ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.6.09

NESTLE: Προς. ενταφιασμό δύο καταγγελίες στην Επ. Ανταγωνισμού;


Μέσα στο καλοκαίρι οδηγούνται σε. ενταφιασμό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του "Sofokleous10", δύο σοβαρές καταγγελίες για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, που εκκρεμούν ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά της ΝΕΣΤΛΕ Ελλάς, που ήδη έχει τιμωρηθεί με δύο σοβαρά πρόστιμα για το καρτέλ στο γάλα και τις καταχρηστικές πρακτικές στην αγορά του καφέ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, παρότι η θητεία της παρούσας σύνθεσής της έχει λήξει προ πολλού, θα λειτουργήσει με τη σημερινή σύνθεση της Ολομέλειας μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, παρότι ήδη ο πρόεδρός της, κ. Σπ. Ζησιμόπουλος, έχει ζητήσει από τον υπουργό Ανάπτυξης την αντικατάστασή του ως τα μέσα Ιουνίου, προθεσμία που ήδη παρήλθε άπρακτη.

Στους μήνες που απομένουν μέχρι τη. λήξη της ληγμένης θητείας της, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή προσανατολίζεται να οδηγήσει οριστικά στο αρχείο της δύο σημαντικές καταγγελίες κατά της ΝΕΣΤΛΕ, της κυρίαρχης εταιρείας στο χώρο του καφέ, θυγατρικής του κορυφαίου στον κόσμο ομίλου τροφίμων:

- Η πρώτη καταγγελία, που αναμένεται σύντομα να. αρχειοθετηθεί μετ' επαίνων, αφορά την εξαγορά από την ΝΕΣΤΛΕ της εταιρείας ΜΑΚΑΝ, που έχει σημαντικά μερίδια αγοράς στον εσπρέσο και τον φρεντοτσίνο. Σημειώνεται ότι η ΜΑΚΑΝ είχε στραφεί αρχικά κατά της ΝΕΣΤΛΕ ενώπιον της Επιτροπής, αλλά τελικά εξαγοράσθηκε με υψηλό τίμημα και η διένεξη σταμάτησε. Η εξαγορά εγκρίθηκε από την Επιτροπή, αλλά αργότερα κατατέθηκε καταγγελία, όπου υποστηρίζεται ότι πρόκειται για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και για μια συμφωνία, η οποία ενισχύει υπερβολικά τα μερίδια αγοράς της ΝΕΣΤΛΕ σε επιμέρους κατηγορίες προϊόντων του καφέ, όπου μέχρι πρόσφατα είχε μικρή παρουσία. Σε προσεχή συνεδρίασή της, η Ολομέλεια της Επιτροπής αναμένεται να απορρίψει αυτή την καταγγελία.

- Η δεύτερη καταγγελία στρέφεται τυπικά εναντίον των σούπερ μάρκετ που συνεργάζονται με την NΕΣΤΛΕ, βάσει συμβάσεων οι οποίες έχουν κριθεί καταχρηστικές από την Επιτροπή, επειδή προσφέρουν τεράστιες παροχές στο λιανεμπόριο για την προώθηση στα ράφια των προϊόντων της πολυεθνικής, εις βάρος των προϊόντων μικρότερων εταιρειών. Η Επιτροπή τιμώρησε την ΝΕΣΤΛΕ για αυτές τις συμβάσεις, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αρχειοθετήσει την καταγγελία με την οποία ζητείται να τιμωρηθούν και τα σούπερ μάρκετ για τη συμμετοχή τους στη σύναψη και εφαρμογή των καταχρηστικών συμβάσεων. Αν τα σούπερ μάρκετ τιμωρούνταν, ουσιαστικά θα έκλεινε ο δρόμος για τη συνέχιση αυτών των πρακτικών και η ΝΕΣΤΛΕ θα υποχρεωνόταν να προωθήσει τα προϊόντα της χωρίς το προνόμιο των τεράστιων παροχών στα σούπερ μάρκετ, που της έδιναν την πρώτη θέση στα ράφια και συχνά οδηγούσαν στην. έξωση ανεπιθύμητων ανταγωνιστών. Η Επιτροπή αναμένεται να κρίνει, ότι τα σούπερ μάρκετ δεν έχουν ευθύνη για τη συμμετοχή τους σε τέτοιες καταχρηστικές συνεργασίες, επειδή αποτελούν ασθενές μέρος έναντι της ΝΕΣΤΛΕ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εξέταση των καταγγελιών κατά της εγχώριας θυγατρικής του πολυεθνικού κολοσσού έχει εξελιχθεί επεισοδιακά, καθώς ο καταγγέλλων έμπορος Γ. Δρίτσας δικαιώθηκε από την Επιτροπή πολλά χρόνια μετά την υποβολή των αρχικών του καταγγελιών και ήδη έχει παραπεμφθεί σε δίκη για παράβαση καθήκοντος ο πρόεδρος της Επιτροπής, για την. βασανιστικά αργή εξέλιξη των ερευνών.

OIKONOMIA "Sofokleous10"

Δεν υπάρχουν σχόλια: