα, στη σύνοδο θα συζητηθεί και η επιθυμία πολλών χωρών να καταστήσουν δυσκολότερη τη φοροαποφυγή των πολυεθνικών μέσω μεταφοράς κερδών σε φορολογικούς παραδείσους.

Ένα θέμα που μπορεί να φέρει σε αμήχανη θέση τις ΗΠΑ είναι η μεταρρύθμιση του ΔΝΤ. Άλλος ένας γύρος αναπροσαρμογής των δικαιωμάτων ψήφου στο Ταμείο θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2014, ωστόσο ο τελευταίος γύρος –με τον οποίο αυξάνεται η ισχύς ψήφου και η εκπροσώπηση των μεγάλων αναπτυσσόμενων οικονομιών- δεν έχει τεθεί ακόμα σε ισχύ, καθώς δεν έχει ψηφιστεί από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Τέλος, η G20 θα συζητήσει και το πώς μπορεί να βελτιωθεί η χρηματοδότηση για μακροπρόθεσμες επενδύσεις. «Απαιτείται δράση, διότι οι προοπτικές εξασφάλισης επαρκούς μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης έχουν μειωθεί από την αναταραχή στις οικονομικές συνθήκες» δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, πρόεδρος της G30 και τέως επικεφαλής της ΕΚΤ.



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: