ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.4.14

Κάνουν Ελντοράντο την Ελλάδα για τους επενδυτές


Κάνουν Ελντοράντο την Ελλάδα για τους επενδυτές
Η Ελλάδα έχει μπει πλέον για τα καλά στο στόχαστρο των επενδυτών που αναζητούν νέες προσοδοφόρες αγορές. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα κρατικά χρεόγραφα, όπως φάνηκε και από την έκβαση τηςονολογικαής έκδοσης. Βασικός λόγος  και κίνητρο: Η χώρα προσφέρει υψηλές αποδόσεις με μηδαμινό πλέον ρίσκο, καθώς την αποπληρωμή των υποχρεώσεων της εγγυάται ουσιαστικά η ευρωζώνη. Κίνδυμος Grexit. δεν υπάρχει, ενώ η ελληνική οικονομία  χαρακτηρίζεταιαναδόμενη και έχει να παρουσιάσει ένα succes story με προοπτικές ανάκαμψης. Εκτός από τα κρατικά χρεόγραφα, το ενδιαφέρον στρέφεται σε μετοχές, επιχειρήσεις και άμεσες επενδύσεις.
Διεθνή funds  και επιθετικά χαρτοφυλάκια που «μυρίζονται» χρήμα, ξεψαχνίζουν τα οικονομικά στοιχεία τραπεζών και μεγάλων ελληνικών εταιριών που ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην έκδοση εταιρικών ομολόγων.
Η επιτυχής έκδοση του πενταετούς ομολόγου εκτός από το γεγονός ότι επαναφέρει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών προς την ελληνική οικονομία και μειώνει το κόστος δανεισμού, αλλάζει άρδην τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης αλλά και των εταιριών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε στο 5,9%, έχοντας φθάσει χθες και στο 5,8%.
Από την πλευρά του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναλύει τα δεδομένα και αποτιμά τις εξελίξεις προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω κινήσεις του.
Στην κυβέρνηση σχεδιάζουν προσεχτικά τις επόμενες κινήσεις και δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα έκδοση τριετούς η επταετούς ομολόγου, με προφανή στόχο να σταλεί το μήνυμα ότι η χώρα ανακάμπτει και αφήνει πίσω τις τα μνημόνια.
Το Μαξίμου θέλει να εκμεταλλευτεί τη θετική συγκυρία και να εξαπολύσει επικοινωνιακή επίθεση σε όσες πολιτικές δυνάμεις μένουν προσκολλημένες στο χτες στοχοποιώντας κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις ευρωεκλογές.
Παράλληλα η επιτυχής έξοδος της Ελλάδας στις αγορές αλλάζει και τα σχέδια μεγάλων ελληνικών εταιριών που πλέον εκτιμούν ότι μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια με χαμηλότερο κόστος  προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τα επενδυτικά τους πλάνα.
Εκτιμούν πλέον ότι ανοίγει ο δρόμος προκειμένου να εκδώσουν ομολογιακό με επιτόκιο γύρω στα 5-6% όταν οΟΤΕ πήρε με 8%.
Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στη ΔΕΗ, η διοίκηση της οποίας προχωρά σε roadshow και παρουσιάσεις σε Παρίσι, Φρανκφούρτη και Λονδίνο προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων θεσμικών χαρτοφυλακίων για το ομόλογο που θα εκδώσει μέσα στον Απρίλιο ύψους 300-500 εκατ. ευρώ.
Πλέον είναι διάχυτη η αισιοδοξία στα στελέχη της εταιρίας ότι το επιτόκιο που μπορεί να πετύχει η εταιρία μπορεί να είναι και χαμηλότερο του 6,5%.
Η Εθνική τράπεζα από τη δική της πλευρά προετοιμάζεται για έκδοση ομολόγου πενταετούς διάρκειας μέσω του οποίου θα αντλήσει ως και 1 δισ. ευρώ, εφόσον η τιμολόγηση κριθεί ικανοποιητική.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Alpha Bank η διοίκηση της οποίας προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση και αυτή πενταετούς ομολόγου, επιδιώκοντας να αντλήσει τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ.
Μεγάλη κερδισμένη από τη χρονική συγκυρία θα είναι η Eurobank καθώς στελέχη του ομίλου εκτιμούν ότι θα δράσει θετικά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η έξοδος της χώρας στις αγορές. Το bookbuilding της τράπεζας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25-30 Απριλίου.
Πολύ κοντά στην έκδοση εταιρικού ομολόγου είναι και ο όμιλος Μυτιληναίου με στόχο την άντληση 250 εκατ. ευρώ με επιτόκιο χαμηλότερο του 6%.




sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: