ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.3.14

H TΡΟΪΚΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΑΝΑΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
H τρόικα παίζει το χαβά και κυριολεκτικά χορεύει στο ταψί την κυβέρνηση.
Για άλλη μια φορά οι δήθεν "διαπραγματεύσεις" της κυβέρνησης με την τρόικα, εξαρχής ναρκοθετημένες και σε επιζήμιο για την ελληνική οικονομία έδαφος, εξελίσσονται σε πλήρη κυβερνητική παράδοση.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η κυβέρνηση υπαναχωρεί άτακτα και στο θέμα του φρέσκου γάλακτος, πράγμα που θα έχει ως συνέπεια να θεωρείται "φρέσκο" γάλα μέχρι 10 ημερών! ( βλέπε αναλυτικό ρεπορτάζ παρακάτω)
Αυτό απλά σημαίνει ότι σχεδόν απελευθερώνονται και μάλιστα αιφνίδια και σπασμωδικά, οι"εισαγωγές" γάλακτος στη χώρα, γεγονός που θα επιφέρει ισχυρότατο πλήγμα στην εγχώριακτηνοτροφία και τη γαλακτοβιομηχανία, την ώρα μάλιστα που διανύουν φάση σκληρής δοκιμασίας.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι οι βαθύτερες επιδιώξεις της τρόικας είναι να "αφοπλίσουν" και νααπορρυθμίσουν κάθε πτυχή της ελληνικής οικονομίας,με στόχο να ευνοήσουν την περαιτέρω διείσδυση και άλωση όλων των τομέων της από το κυρίαρχο ευρωπαϊκό πολυεθνικό κεφάλαιο και τελικά να καταστήσουν την Ελλάδα πρότυπο και παράδειγμα στην ΕΕ και όχι μόνο, απόλυτης προσαρμογής στη νεοφιλελεύθερη αγοραία παγκοσμιοποίηση.
ΔΗΘΕΝ "ΔΙΑΜΑΧΕΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
"Εμπλοκή" παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη δίωρη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων από το Δημόσιο για το 2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η συνάντηση δεν κατέληξε σε συμφωνία, με την κυβέρνηση να μην αποδέχεται την απαίτηση της τρόικας για συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων το 2015, που τέθηκε την τελευταία στιγμή στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως το θέμα παραπέμπεται στο πλαίσιο της συνολικής διαπραγμάτευσης, δηλαδή σε ανώτερο επίπεδο, ενώ τόνιζαν ότι «εμείς θέλουμε πλέον ποιοτικούς στόχους και όχι ποσοτικούς».
Μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η τρόικα συναντάται με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ενώ θα ακολουθήσουν το απόγευμα ραντεβού με τον υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.
Στο πεδίο των εργασιακών η τρόικα ζητά απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέακατάργηση των τριετιών, καθώς και την επαναφορά της ανταπεργίας των εργοδοτών (lock out), δηλαδή το δικαίωμα του εργοδότη να κλείνει την επιχείρηση σε περίπτωση απόφασης των εργαζομένων να απεργήσουν.
Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη σχετικά με τις διαπραηματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας για τα εργασιακά: «η τρόικα βαράει τον ταμπουρά και η κυβέρνηση χορεύει»
Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης για τα εργασιακά αποδεικνύονται, για άλλη μια φορά, κόκκινες κορδέλες συσκευασίας της ουσιαστικής συμφωνίας της με τις θρασύτατες και αποικιακού τύπου απαιτήσεις της τρόικας για ακόμα μεγαλύτερη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, που θα αυξήσει περισσότερο την ανεργία και για μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που αποτελεί δώρο σε ορισμένες μόνο πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και κατάκαρδη μαχαιριά στην κοινωνική ασφάλιση.
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν με τους αγώνες και την ψήφο του λαού – και οι ευρωεκλογές μπορούν να ανοίξουν το δρόμο – πριν μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της θα είναι είτε άνεργοι, είτε εργαζόμενοι – σύγχρονοι σκλάβοι, είτε πάμφτωχοι συνταξιούχοι.
ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - "ΣΚΟΥΠΑ" ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ - "ΦΩΤΙΑ"
Στην απόφαση να φέρουν στη Βουλή σε ένα ενιαίο νομοσχέδιο το σύνολο των μέτρων - "φωτιά"κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΕυάγγελοςΒενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ημερήσιο τύπο, μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής δίωρης σύσκεψης με τον πρωθυπουργό στην οποία συμμετείχε και ο Γ. Στουρνάρας, καθώς θεωρούν ότι ... το θέμα θα τελεσιδικήσει μέχρι την Κυριακή.
Στο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνονται οι λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές του ΟΟΣΑ, οι αλλαγές σταεργασιακά (ανταπεργία, απελευθέρωση αποιλύσεων κλπ) και η διαδικασία της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τον λογαριασμό της οποίας θα κληθεί να πληρώσει και πάλι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές οι υπάλληλοι της τρόικαςκατέληξαν στη λύση του νομοσχεδίου - "σκούπα' προκειμένου να αποφευχθούν οι "διαρροές" και να καταστεί έτσι πιο ευχερής η υπερψήφισή του από τους βουλευτές της συμπολίτευσης!
ΣΧΕΔΟΝ "ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σε εννέα ημέρες από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τράπεζες, το οποίο θα κατατεθεί άμεσα, θα μπορέσει η Eurobank να προχωρήσει σε γενική συνέλευση για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και την ιδιωτικοποίησή της, διευκρίνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά την εξάωρη διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της τρόικας, κατά την οποία έκλεισε ουσιαστικά και ένα μεγάλο «αγκάθι», αυτό για το μέλλον των τραπεζών.
Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, το νομοσχέδιο για τις τράπεζες ενδέχεται να κατατεθεί πριν από τα άλλα νομοσχέδια που αφορούν στη διαπραγμάτευση και στα προαπαιτούμενα («το έχουμε έτοιμο κατά 99,9%», είπε χαρακτηριστικά). Σχετικά με το ποσοστό που θα διατηρήσει στη Eurobank το Δημόσιο, ο ίδιος επισήμανε ότι «εμείς θέλουμε ένα ποσοστό να παραμείνει στο Δημόσιο, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό θα περάσει στον ιδιωτικό τομέα».
Εκτός από τις τράπεζες, στη διαπραγμάτευση για τις οποίες ήταν παρούσα και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, η συζήτηση με τους εκπροσώπους των δανειστών αφορούσε και στο δημοσιονομικό σκέλος. Όπως ανέφερε το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «η κυβέρνηση βρίσκεται εντός του χρονικού στόχου. Έγινε μεγάλη πρόοδος και σήμερα το βράδυ θα ξέρουμε εάν θα μπορέσουμε να έχουμε συμφωνία το βράδυ της Κυριακής ή το αργότερο τη Δευτέρα».
Πάντως, καθώς υπάρχουν ανοικτά πολλά «μέτωπα», από σήμερα το πρωί θα υπάρξουν διαδοχικές συναντήσεις υπουργών της κυβέρνησης με την τρόικα.
Ειδικότερα, με βάση τον έως τώρα προγραμματισμό:
--ολοκληρώθηκε η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο), κατά την οποία δεν υπήρξε "σύμπτωση απόψεων" και τα ζητήματα παραπέμφθηκαν για επίλυση σε ανώτερο επίπεδο
--θα ακολυθήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση (ομαδικές απολύσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, πρόσθετες απαιτήσεις τρόικας για κατάργηση τριετιών, lock out)
--στις 14.00, η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντο, Γιάννη Μανιάτη (το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία), και
--στις 15.00 με τον υπουργός Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ).
Συνάντηση με την τρόικα αναμένεται να έχει σήμερα και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, χωρίς να έχει καθοριστεί η ώρα.
"ΦΡΕΚΟ" ΓΑΛΑ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ!
Να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λέξη «φρέσκο» για γάλα χαμηλής παστερίωσης, δηλαδή, έως δέκα ημερών (!), πράγμα που πρακτικά σημαίνει πλήρης "απελευθέρωση" της αγοράς γάλακτος στιςαθρόες εισαγωγές, είναι η πρόταση που θα συζητηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και δανειστών, στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για την υιοθέτηση εκείνων των μέτρων τηςπερίφημης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία.
Η θέση του υπουργείου Ανάπτυξης,να απαλειφθεί η χρήση του χαρακτηρισμού «φρέσκο» στο γάλα χαμηλής παστερίωσης, δεν ισχύει πλέον και η νέα συζητούμενη λύση είναι να παραμείνει ως έχει η δυνατότητα χρήσης του όρου «φρέσκο» στις συσκευασίες, αλλά να απελευθερωθεί πλήρως η διάρκεια του γάλακτος, μέχρι του χρονικού ορίου που προσδιορίζεται επιστημονικά (θεωρείται ότι η διαδικασία της παστερίωσης εξασφαλίζει την καταλληλότητα του γάλακτος για ένα διάστημα 10 ημερών περίπου).
Παράλληλα, δεν θα επιτραπεί η κυκλοφορία ξεχωριστής κατηγορίας γάλακτος μιας-δύο ημερών, όπως ζητούσε αρχικώς η κυβέρνηση, γεγονός που σημαίνει πλήρη,σχεδόν,εξόντωση των εγχώριων κτηνοτρόφων και βιομηχανιών.
ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Αντίθετος στην παράταση της ημερομηνίας για το φρέσκο γάλα έχει δηλώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Ο κ. Τσαυτάρης έχει επανειλημμένα τονίσει πως  το φρέσκο γάλα μπορεί να έχει διάρκεια το πολύ πέντε ημέρες. Κατά τον ίδιο η αύξηση της διάρκειας του γάλακτος δεν είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών για τον καταναλωτή, καθώς στην Ελλάδα πωλούνται ήδη γάλατα μακράς διαρκείς (ελληνικά και εισαγωγής) με υψηλότερες τιμές από το φρέσκο γάλα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η Ευρωπαϊκή Ένωση στον σχετικό κανονισμό δεν έχει δώσει ενιαία διάρκεια για το φρέσκο γάλα, αλλά άφησε τα κράτη μέλη να την ορίσουν, γνωρίζοντας ότι κάθε χώρα έχει ιδιαιτερότητες τόσο στο παραγωγικό σύστημα όσο και στις κλιματολογικές συνθήκες.


iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια: