ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.5.09

ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ SIEMENS ΜΕΤΑ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Μεταφορών και Δικαιοσύνης

Θέμα: «Σοβαρότατες καταγγελίες για υπερτιμολογημένες προμήθειες της Siemens με συμβάσεις απευθείας αναθέσεων από θυγατρικές του ΟΤΕ μετά το 2004 ζητούν απαντήσεις, καθώς η οσμή συναλλαγών διαφθοράς ενισχύεται από την φερόμενη απόλυση του τότε Νομικού Συμβούλου του ΟΤΕ και πρώην δικαστή του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου, ο οποίος είχε διαμαρτυρηθεί εγγράφως για τις αδιαφανείς μεθοδεύσεις και την φερόμενη απόδοση σε αυτόν περίπου 700.000 ευρώ μικτά κατά την εξωδικαστική επίλυση του ζητήματος της απόλυσής του, ώστε να μην εκδικαστεί η σχετική αγωγή που ο τελευταίος είχε καταθέσει κατά του ομίλου ΟΤΕ!»

Σύμφωνα με πληροφορίες σε θυγατρικές εταιρείες του ΟΤΕ, μεταξύ των οποίων και η Hellas SAT, η διορισμένη από την Κυβέρνησή Καραμανλή Διοίκηση του Οργανισμού, μετά το 2004, έχει προβεί σε εγκρίσεις υπερτιμολογημένου υλικού με συμβάσεις απευθείας αναθέσεων από την εταιρεία Siemens. Το μέγεθος της αδιαφάνειας φέρεται να ήταν τέτοιο, που προκάλεσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την έγγραφη αντίδραση του τότε Νομικού Συμβούλου του ΟΤΕ, Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και πρώην δικαστή του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου, που εναντιώθηκε στις πρακτικές αυτές και διαμαρτυρήθηκε για τη μη ενημέρωσή του για το περιεχόμενο του τελικού κειμένου των συμβάσεων που υπογράφονταν με τη Siemens. H τότε Διοίκησης του ΟΤΕ φέρεται να επέλεξε αντί απάντησης να προβεί στην απόλυση (!!!) του συγκεκριμένου Νομικού Συμβούλου.

Η απόλυση αυτή, μάλιστα, φέρεται να προκάλεσε την κατάθεση αγωγής εκ μέρους του απολυθέντος Νομικού Συμβούλου κατά του ομίλου ΟΤΕ. Προκειμένου όμως να αποφύγει την εκδίκαση της υπόθεσης, η διορισμένη από την Κυβέρνησή σας Διοίκηση του ΟΤΕ φέρεται να δρομολόγησε την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς, αποφεύγοντας την εκδίκαση της αγωγής και προσφέροντας στον συγκεκριμένο Νομικό Σύμβουλο:

- αποζημίωση ύψους 700.000 ευρω περιπου

Επειδή οι καταγγελίες αυτές αναδεικνύονται ως ιδιαιτέρως σοβαρές και αφορούν τον όμιλο ΟΤΕ, μία νευραλγική δημόσια επιχείρηση, που λεηλατήθηκε και ξεπουλήθηκε από την Κυβέρνηση Καραμανλή με αδιαφανή τρόπο και πλουτισμό μεσαζόντων

Και επειδή, η διαφθορά και η συγκάλυψη έχουν αναδειχθεί πλέον ως βασικά χαρακτηριστικά του τρόπου με τον οποίο η Κυβέρνηση Καραμανλή διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα και την περιουσία του Ελληνικού λαού, επιτείνοντας τα μεγάλα προβλήματα που η άδικη και αντιλαϊκή Κυβερνητική οικονομική πολιτική έχει προκαλέσει στη χώρα μας και στους συμπολίτες μας.

Ερωτάσθε:

  • Έχουν προχωρήσει, από το 2004 και μετά, θυγατρικές του ΟΤΕ σε συμβάσεις προμηθειών μετά από απευθείας ανάθεση με την εταιρεία Siemens ή θυγατρικές της; Παρακαλώ να κατατεθεί στη Βουλή πλήρης κατάλογος τέτοιων συμβάσεων θυγατρικών του ΟΤΕ με περιγραφή και αναλυτικό κόστος κάθε προμήθειας.
  • Επιβεβαιώνετε ή όχι την ύπαρξη επιστολής διαμαρτυρίας του τότε Νομικού Συμβούλου του ΟΤΕ, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν ελάμβανε γνώση, παρά την ιδιότητά του ως αρμοδίου νομικού συμβούλου, του περιεχομένου τέτοιων συμβάσεων μεταξύ θυγατρικών του ΟΤΕ και Siemens; Παρακαλούμε να κατατεθεί στη Βουλή αντίγραφο της συγκεκριμένης επιστολής διαμαρτυρίας.
  • Ποιοι ήταν οι λόγοι της απόλυσης του συγκεκριμένου νομικού συμβούλου του ΟΤΕ, δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και πρώην Δικαστή του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου;
  • Παρακαλούμε όπως κατατεθεί στη Βουλή αντίγραφο της αγωγής που, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκε από τον πρώην Νομικό Σύμβουλο του ΟΤΕ, ο οποίος φέρεται να απολύθηκε μετά τη διαφωνία σε φερόμενες ως αδιαφανείς πρακτικές κατάρτισης συμβάσεων μεταξύ θυγατρικών του ΟΤΕ και Siemens με απευθείας ανάθεση.
  • Ποια ήταν η δικαιολογητική βάση πάνω στην οποία ο ΟΤΕ φέρεται ότι τελικά κατέβαλε αποζημίωση 1.000.000 ευρώ καθώς και υπερπολυτελές αυτοκίνητο στον συγκεκριμένο δικηγόρο στα πλαίσια της εξωδικαστικής επίλυσης του ζητήματος της απόλυσης του, ώστε να μην εκδικαστεί τελικά η αγωγή που είχε καταθέσει;
  • Παρακαλούμε να κατατεθεί στη Βουλή το έγγραφο που συντάχθηκε κατά την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς και περιέχει τους όρους της.

            Οι ερωτώντες Βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: