ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.3.10

ΠΑνεπιστήμιο ΜΑγαζί Κουσκουβέλη (ΠΑ.ΜΑ.Κ.);

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Είναι κατάντια κάποιος που έχει κλιθεί από τη δικαιοσύνη ν' απολογηθεί για κακουργήματα να είναι υποψήφιος πρόεδρος της κομματικής νεολαίας ενός κόμματος. Ενός κόμματος που ο Πρόεδρός, από κάθε βήμα που σταθεί, μιλά για "αξίες, που συναντούν τους άξιους" και σηκώνει ξανά τα λάβαρα της ηθικής και των αξιών. Είναι, όμως, θέμα του Προέδρου να μην το διαγράψει από το κόμμα και να του επιτρέπει θρασύτατα να μιλά για προτάσεις και πολιτικές. Όπως, δικαίωμα είναι να τον στηρίζουν κορυφαία στελέχη της Συντηρητικής Παρατάξεως, όπως ο κ. Στυλιανίδης, ο κ. Βουλγαράκης και ο κ. Χατζηδάκης.

Δεν θ' απαντήσω στην επιστολή του κ. Παπαμιμίκου (http://press-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_358.html), καθώς περιόρισε ο ίδιος τους αποδέκτες της, μιας και αναφέρεται σε ανώνυμους λασπολόγους, ενώ προσωπικά επώνυμα έγραψα για τις αλήθειες του.

Θα σταθώ όμως σε μία σχέση που φέρεται να έχει ο κ. Παπαμιμίκος με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Κουσκουβέλη και ζητώ ο τελευταίος να απαντήσει σε ότι τον αφορά, καθώς η θέση που κατέχει δεν επιδέχεται τέτοιων σκιών. Είναι θέμα παιδείας και διασφάλισης του ήθους και του κύρους των δοκιμαζομένων ελληνικών πανεπιστημίων.

Δεν θα αποκαλύψω, απλά θα θυμίσω. Θα υπενθυμίσω άρθρο, της εφημερίδας "ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής" (http://www.paron.gr/v3/new.php?id=7413&colid=&catid=33&dt=2006-03-05%200:0:0) που γράφτηκε και υπογράφτηκε στις 05/03/2006, τότε που ο κ. Κουσκουβέλης ήταν Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου.

Το άρθρο είχε τίτλο: "Γαλάζια" διαπλοκή οργιάζει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο ρόλος του αντιπρύτανη Ηλία Κουσκουβέλη με τους... συντρόφους του στην ΟΝΝΕΔ!". Τότε, η Νέα Δημοκρατία ζούσε τον πλούσιο μύθο της εν Ελλάδι και κανείς δεν μπήκε στην διαδικασία να απαντήσει στα καυτά ερωτήματα που τέθηκαν. Τώρα, όμως, ο κ. Κουσκουβέλης οφείλει ν' απαντήσει -αν και πιο έντιμο θα ήταν να παραιτηθεί- κι αν δεν το κάνει νομίζω θα πρέπει να παρέμβει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου και η Υπουργός Παιδείας.

Το άρθρο βασίστηκε κυρίως σε καταγγελίες καθηγητών του ΠΑ.ΜΑ.Κ. εις βάρος του τότε αντιπρυτάνεως, ο οποίος αναβαθμίστηκε παρά ταύτα. Συνοψίζω τα πιο σημαντικά, σε μορφή ερωτημάτων για τον ίδιο:

-Ήταν μέλος στη θυγατρική της ΟΝΝΕΔ (ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ), ο κ. Κουσκουβέλης και ο κ. Κουκουρδίνος Δημήτριος, στενός συνεργάτης του τότε υφυπουργού κ. Βαληνάκη;

-Αν ήταν μέλος, επιτρέπεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο πλαίσιο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον Αντιπρύτανη Ηλία Κουσκουβέλη να είναι μέλος του Δ.Σ. εταιρείας;

-Δήλωσε σύμφωνα με τον νόμο περί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ο Αντιπρύτανης Ηλίας Κουσκουβέλης ότι είναι μέλος του Δ.Σ. εταιρείας, όπως είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν όλοι οι καθηγητές; Σε παρόμοια περίπτωση ψευδούς δηλώσεως, παύτηκαν καθηγητές του ΠΑΜΑΚ.

-Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Αντιπρύτανη Ηλία Κουσκουβέλη να σπαταλήσει χιλιάδες ευρώ του Δημοσίου για να τυπώσει 100.000 αντίτυπα του φυλλαδίου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης για το συνέδριό της; Μήπως πρέπει να ερωτηθεί η υπάλληλος του φωτοτυπικού κ. Κική, η οποία αρχικά αρνήθηκε να κάνει τις φωτοτυπίες; Την υπόθεση αυτή κατήγγειλε στη Σύγκλητο ο καθηγητής Αναστάσιος Κάτος.

-Πόσο ηθικό είναι οι σύντροφοι του Αντιπρύτανη Ηλία Κουσκουβέλη στην ΟΝΝΕΔ Α.Ε.(!) να συμμετέχουν στην εκλογή του από Αναπληρωτή Καθηγητή σε Καθηγητή; Μήπως έτσι εξηγείται η καταγγελία της παράταξης ΠΣΚ ότι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος μετέφερε λίστα 30 φοιτητών για να τους περάσει στις εξετάσεις καθηγητής προσκείμενος στην ΟΝΝΕΔ Α.Ε.;

-Μήπως αποτελεί παράβαση καθήκοντος για τον Πρύτανη Κωνσταντίνο Βελέντζα και τον Αντιπρύτανη Ηλία Κουσκουβέλη να συμμετέχουν σε παρασυναγωγή με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Ανδρέα Παπαμιμίκο με σκοπό να μην κάνουν τη μετακίνηση του καθηγητή Λόη Λαμπριανίδη από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών; Ο καθηγητής Λόης Λαμπριανίδης, ο καθηγητής του Οικονομικού Τμήματος Στέλιος Κατρανίδης και ο έτερος αντιπρύτανης, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, τι λένε; Μήπως πρέπει να ζητηθούν τα έγγραφα που κατά καιρούς έστειλε στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα ο Λόης Λαμπριανίδης. Το θέμα πάντως αυτό συζητήθηκε και στη Σύγκλητο του ΠΑΜΑΚ.

-Γιατί επιτρέπει ο αντιπρύτανης Ηλίας Κουσκουβέλης στον… σύντροφό του στην ΟΝΝΕΔ Α.Ε. Ανδρέα Παπαμιμίκο να κάνει κάθε λίγο και λιγάκι εκδηλώσεις στο ΠΑΜΑΚ που του αποφέρουν κάθε φορά γύρω στα 30.000 ευρώ, με αποδείξεις που δεν είναι θεωρημένες από την εφορία; Το φαινόμενο αυτό της διαπλοκής και φοροδιαφυγής το κατήγγειλε στη Σύγκλητο ο καθηγητής Γεώργιος Στεφανίδης.

Σύμφωνα με τον Νόμο Πλαίσιο (άρθρο 79 Ν1566/85) «Η ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών στα πανεπιστημιακά όργανα γίνεται με ετήσια θητεία από τον φοιτητικό σύλλογο κάθε τμήματος, ο οποίος λειτουργεί κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού είτε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου είτε μέχρι την έγκριση του καταστατικού ως ένωση προσώπων». Δυστυχώς όμως ο νόμος αυτός δεν εφαρμόζεται στο ΠΑΜΑΚ και διαιωνίζεται η ίδια παράνομη κατάσταση. Αυτό γιατί ο ενιαίος για όλο το ΠΑΜΑΚ Σύλλογος Φοιτητών (που δεν προβλέπεται από τους ισχύοντες νόμους), ο οποίος ελέγχεται από την ΟΝΝΕΔ Α.Ε., παρεμποδίζει με συνεχείς πλαστογραφίες τη δημιουργία φοιτητικών συλλόγων ανά τμήμα, όπως επιτάσσει ο νόμος και όπως γίνεται σε όλα τα ΑΕΙ της χώρας, πλην του Πειραιά, όπου ο πρώην πρύτανης καθηγητής Βασίλειος Μπένος ξέρει γιατί…

Σύμφωνα με την κοινή λογική και το νόμο, οι εμπλεκόμενοι θα έπρεπε να είχαν καθαιρεθεί. Ο κ. Κουσκουβέλης παραμένει Πρύτανης και ο κ. Παπαμιμίκος αξιώνει την Προεδρεία στην ΟΝΝΕΔ. Στην επιστολή του, δηλώνει ότι έχει δουλέψει σε μία ΜΚΥΟ -δεν αναφέρει όμως ότι η συγκεκριμένη είχε πολλές θυγραττικές- για "έργα υψήστης εθνικής σημασίας"...

Νευριάζεις, θυμώνεις, αλλά δεν αντιδράς. Με γειά σου, νεολαία της ΝΔ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: