ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.4.14

ΒΟΜΒΑ!!! Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ :"Ο Βενιζέλος χάρισε 220 εκατ. ευρώ στη SIEMENS "

“ Έκανε όλα τα γούστα στον Σόιμπλε  ”



"Βόμβες" εκτοξεύει ο Χάρης Καστανίδης για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία, το οποίο επικαλείται το νέο βιβλίο του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και το βιβλίο του Χάρη Καστανίδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος χάρισε 220.000.000 ευρώ στη Siemens. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως το συγγραφικό πόνημα του κ. Καστανίδη εμφανίζει τον κ. Βενιζέλο ως ευρισκόμενο σε ευθεία γραμμή με την υπό τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, τις απαιτήσεις της οποίας φέρεται ότι ικανοποιούσε με ταχύτητα όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.



Μπαλτάκος -«Μου προτείνουν να κάνω κόμμα. Μετά τις ευρωεκλογές θα τα σκεφτώ όλα»


1«Πρέπει να επανενωθεί η δεξιά» το ηχηρότατο -προειδοποιητικό- μήνυμα που στέλνει προς τον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι αν η ΝΔ συνεχίζει τη στροφή της στον κεντρώο χώρο, ο ίδιος δεν θα έχει καμία θέση σε αυτή
Ο Τάκης Μπαλτάκος μίλησε για όλα τα «καυτά» ζητήματα στην κυριακάτικη εφημερίδα Real News και έριξε -επισήμως πια- τη βόμβα μεγατόνων, που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρότατες πολιτικές εξελίξεις…
Όπως αναφέρει ο κ. Μπαλτάκος, μετά την συνομιλία με τον Ηλία Κασιδιάρη και την απομάκρυνσή  του από την κυβέρνηση, αρχικά τον πλησίασε κόμμα της δεξιάς και του πρότεινε να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος ευρωβουλευτής, με τον συνδυασμό τους, αλλά αυτός αρνήθηκε.
Η αποκάλυψη όμως που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα δεν είναι άλλη απ” το ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα από Υπουργούς και Βουλευτές. «Δεν θα αναφέρω ονόματα» είπε και παράλληλα, δημοσιοποίησε και τις κλήσεις που δέχτηκε από ένστολους: « Είμαστε μαζί σου, μπες μπροστά» του είπαν αρκετοί, προτρέποντάς τον να προχωρήσει στη δημιουργία νέου δεξιού κόμματος.
Ο κ. Μπαλτάκος θεωρεί ότι οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν ορόσημο για το αν θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου κόμματος, στέλνοντας -εμμέσως πλην σαφώς- ηχηρότατο μήνυμα προς τον Αντώνη Σαμαρά για την… κεντρώα διαδρομή που πλέον έχει αποφασίσει να ακολουθήσει με τη Νέα Δημοκρατία.
«Ο Αντώνης Σαμαράς στο συνέδριο της ΝΔ τον Οκτώβριο του 2009 είχε πει “Έχουμε ένα ΠΑΣΟΚ δεν χρειαζόμαστε δεύτερο” Το πρόβλημα δεν είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα να μετατραπεί σε κεντρώο, δηλαδή η ΝΔ να γίνει ένα νέο ΚΟΔΗΣΟ. Πρέπει να επανενωθεί η δεξιά. Η ισχύς εν τη ενώσει», είπε ο Τ. Μπαλτάκος.
Όταν, μάλιστα, του τέθηκε ευθέως  η ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα λόγω της απήχησης στους ένστολους και την εκκλησία να ηγηθεί μιας παράταξης με δεξιά χαρακτηριστικά απάντησε: «Αν μετά τις ευρωεκλογές συνεχίσει τη στροφή της η ΝΔ σε ένα κεντρώο κόμμα, που θα σημαίνει και τον δικό μου αποκλεισμό από μια τέτοια ΝΔ, τότε θα τα σκεφτώ όλα».

Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο Σταύρος Θεοδωράκης

Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο Σταύρος Θεοδωράκης
Αναστάτωση στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας έχει προκαλέσει σημερινή δημοσκόπηση της GPO για το Mega.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO, προηγείται το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη με 65,5% και ακολουθούν η ΕΡΕ με 15,6% και η Ένωση Κέντρου με 8,3%. Στην τέταρτη θέση είναι η Δούκισσα Νομικού και ακολουθεί η Πάολα.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO, πιο δημοφιλής πολιτικός είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ στην δεύτερη θέση είναι το σακίδιο του Σταύρου Θεοδωράκη, και στην τρίτη η Λάσι.
Στο ερώτημα «ποιος θεωρείτε πως μπορεί να απειλήσει τον Σταύρο Θεοδωράκη στον δρόμο προς την πρωθυπουργία;», η πλειοψηφία απαντά «ο κακός του εαυτός», ενώ δεύτερος κυριότερος αντίπαλος του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ο Γιώργος Οικονομέας, ένας ακόμα αδιάφθορος δημοσιογράφος του Mega, που σκέφτεται να κάνει κόμμα, για να κεφαλαιοποιήσει την αγάπη του κόσμου από την άψογη και ακέραιη στάση του απέναντι στον πλουτοκράτη Βίκτωρα Ρέστη.
Χιλιάδες Αθηναίοι έχουν μαζευτεί έξω από το σπίτι του Σταύρου Θεοδωράκη και του φωνάζουν «Σταύρο, είσαι ο πρωθυπουργός», ενώ θέλουν να τον πάρουν στα χέρια και να τον πάνε σηκωτό στο Μέγαρο Μαξίμου.

pitsirikos.net

Τι είδε ο επενδυτής και αγόρασε Ελληνικό χρέος; ( Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο )


Γράφει ο Δημήτρης Τρικεριώτης
Η εβδομάδα που πέρασε και οι άλλες επτά που ακολουθούν μέχρι τις ευρωεκλογές συνθέτουν πλούσιο χρόνο με σημαντικά οικονομικά και πολιτικά γεγονότα που θα επηρεάσουν καίρια την κοινωνία μας από τον Ιούνη και μετά. Παρότι οι βασικές παράμετροι του παιχνιδιού μοιάζει να παραμένουν ίδιες, μια νέα παράμετρος δείχνει να δοκιμάζεται στο εκκολαπτόμενο μοντέλο της χώρας, αυτή του επικουρικού δανεισμού από τις αγορές…

Το ερώτημα είναι γιατί οι επενδυτές ρίσκαραν αγοράζοντας από ένα χρέος που ακόμη αμφισβητείται αν είναι βιώσιμο και μάλιστα από μια χώρα οικονομικά και κοινωνικά τόσο καταπονημένη, που σχεδόν μόνο θαύμα θα την έκανε μέσα σε πέντε χρόνια να έχει μαζέψει τα κομμάτιά της, να παράγει και να αποδίδει. Από μια σύνθεση αγοραστών που δεν συνηγορεί καθολικά με εικόνα κερδοσκόπων και τοκογλύφων, ποιο είναι το κίνητρο που, για παράδειγμα, ωθεί τους διαχειριστές των οικονομιών ενός συνταξιοδοτικού ταμείου μιας ξένης χώρας να επενδύουν στο δημόσιο χρέος μας;

Μια πρώτη λογική απάντηση είναι ότι το ομόλογο εκδόθηκε με αγγλικό δίκαιο και μάλιστα με την έγκριση της Γερμανίας και την εγγύηση της ΕΚΤ στην οποία πρέπει να προστεθεί και η απειλή της ΕΚΤ ότι θα παρεμβαίνει η ίδια στις αγορές ομολόγων. Ενδεχομένως αυτά να αρκούν για έναν αγοραστή χρέους αφού στην ουσία αγοράζει με την εξασφάλιση του εγγυητή, ο οποίος επιπλέον επιτηρεί και ελέγχει απολύτως την χώρα που το εκδίδει.

Μια δεύτερη λογική απάντηση είναι ότι παρά το ρίσκο κάθε οικονομικής πρόβλεψης ο αγοραστής μπορεί να εμπιστεύεται και να αξιοποιεί κάποιες πληροφορίες για το άμεσο μέλλον, που δεν προβλέπουν ούτε διάλυση της ευρωζώνης, ούτε εντέλει άτακτη χρεοκοπία της χώρας μας.

Μια τρίτη απάντηση που δεν μοιάζει και τόσο παράλογη με βάση τα δεδομένα του παρόντος, έχει να κάνει με το πώς μπορεί να φαντάζεται ένας αγοραστής-επενδυτής κρατικού χρέους το μέλλον αυτής της χώρας. Ένα μέλλον στο οποίο η χώρα ανακάμπτει σταθεροποιώντας την οικονομία της και επουλώνοντας τις κοινωνικές της πληγές έτσι ώστε να μπορεί να παράγει νέο πλούτο ή μια χώρα αποδεκατισμένη από την οποία μπορεί απλά να προσδοκά ένα νόμιμο πλιάτσικο;

Ένας Έλληνας θα απαντούσε ότι το πρώτο είναι ένα «όνειρο» για τα ήθη και τις νοοτροπίες της εξουσίας στον τόπο, ενώ το δεύτερο ένας «εφιάλτης» που όμως ενώ τον απεύχεται δεν είναι και βέβαιος ότι θα μπορούσε να τον αποτρέψει.Μήπως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση;

Τι τελικά αλλάζει σε αυτήν την κοινωνία υπό την φθοροποιό πίεση της εξυπηρέτησης του χρέους; Όχι τι θέλουμε να αλλάξει, αλλά τι πραγματικά αλλάζει; Με πιο ακρίβεια: Τι πάει να σταθεροποιηθεί στον πάτο που πιάσαμε; Ποιες είναι οι πραγματικές εικόνες που θα αντικρύζουμε και θα μας περιέχουν στην χαμηλή πτήση της χώρας; Και για πόσο; Μήπως πολύ πιο βαθειά στον χρόνο από την λήξη ενός 5ετούς ομολόγου των 3 δις;

Μήπως τελικά αυτός ο πάτος είναι και η διαμορφωμένη «νέα σταθερότητα» πάνω στην οποία η κοινωνία σταδιακά θα ωριμάζει και θα προσαρμόζεται αγωνιζόμενη να επιβιώσει και να αποπληρώνει τα χρέη που διαρκώς θα την φορτώνουν με πάνω-κάτω αυτήν την ανεργία, αυτό το εισόδημα, αυτήν την φορολογία, αυτήν την ακριβή ενέργεια, αυτήν την πρόνοια, αυτήν την προκλητική ανισότητα που θα χαρακτηρίζεται από την εδραίωση δύο οικονομικών άκρων της τάξης του 30% και από την απουσία μιας δυναμικής μεσαίας τάξης στον ενδιάμεσο χώρο;

Μήπως αυτή η «σταθερότητα» είναι μια επιπλέον «δομική» εγγύηση για τον διορατικό αγοραστή χρέους ότι θα πάρει το κεφάλαιο που επένδυσε και φυσικά τα κέρδη του; Μήπως αυτά τα τέσσερα χρόνια της αγόγγυστης δοκιμασίας του Ελληνικού λαού άρχισαν να τον πείθουν ότι ο Έλληνας πολίτης θα μπορούσε να δουλεύει και να μοχθεί απλά για να τον ξεχρεώνει από το υστέρημα και την περιουσία του;  Ότι ο Έλληνας πολίτης θα μπορούσε να αποδέχεται τον εξαναγκασμό και την ταπείνωση να δουλεύει και να στερείται για εκείνον και όχι για την δική του ζωή και την οικογένειά του;

Στις 23 Απρίλη η eurostat θα ανακοινώσει τη δική της εκδοχή για το όποιο πλεόνασμα προέκυψε από τον μόχθο και τα αίμα των Ελλήνων πολιτών. Από αυτό το 30%, ως υπέρβαση του στόχου για το 2013, θα διατεθεί για το χρέος. Αντιλαμβανόμαστε το πώς σύμφωνα με αυτό το μοντέλο νέες περικοπές, νέοι φόροι και νέες εσωτερικές στάσεις πληρωμών θα μπορούν να οδηγήσουν σε νέα υπερ-πλεονάσματα από τα οποία πρόθυμοι νέοι αγοραστές χρέους θα μπορούσαν να κερδίζουν στο μέλλον.

Τι μπόρεσε λοιπόν να δει καθαρά ο επενδυτής μες στην δική μας νύχτα; Μήπως κάτι που εμείς ακόμη δεν έχουμε δει ή κάτι που προς το παρόν αρνούμαστε να το παραδεχθούμε για τον εαυτό μας και το απορρίπτουμε ως παράλογο και ατιμωτικό; Και μήπως εντέλει είναι μια ματιά που θα μπορούσε να μας αφυπνίσει έστω και τώρα;


ΔΤρικεριώτης

από καφενειο

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ:"Η δικαιοσύνη με δικαίωσε, σήμερα όλες αυτές οι εφημερίδες και τα κανάλια που με διέσυραν επι 15 μήνες δεν έχουν ούτε την ευαισθησία να ζητήσουν συγνώμη και να δημοσιεύσουν την απόφαση."


ΑΠΟ ΤΟ FACEBOΟK ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Η δικαιοσύνη με δικαίωσε, σήμερα όλες αυτές οι εφημερίδες και τα κανάλια που με διέσυραν επι 15 μήνες δεν έχουν ούτε την ευαισθησία να ζητήσουν συγνώμη και να δημοσιεύσουν την απόφαση.

Αντίθετα η ιστοσελίδα του Ράπτη κολλητού του καταζητούμενου Γριβέα που διαφεύγει στην Αγγλία για την υπόθεση του ΤΤ και η ιστοσελίδα της γνωστής ορτινάντζας εμπόρων όπλων και εφοπλιστών παραπολιτικά που επιδοτείται απο κρατική και τραπεζική επιχορήγηση αποκρύπτουν την απόφαση και την παραποιούν.

ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ
ΘΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
 

Ποιο είναι το δίλημμα;


Ποιο είναι το δίλημμα; Η επιλογή του πολιτικού που θα αποφασίζει για μας ή το αν θα αποφασίζουμε εμείς;

Ήδη έχει ξεκινήσει ο προεκλογικός αγώνας. Από το πρωϊ μέχρι το βράδυ άρχισαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ να παρουσιάζουν τους δικούς τους ευνοούμενους, τους οποίους εμείς καλούμαστε να ψηφίσουμε. Οι θεατρικές αντιπαραθέσεις έχουν μόνο ένα στόχο. Να πειστούμε εμείς οι ψηφοφόροι για το ποιος είναι ο καταλληλότερος να μας εκπροσωπήσει, δηλαδή να αποφασίζει για μας, χωρίς όμως εμάς.

Αυτό όμως άραγε είναι το πραγματικό μας δίλημμα; Δηλαδή το ποιον επαγγελματία πολιτικό θα επιλέξουμε να αποφασίζει για μας; 

Μήπως το πραγματικό δίλημμα που θα πρέπει να τεθεί από εδώ και στο εξής πρέπει να είναι: Θα συνεχίσουμε να επιλέγουμε τα πρόσωπα που θα αποφασίζουν για μας ή θα αποφασίζουμε πλέον εμείς;

Μέχρι σήμερα, το ισχύον πολιτικό σύστημα στηρίζεται πάνω στην εκλογή των επαγγελματιών πολιτικών που αποφασίζουν αντί για μας. Αυτό λοιπόν πρέπει να το αλλάξουμε. Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι η αλλαγή του πολιτικού συστήματος ώστε στο εξής να αποφασίζουμε εμείς και όχι άλλοι για μας.



Μέρκελ: «Οι νέοι έχουν περάσει δύσκολα και θα περάσουν ακόμη πιο δύσκολα!» (video)

Η Ελλάδα τα κατάφερε, είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την Γερμανίδα καγκελάριο. «Θέλω να είμαι επίσης ξεκάθαρος ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται ασφαλώς και οι μεταρρυθμίσεις θα ολοκληρωθούν γιατί ήδη ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Κυρίως όμως η Ελλάδα μπαίνει στην ανάκαμψη» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα. Πιάνει τους στόχους της».
Παράλληλα, τόνισε ότι οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο. «Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από την πρώτη επίσκεψη μου στο Βερολίνο τον Αύγουστο του 2012 αλλά και από την δική σας επίσκεψη στην Αθήνα το φθινόπωρο εκείνης της χρονιάς. Τότε είπα ότι η Ελλάδα θα αποδείξει την αξιοπιστία της και ότι οι Έλληνες έχουν και τη δύναμη και την ικανότητα να τα καταφέρουν. Νομίζω ότι με τις θυσίες όλων των Ελλήνων και την αλληλεγγύη των εταίρων μας σήμερα πια είμαστε σε μία εντελώς διαφορετική μοίρα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
 
Όπως εξήγησε ο Αντώνης Σαμαράς η Ελλάδα με την έξοδο στις αγορές δείχνει ότι τα κατάφερε. «Συμφωνήσαμε με την καγκελάριο ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν. Αλλά οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα, η επιστροφή στον κόσμο που πληγώθηκε περισσότερο ενός κοινωνικού μερίσματος την απόφαση τουECOFIN πριν 10 ημέρες και τώρα η έξοδος στις αγορές, όλα αυτά- το γνωρίζει καλά η καγκελάριος- οφείλονται στις τεράστιες θυσίες και την υπομονή του ελληνικού λαού» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Μέρκελ: «Η Ελλάδα τήρησε τα συμφωνηθέντα»
Θετικά σχολίασε τα βήματα στα οποία έχει προχωρήσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σημείωσε ότι η χώρα τήρησε τα υποσχόμενα.
«Αν παρακολουθήσω αυτά που γίνονται καταγράφω ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα έχουν γίνει πάρα πολλά. Οι προσπάθειες απέδωσαν, έχουν γίνει βήματα μπροστά» είπε η Καγκελάριος. Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με νέους επιχειρηματίες, τονίζοντας ότι «οι νέοι έχουν περάσει δύσκολα και θα περάσουν ακόμη πιο δύσκολα, έχουν γίνει ωστόσο πολλά καλά».
«Η πολιτική της κυβέρνησης ήταν ένας δύσκολος δρόμος, βλέπουμε όμως ότι η Ελλάδα τήρησε τα υποσχόμενα, η κατάσταση του προϋπολογισμού είναι πολύ καλύτερη από ό,τι περιμέναμε», σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αντώνη Σαμαρά.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκε και στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. «Η χθεσινή ημέρα ήταν κομβική, επανήλθε η Ελλάδα, είναι πιο αυτόνομη. Η Γερμανία έχει τη διάθεση να βοηθήσει», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Εξάλλου, η κ. Μέρκελ ευχαρίστησε την Ελλάδα για την Προεδρεία της ΕΕ. «Είχατε πολλά εξωτερικά προβλήματα, Ουκρανία και Ρωσία και η Ελλάδα μπόρεσε να παίξει ένα ουσιαστικό ρόλο, παρά τα όλα προβλήματα που έχει». Απευθυνόμενη στους Έλληνες πολίτες, η Άνγκελα Μέρκελ είπε: «Θα τους υποστηρίξουμε για έναν καλύτερο δρόμο».


koutipandoras.

Δήλωση διάψευσης της Βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή

                                                                                                       


 12 Απριλίου  2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 «Συκοφαντούν και λασπολογούν οι υπηρέτες των ιδιωτικών συμφερόντων της ενέργειας»
Στο ΤΑΙΠΕΔ το 17% της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.
Οι πρασινοφρουροί και τα γαλάζια παιδιά του συνδικαλισμού σιωπούν. Δεν μίλησαν όταν το λιγνιτωρυχείο της Βεύης δόθηκε με απευθείας ανάθεση στον Μπόμπολα, όταν ψηφίζονταν το ξεπούλημα των δικτύων μεταφοράς υψηλής τάσης και όταν αποφασίζονταν η εκποίηση σε τιμή ευκαιρίας ατμοηλεκτρικών, υδροηλεκτρικών σταθμών και ορυχείων σε ημετέρους ιδιώτες.
Υπόσχονταν προγράμματα εθελουσίας εξόδου, χρήματα και προνόμια για να παραπλανήσουν τους συναδέλφους τους και να διασφαλίσουν την ησυχία, που απαιτούσαν τα κομματικά αφεντικά τους προκειμένου να ολοκληρώσουν την εκποίηση. Τώρα δεν μπορούν να αντικρίσουν αυτούς, που μέχρι εχθές εργάζονταν δίπλα τους και αύριο θα μείνουν άνεργοι. Φωνάζουν, βρίζουν και ψεύδονται για να απομακρύνουν την προσοχή.
Στόχος τους η Ραχήλ Μακρή, που αποκάλυψε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις σε ορυχεία και εργοστάσια της ΔΕΗ και έδρασε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι εργολάβων, οι οποίοι εισέπρατταν μόνο την αδιαφορία από τις κομματικές ουρές των συγκυβερνούντων κομμάτων.
Στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ουδέποτε ειπώθηκε η φράση «θα σας κρεμάσουμε». Η διαρροή προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ψευδής και συκοφαντική. Όσοι εκπρόσωποι του έντυπου ή ηλεκτρονικού τύπου παραπλανήθηκαν και απέδωσαν στην Βουλευτή Ν. Κοζάνης την ανωτέρω έκφραση καλούνται να αποκαταστήσουν την αλήθεια.
Έχουμε εμπιστοσύνη στην συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων του τύπου, που παλεύουν για το μεροκάματο. Οι γνήσιοι δημοσιογράφοι αναζητούν την αλήθεια και αυτή προβάλουν, σε αντίθεση με τους κομματικά εκλεκτούς κοντυλοφόρους λάσπης, που λαμβάνουν εντολές συκοφάντησης μέσω non paper κομματικών επιτελείων.
Οι τελευταίοι, μέχρι εχθές, προσπαθούσαν να συνδέσουν την κα Ραχήλ Μακρή με την Χρυσή Αυγή, βάζοντας στο στόμα της φράση αθώωσης των στελεχών του συγκεκριμένου κόμματος. Η βουλευτής διέψευσε πολλάκις με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το γεγονός. Κάποιοι έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν και συνέχισαν την πολιτική συκοφάντηση μέχρι που αντιμετώπισαν την δικαιοσύνη.
Σήμερα προσπαθούν να συνδέσουν την κα Ραχήλ Μακρή με την βία. Διαψεύδεται για μια ακόμη φορά η έκφραση «θα σας κρεμάσουμε». Γνωρίζουμε την μεθόδευση και δεν ενδίδουμε σε απειλές, λάσπη και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Ο αγώνας για θεσμική, νόμιμη και πολιτική ανατροπή και αποκάλυψη της αλήθειας θα συνεχιστεί.
Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842

Αναρωτιέμαι πραγματικά ... έχει "σώας τας φρένας¨;


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Παρακολουθώ αυτόν τον ανεκδιήγητο τύπο και αναρωτιέμαι αν τον άφησαν ή ….τους ξέφυγε! Αυτός ο κύριος έχει γίνει πλέον μια συνεχής τηλεοπτική και ραδιοφωνική “ηχορύπανσης” η οποία εξευτελίζει ακόμα περισσότερο την ήδη απαξιωμένη πολιτική σκηνή των δοσιλόγων και των θεατρίνων.
Τον έχουμε ακούσει πάμπολλες φορές να κατηγορεί και να εκβιάζει δημόσια ανθρώπους και κοινωνικές ομάδες π.χ σε ένα τηλεοπτικό πάνελ έλεγε ότι θα απολύσει όσους αντιδρούν στις αποφάσεις του καθώς και σε κάποιο άλλο τον άκουσα να απειλεί τους φαρμακοποιούς ότι για να τους “τιμωρήσει” θα επιβάλει μείωση του ποσοστού του κέρδους τους! 
Κατήγορος όλων των κοινωνικών ομάδων που αντιδρούν στα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που συμμετέχει ξεχνά ότι υπηρετεί αυτόν που πριν λίγα χρόνια κατηγορούσε και έβριζε στο κανάλι του Καρατζαφέρη δηλ. τον κ. Σαμαρά ο οποίος (άλλος κι αυτός κάνει πως δεν τον άκουσε τότε) τον προσέλαβε για να του κάνει την βρώμικη δουλειά. 
Τώρα τελευταία όμως μάλλον βρίσκεται σε φάση “κρίσης” και αρχίζει να γίνεται επικίνδυνος γιατί βγαίνει και λέει πράγματα που ξεφεύγουν από την συνήθη πολιτική αντιπαράθεση μέσω τον διαπλεκομένων καναλιών που τον καλούν συνεχώς. (η φαιδρότητα του τους φέρνει και νούμερα τηλεθέασης). 
Μας είπε λοιπόν ότι σε περίπτωση που στις ερχόμενες εκλογές έχει προβάδισμα ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ οι Έλληνες θα πεινάσουν (λες και τώρα είναι χορτάτοι) και πως κανένας επενδυτής δεν θα έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να μη μπλέξει με την βουλευτίνα Ζωή Κωνσταντοπούλου!!! 
Ναι κ. Γεωργιάδη βεβαίως δεν θα έρθει κανένας από τους πλιατσικοδόρους στους οποίους ξεπουλάτε την χώρα που καταστρέψατε!  
Όσο για την κ. Κωνσταντοπούλου μακάρι να είχατε ένα δράμι από το μυαλό της και λίγο από την μπέσα της (και ας είναι και γυναίκα) μια και οι πραγματικοί άντρες δεν γλύφουν εκεί που έφτυναν στο πρόσφατο παρελθόν. 

Μη βγαίνετε λοιπόν και κράζετε σαν κλώσσα που έκανε το αυγό γιατί στην ουσία δεν κάνετε τίποτα ενώ μέρα με την ημέρα όλο και περισσότεροι σας κατατάσσουν εκεί που σας πρέπει και σας αξίζει δηλ. ως ένα φαιδρό και ανυπόληπτο υποκείμενο! 

Υποσημείωση 
Το βέβαιο είναι ότι όταν έρθει ξανά η λευτεριά στην σκλαβωμένη πατρίδα μας αυτό το "κουτσαβάκι" δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει πουθενά (ούτε τώρα μπορεί) αφού θα γίνεται ο περίγελος και το "θέαμα” όσων τον συναντούν!  

Θαυμάστε τον άντρα το μπεσαλή που τιμά τα παντελόνια που φοράει!!!


Ψηφοπόρνοι


Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου
Από εκεί που άφησε την ιστορία ο γερμανολάτρης Σημίτης με τα αβέρτα δάνεια από τις διεθνείς αγορές βάζοντας με εντολές της ΕΕ την χώρα στην ευρωζώνη εν γνώση όλων τους για τα φτιαχτά ελλείμματα λόγω δανείων, εκεί την έφτασε πάλι η σημερινή γερμανόδουλη κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται καμία άλλη επιβεβαίωση για να συνειδητοποιήσει και το τελευταίο χάπατο – ψηφοφόρος ότι η φιλοτομαρική ψήφος του είναι αυτή που σκοτώνει. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μαζί μας ξέσκισαν.
Χαίρονται που άνοιξαν κι άλλες πόρτες δανείων εκτός από αυτές που ήδη έχουν χώσει την χώρα για τα επόμενα 200 χρόνια μέσα στα σκατά. Χαίρονται που χρέωσαν τους Έλληνες ακόμα 3 δις για ένα και μόνο λόγο. Για να μην μπορεί κανείς από εδώ και στο εξής να πει στους δανειστές εταίρους ότι θα πάρετε το τρίτο το μακρύτερο και κόψτε το κεφάλι σας. Τώρα θα σου πουν δανείσου όπως παλιά από την Goldman Sachs και πλήρωνε.
Άνοιξαν την πόρτα να ξεπλένουν λεφτά οι διεθνείς τράπεζες μέσω αναγκαστικών δανεισμών της χώρας από τα διεθνή κοράκια και χαίρονται. Η Ελλάδα από χθες είναι το μεγαλύτερο πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος της Κοινής Ευρωπαϊκής Τράπεζας που είναι στα σκαριά, άσχετα αν οι πολίτες της γύρισαν στην εποχή της σκάφης. Αλλά αυτό που ανάβει τα λαμπάκια του κάθε σκεπτόμενου είναι ότι χαίρεται και ο ψηφοφόρος. Έχει καταντήσει το κάθε κομματόσκυλο να γίνει το κουπί της δήθεν Δημοκρατίας τους, συμμετέχει στο μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα της παγκόσμιας ιστορίας και είναι μέσα στην τρελή χαρά.
Παλιότερα οι πουτάνες έκαναν την δουλειά τους αλλά δεν το ζητωκραύγαζαν στην γειτονιά. Αυτό που ζούμε έχει ξεπεράσει και την πιο αισχρή φαντασία. Ψήφισε, ρε πορνίδιο, χώσε μας κι άλλο στο κάτεργο να δούμε τελικά ποια θα είναι η δική σου τύχη. Και μην κρύβεσαι πίσω από τα φουστάνια των αναχωμάτων και νέων επίδοξων νταβατζήδων της πολιτικής. Εξ άλλου είναι γνωστό ότι όπου υπάρχουν πολλοί προστάτες θα βρεις πολλές πουτάνες.
Όποιος πολιτεύεται από χθες, την ώρα που άνοιξαν τις πόρτες τα μεγάλα διεθνή μπουρδέλα, είναι μέσα στο παιχνίδι μέχρι τα μπούνια. Ξέρει τα πάντα, πληρώνεται για τις εργασίες αναχώματος και ψαρεύει πόρνες-ψηφοφόρους από όλα τις ρημαγμένες κομματικές γειτονιές. Μέλος σε κόμμα υπό διπλή Κατοχή σημαίνει ακριβώς ότι είσαι δηλωμένη πόρνη στο Υγειονομικό. Εκείνες τουλάχιστον παίρνουν και τις προφυλάξεις τους, ετούτες εδώ κυκλοφορούν με σύφιλη εγκεφάλου που μολύνει ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε.
Βουρ στο πατσά όλοι. Ήρθε ο αμερικάνικος στόλος με δολάρια στην τσέπη και φουσκωμένα παντελόνια για άλωση. Γιατί ακόμα δεν είδαμε την πραγματική άλωση. Τώρα θα ξεκινήσει η άλωση που θα σου βγάζει στο σφυρί η διεθνής αγορά όχι το σπιτάκι σου, ούτε την μικρή σε χρόνο ζωή σου. Θα σου βγάζει στο σφυρί γη και ύδωρ, οξυγόνο και ελευθερία, αυτά που ήσουν υποχρεωμένος να τα παραδόσεις αλώβητα στην επόμενη γενιά. Θα δεις τα δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα να παίζονται στα διεθνή χρηματιστήρια για ένα κομμάτι ψωμί. Θα βλέπεις τα παιδιά σου σε προθήκες μπουτίκ να γίνονται είδος προς κατανάλωση για τους ξελιγωμένους πλούσιους του πλανήτη.
Αλλά από την άλλη, απέδειξες με την εμμονή σου ότι ακόμα και το παιδί σου δεν μετράει μία μπροστά στην διάσωση της δικής σου κωλάρας. Ο γιος σου και η κόρη σου πηδάνε από τα μπαλκόνια του πατρικού στα 30 τους ή ξενιτεύονται για πάντα, αλλά εσύ με το ψηφοδέλτιο στην κωλότσεπη δίνεις αγώνα για το σίγουρο μισθουλάκο σου, την μίζερη συνταξούλα σου και τα επιδόματα της λαμογιάς σου.
Αυτή η Ελλάδα πραγματικά είναι φτιαγμένη από εσάς και για σας. Σαρξ εκ της σαρκός σας και αίμα εκ του αίματός σας, γι’ αυτό άλλωστε βρωμάει αφόρητα. Στριμωχθείτε λοιπόν, κάτω από τα άπλυτα βρακιά της Μέρκελ, πίσω από την σβάστικα του Σουλτς, κάτω από την σκιά “άσπιλων” νεοσωτήρων, κρυφτείτε όσο σάς παίρνει πίσω από το άπλυτο δακτυλάκι σας πριν η ασφυξία της βρωμιάς σας προκαλέσει ενστικτωδώς την Επανάσταση του Ξεβρομίσματος. Όχι ό,τι θα αλλάξει τίποτε πλέον, αλλά έστω κάποιοι ασυμβίβαστοι να πεθάνουν παίρνοντας καθαρή την ύστατη ανάσα τους.

Κρίμα κ. Απόστολε Κακλαμάνη ... ΚΡΙΜΑ!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

 Η είδηση…. 

Ο Απόστολος Κακλαμάνης
κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για την απουσία του από την αίθουσα κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής του είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων στους απολυθέντες εργαζομένους της ΕΡΤ. «Δεν σέβεται τη Βουλή. Θα μπορούσε να βρει δέκα λεπτά και να έρθει να απαντήσει», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

Ο σχολιασμός… 

Κύριε Κακλαμάνη όλοι γνωρίζουμε ότι είστε ο μακροβιότερος βουλευτής της Βουλής, πρώην πρόεδρος της και πολλάκις υπουργός και είναι απορίας άξιον πως δέχεσθε να συμμετέχετε σε αυτό το παρά φύση κυβερνητικό έκτρωμα του σήμερα.
Για τον κ. Στουρνάρα έχετε απόλυτο δίκιο ότι δεν σέβεται την Βουλή αλλά αυτό είναι φυσικό μια και δεν είναι εκλεγμένος αλλά διορισμένος από τα πρώην αφεντικά του τους μεγαλοτραπεζίτες για να προωθήσει και να προασπίσει τα συμφέροντα τους.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι το τι κάνει και το πως φέρεται αυτός, αλλά το τι κάνετε και τι ανέχεστε εσείς προσωπικά που είστε εκλεγμένος  εκπρόσωπος αυτών που εξαθλιώνει ο εν λόγω κύριος.
κ. Κακλαμάνη οφείλω να ομολογήσω ότι όπως και πολλοί άλλοι έχασα πάσαν ιδέα για το πρόσωπο σας όταν στην πρόσφατη ψηφοφορία των νέων μέτρων για το ένα άρθρο σας άκουσα να λέτε ότι δεν συμφωνείτε μεν αλλά ψηφίζεται δε.
Εν συνεχεία όταν καταψηφίσατε το δεύτερο άρθρο όλοι μείναμε εμβρόντητοι από την ανοχή σας απέναντι στον "Φαμφαρόνο" αρχηγό του κόμματος σας ο οποίος σας ξεφτίλισε τελείως με τα “Γαλλικά” που σας είπε ενώπιον όλων για την ενέργεια σας αυτή.
Και εδώ οφείλω να σας πω ότι δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον κ. Βενιζέλο μια και είναι της πάσης γνωστό ο παχυδερμισμός, η αλαζονεία και η αμετροέπεια του το θέμα όμως όπως και στην περίπτωση του κ. Στουρνάρα είναι το τι κάνατε εσείς για να προασπίσετε την υπόληψη σας απέναντι σε όσους σας εκτιμούν και σας ψηφίζουν τόσα χρόνια;
Τίποτα!... καθίσατε σαν φοβισμένο παιδάκι που το μάλωσε ο "χυδαίος" κηδεμόνας του γιατί τόλμησε να έχει διαφορετική άποψη από αυτόν.
Ειλικρινά λυπάμαι για σας και ελπίζω να αντιληφθείτε σύντομα ότι όσο είστε συνοδοιπόρος των Σαμαροβενιζέληδων τόσο θα πέφτετε πιο χαμηλά στα μάτια και στην συνείδηση όλων μας!

Υποσημείωση 
Αν ευελπιστείτε πως θα σας προτείνουν για πρόεδρο της δημοκρατίας το 2015 έχετε λάθος αντίληψη μια και αυτή την θέση την έχει καπαρώσει μάλλον ο κ. Κουβέλης ως αντάλλαγμα της συμμετοχής του στην τρικομματική αλλά και για το πατρονάρισμα εν συνεχεία της δικομματικής με αποχές και λευκά στις κρίσιμες ψηφοφορίες!

Δεν κλείνει η "τρύπα" της Εθνικής Τράπεζας


Σε ΑΜΚ 2 δισ. πηγαίνει η Εθνική
 Βλέποντας το κλίμα στις αγορές να αλλάζει προς το καλύτερο για την Ελλάδα και τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, η διοίκηση της Εθνικής αλλάζει γραμμή πλεύσης όσον αφορά την κάλυψη των κεφαλαικών αναγκών της τράπεζας, που προσδιορίζονται στην έκθεση της BlackRock. Ενώ είχε αποφασίσει να τις καλύψει με κινήσεις εσωτερικής αναδιάρθρωσης του ομίλου, πώληση περιουσιακών στοιχείων και συμμετοχών, υιοθετεί τώρα τις επίμονες προτάσεις-εισηγήσεις ξένων χρηματοοικονιομικών συμβούλων και επιλέγει να αντλήσει "ζεστό χρήμα" από διεθνείς επενδυτές και από τους μετόχους της. Η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αξιοποιώντας την ευνοϊκή συγκυρία που διαμορφώνεται, μετά την επιστροφή της χώρας στις  αγορές και  τις επιτυχείς μετοχικές εκδόσεις της Alpha Bank και της Τρ. Πειραιώς.
Την Τρίτη θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο για  να αποφασίσει ΑΜΚ και σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με αυτό το θέμα. Η απόφαση είναι ουσιατικά ειλημμένη  απομένει απλώς η επίσημη επικύρωση της από το ΔΣ και τη ΓΣ των μετόχων, η οποία θα συνέλθει πιθανότατα στις 9 Μαϊου.
Απομένει επίσης να προσδιορισθούν το ποσό και οι όροι της αύξησης κεφαλαίου - τιμή διάθεσης μετοχών, δικαίωμα προτίμησης  των νυν  μετόχων κλπ.
Εκτιμάται ότι με την ΑΜΚ η Εθνική θα επιδιώξει να αντλήσει 1,8 -2 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει περίπου κατά 90% τις κεφαλαιακές ανάγκες της, οι οποίες εκτιμήθηκαν από την BlackRock και την ΤτΕ σε 2,18 δισ. ευρώ.
Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων - μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων, συμμετοχών κλπ.
 Μέχρι προ δεκαημέρου η διοίκηση της τράπεζας επέμενε  στην απόφαση να να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες χωρίς ΑΜΚ, ώστε να μην εξανεμισθούν τα ποσοστά  των μεγαλοεπιχειρηματιών που μπήκαν - με κυβερνητική προτροπή -  στην προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου.
Μετά την επιτυχία της ομολογιακής έκδοσης του Δημοσίου και των ΑΜΚ Τρ. Πειραιώς-Alpha Bank, Σαμαράς και Στουρνάρας προέτρεψαν τους επικεφαλής της Εθνικής να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση, προκειμένου και η τράπεζα να εξασφαλίσει τα κεφάλαια που χρειάζεται και το success story να συντηρηθεί.
Την ίδια άποψη εξέφρασαν και  οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, καθώς και άλλοι διεθνείς οίκοι με τους οποίους  διατηρούν επαφές τα κορυφαία στελέχη της τράπεζας.
Πάντως το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου δεν πρόσκειται να εγκαταλειφθεί. Η Εθνική θα προσπαθήσει να βελτιώσει περαιτέρω τους χρηματοοικονομικούς δείκτες και την κεφαλαιακή της επάρκει, με αξιοποίηση-ρευστοποίηση παγίων, πώληση συμμετοχών κλπ. Περίπου 320 εκατ. ευρώ θα αποκομίσει από την πώληση τουΑστέρα Βουλιαγμένης, ενώ σημαντικά έσοδα  και ρευστότητα θα της αποφέρει η πώληση στρατηγικού πακέτου της Finansbank.


sofokleousin

ΕΤΕΘΗ!



Με χαρά διάβασα στους τίτλους των επίσημων ειδησεογραφικών ιστοσελίδων ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς έθεσαν στην κα. Μέρκελ το θέμα των «γερμανικών αποζημιώσεων». Διαβάζοντας και το περιεχόμενο της είδησης μετά  τους τίτλους, ένιωσα υπερήφανος ως Έλλην επειδή οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς φέρθηκαν σαν πραγματικοί gentlemen βγάζοντας τη φιλοξενούμενή μας από τη δύσκολη θέση να θέσει το θέμα η ίδια.
Θα ήταν πραγματικά κάπως απρεπές να είχε τεθεί το θέμα των «γερμανικών αποζημιώσεων» από μία Κυρία. Μία Κυρία δε μιλάει ποτέ για χρήματα. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα κατάλαβα από το «καρμπόν» ρεπορτάζ που υπήρχε σε όλες τις επίσημες ειδησεογραφικές σελίδες, οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς απεδέχθησαν:
α) να πληρώσουμε αποζημίωση στο γερμανικό λαό επειδή ο Μανώλης Γλέζος συνεχίζει να μιλάει για το κατοχικό δάνειο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ταραχή στην ψυχολογία των Γερμανών πολιτών.
β) να πληρώσουμε αποζημίωση στη γερμανική Hochtief επειδή κάποιοι ανόητοι και ημίτρελοι συνεχίζουν να θέτουν θέμα των 500 εκ. ευρώ απλήρωτου ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να πληγώνεται το κύρος της εταιρείας.
γ)  να πληρώσουμε αποζημίωση στις εταιρείες Siemens, Ferrostahl,  MAN, Daimler επειδή εκμεταλλευτήκαμε την αγνότητά τους, τις αποπλανήσαμε και τις υποχρεώσαμε διά της βίας να συμμετέχουν στο όργιο της ελληνικής διαφθοράς και των σκανδάλων.
δ) να πληρώσουμε αποζημίωση εκτός έδρας στην κα. Μέρκελ καθώς η επίσκεψή της ήταν επαγγελματικού χαρακτήρα στα πλαίσια στήριξης των γερμανικών πολυεθνικών καθώς και του κόμματος «Να σώσουμε την Ελλάδα από τους κομμουνιστάς».
Η κα. Μέρκελ αν και αρχικά διαφώνησε με το ύψος της ελληνικής προσφοράς για τις «γερμανικές αποζημιώσεις» στο τέλος δέχθηκε να λάβει η Γερμανία ως αποζημίωση το δικαίωμα χρήσης της Ακρόπολης μόνο για τα επόμενα 1000 χρόνια, ενώ απέσυρε την απαίτησή της για τη μεταφορά της αρχαίας Ολυμπίας στο μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο, κάτι που καθιστά σαφώς επιτυχημένη την επίσκεψη Μέρκελ, αλλά και τη διαπραγμάτευση για την ελληνική  πλευρά. (χειροκρότημα)


Στελέχη Ε.Δ. - Σ.Α.: Φοβούνται την «εκδίκηση» μετά την απόφαση του ΣτΕ


ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΩΣΕΙ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ.

Ανησυχούν οι στρατιωτικοί ότι, τελικά, η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, που είναι ευνοϊκή για αυτούς και με βάση αυτή θα πρέπει...
 οι αποδοχές των στρατιωτικών να αποκατασταθούν και να επανέλθουν στα επίπεδα του Μαΐου του 2012 θα έχει μερική μόνο εφαρμογή. Κύκλοι των αποστράτων εκτιμούν ότι η κυβέρνηση μηχανεύεται μεθόδους, ώστε τις όποιες αυξήσεις δώσει στους στρατιωτικούς να τις πάρει πίσω, πάλι από τους στρατιωτικούς...

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Όπως εξήγησε ο νομικός σύμβουλος των Ενώσεων Στρατιωτικών και του ΣΥΣΜΕΔ, Γιώργος Αντωνακόπουλος, η κυβέρνηση δεν έχει επιλογές και θα πρέπει να το καταλάβει. Ακόμη και νέο μισθολόγιο να προσπαθήσει να φτιάξει δεν μπορεί με βάση την απόφαση του ΣτΕ να δώσει χαμηλότερους από το 2012 μισθούς στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Μη κατανοητή

Φαίνεται, όμως, ότι αυτή η νομική πραγματικότητα δεν είναι απόλυτα κατανοητή στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Τεχνοκράτες του υπουργείου Οικονομικών επιμένουν ότι μπορεί να υπάρξουν τρόποι «αντιμετώπισης του προβλήματος» σχετικά ανώδυνοι, δηλαδή χωρίς μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.

Επικαλούνται, μάλιστα, «στρατιωτικούς από τα Γενικά Επιτελεία», οι οποίοι σύμφωνα με τις διαρροές στα ΜΜΕ ετοιμάζουν αλλαγές στον νόμο 3883/2010, περί προαγωγών προς το χειρότερο

Εννοείται ότι οι αλλαγές αυτές θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την ήδη δεινή οικονομική κατάσταση των εν ενεργεία στρατιωτικών, αλλά και των αποστράτων.

Ως αποτέλεσμα, όσα δικαιούνται να πάρουν οι στρατιωτικοί με την απόφαση του ΣτΕ να τα δώσουν πίσω μέσω του νέου μισθολογίου.
(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 12/04/2014 – ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ)
πηγη

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ !! ΦΟΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ !!




Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε νωρίς το πρωί του Σαββάτου δύο χωριά στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι να σκοτωθούν και περισσότερες από 100 κατοικίες να υποστούν ζημιές.

Οι καλύβες όπου χρησιμοποιούνται σαν κατοικίες, αλλά και το μικρό εστιακό βάθος που είχε ο σεισμός, μόλις 8 χιλιόμετρα, είχε ως αποτέλεσμα την κατεδάφιση πολλών κατοικιών και πολλοί άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι. 

«Ο σεισμός έπληξε τα χωριά Χουάτζα Χαϊράκ και Πέστα Μαζάρ στην περιφέρεια Ρόστακ στις 2:30 π.μ.», δήλωσε ο Χαλίλ Ασίρ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Ταχάρ.

«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες μας, τέσσερις χωρικοί σκοτώθηκαν και περισσότερα από 100 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές», δήλωσε ο Ασίρ, προσθέτοντας πως σωστικά συνεργεία εστάλησαν στην περιοχή. 

«Εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματα και οι ζημιές θα αυξηθούν», δήλωσε ακόμη. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στο σεισμό που είχε σημειωθεί το 1997 στην ίδια περιοχή.



greek-weather

Δείτε με παραδείγματα τι μας περιμένει μετά τις εκλογές από την εφορία!


forologiki-dilosi-7

Λογιστές – φοροτεχνικοί έφτιαξαν σελίδα στο facebook και αναρτούν παραδείγματα φορολογικών δηλώσεων. Δείτε πως θα προκύψει το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014…
Επειδή οι δηλώσεις θα γίνουν από τους περισσότερους τον Ιούνιο και οι λυπητερές θα έρθουν μετά τις εκλογές δείτε από τώρα τι σας περιμένει:
σύμφωνα με χαρακτηριστικά παραδείγματα που αναρτά η Παρέμβαση Διαδικτυακής ομάδας λογιστών-φοροτεχνικών. στη σελίδα Φορολογικές ανισορροπίες στην Ελλάδα της κρίσης!!
Παραδείγματα:
1.Κάτοικος εξωτερικού έχει στην ιδιοκτησία του ένα αυτοκίνητο 1400 κ.ε. για να μετακινείται όταν έρχεται στην Ελλάδα και ένα τραπεζικό λογαριασμό για να μεταφέρει τα λεφτά του. Ο τραπεζικός λογαριασμός του δίνει το ελάχιστο ένα λεπτό εισόδημα από τόκους. Στην Ελλάδα δεν έχει εισόδημα. ΦΟΡΟΣ; 2.264,24€
forologiki-dilosi-1

2.Νεαρή δικηγόρος καθαρά το έτος 9.854,41 μείον ενοίκιο 3850 μείον φόρος συν παρακράτηση 3212,15 της μένουν για να ζήσει 2792,26 δηλ.232,69 το μήνα
forologiki-dilosi-2
3.Ανεργος με 100 ευρω εισοδημα απο επιδοτουμενο προγραμμα , μενει σε ενα σπιτι 110 τμ με την μητερα του ( εχοντας μονο το 50% ) , και ενα αυτοκινητο 1149 κυβικα 17ετιας3,550 ευρω φορο
forologiki-dilosi-3
4.Παράδειγμα επαγγελματία, με μόνη ιδιοκτησία ένα αυτ/το 599 cc, φιλοξενούμενος στον πατέρα του, με υποκατάστημα που διέκοψε το 2013 με ζημιές , θα πληρώσει φόρο 3.587,40 (!!!)
forologiki-dilosi-4
5. Ατομική επιχείρηση με κέρδη (και μετά την αφαίρεση ασφαλιστικών εισφορών) της τάξεως των 2.498,33 , φιλοξενούμενος στους γονείς , με μόνο του λάθος την κατοχή ιχ 1800 κε . Φόρος ….. 4.000 και κάτι ψιλά …..
forologiki-dilosi-5
6. Μισθωτος με αποδοχές 15000 vs Ατομική επιχείρηση με κέρδη 15000
ΙΣΟ εισόδημα, τεράστια ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ως προς το πoσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι δυο φορολογούμενοι.
Ο πόλεμος εξόντωσης του ιδιωτικού τομέα από τη δήθεν φιλελεύθερη κυβέρνηση Σαμαρά σε φώτο:
Α. μισθωτός (φόρος 1.350 ευρώ)
forologiki-dilosi-6
Β. Ήρωας-σύμφωνα με το logiastarata.gr-που επιμένει να ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα (φόρος 6.845 ευρώ)
forologiki-dilosi-7


Νέο ντοκουμέντο... ηχογράφηση ομιλίας Μπαλτάκου σε σχολείο (ΒΙΝΤΕΟ)


Η υπόθεση της υποκλαπείσας συνομιλίας του Μπαλτάκου με τονΚασιδιάρη είναι πάρα πολύ σοβαρή για να ξεπεραστεί έτσι εύκολα. Οι bloggers δεν πρέπει να πλανηθούν από την επικαιρότητα που διαμορφώνουν τα διαπλεκόμενα ΜΜ’Ε’, τα οποία πλαισιώνουν με τον τρόπο που βολεύει την κυβέρνηση τασκηνοθετημένα γεγονότα όπως: η έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου έξω από την Τράπεζα Ελλάδος, ή η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, ή η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Οι εν λόγω δράσεις σκοπό έχουν να βγάλουν από τη δύσκολη θέση το συνομιλητή και φίλο της Χρυσής Αυγής: τον Αντώνη Σαμαρά. Διότι ουσιαστικά, στο βίντεο, το Σαμαρά βλέπουμε να συνομιλεί κρυφά, σε φιλικό κλίμα, με υψηλά ιστάμενο στέλεχος ενός κόμματος που ο ίδιος πολλάκις έχει αποκαλέσει  δημοσίως ως«ναζιστική εγκληματική οργάνωση».

Παρακάτω, αντί σχολίων σε μορφή κειμένου, παραθέτουμε φωτοσυνθέσεις μαζί με μια νέα ηχογράφηση του Μπαλτάκου…Ένα φοβερό «ντοκουμέντο» που θα συζητηθεί.


Ηχογράφηση Μπαλτάκου:


Σαμαράς - Μιχαλολιάκος:

Κασιδιάρης - Μαυρίκης:

Μπαλτάκος:

Μπαλτάκος - Χίτλερ:

Ελληνική δικαιοσύνη:

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη και το τηλέφωνο:

Κουτζαμάνη - Αθανασίου: