ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.2.14

Πυρετός για τις τράπεζες Παρασκηνιακές επαφές ΤΧΣ, τραπεζιτών, ΕΚΤ και η ατζέντα Στουρνάρα. Ζητούμενο η σταδιακή αποκάλυψη της τρύπας

 Πυρετός για τις τράπεζες
 Ενώ οι φήμες και τα σενάρια για συμφωνία fast track λύση για το χρέος και το χρηματοδοτικό κενό ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο και τις προσδοκίες στις αγορές, το ζήτημα της δεύτερης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι το μείζον πρόβλημα που ζητά επιτακτικά άμεση διευθέτηση. Αν και το Χρηματιστήριο ανακάμπτει «αγοράζοντας» τη φήμη συμφωνίας κυβέρνησης-τρόικας, στην πραγματικότητα η βραδυφλεγής βόμβα των τραπεζών μπορεί να προκαλέσει ντόμινο εξανεμίζοντας όλα τα κέρδη σε επίπεδο τιμών και κλίματος.
Αυτό προκύπτει άλλωστε τόσο από την επιστολή του ΤΧΣ προς την τρόικα όσο και από τις παρασκηνιακές επαφές και διαβουλεύσεις των τραπεζιτών αλλά του Γιάννη Στουρνάρα. Αυτό που επείγει ώστε να δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα είναι, όπως επισημαίνει το ΤΧΣ, το θεσμικό πλαίσιο το οποίο έπρεπε να έχει ψηφιστεί από τις 20 Δεκεμβρίου.
Όπως έχει αποκαλύψει το Sofokleousin.gr από τις 3 επτεμβρίου του 2013
 Η δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπολογίζεται ότι θα απατήσει συνολικά κεφάλαια της τάξης των 7-9 δισ. εκ των οποίων ο ιδιωτικός τομέας θα συνεισφέρει περί τα 3 δισ. Παράλληλα οι υποκεφαλαιοποιημένες ασφαλιστικές εταιρίες δεν δείχνουν έτοιμες να σηκώσουν στους ώμους τις ευθύνες ενός μικτού ασφαλιστικού συστήματος με χαμηλότερη συμμετοχή του Δημοσίου. Παράλληλα η συνεχιζόμενη αφαίμαξη του Δημοσίου συστήματος Υγείας παρά τις δραματικές περικοπές σε όλα τα επίπεδα και τη διάλυση του θεσμού της καθολικής ασφάλισης αποκαλύπτει πλήρη έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης.
Οι διαρκείς καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και η αναβλητικότητα κυβέρνησης και τραπεζιτών έχουν εξελιχθεί σε τροχοπέδη. Η επιστολή του ΤΧΣ στόχο έχει να αφυπνίσει αλλά και να μετακυλήσει τις ευθύνες για τις όποιες «δυσάρεστες» εξελίξεις. 
Το ζήτημα της δεύτερης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών καιρό έχει από καιρό ανακινήσει το sofokleousin.gr, αποκαλύπτοντας ότι ούτε ο πρώτος γύρος των αμκ, ούτε τα capital action plans μπορούσαν να καλύψουν τις διαρκώς διευρυνόμενες τρύπες στους ισολογισμούς των συστημικών τραπεζών.
Η εξίσωση που θα δώσει το τελικό ποσό που θα χρειαστούν οι τράπεζες έχει ακόμα πολλούς αγνώστους και μόνο μια σταθερή… τη Eurobank η οποία κινούμενη έγκαιρα προσδιόρισε το κεφαλαιακό της κενό στα 2 δισ. και πήρε προτεραιότητα για την αναζήτηση κεφαλαίων τόσο από τις αγορές όσο και από το ΤΧΣ.
Όπερ σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση η Eurobank όντας έτοιμη για αύξηση κεφαλαίου είναι η πρώτη που ανακεφαλαιοπιηθεί. Η σειρά έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς τα κεφάλαια του ΤΧΣ είναι δεδομένα σε αυτή τη φάση. 
Αν και δεν υπάρχει κίνδυνος να μην επαρκούν, καθώς το ύψος των αμκ θα είναι προσυμφωνημένο έτσι ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις, εν τούτοις ο τελευταίος ίσως να μην πάρει όσα πραγματικά χρειάζεται αλλά όσα υπάρχουν.
Το πρόβλημα για τις ελληνικές τράπεζες είναι κυρίως ο προσδιορισμός των κεφαλαιακών αναγκών και ο τρόπος κάλυψης τους. Αν δηλαδή το ΤΧΣ, η BlackRock, η ΕΚΤ και Τράπεζα της Ελλάδος θα συμφωνήσουν σε σταδιακή λύση ώστε να μην απαιτηθούν μαζικά κεφάλαια τώρα και να μην υπάρξει άτακτη προσφυγή στις αγορές ενισχύοντας τον κίνδυνο πλήρους κάλυψης των αμκ από το ΤΧΣ, εξέλιξη που θα οδηγούσε σε αποστράγγιση του κεφαλαιακού αποθέματος των 11 δισ. που διαθέτει.
Αυτό το ζήτημα είναι στην κορυφή της ατζέντας του Γιάννη Στουρνάρα στις επαφές που θα έχει την Πέμπτη στη Φρανκφούρτη με τη Bundesbank και την ΕΚΤ καθώς και με τον Κλάους Ρέγκλινγκ.
 Το Sofokleousin.gr έχει από τις 3 Σεπτεμβρίου του 2013 επισημάνει:
 
Πάντως ήδη έχει κριθεί ότι τα capital action plans με πωλήσεις θυγατρικών εταιριών δεν επαρκούν και θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως ενδιάμεσο στάδιο.Η επαναξιολόγηση των στεγαστικών δανείων και η προοπτική αποτίμησης περιουσιών σε mark-to-market τιμές θα δημιουργήσει στις τράπεζες τρύπες σε πολλά επίπεδα. Η αναπροσαρμογή αποτιμήσεων και ποιότητας των δανείων θα οδηγήσει κλιμακωτά σε υποβάθμιση καλυμμένων ομολογιών και θα πλήξει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας αναγκάζοντας τις τράπεζες όχι απλά να "συμπληρώσουν" αλλά να αναζητήσουν νέα κεφάλαια λόγω καθολικής εξαίρεσης υπαρχόντων κεφαλαίων από τους δείκτες.
 
Σε αυτό το σενάριο οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών πολλαπλασιάζονται, ενώ παράλληλα προκαλείται έμφραγμα στο σύστημα και ανοίγει νέος κύκλος πιστωτικής συρρίκνωσης που θα πλήξει ακόμα και τις πλέον υγιείς επιχειρήσεις και θα σπρώξει την οικονομία στο χείλος του γκρεμού για ακόμη μια φορά.
 
sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: