ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.2.13

ΔΝΤ: Κρατικοποιήστε τις τράπεζες

Κρατικοποίηση τραπεζών προτείνει το ΔΝΤ

Διεθνής διελκυστίνδα έχει στηθεί με αντικείμενο τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. με τους έλληνες τραπεζίτες να πιέζουν για καθυστέρηση και/ή αλλαγή των όρων συμμετοχής των ιδιωτών στις αυξήσεις κεφαλαίου. Από την άλλη πλευρά ΕΚΤ και ΔΝΤ βλέπουν σκεπτικά αυτή την προοπτική επιμένοντας ότι οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν βάσει χρονοδιαγράμματος. Στη μέση βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση η οποία φαίνεται έτοιμη να συμφωνήσει με τους τραπεζίτες αλλά ΕΚΤ και ΔΝΤ εντοπίζουν σκοπιμότητες πίσω από τις επιδιώξεις των τραπεζιτών.
Σύμφωνα με πηγές του ΔΝΤ η καθυστέρηση της ανακεφαλαιοποίησης θα προκαλέσει περαιτέρω επιπλοκές στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας και θα καθυστερήσει το πλάνο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Άνθρωποι κοντά στις εξελίξεις επισημαίνουν ότι εν τέλει οι τραπεζίτεες θα αναγκασθούν έκοντες-άκοντες να τοποθετηθούν στις αμκ, καλύπτοντας το ελάχιστο όριο του 10%.
Κάτι τέτοιο έχει διαφανεί και από την τοποθέτηση του Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι οι ιδιώτες μέτοχη θα ανταπικριθούν στην αμκ της Τράπεζας Πειραιώς.
Παράγοντες της ΕΚΤ, που εκφράζουν την επίσημη άποψη, υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως το σενάριο της κρατικοποίησης των τραπεζών θα μπορούσε να αποδώσει καρπούς βοηθώντας το Δημόσιο να πουλήσει σε υψηλότερες τιμές εν συνεχεία αποκομμίζοντας όφελος για τον προϋπολογισμό και διεξάγοντας διεθνείς διαγωνισμούς.
Με μια τέτοια διαδικασία αποκρατικοποιήσεων τραπεζών χωρίς την προτίμηση υπέρ των παλαιών μετόχων, υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ΕΚΤ, θα μπορούσε να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας να ανοίξει το σκληρό τραπεζικό μονοπώλειο της χώρας και να ενταθεί το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών.
Από την πλευρά του ΔΝΤ η προσοχή εστιάζεται στην άμεση ανατροφοδότηση της οικονομίας με ρευστότητας κυρίως μέσω της αναχρηαμτοδότησης επιχειρηματικών δανείων, εξέλιξη που θα δώσει ανάσες ανακόπτοντας το κύμα απολύσεων.
Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι η βαθμιαία βελτίωση των συνθηκών έχει οβηθήσει τις τράπεζες να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πελάτες βελτιώνοντας στις συνθήκες στην αγορά. Παράλληλα υποστηρίζουν ότι όπως αποδεικνύεται οι διεθνείς αγορές ανοίγουν για τις ελληνικές τράπεζες, έστω και δειλά, και συνεπώς θα είναι ευκολότερο σε 2-3 μήνες να αντλήσουν ρευστόττηα για συμμετοχή στις αμκ.
Το πλάνο του ΥΠΟΙΚ
Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου οι όμιλοι της Εθνικής, της Alpha και της Πειραιώς πρέπει να καταθέσουν επικαιροποιημένα business plans που να αφορούν τα νέα σχήματα όπως προκύπτουν από εξαγορές τραπεζών και στοιχείων ενεργητικού (Alpha - Εμπορική, Πειραιώς - Γενική - «καλή» ΑΤΕ, Εθνική - Eurobank) και αμέσως μετά να βγουν για παρουσιάσεις, προκειμένου το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου να προχωρήσουν σε ΑΜΚ της τάξεως τουλάχιστον των 18,5 δισ. ευρώ.
Το  χρονοδιάγραμμα έχει ήδη ανατραπεί. Και αυτό διότι η Εθνική δεν μπορεί τυπικά να προχωρήσει στην κατάρτιση και υποβολή επικαιροποιημένου business plan αν δεν αποκτήσει τον έλεγχο της Eurobank. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιμένει την ολοκλήρωση της προαιρετικής δημόσιας προσφοράς στους μετόχους της Eurobank.
Στην Alpha και στην Πειραιώς έχει ξεκινήσει μεν η κατάρτιση των business plans, οι τράπεζες όμως δεν έχουν ακόμη εμπεριστατωμένη εικόνα των νέων σχημάτων και ως εκ τούτου δεν μπορούν να παρουσιαστούν στο επενδυτικό κοινό.
Ο τέως πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Θωμόπουλος, χαρακτήρισε σφιχτό το χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης και αποκάλυψε ότι το ταμείο έχει εισηγηθεί τη χορήγηση παράτασης.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: