ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.2.10

Σύντροφοι της “αριστερής στροφής” ας μιλήσουμε λίγο πριν το ΧΑΟΣ.

Γράφει ο Γιάννης Παπαϊωάννου

Σύντροφοι η υπάρχουσα κατάσταση κατά την οποία κυριαρχεί η ιδιότητα της χώρας μας ως μέλους της ΕΕ με τις οποίες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις αυτό συνεπάγεται, δεν αφήνει περιθώρια γενικότερης αναψηλάφησης του μεγάλου θέματος «Αριστερή στροφή» που τόσο πολύ μας ταλαιπώρησε στο Συνέδριο και έπειτα. Ειδικότερα με τους όρους που την εννοήσατε αυτή η αριστερή στροφή.

Θα πρέπει όμως να ειπωθεί ότι η τάση αυτή δημιούργησε πίεση στον Παπανδρέου και τον οδήγησε σε πειραματισμούς και καθυστερήσεις με την οικονομία. Σε συνδυασμό με την αθλία προηγούμενη κατάσταση Καραμανλή, τα προσωπικά του πιστεύω ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και την βαθιά του πιστή ότι ένας άλλος (λίγο νεφελώδεις δρόμος) είναι εφικτός, οδηγηθήκαμε ως χώρα σε μια ομολογουμένως αθλία κηδεμονία και στις πύλες του ΔΝΤ.

Σύντροφοι. Από το συνέδριο ακόμη και το προσυνεδριακό διάλογο έχω πει και εγώ και άλλοι πόσο λάθος ήταν αυτή η κουβέντα δεν την επαναφέρω παρόλο ότι διακρίνω στις ανακοινώσεις σας την οργή για την αθέτηση της υπόσχεσης του ΓΑΠ για αριστερή στροφή. Βεβαίως πρέπει να ειπωθεί ότι η τάση σας έβαλε πίεση για να γίνει η επεξεργασία ενός προγράμματος και ενός προεκλογικού λόγου που αποτελεί ευχολόγιο, για το οποίο το κίνημα μας εκτίθεται και θα εκτίθεται συνεχώς.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ της Αριστερής Στροφής κινδυνεύει να βρεθεί στο περιθώριο της πολιτικής σκέψης και σε μια ακραία εκδοχή να οδηγήσει την κοινωνία σε περιπέτειες. Για να μην παρεξηγηθώ: Δεν αναφέρομαι στην αγωνιστική διάθεση ή στις απεργιακές κινητοποιήσεις τις οποίες χαιρετίζω καθώς αποτελούν μήνυμα της βάσης της κοινωνίας προς την εκάστοτε κορυφή της. Αναφέρομαι όμως στην αντικαπιταλιστική πολιτική σκέψη που οδηγεί την χώρα μας στο περιθώριο ή ακόμη και εκτός της ΕΕ.

Σύντροφοι. Η πορεία προς τον καπιταλισμό έχει ξεκινήσει στην αυγή του ανθρώπου και εξελίσσεται συνεχώς. Προτείνω προς όλους να αποδεχτούν την ύπαρξη του Καπιταλισμού ως Ιστορικό Μονόδρομο. (τελεία)

Ως δεύτερο βήμα προτείνω σε όλους να τον γνωρίσουν και να τον κατανοήσουν. Αφού συμβεί αυτό να θέσουν ερωτήματα στους εαυτούς τους που θα περιστρέφονται γύρω από τις ανάγκες της κοινωνίας και του ατόμου σε αυτό το ιδεολογικό πολιτικό πλαίσιο.

Σήμερα η εξέλιξη του καπιταλισμού σε νέα μορφή συμβαίνει. Δυστυχώς όπως κάθε φορά γίνεται χωρίς την παρούσα ή την συνδρομή της Αριστερής σκέψης που βρίσκεται ξανά ένα ή πολλά βήματα πίσω.

Η κρίση όμως αυτή είναι ευκαιρία να μπει στο παιχνίδι μια σύγχρονη αριστερά και να τον διαμορφώσει με πολλαπλά οφέλη για τις επόμενες γενιές.

Το ερώτημα λοιπόν που πρέπει να τεθεί σε ευρύτατο διάλογο είναι το τι μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ (και η αριστερά εν γένει παγκοσμίως) για να βοηθήσει την ελληνική κοινωνία τα άτομα (λαός) και την χώρα να προκόψουν αυτή την περίοδο της Ιστορίας.

Βεβαίως στην ατομικιστική μας κοινωνία το κράτος και το άτομο ανταγωνίζονται αλλήλους και αυτό κάνει τις απαντήσεις μας δύσκολες. Γίνεται γύρω μας μια ανελέητη μάχη ανάμεσα στο «εθνικό» και το «ιδιωτικό» ανάμεσα στο «κοινωνικό» ή «συλλογικό» και στο «ατομικό».

Είμαστε σήμερα στο μεταίχμιο της Ιστορίας όπου συγκεντρωνόμαστε για να απεργήσουμε συνολικά, όχι για να αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο αλλά για να υπερασπιστούμε τα ατομικά μας κεκτημένα. ‘Όμως η εξέγερση και τα γεγονότα για τον Γρηγοροπουλο έδειξαν περίτρανα ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ούτε ένα συλλογικό συνολικό αίτημα. Τα γεγονότα εκείνα παρέμειναν απλά βίαια γεγονότα τα οποία πολλοί ρομαντικοί θεωρούν προεόρτια μια μεγαλύτερης κοινωνικής σύρραξης. Όμως είδαμε όλοι μας τότε ένα κίνημα αυτοάμυνας της κοινωνίας ή καλυτέρα ένα αντι κίνημα μαγκουροφόρων καταστηματαρχών σε ψυχολογία αυτοάμυνας. Αυτό είναι τα προεόρτια.

Για να δώσω ακόμη ένα ξεκίνημα στην κουβέντα θα πω και εάν γίνονταν σήμερα η Γαλλική επανάσταση οι σημερινοί όροι δεν θα οδηγούσαν ποτέ σε μια μεγάλη συνέλευση των Τάξεων ή σε ένα νέο διαχωρισμό Αριστερά-Δεξιά. Σήμερα μια επανάσταση θα οδηγούσε στην αποκάλυψη της απολυτής μομιοποίηση της κοινωνίας και στην έλλειψη ρεαλιστικής εναλλακτικής οδού. Ίσως να μην φτάναμε ποτέ σε μεγάλη συνέλευση των τάξεων αλλά πολύ πιθανών να φτάναμε δημοκρατικά στο να οπλίσουμε κάποιον με υπερεξουσίες για να βάλει τάξη στο Χάος που θα έμενε πίσω από τους επαναστάτες.

Ίσως αυτό να συμβαίνει ήδη. Βήμα βήμα.

Είμαστε λοιπόν στην ΕΕ και είμαστε καπιταλίστες αλλά και ατομιστές. Αυτά είναι γεγονότα. Πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους για να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να βοηθήσει την ελληνική κοινωνία τα άτομα (λαός) και την χώρα να προκόψουν αυτή την περίοδο της Ιστορίας

Σε αυτά τα ερωτήματα θέσεις και πραγματικότητες πρέπει να δοθούν σύγχρονες ολοκληρωμένες απαντήσεις που να μας καλύπτουν όλους. Το οφείλουμε στην χώρα προς την οποία έχουμε πει πως: το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετήσει τον λαό και την χώρα.

Τέλος θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η προσπάθεια για πράσινη ανάπτυξη αποτελεί ιδεολογικά μια μέση οδό στην οποία βαδίζει ο πρόεδρος και μια προσπάθεια αλλοίωσης των απολυτών δυνάμεων της αγοράς. Όμως σύντροφοι η πράσινη ανάπτυξη συμβαίνει ήδη και κανείς δεν θέλει να ξοδέψει χρήματα στην παρούσα φάση για να την κάνει να επιταχυνθεί. Είναι όμως βέβαιο ότι σε λίγα χρόνια η πράσινη ανάπτυξη και κυρίως οι ΑΠΕ θα εισβάλουν παντού. Αυτό θα συμβεί ως απάντηση στο διαχρονικό ενεργειακό πρόβλημα του πλανήτη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αποκάλυψη βόμβα του Σπίγκελ για την Ελλάδα και την Goldman Sachs

Πληροφορίες του Σπίγκελ που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα 08-02-2010 αναφέρουν ότι η γνωστή μας αμερικάνικη τράπεζα Goldman Sachs βοηθούσε ελληνικές κυβερνήσεις με περίπλοκες συναλλαγές στο «επαγγελματικό μαγείρεμα» των αριθμών που γνωστοποιούνταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως γράφει το Σπίγκελ αρχές του 2002 η τότε ελληνική κυβέρνηση (ΣΣ, Σημίτη) συμφώνησε με την αμερικάνικη τράπεζα Goldman Sachs σε συναλλαγές που ονομάζονται Cross-Currency-Swaps.

Η διαδικασία ήταν ως εξής:

Κρατικά χρέη που ήταν σε Δολάρια ή Γιέν αξίας 10 ΔΙΣ Ευρώ γινόταν ΕΥΡΩ και μετά πάλι Δολάρια και Γιέν.

Σε αντίθεση με κανονικά “Swaps” οι συναλλαγές εδώ πραγματοποιούταν με εικονικές συναλλαγές.

Η Ελλάδα αποκτούσε εικονικά περισσότερα από 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ και η Goldman Sachs εξασφάλιζε με αυτόν τον τρόπο άλλο 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ δάνειο για την Ελληνική κυβέρνηση. Στους αριθμούς που δινόταν στην ΕΥΡΩΠΗ δεν φαινόταν πουθενά το 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

Σε ερώτηση στην Goldman Sachs ή αντίδραση ήταν «κανένα σχόλιο» και το ίδιο ακούσαμε και από το ελληνικό υπουργείο οικονομικών.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/0,1518,676346,00.html

Paris Prodromidis
Master of Science in Economics
University of Heidelberg-Germany
http://paris-prodromidis.blogspot.com/