ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.10.13

ΕΛΣΤΑΤ: Στράφι το κούρεμα, αμετακίνητο το χρέος!!!!! ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ... "ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΚΟ ΤΟ SUCCESS STORY"

Σε ευθεία κι ανοιχτή αμφισβήτηση των επίσημων κυβερνητικών προσδοκιών για επιτυχή δημοσιονομική και οικονομική προσαρμογή (success story), ανάκαμψη και έξοδο από την κρίση (Grecovery) προχώρησε η ΕΛΣΤΑΤ μέσω των στοιχείων των 2 πρώτων τριμήνων 2013 που δημοσίευσε χθες.
* Πρώτον, στο α' εξάμηνο δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης (Γ.Κ.), αλλά έλλειμμα. Βεβαίως, το υπουργείο Οικονομικών μιλούσε κι αυτό για πρωτογενές έλλειμμα 1 δισ. στο διάστημα αυτό και μόνο στο α' 8μηνο εκτιμούσε πλεόνασμα, όμως τώρα η ΕΛΣΤΑΤ εκτιμά διπλάσιο έλλειμμα (2 δισ.) στο εξάμηνο το οποίο ισοδυναμεί με -2,3% του ΑΕΠ! Κι αυτό εξαιρουμένων των κεφαλαιακών ενισχύσεων προς τις τράπεζες.
Αυτό σημαίνει πως για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, ή τουλάχιστον μηδενικό πρωτογενές αποτέλεσμα, στο σύνολο του 2013, όπως επιτάσσει το Μνημόνιο, θα πρέπει στο β' 6μηνο να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 2,3% του ΑΕΠ, προοπτική εξαιρετικά απίθανη.
* Δεύτερον, στο β' 3μηνο το δημόσιο χρέος αυξήθηκε σε 317 δισ. που αναλογεί περίπου στο 169% του ΑΕΠ, επίπεδο παρεμφερές με αυτό του 2011 και σαν να μην είχε επιδράσει καθόλου το κούρεμα του PSI.
* Τρίτον, σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης οι δαπάνες σε αμοιβές εξαρτημένης εργασίας μειώθηκαν ετησίως το β' τρίμηνο 9% και οι κοινωνικές παροχές μειώθηκαν αντίστοιχα 13%, ενώ συνολικά στο α' εξάμηνο μειώθηκαν κατά σειράν 6% και 13,8% (μείωση 11% και οι δύο κατηγορίες μαζί). Παρά ταύτα, οι συνολικές δαπάνες Γ.Κ. αυξήθηκαν 32,9% το διάστημα αυτό χάρης στην εκτίναξη των κεφαλαιουχικών μεταβιβάσειων στα 13 δισ. από 2 δισ. το β' τρίμηνο 2012.
Ετσι, σε συνδυασμό με την ετήσια κάμψη των συνολικών εσόδων κατά 9,5% το έλλειμμα Γ.Κ. (ή οι καθαρές δανειακές ανάγκες) διογκώθηκε, από 2 δισ. πέρσι, σε 13 δισ. Ελλειμμα που περιορίζεται σε 2,6 δισ., αν αφαιρεθούν οι κεφαλαιουχικές μεταβιβάσεις (δεν τις λαμβάνει υπόψη η τρόικα).
* Τέταρτον, στο σύνολο της οικονομίας το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά (ΜΚΙΕΝ) μειώθηκε σε ετήσια βάση το β' τρίμηνο 2013 κατά 9,3%, εξέλιξη που αποδίδεται στην κατά 13,9% μείωση των αποδοχών των εργαζομένων και στη μείωση κατά 12,4% των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα νοικοκυριά.
Ομως η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των ΜΚΙΕΝ μειώθηκε κατά τι λιγότερο (-7,6%) επειδή τα νοικοκυριά άντλησαν συμπληρωματικά από τις καταθέσεις τους, με συνέπεια το ποσοστό αποταμίευσής τους να γίνει ακόμη πιο αρνητικό (-8,7%, από -6,7% το β' τρίμηνο 2012).
* Πέμπτον, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών έμειναν στάσιμες το β' τρίμηνο 2013.
Η συνολική εικόνα μόνον ειδυλλιακή δεν είναι, αφού η μικρή αύξηση του ποσοστού των επενδύσεων επί της προστιθέμενης αξίας δεν επαρκεί για να εξισορροπήσει τη μεγάλη κάμψη της εγχώριας ζήτησης και τη στασιμότητα των εξαγωγών. Θα χρειαστεί κάποιο θαύμα το β' εξάμηνο για να δρομολογηθεί η σταδιακή έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση.


 enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: