ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.2.14

Η Γερμανία στέλνει την ΕΚΤ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

 
Την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στέλνει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων η Γερμανία μετά από σχετική απόφαση που έλαβε σήμερα το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Το εν λόγω πρόγραμμα είχε ανακοινώσει ο Μάριο Ντράγκι και το Βερολίνο θεωρεί ότι παραβιάζει την κυριαρχία των κρατών-μελών.
 Το πρόγραμμα (ΟΜΤ) της ΕΚΤ που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας Μάριο Ντράγκι τον Σεπτέμβριο του 2012, παρότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί, θεωρείται από ορισμένους αναλυτές ότι συνέβαλε καθοριστικά στην σταθεροποίηση του ευρώ την ώρα που είχε επιδεινωθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Ωστόσο το γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι «υπάρχουν σημαντικοί λόγοι να θεωρήσουμε ότι (το πρόγραμμα) ξεπερνάει τις αρμοδιότητες της ΕΚΤ όσον αφορά την νομισματική πολιτική και παραβιάζει την απαγόρευση χρηματοδότησης των κυβερνήσεων». Γνωστοποίησε επίσης ότι η απόφασή του για τη νομιμότητα του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης στην ευρωζώνη, του ESM, θα ανακοινωθεί στις 18 Μαρτίου.

Η ΕΚΤ έλαβε υπόψη την ανακοίνωση του γερμανικού δικαστηρίου και επέμεινε στη νομιμότητα του προγράμματος: «Η ΕΚΤ επιμένει ότι το πρόγραμμα ΟΜΤ είναι εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων της». Το γερμανικό δικαστήριο πρέπει να δώσει την δική του ετυμηγορία για το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο με την σειρά του θα την αξιοποιήσει ως βάση για την αξιολόγησή του.

Ειδικοί εκτιμούν ότι το ευρωπαϊκό δικαστήριο θα αποφανθεί υπέρ της ΕΚτ. «Μιλώντας από πρακτικής άποψης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν είναι ανεξάρτητος οργανισμός, αλλά τείνει να ερμηνεύει τα νομικά ζητήματα προς το συμφέρον της ΕΕ. Δεν θα λάβει υπόψη τις εθνικές ευαισθησίες… δεν υπάρχει αμφιβολία για το αποτέλεσμα» δηλώνει στο πρακτορείο Reuters, ο ειδικός στην ευρωπαϊκή νομοθεσία Gunnar Beck, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Η διαδικασία πάντως μπορεί να διαρκέσει έως και δυο χρόνια.
 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: