ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.3.14

Τρόικα: "Μας στήνει παγίδα ο Στουρνάρας".... ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ!

Τρόικα: Μας στήνει παγίδα ο Στουρνάρας
Εκνευρισμός επικρατεί στα Ευρωπαϊκά φόρα και το ΔΝΤ καθώς η εικόνα που μεταφέρεται τόσο από τους επικεφαλής των κλιμακίων στην Αθήνα όσο και από τα στελέχη συντείνει στην πολιτική εκμετάλλευση της διαπραγμάτευσης. Από την πλευρά του ΔΝΤ αναφέρουν ότι η κυβέρνηση υπαναχωρεί από τα συμφωνηθέντα, ενώ από την Κομισιόν αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει «μπλέξει πολύ τα πράγματα». 
Οι εξελίξεις στις τελευταίες συσκέψεις με την τρόικα ανάγκασαν το ΔΝΤ να ζητήσει τη βοήθεια της ομάδας πολιτικών κρίσεων, καθώς είναι πλέον προφανές ότι η ελληνική κυβέρνηση οδηγεί την κατάσταση σε μετωπική. 
Καλά πληροφορημένες πηγές από την Ουάσιγκτον, που μίλησαν στο Sofokleousin.gr υπό τον όρο της ανωνυμίας, επισήμαναν ότι η ελληνική κυβέρνηση ενώ στο οδηγεί τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο, επιζητά συγκλίσεις στις Βρυξέλλες ώστε να επιτύχει πολιτική παρέμβαση.
Όπως χαρακτηριστικά σχολίαζαν οι επικεφαλής της τρόικας, μετά τη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε στις τρεις τα ξημερώματα «ελπίζουν (σσ Στουρνάρας-Σαμαράς) σε αλλαγή της στάσης Σόιμπλε Ντάισελμπλουμ». Νωρίς σήμερα το πρωί ο διευθυντής του γραφείου της Κριστίν Λαγκάρντ συνέστησε στον Πωλ Τόμσεν να επιμείνει σε χαλαρή αλλά σταθερή προσέγγιση και να αποφύγει τις εντάσεις και τα αδιέξοδα.
Αντίστοιχες είναι οι οδηγίες προς τους εκπροσώπους της ΕΚΤ και της Κομισιόν, γι αυτό και επιτεύχθηκε συμφωνία για τις τράπεζες μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, στις οποίες σημειοτέον η ΕΚΤ είχε πρόβαλε σθεναρές αντιδράσεις. 
Η τρόικα ακολουθεί πλέον πολιτική άρσης αδιεξόδων, ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί αφενός να εκμεταλλευτεί τη διάθεση σύγκλισης και αφετέρου να κρατήσει ανοιχτά ζητήματα για τα οποία θα αιτηθεί στα ευρωπαϊκά φόρα πίστωση χρόνου και νέες διαπραγματεύσεις.
Όπως αναφέρουν κοινοτικοί αξιωματούχοι σε μεταξύ τους συζητήσεις για να δεχθεί το Eurogroup εξαιρέσεις θα πρέπει η τρόικα να έχει δώσει το καλώς έχειν για το 90% των θεμάτων και η ελληνική κυβέρνηση να αιτιολογήσει οικονομικά τους λόγους και όχι πολιτικά.
Σύμφωνα με δηλώσεις που αποδίδονται σε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, που συνήθως είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, το σημερινό βράδυ είναι το καθοριστικό για να διαφανεί αν τελικά την Κυριακή ή τη Δευτέρα θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα. 
Ο ίδιος σημείωσε ότι «έγινε μεγάλη πρόοδος» αλλά αρνήθηκε να προβλέψει αν θα υπάρξει τελικά θετική κατάληξη στις διαβουλεύσεις.  «Βρισκόμαστε εντός του στόχου της Κυριακής, δεν μπορώ όμως να πω με σιγουριά» είπε, προσθέτοντας ότι στις συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους Υπουργούς οι οποίοι έχουν ανοιχτά θέματα με την τρόικα έγινε επισκόπηση όλων των θεμάτων της αξιολόγησης. 
Για το κρίσιμο πολιτικά θέμα της διανομής μέρους από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ο ίδιος τόνισε ότι «η διανομή του κοινωνικού μερίσματος, είναι το τελευταίο που θα συζητήσουμε με την τρόικα».
Αμεσα νομοσχέδιο-Eurobank 
Για τις τράπεζες, το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισε ότι η Eurobank θα μπορέσει να προχωρήσει σε γενική συνέλευση για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και την ιδιωτικοποίησή της σε εννέα ημέρες από την ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για τις τράπεζες, το οποίο θα κατατεθεί άμεσα.
Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι νομοσχέδιο για τις τράπεζες ενδέχεται να κατατεθεί πριν από τα άλλα νομοσχέδια που αφορούν στη διαπραγμάτευση και στα προαπαιτούμενα («το έχουμε έτοιμο κατά 99,9%», είπε χαρακτηριστικά). 
Σχετικά με το ποσοστό που θα διατηρήσει στη Eurobank το Δημόσιο επισήμανε ότι «εμείς θέλουμε ένα ποσοστό να παραμείνει στο Δημόσιο, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό θα περάσει στον ιδιωτικό τομέα». 
Ανοιχτά μέτωπα
Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα παραμένει 
το δημοσιονομικό κενό για το 2015 (η κυβέρνηση εμμένει ότι δεν υπάρχει κενό για το 2014), για το οποίο, σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «διαφέρουμε με την τρόικα για το ύψος, αλλά αυτό δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Καθώς, η πρόσφατη ιστορία δείχνει ότι μάλλον εμείς έχουμε δίκιο».
Σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «προϋπόθεση για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος δεν είναι μόνο η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά και η διασφάλιση ότι το πρόγραμμα βρίσκεται εντός των στόχων». 
Η κυβέρνηση, προσδοκά, εξάλλου, να μπορέσει να προσφύγει, από το β΄ εξάμηνο εφέτος, εκ νέου στις αγορές για δανεισμό (σ.σ. δεν έχει υπάρξει επ’ αυτού διαφωνία της τρόικας). Στόχος θα είναι η δοκιμαστική προσφυγή, μέσω ενός μικρού ποσού πενταετών ομολόγων, προκειμένου να εξομαλυνθεί η καμπύλη του χρέους της χώρας.
Αιωρούμενα παραμένουν ακόμα και πολλά εργασιακά θέματα, με κορυφαίο αυτό των ομαδικών απολύσεων καθώς και της μείωσης των εισφορών, το οποίο σχετίζεται και με τους δημοσιονομικούς στόχους καθώς και με τη διανομή του πλεονάσματος.
Πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα και με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει καθώς έχει ολοκληρώσει το έργο του και περιμένει την καρατόμησή του. Οπότε οποιαδήποτε κίνηση κάνει θα είναι μόνο μετά από εντολή του πρωθυπουργού.

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: