ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.3.10

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΞΕ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΞΕ-ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ! ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ...

Σύνορο... πτήσεων ο 25ος μεσημβρινός

Η κυβέρνηση εξετάζει την προώθηση συμφωνίας, βάσει της οποίας, το ανατολικό Αιγαίο από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά, εντός του FIR Αθηνών θα μετατραπεί σε «περιοχή αποφυγής έντασης» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με απαγόρευση πτήσεων ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Ιστορική χειραψία και χαμόγελα στη Νέα Αγχίαλο το 2000, όταν στο πλαίσιο <span class=ΝΑΤΟϊκής άσκησης τουρκικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο ελληνικό αεροδρόμιο"> Ιστορική χειραψία και χαμόγελα στη Νέα Αγχίαλο το 2000, όταν στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής άσκησης τουρκικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο ελληνικό αεροδρόμιο Θα εξαιρούνται τα αεροσκάφη των χωρών του ΝΑΤΟ και τρίτων χωρών, καθώς και οι ασκήσεις και η εξυπηρέτηση των σκοπών αεράμυνας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η κυβέρνηση Παπανδρέου εξετάζει αυτό το διάστημα τη διαμόρφωση μιας συμφωνίας με την Αγκυρα για την «αποστρατιωτικοποίηση» του μισού Αιγαίου. Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, που προκαλείται από τη μόνιμη παραβατική συμπεριφορά της Αγκυρας στο Αιγαίο και τις αντίστοιχες αντιδράσεις των ελληνικών αεροσκαφών με αναχαιτίσεις και εμπλοκές...Η συνέχεια εδώ

====================================================================

εΟ Υπουργός εθνικής Άμυνας έσπευσε σήμερα να διαψεύσει το σημεινό άρθρο της Ελευθεροτυπίας δηλώνοντας σχετικά.....Το σημερινό δημοσίευμα της κυρίας Κύρας Αδάμ στην «Ελευθεροτυπία» δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το ζήτημα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι να γίνεται σεβαστή η εθνική κυριαρχία, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και οι διοικητικού χαρακτήρα αρμοδιότητες που αναγνωρίζονται από διεθνείς συμβάσεις και διεθνείς οργανισμούς.

Θεμελιώδης επιδίωξη της χώρας είναι να διασφαλίζεται η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την αποδοχή και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, την εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την αποφυγή των προκλήσεων. Η Ελλάδα έχει διατυπώσει και προσφάτως τις θέσεις της στα θέματα αυτά με την επιστολή του Πρωθυπουργού στον Τούρκο ομόλογο του, τα ίδια δε σημεία έχω τονίσει και εγώ στον Τούρκο ομόλογό μου, όσες φορές είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις μαζί του.

Σε μία περίοδο εσωτερικής θεσμικής και πολιτικής έντασης στην Τουρκία – την οποία παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη προσοχή - προσεγγίσεις όπως αυτή του δημοσιεύματος δεν συμβάλλουν στην ακριβή και υπεύθυνη ενημέρωση της ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης ως προς το ποια κατάσταση επικρατεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως ως προς το πώς αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας και των σχέσεων καλής γειτονίας.

====================================================================

Ο υπουργός στην ανακοίνωση του κάνει λόγο και για την «περίοδο εσωτερικής θεσμικής και πολιτικής έντασης στην Τουρκία - την οποία παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη προσοχή», πράγμα το οποίο πέραν της επιφυλακής που επιβάλλει, ουδόλως αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Συνεχίζει δε λέγοντας ότι «θεμελιώδης επιδίωξη της χώρας είναι να διασφαλίζεται η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την αποδοχή και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, την εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την αποφυγή των προκλήσεων».

Σύμφωνα όμως με το δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", «η κυβέρνηση εξετάζει την προώθηση συμφωνίας, βάσει της οποίας, το ανατολικό Αιγαίο από τον 25ο Mεσημβρινό και ανατολικά, εντός του FIR Αθηνών θα μετατραπεί σε «περιοχή αποφυγής έντασης» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με απαγόρευση πτήσεων ελληνικών και τουρκικών μαχητικών». Στην ουσία όμως τα τουρκικά θα κυκλοφορούν ανενόχλητα καθώς «η συμφωνία δεν θα επηρεάζει τα μαχητικά αεροσκάφη των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ καθώς και τρίτων χωρών» και η Τουρκία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Η απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας φαίνεται να δρομολογείται ερήμην και πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού και χωρίς να δίνεται λογαριασμός σε κανέναν πολίτη και με την ενδοτική ψευδαίσθηση ότι δίνοντας ακόμη κάτι στην Τουρκία θα εξασφαλίσουμε τι ακριβώς, την ειρήνη; Η μήπως απλά τον ραγιαδισμό;

===========================================================================

ΕΡΩΤΗΜΑ ΛΗΜΕΡΙ: Κύριε υπουργέ ρωτούμε . ΠΟΣΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ FIR ΑΘΗΝΩΝ??? ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΑΝΑΧΑΙΤΊΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΗΣ ΠΑ?

σσ: το ερώτημα αφορά τον τελευταίο και τον τρέχον μήνα

αναμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: