ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.6.09

200.000 τόνοι RDF θα καίγονται στη Θήβα! Θα το δεχτούμε;

Και ενώ ο Δήμαρχος Θήβας Σβίγγος ανακάλυπτε τον ..... Γκαίμπελς πίσω απο την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας και ο Νομάρχης Βοιωτίας Περγαντάς αρνιόταν οτι γνωρίζει σε ερώτηση του Νομ.Συμβούλου Γ. Γκικόπουλου, αποκάλυψη τώρα απο την Καθημερινή δια στόματος ΗΛΕΚΤΩΡ (Οι υπογραμμίσεις δικές μας):

Εργοστάσιο - κλίβανος για RDF στη Θήβα
Της Εφης Xατζηιωαννιδου
To πρώτο εργοστάσιο που θα κάψει το παράγωγο της μηχανικής ανακύκλωσης (RDF) το οποίο παράγεται από το εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης στα Ανω Λιόσια και πετιέται στα σκουπίδια, πρόκειται να κατασκευαστεί στη Βοιωτία, στον χώρο όπου βρίσκεται ο ΧΥΤΑ, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τη Θήβα. Το εργοστάσιο θα καίει αγροτικά σκουπίδια, αλλά και το παράγωγο που μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι είναι ενεργειακά αξιοποιήσιμο, κατέληγε στη χωματερή της Φυλής από το 2003. Στη χώρα μας η πρωτοτυπία ήταν μοναδική. Ενώ σε όλο τον κόσμο πρώτα αποφασίζεται ποιος θα πάρει το καύσιμο (RDF) και μετά αποφασίζεται η κατασκευή του εργοστασίου που θα το παράξει (εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης) εμείς πρώτα κατασκευάσαμε το εργοστάσιο και μετά επιδοθήκαμε σε έναν ατέλειωτο διάλογο για το ποιος θα πάρει το καύσιμο. Ετσι από το 2003, καθημερινά, από τους 6.500 τόνους απορριμμάτων που παράγονταν στην Αττική οι 1.300 κατέληγαν στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης. Από αυτούς το 33% (περίπου δηλαδή 430 τόνοι) ήταν το παραγόμενο RDF που παρέμενε στα αζήτητα. Η προσπάθεια να μπεί σε κλιβάνους, στην Εύβοια, και συγκεκριμένα στην ΑΓΕΤ, οδηγήθηκε σε αποτυχία.
Τώρα η πρωτοβουλία ανήκει στην εταιρεία ΗΛΕΚΤΡΩ Α.Ε., η οποία θα αγοράσει το καύσιμο από τον αρμόδιο φορέα, και θα παράξει ενέργεια και θερμότητα. Οπως εξηγεί στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γ. Κατρής «η θερμότητα θα διοχετεύεται στην πόλη της Θήβας». Η δυναμικότητα τους εργοστασίου (40 mv) θα έχει τη δυνατότητα να κάψει περίπου 200.000 τόνους RDF τον χρόνο.
Αν και η επένδυση είναι ακόμη στα σπάργανα (έχει πάρει το πράσινο φως από την αρχαιολογία και την ΕΥΔΑΠ), ο κοινωνικός διάλογος για το έργο μόλις αρχίζει. Ο νομάρχης κ. Κλ. Περγαντάς υποστηρίζει ότι αναμένει να εγκαινιαστεί η δημόσια διαβούλευση για το θέμα, ενώ ο δήμαρχος της πόλης κ. Ν. Σβίγγος, που είναι και πρόεδρος του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων Θήβας, υποστηρίζει ότι κανείς δεν ζήτησε την άδεια κατασκευής εργοστασίου καύσης βιομάζας και RDF.
Πολιτική αντιπαράθεση

Και ενώ οι τοπικοί άρχοντες δεν φαίνεται να επιθυμούν να εγκαινιάσουν τον διάλογο με τους πολίτες, το θέμα γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την αντίθεσή του στη χωροθέτηση του εργοστασίου σε απόσταση αναπνοής από τη Θήβα. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «πρόκειται για εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων που θα αποδεσμεύει διοξίνες και φουράνια».
Οπως εξηγεί στην «Κ» ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Ε. Κακαράς «από την καύση της βιομάζας και του RDF θα προέλθουν υδροχλώριο, υδροφθόριο, διοξίνες και φουράνια (σε οριακά -σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία- επίπεδα). Ομως για να αδειοδοτηθεί μία τέτοια μονάδα θα πρέπει να αποδείξει στα αρμόδια όργανα του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι μπορεί να ελέγχει και να καταγράφει συνεχώς τα επίπεδα των ρύπων που θα παράγει. Παράμετρος επίσης σημαντική είναι και η δυνατότητα συγκράτησης σε χαμηλά επίπεδα των επιπέδων των εκπομπών βαρέων μετάλλων (θαλίου, υδραργύρου κ.ά.) που επίσης καθορίζονται από ευρωπαϊκές προδιαγραφές».
viwtika

Δεν υπάρχουν σχόλια: