ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.3.14

Καταγγελίες για σκάνδαλο της ΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα στα Σκόπια!


Την ελληνική κατασκευαστική εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» και την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, καταγγέλλει η αντιπολίτευση των Σκοπίων, με αφορμή το έργο για τον αυτοκινητόδρομο Ντέμιρ Κάπια-Σμόκβιτσα. Κάνει μάλιστα λόγο για οικονομικό σκάνδαλο ύψους 3,5 εκατ. ευρώ αλλά και ξέπλυμα χρήματος Ελλήνων πολιτών. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Deutsche Welle.
Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), μέσω του εκπροσώπου της Πέτρε Σιλέγκοφ, κατήγγειλε τις εξής κινήσεις:

«Τις πρώτες δέκα ημέρες των τελευταίων μηνών εισέρχονται στην ΠΓΔΜ οργανωμένα, με λεωφορείο, Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν ασχολούνται με την κατασκευή του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου, αλλά μεταβαίνουν στο υποκατάστημα της Stopanska Banka στο Νεγκότινο, από όπου αποσύρουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομά τους και τα παραδίδουν στην φοροτεχνικό της Άκτωρ. Στη συνέχεια τα άτομα αυτά αναχωρούν για την Ελλάδα. Η Stopanska Banka είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας».


Ο κ.Σιλέγκοφ παρουσίασε καταλόγους με τα ονόματα αυτών των Ελλήνων και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. «Ιδού τα ονόματα των Ελλήνων αυτών πολιτών, που σηκώνουν χρήματα κάθε μήνα σε μετρητά. Ιδού και οι λογαριασμοί τους», ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης επισημαίνει επίσης πως: Σε λιγότερο από έναν χρόνο εισήλθαν στη χώρα για το σκοπό αυτό 96 πολίτες της Ελλάδας. Εννέα από αυτούς έχουν το ίδιο επώνυμο αλλά διαφορετικό όνομα. Κάποιοι από αυτούς εισήλθαν στην ΠΓΔΜ δύο φορές, κάποιοι τρεις φορές και κάποιοι άλλοι και τέσσερις φορές. Στα άτομα αυτά καταβάλλονται από την ανάδοχο του αυτοκινητόδρομου Άκτωρ, μέσω του υποκαταστήματος της Stopanska Banka στο Νεγκότινο, μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά, βάσει συμβάσεων έργου. Αυτοί οι άνθρωποι μετατρέπουν σε ευρώ τα δηνάρια που λαμβάνουν στην ίδια τράπεζα.

Χρήματα «στις τσέπες κάποιων»

Ο κ. Σιλέγκοφ , υπογραμμίζει πως σε κάθε πληρωμή, δίπλα στον καθένα που κάνει ανάληψη των χρημάτων βρίσκεται η λογίστρια της εταιρίας Άκτωρ, στην οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της DW, παραδίδονται τα μετρητά.

«Τα αναληφθέντα ποσά είναι της τάξης των 20.000, 40.000 και 90.000 ευρώ. Υπάρχει ακόμη και αναληφθέν ποσό 120.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, μέχρι τώρα έχουν αναληφθεί 3,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Από τα 32 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν στον λογαριασμό της Άκτωρ (σ.σ. από το Δημόσιο της ΠΓΔΜ) μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, έγιναν αναλήψεις 3,5 εκατ. ευρώ με τον παραπάνω τρόπο. Αν συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός ανάληψης χρημάτων που προορίζονται για τον αυτοκινητόδρομο, από το συνολικό ποσό των 270 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκε για την κατασκευή του έργου, πάνω από 30 εκατ. ευρώ θα καταλήξουν στις τσέπες κάποιων. Στις τσέπες ποιων κ. Γκρούεφσκι; Ελλήνων, Σκοπιανών ή και των δύο;»

Μεγάλες αναλήψεις χρημάτων από Ελληνες

Ακόμη, ο κ. Σιλέγκοφ ρώτησε τον κ. Γκρούεφσκι: "Ποιοι είναι αυτοί οι Έλληνες πολίτες που εισέρχονται στην ΠΓΔΜ μόνο και μόνο για να κάνουν αναλήψεις χρημάτων και στη συνέχεια αναχωρούν για την Ελλάδα;", "Που κατέληξαν τα χρήματα αυτά και γιατί και ποιος διέταξε την Αρχή Καταπολέμησης Ξεπλύματος Χρήματος της ΠΓΔΜ να σταματήσει την έρευνα για το θέμα αυτό, όταν μάλιστα έχει γίνει νόμιμη αναφορά;"

Οι αρμόδιοι του υποκαταστήματος της Stopanska Banka στο Νεγκότινο, από το οποίο γίνονταν οι αναλήψεις αυτές, δήλωσαν τις αναλήψεις μεγάλων ποσών –άνω των 15.000 ευρώ- τις οποίες η Αρχή Καταπολέμησης Ξεπλύματος Χρήματος όφειλε να εξετάσει, δεδομένου ότι πρόκειται και για χρήματα προς αλλοδαπούς, τα οποία δεν έχουν δηλωθεί ότι βγήκαν από τη χώρα, υποστήριξε ακόμη η αντιπολίτευση.

Αντίδραση της κυβέρνησης

«Το γεγονός ότι στη χώρα κατασκευάζονται υποδομές στρατηγικού χαρακτήρα και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας προκαλεί στο SDSΜ πανικό και παραισθήσεις. Καθώς το SDSM δεν έχει επιχειρήματα για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση του VMRO – DPMNE, επιδίδεται σε χειραγωγήσεις και στη δημιουργία μίας φανταστικής πραγματικότητας», δήλωσε η Έλενα Κουζμάνοφσκα από το κυβερνών κόμμα VMRO – DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, απαντώντας στις καταγγελίες του SDSM.

«Κατά την περίοδο που το SDSM ήταν στην εξουσία της χώρας δεν υπήρχαν στρατηγικές δημόσιες επενδύσεις. Την περίοδο που στην εξουσία της χώρας βρίσκεται το VMRO - DPMNE , γίνονται επενδύσεις. Όχι μόνο ο αυτοκινητόδρομος Ντέμιρ Κάπια-Σμόκβιτσα αλλά και άλλες, όπως οι αυτοκινητόδρομοι Μιλαντίνοβσκι - Στιπ και Κίτσεβο - Οχρίδα, ο περιφερειακός των Σκοπίων, η σιδηροδρομική γραμμή προς τη Βουλγαρία κ.α.» πρόσθεσε η κ. Κουζμάνοφσκα.
Το κυβερνών VMRO – DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, απαντώντας στις κατηγορίες του εκπροσώπου του SDSM, σημείωσε ότι οι κρατικοί θεσμοί της ΠΓΔΜ σέβονται τους νόμους της χώρας. «Ο κ. Σιλέγκοφ πρέπει να ρωτήσει την εταιρεία που κέρδισε το διαγωνισμό, ο οποίος επικυρώθηκε από όλους τους σχετικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς, πού και πώς ξοδεύει τα χρήματα, δηλαδή εάν τα ξοδεύει για εργαζομένους, για εξοπλισμό, για μηχανήματα ή για δομικά υλικά. Εφόσον έχουν αμφιβολίες για το έργο, υπάρχει τρόπος να το αναφέρουν στους θεσμούς, οι οποίοι θα ενεργήσουν αρμοδίως», ανέφερε ακόμη το VMRO-DPMNE.

O υπουργός Οικονομικών των Σκοπίων Ζόραν Στάβρεσκι, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση ανέφερε ότι αν το SDSM διαθέτει πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με όσα καταγγέλλει, τότε να απευθυνθεί στον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας.

Τι λέει η θυγατρική τράπεζα της Εθνικής στα Σκόπια;

Από την Stopanska Banka, μέσω του υποκαταστήματος της οποίας στο Νεγκότινο γίνονταν οι «επίμαχες» - κατά την αντιπολίτευση - αναλήψεις χρημάτων, ανέφεραν στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων “24 Vesti”: «H Stopanska Banka λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους και τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται στη χώρα. Η αποκάλυψη λεπτομερειών των τραπεζικών συναλλαγών των πελατών θεωρείται αυστηρό τραπεζικό απόρρητο».

Deutsche Welle, Ρεπορτάζ: Νίκος Φραγκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: