ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.9.10

"ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ".... Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΔΙΑΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΡΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΙΣΘΑΡΝΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ


Γ.Α.Π. στο Εθνικό Συμβούλιο, σε μια επετειακή γιορτή του ΠΑΣΟΚ για τον Ανδρέα... χωρίς τον Ανδρέα



Η σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος για την 36 επέτειο είχε ένα νέο αποσχιστικό χαρακτήρα με το παρελθόν, το ΠΑΚ και την εκτεταμένη αναφορά στον ιδρυτή του.

Ήταν μια καλοστημένη στροφή διαγραφής με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, ήταν μία νέα καρικατούρα εορτής για την ίδρυση του κινήματος για τον Ανδρέα χωρίς τον Ανδρέα.

Προς το τέλος της ομιλίας ένα κομμάτι ξένο προς τα υπόλοιπα έδωσαν το παλμό που έλειπε από τα προηγούμενα ανέξοδα αναμασήματα και αιτιολογίες των κακών των προηγούμενων κυβερνήσεων:
"Σήμερα, 36 χρόνια μετά την ίδρυσή μας, την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος από τον ιδρυτή μας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, και όπως αυτός δεν το έβαζε κάτω, δεν το βάζουμε κι εμείς κάτω. Διότι αν τότε πιστεύαμε στη μιζέρια και τη μαυρίλα, το 1974, όταν ξεκίναγε μια χούφτα ανθρώπων για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αν τότε το είχαμε βάλει κάτω, δεν θα είχαμε πάει την Ελλάδα μπροστά.


Αλλά φτάσαμε στο '81, φτάσαμε στο 2000, στο 2004, φτάσαμε να μπούμε στην ΟΝΕ, να βάλουμε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να γίνουμε μια χώρα με ανάπτυξη. Και όταν θέλουμε, μπορούμε.
Και η δική μας παράδοση, το ιστορικό μας χρέος απέναντι στη χώρα, τους πολίτες και τα παιδιά μας, είναι τεράστιο. Αλλά και η παράδοση του '74 είναι ότι πιστεύουμε στην Ελλάδα και ξέρουμε ότι υπάρχουν δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε και τις πιο δύσκολες καταστάσεις"

Η όλη παρουσίαση της εκδήλωσης έμοιαζε με χολιγουντιανή παράσταση με πολλούς αδιάφορους κομπάρσους. Οι ρόλοι και τα κείμενα της παρουσίασης ήταν καταγεγραμμένα στο σενάριο με ένα σκηνοθέτη που προσπάθησε αλλά δεν έπεισε.

Η αυλαία άνοιξε με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας, από το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί, προφανώς για να είναι σε ζωντανή μετάδοση στα δελτία των οκτώ. Η προσφώνηση του κ. Ξυνίδη:
" Πρόεδρε,
Στις δύσκολες, τις μεγάλες στιγμές, όσο κι αν πολλοί κρύβονται πίσω από το προπετάσματα μιας ψευδεπίγραφης γενικής κι αόριστης αμφισβήτησης, εμείς στο ΠΑΣΟΚ δίνουμε μάχες και ανοίγουμε δρόμους, δίνοντας ελπίδα στο λαό μας. Αυτό έκανε πάντα το ΠΑΣΟΚ και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Σε καλώ στο βήμα με την αγωνία του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας για το μέλλον και την πρόοδο."

Συνοδεύτηκε από ένα τρίλεπτο κακόγουστο προσωπικό video του προέδρου με την παρότρυνση "πάμε"...

Ακολούθησε η ομιλία χωρίς ένα συγγνώμη στον Έλληνα ψηφοφόρο που εξαπατήθηκε προεκλογικά, οι όποιες αναφορές έκανε ήταν να υποστηρίξει σθεναρά την αντιλαϊκή πολιτική του και τα συμφέροντα των δανειστών.

Ένα σημείο έκανε αίσθηση, από τα υπόλοιπα που ήταν συρραφές προηγούμενων , δηλώσεων, ομιλιών και τοποθετήσεων στη βουλή:
"Μπορεί η λογική και το μέτρο εδώ και καιρό να χάθηκαν από κάποιες κυβερνήσεις. Μπορεί και εμείς να υιοθετήσαμε συμπεριφορές και αντιλήψεις, που θεωρούσαμε σύγχρονες, έξυπνες, μαγκιά. Αλλά ήταν πολλές φορές οι χειρότερες εκδοχές του καταναλωτικού πολιτισμού.
Όταν διεθνώς συζητιέται η απεξάρτηση από το πετρέλαιο, όταν θεωρείται η υπερκατανάλωση βοδινού κρέατος ως δεύτερη μεγαλύτερη αιτία του φαινομένου του θερμοκηπίου, αλλά και πολλών νοσημάτων στον αναπτυγμένο κόσμο, όταν η μεσογειακή ή η Κρητική δίαιτα είναι η καλύτερη διαφήμιση της χώρας μας, όταν οι υδάτινοι πόροι γίνονται πολύτιμοι και δυσεύρετοι, όταν έχουμε εξαίσια παράδοση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, εμείς εισάγουμε αγροτικά προϊόντα διπλάσια από όσα παράγουμε. Όμως, για τη γεωργία μας καταναλώνουμε το 80% των υδάτινων πόρων της χώρας. Καταναλώνουμε τόσο - και συνήθως - εισαγόμενο βοδινό κρέας, που σε ευρώ συνολικά κοστίζει όσο όλη η κατανάλωση πετρελαίου στη χώρα μας.

Και το αντίστοιχο ελληνικό σπίτι καταναλώνει 4 φορές περισσότερο πετρέλαιο ή ρεύμα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο σκανδιναβικό σπίτι, με καιρικές συνθήκες πολύ πιο δυσοίωνες στον Βορά."

Γενικά η όλη παρουσίαση ήταν μία καλοφτιαγμένη παράσταση αποτελούμενη από κυβερνητικούς βουλευτές και τους φουκαράδες των γραφείων τους που τους υποχρέωσαν να συμμετάσχουν με το ζόρι. (για παράδειγμα 157 επί 10=1570) βάλε και τους παρατρεχάμενους φίλους και υποστηριχτές... για ποια νούμερα μιλάμε;

Τοπικές οργανώσεις και υποψήφιοι δήμαρχοι απέφυγαν να έρθουν πιθανόν για να έχουν ένα άλλοθι αποστασιοποίησης από το μνημόνιο και τα αντιλαϊκά μέτρα.

Οι κατ' ιδίαν συζητήσεις και η κριτική που έγινε στα λεγόμενα πηγαδάκια, έχει ενδιαφέρον, αλλά φοβάμαι ότι η όποια αναφορά σε αυτά θα κλονίσει τον τηλεθεατή των show των ειδήσεων... και την αμειβόμενη δημοσιογραφία των καναλαρχών που έδωσαν μία άλλη εικόνα από αυτή που παρακολουθήσαμε, η οποία προσέγγιζε αρκετά με τις "Αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης" !!!
δηλαδή ακούσαμε και τον Αντώνη Σαμαρά να ασκεί αριστερή κριτική:
"Τα σοσιαλιστικά οράματα του ΠΑΣΟΚ το 1974 «πνίγηκαν» στο νεοφιλελεύθερο Μνημόνιο του 2010, συμπαρασύροντας μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα. Παγκόσμια πρωτοτυπία ο καταστροφικός για την Ελληνική κοινωνία «νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός» του κ. Γ. Παπανδρέου..."

Εμείς τελειώνουμε εδώ...
Νάσος

ΥΣ: Άραγε γιατί και ο υπουργός των εσωτερικών προτίμησε να παρακολουθήσει όρθιος την ομιλία;
Πολλοί μίλησαν για έναν εξαιρετικό άνθρωπο που αποφεύγει τις δημοσιότητες και τις φανφάρες των δημοσίων σχέσεων των υπολοίπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: