ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.2.10

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ .......ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ ΑΛΑΖΟΝΑ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ. ..ΕΝΑΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΕΙΣΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!!


Αγαπητοί Πειρατές, Κουρσάροι, συνδικαλιστές λιμενικοί ή ακτοφύλακες, άνθρωποι της θάλασσας & της ναυτοσύνης

Εάν πράγματι αληθεύει ότι ο κ. ΥΠΡΟΠΟ, δήλωσε, στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΛΣ σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2010, ότι «Λιμενικό Σώμα δεν υπήρχε, δεν υπήρξε ποτέ. Υπήρχε μια υπηρεσία του υπουργείου Ναυτιλίας που όμως ουδεμία σχέση είχε με την Ακτοφυλακή» (ποιαν ακτοφυλακή εννοεί άραγε?) http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&page=1&catid=11&contentid=10859 απόψεις που έρχονται ως συνέχεια άλλων παρεμφερών τοποθετήσεων του και εάν βεβαίως δεν «παραποιήθηκαν» ή «χρήζουν διευκρινίσεων» αρμοδίως οι δηλώσεις αυτές, θα θέλαμε να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις και τοποθετήσεις, που ίσως βοηθήσουν τους αναγνώστες & το εκάστοτε ακροατήριο… του κ. ΥΠΠ.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ποια υπηρεσία του ΥΕΝ, όπως αποκαλέσατε το Λ.Σ, ήταν αυτή που υπηρετούσαμε τα τελευταία ενενήντα χρόνια, από το 1919, χιλιάδες στελεχών, (Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, ναύτες και λιμενοφύλακες) χωρίς ωράριο εργασίας, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την βδομάδα.? Μήπως κάποια ΔΟΥ? Ίσως κάποια πολεοδομία?, η Υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ή κάτι ανάλογο? (χωρίς να θίγουμε τις υπηρεσίες αυτές)

Εάν αποδόθηκαν σωστά οι δηλώσεις σας, ισχυριζόμενος ότι «Λιμενικό Σώμα δεν υπήρχε και ουδέποτε υπήρξε», εννοούσατε πιθανότατα ότι το Λιμενικό Σώμα, επειδή δεν ήταν η ακτοφυλακή, που ενδεχομένως οραματίζεστε, αλλά πολύ φοβούμεθα ότι δεν θα ευτυχίσουμε να δημιουργηθεί, με την ουσιαστική έννοια, είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ως Οργανισμός, ως διαδρομή, ως ιστορία. Αντιγράφοντας σχετικά από τα αρχεία μας σημειώνουμε:

«Πολλοί αξιωματικοί του Λ.Σ. έλαβαν μέρος στην Εθνική αντίσταση. Αυτοί ήταν μυημένοι στις οργανώσεις Όμηρος, Κόδρος, Αλίκη, ΕΔΕΣ, ΕΚΑ, ΠΕΑΝ κ.α. Το Λ.Σ. είχε αρκετές απώλειες σε έμψυχο υλικό. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι περιπτώσεις του υποκελευστή Γρηγόρη Μουρμούρη, ο οποίος βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους Γερμανούς, του Πολίτη, που βασανίστηκε επίσης, των υποπλοιάρχων Γεωργίου Κωτούλα και Ηλία Καζάκου, που συνελήφθησαν από τους Γερμανούς καθώς διέφευγαν για το εξωτερικό και εκτελέστηκαν, του αντιπλοιάρχου Γεωργακόπουλου, ο οποίος συνελήφθη και βασανίστηκε από τους Γερμανούς, του Αρβανιτάκη, που εκτελέστηκε επίσης, του Μαυρέα, που εκτελέστηκε επίσης, αλλά και πολλών άλλων που συνελήφθησαν και βασανίστηκαν ή εκτοπίστηκαν.

Στα Δεκεμβριανά του 1944 οι αξιωματικοί του Λ.Σ. οχυρώθηκαν στο κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς που τότε στεγαζόταν στο μέγαρο Βάττη στην ακτή Μιαούλη. Στο κτίριο είχαν επίσης συγκεντρωθεί αστυνομικοί, μερικοί Άγγλοι πεζοναύτες και άλλες ένοπλες δυνάμεις. Οι συγκρούσεις ήταν σφοδρές. Κατα τη διάρκεια αυτών σκοτώθηκαν δύο λιμενικοί. Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ στα απομνημονεύματά του αναφέρεται στην ηρωϊκή άμυνα των αξιωματικών του Λ.Σ. στο λιμεναρχείο Πειραιά»

Το Λιμενικό Σώμα που υπηρετούμε, είναι Στρατιωτικό Σώμα, στελεχωμένο από Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Λιμενοφύλακες, διεπόμενο από τις διατάξεις του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα. Το Λ.Σ. δεν στελεχώνεται από «υπαλλήλους», όπως ατυχώς και απρεπώς αυτοαποκαλούνται ή προσφωνούνται ορισμένοι, αλλά στελεχώνεται από αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και Λ/Φ, που φέρουν την τιμημένη στολή του κατά Θάλασσα Ελληνικού Στρατού, με τα αντίστοιχα διακριτικά. Άνθρωποι που το υπηρετούν με αυταπάρνηση & αυτοθυσία βρίσκονται παντού,

  • Στα μουράγια, που η καυτή πίσσα από τη ζέστη έλιωνε τις σόλες των παπουτσιών, απροστάτευτοι από τους καύσωνες την καπνιά από τα φουγάρα & την βροχή.
  • Στα πλωτά, όπου οι φουρτούνες & η υγρασία άφηναν ανεξίτηλα σημάδια στην υγεία των φυλάκων των εθνικών χωρικών υδάτων, των ναυαγοσωστών, των ασκούντων θαλάσσια αστυνόμευση.
  • Στα νησιά & τις νησίδες, όπου στα κακοτράχαλα γκρεμνά & ελλιπέστατα υποδομής λιμάνια προσέφεραν το αίμα, τον ιδρώτα και την ζωή τους, προσέτρεχαν, βοηθούσαν ή διέσωζαν ναυαγούς & αγνοούμενους.
  • Στα ιπτάμενα μέσα, με τους κινδύνους, τις αγωνίες & τις δυσκολίες του λειτουργήματος τους.
  • Στα Κλιμάκια ειδικών αποστολών, επίγειων & υποβρύχιων με τόσους ελλοχεύοντες κινδύνους για την σωματική & ψυχική τους ακεραιότητα.
  • Στις ρυπάνσεις των ακτών & θαλασσών, που οι αναθυμιάσεις από το πετρέλαιο & τη πίσσα φούσκωναν τους πνεύμονες, τα μάτια & την ανάσα τους.
  • Σε όλους εκείνους και εκείνες που έζησαν και ζουν μακριά από τις οικογένειες & τους γονιούς τους.

Ουδέποτε αμφισβητήσαμε ότι συχνά επικράτησαν & επικρατούν η προχειρότητα, η τσαπατσουλιά, οι εξυπνακισμοί, η αδιαφορία. Στο Σώμα, όπως παντού, κυκλοφορούν οι τυπολάτρες, μιλιταριστές και καριερίστες, αλλά και οι αδιάφοροι, χαβαλετζήδες και προοδευτικοί. Πάντοτε αναγνωρίζουμε ότι κάθε στέλεχος είναι και μια ξεχωριστή περίπτωση. Οι Αξιωματικοί δεν είναι σταγόνες νερού. Έχουν φακέλους, έχουν δράση. Ο ένας θα είναι καλύτερος του άλλου.

κ. Υπουργέ, με την δήλωση σας αυτή, αλλά και με σωρεία άλλων που κατά καιρούς εσείς & άλλοι συνάδελφοί σας, έχετε κάνει για το Λιμενικό Σώμα, απαξιώσατε & περιθωριοποιήσατε κυρίως το έργο & την προσφορά του προσωπικού του, το οποίο ελάχιστο μέρος ευθύνης φέρει για όλα. Συνάδελφοί σας, της δική σας παράταξης αλλά και της προηγούμενης διακυβέρνησης, πάντοτε ομιλούσαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια για το Σώμα. Έλληνες & αλλοδαποί πολίτες που έλαβαν μέρος, συνεργάστηκαν, ανακουφίστηκαν ή βοηθήθηκαν, από δράσεις και ενέργειες στελεχών του Σώματος, εκφράστηκαν με σεβασμό για το Σώμα & το έργο των ανθρώπων του.

Τις ευθύνες των πολιτικών προϊσταμένων του όμως, ανεξαρτήτως αποχρώσεως, ουδέποτε σχολιάσατε με τόσο κυνισμό & απαξίωση. Δεν ευθύνεται το Λ.Σ για την, συχνά μέχρι σήμερα επιδειχθείσα, αδιαφορία της εκάστοτε Ηγεσίας στα προβλήματα και την εμφανέστατη συναίνεσή της σε πράξεις και παραλείψεις ξένων προς το Σώμα, που οδηγούν εκ του ασφαλούς αυτό στην ανυποληψία και τα στελέχη του στον συναισθηματικό, επαγγελματικό και ηθικό μαρασμό.

Ευλόγως οφείλουμε να αναρωτηθούμε κ. Υπουργέ,

Τι ήταν αυτό τελικά για το οποίο οι περισσότεροι από εμάς πόνεσαν, πολλοί έδωσαν το αίμα τους και αρκετοί την ζωή τους?

Τι να παραγγείλουμε άραγε στους σύγχρονους ήρωες μας Μαρίνο Ζαμπάτη, και Σωτήρη Τατσάκη? Πώς να πείσουμε τους νέους που καλούμαστε να ποδηγετήσουμε? Πώς να τους πούμε «Κρατείστε ψηλά την Τιμή, την Υπόληψη και τις Παραδόσεις του Σώματος», όταν αυτό, δια στόματος ενός εκ των Υπουργών του Δεν υπάρχει αλλά ούτε και υπήρξε?

Επιτρέψτε μας κ. Υπουργέ, λίγο πριν την συμπλήρωση των "ώριμων συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων" ή την «όψιμη αποστρατεία» μας, να κρατήσουμε, όσοι ακόμη μπορούμε, την τιμή, την αξιοπρέπεια και την αυτοεκτίμηση μας. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που τοποθετούν την προσωπική τους αξιοπρέπεια , τη συνέχεια και τη συνέπεια του λόγου και των πράξεων τους , καθώς και την αξιοπρέπεια της κοινωνίας των αξιωματικών και των ιδεών τους, υπεράνω «εξυπηρετήσεων», «παραχωρήσεων» και «προϋποθέσεων» για μια «επιτυχημένη σταδιοδρομία».

Υ.Γ. Να ρωτήσουμε την φυσική Ηγεσία του Λ.Σ εάν πράγματι συμφωνεί και με ποια τοποθέτηση?

Έχουμε γη & πατρίδα όταν έχουμε πλοία & θάλασσα!
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια: