ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.6.10

Η «ανταρσία» στον ΟΗΕ και τα Ελληνικά διαβήματα.

Quantcast

Λουκάς / Greek National Pride Blog

Με 12 ψήφους υπέρ, δύο κατά και μία αποχή, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε τον τέταρτο γύρο κυρώσεων κατά του Ιράν, που έχουν σαν στόχο να «κόψουν το βήχα» στη κάθε πυρηνική…προσδοκία του Αχμαντινετζάτ.

Κατά ψήφισαν εκτός της Βραζιλίας, η Τουρκία.

Η Τουρκία και η Βραζιλία πρόσφατα προχώρησαν σε συμφωνία με την Τεχεράνη σχετική με τον εμπλουτισμό ιρανικού ουρανίου.

Νωρίτερα από το σημερινό ψήφισμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Γαλλία, με επιστολή τους είχαν απορρίψει την αποκαλούμενη “Συμφωνία της Τεχεράνης”, που συμμετείχαν οι τρεις χώρες.

“Η έγκριση του ψηφίσματος θα μείωνε τη δική μας πρωτοβουλία…” δήλωσε από την άλλη ο πρέσβης της Τουρκίας στον ΟΗΕ.

Στα σχέδια των ΗΠΑ μπαίνουν «σφήνα» οι προοπτικές που επιβάλλει στην ευρύτερη περιοχή (όχι μόνο των Βαλκανίων) η γείτονα χώρα, με απώτερο σκοπό, τον ένα και μοναδικό, αυτόν της περιφερειακής υπερδύναμης.

Αν κάποιος παρακολουθήσει διαχρονικά τον τρόπο που σχεδιάζει, λειτουργεί και πράττει η Τουρκία, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο πως την ώρα που υποθετικά, εξασφαλίσει το ρόλο της περιφερειακής δύναμης, ίσως και πριν αυτού, θα έχει προγραμματίσει αλλά και ξεκινήσει, τις διαδικασίες ολοκλήρωσης ενός άλλου σχεδίου, του ρόλου μιας …άλλης υπερδύναμης.

Το καλύτερο που περίμεναν οι Ηνωμένες Πολιτείες από την Τουρκία φαντάζομαι να ήταν η αποχή. Η καταψήφιση πιθανόν να θέσει σε νέα δοκιμασία τις ήδη ταραγμένες σχέσεις των δύο χωρών, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τη πρόσφατη θέση των ΗΠΑ όσον αφορά το μακελειό στο τουρκικό πλοίο “Μαβί Μαρμαρά” και την μετέπειτα δυσαρέσκεια της Άγκυρας για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν καταδίκασαν ευθέως το Ισραήλ.

Ποια ζητήματα όμως σήμερα είναι τα πλέον «ευαίσθητα» για τη Τουρκία και που παράλληλα οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες λόγω συμφερόντων να ασχοληθούν, ώστε να «τιμωρήσουν» τους τούρκους;

Λογικά το Κουρδικό και αυτό της Αρμενίας.

Αυτά τα ολίγα, ενώ εμείς σαν χώρα παρακολουθούμε τις εξελίξεις από το …καναπέ. Σιγά μην ήμασταν και μέσα…

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΕΙ προς όλες τις κατευθύνσεις πως είναι απούσα, αλλά και πως δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι ώστε να αλλάξει αυτό.

Τα εθνικά θέματα την ίδια ώρα που είναι στο μεταίχμιο τους, η χώρα βαδίζει σε «δοκό», ή εναλλακτικά στον αστερισμό του «τυχαίου».

Όσον αφορά την οικονομία, η ανυπαρξία κυριαρχεί σε όλο της το μεγαλείο και σε όλους τους τομείς.

Την ίδια ώρα η «υπέρ-δυναμική» και εξοπλισμένη σαν αστακός Τουρκία (που είναι άραγε αυτό το 7 προς 10 – τι θυμήθηκα τώρα;) έχει μετατρέψει τη Θράκη σε οικονομικό της φέουδο και το Αιγαίο σε «δική» της θάλασσα. Αν συνεχιστεί η γνωστή σε όλους μας δική μας …ταχτική, πριν κλείσουμε ίσως και τη δεκαετία φοβάμαι πως το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μία ειρηνική «τουρκική λίμνη».

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σε συχνή πια βάση μία κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Θα ήθελα να ήξερα αν καταπλεύσει μια τουρκική φρεγάτα σε Ελληνικό έδαφος (π.χ. στο Σούνιο, μιας και το επισκέπτονται από μακριά προς το παρόν μια με δυο φορές το μήνα) και οι επιβαίνοντες οπλίτες αυτής (φρεγάτας) προχωρήσουν σε στρατιωτική παρέλαση μέσα στη πόλη, πάλι με διάβημα θα αντιδράσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: