ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.10.12

ΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΟΡΙΣΜΑ -ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ : οι ορθές απόψεις που είχαν το 1993 οι πολιτικοί μας. Συγκρίνετε τη διαστροφή τους σήμερα !


 Το Πόρισμα –Ορόσημο για την επίλυση των μεγαλυτέρων προβλημάτων της Χώρας, ξεχασμένο από 1993, που αποκαλύπτει «τα κρύφια των καρδιών» πολλών πολιτικών μας, που δρουν μέχρι και σήμερα, και τα ονόματά τους αναφέρονται στο πόρισμα .
 Το Πόρισμα αυτό της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής του 1993 περιέχει θέσεις εκπληκτικά αληθινές για το Δημογραφικό, τους λαθρομετανάστες, τις εκτρώσεις, την ενίσχυση του εθνικού και θρησκευτικού φρονήματος του λαού και άλλα καίρια θέματα, (ειδικά μετά την σελίδα 14) που έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι γράφηκαν τότε με ειλικρινή πρόθεση .
 Μέσα σε 10 χρόνια περίπου όλες αυτές οι θέσεις της εφαρμοσμένης  πολιτικής  έχουν μεταστραφεί προς την τελείως αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή προς τη χοάνη της παγκοσμιοποίησης και της βαθμιαίας εξαφάνισης της ελληνικής αυτοσυνειδησίας μας. 
 Διαβάζοντας το  δημιουργούνται τα αδυσώπητα  ερωτήματα :
  1. Ποιοι ήταν οι παράγοντες που άλλαξαν σε λίγα χρόνια τις βασικές εθνικές επιδιώξεις των πολιτικών μας ; Ποιος τους πίεσε να αλλάξουν ;
  2. Αν μας απαντήσουν με το στερεότυπο «τώρα άλλαξαν οι συνθήκες, ζούμε σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες» θα επανέλθουμε και θα τους ρωτήσουμε :
  3. Οι συνθήκες άλλαξαν προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο ;
  4. Η αλλαγή τους δικαιολογεί την ματαίωση των μέτρων που προτείνατε το 1993  ή την ενίσχυσή τους ;
  5. Σήμερα δεν έχει γίνει πολύ χειρότερο το ζήτημα του δημογραφικού ; Γιατί  φθάσαμε να προσμετρούμε και μετανάστες για τη συντήρηση πλασματικών δημογραφικών δεικτών ;
  6. Σήμερα δεν έχει γίνει πολύ οξύτερο το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα ; Δεν εξελίχθηκε όπως προβλέφθηκε το 1993 ; Επομένως τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πρέπει να είναι εντονότερα ή χαλαρότερα σε σχέση με αυτά που προβλέπει το Πόρισμα του 1993 ;
  7. Τα άλλα προβλήματα λύθηκαν ή αυξήθηκαν ; Δηλαδή :Εκτρώσεις, ανεργία ημεδαπών, ερήμωση υπαίθρου , αστυφιλία , κατάπτωση του  φρονήματος  κλπ; Επομένως τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πρέπει να είναι εντονότερα ή χαλαρότερα σε σχέση με αυτά που προβλέπει το Πόρισμα του 1993 ;
  8. Επομένως αν κάποιος από τους υπογράψαντες ή τα κόμματά τους μας πει για υπεκφυγή :  «τώρα άλλαξαν οι συνθήκες, ζούμε σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες» ποιον θα προσπαθήσει  να κοροϊδέψει ; 
Ελπίζουμε το Πόρισμα αυτό να παραμείνει μόνιμα ως οδηγός αναφοράς σε κάθε ψηφιακή βιβλιοθήκη όσων πονάνε γι ΄ αυτόν τον τόπο.
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 Για τη μελέτη του δημογραφικού προβλήματος της χώρας
και διατύπωση προτάσεων
για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του.
ΠΟΡΙΣΜΑ

Πρόεδρος :   Βασίλειος Σωτηρόπουλος  Βουλευτής Αργολίδας   Νέας Δημοκρατίας
Αντιπρόεδρος :  Βασίλειος Γερανίδης Βουλευτής Β΄ Θεσ/νίκης   ΠΑΣΟΚ
Γραμματέας :    Μανόλης Δρεττάκης    Βουλευτής Α΄ Αθηνών   Συνασπισμού

 ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1993
  
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


Σελίδα
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1. ΠΡΟΟΙΜΙΟ
1
2. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Διάφορα δημογραφικά στοιχεία.
5
2.1 Γεννήσεις.
10
2.2 Γάμοι - Τάσεις γαμηλιότητας - Διαζύγια.                                  
13
  2.3Μετανάστευση, αστικοποίηση, επαναπατρισμός πολι­τικών
 προσφυγών, έλευση ομογενών (Ποντίων - Βορειο­ηπειρωτών, κλπ.)             
14

2.4 Πληθυσμιακή ωρίμανση - γήρανση και προσδοκώμενη διάρκεια ζωής.       
16
2.5 Συντελεστής θνησιμότητας - βρεφικής θνησιμότητας. Τροχαία ατυχήματα.
17
2.6 Οικογενειακός προγραμματισμός - Προγεννητική διάγνωση.
18
2.7 Γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού - Δημογραφι­κές διαφοροποιήσεις.
20
3. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Κοινωνικοοικονομικοί παρά­γοντες που επιδρούν στο δημογραφικό πρόβλημα.
23
4. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ: Μελλοντική πληθυσμιακή εξέλιξη της Ελλάδος:
25
5. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: Δημογραφική σύγκριση της Ελλάδος με άλλες χώρες.
28
6. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ: Δημογραφικές επιπτώσεις
30
7. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ: Στόχοι της Ελληνικής δημογραφι-κής πολιτικής - Προτάσεις.
33
7.1 Διοικητικά μέτρα.
38
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΙΝΑΚΩΝ - ΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ

ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
 
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ     ΠΙΝΑΚΩΝ- ΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ

Πίνακας
Σελίδα
Ια. Πραγματικός πληθυσμός της Ελλάδος, κατά νο-μό, κατά τις απογραφές των ετών 1971, 1981, 1991 και αντίστοιχα γραφήματα.
5
Ιβ. Πραγματικός πληθυσμός της Ελλάδος, κατά νο­μό, φύλο, του έτους 1991
7
ΙΙ. Φυσική κίνηση του πληθυσμού και αντίστοιχα γραφήματα.
10
ΙΙΙ. Περιφέρεια πρωτεύουσας και αντίστοιχα γραφήματα.
12
IV. Υπόλοιπη χώρα και αντίστοιχα γραφήματα.
12
V.  Γεννητικότητα - Θνησιμότητα κατά γεωγραφικά διαμερίσματα και αντίστοιχα γραφήματα.
21
VI. Γεννητικότητα - Θνησιμότητα κατά περιοχές και αντίστοιχα γραφήματα.
22
VΙΙ. Ο σημερινός και ο πιθανός μελλοντικός πλη­θυσμός της Ελλάδος 1991 - 2021 και αντίστοιχα γραφήματα
26
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα γραφήματα βρίσκονται συγκεντρω-μένα με την ανωτέρω σειρά στο τέλος του κειμένου.


  
ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ
Τα δημογραφικά προβλήματα είναι εξαιρετικά πολύπλοκα διότι επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες (οικονομικούς, κοινωνικούς. θρησκευτικούς, μεταναστευτικούς κλπ) και. επομένως δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με μονοδιάστατες και απλοϊκές προτάσεις-λύσεις. Τα προβλήματα του πληθυσμού κατά τον Γάλλο δημογράφο AlfredSauvy, είναι "τόσο θεμελιώδη που εκδικούνται τρομερά εκεί­νους που τα αγνοούν και καμμιά χώρα δεν μπορεί να ζήσει αν δεν πι­στεύει στη ζωή".
Στη χώρα μας, στην οποία σήμερα η γεννητικότητα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, το δημογραφικό πρόβλημα παίρνει τεράστιες εθνικές διαστάσεις, που μπορεί να απειλήσουν την εθνική μας ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.
Πριν από τον πόλεμο η φυσική αύξηση του πληθυσμού κυμαι­νόταν στο 12·13%ο, ενώ τα τελευταία χρόνια έπεσε στο 1%ο και τεί­νει να γίνει αρνητική, αν η γεννητικότητα παραμείνει στα ίδια χαμη­λά επίπεδα, με κατάληξη την γρήγορη γήρανση του πληθυσμού και το διπλασιασμό της αναλογίας των ηλικιωμένων ατόμων από 7.5 σε 14%.
ι
Ολα τα πολιτικά κόμματα της Εθνικής Αντιπροσωπείας - έχο­ντας συνειδητοποιήσει τους εθνικούς κίνδυνους που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει πολύ έντονα στο αμέσως προσεχές μέλλον η χωρά μας, αν δεν αλλάξουν οι, δημογραφικοί δείκτες - δέχτηκαν ομό­φωνα τη Σύσταση Διακομματικής Επιτροπής "γιά τη μελέτη σε βά-θος του Δημογραφικού προβλήματος της χώρας και τη διατύπωση προτάσεων γιά την αποτελεσματική αντιμετώπιση του".
Η επιτροπή συνεστήθη με την υπ. αριθμ. 6355/4101 απόφαση της Βουλής της 25-11-91 μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού Κων/νου Μητσοτάκη  προς τον  Πρόεδρο της Βουλής  στις 5-11-91.
  
2
Στην Εθνική Αντιπροσωπεία συνεζητήθησαν επίσης, δύο επερώτη­σεις του κ. Μανόλη Δρεττάκη (12/2/79 και 14/2/86) και πρόταση γό­μου βουλευτών του ΠΑΣΟΚ "κίνητρα για την αντιιιετώπιση του δη-μογραφικού προβλήματος της χώρας" στις 7 και 23 Νοεμβρίου 1991. Την επιτροπή αποτέλεσαν αρχικά οι βουλευτές:
1.       Σωτηρόπουλος Βασίλειος
2.   Αδραχτάς Παναγιώτης
3.   Βαρδαρινός Βασίλειος
4.       Γεωργολιός Κωνσταντίνος
5.       Κανελλοπούλου Κρινιώ
6.       Καραγκούνης Ανδρέας
7.       Μπακογιάννη Ντόρα
3. Πάλλη-Πετραλιά Φάνη
9. Παπαγεωργόπουλος Ελευθέριος
10.   Παπανικολάου Ελευθέριος
11.   Τατούλης Πέτρος
12.   Χωματάς Ιωάννης
13.   Γερανίδης Βασίλειος
14.   Κρητικός Παναγιώτης
15.   Κωνσταντινίδης Ελευθέριος
16.   Μπαλτάς Αλέξανδρος
17.   Παπαδόπουλος Βασίλειος +
18.         Παπαθεμελής Στυλιανός
19.         Πάχτας Χρήστος
20.   Σγουρίδης Παναγιώτης
21.   Σμπώκος Ιωάννης
22.   Δρεττάκης Μανόλης
23.   Κοσιώνης Παναγιώτης
 
  
3
Η επιτροπή εξέλεξε ομόφωνα το εξής Προεδρείο:
 Πρόεδρος: Σωτηρόπουλος Βασίλειος (Ν.Δ.)
Αντιπρόεδρος: Γερανίδης Βασίλειος (ΠΑΣΟΚ)
Γραμματέας: Δρεττάκης Μανόλης (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ)
Τα μέλη της επιτροπής Καραγκούνης Ανδρέας, Μπακογιάννη Ντόρα, Πάλλη - Πετραλιά Φάνη αντικαταστάθηκαν αργότερα, λόγω της αναλήψεως από μέρους τους υπουργικών καθηκόντων, από τους βουλευτάς Γεωργιάδη Θεόδωρο, Δημόπουλο Δημήτριο και Κατσίκη Θεόδωρο, ενώ τη θέση του αποβιώσαντος τον Ιούλιο του 1992 Παπα­δόπουλου Βασίλειου έλαβε ο βουλευτής Σκουλάκης Εμμανουήλ.
Η επιτροπή συνεδρίασε 12 φορές και κάλεσε σε ακρόσαση και διάλογο μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων, εκπροσώπους Ειδικών - Ερευνη­τικών Κέντρων Δημογραφικών Μελετών, της Εκκλησίας της Ελλά­δος, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, της Ακαδημίας Αθηνών
Οι εκπρόσωποι που προσήλθαν ήταν οι εξής:
Γ.Τζιαφέτας, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ, Αντι­πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελε­τών,  Ν.  Πολύζος.  τέως  Καθηγητής Παντείου  Πανεπιστη­μίου.   Πρόεδρος  της  Ελληνικής   Εταιρείας  Δημογραφικών Μελετών, Γ. Σιάμπος. Αναπληρωτής Καθηγητής στο Οικο­νομικό Πανεπιστήμιο. Β. Κοτζαμάνης, Δημογράφος-Κοινωνιολόγος, Ερευνητής στο ΕΚΚΕ. Γ. Παπαευαγγέλου, Καθη­γητής Προληπτικής Ιατρικής Πανεπιστημίου  Αθηνών,  Ν. Ματσανιώτης, Καθηγητής Ιατρικής, Ακαδημαϊκός, Μ. Πα-παδάκης.   Αναπληρωτής   Καθηγητής   του   Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ν. Τσίμπος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστη­μίου Πειραιώς, Χ. Συμεωνίδου,  Κοινωνιολόγος - Δημογράφος. Ερευνήτρια του ΕΚΚΕ, Β. Μάος, Αναπληρωτής Καθηγητής του
 4
Παντείου Πανεπιστημίου, Εμκε - Πουλοπούλου Ηρα, Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης ■ Υπεύθυνη του Δημογραφικού Τμήματος του Ινστιτούτου Μελέτης της Ελληνικής Οικονομίας. Β. Θεοτοκάτος. Πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελ­λάδος, Π. Τσουκάτου, Μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ. Δ. Κα­ραγκούνης, Πρόεδρος του ΠΙΣ. Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Βλάχος, της Εκκλησίας της Ελλάδος. Χ. Κορυφίδης, Αντι­πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.
Πριν προχωρήσουμε στη διατύπωση των προτάσεων θεωρούμε αναγκαίο να αναλύσουμε βασικά δημογραφικά στοιχεία και δείκτες που επηρεάζουν το δημογραφικό πρόβλημα και διαμορφώνουν τη σημερινή πληθυσμιακή κατάσταση στη χώρα μας.

5
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Διάφορα δημογραφικά στοιχεία
Ο πραγματικός πληθυσμός της Ελλάδος, με βάση τις απογρα-φές των ετών 1971, 1981 και 1991, στο σύνολο και κατά νομό καθώς και το ποσοστό μεταβολής της δεκαετίας 31-91 δίνεται στον πίνακα Ια.

Πίνακας Ια
Πραγματικός πληθυσμός της Ελλάδος, κατά νομό.κατά τις  απογραφές των ετών 1971. 1981.1991.

1971
1981
1991*
Ποσοστ. Μεταβ.   81-91
881-91
Σύνολο Ελλάδος
 8.768.641
9.740.417
10.264.156
   +537
Περιφέρεια Πρωτευούσης
 2.540.241
3.027.331
Ι 3.096.775
+ 2,29
Λοιπή Στερεά Ελλάς και Εύβοια




Αιτωλίας & Ακαρνανίας
223.989
   219.764
230.688
+4,97
Αττικής (Υπόλοιπο)
257.608
342.093
425.994
   +24,52
Βοιωτίας
107.459
117.175 
134.034
   +1438
Ευβοίας
172.585
188.410  
209.132
+ 10.99
Ευρυτανίας
27.428   
26.182  
23.535
-10,10
Φθιώτιδος
155.574  
161.995
168.291
+ 3,89
Φωκίδος
41.361   
44.222 
43.884
-0.76
Πελοπόννησος




Αργολίδος                           
88.698    
93.020  
97.250
+ 4.54
Αρκαδίας
111.263
107.932 
103.840   |
-3.79
Αχαΐας                                  
240.854 
275.193  
297.318
+ 8,03
Ηλείας                                    
164.061  
160.305  
174.021   
+ 8,55
Κορινθίας
113.115 
123.042 
142.365    
+ 15.70
Λακωνίας
95.844   
93.218   
94.916
+ 1.82
Μεσσηνίας
173.077 
159.818
167.292 
+ 4.67   
           
                          
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: