ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.7.09

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΣΟΚ – Κοινοβουλευτική Ομάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Και φορολογικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων στο Δήμο Θεσσαλονίκης»


Εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων αποκαλύφθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης το οποίο διερευνάται ακόμα από την Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλονίκης και αφορά στην υπεξαίρεση άγνωστου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, για χρήματα που προορίζονταν για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

Στα πλαίσια όμως της έρευνας που διεξήχθη από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα κατά την ένορκη διοικητική εξέταση, προέκυψε ότι εκτός της μη απόδοσης παρακρατηθέντων εισφορών-κρατήσεων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, υπήρξαν σοβαρές ατασθαλίες και στα παραστατικά έγγραφα (δικαιολογητικά) που αφορούσαν δηλώσεις απόδοσης παρακρατηθέντων φόρων καθώς και αντίστοιχων διπλοτύπων είσπραξης της Θ΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, στην οποία υπάγεται φορολογικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Τα στοιχεία αυτά (από την Ε.Δ.Ε) είναι:

α. Διπλότυπα είσπραξης της Θ΄ΔΟΥ διαφορετικής υφής και γραμματοσειράς από άλλες αντίστοιχες.

β. Φωτοτυπίες διπλοτύπων είσπραξης, θεωρημένες ως ακριβή αντίγραφα, αντί των πρωτοτύπων.

γ. προσωρινές δηλώσεις που δεν έφεραν την υπογραφή παραλαβής από υπάλληλο της Θ΄ΔΟΥ.

δ. Προσωρινές δηλώσεις σχετικά με την απόδοση φόρου από αμοιβές που θεωρούνται εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις, μισθούς και αμοιβές από υπηρεσίες ελευθέριων επαγγελμάτων καθώς και από προμήθειες κάθε είδους αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, με υπογραφές πλαστογραφημένες.

ε. Προσωρινές και οριστικές δηλώσεις που προσκομίζονταν στη ΔΟΥ, όπου ως παραλαβόντες και εισπράξαντες αναφερόταν εφοριακοί υπάλληλοι που δεν ανήκαν στην Θ΄ΔΟΥ Θεσ/νίκης (παραστατικά πλαστογραφημένα).

Επίσης σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», προκύπτουν νέα στοιχεία για τεράστιο άνοιγμα εκατομμυρίων ευρώ από τον φορολογικό έλεγχο που διενεργεί η αρμόδια Θ΄ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την Οικονομική Επιθεώρηση.

Κατόπιν τούτων και επειδή εμφαίνεται ότι το Δημόσιο στερήθηκε εσόδων που έπρεπε να είχαν αποδοθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και δεν αποδόθηκαν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, στην συγκεκριμένη περίπτωση μη απόδοσης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης των αναλογούντων παρακρατούμενων φόρων, έχουν πάρει τα προβλεπόμενα από το άρθρο 27 παραγ. 1 του Ν. 3296/2004 προσήκοντα μέτρα κατά των παραβατών;

ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΑ

  1. Οι προσωρινές και οριστικές δηλώσεις απόδοσης των παρακρατηθέντων φόρων από το έτος 1990 μέχρι το έτος 2008.
  2. Αντίγραφα των αντίστοιχων διπλοτύπων είσπραξης από την Θ΄ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.
  3. Σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον έχει περαιωθεί ο φορολογικός έλεγχος, να μας γνωρίσετε αναλυτικά τα ποσά που έπρεπε να εισπραχθούν και δεν εισπράχθηκαν από την αρμόδια ΔΟΥ για το παραπάνω χρονικό διάστημα.
  4. Το σύνολο της αλληλογραφίας μεταξύ των κεντρικής και περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης το σύνολο της αλληλογραφίας των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών(κεντρικής και περιφερειακών) με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Ελεγκτικό Συνέδριο.
  5. Τις ετήσιες εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους διενεργηθέντες απολογιστικούς ελέγχους που αφορούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης, από το έτος 1990 και ύστερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: