ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.12.13

Επόμενη κρίση οι ασφαλιστικές


 FT: Οι ασφαλιστικές "φιτίλι" για την επόμενη κρίση

Στο επίκεντρο της επόμενης  οικονομικής κρίσης μπορεί να βρεθούν οι ασφαλιστικές γράφουν οι Financial Times, επικαλούμενοι τα προβλήματα της AIG το 2008 και της Βρετανικής ασφαλιστικής RSA. Σε πρόσφατο δημοσίευμα οι FT επισημαίνουν πως «η πιο δαπανηρή διάσωση που πραγματοποιήθηκε κατά την κρίση του 2008, δεν ήταν ούτε της Citigroup, ούτε της Royal Bank of Scotland, ούτε καμίας άλλης τράπεζας, αλλά της ασφαλιστικής AIG, η οποία έλαβε πακέτο διάσωσης  182 δισ. δολαρίων  από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πάνω από τα διπλάσια από όσα χρειάστηκε η Royal Bank of Scotland.
Στην ιστορία του καπιταλισμού σύμφωνα πάντα με τους FT η οικονομική κατάρρευση του 2008 προήλθε και από την ασφαλιστική αγορά, πλήρης εικόνα της οποίας ήταν ανέφικτο να αποτυπωθεί καθώς υπήρχε ταχεία διαφοροποίηση, με αποτέλεσμα να είναι επίσης ανέφικτη η εποπτεία ή η διαχείριση των γεγονότων.
Στο απόηχο της οικονομικής κρίσης, πολιτικοί και επόπτες αλλά και η κοινωνία έστρεψαν την προσοχή τους στο τραπεζικό κλάδο. Ωστόσο, τα προβλήματα της Βρετανικής ασφαλιστικής RSA σαφέστατα έρχονται να υπενθυμίσουν ότι ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης χρήζει εποπτείας.
Η RSA, ευτυχώς, έχει μόλις  23 δις στερλίνες συγκριτικά με το 1 τρις δολάρια ισολογισμό της AIG, όταν κατέρρευσε. Στα πλεονεκτήματα  της RSA είναι ότι υπέγραφε ασφαλιστικές συμβάσεις για καλύψεις υποδομών, οχημάτων, και όχι εξειδικευμένες, πολύπλοκες συμβάσεις. Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι τα προβλήματα στην AIG προέκυψαν από τους τίτλους της η αξία των οποίων κατέρρευσε κατά την κρίση. Ωστόσο, τα καμπανάκια κινδύνου μετά από αυτά τα γεγονότα δεν πρέπει να σιγάσουν
Τουναντίον, έχει διαπιστωθεί «μαύρη τρύπα» σε Ιρλανδικές επιχειρήσεις και το συμβάν αυτό έρχεται να επισημάνει «ότι ο καθορισμός του κινδύνου πρέπει να είναι αυστηρότερος για τις ασφαλιστικές παρά για τις τράπεζες.
Η AIG, χάρη στις διαρθρωτικές αλλαγές που εφάρμοσε κατάφερε να αποπληρώσει το χρέος της προς το κράτος των ΗΠΑ. Οσο για τις άλλες μεγάλες ασφαλιστικές ήδη καταβάλλουν επιτυχείς προσπάθειες στο να διαγράψουν από τις πολιτικές τους, τις παλαιές μεθόδους underwriting .
Πέντε χρόνια μετά την κρίση οι διαχειριστές κεφαλαίων και τα hedge funds, οι ασφαλιστές και τα συνταξιοδοτικά ταμεία αναζητούν τρόπους να καλύψουν τα κενά του τραπεζικού συστήματος και της χρηματοδότησης που παρείχε.
Οι ασφαλιστικές όπως έχει αναφέρει πολλάκις το Sofokleousin.gr «μετακινούνται» προς το κλάδο της χρηματοδότησης και των υποδομών.
Ταυτόχρονα, ορισμένα συνταξιοδοτικά ταμεία, και ασφαλιστικές ζωής, όπως επίσης έχει γράψει το Sofokleousin.gr μέσα από εκτεταμένα ρεπορτάζ και συνεντεύξεις με διεθνείς αντασφαλιστές, εισέρχονται δυναμικά μέσω αγοράς καταστροφικών ομολόγων (cat-bonds) στην αντιστάθμιση των κινδύνων από φυσικές καταστροφές.
Εν κατακλείδι, οι ασφαλιστικές είναι σήμερα μέρος  ενός  «σκιώδους» τραπεζικού κλάδου. Ένα συνονθύλευμα χρηματοπιστωτικών ομίλων που συμπληρώνουν το κενό που άφησε πίσω του ο συρρικνωμένος τραπεζικός τομέας.
Απόδοση - Μετάφραση: Έλενα Ερμείδου



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: