ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.3.12

O διαγραφείς βουλευτής Κιλκίς Θ. Παραστατίδης στρέφεται κατά Λοβέρδου: οι ήρωες του ΝΑΙ και του ΟΧΙ


                                                                      ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ
                                                                      Ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Κιλκίς
                                                                                                                                   Κιλκίς, 22/03/12
Ο διαγραφείς βουλευτής Κιλκίς Θ. Παραστατίδης στρέφεται κατά Λοβέρδου: οι ήρωες του ΝΑΙ και του ΟΧΙ
 Τις τελευταίες  ημέρες γίνεται μεγάλη δημόσια συζήτηση για την επιστροφή ή όχι, των διαγραφέντων βουλευτών στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.
 Με λύπη μου παρακολουθώ πως η συζήτηση αυτή διεξάγεται από κάποιους συναδέλφους μου, με τηλεοπτικούς όρους, και όχι καταθέτοντας την άποψή τους –ως όφειλαν θεσμικά- στα όργανα του ΠΑΣΟΚ. Είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι, και είναι αυτοί που προσπαθούν  μέσα από αποκλεισμούς υποψηφίων στις εκλογικές τους περιφέρειες να σωθούν πολιτικά.
Η συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων μου και -για να πω τα πράγματα με το όνομά τους- ο απαράδεκτος και απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο ο κ. Λοβέρδος επιτέθηκε στους διαγραφέντες βουλευτές, εκείνους που τόλμησαν να εκφράσουν μια άλλη πολιτική άποψη, με οδήγησε να προβώ σε τούτη τη δημόσια παρέμβαση, με την ιδιότητα του βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Πριν όμως σας παραθέσω την άποψή μου και χρησιμοποιήσω το αναφαίρετο δικαίωμά μου να αμυνθώ των πολιτικών μου επιλογών, θέλω να καταστήσω σαφές πως καθένας από εμάς έχει μία πολιτική διαδρομή στο χώρο του και ως μοναδικό κριτή  της προσωπικής μου διαδρομής αποδέχομαι τον ίδιο το λαό και κανέναν άλλο. Δεν διορίστηκα από κανέναν κύριο Λοβέρδο, αλλά εκλέχθηκα από τους πολίτες του ν. Κιλκίς, αυτών τη γνώμη ακούω και σέβομαι, και από αυτούς και μόνο δέχομαι να κριθώ.
 Οι αυτοεπικαλούμενοι ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΝΑΙ, και εδώ σαφώς εξαιρώ τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μου που ψήφισαν συνειδησιακά και των οποίων το μερίδιο ευθύνης τιμώ,  θα πρέπει να γνωρίζουν πως το κάθε ‘’όχι’’ έχει τη δική του σημασία και αξία, όπως βέβαια και το κάθε ‘’ναι’’.
Σε ότι με αφορά:
-Δεν είπα ΟΧΙ για να υπονομεύσω την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ  του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία πίστεψα και στήριξα με συνέπεια, σε όλες τις δύσκολες αποφάσεις που πήρε στην διετή της πορεία.
-Δεν είπα ΟΧΙ για να μετακινηθώ σε άλλον πολιτικό φορέα ή σχηματισμό, με στόχο την επανεκλογή μου.  Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καλά πως το ‘’ναι’’ θα διασφάλιζε αυτόματα την εκ νέου εκλογή μου στο νομό του Κιλκίς.
-Δεν είπα ΟΧΙ για να γίνω αρεστός στους ψηφοφόρους μου, διευκρινίζοντας πως το ΝΑΙ  και το ΟΧΙ κρίνονται εξίσου θετικά ή αρνητικά από τους πολίτες και δεν μπαίνουν σε ζυγαριά.
-Δεν είπα ΟΧΙ για να εξυπηρετήσω προσωπικά , Επιχειρηματικά ή Μιντιακά συμφέροντα. Με τη μέχρι τώρα λειτουργία μου, ως Βουλευτής, απέδειξα πως η πολιτική συμπεριφορά μου οριοθετείται και καθοδηγείται αποκλειστικά και μόνο από την συνείδηση μου.
-Δεν είπα ΟΧΙ για να διασφαλίσω λίγα λεπτά δημοσιότητας και να ικανοποιήσω έτσι την ματαιοδοξία μου ή το υπερεγώ μου. Η πολιτική δεν ήταν ποτέ για μένα αυτοσκοπός ή αυταρέσκεια.

Όμως:
 -Είπα ΟΧΙ επειδή έπρεπε επιτέλους να σταλθεί ένα ηχηρό μήνυμα, προς τους ευρωπαίους εταίρους μας, πως ο ελληνικός λαός βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και πως η συνέχεια μίας υφεσιακής πολιτικής οδηγεί τη χώρα, με μαθηματική ακρίβεια, στην κοινωνική χρεοκοπία.
-Είπα ΟΧΙ στην κομματική πειθαρχία, η οποία βιάζει την ελεύθερη σκέψη και άποψη των βουλευτών, επηρεάζοντας τη δημοκρατική λειτουργία  του ελληνικού κοινοβουλίου. Το PSI δεν το ψήφισαν 26 βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ. Ουδείς διαγράφηκε! Αν θέλουμε να γίνουμε Γερμανία στις εξαγωγές, θα πρέπει πρώτα να εισάγουμε κομματική δημοκρατία.
-Είπα ΟΧΙ στην κάθε Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία,  τόνισε προσφάτως πως υπάρχουν ακόμη μεγάλα περιθώρια να γίνουν περισσότερες θυσίες στην Ελλάδα  και εννοεί ακόμη χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις, στο επίπεδο χωρών όπως πχ η Κροατία.
Ήρωες στην πολιτική ζωή του τόπου μας δεν είναι όσοι είπαν ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Ήρωες είναι, όσοι ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, δεν εξυπηρετούν ατομικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά αποφασίζουν με γνώμονα το έρισμα του λαού και τη συνείδησή τους, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την κάθαρση του πολιτικού συστήματος από την διαφθορά και την διαπλοκή.
  Ας επιστρέψω, λοιπόν, εδώ, στον ήρωα του ΝΑΙ κύριο Λοβέρδο, ο οποίος ήταν ο πρώτος θιασώτης της κομματικής πειθαρχίας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχώς, ο Υπουργός Υγείας και οι ομοϊδεάτες του:
- έχουν μάθει να μην ασκούν αλλά να επικοινωνούν την πολιτική,
- έχουν μάθει να μην τηρούν τις κομματικές διαδικασίες αλλά να τις υποκαθιστούν και να τις κατευθύνουν,
- έχουν μάθει να μην παρουσιάζουν έργο και πολιτικές πλατφόρμες, αλλά φραστικές κορώνες και λεκτικά πυροτεχνήματα,
- προαναγγέλουν πολιτικές συμπράξεις του ΠΑΣΟΚ με  την ΝΔ, και στήριξη του Σαμαρά για πρωθυπουργό, και παράλληλα προτείνουν συνεργασία με δυνάμεις της αριστεράς.
Δυστυχώς, τέτοιες συμπεριφορές έφεραν το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την κατάσταση, και οδηγούν σε συρρίκνωση της βάσης του και σε πλήρη διάλυση του.
Τέλος, θέλω να τονίσω πως είμαι σύμφωνος με τη θέση Βενιζέλου να δει την κάθε περίπτωση διαγραφέντα βουλευτή ξεχωριστά, διότι η κάθε περίπτωση είναι όντως ξεχωριστή. Επισημαίνω δε, ότι την πολιτική μου επιλογή να ψηφίσω ναι στη νέα δανειακή σύμβαση δεν την εξαρτώ σε καμία περίπτωση με την επιστροφή μου και την ένταξη μου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.
Για μια ακόμη φορά θέλω να τονίσω πως παραμένω στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη, υπερασπιζόμενος τις αρχές και αξίες που έμαθα να υπηρετώ τόσα χρόνια και θα αγωνιστώ για την δημιουργία μιας μεγάλης και γνήσιας κεντροαριστερής παράταξης.

                                                                                                                   Θεόδωρος Παραστατίδης 
                                                                                                                       Βουλευτής ν. Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια: