ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.11.13

Η νέα στάση της Αθήνας. Συμφωνίες χωρίς deal για το χρέος


Συμφωνίες χωρίς deal για το χρέος. Η νέα στάση της Αθήνας
Σε νέα γραμμή πολιτικά και επικοινωνιακά τοποθετεί η κυβέρνηση τις δαπραγματεύσεις με την τρόικα, κατεβάζοντας τους τόνους και σημειώνοντας πρόοδο στα επί μέρους πεδία ώστε να κλείσουν τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. Όπως ανέφεραν στο Sofokleousin.gr πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις κυβέρνηση και τρόικα συναντώνται μεν, αλλά η δουλειά τελειώνει στο παρασκήνιο χωρίς ιδιαίτερες διαβουλεύσεις καθώς οι παρεμβάσεις ήταν σε μεγάλο βαθμό συμφωνημένες. Μητσοτάκης και Βρούτσης συμφώνησαν με την τρόικα σε απολύσεις και παρεμβάσεις 700 εκατ. στο ασφαλιστικό, ο Γιάννης Στουρνάρας όμως απέχει ακόμα περίπου 1 δισ.
Με τη νέα προσέγγιση η Αθήνα φιλοδοξεί να υπεκεράσει αντιδράσεις τεχνικών, όπως ο πρόεδρος του Eurogroup, Τόμας Βϊζερ, αφαιρώντας τα επιχειρημάτα για απροθυμία της κυβέρνησης να συζητήσει επί της ουσίας. Ετσι με τη βήμα, βήμα προσέγγιση στα επι μέρους και τη στασιμότητα στα δημοσιονομικά η κυβέρνηση επιδεικνύει πολιτική βούληση, ενώ παράλληλα προωθεί και την πολιτική της θέση για λύση-πακέτο στο ζήτημα δημοσιονομικού κενού και διαχείρησης-βιωσιμότητας του χρέους.
Ο γνωστός πλέον "υψηλόβαθμος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ" χθες ανέβασε τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου στο 60-40% αλλ΄αργά το βράδυ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση δεν τα βρίσκει με την τρόικα και θα καταθέσει τώρα τον προϋπολογισμό και συμπληρωματικό εντός του 2014.
Ο Γιάννης Στουρνάρας προσπαθώντας να κατεβάσει τους τόνους στο εσωτερικό και να σκιαγραφίσει ένα νεο περιβάλλον διαπραγμάτευσης δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους -διατηρώντας τη μάσκα του- ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών «δεν θεωρούν εκτός τόπου και χρόνου» τον προϋπολογισμό.
Ωστόσο, παραδεχόταν ότι «το κάθε κείμενο του προϋπολογισμού μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της χρονιάς», αν και σημείωνε ότι «επί αυτής της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει ποτέ». Πάντως, αλλαγές στους στόχους και στα μέτρα του προϋπολογισμού μπορούν να γίνουν και με την αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.
Συνεχιζοντας στο ίδιο μήκος κύμματος ο Χρ. Σταϊκούρας διέρρευσε ότι πλέον «υπάρχει σταδιακή σύγκλιση στο σκέλος των δημοσιονομικών παρεμβάσεων και κάποια πρόοδος στα διαρθρωτικά μέτρα». Μάλιστα, ανέφεραν ότι στη συνάντηση δεν έλαβε χώρα κάποια σκληρή διαπραγμάτευση. Αντιθέτως, υπήρξε μια γενικότερη «επισκόπηση» του τι έχει γίνει μέχρι τώρα και του ποια είναι τα ανοιχτά μέτωπα από εδώ και στο εξής.
Στο πλαίσιο αυτό, "υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών" επισήμαινε μετά τη σύσκεψη πως «έγινε περισσότερο πολιτική κουβέντα. Δηλαδή για το πώς οδεύουμε έως την 9η Δεκεμβρίου». Επίσης, ανέφερε ότι «μετά και τη σημερινή συνάντηση, το δημοσιονομικό κενό δεν είναι πλέον το βασικότερο πρόβλημα. Η τρόικα δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στα διαρθρωτικά».
Από σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την αυριανή συνεδρίαση του Εurogroup (δεν θα συζητηθεί καθόλου η Ελλάδα και θα γίνει χωρίς την παρουσία της τρόικας), ενώ οι επικεφαλής της τρόικας θα αναχωρήσουν από την Αθήνα για τις έδρες τους. Η επιστροφή τους αναμένεται για τις αρχές Δεκεμβρίου, ώστε να επιδιωχθεί η επίτευξη συμφωνίας έως τις 9 Δεκεμβρίου, οπότε συνεδριάζει και πάλι το Εurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια: