ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.3.14

Γιατί «κλωτσάει» τώρα το ΔΝΤ


Γιατί «κλωτσάει» τώρα το ΔΝΤ
 Ενώ η κυβέρνηση στην Ελλάδα επιχειρεί να θολώσει τα νερά για το τι μέλλει γενέσθαι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, πετώντας το μπαλάκι πότε στις απαιτήσεις της Κομισιόν για τις εργασιακές σχέσεις και πότε στο «δαιμονοποιημένο» ΔΝΤ για την εκταμίευση των δόσεων, στο παρασκήνιο το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει πλειάδα νόμων και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου ώστε να καλύψει τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Όσο όμως παραμένουν ανοιχτά θέματα της βιωσιμότητας του χρέους και η κυβέρνηση δεν υλοποιεί τα συμφωνηθέντα τότε η πιθανότητα το ΔΝΤ να μην εκταμιεύσει ούτε μια από τις τρεις δόσεις που οφείλει μεγαλώνουν.
Οι Ευρωπαίοι, ακόμα και οι στενοί σύμμαχοι του Αντώνη Σαμαρά, αρνήθηκαν να παράσχουν δήλωση πολιτικής στήριξης προς την κυβέρνηση, με τους κκ Ντάσειλμπλουμ και Σόιμπλε να υιοθετούν ακόμα σκληρότερη στάση. Ετσι η προσπάθεια πολιτικής παρέμβασης στην τρόικα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έπεσε στο κενό.
Όπως είχε αποκαλύψει το sofokleousin.gr ο επικοινωνιακός και πολιτικός σχεδιασμός του Μαξίμου στοχεύει στην εξάντληση των περιθωρίων με την τρόικα και εν τέλει σε πολιτική συμφωνία η οποία εκτός της εξόδου από το Μνημόνιο θα αναθέτει την εποπτεία για την πορεία της Ελλάδας στα αρμόδια όργανα στης Κομισιόν, απομακρύνοντας την τρόικα. Μια τέτοια εξέλιξη εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αποφέρει υπολογίσιμα πολιτικά οφέλη για το Μαξίμου.
Οι τελευταίες εξελίξεις με το ΔΝΤ, που αποκάλυψαν εμπλοκή με την εκταμίευση των δόσεων από το ΔΝΤεπαναφέρουν το θέμα της διάστασης απόψεων στο ζήτημα του χρέους και της κάλυψης του χρηματοδοτικού και δημοσιονομικού κενού. 
Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις στελεχών του Ταμείου, το ΔΝΤ δεν έχει εκταμιεύσει ακόμα ούτε τη δόση του Σεπτεμβρίου, ούτε του Νοεμβρίου, ενώ πέρασε και η ημερομηνία εκταμίευσης της τελευταίας δόσης, χωρίς ωστόσο να  υπάρξει θετική έκβαση.
Το ΔΝΤ δηλαδή τηρεί επί μακρόν διαφορετική πολιτική από τους Ευρωπαίους, εκτιμώντας ότι από τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα και αφετέρου δεν πληρούνται οι συνθήκες βιωσιμότητας του χρέους και διασφάλισης της χρηματοδότησης της χώρας για το επόμενο 12μηνο.
Όπερ σημαίνει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει το ΔΝΤ από την Κομισιόν για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος δεν έχει πειστεί. Η στάση του ΔΝΤ μπορεί να ερμηνευτεί και στα πλαίσια του επανακαθορισμού των ισορροπιών και στην προσπάθεια των Ευρωπαίων να του χρεώσουν τα κακώς κείμενα και να το καταστήσουν αποδιοπομπαίο τράγο.
Με όλες αυτές τις επιπλοκές και με δεδομέμνη την έλλειψη ισχυρής πολιτικής βούλησης από την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων, το σενάριο της τμηματικής καταβολής των δόσεων.επανέρχεται στο προσκήνιο.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: