ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.7.13

9 δισ. € κέρδη για τους δανειστές μας

Κέρδη 9 δισ. ευρώ αποκόμισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μόνο από τα ελληνικά ομόλογα την περίοδο 2009-2012 (σε σύνολο κερδών από τα ευρωπαϊκά ομόλογα μεταξύ 70 και 80 δισ. ευρώ), όπως έγραφε χθες σε άρθρο του στην εφημερίδα «Financial Times» ο επικεφαλής της μεγάλης γερμανικής επενδυτικής εταιρίας Allianz Global Investors Αντρέας Ούτερμαν.

Ο προαναφερόμενος αναφέρει ότι «αν υπάρξει η ανάγκη περαιτέρω οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του δημόσιου τομέα για πρώτη φορά, τότε μέρος του κόστους πρέπει να καταβληθεί από τα κέρδη που είχε η ΕΚΤ από προηγούμενα προγράμματα». Αν αυτό γινόταν καλύτερα κατανοητό, τότε θα περιοριζόταν η λαϊκή αντίθεση στα προγράμματα διάσωσης, σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Το ποσό των 9 δισ. είναι τεράστιο και, βέβαια, καταρρίπτει τον μύθο που ήθελε όσους δάνειζαν την Ελλάδα να χάνουν τα λεφτά τους.

Αντίθετα, αυτά τα λεφτά αυξάνονται, και μάλιστα προσπορίζοντας σημαντικά κέρδη στους κατόχους των ελληνικών ομολόγων. Να θυμίσουμε ότι τα ελληνικά ομόλογα που βρίσκονται στα χέρια της ΕΚΤ είναι τα λεγόμενα «ακούρευτα» ομόλογα, δηλαδή αυτά που δεν μπήκαν στο PSI.

Πρόσφατα πληρώθηκε στην ΕΚΤ ομόλογο περίπου 3 δισ. ευρώ, με πόρους που προήλθαν από εκδόσεις έντοκων ομολόγων (εξάμηνης και τρίμηνης διάρκειας) που πραγματοποίησε το ελληνικό Δημόσιο.

Η Ελλάδα έχει λοιδωρηθεί κατ' επανάληψη στο παρελθόν ως χώρα μπαταχτσήδων και, βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι ένα από τα κεντρικά θέματα στη γερμανική προεκλογική εκστρατεία είναι η βοήθεια στους Ελληνες, που πρέπει να δίνεται στάγδην, καθώς κινδυνεύει να χάσει τα λεφτά του ο Γερμανός φορολογούμενος...

Τον κίνδυνο απώλειας έχουν σιγοντάρει τόσο ο κυβερνητικός συνασπισμός με την καγκελάριο Μέρκελ όσο και οι σοσιαλιστές της αντιπολίτευσης, που έχουν μετατρέψει την ελληνική κρίση σε μείζον προεκλογικό τους θέμα.

Την τύχη της Ελλάδας έχουν και οι άλλες χώρες του Νότου, οι οποίες αφενός πληρώνουν τόκους για τα δάνεια που έχουν πάρει, αφετέρου βλέπουν τις κοινωνίες τους να καταρρέουν από το βάρος των αλλεπάλληλων πακέτων μέτρων που επιβάλλουν οι δανειστές μέσω της τρόικας.

Η «ζημιά» στις χώρες αυτές επαυξάνεται και με τις εκροές κεφαλαίων που καταγράφονται με κατεύθυνση τις χώρες του Βορρά. Από αυτή την εξέλιξη οι δεύτερες ωφελούνται τα μέγιστα, καθώς βλέπουν τα επιτόκια δανεισμού τους να μειώνονται σημαντικά, με αποτέλεσμα να περιορίζεται αισθητά το κόστος δανεισμού τους.

Με άλλα λόγια, οι Νότιοι πληρώνουν σήμερα το μάρμαρο της κρίσης. Παράλληλα, καταβάλλουν τόκους στις χώρες του Βορρά, αλλά και τους διασφαλίζουν τη δυνατότητα να έχουν αυτές μικρό κόστος δανεισμού, ήτοι ευκολία επενδύσεων.

Το Βερολίνο έχει εισπράξει 80 δισ για να σώσει τη χώρα
Η Γερμανία έχει εξοικονομήσει περί τα 80 δισ. ευρώ από την αρχή της κρίσης δημοσίου χρέους της ευρωζώνης, χάρη στην πτώση των επιτοκίων δανεισμού που πληρώνει το Βερολίνο, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου της Παγκόσμιας Οικονομίας (IFW), που έχει την έδρα του στο Κίελο.

Το κόστος εξυπηρέτησης του γερμανικού δημοσίου χρέους ήταν το 2012 περίπου 10 δισ. ευρώ χαμηλότερο απ’ ό,τι θα ήταν κανονικά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του γερμανικού ινστιτούτου, που βασίζονται στον μέσο όρο των γερμανικών επιτοκίων δανεισμού τη δεκαετία πριν από το ξέσπασμα της κρίσης. Μάλιστα, το ποσό που θα εξοικονομήσει το Βερολίνο το 2013 υπολογίζεται σε 13 δισ. ευρώ.

Εκτιμάται, επίσης, ότι η εμφάνιση της Γερμανίας ως «ασφαλούς καταφυγίου» θα συνεισφέρει περίπου 3 δισ. ευρώ στις αποταμιεύσεις στις γερμανικές τράπεζες.


Info by kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια: