ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.3.11

Στίγκλιτς: Είμαι πιο αισιόδοξος από τις αγορές για την Ελλάδα

"Το πρόβλημα του ελληνικού δημόσιου χρέους δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας. Είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό πρόβλημα. Και μόνος δρόμος για την επίλυση του είναι μία συνολική ευρωπαϊκή λύση" τονίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον Θάνος Δημάδης, ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος και καθηγητής του πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης εκτιμά ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν στην επικείμενο σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό "τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ενιαίου νομίσματος αλλά ακόμα και την μακροπρόθεσμη σταθερότητα της ίδιας της Ευρώπης" και στην περίπτωση μίας μη-επαρκής απάντησης προδικάζει την άνευ προηγουμένου απόσυρση της εμπιστοσύνης αγορών και επενδυτών από το ευρώ.

Ο κ. Στίγκλιτς προσθέτει, επίσης, ότι αν δεν υιοθετηθεί μία συνολική ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, τότε πρέπει να αναμένονται εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομία των ευάλωτων ευρωπαϊκών χωρών αλλά και για την ευρωπαϊκή οικονομία εν γένει. Αναφερόμενος στη Γερμανία λεει ότι το αδύναμο ευρώ συμφέρει τη γερμανική οικονομία για να ενισχύσει τις εξαγωγές της χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτός ως την "ειρωνεία" της όλης ιστορίας.

Στην ερώτηση του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ για την βιωσιμότητα ή μη του δημόσιου χρέους, ο νομπελίστας οικονομολόγος απάντησε ότι το πρόβλημα αυτό που αντιμετωπίζουν χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία γίνεται σήμερα πολύ μεγαλύτερο και πιο δυσεπίλυτο αφού οι χώρες έχουν χάσει τα ρυθμιστικά και προσαρμοστικά εργαλεία που είχαν κατά το παρελθόν μέσω της συναλλαγματικής τους ισοτιμίας και της νομισματικής τους πολιτικής. Όπως λεει "οι Ευρωπαίοι οφείλουν να δώσουν μία συνολική ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτό το πρόβλημα καθώς το ευρώ ακύρωσε αυτά τα εργαλεία του παρελθόντος χωρίς να τα αντικαταστήσει με κάποια νέα που είναι απαραίτητα για τη διαχείριση κρίσεων όπως η σημερινή". Γι' αυτό ο κ. Στίγκλιτς καλεί την Ευρώπη να
Το ευρώ ακύρωσε τα εργαλεία του παρελθόντος χωρίς να τα αντικαταστήσει με κάποια νέα που είναι απαραίτητα για τη διαχείριση κρίσεων όπως η σημερινή
ενισχύσει με περισσότερα κεφάλαια και εξουσίες το μηχανισμό στήριξης- ή αλλιώς το "ταμείο αλληλεγγύης για τη σταθεροποίηση" όπως ο ίδιος το ονομάζει-προκειμένου να συμπληρωθούν τα κενά απέναντι στον μέχρι σήμερα "μη ολοκληρωμένο σχεδιασμό λειτουργίας του ευρώ", όπως λεει.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα δηλώνει ότι "παρά τα λάθη του παρελθόντος, η χώρα έχει πετύχει τεράστια βήματα για τη δημοσιονομικής της προσαρμογή και έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατόν να κάνει στον τομέα αυτό μέσα στο διάστημα των τελευταίων μηνών". Απαντώντας στο ερώτημα για την αντίδραση των αγορών μετά και την απρόσμενη πιστοληπτική υποβάθμιση της χώρας μας, ο κ. Στίγκλιτς απάντησε με την χαρακτηριστική φράση "εγώ συνεχίζω να είμαι για την περίπτωση της Ελλάδας πολύ περισσότερο αισιόδοξος απ' ό,τι οι αγορές" και εκτίμησε ότι οι ελληνικές δημοσιονομικές προσπάθειες θα έχουν θετική έκβαση. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αποδώσει εύφημο μνεία στον Έλληνα Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου διότι "έπεισαν τους Ευρωπαίους εταίρους τους και τους έσπρωξαν να κάνουν μία σημαντική πρόοδο μέχρι σήμερα στο μέτωπο της αντιμετώπισης της κρίσης στην ευρωζώνη".
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια: