ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.9.08

ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ



ΕΡΩΤΗΣΗ


Για τον κ. Υπουργό Παιδείας


Θέμα: «Παράκαμψη Εφαρμογής του Νόμου περί εκλογής Καθηγητών στην Ιατρική Σχολή που οδηγεί σε ηθικά ανεπίτρεπτες συναλλαγές».


Κύριε Υπουργέ,


Με βάση τον ισχύοντα νόμο, το εκλεκτορικό σώμα για την εκλογή Διευθυντών Κλινικών ή Εργαστηρίων στα Πανεπιστήμια είναι ο τομέας ενώ η Γενική Συνέλευση όπου το ποσοστό συμμετοχής των φοιτητών ανέρχεται σε πολύ υψηλό ποσοστό και καθορίζει τις προϋποθέσεις της εκλογής.


Πρόσφατα στην Ιατρική Σχολή των Αθηνών, η Γενική Συνέλευση απεφάσισε εφεξής να καταστεί η ίδια εκλεκτορικό σώμα, όπου εξέλεξε ένα αναπληρωτή Καθηγητή ως Διευθυντή της Αιματολογικής Κλινικής.


Ανεξάρτητα από τη νομιμότητα αυτής της εκλογής, εφόσον καθιερωθεί η εκλογή καθηγητού από τη Γενική Συνέλευση όπου μετέχουν εκτός από τους εκπροσώπους των τομέων και αριθμός φοιτητών που κυμαίνεται σε πολύ υψηλά ποσοστά, τότε η εκλογή του Διευθυντού-Καθηγητή της κλινικής ή του εργαστηρίου θα εξαρτάται κυρίως από τους φοιτητές.


Δεδομένου ότι στον Καθηγητή Διευθυντή κατά τον νόμο ανατίθεται η διδασκαλία του μαθήματος προς τους φοιτητές και οι εξετάσεις, η κατάσταση αυτή οδηγεί σε ευθεία συναλλαγή, γεγονός το οποίο είναι ηθικά ανεπίτρεπτο και φυσικά δεν συμβαίνει σε κανένα Πανεπιστήμιο του κόσμου.


Ερωτάται ο Υπουργός Παιδείας, εάν στην πράξη εφαρμόζεται σήμερα ο ισχύων νόμος και τι προτίθεται να πράξει για την εφαρμογή του και στην Ιατρική Σχολή των Αθηνών.


Ο Ερωτών Βουλευτής



Μιχάλης Καρχιμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: