ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.2.13

ΟΤΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ "ΓΑΤΑΚΙ" ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΛΙΟΝΤΑΡΙ" ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Επίδειξη ισχύος Σαμαρά.

Του Γιώργου Δελαστίκ
Η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σε ολομέτωπη σύγκρουση με το ΚΚΕ ήταν αναμφισβήτητα μια σοβαρή πολιτική επιλογή. Εστειλε τα ΜΑΤ να δείρουν, να «τσουβαλιάσουν» και να σύρουν στα δικαστήρια δεκάδες από τους κορυφαίους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, κάνοντας επίδειξη πυγμής και απέναντι στο...

Κομμουνιστικό Κόμμα. Με αυξημένη αυτοπεποίθηση μετά την πολιτική επιστράτευση των χιλιάδων εργαζομένων στο μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ, και την υποχώρηση των εργαζομένων στα λεωφορεία και τους σιδηροδρόμους, ο πρωθυπουργός επιτίθεται κατά του ΚΚΕ για να διαπιστώσει αν υποχωρεί και αυτό στις πιέσεις με την ίδια ευκολία που υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενδέχεται το πείραμα αυτό να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνο για την κυβέρνηση από όσο φαντάζεται ο Α. Σαμαράς.

Τίποτα δεν θα χάσει το ΚΚΕ, αν αδράξει την ευκαιρία και κλιμακώσει την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση. Κόμμα του 4,5% είναι! Εκλογικά οφέλη θα αποκομίσει οπωσδήποτε, αν ακολουθήσει σκληρή γραμμή. Αριστεροί ψηφοφόροι θα επανακάμψουν σίγουρα στο ΚΚΕ, απογοητευμένοι από τη δεξιά στροφή του Αλέξη Τσίπρα. Η ζωή είναι όμως αυτή που θα δείξει αν η ηγεσία του ΚΚΕ θα τολμήσει τη σύγκρουση με τη συγκυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 27% και η ηγεσία του νομίζει ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της εξουσίας. Πριν καν την κερδίσει, έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα να πείσει τις ελίτ -και μάλιστα όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και εκείνες της Γερμανίας και των ΗΠΑ- ότι ο Τσίπρας θα είναι ικανότερος διαχειριστής της εξουσίας από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη. Αυτό συνιστά λάθος στρατηγικής σημασίας. Αυτή η στάση παγώνει τον κόσμο, ο οποίος πίστεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φορέας ενός οράματος αλλαγής των πραγμάτων, όχι απλώς ένας καλύτερος διαχειριστής του συστήματος.

Η κυβέρνηση πιέζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον ηγέτη του για να τους αποκαλύψει ως αναξιόπιστους στα μάτια τόσο του ελληνικού κατεστημένου όσο και των ξένων επικυρίαρχων. Καθόλου δεν έχει στόχο να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα πιο κοντά στις θέσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Αντιθέτως, τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί οι ελίτ της χώρας μας ή της Γερμανίας να εκτιμήσουν κάποια στιγμή ότι ο Τσίπρας έχει κάνει τόσες υποχωρήσεις ώστε στις δεδομένες συνθήκες να κριθεί «πρωθυπουργήσιμος». Αυτό θα σημάνει το άμεσο πολιτικό τέλος Σαμαρά!

Η εικόνα κυριαρχίας που προσπαθεί με τη βοήθεια των φιλικών της μέσων ενημέρωσης να εκπέμψει η κυβέρνηση είναι εν πολλοίς επίπλαστη και απατηλή. Η με πρωτοφανή ένταση αντιλαϊκή και φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί υπονομεύει την πολιτική της επιρροή σε ολοένα και περισσότερα κοινωνικά στρώματα και ομάδες. Είναι εύκολο π.χ. να «ντύσεις στο χακί» τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά αν μετά από αυτό νομίζεις ότι θα σε ψηφίσουν στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, προφανώς πλανάσαι πλάνην οικτράν.

Οι φόροι στα ακίνητα που επιβάλλει με διαρκώς αυξανόμενο μένος η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη έχει φέρει εκτός εαυτού και το συντηρητικότερο κομμάτι της κοινωνίας, το οποίο παραδοσιακά ψήφιζε τη ΝΔ. «Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα σας πάρουν τα σπίτια» ήταν το σύνθημα της Δεξιάς πριν από μισόν αιώνα, στις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Τα σπίτια του κοσμάκη όμως θα τα είχαν ήδη πάρει σε αξιόλογο ποσοστό οι τράπεζες εξαιτίας της πολιτικής του... δεξιού Σαμαρά, αν δεν ήταν ο νόμος Κατσέλη που απαγορεύει προσωρινά τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας!

Αύξηση φόρων... 465% (!) υπέστησαν τα ακίνητα μέσα σε μόλις δύο (!) χρόνια, όπως αποδεικνύουν τα επίσημα κρατικά στοιχεία. Το 2010, πρώτη μνημονιακή χρονιά, η κυβέρνηση μάζεψε από φόρους στα ακίνητα 487 εκατομμύρια ευρώ. Το 2011 το ποσό αυτό υπερδιπλασιάστηκε και πήγε στα 1,17 δισεκατομμύρια, ενώ το 2012 υπερδιπλασιάστηκε εκ νέου σε σχέση με το 2011 και εκτοξεύθηκε στα 2,75 δισεκατομμύρια! Συνολικό ποσοστό αύξησης 465%. Για το 2013 βρισκόμαστε στη φάση των σχεδίων ακόμη, αλλά έχουν προϋπολογίσει ότι θα επιβάλουν στα ακίνητα φόρους ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εφριξε ως κι ο Μητσοτάκης - ο Κυριάκος, όχι ο «ορίτζιναλ». Μιλώντας στη Βουλή, χαρακτήρισε το 2013 ως «έτος δήμευσης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών»!

Πηγή:  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: