ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.3.10

Και τώρα στην Ουάσιγκτον για “γενικές διευθετήσεις”;

Ο μέχρι τώρα απολογισμός των επαφών του Γιώργου Παπανδρέου ήταν μια δύσκολη συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ και μια πολύ πιο αισιόδοξη με τον Νικολά Σαρκοζί. Σήμερα, είναι παραπάνω από σαφές ότι η Ευρώπη αναλαμβάνει να κάνει το καθήκον της έναντι της Ελλάδας, αλλά και του ευρώ. Είτε με τη μορφή εγγυήσεων για τα ελληνικά ομόλογα, είτε με τη μορφή απευθείας αγοράς των ομολόγων αυτών από κρατικά γερμανικά και γαλλικά funds, είτε με άλλο τρόπο, το βέβαιο είναι ότι το πρόβλημα του κόστους δανεισμού της Ελλάδας λύνεται.
Ωστόσο, ο Παπανδρέου δεν επέστρεψε στην Αθήνα μετά τον θρίαμβο με τον Σαρκοζί. Αντίθετα, πήγε όπως έλεγε το πρόγραμμα, στην Ουάσιγκτον για να συναντήσει Ομπάμα και Χίλαρι. Σήμερα τη δεύτερη, αύριο τον ένοικο του Λευκού Οίκου.
Το ερώτημα είναι: Να πούνε τι; Τώρα, θεωρητικά, το πρόβλημά μας λύθηκε. Θυμίζω απλώς ότι η πρόσκληση Ομπάμα ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ των προσκλήσεων που έλαβε ο Παπανδρέου από τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί. Πρώτη η Ουάσιγκτον του είπε “έλα να τα πούμε για το πρόβλημά σου”. Και τότε, όλοι οι υποψιασμένοι ήξεραν ότι το αντίτιμο της όποιας υπερατλαντικής βοήθειας θα ήταν ορισμένες “γενικότερες διευθετήσεις”, σε συμφωνία με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ στην περιοχή.
Και ποιες είναι, παρακαλώ, οι επιδιώξεις των ΗΠΑ στην περιοχή; Πρώτον, η διευθέτηση της εκκρεμότητας με τα Σκόπια, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για αυτό το κράτος, προκειμένου να ενταχθεί στην ΕΕ και -αυτό νοιάζει περισσότερο τον Ομπάμα- στο ΝΑΤΟ. Δεύτερον, η κατά ένα τρόπο “επίλυση” του Κυπριακού -θυμάστε την καταιγίδα που συνόδευσε το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν;- ώστε να απεμπλακεί η μεγαλόνησος και να λειτουργήσει όπως θέλουν οι ΗΠΑ να λειτουργήσει, τι άλλο να πω;
Ποιος από μας πιστεύει ότι τώρα, που η Ευρώπη πρόλαβε κι έλυσε τα προβλήματα δανεισμού της Ελλάδας, ο Ομπάμα δεν θα θέσει τα ζητήματα; Πάντα ο καλός υπερατλαντικός μας φίλος έχει κάτι παραπάνω να μας δώσει, τώρα ειδικά που έχουμε ανάγκες. Να περιμένουμε, κύριοι της Κυβέρνησης, εξελίξεις στα θέματα των Σκοπίων και του Κυπριακού; κοντός ψαλμός, αλληλούια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: