ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.12.12

Τί παιχνίδι παίζεται με τον χρυσό;

Γιατί η Goldman "ριχνει βόμβες", ενώ όλοι βλέπουν θετική πορεία;
 

Τί παιχνίδι παίζεται με τον χρυσό; Πριν δύο εβδομάδες η Goldman Sachs επέφερε κραδασμούς στην αγορά χρυσού, συνιστώντας σε πελάτες της να πουλήσουν χρυσό και αναθεωρώντας αρνητικά τις τιμές – στόχους της για το πολύτιμο μέταλλο. Για το 2013 προέβλεψε ότι ο χρυσός θα φτάσει μέχρι τα 1.810 δολάρια η ουγγιά.  Αυτό ενώ όλες οι άλλες μεγάλες επενδυτικές έχουν διαφορετική άποψη. Μήπως η Goldman κάνει λάθος ή απλώς ήθελε να αγοράσει χαμηλότερα;

Κατ’ αρχήν, οι περισσότερες άλλες μεγάλες επενδυτικές βλέπουν την τιμή του χρυσού αρκετά υψηλότερα.

Για του λόγου το αληθές, την ώρα που η Goldman δίνει στόχο για το 2013 τα 1.810 δολάρια, η Morgan Stanley δίνει μέση τιμή 1.853, η Deutsche Bank θεωρεί ότι οδεύει «προς τα 2.000 δολάρια», η BNP Paribas δίνει 1.865, η BofA Merrill Lynch 2.000 (και το 2014 βλέπει 2.400) και η UBS 1.900 δολάρια.

Δηλαδή, η Morgan Stanley αγοράζει στα επίπεδα που η Goldman λέει «πουλήστε».

Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι η Goldman έχει «πέσει έξω» στις προβλέψεις της και στο παρελθόν.

Το 2008, όταν οι τιμές του πετρελαίου κάλπαζαν κοντά στα 140 δολάρια το βαρέλι, η Goldman έβλεπε το αργό στα 200 δολάρια. Μαντέψτε τι έγινε μετά: Εντός έξι μηνών η τιμή του αργού υποχώρησε στα 30 δολάρια το βαρέλι.

Αργότερα ορισμένοι οικονομολόγοι υπαινίχθηκαν , ότι ίσως η επενδυτική έριξε επίτηδες την τιμή, προς δικό της όφελος.


Πέραν αυτών, το «έξυπνο χρήμα», μεγάλοι παίκτες όπως οι Τζον Πόλσον, Τζορζτ Σόρος, Ντέιβιντ Άινχορν και Μπιλ Γκρος ποντάρουν σε υψηλότερα επίπεδα για τον χρυσό.

Την ίδια στάση δικαιολογούν και οι εξελίξεις: Οι ΗΠΑ έχουν τεράστιο και μη ελεγχόμενο χρέος αι η μόνη λύση που έχουν βρει οι κεντρικές τράπεζες είναι να τυπώνουν χρήμα.

Έτσι, η συνεχιζόμενη υποτίμηση του δολαρίου αφήνει ως ασφαλή καταφύγια τον χρυσό, τις μετοχές χρυσού και τα ETFs χρυσού.

Μετά τη «βόμβα» που έριξε η Goldman προ δύο εβδομάδων και τα επακόλουθά της η εικόνα του χρυσού αυτή τη στιγμή έχει ως εξής:

Υπάρχουν ισχυρές στηρίξεις στα 1.670 δολάρια και τα 1.600 δολάρια. Εάν η τιμή υποχωρήσει στα επίπεδα αυτά, είναι ξεκάθαρο σήμα αγοράς.

Πρέπει όμως να θυμόμαστε, ότι θα πάρει κάποιο χρόνο πριν η ευρύτερη αγορά «ανακαλύψει» την αξία του χρυσού.


 sofokleousin
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: