ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.4.14

"Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας"


Τον σταυρώσαμε και φέτος! 

"Σε λίγες μέρες θα θαυμάζουμε τα κατορθώματά μας. 
Ένας Θεός στο σταυρό και ένας άνθρωπος να παλεύει μέσα του να πιστέψει αν τα καρφιά ήταν το καλύτερο δώρο σε κάποιον που ήρθε να δώσει φτερά για να τον φτάσουμε. 
Μέσα στο πλήθος των ανθρώπων που τον συνόδευε στο σταυρό ας βρει ο καθένας το δικό του ρόλο. 

Ποιοι είμαστε; Είμαστε φίλοι που τον αρνηθήκαμε; Είμαστε Ιούδες που τον προδώσαμε; Είμαστε γραμματείς και φαρισαίοι που απλά διατηρούμε την τυπικότητά μας απέναντί του χωρίς να του ανοίγουμε την πόρτα της καρδιάς μας; Είμαστε αυτοί που τον κορόιδεψαν, που τον χλεύασαν, που τον ράπισαν ενώ λίγες μέρες πριν τον κολάκευαν με βάγια; Ή μήπως είμαστε σαν τις μυροφόρες που αψήφησαν τους στρατιώτες και πρώτες πήγαν στο κενό μνημείο;

Αν κάνουμε έναν απολογισμό, το αποτέλεσμα θα μας λυπήσει. Έχουμε ένα κομμάτι από όλους τους παραπάνω"

Δημήτρης Τριαντακωνσταντής 

Την ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τιμά σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η Εκκλησία, στην θλιβερότερη μέρα του Χριστιανισμού που κορυφώνεται με την Σταύρωση.
Τα τέσσερα γεγονότα, τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και συνέβησαν λίγο πριν τη Σταύρωση είναι:
Α) ο Μυστικός Δείπνος, δηλαδή το δείπνο του Ιησού Χριστού με τους 12 Αποστόλους, κατά το οποίο τους παρέδωσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας («λάβετε φάγετε τούτο εστί το σώμα μου» και  «πίετε έξ αυτού πάντες τούτο γαρ εστί το αίμα μου το της καινής διαθήκης το περί πολλών εκχυνόμενον εις άφεσιν αμαρτιών»).
Β) ο Ιερός Νιπτήρας, δηλαδή το πλύσιμο των ποδιών των 12 Αποστόλων από τον Ιησού Χριστό.
Γ) Η Υπερφυής Προσευχή, δηλαδή η προσευχή του Ιησού προς τον Πατέρα του μετά τον Μυστικό Δείπνο και λίγο πριν τη σύλληψή του, στο όρος των Ελαίων.
Δ) Η προδοσία του Ιούδα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του Ιησού.
Κατά το τελετουργικό της ημέρας διαβάζονται τα 12 Ευαγγέλια που περιγράφουν τα Άγια Πάθη. Μετά το 5ο Ευαγγέλιο, βγαίνει ο Εσταυρωμένος: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας», ψάλλει ο ιερέας την ώρα που περιφέρει τον σταυρωμένο Ιησού στο ναό, υπό το αμυδρό φως των κεριών.
Μέσα από τα λόγια των ευαγγελίων αλλά και από τις ιδιαίτερα πένθιμες νότες των τροπαρίων περιγράφονται οι εμπαιγμοί, τα χτυπήματα, οι ύβρεις και οι χλευασμοί των ανθρώπων που ανέβασαν τον Κύριο στο Σταυρό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Εξηγόρασας ημάς εκ της κατάρας του Νόμου, τω τιμίω Σου αίματι"
Καλή Ανάσταση.