ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.12.13

Σε ομηρεία Σαμαράς και Βενιζέλος

Σε ομηρεία Σαμαράς και Βενιζέλος 
Μπορεί η κυβέρνηση να πέρασε τις συμπληγάδες του φόρου ακινήτων και των πλειστηριασμών αλλά η επόμενη μέρα δεν θα είναι η ίδια. Δεν είναι η "ηρωική έξοδος" του Βύρωνα Πολύδωρα, ούτε η επίδειξη μακιαβελικής αρετής από τον Αντώνη Σαμαρά οι καταλύτες, αλλά ότι... μένει. Ο απολογισμός είναι μάλλον φρικιαστικός για το Μαξίμου και... αποτρόπαιος για το βαθύ κόμμα της ΝΔ.
Οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος είναι πλέον ηγέτες με... δεμένα χέρια καθώς δεν έχουν την πολυτέλεια να αγνοούν τις κομματικές και κοινοβουλευτικές πιέσεις, δεν μπορούν να επιδείξουν Μακιαβελική αρετή, όπως έπρατταν μέχρι τώρα. Μια λάθος κίνηση και θα έχουν οδηγήσει οι ίδιοι τη χώρα σε εκλογές.
Η κυβερνητική πλειοψηφία συρρικνώθηκε, οι συνέπειες είναι όμως μεγαλύτερες για τη Νέα Δημοκρατία. Ο "σαμουράι" Πολύδωρας ήταν εκ των εκφραστών της λαϊκής Δεξιάς, του βαθέως κόμματος. Ενας λιγότερος σε μια κυβέρνηση όπου όσοι δεν είναι υπουργοί φωνάζουν και ψηφίζουν και που σχεδόν σε κάθε ψηφοφορία αιμορραγεί σημαίνει πολλά.
Η εξάρτηση του Αντώνη Σαμαρά από τον Βαγγέλη Βενιζέλο μεγαλώνει, η ανάγκη της ΝΔ για την κατανόηση του ΠΑΣΟΚ επίσης. Ο κυβερνητικός συνασπισμός ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί, οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος γνωρίζουν ότι πλέον είναι αιχμάλωτοι όσων τους έχουν απομείνει.
Οι αποσχιστικές τάσεις στο πλαίσιο άγριων πολιτικών εκβιασμών θα ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος βρίσκονται πλέον σε ένα άκρως επικίνδυνο πολιτικό ναρκοπέδιο που δεν έχει σχέση με στάση και τις επιδιώξεις της αντιπολίτευσης αλλά με τα συμφέροντα και το πολιτικό κόστος των δικών τους στελεχών.
Με άλλα λόγια ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι όμηροι των δικών τους παιδιών, δεν έχουν την πολυτέλεια να γυρίσουν ξανά την πλάτη. Όσο οι δημοσκοπήσεις επιδεινώνονται για τον κυβερνητικό συνασπισμό τόσο θα εντείνονται οι έριδες και οι πιέσεις.
Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ
θρυαλλίδα εξελίξεων

Αν η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακοπεί σύντομα τότε ο κυβερνητικός συνασπισμός θα οδηγηθεί στα βράχια. Με δεδομένο ότι η κοινοβουλευτική δύναμη ΠΑΣΟΚ κα ΝΔ δεν θα είναι ξανά η ίδια, καθώς δεν θα πάρουν το μπόνους των εδρών, ένα νέο κύμα εξόδου θα εκδηλωθεί.
Όσοι θεωρήσουν ότι δεν έχουν πιθανότητες επανεκλογής θα παίξουν το τελευταίο χαρτί για την πολιτικής τους σωτηρία, αυτός της ηρωικής εξόδου.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος ετοιμάζουν ήδη γραμμή άμυνας απέναντι σε αυτή την τάση, ανεβάζοντας τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης και ζητώντας στήριξη, κεφάλαια και χαλάρωση των όρων από τους δανειστές, αλλά όπως φαίνεται όλα αυτά αργούν να... έρθουν.
Απειλή ο Ευρωπαϊστής Τσίπρας
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ανησυχούν ήδη για τις Ευρωεκλογές καθώς οι συμβολισμοί είναι υψηλοί και η τάση αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, εντός και εκτός Ελλάδος ισχυρή.
Ετσι η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι από μόνη της απειλή. Τα κομματικά επιτελεία έχουν έναν ακόμη λόγο να νοιώθουν άβολα: Το όνομα του Αλέξη Τσίπρα θα είναι στην κορυφή του ψηφοδελτίου σε ολόκληρη την Ευρώπη (άρα και στην Ελλάδα) ενώ οι υποψήφιοι του Σοσιαλιστικού και του Λαϊκού Κόμματος θα είναι βορειοευρωπαίοι, με πρώτο τον Μάρτιν Σουλτς.
Οι γνωρίζοντες τους πολιτικούς συσχετισμούς και τη δύναμη των ονομάτων στην κορυφή των ψηφοδελτίων καθώς και το συμβολισμό της υποψηφιότητας Τσίπρα για την υπόλοιπη Ευρώπη έχουν πολλούς λόγους να ανησυχούν.
Τα εκλογικά σενάρια
Η διαγραφή του κ. Βύρωνα Πολύδωρα εκ των πραγμάτων φέρνει πιο κοντά τις εκλογές αφού δημιουργεί το ερώτημα ποιος θα είναι ο επόμενος και πόσο μπορεί να αντέξει η κυβερνητική πλειοψηφία ή αν ο πρωθυπουργός θα πάρει την πρωτοβουλία βάζοντας εκείνος το διακύβευμα και επιλέγοντας την κατάλληλη στιγμή.
Το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα μοιάζει με μαγική εικόνα. Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι τα δύσκολα τελείωσαν και ότι το 2014 θα είναι χρονιά ανάκαμψης και επιστροφής της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης. Ωστόσο η διαπραγμάτευση με την Τρόικα είναι ανοικτή.
Ο κ. Σαμαράς έχει διαβεβαιώσει Βρυξέλλες-Βερολίνο ότι όλα -άλλα όλα- τα συμφωνηθέντα θα περάσουν και ότι ελέγχει το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα καθώς επίσης ότι σε περίπτωση αποχώρησης βουλευτών υπάρχουν άλλοι που θα στηρίξουν την «σωτηρία της χώρας».
Μετά από αυτές τις διαβεβαιώσεις ενδεχόμενη πολιτική διαπραγμάτευση που θα άλλαζε πτυχές του αδιέξοδου ελληνικού προγράμματος έχει αποκλειστεί. Κάθε φορά που το θέτει ο κ. Σαμαράς στους συνομιλητές του τον παραπέμπουν στην Τρόικα η οποία επιμένει στον κατάλογο των δεσμεύσεων. Οι εταίροι μας δίνουν αφειδώς τα εύσημά τους μόνο όταν η κυβέρνηση περνάει τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί και ανεξαρτήτως των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνικής δυστυχίας που επιφέρουν.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα κληθούν να ψηφίσουν από τους πρώτους μήνες του 2014 μέτρα που να «διορθώνουν» κατά τις επιταγές της Τρόικας τις μονομερείς ρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση -προϋπολογισμός, φόρος ακινήτων, ΦΠΑ στην εστίαση- για να ξεπεράσει τον δύσκολο Δεκέμβριο.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: