ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.4.14

ΤΟ ΜΠΑΛΝΤΑΚΟΣGATE ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, ενώ «παρών» στα περισσότερα άρθρα του δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

athanasiou
Ένα «ναι» και ένα «όχι» είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου στις προτάσεις των βουλευτών στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, αφού βγήκε από την κατάψυξη στην οποία βρισκόταν επί περίπου τέσσερις μήνες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά την δεύτερη ανάγνωση του στην αρμόδια επιτροπή, αποδέχθηκε την πρόταση να καλύπτονται από το νόμο πρόσωπα που υφίστανται λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, αρνήθηκε ωστόσο, να δεχθεί την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.
Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, ενώ «παρών» στα περισσότερα άρθρα του δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη Ζ. Κωνσταντοπούλου να προσδοκά βελτιώσεις μέχρι την ψήφισή του στην Ολομέλεια της Βουλής, απειλώντας με αλλαγή της ψήφου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο έχει «βαφτιστεί» αντιρατσιστικό, καθώς περιλαμβάνει απαράδεκτα αόριστες διατάξεις και πως αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση είναι να ανοίξει μια κερκόπορτα για την διεύρυνση της ποινικοποίησης του λόγου. Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου θα καταθέσει σειρά τροπολογιών, μεταξύ των οποίων, και μια που θα προβλέπει να δίνεται άδεια παραμονής σε μετανάστες για ανθρωπιστικούς λόγους.
«Μετά από πισωγυρίσματα τριών ετών φαίνεται ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να προχωρήσει το πολύπαθο αντιρατστικό νομοσχέδιο», επεσήμανε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζητώντας την επανακατάθεση του άρθρου 19 του μεταναστευτικού κώδικα που είχε αποσυρθεί και προέβλεπε τη χορήγηση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. «Αυτό θα ήταν μια απάντηση για όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα», υπογράμμισε, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς την υπόθεση Μπαλτάκου, καθώς ο τέως  γενικός γραμματέας φέρεται να ήταν αυτός που ασκούσε αφόρητες πιέσεις για την απόσυρση του άρθρου.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επέμεινε και στο ζήτημα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, για το οποίο ο Χ. Αθανασίου απάντησε ότι θα έρθει κάποια στιγμή σε ξεχωριστό νομοσχέδιο. Όπως είπε, είναι ένα δύσκολο θέμα και αφορά τις έννομες συνέπειες που θα προκύψουν, δεν είναι μόνο το συνταξιοδοτικό, αλλά και τυχόν περιπτώσεις υιοθεσίας. «Κάποια στιγμή θα τεθεί το θέμα, πρόκειται για ζευγάρια και είναι ζήτημα που θέλει μελέτη νομική, κοινωνική και θρησκευτική, είμαστε χώρα που έχει δομές και πιστεύω ότι πρέπει αυτά τα θέματα να μελετηθούν με προσοχή», ανέφερε.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως δεν ποινικοποιείται η σκέψη με το νομοθέτημα, ούτε καν το μίσος, αλλά η πράξη που προκάλεσε το μίσος, δηλαδή ο μισαλλόδοξος λόγος.
Τη δημιουργία μόνιμης επιτροπής στη Βουλή κατά του ρατσισμού ζήτησε ο Γιάννης Πανούσης από τη ΔΗΜΑΡ, ενώ η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Χρ. Γιαταγάνα υποστήριξε πως «πρέπει να δούμε τι έγινε και να μην αφορίζουμε τον κ. Κασιδιάρη και τον κάθε κ. Κασιδιάρη».
Το νομοσχέδιο καταψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: