ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.3.14

«Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας»

Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου για την ΕΡΤ, «Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας», θα κάνει την πανελλαδική του πρεμιέρα στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που ξεκινά σήμερα (14-23 Μαρτίου 2014). Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει και στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για την ταινία του Γιώργου ΑυγερόπουλουΠρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για την ταινία του Γιώργου ΑυγερόπουλουΗ ταινία είναι ισορροπημένη και τεκμηριωμένη όπως όλες οι δουλειές του Αυγερόπουλου. Στο φακό του μιλούν όλοι: από τους εργαζομένους της ΕΡΤ, που ο σκηνοθέτης καταγράφει να είναι σε κατάσταση σοκ την 11η Ιουνίου, μέχρι τον υφυπουργό Παντελή Καψή, ο οποίος παραδέχεται ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ τον ξάφνιασε και του φάνηκε κακά σχεδιασμένο. Λίγο αργότερα ο βουλευτής της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος θα μιλήσει για «θεσμικό λάθος και παραβίαση του άρθρου 15 του Συντάγματος». Επίσης, εμφανίζονται καθηγητές, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και πολιτικά πρόσωπα.
Σύμφωνα με τον Αυγερόπουλο, «η περίπτωση του πρωτοφανούς λουκέτου σε δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα αποτελεί case study για το πώς η δημοκρατία είναι το πρώτο θύμα της κρίσης. Η Ελληνική Ραδιοφωνία δεν είχε σιγήσει για 75 ολόκληρα χρόνια. Κι όμως μέσα σε πέντε ώρες κατέβηκαν οι διακόπτες της ΕΡΤ».
Το ντοκιμαντέρ ξεκινά με τον Σίμο Κεδίκογλου να ανακοινώνει τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ, μιλώντας για «πρωτοφανή αδιαφάνεια και σπατάλη που πρέπει να σταματήσει τώρα». Και συνεχίζει καταγράφοντας τις σκηνές απείρου κάλλους που ακολούθησαν. Εργαζόμενοι μιλούν για «φασισμό και ωμή λογοκρισία», τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ παίζουν με δακρυσμένους μουσικούς, γνωστοί καλλιτέχνες δίνουν το «παρών» τραγουδώντας στο προαύλιο της ΕΡΤ, που γίνεται πεδίο διαμαρτυρίας πολλών και διαφορετικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την αναμετάδοση του προγράμματος μέσω της ERT ΟΡΕΝ.
Κι όμως, όπως θυμίζει ο Γιώργος Αυγερόπουλος, «η ΕΡΤ δεν επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του κράτους. Ηταν μια κερδοφόρα δημόσια εταιρεία». Το επιβεβαιώνει και ο Λάμπης Ταγματάρχης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, που μιλά για 68,5 εκατομμύρια πλεόνασμα.
«Για ποιον λόγο λοιπόν η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ;», αναρωτιέται ο δημοσιογράφος. «Τη στιγμή μάλιστα που οι εταίροι του Σαμαρά διαφωνούσαν και ο Κουβέλης αποχώρησε;».
Την απάντηση δίνει με ειλικρίνεια ο ίδιος ο Καψής: η σκοπιμότητα πίσω από το απότομο αυτό κλείσιμο, λέει, ήταν να απολυθεί συγκεκριμένος αριθμός δημόσιων υπαλλήλων -ένας στόχος δηλαδή που δεν επετεύχθη από αλλού. Οι 2.656 απολύσεις ήταν προϋπόθεση γι' αυτήν τη δόση. Και καταλήγει: «Εγινε με λάθος τρόπο κάτι σωστό».
Η συγχώνευση ή κατάργηση οργανισμών ήταν όρος του Μνημονίου, θυμίζει ο Αυγερόπουλος. Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που κανονικά εφαρμόζονται σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις, διευκολύνουν την εφαρμογή των όρων της τρόικας.
Το ντοκιμαντέρ θίγει ακόμα μια πτυχή του θέματος: το όφελος που αποκόμισαν τα ιδιωτικά κανάλια από το λουκέτο στην ΕΡΤ. Επισημαίνοντας πως η Digea, μόνη πλέον, δεσπόζει στη νέα ψηφιακή εποχή της ελληνικής τηλεόρασης. Ο κ. Μαθιός παραδέχεται στον Αυγερόπουλο πως η Digea, έπειτα από εντολή της κυβέρνησης, ήταν αυτή που διέκοπτε το σήμα του 902 κάθε φορά που το κανάλι του ΚΚΕ αναμετέδιδε το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Με την αιτιολογία του παράνομου περιεχομένου.
Η ταινία καταγράφει και τη γέννηση της μεταβατικής Δ.Τ. Που αρχίζει να εκπέμπει από ιδιωτικά στούντιο. «Δεν είχαμε άλλη επιλογή», εξηγεί ο Καψής. «Το να εκπέμψει σήμα η Δημόσια Τηλεόραση ήταν απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και πώς θα εκπέμπαμε από το Ραδιομέγαρο, αφού ήταν υπό κατάληψη; Δεν θέλαμε να φέρουμε τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ...».
Κάποιοι υπολογίζουν πως το λουκέτο στην ΕΡΤ ζημίωσε κατά 300 εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό κράτος. «Σε βάθος χρόνου ο φορολογούμενος θα βγει κερδισμένος» ανταπαντά ο Καψής.
Τίτλοι τέλους: η εισβολή των ΜΑΤ. Και το λουκέτο.
* Στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης η ταινία θα προβληθεί (παρουσία του σκηνοθέτη) την Τετάρτη 19/3 (5.45 Ολύμπιον) και την Παρασκευή 21/3 (10.30, Τόνια Μαρκετάκη). Η ταινία θα προβληθεί σε συνολικά 18 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: