ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.1.12

Τα «κατορθώματα» του Γιώργου Παπανδρέου

Παρά τα μόλις δύο χρόνια διακυβέρνησης, ο τέως πρωθυπουργός και υπό αντικατάσταση πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, μπορεί να επαίρεται ότι πέτυχε το ακατόρθωτο.
Κατέστησε το κόστος δανεισμού για το Ελληνικό Κράτος και τις Ελληνικές Επιχειρήσεις δυσβάστακτο, με αποτέλεσμα οι χρηματαγορές να μας έχουν κλείσει την πόρτα στα μούτρα για τα επόμενα αρκετά χρόνια.
Εκτόξευσε το δημόσιο χρέος στα ύψη. Έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στο Χρηματιστήριο.
Οδήγησε την ανεργία στο Θεό και τις ακμάζουσες εταιρείες σε πλήρη απαξίωση με αποτέλεσμα να ξεπουλιούνται σε ξένους μπιρ παρά. Έκανε και πολλά άλλα. Το σοβαρότερο από αυτά όμως είναι ότι στέρησε την ελπίδα από έναν ολόκληρο λαό, που μέρα με τη μέρα βουλιάζει στη μιζέρια και τα αδιέξοδα.

Στα μέσα του 2010, και μετά τις αποκαλύψεις ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας έκλεισε για το 2009 σε επίπεδα πολύ πάνω από αυτά που θα καθιστούσαν το δημόσιο χρέος βιώσιμο, η ελληνική κυβέρνηση, μπροστά στο φόβο της χρεοκοπίας, κατέφυγε στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που συγκρότησαν από κοινού μηχανισμό βοήθειας για την Ελλάδα.
Ένα μηχανισμό που λειτουργεί με όρους τοκογλύφου και μας αναγκάζει να ζούμε με το φόβο της επόμενης μέρας, καθώς δεν ξέρουμε ποια νέα μέτρα μας περιμένουν.
Από τα παρακάτω συγκριτικά στοιχεία, αντιλαμβάνεται κανείς τα κατορθώματα του Γιώργου Παπανδρέου:

• Το Δημόσιο Χρέος στο τέλος του 2009 (αναθεωρημένο) ήταν 126,8% του ΑΕΠ. Το Δημόσιο Χρέος στο τέλος του 2011 προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στο 198,3% του ΑΕΠ (χωρίς το PSI).

• Στις 2 Οκτωβρίου 2009 τα Spread των 10-ετών Ελληνικών Ομολόγων έναντι των Γερμανικών ήταν στις 129 μονάδες βάσης. Στις 11 Νοεμβρίου 2011 το αντίστοιχο spread των Ελληνικών Ομολόγων ήταν 2.656 μονάδες βάσης.

• Στις 2 Οκτωβρίου 2009 οι δύο (2) κυριότεροι δείκτες του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, δηλαδή ο Γενικός Δείκτης και ο δείκτης FTSE βρίσκονταν στις 2.593,43 και 1.372,44 μονάδες αντίστοιχα. Στις 11 Νοεμβρίου 2011 οι αντίστοιχες τιμές ήταν 755,650 και 296,310 μονάδες.

• Στις 2 Οκτωβρίου 2009 οι τιμές των μετοχών της Εθνικής και της ΔΕΗ βρίσκονταν στα 20,02 και 15 ευρώ αντίστοιχα. Στις 11 Νοεμβρίου 2011 οι τιμές των μετοχών της Εθνικής και της ΔΕΗ ήταν 2,09 και 5,65 ευρώ αντίστοιχα.

• Τον Οκτώβριο του 2009 η ανεργία αυξάνονταν με ρυθμό 9,8%. Τον Αύγουστο του 2011 η ανεργία αυξήθηκε με ρυθμό 18,5%.

Ο Γιώργος Παπανδρέου γύρισε τη χώρα πίσω τέσσερις δεκαετίες, όταν μόνη λύση στα αδιέξοδα και τη μιζέρια ήταν η μετανάστευση.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά δυστυχώς όχι ως φάρσα. Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να επαίρεται ότι κατέστρεψε μία χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: